![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
pożegnalne Peeeeeeeeeeeeeeeee:
Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem: pół z tłustym twarogiem i marmoladą różaną, pół z masłem orzechowym, bananem i miodem; reszta banana; duży kawał babki maślano-waniliowej z grubą warstwą nutelli; kakao na mleku 3,2% IIśn: 1. duża grahamka z ziarnami z masłem, żółtym serem, szynką, sałatą, papryką konserwową i sosem curry; kubuś 2. /okienko=cukiernia/: napoleonka, 2 rurki z kremem, danmleko ![]() 3. pączek z budyniem w czekoladzie, aerrrrro o: gęęęsta grochówka na zasmażce z boczkiem, kiełbasą, itd.; młode ziemniaki z masłem i koperkiem, duży schabowy, jajo sadzone, sałatka z majonezem; leon d: kawał sernika z brzoskwiniami, czekoladki z bombonierki, mleko z cukrem p: 5 wielkich naleśników biszkoptowych ![]() k: 2 wielkie kromy chleba z masłem, topionym serem, szynką i szczypiorkiem; micha sałatki (ziemniaki, jajka, kukurydza, ogórek konserwowy, duuużo majonezu ![]() a teraz pierniki w polewie czekoladowo-pomarańczowej i rurki waflowe z nadzieniem orzechowym- kochaaam! ![]() Vanuś nie rób nam tego, będziemy tęsknic za Twoimi przepysznymi P ![]() Moje U-z wczoraj: 1: Kakao, bułka sojowa z masłem, żóltym serem i dżemem, twarożek domowy z BF i miodem. 2:Jogurt pitny kawowy, banan 3:Zapiekanka ziemniaczana, kubek kefiru PO:pomarańcza i szklanka soku z marchwi 4:2kromki razowego z masłem orzechowym i dżemem,serek Danio jagodowy,cappucino waniliowe 5:2 kiełbaski usmażone z kechupem i musztardą, kromka chleba z paprykarzem szczecińskim,kromka z masłem, żółtym serem i pomidorem ---- jabłko,kefirek i fistaszki
#2462 |
Zakorzenienie
|
R
9.00 -100g jogurtu naturalnego Bakoma, trochę mleka, 3-4 lyżki muesli prażonego z Carrefoura, kilka rodzynek, mandarynka, jabłko. 11:00 - jogobella truskawkowa 12:30-niedużo bigosu, kromka chleba domowego z ziarnami 14:30-budyń waniliowy (pół kubka) 16:30- omelet jajeczny (2jajka bez tłuszczu), z brokułami 19:00-chudy twaróg (100g) coś zmienić..? |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jw. chodzisz spac o 20 ze ostatni posilek jesz o 19?
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
nie, około 22-23
a co zamiast tego budyniu.? |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
no to dziewczyno spowalniasz metabolizm jedzac o 19 a idziesz spac dopiero kolo 23... kolacja czysto bialkowa godzine przed snem
![]() zamiast budyniu np serek wiejski z warzywem jakims wkrojonym,lub serek homo naturalny z jakimis pestkami dyni,z orzechami jakies nnkt by sie przydalo bo w ogole u Ciebie nie widze
#2466 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
I:serek wiejski z jablkiem, cynamonem, lyzka rodzynek i granoli, 2 kromki grahama z szynka II:jablko III: (w szkole)ziemniak, maly kotlet mielony, salata zielona, chochelka zupy grzybowej z makaronem IV:150g sera bialego, pol banana, lyzka rodzynek, granoli, masla orzechowego i moze z lyzeczka otrebow ![]() V:1 lub 2 kromki grahama z szyneczka i do tego tunczyk w sosie wlasnym W miedzyczasie:sok pycholandia i kilka liczi Po kolacji:serek wieski lekki z kilkoma rodzynkami i lyzeczka masla orzechowego!!! Mam do Was pytanko, gdzie moge kupic taki chleb graham z prawdziwego zdarzenia??Bo czytalam na necie ze jedna kromka wazy 50g a moje to waza 10-15g.U Was tez sa takie male??
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-24 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Dobra, co sadzicie o tym:
U (nie moge jesc po 18.30, mleka, pszenicy, czekolady nie moge etc etc etc) 10.00 3 lyzki musli, 1 lyzka slonecznika 1 lyzka suszonych zurawin 3 lyzki jogurtu naturalnego 4 lyzki jogurtu kokosowego kiwi lyzeczka syropu z agawy 14.00 jajecznica z wedzonego lososia i 2 jaj na oliwie z oliwek. Kromka razowca z maslem, pomidor, salata, szczypiorek. maly banan, garsc mixu orzechow 18.00 doza chuda kielbaska z dziczyzny zgrillowana, z musztarda. bajgiel bezglutenowy z maslem miska salatki z salaty, rukoli, oliwy z o. pomidorkow i mozarelli pudding ryzowy (to taki ryz na slodko, ilosc jak w malej filizance, ok 400 kcal). Szklanka smoothie owocowego. I jak????? Ktos oceni?
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00:1 szklanka letniej wody I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,1 pomidorek ok.15dag,posiekany zielony koperek(ale się objadłam,była tego duża salaterka od budyniu) II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z połowy grapeifruita,połowy jabłka i połowy pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu , pomiędzy II śniadaniem a obiadem zjadłam jeszcze 2 plasterki polędwicy z indyka oraz mały kawałek surowej papryki żółtej,gdyż robiłam sałatkę dla córki,bo ma dzisiaj urodziny i nie mogłam się opanować,żeby nie podjeść (wiem -zgrzeszyłam,nie powinno się podjadać między posiłkamI) Obiad godz. 15.30:flądra świeża ok. 25 dag-doprawiona solą jodowaną,pieprzem cytrynowym,pokropiona lekko sosem sojowym i lekko posmarowana oliwą z oliwek oraz posiekanym zielonym koperkiem upieczona w piekarniku w folii aluminiowej-pyszna,miała nawet dużą ikrę,którą uwielbiam,a do tego ugotowana osobno kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, Kolacja godz. 19.00 :2 krążki pieczywa ryżowego Sonko i jeden śledż smażony w zalewie octowej. Po kolacji niestety zgrzeszyłam i zjadłam galaretkę truskawkową z 1/6 banana i 1/3 pomarańczy i wypiłam 2 lampki wina wiśniowego własnej roboty,poza tym zjadłam 4 orzechy włoskie i 6 śliwek suszonych Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. Niestety waga dzisiaj rano wskazała 300 g więcej,po tych moich wieczornych grzeszkach. Obiecuję poprawę,ale wczoraj córka miała urodziny i niestety skusiłam się na to,czego nie powinnam jeść> |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R.
Śniadanie: owsianka (3łyżki płatków owsianych, 1 jabłko, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 40g chudego twarożka, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: kanapka (1 kromka pełnoziarnistego chleba przekrojona na pół) z 20g twarożka chudego i ogórkiem zielonym Obiad: garść makaronu pełnoziarnistego (garść odmierzona przed ugotowaniem), 80g chudego twarożka, 2 łyżeczki niskosłodzonego brzoskwiniowego dżemu, troche cynamonu Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych Kolacja: 120g chudego twarożka+1 łyżka kakao
![]() |
#2471 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja Ciebie! ![]() ![]() ![]() co do kanapek, to dawniej kupowałam w bufecie, ale stwierdziłam, że się nie opłaca, więc teraz robię sama. sos kupuję w 1l butli ( ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje pieknie za ocenke ![]() ![]() sliczny ten twoj jadlopisik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
orzeszek01- Od dłuższego czasu jem na kolacje twarożek+łyżka kakao i nikt mi nigdy nie zwrócił na to uwagi. Dlaczego to nieodpowiednie na R.?
![]() |
#2475 |
Gang Iren
|
U:
IS: dwie kromki razowca z masłem,żółtym serem,sałatą i rzodkiewką,herbata czarna Przekąska: kawa z mlekiem,jabłko,kilka orzechów laskowych IIS: kaszka manna na mleku 3.2% z sokiem malinowym,zielona herbata O: zupa ogórkowa z mięsem indyczym,kompot P: sałatka z pomidora,ogórka i cebuli z sosem sałatkowym,kawałek bagietki z masłem,herbata owocowa K: 2 jajka na twardo z odrobiną majonezu,pół bułki słonecznikowej(dużej)z masłem,sok warzywny.
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekspertem nie jestem,wyrazam tylko to co wiem ![]()
![]() |
#2477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Vanuś, ja do 50kg nie dobiłam jeszcze.. z tego co widzę, to chyba mnie PRZEROSŁAS tymi 2cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Izus, Funky? ocenicie?
![]() R. Sn: serek wiejski200g,jablko,cynamo n,dwie kromy chleba zytniego z sezamem,na jedna kromke troszke margaryny(masla nie bylo) 2Sn: pol makreli wedzonej,marchewka,jablko 40min aerobów O : gotowana panga,przyprawy fit up,pol woreczka ryzu brazowego,warzywa gotowane(2cebule,3pieczar ki,pol papryki) P : pol kostki chudego twarogu,marchewka,cynamon ,2plasterki wedliny z kurczaka K : puszka tunczyka wsw,ew marchewka plus 3zielone,2mietowe herbaty
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-03-24 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanko, gdzie moge kupic taki chleb graham z prawdziwego zdarzenia??Bo czytalam na necie ze jedna kromka wazy 50g a moje to waza 10-15g.U Was tez sa takie male??
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po tez nie mozna jesc tluszczy? dziekuje za ocene Izus ![]() jakies 7kg ![]()
![]() |
#2483 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Proszę Was, oceńcie mój jadłospis
![]() Ś: dwie kromki chleba żytniego ze słonecznikiem, na to chuda kiedłbasa krakowska, plasterki pomidora, liście sałty + pół szklanki herbaty owocowej, z miodem ( ![]() ŚII: jabłko + jedna kromka chleba żytniego, jedna malutka kulka mozzarelli, 1/3 białka jajka, jeden plasterek kiełbasy krakowskiej (chudej) O: normalna porcja spaghetti + sos mięsno-cebulowy + około 1/3 plastra zółtego sera P: nieduża porcja sałatki z kraba, z sałatą i niestety majonezem... + mały pomidor. Na kolację przygotowałam wieśniaka, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Mój wczorajszy jadłospis nie został oceniony, ale mam nadzięję, że dacie mi wskazówki co do dzisiejszego ![]() ![]()
#2484 |
Raczkowanie
|
Lekkie Peee
![]() Śn : dwie kromki chleba z Serkiem do smarowania ,, Mój ulubiony" i szczypiorkiem 2śn : 2 jabłka ... wiem wiem ![]() O : 2 naleśniki z dżemem truskawkowym ![]() Kubuś bananowo marchewkowo jabłkowy ![]() P : z 100g popcornu ![]() K : 100g płatek choco kulki z 1.5 szklanki mleka 2% hmmm chyba wpadna paluszki hm ?? ![]() Bardzo prosze o ocenke ![]()
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I tak dobrze, ze mam motywacje zeby nie jesc po 18.30, bo jak zjem wieczorem cos konkretnijszego to mnie brzuch potem boli :/ Wlasciwie wrocilam na watek bo ostatnio dziwacznie zaczelam jesc i siedzenie tu z wami i wypisywanie mnie zmobilizuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
To może i dzisiaj ktoś na mnie zerknie
![]() śniadanie: płatki fitness ze 3 łyżki (miałam ostatnią porcję w torebce i żal było wyrzucić, ale już je zastąpiłam owsianką) z mlekiem + jogurt naturalny drugie: grahamka z połową wieśniaka light i jabłko obiad: omlet z 2 jaj na odrobinie oliwy i warzywa na patelnię podwieczorek: garść orzechów włoskich kolacja: serek homo naturalny z cynamonem Były jeszcze 2 herbaty czarne, jedna zielona i 2 litry wody... Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Proszę Was, oceńcie mój jadłospis
![]() Ś: dwie kromki chleba żytniego ze słonecznikiem, na to chuda kiedłbasa krakowska, plasterki pomidora, liście sałty + pół szklanki herbaty owocowej, z miodem ( ![]() ŚII: jabłko + jedna kromka chleba żytniego, jedna malutka kulka mozzarelli, 1/3 białka jajka, jeden plasterek kiełbasy krakowskiej (chudej) O: normalna porcja spaghetti + sos mięsno-cebulowy + około 1/3 plastra zółtego sera P: nieduża porcja sałatki z kraba, z sałatą i niestety majonezem... + mały pomidor. Na kolację przygotowałam wieśniaka, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Mój wczorajszy jadłospis nie został oceniony, ale mam nadzięję, że dacie mi wskazówki co do dzisiejszego ![]() ![]()
![]() |
#2488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Rozeznanie
|
1: Kakao, bułka sojowa z masłem, żóltym serem i dżemem, twarożek domowy z BF i miodem. <- przez Ciebie kupiłam twarożek domowy
![]() ![]() Izka wiesz co dla mnie ten twarożek nie jest właśnie słony,bynajmniej ja nie czuję,na wierzchu jest taka słodka śmietanka i dla mnie BF plus dżem truskawkowy=idealne połączenie. Zresztą ja domowego jadłam chyba ze wszystkim, Bf plus miód, inne płatki z dżemem itd ![]() Smacznego ![]()
#2490 |
Rozeznanie
|
moje U :
śniadanie: owsianka ( 7 łyżek płatków) ze startym jabłkiem i cynamonem, na mleku, kilka fistaszków, kawa z mlekiem II: dwie kromki razowca złożone , posmarowane masłem z serem i sałatą, pomarańczka obiad: schab duszony , ziemniaczki, kalafior pomiędzy: dwie kawy z mlekiem: jedna cykoriowa druga zwykła( wiem, wiem, niezdrowo) podwieczorek: jogurt musline naturalny z dosypanym musli , chyba ze 4 łyżeczki nie wiem kolacja: dwie kromki razowca z masłem, schabem pieczonym( nie, nie, nie ten z obiadu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.