Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-24, 08:29   #2461
Nasturcja several years
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

pożegnalne Peeeeeeeeeeeeeeeee:

Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem: pół z tłustym twarogiem i marmoladą różaną, pół z masłem orzechowym, bananem i miodem; reszta banana; duży kawał babki maślano-waniliowej z grubą warstwą nutelli; kakao na mleku 3,2%

IIśn: 1. duża grahamka z ziarnami z masłem, żółtym serem, szynką, sałatą, papryką konserwową i sosem curry; kubuś
2. /okienko=cukiernia/: napoleonka, 2 rurki z kremem, danmleko
3. pączek z budyniem w czekoladzie, aerrrrro

o: gęęęsta grochówka na zasmażce z boczkiem, kiełbasą, itd.; młode ziemniaki z masłem i koperkiem, duży schabowy, jajo sadzone, sałatka z majonezem; leon
d: kawał sernika z brzoskwiniami, czekoladki z bombonierki, mleko z cukrem

p: 5 wielkich naleśników biszkoptowych: 2 ze smażonymi na szarlotkę jabłkami z cynamonem polane gęstą śmietaną z cukrem, 2 z kokosowym danio, 3 ananasami z puszki, rodzynkami i sosem czekoladowym, 1 z czekodżemi banan+biała czekolada z sosem toffi; kakao na mleku 3,2%

k: 2 wielkie kromy chleba z masłem, topionym serem, szynką i szczypiorkiem; micha sałatki (ziemniaki, jajka, kukurydza, ogórek konserwowy, duuużo majonezu ); herbata z cytryną i cukrem

a teraz pierniki w polewie czekoladowo-pomarańczowej i rurki waflowe z nadzieniem orzechowym- kochaaam!

Vanuś nie rób nam tego, będziemy tęsknic za Twoimi przepysznymi P

Moje U-z wczoraj:

1: Kakao, bułka sojowa z masłem, żóltym serem i dżemem, twarożek domowy z BF i miodem.

2:Jogurt pitny kawowy, banan

3:Zapiekanka ziemniaczana, kubek kefiru
PO:pomarańcza i szklanka soku z marchwi

4:2kromki razowego z masłem orzechowym i dżemem,serek Danio jagodowy,cappucino waniliowe

5:2 kiełbaski usmażone z kechupem i musztardą, kromka chleba z paprykarzem szczecińskim,kromka z masłem, żółtym serem i pomidorem

----
jabłko,kefirek i fistaszki
Stary 2009-03-24, 09:07   #2462
Soph
Zakorzenienie

R

9.00 -100g jogurtu naturalnego Bakoma, trochę mleka, 3-4 lyżki muesli prażonego z Carrefoura, kilka rodzynek, mandarynka, jabłko.
11:00 - jogobella truskawkowa
12:30-niedużo bigosu, kromka chleba domowego z ziarnami
14:30-budyń waniliowy (pół kubka)
16:30- omelet jajeczny (2jajka bez tłuszczu), z brokułami
19:00-chudy twaróg (100g)

coś zmienić..?

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 09:20   #2463
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
R

9.00 -100g jogurtu naturalnego Bakoma, trochę mleka, 3-4 lyżki muesli prażonego z Carrefoura, kilka rodzynek, mandarynka, jabłko. troche malo tresciwie wg mnie, nie lepiej owsianke albo chleb z serkiem wiejskim plus owoc? rodzynki na r chyba nie bardzo,to musli pewnie slodzone jest
11:00 - jogobella truskawkowa slodzone jogurty na r?same wegle i cukry,brak bialka,warzyw
12:30-niedużo bigosu, kromka chleba domowego z ziarnami zalezy jak robiony ten bigos,
14:30-budyń waniliowy (pół kubka) budyn na r...raz na jakis czas,brak bialka,warzyw
16:30- omelet jajeczny (2jajka bez tłuszczu), z brokułami ok
19:00-chudy twaróg (100g) ok

coś zmienić..?
jogurty owocowe na r odpadaja,slodzone musli tez, budyn to tak srednio na redukcje.malo warzyw malo bialka,nie widze dobrych wegli np makaronu pelnoziarnistego/kaszy/ryzu brazowego,
jw. chodzisz spac o 20 ze ostatni posilek jesz o 19?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 09:28   #2464
Soph
Zakorzenienie

nie, około 22-23

a co zamiast tego budyniu.?

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:05   #2465
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
nie, około 22-23

a co zamiast tego budyniu.?
no to dziewczyno spowalniasz metabolizm jedzac o 19 a idziesz spac dopiero kolo 23... kolacja czysto bialkowa godzine przed snem
zamiast budyniu np serek wiejski z warzywem jakims wkrojonym,lub serek homo naturalny z jakimis pestkami dyni,z orzechami jakies nnkt by sie przydalo bo w ogole u Ciebie nie widze

Stary 2009-03-24, 12:01   #2466
cytrusekxD
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U:
I:serek wiejski z jablkiem, cynamonem, lyzka rodzynek i granoli, 2 kromki grahama z szynka
II:jablko
III: (w szkole)ziemniak, maly kotlet mielony, salata zielona, chochelka zupy grzybowej z makaronem
IV:150g sera bialego, pol banana, lyzka rodzynek, granoli, masla orzechowego i moze z lyzeczka otrebow
V:1 lub 2 kromki grahama z szyneczka i do tego tunczyk w sosie wlasnym
W miedzyczasie:sok pycholandia i kilka liczi
Po kolacji:serek wieski lekki z kilkoma rodzynkami i lyzeczka masla orzechowego!!!
Mam do Was pytanko, gdzie moge kupic taki chleb graham z prawdziwego zdarzenia??Bo czytalam na necie ze jedna kromka wazy 50g a moje to waza 10-15g.U Was tez sa takie male??

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-03-24 o 19:17
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 13:49   #2467
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Dobra, co sadzicie o tym:

U (nie moge jesc po 18.30, mleka, pszenicy, czekolady nie moge etc etc etc)

10.00
3 lyzki musli,
1 lyzka slonecznika
1 lyzka suszonych zurawin
3 lyzki jogurtu naturalnego
4 lyzki jogurtu kokosowego
kiwi
lyzeczka syropu z agawy

14.00
jajecznica z wedzonego lososia i 2 jaj na oliwie z oliwek. Kromka razowca z maslem, pomidor, salata, szczypiorek.
maly banan, garsc mixu orzechow

18.00

doza chuda kielbaska z dziczyzny zgrillowana, z musztarda.
bajgiel bezglutenowy z maslem
miska salatki z salaty, rukoli, oliwy z o. pomidorkow i mozarelli

pudding ryzowy (to taki ryz na slodko, ilosc jak w malej filizance, ok 400 kcal).

Szklanka smoothie owocowego.

I jak????? Ktos oceni?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 13:56   #2468
bekii
Rozeznanie

Moje wczorajsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00:1 szklanka letniej wody
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,1 pomidorek ok.15dag,posiekany zielony koperek(ale się objadłam,była tego duża salaterka od budyniu)
II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z połowy grapeifruita,połowy jabłka i połowy pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu ,
pomiędzy II śniadaniem a obiadem zjadłam jeszcze 2 plasterki polędwicy z indyka oraz mały kawałek surowej papryki żółtej,gdyż robiłam sałatkę dla córki,bo ma dzisiaj urodziny i nie mogłam się opanować,żeby nie podjeść (wiem -zgrzeszyłam,nie powinno się podjadać między posiłkamI)
Obiad godz. 15.30:flądra świeża ok. 25 dag-doprawiona solą jodowaną,pieprzem cytrynowym,pokropiona lekko sosem sojowym i lekko posmarowana oliwą z oliwek oraz posiekanym zielonym koperkiem upieczona w piekarniku w folii aluminiowej-pyszna,miała nawet dużą ikrę,którą uwielbiam,a do tego ugotowana osobno kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek,
Kolacja godz. 19.00 :2 krążki pieczywa ryżowego Sonko i jeden śledż smażony w zalewie octowej.
Po kolacji niestety zgrzeszyłam i zjadłam galaretkę truskawkową z 1/6 banana i 1/3 pomarańczy i wypiłam 2 lampki wina wiśniowego własnej roboty,poza tym zjadłam 4 orzechy włoskie i 6 śliwek suszonych
Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną.
Niestety waga dzisiaj rano wskazała 300 g więcej,po tych moich wieczornych grzeszkach.
Obiecuję poprawę,ale wczoraj córka miała urodziny i niestety skusiłam się na to,czego nie powinnam jeść>
bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 14:05   #2469
Trooskaffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Hmm, też na początku bardzo wolno chudłam i dopiero po 1,5 miesiąca waga nagle strzeliła w dół. Ale w zasadzie, wydaje im się, że lepiej chudnąć za wolno niż za szybko - mniejsze prawdopodobieństwo jojo

A co do Twojego ograniczania cukru - jogurt naturalny go chyba nie zawiera.
I w Twoim jadłospisie nie ma nnkt. Chyba, że znajdują się w zarodkach, nie wiem w sumie
Ojej az tak dlugo trzeba czekac.. no trudno.. mam nadzieje ze wytrzymam.. no wlasnie w zarodkach sa nnkt tak przynajmniej pisze na opakowaniu.. a nie chce kupowac orzechow bo nei moge przestac ich podjadac.. a co do jogurtu to postanowilam go zastapic serkiem homo nat.. dziekuje za odpoweidz..

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 14:11   #2470
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Dzisiejsze R.

Śniadanie: owsianka (3łyżki płatków owsianych, 1 jabłko, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 40g chudego twarożka, łyżeczka cynamonu)
II śniadanie: kanapka (1 kromka pełnoziarnistego chleba przekrojona na pół) z 20g twarożka chudego i ogórkiem zielonym
Obiad: garść makaronu pełnoziarnistego (garść odmierzona przed ugotowaniem), 80g chudego twarożka, 2 łyżeczki niskosłodzonego brzoskwiniowego dżemu, troche cynamonu
Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych
Kolacja: 120g chudego twarożka+1 łyżka kakao

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 14:21   #2471
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
to mi zostaje powiedzieć , że będę płakać ale gratuluję przytycia , Kasiu, wiem,że teraz będę widziała prześliczne U
Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
dziękuję! coś ciężko jest mi przejść na U, dzisiejszy jadłospis też typowo przytyciowy, kurcze no jakieś dobre rady, jak się przestawić? bo w takim tempie, to niedługo będę zmuszona do przejścia na R

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Ty kochasz wafle, a ja Ciebie
a ja Ciebie! bmi=17,5 przy 172cm, ważę chyba najwięcej, od kiedy pamiętam... ekhm ekhm, tylko bez paniki. Ty już 'dobiłaś' do 50kg? na tłuszcze czas najwyższy, kochana! wstawisz swój jadłospisiak? trzymam kciuki za badania i za @.
co do kanapek, to dawniej kupowałam w bufecie, ale stwierdziłam, że się nie opłaca, więc teraz robię sama. sos kupuję w 1l butli (), a z dodatków to, na co akurat mam ochotę. w żadnym wypadku bułki nie są rozmiękczone, zawsze chrupiące i pyyyyszne. polecam wiem, że lubisz sos 1000 wysp, więc może z nim coś pokombinuj? daj znać, czy smakuuuuuje: )
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 14:22   #2472
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R.

Śniadanie: owsianka (3łyżki płatków owsianych, 1 jabłko, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 40g chudego twarożka, łyżeczka cynamonu) ladnie,choc moglas dac platkow lyzke wiecej
II śniadanie: kanapka (1 kromka pełnoziarnistego chleba przekrojona na pół) z 20g twarożka chudego i ogórkiem zielonym 1kromka na pol?nie za malo troche?
Obiad: garść makaronu pełnoziarnistego (garść odmierzona przed ugotowaniem), 80g chudego twarożka, 2 łyżeczki niskosłodzonego brzoskwiniowego dżemu, troche cynamonu nie ma warzyw, ciagle jesz ten twaróg a sa inne odpowiedniki bialka
Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych a bialko?
Kolacja: 120g chudego twarożka+1 łyżka kakao kakao jakie?na r i to kolacje niezbyt pasuje. i znowu twarog.strasznie monotonnie
jw.

Stary 2009-03-24, 15:39   #2473
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
j.w., rzeczywiście lekkie P, ale mam nadzieję, że się rozkręciiiisz

ładnie! oby do przodu, trzymam kciuki!

mongan, jeju jak się cieszę, że posmakowało Ci to masło orzechowe a tak się broniłaś, oj Ty Ty: ) kitkat peanut uwielbiam, kochaaam, mniaaam! zobaczysz, że się uzależnisz. buziaki

i przy okazji może wkleję swój jadłospis. od dzisiaj miałam startować z U, ale aż żal było zaczynać tydzień od żegnania się z P... więc od jutra będę grzeczna, obiecuję

pożegnalne Peeeeeeeeeeeeeeeee:

Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem: pół z tłustym twarogiem i marmoladą różaną, pół z masłem orzechowym, bananem i miodem; reszta banana; duży kawał babki maślano-waniliowej z grubą warstwą nutelli; kakao na mleku 3,2%

IIśn: 1. duża grahamka z ziarnami z masłem, żółtym serem, szynką, sałatą, papryką konserwową i sosem curry; kubuś
2. /okienko=cukiernia/: napoleonka, 2 rurki z kremem, danmleko
3. pączek z budyniem w czekoladzie, aerrrrro

o: gęęęsta grochówka na zasmażce z boczkiem, kiełbasą, itd.; młode ziemniaki z masłem i koperkiem, duży schabowy, jajo sadzone, sałatka z majonezem; leon
d: kawał sernika z brzoskwiniami, czekoladki z bombonierki, mleko z cukrem

p: 5 wielkich naleśników biszkoptowych: 2 ze smażonymi na szarlotkę jabłkami z cynamonem polane gęstą śmietaną z cukrem, 2 z kokosowym danio, 3 ananasami z puszki, rodzynkami i sosem czekoladowym, 1 z czekodżemi banan+biała czekolada z sosem toffi; kakao na mleku 3,2%

k: 2 wielkie kromy chleba z masłem, topionym serem, szynką i szczypiorkiem; micha sałatki (ziemniaki, jajka, kukurydza, ogórek konserwowy, duuużo majonezu ); herbata z cytryną i cukrem

a teraz pierniki w polewie czekoladowo-pomarańczowej i rurki waflowe z nadzieniem orzechowym- kochaaam!

Dziekuje pieknie za ocenke hm.. tak bez masła nie jestem do niego przekonana odzwyczailam sie kompletnie . Staram sie jak moge mam nadzieje ze niedlugo sie przelamie kompletnie .

sliczny ten twoj jadlopisik uwielbiam je bedzie mi ich bardzo braakowac

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:56   #2474
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

orzeszek01- Od dłuższego czasu jem na kolacje twarożek+łyżka kakao i nikt mi nigdy nie zwrócił na to uwagi. Dlaczego to nieodpowiednie na R.?

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:56   #2475
gosia261282
Gang Iren

U:

IS: dwie kromki razowca z masłem,żółtym serem,sałatą i
rzodkiewką,herbata czarna
Przekąska: kawa z mlekiem,jabłko,kilka orzechów laskowych
IIS: kaszka manna na mleku 3.2% z sokiem malinowym,zielona herbata
O: zupa ogórkowa z mięsem indyczym,kompot
P: sałatka z pomidora,ogórka i cebuli z sosem sałatkowym,kawałek bagietki z masłem,herbata owocowa
K: 2 jajka na twardo z odrobiną majonezu,pół bułki słonecznikowej(dużej)z masłem,sok warzywny.
Stary 2009-03-24, 16:00   #2476
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
orzeszek01- Od dłuższego czasu jem na kolacje twarożek+łyżka kakao i nikt mi nigdy nie zwrócił na to uwagi. Dlaczego to nieodpowiednie na R.?
bo bardziej odpowiednie byloby warzywo,a kakao to lepiej w pierwszej czesci dnia.
Ekspertem nie jestem,wyrazam tylko to co wiem

Stary 2009-03-24, 16:13   #2477
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
przeciez skoro tak jesz i osiągasz oczekiwany efekt to po co zmieniac, jesli Ci smakuje?

Vanuś, ja do 50kg nie dobiłam jeszcze.. z tego co widzę, to chyba mnie PRZEROSŁAS tymi 2cm ja mam tylko 170 (albo nawet 169,5 ;p haha ) ale mierzyłam sie daaaaaaaaaaaaaaaaaaawno - w najgorszych momentach wagowych (bmi 14 ) a ostatnio jak stałam koło mamy to jest chyba miedzy nami mniejsza roznica (mama ma 174 ) sama nie wiem jak juz z tym moim bmi, ostatnio chyba jeszcze nie ma jednak 17 dzisiaj wieczorem bedzie jadło
Stary 2009-03-24, 16:18   #2478
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Dobra, co sadzicie o tym:

10.00
3 lyzki musli,
1 lyzka slonecznika
kiwi
lyzeczka syropu z agawy

14.00
jajecznica z wedzonego lososia i 2 jaj na oliwie z oliwek. Kromka razowca z maslem, pomidor, salata, szczypiorek.
maly banan, garsc mixu orzechow

18.00

duza chuda kielbaska z dziczyzny zgrillowana, z musztarda.
miska salatki z salaty, rukoli, oliwy z o. pomidorkow i mozarelli

pudding ryzowy (to taki ryz na slodko, ilosc jak w malej filizance, ok 400 kcal).

I jak????? Ktos oceni?
Czy ktos moglby to ocenic pliz?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-03-24, 16:19   #2479
orzeszek01
Zakorzenienie

Izus, Funky? ocenicie?

R.

Sn: serek wiejski200g,jablko,cynamo n,dwie kromy chleba zytniego z sezamem,na jedna kromke troszke margaryny(masla nie bylo)
2Sn: pol makreli wedzonej,marchewka,jablko
40min aerobów
O : gotowana panga,przyprawy fit up,pol woreczka ryzu brazowego,warzywa gotowane(2cebule,3pieczar ki,pol papryki)
P : pol kostki chudego twarogu,marchewka,cynamon ,2plasterki wedliny z kurczaka
K : puszka tunczyka wsw,ew marchewka

plus 3zielone,2mietowe herbaty

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-03-24 o 16:20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 17:18   #2480
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość

Moje U-z wczoraj:

1: Kakao, bułka sojowa z masłem, żóltym serem i dżemem, twarożek domowy z BF i miodem. <- przez Ciebie kupiłam twarożek domowy nigdy nie jadłam na słodko, jak myślisz z BF i dżemem truskawkowym będzie dobry? a on jest troszkę słony chyba, nie przeszkadza to?

2:Jogurt pitny kawowy, banan

3:Zapiekanka ziemniaczana, kubek kefiru
PO:pomarańcza i szklanka soku z marchwi

4:2kromki razowego z masłem orzechowym i dżemem,serek Danio jagodowy,cappucino waniliowe

5:2 kiełbaski usmażone z kechupem i musztardą, kromka chleba z paprykarzem szczecińskim,kromka z masłem, żółtym serem i pomidorem

----
jabłko,kefirek i fistaszki
bardzo ślicznie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
dziękuję! coś ciężko jest mi przejść na U, dzisiejszy jadłospis też typowo przytyciowy, kurcze no jakieś dobre rady, jak się przestawić? bo w takim tempie, to niedługo będę zmuszona do przejścia na R

a ja Ciebie! bmi=17,5 przy 172cm, ważę chyba najwięcej, od kiedy pamiętam... ekhm ekhm, tylko bez paniki. Ty już 'dobiłaś' do 50kg? na tłuszcze czas najwyższy, kochana! wstawisz swój jadłospisiak? trzymam kciuki za badania i za @.
co do kanapek, to dawniej kupowałam w bufecie, ale stwierdziłam, że się nie opłaca, więc teraz robię sama. sos kupuję w 1l butli (), a z dodatków to, na co akurat mam ochotę. w żadnym wypadku bułki nie są rozmiękczone, zawsze chrupiące i pyyyyszne. polecam wiem, że lubisz sos 1000 wysp, więc może z nim coś pokombinuj? daj znać, czy smakuuuuuje: )
Vanuś Twoje najwyzsze bmi to 17,5 nie żartuj;P ale powiem Ci, że ja też ważę najwięcej od... od zawsze ale co tam, przynajmniej mam okres i jestem zdrowa Kasiu, nie martw się, bo Twoje U będzie i tak świetne nie musisz wiele wyrzucać, żeby przestać tyć, myślę, że wystarczy, że np po kolacji zamienisz połowę słodyczy na owoce

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U:

IS: dwie kromki razowca z masłem,żółtym serem,sałatą i
rzodkiewką,herbata czarna
Przekąska: kawa z mlekiem,jabłko,kilka orzechów laskowych
IIS: kaszka manna na mleku 3.2% z sokiem malinowym,zielona herbata
O: zupa ogórkowa z mięsem indyczym,kompot
P: sałatka z pomidora,ogórka i cebuli z sosem sałatkowym,kawałek bagietki z masłem,herbata owocowa
K: 2 jajka na twardo z odrobiną majonezu,pół bułki słonecznikowej(dużej)z masłem,sok warzywny.
skromnie jakoś, zwłaszcza obiad. nie chudniesz po tak obfitym P?

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Izus, Funky? ocenicie?

R.

Sn: serek wiejski200g,jablko,cynamo n,dwie kromy chleba zytniego z sezamem,na jedna kromke troszke margaryny(masla nie bylo)
2Sn: pol makreli wedzonej,marchewka,jablko
40min aerobów <- przed aerobami nie powinno się jeść tłuszczy, choć nie pytaj mnie czemu
O : gotowana panga,przyprawy fit up,pol woreczka ryzu brazowego,warzywa gotowane(2cebule,3pieczar ki,pol papryki) bardzo ładnie, choc wiesz,co mysle o pandze ;P
P : pol kostki chudego twarogu,marchewka,cynamon ,2plasterki wedliny z kurczaka
K : puszka tunczyka wsw,ew marchewka

plus 3zielone,2mietowe herbaty
ślicznie, poza paroma różowymi uwagami Orzeszek, ile chcesz schudnąć?

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość

10.00
3 lyzki musli,
1 lyzka slonecznika
kiwi
lyzeczka syropu z agawy imho niezbyt duże śniadanie ;> najadłaś się tym?

14.00
maly banan, garsc mixu orzechow bardzo ładnie

18.00

duza chuda kielbaska z dziczyzny zgrillowana, z musztarda.
miska salatki z salaty, rukoli, oliwy z o. pomidorkow i mozarelli ok

pudding ryzowy (to taki ryz na slodko, ilosc jak w malej filizance, ok 400 kcal). ok

Czy ktos moglby to ocenic pliz?
szkoda, że trzy posiłki, ale pamietam jak pisałaś, że nie dajesz rady pięciu. w sumie fajne, luźne U, jak nie chodzisz głodna, jest ok

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 17:39   #2481
cytrusekxD
Zadomowienie

Mam do Was pytanko, gdzie moge kupic taki chleb graham z prawdziwego zdarzenia??Bo czytalam na necie ze jedna kromka wazy 50g a moje to waza 10-15g.U Was tez sa takie male??
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 17:47   #2482
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
bardzo ślicznie

ślicznie, poza paroma różowymi uwagami Orzeszek, ile chcesz schudnąć?

a po tez nie mozna jesc tluszczy?
dziekuje za ocene Izus
jakies 7kg

Stary 2009-03-24, 17:54   #2483
Lolitta
Raczkowanie

Dziewczyny! Proszę Was, oceńcie mój jadłospis

Ś: dwie kromki chleba żytniego ze słonecznikiem, na to chuda kiedłbasa krakowska, plasterki pomidora, liście sałty + pół szklanki herbaty owocowej, z miodem ()
ŚII: jabłko + jedna kromka chleba żytniego, jedna malutka kulka mozzarelli, 1/3 białka jajka, jeden plasterek kiełbasy krakowskiej (chudej)
O: normalna porcja spaghetti + sos mięsno-cebulowy + około 1/3 plastra zółtego sera
P: nieduża porcja sałatki z kraba, z sałatą i niestety majonezem... + mały pomidor.

Na kolację przygotowałam wieśniaka, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Mój wczorajszy jadłospis nie został oceniony, ale mam nadzięję, że dacie mi wskazówki co do dzisiejszego z góry dziękuję!
Stary 2009-03-24, 17:56   #2484
paszka016
Raczkowanie

Lekkie Peee :

Śn : dwie kromki chleba z Serkiem do smarowania ,, Mój ulubiony" i szczypiorkiem

2śn : 2 jabłka ... wiem wiem

O : 2 naleśniki z dżemem truskawkowym

Kubuś bananowo marchewkowo jabłkowy

P : z 100g popcornu

K : 100g płatek choco kulki z 1.5 szklanki mleka 2%

hmmm chyba wpadna paluszki hm ??

Bardzo prosze o ocenke

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 18:23   #2485
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
szkoda, że trzy posiłki, ale pamietam jak pisałaś, że nie dajesz rady pięciu. w sumie fajne, luźne U, jak nie chodzisz głodna, jest ok
Dzieki izo . Sniadaniem sie najadlam. Wlasnie dzien wczesniej zjadlam to samo, ale w wiekszej ilosc (dzis mialam ikeowa miseczke wypelniona w 2/3 a wczoraj po brzegi) i wczoraj za duzo tego bylo, potem sie ciezko czulam i mi sie odbijalo. W sumie tego jest sporo jak sie zmiesza te wszystkie skladniki Robie sie glodna oczywiscie po tym sniadaniu po paru godz, ale to chyba normalne. Wtedy sobie wlasnie zjadlam jajecznice . Glodna nie chodze chyba, ze wieczorem jak dlugo siedze, no a po 18.30 nie jem, ale wtedy pije wlasnie sobie szklanke smoothie i mnie to zapycha, niby to sa cukry, ale na U chyba nie ma zbyt wielkiego to znaczenia ze zjem (wypije :P ) owoce wieczorem.
I tak dobrze, ze mam motywacje zeby nie jesc po 18.30, bo jak zjem wieczorem cos konkretnijszego to mnie brzuch potem boli :/
Wlasciwie wrocilam na watek bo ostatnio dziwacznie zaczelam jesc i siedzenie tu z wami i wypisywanie mnie zmobilizuje

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-03-24, 18:28   #2486
aniaesz88
Rozeznanie

To może i dzisiaj ktoś na mnie zerknie Rrr of kors...

śniadanie: płatki fitness ze 3 łyżki (miałam ostatnią porcję w torebce i żal było wyrzucić, ale już je zastąpiłam owsianką) z mlekiem + jogurt naturalny
drugie: grahamka z połową wieśniaka light i jabłko
obiad: omlet z 2 jaj na odrobinie oliwy i warzywa na patelnię
podwieczorek: garść orzechów włoskich
kolacja: serek homo naturalny z cynamonem

Były jeszcze 2 herbaty czarne, jedna zielona i 2 litry wody...

Z góry dziękuję
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 18:36   #2487
Lolitta
Raczkowanie

Dziewczyny! Proszę Was, oceńcie mój jadłospis

Ś: dwie kromki chleba żytniego ze słonecznikiem, na to chuda kiedłbasa krakowska, plasterki pomidora, liście sałty + pół szklanki herbaty owocowej, z miodem ()
ŚII: jabłko + jedna kromka chleba żytniego, jedna malutka kulka mozzarelli, 1/3 białka jajka, jeden plasterek kiełbasy krakowskiej (chudej)
O: normalna porcja spaghetti + sos mięsno-cebulowy + około 1/3 plastra zółtego sera
P: nieduża porcja sałatki z kraba, z sałatą i niestety majonezem... + mały pomidor.

Na kolację przygotowałam wieśniaka, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Mój wczorajszy jadłospis nie został oceniony, ale mam nadzięję, że dacie mi wskazówki co do dzisiejszego z góry dziękuję!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 18:42   #2488
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
To może i dzisiaj ktoś na mnie zerknie Rrr of kors...

śniadanie: płatki fitness ze 3 łyżki (miałam ostatnią porcję w torebce i żal było wyrzucić, ale już je zastąpiłam owsianką) z mlekiem + jogurt naturalny - dobrze, że zastępujesz owsianką, bo Fitness to same cukry Ale brak białka do śniadania... I żadnych owoców... W ogóle małe, najadłaś się tym?
drugie: grahamka z połową wieśniaka light i jabłko - tu fajnie
obiad: omlet z 2 jaj na odrobinie oliwy i warzywa na patelnię - tez bardzo ładnie
podwieczorek: garść orzechów włoskich - a może jakiś serek homo do tego? Bo tak na sucho, to szkoda Albo jakiś plaster wędliny drobiowej, żeby białko było.
kolacja: serek homo naturalny z cynamonem - o, super

Były jeszcze 2 herbaty czarne, jedna zielona i 2 litry wody... nie cierpię czarnej herbaty ;p Ale ładnie, dużo płynów.

Z góry dziękuję
śniadanie do poprawy Reszta bardzo ładnie.

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 18:44   #2489
Nasturcja several years
Rozeznanie

1: Kakao, bułka sojowa z masłem, żóltym serem i dżemem, twarożek domowy z BF i miodem. <- przez Ciebie kupiłam twarożek domowy nigdy nie jadłam na słodko, jak myślisz z BF i dżemem truskawkowym będzie dobry? a on jest troszkę słony chyba, nie przeszkadza to?

Izka wiesz co dla mnie ten twarożek nie jest właśnie słony,bynajmniej ja nie czuję,na wierzchu jest taka słodka śmietanka i dla mnie BF plus dżem truskawkowy=idealne połączenie. Zresztą ja domowego jadłam chyba ze wszystkim, Bf plus miód, inne płatki z dżemem itd
Smacznego
Stary 2009-03-24, 18:44   #2490
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

moje U :

śniadanie: owsianka ( 7 łyżek płatków) ze startym jabłkiem i cynamonem, na mleku, kilka fistaszków, kawa z mlekiem

II: dwie kromki razowca złożone , posmarowane masłem z serem i sałatą, pomarańczka

obiad
: schab duszony , ziemniaczki, kalafior
pomiędzy: dwie kawy z mlekiem: jedna cykoriowa druga zwykła( wiem, wiem, niezdrowo)

podwieczorek: jogurt musline naturalny z dosypanym musli , chyba ze 4 łyżeczki nie wiem

kolacja: dwie kromki razowca z masłem, schabem pieczonym( nie, nie, nie ten z obiadu , jakiś kupny) z sałatą i pomidorem, pewnie jakieś herbaty

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości