Śluby kwietniowe - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 20:33   #2461
Roougee
Zadomowienie

Dot.: Śluby kwietniowe

Cytat:
Napisane przez Aneth:) Pokaż wiadomość
właśnie była u mnie świadkowa i trochę mnie zmotywowała, miałam dać sobie odpocząć w tym tygodniu, ale wole załatwić od razu, podzwoniłam w parę miejsc i się umówiłam. Buty, to problem, ale liczę na to, że pojawi się więcej jasnych/różowych w sklepach niedługo.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

szukasz nadal jasno-różowych?? buu nawet na tej stronce, gdzie jest duży wybór nie ma takich.. Wszystkie są w intensywnym różu.
Chciałam w delikatnym odcieniu, ale nigdzie nie ma:/Więc stwierdziłam, że może ciemny róż. Napisałam do sklepu internetowego z zapytaniem czy jest możliwość zrobienia modelu, który mi wpadł w oko w innych kolorach niż biały/ecru i mi odpisali, żebym napisała jakie odcienie różu mnie interesują. Jutro mam nadzieję dostać odpowiedź czy taki materiał się znajdzie
Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
To zapytaj najpierw, zanim zamówisz U mnie w kościele nie ma możlwości sprowadzenia florystki, ani zamówienia w ogóle nikogo z zewnątrz. Przyozdabiają siostry "co łaska" - jest tylko opcja "mini" i "maxi" - tą drugą odradzała mi koleżanka, która brała ślub i zażyczyła sobie wystór bogatyszy, a że kościół ogromny to zapłaciła naprawdę sporo I tak jest w wielu kościołach - zapytaj koniecznie. A gdzie lepiej - wydaje mi się że florystka zrobi to bardziej profesjonalnie, ale i na pewno drożej

Też planuję zabiegi na twarz (i może i dekold - często mnie wysypuje, i mam już lęki że w dzień slubu coś mi na plecach, albo dekoldzie odsłoniętym wyskoczy :P) - myślałam o mikrodermabrazji albo kwasach owocowych - żeby wyglądać gładko i promiennie

A - i miałam robiony wczoraj makijaż próbny u tej kosmetyczki do kórej się wybieram i ... nie jestem zadowolona.I nie wiem czy zmienić kosmetyczkę, jeszcez sobie nie zarezerwowałam terminu. Postaram się wkleić zdjęcie to obcenicie.
Jak nie jesteś zadowolona to proponuję zmienić kosmetyczkę

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 00:36   #2462
Roougee
Zadomowienie

Aneth a może takie Ci się spodobają??? http://www.lukamo.pl/wieczorowe/189-menbur-4096-66.html

Stary 2011-01-25, 06:59   #2463
Aneth:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Aneth a może takie Ci się spodobają??? http://www.lukamo.pl/wieczorowe/189-menbur-4096-66.html
niestety nie są w moim guście.To są te o których pisałaś posta wyżej z tej firmy co się kontaktowałaś? jestem ciekawa, bo może jakby "produkowali" dla Ciebie róż to może i dla mnie od razu .

Wklejam tip topy z reklamy always .Nie różowe,ale fajne. tylko co z tego jak nie wiadomo skąd.. hmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tiptop.jpg (15,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-01-25, 07:06   #2464
Wtajemniczenie

Cytat:
oo ale są takie tylko czarna podeszwa. ten róż by mi odpowiadał
http://www.lukamo.pl/wieczorowe/722-menbur-4096-66.html
Stary 2011-01-25, 12:29   #2465
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
oo ale są takie tylko czarna podeszwa. ten róż by mi odpowiadał
http://www.lukamo.pl/wieczorowe/722-menbur-4096-66.html
Też na nie patrzyłam Zawsze można lakierem przemalować

Stary 2011-01-25, 14:00   #2466
Wtajemniczenie

Cytat:
Też na nie patrzyłam Zawsze można lakierem przemalować
kolor napisany jest łososiowy. A jak weszłam na stronę producenta to bardziej mi to wrzosowy przypomina.. Co zdjęcie to inne światło i nie wiadomo jaki to kolor tak naprawdę.

znalazłam jeszcze takie http://zebra-buty.pl/model/82-czolenka-zebra ale takie średnie są, bardziej chyba na co dzień

Edytowane przez Aneth:)
Czas edycji: 2011-01-25 o 14:04
Aneth:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:33   #2467
OliFka1
Rozeznanie

Dziewczyny, jeżeli nie przeszkadza Wam niebotyczny obcas, to może klasyczne platformy:

http://www.stylowebutki.pl/products/...my-rozowe.html

Mnie osobiście się podobają, ale nie uszłabym nawet trzech kroków w takich szpilach

Te mają w opisie kolor nude, ale wyglądają mi na pudrowy róż

http://www.stylowebutki.pl/products/...m-04-nude.html
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary

Edytowane przez OliFka1
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:35
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 17:37   #2468
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
kolor napisany jest łososiowy. A jak weszłam na stronę producenta to bardziej mi to wrzosowy przypomina.. Co zdjęcie to inne światło i nie wiadomo jaki to kolor tak naprawdę.

znalazłam jeszcze takie http://zebra-buty.pl/model/82-czolenka-zebra
ale takie średnie są, bardziej chyba na co dzień
Jakoś nie bardzo mi pasują buty zamszowe do ślubnej sukni.
Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeżeli nie przeszkadza Wam niebotyczny obcas, to może klasyczne platformy:

http://www.stylowebutki.pl/products/...my-rozowe.html

Mnie osobiście się podobają, ale nie uszłabym nawet trzech kroków w takich szpilach

Te mają w opisie kolor nude, ale wyglądają mi na pudrowy róż

http://www.stylowebutki.pl/products/...m-04-nude.html
Piękne, patrzyłam na nie. Jakbym szukała butów tylko do zdjęć to tak Kilka kroków i bach!gleba

Stary 2011-01-26, 09:14   #2469
Wtajemniczenie

Olifka te różowe śliczne.. aj. ja się nie boję wysokich (a na co dzień śmigam w normalnych, płaskich albo niskich), z tym że musiałabym przymierzyć, jeśli są już takie niebotycznie wysokie (te 13 - 2,5 platforma). Nieraz mierzyłam platformy takie wysokie a były wygodniejsze od tych co mają 5 cm obcasa . Kwestia zrobienia buta. Ale ja mam problem z palcami.. mam je długie i ciśnie mnie podbicie, także chciałabym zmierzyć..ale jak nie znajdę na żywo to będę zmuszona zamawiać z neta.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

jaśniutki róż http://www.stylowebutki.pl/products/...%C5%BCowe.html
Stary 2011-01-26, 13:24   #2470
p_m
Przyczajenie

Aneth, a białe zupełnie nie wchodzą w grę? Może takie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ab35450f.jpg (39,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-01-26, 13:31   #2471
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dołączam do Was dziewczyny, nasza data 21.04.2012

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 14:46   #2472
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Witaj Napisz coś o was
Aneth o kolor pytałam w bialebuty.pl, producent ma sprawdzić czy w hurtowni mają materiał w kolorze pudrowego różu lub fuksji!!! Jak napiszą to od razu dam znać Do lukamo.pl dzwoniłam, ale nie było już tego modelu co mi wpadł w oko

Stary 2011-01-26, 14:59   #2473
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Witaj Napisz coś o was

mamy sale, orkiestre i dj na poprawiny teraz rozgladamy sie za fotografem i kamerzysta. Tematy sukni i zaproszen sa mi jeszcze obce

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-01-26, 16:11   #2474
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hello
widzę, że już pierwsza PMka 2012 się pojawiła
swego czasu, to ja byłam pierwsza u PMek 2010...kiedy to było
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:27   #2475
Matilka
Przyczajenie

Ooo nareszcie znalazłam Kwietniowe Panny
witajcie

magduś2 to ja ślubuje tydzień po Tobie

Szkoda że to dopiero za rok

Razem od 18.10.2008
"TAK" 29.12.2010
Ślub 28.04.2012

http://www.fotografia.slubna.com.pl/...2-04-28/02.jpg
Matilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:50   #2476
Wtajemniczenie

oj dziewczyny szybko czas Wam zleci. A im bliżej tym szybciej, czego teraz właśnie doświadczam
Cytat:
Napisane przez p_m Pokaż wiadomość
Aneth, a białe zupełnie nie wchodzą w grę? Może takie:
ładne. Oczywiście wchodzą, tylko ja chciałam celowo element różowy bo chcę mieć kokardę na sukni różową i ogólnie dodatki będą w tym kolorze.
Cytat:
Witaj Napisz coś o was
Aneth o kolor pytałam w bialebuty.pl, producent ma sprawdzić czy w hurtowni mają materiał w kolorze pudrowego różu lub fuksji!!! Jak napiszą to od razu dam znać Do lukamo.pl dzwoniłam, ale nie było już tego modelu co mi wpadł w oko
buu. Miejmy nadzieje, że się coś w końcu znajdzie.

Ja jestem wkurzona po spotkaniu w sprawie zaproszeń. We wszystkim widzą problemy a to oznacza duży problem dla mnie. Czy naprawdę to jest taki problem, żeby wydrukować personalizację? czy to taki luksus, żeby nazwisko gościa było wydrukowane? oni zrobią zaproszenia, ale już tą wstążeczkę muszę zrobić sama.. Dzięki, chyba zaniosę projekt po prostu do drukarni wyjdzie mnie taniej. Drugi gość odpisał mi w sprawie tych zaproszeń, cena 4 zł jedno...czy oni powariowali??? załamali mnie . 70 * 4 zł - o nie tyle nie zapłacę za same zaproszenia.
Stary 2011-01-26, 18:12   #2477
p_m
Przyczajenie

Aneth ja też planuję dodatki różowe, tzn na pewno w bukiecie delikatny róż (bardzo chciałam tulipany ale obawiam się, że nie wytrzymają). I właśnie te buty zamówiłam na allegro, żadnych problemów z wysyłką nie było.

A co do zaproszeń to ceny są kosmiczne... ale my chcieliśmy laserowe i udało nam się znaleźć idealne. Sprawdź tutaj:
http://www.belvederecards.com/
Tylko co do cennika to trzeba zaznaczyć, że z tej strony się zamawia, bo oni mają wystawione na różnych, gdzie ceny są rzędu 4 - 5zł
Stary 2011-01-26, 19:50   #2478
Matilka
Przyczajenie

4-5 zł za jedno???
o mamo...
Dopiero zaczynam wszystko organizowac i ceny kolejnych elementów coraz bardziej mnie zaskakują...

Razem od 18.10.2008
"TAK" 29.12.2010
Ślub 28.04.2012

Stary 2011-01-26, 20:33   #2479
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Matilka jak przygotowania idą?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

ślubujesz tydzień po mnie i zaręczyny miałaś tydzień po mnie

21.04.2012

18.03.2014 Agatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 23:06   #2480
Matilka
Przyczajenie

magduś2 idziemy ramię w ramię z datami nooo ja jestem tydzień spóźniona
Przygotowania... Ksiądz kazał przyjść we wrześniu bo nie ma kalendarza na 2012, sala już znaleziona, umowa podpisana, dzisiaj chyba zdecydowałam się na fotografa (ohhh to była trudna decyzja ) i jesteśmy umówieni z dwoma zespołami. Ine kwestie tak sobie tylko przeglądam na forum, ale coś czuję, że to jeszcze więcej czasu i "zachodu"

A jak Twoje przygotowania?

Właśnie doczytałam co macie załatwione

Razem od 18.10.2008
"TAK" 29.12.2010
Ślub 28.04.2012

Stary 2011-01-27, 00:14   #2481
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
oj dziewczyny szybko czas Wam zleci. A im bliżej tym szybciej, czego teraz właśnie doświadczam

ładne. Oczywiście wchodzą, tylko ja chciałam celowo element różowy bo chcę mieć kokardę na sukni różową i ogólnie dodatki będą w tym kolorze.

buu. Miejmy nadzieje, że się coś w końcu znajdzie.

Ja jestem wkurzona po spotkaniu w sprawie zaproszeń. We wszystkim widzą problemy a to oznacza duży problem dla mnie. Czy naprawdę to jest taki problem, żeby wydrukować personalizację? czy to taki luksus, żeby nazwisko gościa było wydrukowane? oni zrobią zaproszenia, ale już tą wstążeczkę muszę zrobić sama.. Dzięki, chyba zaniosę projekt po prostu do drukarni wyjdzie mnie taniej. Drugi gość odpisał mi w sprawie tych zaproszeń, cena 4 zł jedno...czy oni powariowali??? załamali mnie . 70 * 4 zł - o nie tyle nie zapłacę za same zaproszenia.
Popatrz sobie jeszcze tutaj na buty, na wątku panien 2011 jedna wizażanka podała tę stronkę, podobno buty robią również pod Ciebie http://www.witt.com.pl/start/. Co do zaproszeń to przesadzili z ceną, ale widziałam i po 10zł... Szczerze mówiąc wzięłam zaproszenia, które spodobały się TŻ, ja i tak nie zwracam na to uwagi, jakie jest. I tak 99% gości wywali je do śmietnika, więc po co przepłacać
Cytat:
Napisane przez p_m Pokaż wiadomość
Aneth ja też planuję dodatki różowe, tzn na pewno w bukiecie delikatny róż (bardzo chciałam tulipany ale obawiam się, że nie wytrzymają). I właśnie te buty zamówiłam na allegro, żadnych problemów z wysyłką nie było.

A co do zaproszeń to ceny są kosmiczne... ale my chcieliśmy laserowe i udało nam się znaleźć idealne. Sprawdź tutaj:
http://www.belvederecards.com/
Tylko co do cennika to trzeba zaznaczyć, że z tej strony się zamawia, bo oni mają wystawione na różnych, gdzie ceny są rzędu 4 - 5zł
Pokazywałaś już?

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Aneth zobacz jeszcze tu http://kamiart.pl/ dziewczyny sobie bardzo chwaliły ich zaproszenia i obsługę

Stary 2011-01-27, 07:36   #2482
Wtajemniczenie

Dzięki za linki. Ja zwracam uwagę na te wszystkie zaproszenia itd bo niestety jestem straszną detalistką.. Wszystko musi być pod kolor i teraz i wzór .
Buty jakby coś to zamówię nude bo i tak chciałam sobie kupić, a w różowych potem raczej chodzić nie będę hehe . Ale kuszą mnie te które Olifka wstawiła, bo o właśnie taki kolor mi chodziło, tylko one są lakierowane..

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

aa i wczoraj spojrzałam, że winietek chyba nie będę robiła jako takie same karteczki. Bo na allegro są pudełeczka na malutkie prezenciki dla gości, chyba za 1,59 a nawet 1,39 i tam jest miejsce żeby wstawić karteczkę z nazwiskiem. Wsadzę im do środka cukierki, wiem już nawet jakie, bo moja rodzinka je po prostu uwielbia
Stary 2011-01-27, 10:22   #2483
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za linki. Ja zwracam uwagę na te wszystkie zaproszenia itd bo niestety jestem straszną detalistką.. Wszystko musi być pod kolor i teraz i wzór .
Buty jakby coś to zamówię nude bo i tak chciałam sobie kupić, a w różowych potem raczej chodzić nie będę hehe . Ale kuszą mnie te które Olifka wstawiła, bo o właśnie taki kolor mi chodziło, tylko one są lakierowane..

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

aa i wczoraj spojrzałam, że winietek chyba nie będę robiła jako takie same karteczki. Bo na allegro są pudełeczka na malutkie prezenciki dla gości, chyba za 1,59 a nawet 1,39 i tam jest miejsce żeby wstawić karteczkę z nazwiskiem. Wsadzę im do środka cukierki, wiem już nawet jakie, bo moja rodzinka je po prostu uwielbia
Też mi na innym wątku doradzono buty nude, i do tego doczepić kwiata w różowym kolorze. Najlepiej będzie jak zamówię buty w kolorze ecru i nie będę cudować Kremowe też można później założyć.
Jak już pisałam, podziękowań dla gości nie robię, ale chcę mieć winietki. Tym już zajmę się sama Poproszę kuzyna o zaprojektowanie i tyle.

Stary 2011-01-27, 10:23   #2484
bluemooon
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Napisz coś o was
to tych z deichmana nie kupujesz?
pisz koniecznie jak sie uda dowiedziec, ze gdzies zrobia kolorowe , zamiast bialych...
bluemooon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:34   #2485
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mi na innym wątku doradzono buty nude, i do tego doczepić kwiata w różowym kolorze. Najlepiej będzie jak zamówię buty w kolorze ecru i nie będę cudować Kremowe też można później założyć.
Jak już pisałam, podziękowań dla gości nie robię, ale chcę mieć winietki. Tym już zajmę się sama Poproszę kuzyna o zaprojektowanie i tyle.
wiesz co, trzeba też myśleć co na drugi dzień - w takich nude można się pokazać, a jak sukienka będzie miała niepasujący kolor do różowych to średnio wyjdzie.
Ja już nie wiem, sama siebie przekonuję, ale te różowe to było moje marzenie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

myślałam też o tych szampanowych http://www.stylowebutki.pl/products/...hampagne.html# ale platforma trochę topornie wygląda.
Stary 2011-01-27, 10:36   #2486
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co, trzeba też myśleć co na drugi dzień - w takich nude można się pokazać, a jak sukienka będzie miała niepasujący kolor do różowych to średnio wyjdzie.
Ja już nie wiem, sama siebie przekonuję, ale te różowe to było moje marzenie
Jest dokładnie tak jak mówisz, ale jak różowych butów nie założysz na drugi dzień to może w inny?:P Na poprawiny planuję założyć suknię w kolorze indygo, więc różowe i tak odpadają :P Myślę i myślę, że tych różowych i tak chyba nie założę już, więc może buty taneczne? Zgłupieję, zanim kupię buty!!!!!!!

Edytowane przez Roougee
Czas edycji: 2011-01-27 o 10:39
Stary 2011-01-27, 10:40   #2487
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest dokładnie tak jak mówisz, ale jak różowych butów nie założysz na drugi dzień to może w inny?:P Na poprawiny planuję założyć suknię w kolorze indygo, więc różowe i tak odpadają :P Myślę i myślę, że tych różowych i tak chyba nie założę już, więc może buty taneczne? Zgłupieję, zanim kupię buty!!!!!!!
tak, ja też na początku myślałam nad tanecznymi - bo które będą wygodniejsze niż te do tańca? ale jednak nie znalazłam takich jakie chciałam, za dużo paseczków one mają.
Kurcze ja też nie wiem, straszny dylemat z różowymi butami haha.

A w ogóle to w sklepie jak pytałam pań czy nie wiedzą czy w nowej kolekcji będą jakieś różowe buty to dziwnie się na mnie patrzyły, a potem się uśmiechały do siebie haha pomyślały pewnie, a blondynka przyszła
Stary 2011-01-27, 10:50   #2488
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
tak, ja też na początku myślałam nad tanecznymi - bo które będą wygodniejsze niż te do tańca? ale jednak nie znalazłam takich jakie chciałam, za dużo paseczków one mają.
Kurcze ja też nie wiem, straszny dylemat z różowymi butami haha.

A w ogóle to w sklepie jak pytałam pań czy nie wiedzą czy w nowej kolekcji będą jakieś różowe buty to dziwnie się na mnie patrzyły, a potem się uśmiechały do siebie haha pomyślały pewnie, a blondynka przyszła
Hahaha to tak jak ja! Mimo że jestem brunetką. Powiem wam, że z sukienką nie miałam takiego problemu jak z butami... Nawet te buty co mam w planie zamówić to nie wiem czy je założę latem, może lepiej wziąźć z odkrytym palcem?? Ale z kolei będzie obcierał... itp itpŻałuję, że tych nie ma z różowym kwiatem http://allegro.pl/buty-menbur-totaln...422592597.html bo od razu bym brała

Edytowane przez Roougee
Czas edycji: 2011-01-27 o 10:51
Stary 2011-01-27, 11:33   #2489
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha to tak jak ja! Mimo że jestem brunetką. Powiem wam, że z sukienką nie miałam takiego problemu jak z butami... Nawet te buty co mam w planie zamówić to nie wiem czy je założę latem, może lepiej wziąźć z odkrytym palcem?? Ale z kolei będzie obcierał... itp itpŻałuję, że tych nie ma z różowym kwiatem http://allegro.pl/buty-menbur-totaln...422592597.html bo od razu bym brała
Ja tak samo.. sukienkę wybrałam po 8 godzinach przeglądania wszystkich kolekcji (tak długo tylko dlatego, że nic mi się nie podobało), ale wybór był od razu i ostateczny jak tylko zobaczyłam moją. I nie żałuję, bo żadna inna do mnie nie pasuje. A buty.. przeglądam je i przeglądam i nie poczułam tego "tak to te".. Teraz waham się nad tymi różowymi, bo jednak są straszliwie wysokie 13 -2,5 a te szampanowe 12 - 4 platforma. To jednak różnica, a tak bardzo chciałabym przymierzyć..
Nie martwisz się, że takie "odkryte" będą zlatywać? platformy jednak mocno trzymają się na stopie.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

jeśli takie sandałki by Ci nie przeszkadzały to patrz co znalazłam http://www.stylowebutki.pl/products/...e167-nude.html
Stary 2011-01-27, 13:42   #2490
Nina Zyzio
Zadomowienie

Cytat:
ale różowe właśnie są to fioletu jak dla mnie niestety nie ma...;(;(;( A są prześliczne ja mam z Menbura jedne, ale czarne i wszytskie wesela w przeciągu 2 klat obskoczylam Dziewczęta, jak zobaczycie, lub traficie, na fioletowe buty, to proszę pamiętajcie o mnie.... Bo jak na razie nic nie znalazławm w takim odcieniu jaki chcę

Ja sukienkę kupiłam w przeciągu godziny:d a buty... chyba zajmą najwięcej czasu Niby ich tyle, a jednaj jakby nie było

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości