![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Up in the air: Lekki przyjemny film choć uważam, że nominacja do oskara w kategorii najlepszy film jest trochę przesadzona. Clooney niesamowicie seksowny
![]()
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
właśnie miałam to samo napisać.. takie szczegóły powinno pisać sie na biało, albo w ogóle.
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Hurt Locker - film nie jest moja tematyka ale caly czas o nim mysle wiec cos zostawia...troche przydlugawy momentami ale balam sie razem z nimi 9/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
"Imaginarium of Doctor Parnassus"
#2465 |
Raczkowanie
|
a ja oglądałam po raz któryś "7dusz" i dalej tak samo na nim płacze
![]()
#2466 |
Zakorzenienie
|
przeczytaj pierwszy post, proszę
#2467 |
Wtajemniczenie
|
Blow - Jako że chcę obejrzeć większośc filmów z Deppem to wybralismy z moim chłopakiem film który był dobrze oceniany. vciekawie pokazana historia amerykanskiego przemytnika na wielką skalę narkotyków, film zasługuje na wysoką ocenę 7,5
![]() Sherlock Holmes - pozytywne zaskoczenie, oczywiście nigdy sobie nie wyobrazałam takiego Sherlocka ![]() ![]()
![]() |
#2468 |
Konto usunięte
|
Czy The Ghost Writer ( Autor Widmo) zasługuje na entuzjastyczne recenzje krytyków, na Srebrnego Niedźwiedzia za reżyserię i na cały ten medialny szum? Sam obraz z całą pewnością nie. Taka jest moja subiektywna opinia. Myślę, że można go określić słowami: przyzwoity
![]() Na tle tego, co możemy zobaczyć w kinach, film Polańskiego prezentuje się znakomicie. Jest propozycją dla dorosłego widza, który nie szuka oszałamiających efektów specjalnych czy zawrotnego tempa akcji. Jednak, gdy porównamy go z wcześniejszymi dokonaniami reżysera wypada blado. Nad dialogami, fabułą i całą resztą dominuje w tym filmie obraz. Zdjęcia Pawła Edelmana zasługują na szczególne wyróżnienie. Dla nich warto było oglądnąć ten film. ![]() 6 w porywach wiatru znad oceanu ![]() P.S. Bardzo nie lubię pisać niepochlebnych recenzji( dlatego ta jest tak zwięzła;-))), ale czasami nie ma innego wyjścia. Może miałam zbyt wygórowane oczekiwania względem filmu Polańskiego i stąd ten niedosyt. Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2010-02-24 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Marzyciele. Film mnie lekko zszokował, ale bardzo ciekawy.
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Dziewiąte wrota - film Romana Polańskiego, zbyt długi, miejscami nudny, czasami tajemniczy i intrygujący, podobała mi się muzyka.
Kiss Kiss Bang Bang - komedia kryminalna, obejrzałam dla Roberta Downey’a Jr. który kolejny raz mnie nie zawiódł. Gra drobnego złodziejaszka, a kłopoty to jest specjalność ![]()
#2472 |
Zadomowienie
|
American psycho- calkiem dobry, trzymajacy w napieciu thriller o zamoznym mordercy- maklerze z Wall Street. Koncowka troche niejasna, co raczej na plus- 7/10
Łowcy umysłow- film typu "zgadnij kto zabil". Kilkoro przyszlych/potencjalnych agentow FBI wyjezdza na niezamieszkana wyspe w celu odbycia szkolenia i wylonienia tych najlepszych. Wkrotce sprawy zaczynaja sie komplikowac i okazuje sie, ze ktorys z nich jest zabojca. Gina kolejne osoby itp. Ja dosc strachliwa jestem jesli chodzi o takie rzeczy, wiec na brak emocji nie narzekalam ![]() Jagodowa milosc- nastrojowy, senny romans. O dziewczynie, ktora wyrusza w podroz w poszukiwaniu swojego miejsca i samej siebie. Spotyka na swojej drodze roznych ludzi z roznymi historiami. Koncowka z happy endem. A tak w ogole to wyjatkowo nudny-2/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
dream big
|
Sherlock Holmes - obejrzałam go przypadkiem, ponieważ szkoła zrobiła nam taką niespodziankę i poszliśmy do kina. Byłam pewna, że film będzie nudny jednak miło się rozczarowałam
![]() ![]() Nine - poszłam z nastawieniem, że będzie szał... a podobały mi się tylko dwie sceny - z Fergie i Kate Hudson.
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
"Bękarty wojny" - cóż, spodziewałam się rewelacji... ale nie AŻ TAKIEJ. Film mnie powalił na kolana. Genialny Pitt, fenomenalny Waltz w roli pułkownika Landa (pierwsza scena, jak i jego włoski dialog z "przyjaciółmi" pani von Hammersmark, to moje ulubione sceny i często do nich wracam - warsztat aktorski na najwyższym poziomie), świetna Laurent w roli Shosanny, a mojej uwadze nie uszła równie dobra gra Diane Kruger jako Bridget Von Hammersmark.
Natomiast zdjęcia i muzyka przyprawiły do smaku te aktorskie popisy. Arcydzieło 10/10. "Ich dwóch i Paryż" - bardzo dobra i nietypowa, francuska komedia. Sporo gagów, dobrzy aktorzy i europejska produkcja. Miodzio ![]() I po raz n-ty "Przyjaciel gangstera". Ta komedia nigdy mi się nie znudzi ![]() ![]() "Miasto ślepców" - po prostu dobry. Równowaga między zniesmaczeniem i niedopowiedzeniem, a zachwytem i uznaniem, zachowana, więc wychodzi na zero ![]() "Oszukać przeznaczenie 4" 3D - strata czasu. Film przewidywalny do bólu i niestety nie widzę w nim nic, co zasługuje na uwagę 0/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Case 39 - thriller
a wcześniej 'Galerianki' oba całkiem niezłe ![]()
#2477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Nowszy model - podobał mi się
![]() Opowiada o dojrzałej 40-letniej kobiecie z dwójką dzieci i po rozwodzie, która poznaje uroczego 25-latka. On zostaje nianią jej dzieci, ale z czasem coraz bardziej się do siebie zbliżają.
#2479 |
Raczkowanie
|
"Silent Hill", czyli coś z dreszczykiem. Cóż, dosyć skomplikowany obraz, ale całość można ponoć zrozumieć po zagraniu w grę o takiej samej nazwię. Tzn. nie był to napewno typowy horror wg mnie, ale może się mylę. Były momenty, podczas których głowa lądowała pod kocem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Wtajemniczenie
|
Papillon (1973) - 7/10 czyli dobry.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zadomowienie
|
Sherlock Holmes..nie wiem czy wniesie coś wartościowego opinia, która brzmi "niby tak, ale nie do końca"
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
Nie dałam rady obejrzeć , wyszłam w połowie (wagary w liceum, pamiętam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się ![]()
#2485 |
Raczkowanie
|
"Imaginarium of Doctor Parnassus"
film z 2009 roku w reżyserii Terry'ego Gilliama w skali 1-10 daje 6 Nieśmiertelny dr Parnassus prowadzi objazdowy gabinet cudów. Podczas pokazów widzowie mają możliwość skorzystania z mocy magicznego lustra będącego w posiadaniu dr. Parnassusa, który, dzięki paktowi zawartemu z diabłem, potrafi manipulować wyobraźnią innych ludzi. Zgodnie z umową diabeł przyjdzie zabrać córkę dr. Parnassusa, Valentinę, w dniu jej szesnastych urodzin. Doktor Parnassus wraz z członkami trupy oraz nowoprzybyłym Tonym próbują temu zapobiec. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jest to ostatni projekt, w którym miał wziąć udział aktor Heath Ledger. Jego śmierć wstrzymała prace nad filmem. W celu zabezpieczenia finansowej przyszłości córki Heatha Ledgera - Matildy, Johnny Depp, Colin Farrell i Jude Law oddali jej cały dochód otrzymany z filmu.
#2486 |
Zakorzenienie
|
W chmurach - nie wiem o co chodzi w tych zachwytach nad Clooney’em. Jak dla mnie jest on podstarzałym, siwym dziadkiem
![]() Film na czasie ze względu na kryzys ekonomiczny i wątek masowego zwalniania pracowników i podejrzewam, że przez to ma dużą szansę na Oskara. Mimo wszystko nie rozumiem za co dostał aż 6 złotych globów i nominację dla najlepszego filmu ![]() ![]()
#2487 |
Wtajemniczenie
|
Coś mi się prowokacja nie udała
![]() Klasyk Schaffnera Papillon (Motylek) z 1973 to film w moim odczuciu dobry. Szanuję zdanie osób, dla których ten film to arcydzieło, ba, nawet te osoby rozumiem. Poczynając od malowniczych zdjęć, przez adekwatne udźwiękowienie (no na mnie ono zbyt wielkiego wrażenia nie zrobiło ![]() ![]() ![]() Sama historia - ciekawa, akcji nie ma za wiele, ale pięknie pokazana jest przyjaźń dwóch mężczyzn, ich lojalność wobec siebie w tak trudnych warunkach. W kolonii w Gujanie Francuskiej więzień prędzej mógł oczekiwać, że ktoś mu poderżnie gardło niż zaryzykuje dla niego życie. Film jest co prawda długi (trwa ponad dwie godziny) i to chyba mój główny zarzut, ale tak to bywa, gdy historie są oparte na czymś. Za dużo chce się wtedy w taki film "upchnąć". Dla mnie zbyteczne były sceny z tubylcami. Jakoś nic dla mnie nie wnosiły do filmu (co innego powieść - chyba ![]() Reasumując 7/10, bo dla mnie trochę się jednak ten film zestarzał. Co nie znaczy, że go nie polecam - wprost przeciwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Nie będę oryginalna, dalej ciagnę w stronę uwielbienia Matrixa
![]() Super sprawa ![]() Jak na film dokumentalny - 10/10
#2489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja gustuję np. w Johnnym Deppie i Robercie Downey'u Jr. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.