|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
Cytat:
zalewam pół łyżeczki suszu połową szklanki wrzątku, zaparzam pod przykryciem ok 10 min, następnie daję na leciutki ogień i podgrzewam, ale nie doprowadzam do wrzenia. Ściągam z ognia, ponownie przykrywam i jak wystygnie odcedzam ![]() Przelewam do buteleczki i mam na dwa dni ![]() Cytat:
![]() Ja sobie zamówiłam u tej pani "zielarki" wyciągi z oczaru, czekam jak przywiezie i będę tworzyć ![]()
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale napary też dają radę, a jakie proste i tanie w przygotowaniu ![]() Pamiętam że jak pierwszy raz zrobiłam i nie byłam pewna czy rzeczywiście będzie działało jak hydrolat to powąchałam... a że pachniało maggi/wodą z szynki to doszłam do wniosku że to to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I potwierdzam słowa enaiv, to jest to samo ![]()
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego ... Edytowane przez wiedzma86 Czas edycji: 2010-01-25 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Yyy woda z szynki/magii.. jak to tak pachnie to chyba podziekuje
![]() Ale dzieki za instrukcje ![]() ![]() ![]()
#2465 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() CO do zapachu to może nie jest jakiś cudny... ale działanie... ![]() ![]()
![]() |
#2467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczerze się przyznam, że czytam tę recepturę jak chiński. Gdzie kupię składniki? andesigne - masz rację, każdy sam sobie musi skompletować taki zestaw, który będzie dla niego najodpowiedniejszy, ale wiadomo, że korzystamy z wiedzy innych oraz podpowiedzi. Zwłaszcza tych osób, które np. mają podobną cerę lub problemy ze skórą ![]() enaiv, wiedzma - jeśli się pokocham z kocanką.... w co na razie wątpię.... ![]() ![]() A dziś nam się skończyło emoljum dla mojego syna alergika. Piekielnie to drogie i nie powiem, ale przeszło mi przez myśl, żeby mu coś własnoręcznie przygotować, co mnie nie zrujnuje cenowo. Robicie coś takiego własnym dzieciom? I od razu pomyślałam o mojej 55 letniej mamie. Na razie nie mam pomysłu, ale poszperam. Jak wasze mamy w tym temacie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() roślinny kwas hialuronowy, tripeptide - Naturalis lipodermina, Vitasource, RKM, kwas hialuronowy małocząsteczkowy, EDTA - Mazidła woda - ZSK albo apteka (woda do injekcji) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
andesigne - masz rację, każdy sam sobie musi skompletować taki zestaw, który będzie dla niego najodpowiedniejszy, ale wiadomo, że korzystamy z wiedzy innych oraz podpowiedzi. Zwłaszcza tych osób, które np. mają podobną cerę lub problemy ze skórą
![]() ja tez tak zaczynałam, zarywałam noce żeby ogarnąć to wszystko co tutaj czytałam, naczytałam się, później zaczęłam to wszystko kupować, teraz już to "wszystko"mam , testowałam, kręciłam, chuchałam, smarowałam, głaskałam ![]() wszystkim życzę znalezienia swojego grala i sobie również tego życzę ![]() ....i dalej walcze z tymi okropnymi porami.....i wiem że one zawsze będą a ja tylko marze o tym żeby były mniejsze ![]() Edytowane przez andesigne Czas edycji: 2011-06-29 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za "przepisy" na hydrolaty! ![]() ![]() Co do glinki Rasul (tak ma ją podpisaną na słoiczku ;P) - od paru tygodni jestem jej fanką. Myje cudownie i naprawdę zmywa wszystko, nie powodując przesuszeń i podrażnień. Ale mam pytanie z innej beczki, bo w wątku nie znalazłam, a wysłuchałam w radio fascynującego peanu na cześć cudotwórczej rośliny zwanej żyworódką. Mialyście kiedyś do czynienia z tym cudem? Używacie czegoś z niej? Na Biochemii wspomniano o niej tylko raz (wątek o trądziku), ale w sieci jest sporo materiałów bardzo roślinkę zachwalających. I wynika z nich, że nie tylko na trądzik dobrze dziala - ale jakoś tak boję się sama kombinować, może ktoś juz próbował i podzieli sie patentem?
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shorea robusta, cynodon dactylon, tribulus terrestris, cissampelos pareira, azadirachta indica, camphor, tale, cocos nucifera, santalum album, aqua calcis. Same ekstrakty, nic ciężkiego.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
TU znalazłam. I nie pisałam że jest ciężki, tylko tyle że ma olej kokosowy a on mógłby mnie zapchać
![]() i skłąd nie jest zupełnie inny, te same składniki tylko w innej kolejności ![]() Edytowane przez enaiv Czas edycji: 2010-01-26 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie zapycha mnie mimo tego talku, a robi takie fajne czary mary jakbym położyła maseczkę relaksująco-rozświetlającą ![]() ![]() i odszukałam co ma w składzie i otóż: shorea robusta - sal albo damarzyk (często masło z shorea dodaje się do kremów), cynodon dactylon - cynodon palczasty, psi ząb palczasty albo trwawa bermudzka, tribulus terrestris - roślinny stymulant poziomu testosteronu ![]() Edytowane przez AnkaFranka Czas edycji: 2010-01-27 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() John Pod oczka daję sobie olejek z jojoby albo arganowy (bardzo fajnie mi wygładza) - mam tam przesuszoną skórę więc ładnie mi nawilża. Na policzki wczoraj położyłam arganowy też, fajna skóra mi wyszła. Niestety mimo peelingu enzymatycznego, zastosowania olejku i pudru babusowego (mogę Ci podesłać próbkę jak chcesz), formuła intensive dalej podkreśla mi pory ale nie mam już skórek. Do ciała używam fajnego wg. mnie balsamu: Johnson, Baby Naturals Intensive Soothing.. za 12 zł. Używam też kremu do buzi z tej samej serii i bardzo mi pasuje ![]() Na włoski, suche końcówki, zaczynam się bawić olejkami i olejkiem kokosowym, Stosuje od paru dni więc jeszcze nie wiem jak działają ![]() Peeling enzzymatyczny z bromelaniną to jest to ![]() ps. ale kosztuje to piękno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki zainteresowane suszem z kocanki, dostalam go w sklepie Znachor, przy Zbożowej w Warszawie (skrzyżowanie z Okopową)- 2,80zł za 25g, poza tym inne zioła w podobnych cenach i niezły asortyment różnych kremów rzadko spotykanych w drogeriach
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Tez dzis kupilam kocanke suszona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Kurcze mówię wam jak się dzisiaj pięknie załatwiłam z głupoty. Zachciało mi się mieszanek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
O kurna chata! Mialam glog kupic!!! Kruca fix noo... Wrr. Nic to, next time. Rozi daj znac jak sie napar z glogu spisuje - bardzo lubie hydrolat z glogu, nie mam go od dawna i tesknie okrutnie, jak w przyplywie szalu nie zamowie rocznego zapasu hydrolatu, to tez podreptam po suszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Witam, jestem dopiero początkująca w tym temacie, ale bardzo podoba mi się ten wątek
![]() ![]() Powoli zmieniam swoją pielęgnację na naturalną. Posiadam: olejek myjący pomarańczowy, serum antyoksydacyjne Flavo C, hydrolat oczarowy, peeling enzymatyczny z bromelaniną i tonik z kwasami AHA/BHA 10%. Moja cera znacznie się poprawiła po tych produktach, jednak do ideału jej jeszcze brakuje ![]() Planuję kupić jeszcze: hydrolat z kocanki, serum lemon, zel Ha i pewnie jakiś olej, ale jeszcze nie jestem zdecydowana. Co byście mi jeszcze poleciły w walce z przebarwieniami? Aha, tonik AHA/BHA stosowałam początkowo co trzy dni, jednak nic a nic się nie łuszczyłam. Postanowiłam więc posmarować się nim 3 dni pod rząd, ale dalej nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Peeling np. kwasem migdałowym lub salicylowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A puder bambusowy chętnie, chętnie. Odezwę się na PW. Pod oczka dałam kasztanka i jest w miarę. Ale napiąć muszę tam jakoś tę skórę. Za to chyba serum lemon jest za słabe. Właściwie już prawie stosuję tylko je, bez łączenia z żelem i wciąż mi się wydaje, że to nawilżenie mogłoby być lepsze. Czego używacie do pielęgnacji stóp? Wyszukałam na naturalnym pięknie masło do ciała pomarańczowe. Ciekawe czy by się nadawało. Spróbuję. I olej ze słodkich migdałów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poszłam na 3 zabiegi 30%kwasów i po sprawie,teraz używam lekkich kwasów i unikam opalania(po kontakcie ze słońcem plamy raczej wrócą),za to samoopalacze jak najbardziej. Tylko ostrzegam 30% kwasiory to masakra lepiej się ludziom nie pokazywać przez kilka dni po zabiegu,ja musiałam pracować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
Znalazłam fajną stronę, z pewnością większośc z Was posiada już tą wiedzę ale zerknijcie TU,ja już chyba nigdy nie kupię kremiku z drogerii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Hmm... jak dla mnie burza w szklance wody. Kremy sa testowane i dopuszczone do obrotu. Owszem poszczegolne skladniki moga szkodzic ale w jakich proporcjach, jakim stezeniu? Nikt mi nie wmowi, ze od smarowania sie kremem, ktory ma atest dostane raka. Wchodzac na Wizaz tez przezylam swoja przygode z naturalna pielegnacja i zanotowalam pogorszenie sie stanu skory (calego ciala) niz stopniowa poprawe. Pewnie, ze nie mozna uogolniac - naturalna pielegnacja oferuje wiele naprawde fajnych specyfikow ale tak samo dobre produkty znajduje w zwyklym sklepie. Kiedys wczytywalam sie w sklady, staralam sie unikac skladnikow odradzanych przez "madre glowy" z Wizazu i wcale mi to specjalnie na dobre nie wyszlo. W tej chwili siedze przed kompem z warstwa kremu, ktory zawiera "samo zlo" - gliceryne na silikonach, parabeny, capryle i insze kwiatki i wiem, ze rano wstane ze "spokojna" skora
![]() Niemniej zazdroszcze osobom, ktore moga sie dowolnie "kwasic" i kombinowac z mieszankami - fajne to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.