Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 19:42   #2461
la_wenda
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

No tak tak z tymi ćwiczeniami to bardzo poważna sprawa. Wszystko się potem przyda w decydującym momencie. Są takie specjalne zestawy ćwiczeń dla ciężarnych warto z nich skorzystać albo po prostu zapytać swojej położnej.
Cytat:
Moja Hania (cudak w załączniku ) także już zerówkowiczka Do zerówki chodzi raczej niechętnie - ciągle mówi że chce do przedszkola Dzisiaj jej wyprawiam urodziny... i będę miała niezłą bandę dzieciaków w domu - minimum 10 sztuk Ale uprosiła mnie o tę balangę dla koleżanek i kolegów toteż nie mogłam odmówić
Wspaniale że już wiesz kto mieszka w brzuszku!! Zazdroszczę i liczę na to że też się dowiem wkrótce Macie wybrane imię?? Bo u nas póki co ile osób tyle wersji - np mój Hanek chce Blankę albo Zbysia (przyznam że nie do końca mi to odpowiada ) No ale może jak poznamy płeć to się dogadamy hehehe
Mnie już dolegliwości I trymestru opuściły dawno i doczekać się kwietnia nie mogę

Gmyrelka Hania cudna ( a nie cudak ). Wiesz jak na te nasze dziewczyny patrzę to sobie myślę, że ten 2003 to był baaaaardzo dobry rocznik. A ten 2010 będzie jeszcze lepszy, musi być!
No i oczywiście najlepsze życzenia dla młodziutkiej jubilatki
la_wenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 20:31   #2462
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
obrazek genialny
nie wiem dlaczego ale zanim wkleilas swoje zdjecie wyobrazalam sobie Ciebie jako blondynke wlasnie taka jak na rysunkach hihi smieszna jestem ja co prawda wstydzilam sie zapytac czy moglabys cos narysowac ale skoro sama wyszlas z ta inicjatywa to ja jestem bardzo bardzo chetna ja sama troszke rysuje ale moje szkice sa zupelnie inne ot takie nijakie

ja mialam na poczatku problemy a teraz dosc czesto plamie to znaczy jak sie zalatwiam i wtrakcie tego wysilku i naprezania wypadaja mi takie male kawalki sluzu z zylkami krwi albo male plamki lekarz w trakcie badania nie widzi oznak tego plamienia wiec dla spokoju robi usg ja co prawda najchetniej dzidzi bym ogladala jak najczesciej czyli codziennie hehe ale tak sie nie da maz nie chce zainwestowac w aparat usg choc go namawiam nie daje sie przekonac
Oczywiście, że jako blondynkę, taki czubek to tylko taki kolor włosów może mieć
Kochana... a co tych POTRZEB robienia USG to oczywiście bardzo Ci współczuję tych ciągłych nerwów, bo wiadomo, za każdym razem pojawia się niepewność czy wszystko w porządku, nie ważne ile razy by się to nie powtórzyło.... ale jako plus możesz uznać, że dzięki temu masz naprawdę całą masę pięknych zdjęć maleństwa! A przy okazji. nie wiem czy wiesz, ale niektórzy lekarze nie dają zdjęć USG do końca I trymestru. Tak prewencyjnie. Bo gdyby coś się stało, to potem matki wiadomo rozpaczają nad takim zdjęciem .... ja się cieszę, że mój mi daje
A co do rysunków... kochana .... . Twoim szkicom daleko do nijakości!!! Są bardzo ciekawe, pełne indywidualności i takiego czegoś.... co sprawa, że naprawdę ciekawią A ten szkic dziewczynki ... jak portret żywcem wygląda!!! A te rysuneczki w pamiętniku to też Twoje? Te "kwiaty" w donicach strasznie mi się podobają

P.S. Jakby co to pisz na priva co byś chciała to Ci narysuję z miłą chęcią kochana, bo i tak prawie cały czas w domku plackiem siedzę .... aczkolwiek widzę, że sama byś sobie świetnie radzisz

Fajnie, że tu na forumie tyle utalentowanych dziewczyn mamy I wszystkie takie sympatyczne I jak nie lubić tetgo forum???

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
świetne rysunki Izumi.. tez mam kosztaniczke

z albumem nosze sie już dłuższy czas... pomysł mam , materiały sie znajdą tylko czasu brak... ale ten mam nadzieje niedługo... umowę na dniach zobacze.. i szybko sie dowiedzą .. zwłaszcza ze na umowie jest pensja 400 zł mniejsza niz była przez poprzednie miesiące:pala :.. takze l4 szybko bedzie

a ja jutro ide na kontrolną wizyyyteee moze juz bedzie widac płeć..
No to pewnie! Ani się nie żyłuj kochana!
A jakbyś jutro jakieś ciekawe newsy miała to pisz od razu ... ja napewno napiszę!!! Też jutro idę!
A czy Twoje koszatniczki też tak lubią Ci grać na nerwach (i na klatce) jak moje? ??? Bo ja mam czasem ochotę im ich małe łepki poukręcać . A wczoraj wróciłam do domu witam się z nimi (w największej klatce mam 3 koszatniczki) i 2 się ze mną wita, a 3 mnie w oko kupą szczelił ... bydlak mały :P
P.S. Twoje się jakoś nazywają? Moje: Wiórek, Młody, Franklin, Denzel i Roger

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
a slyszalyscie o tym aby cwiczyc miesnie dna miednicy ???
ja sie dopiero dowiedzialam o czyms takim czytajac gazete " 9 miesiecy "
byl tam podany link do strony z ktorej mozna zamowic bezplatnie plyte z wlasnie tymi cwiczeniami oto link
http://corewellness.pl/flash/
moze sie komus przyda
ja osobiscie jestem w ostatnim czasie strasznie leniwa jesli chodzi o cwiczenia az wstyd sie przyznac no ale coz narazie sobie moge na to pozwolic chco znajomi twierdza ze od nowego sezonu znow mnie wyciagna na wspinaczke heh ciekawe czy im sie uda
Tia... kochana... nie przejmuj się Ja miałam TAAAKI genialny plan. W domu kultury koło mojego bloku prowadzone są gimnastyki - 5zł ZA GODZINĘ!!!! Babka sama niedawno urodziła (koło września chyba) i zajęcia z taaakim wielkim brzuchem prowadziła, a że jest trenerem to wie co babkom w ciąży wolno a co nie .... i co? Jakoś... nie chodzę :/
Mam też karnet na basen! Mam w piiiiiiiiiz*u minut do wykorzystania... termin karty kończy się w grudniu... i też się zebrać nie mogę. A że mierzę się co tydzień, to wiem, że mi ciąża akurat w dupe idzie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Izumi Ty jestes rtewelacyjna!! Skonczyłąs jakąs szkołę w tym kierunku???
Powinnas kreskówki rysować!
Można powiedzieć Całe liceum miałam uwagi, że nic nie robie tylko rysuje... więc chyba można powiedzieć, że tak ... skończyłam szkołę w tym kierunku Hihihi. Ale spoko... matura na 5 Wychowaczyni nawet zarzuciła mi przy CAAAAŁEJ klesie, że taki leń i nieuk jak ja to napewno kupę ściąg miałam.... . To jej powiedziałam, że niestety... byłam zbyt leniwa, żeby ściągi pisać i jak chce może mnie przepytać A czo ;D Kto powiedział, że tydzień nauki przed maturą to za mało ? Mi wystarczyło

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-19 o 20:34
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:08   #2463
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

No to pewnie! Ani się nie żyłuj kochana!
A jakbyś jutro jakieś ciekawe newsy miała to pisz od razu ... ja napewno napiszę!!! Też jutro idę!
A czy Twoje koszatniczki też tak lubią Ci grać na nerwach (i na klatce) jak moje? ??? Bo ja mam czasem ochotę im ich małe łepki poukręcać . A wczoraj wróciłam do domu witam się z nimi (w największej klatce mam 3 koszatniczki) i 2 się ze mną wita, a 3 mnie w oko kupą szczelił ... bydlak mały :P
P.S. Twoje się jakoś nazywają? Moje: Wiórek, Młody, Franklin, Denzel i Roger

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------
no to jutro zaraz po powrocie beda newsy

a koszatniczke mam jeeedną (ja wiem..wiem ze one powinny byc conajmniej 2) ale moja to taka uratowana, ostatnia z miotu... mogłam albo ja wziąc albo pozwolic zeby własciciel wypuscił na pole jakieś... suma sumarum nie musiał bo szybko sie ludzie chetni znaleźli zeby je zabrac... no a mi sie trafiła ostatnia taka biedna... a wołam na nia zwyczajnie "Koszata" bo to ona jest
na klatce uwielbia grac sobie, i spiewa sobie czasem... albo gada z moim staffordem... stanie to ci jedno naprzeciw drugiego, pies tylko patrzy a Koszata sie produkuje... takie dzieki wydaje ze masakra.. jakby naprawde gadała..
a twoje tez lubia jak je sie głaszcze pod bródką??;> i tez sie wtedy tak smiesznie wygina??

ups! chyba z watku mamusiowego koszatkowy robimy

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:13   #2464
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
a 3 mnie w oko kupą szczelił ... bydlak mały
Błagam

Izumi, Ty się szykuj kochana, bo ja też mam plan na album dla malucha, którego sama robić nie będę, bo czasu brak, ale z pewnością po jakiś rysunek się ustawię w kolejce do Ciebie (a może po dwa?)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:25   #2465
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Poza tym męczę się coraz bardziej w pracy.... a z drugiej strony w związku z tymi problemami raczej wyklucza się zwolnienie w moim przypadku bo i tak mi z pensji zejdą wtedy (nadgodziny, wychowawstwo i dodatki są odejmowane za zwolnienie), no więc przez kasę muszę pracować jak najdłużej

...
Jak to odejmowane skoro na takim zwolnieniu liczy się średnia z iluś tam miesiecy .. ze wszystkim

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Baobabek razem czekamy na ten odlegly czas 27.10 ale jeszcze tylko tydzien chyba jeszcze Fasolka ma ten termin tylko ze ja będę miala pełnych 20 tc mam nadzieje,ze sie dowiemy.
Co do pokoju,wlasnie nie wiem jak to zrobic,bo pokoj dziecka bedzie w naszej sypialni,problem w tym,ze nie wiem czy od razu tak zrobic ze dziecko jest samo w pokoiku,czy narazie tylko wstawic łózeczko i nadal tam spac?bo jezeli tak to kiedy bedzie odpowiedni moment,zeby sie wyniesc do 2 pokoju?wydaje mi sie,ze jak juz dziecko sie przyzwyczaji do obecnosci rodzicow to później bedzie ciezko,bo bedzie płakało wiec moze lepiej od razu dziewczyny,ktore macie juz pociechy,mozecie cos poradzic???zgłupialam w tej kwestii

Gmyrelka wszystkiego najlepszego dla Twojej Hani,100 latek i samych radosci śliczna jest,same blondyneczki hehe
lepiej miec łóżeczko w sypialni i nie biegac jak zacznie przesypiać ładniej np. z jednym jedzonkiem to wtedy się wystawia łóżeczko tam gdzie być powinno .

Cytat:
Hej .... a wiecie co?
Jakiś czas temu oglądałam program na TVN style... właśnie dla młodych mam i mówili o smoczkach ....
Czy wiedziałyście, że dziecko powinno się oduczać używania smoczka już w wieku ...... 6 MIESIĘCY!!!!! ???? ... Ja byłam w szoku. Bo nawet taka jedna znajoma co wszystkie rozumy pozjadała w kwestii wychowywania i opieki nad maleństwami, ma teraz 15miec. synka i dalej mu smoczek aplikuje ....
Powinno niby mój dostaje smoczka jak odzie spac i np. jak jest chory i marudzi a ma 13 miesięcy nie widze w tym nic złego Nie biega z nim w dzień i wie że jest on tylko do zasypiania . Za to odkładam go do wyrka dostaje smoka i wychodze . Zasypia sam

madzwina - piekny kotek , cudny

Koszatniczki tez super , myslałam że to takie mało komunikatywne stworki . ja miałam zawsze szczurki , też bardzo fajne . Teraz nie mam nic z braku czasu i lenistwa . jak młody podrośnie to kupie mu jakiegos gryzonia . pewnie własnie szczurka
Marazie małolat ma katar i marudzi
Stary 2009-10-19, 21:36   #2466
martuko
Wtajemniczenie

hej!
ależ tu nowych dobrych wiadomości, aż nie wiem od czego zacząć więc wszystko naraz: gratuluję ślicznych 6ciolatek, niewstydliwych dziewczątek , zwierzaczków i talentow
JA byląm dziś u lekarza i sam mi powiedział,że wyglądam na spokojniejszą - fakt, jeszcze trochę sie stresuję poki nie czuję dzieci, ale przeszły mi chyba wreszcie panikarskie zapędy. I nareszcie uwierzyląm,że mogę pozostać w tej ciąży już do końca
Posluchałam sobie serduszek i uwierzylam,że sobie spokojnie rosną. Chociaż... pytałam lekarza o twardy brzuch, powiedział,że jak 10 razy w ciagu dnia to może taki być, to ja go pytam czy mam liczyć a on, że bez przeady . NO i nie wiem, najgorsze, że mam wrażenie,że on cały czas jest taki twardy. No cóż, zobaczymy czy to się utrzyma, jak nie to będę męczyć i dzwonić. Mamę poprosze o stetoskop, może uda mi się coś podsluchać jak sie będę martwić Teraz najważniejszą sprawą jest żeym za wcześnie nie chciałą urodzić dlatego będę miałąco dwa tygodnie sprawdzaną szyjke. Z lekow powoli schodze, chociaż doszły te na infekcję ukłądu moczowego, ale jak się z tym uporam to może wreszcie przestanę się czuć jak babcia... NO i wreszcie wyszląm trochę na słoneczko i mam pozwolenie na wychodzenie, Oczywiście, zanim się przestawię to nigdzie dalej nie pójdę ale powoli mam nadziejęże odzyskam aktywność. Ale sie cieszę

Super pomysł z tymi albumami. Ja niestety nie mam fajnch fotek z USG i aż tylu, ale popieram mojego gina, że nie ma co przesadzać, jak nie ma potrzeby to nie robimy. Zapowiedział,że następne koło 22 tygodnia. Wiecie, myślę sobie, że skoro mnie to tak wymęczyło to co dopiero dzieciaczki....

DZiewczyny, mam pytanie. POtrzebuję kupić sobie kilka kolorowych Tshirtów z dlugim rękawem, ale takich rozciagliwych,żeby mieściły brzuszek jak najdłużej. Kojarzycie w jakich sieciówkach moge takie dostać?

czrymary, dzięi wielkie za skany. NIe wiem czy mam na tyle umiejętności żeby takie coś zrobić, ale moze o coś się pokuszę. To ja za to podaję linka do stronek z różnymi dziecięćymi rzeczami, głownie z ciuszkami (niestety nie po polsku)
http://smg.photobucket.com/albums/v7...skie%20modeli/

buziaczki dla wszystkich
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:48   #2467
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
a slyszalyscie o tym aby cwiczyc miesnie dna miednicy ???
ja sie dopiero dowiedzialam o czyms takim czytajac gazete " 9 miesiecy "
byl tam podany link do strony z ktorej mozna zamowic bezplatnie plyte z wlasnie tymi cwiczeniami oto link
http://corewellness.pl/flash/
moze sie komus przyda
ja osobiscie jestem w ostatnim czasie strasznie leniwa jesli chodzi o cwiczenia az wstyd sie przyznac no ale coz narazie sobie moge na to pozwolic chco znajomi twierdza ze od nowego sezonu znow mnie wyciagna na wspinaczke heh ciekawe czy im sie uda
drcron tez pieknie rysujesz chociaz wyglądaja mi na ofiary przemocy szczegolnie mnie przeraza ta pani z żebrami na wierzchu,ale brawo
ja wogole jestem noga do takich rzeczy,ale pamiętnik super rzecz moze pomysle tylko nie wiem czy nie za póxno,chyba lepeij na bieżąco cos notowac niz tak juz po emocjach,chociaz jeszcze wiele przed nami kupowalas jakis gotowy czy zrobilas sama zupelnie z jakiegos zesztu większego?bardzo ładnie to wygląda
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:50   #2468
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
hej!

DZiewczyny, mam pytanie. POtrzebuję kupić sobie kilka kolorowych Tshirtów z dlugim rękawem, ale takich rozciagliwych,żeby mieściły brzuszek jak najdłużej. Kojarzycie w jakich sieciówkach moge takie dostać?

Duzo takich bluzek widziałam w sklepie cubus , ja po bazarkach raczej nie chadzam ale dziś przechodziłam i jest bardzo dużo swetrów takiech za tyłek z dodatkiem sztucznego więc się ładnie rozciagaja za ok30-40zł . ja taki sobie kupie jak będzie potrzeba . W poprzedniej ciąży miałam kilka bluzek takich bazarkowych i sobie w nich chodziłam ogólnie tuniki mozna wszedzie chyba dostac
Stary 2009-10-20, 07:18   #2469
Asiuulka89
Zakorzenienie

Czesc dziwczyny

Martuko super ze wszystko jest ok ze dzieciaczki sie odbrze rozwijaja
teraz tylko w miare sie oszczedzac dbac o siebie i za 5 miesiecy beda juz azem z Toba..co do brzucha nie matw sie mi tez twardnieje bardzo czesto... z tego co wiem jedyne co wtedy nie mozna to przytulanek ale wiadomo dla dobra dzidzi wszystko sie zorbi

Izumi dziewczyno ale t bosko rysujesz .... klask i: jestem pod wrazeniem gromnym pieknie klask i:
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:18   #2470
evitka21
Zakorzenienie

witam koleżanki

Zapewne nikt mnie nie pamięta (odzywałam się tylko na pierwszych kilku stronach), więc niniejszym się przypominam i mam nadzieję, że mnie nie przegonicie

Byłam wczoraj na ugs połówkowym i jestem przeszczęsliwa, bo okazało się że będzie DZIEWCZYNKA
Bardzo marzyłam o dziewczynce, a wszyscy dookoła mówili że na pewno będzie chłopak. A mąż spokojnie na to mi odpowiadał, że wszyscy są głupi, a my będziemy mieli córeczkę. I wygląda na to że ma rację.

Jestem teraz w 21 tc i ogólnie czuję się bardzo dobrze, z tym że często się zaziębiam i aktualnie znów na L4 jestem.
A w ogóle to na codzień pracuje jako nauczyciel angielskiego w SP
(pozdrawiam od razu koleżanki po fachu, bo wiem, że takie tu są).

To może poproszę jeszcze o uzupłenienie info do naszej listy:
- termin mam na 4.03
- imię jakie wybralismy to LENA (jak nam się nie odwidzi)

z innej beczki to jestem na etapie wybierania pościeli i ciekawa jestem waszego zdania.
Najbardziej podobają mi się brązowo-turkusowe paseczki i żółta pepitka.
Pomarańczowe też fajne, ale chyba trochę za wściekłe.
My mieszkamy z moimi rodzicami i mamy swój jeden mały pokoik i niunia będzie mieszkac z nami. Musimy coś takiego wybrac, żeby nam do pokoju pasowało.

A macie już wybrane inne rzeczy?
ja na pewno mam wybrany wózek- mikado city car
i łóżeczko ( z kołyską i szufladą radek II)

Obie rzeczy "odgapiam" od swojej przyjaciółki, która ma 4 miesięczną córeczkę.
W ogóle mieć koleżaknę-młodą mamę super sprawa.
Wózek jest dla mnie świetny, bo ma i skrętne koła i jest na paskach, więc jest mięciutki. Super się prowadzi i w ogóle spełnia wszystkie moje (naprawdę niemałe) wymagania.
można go np. tu zobaczyć http://www.allegro.pl/item769933436_...r_gratisy.html

i "mój" kolor to B4, czyli beżowy w kwiaty

pozdrawiam

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 09:07   #2471
ania p
Zakorzenienie

evitka - z tych poscieli bym wybrała 1 albo trzy . łóżeczka bujanego bym nigdy nie kupiła bo dziecko sie przyzwyczaja . Co do wózka mikado czytałam o nich i sa cholernie wadliwe a jak już sie coś w nich rozwali to cięzko to w nich naprawić . Sporo tych wózków skreca w prawo lub lewo już od poczatku Ja ogólnie mam zboczenie na punkcie wózków mogłabym mieć całą flote he he

Mi się bardzo podoba taki , ale że mam juz dwa to mąż ostudza moje zapały i wiem że go nie kupie
http://www.allegro.pl/item769811011_...la_od_g_7.html
wiem że dużo osób jest przeciwnych wózkom trzykołowym ale ja już mam dwa cztero kołowe - mutsy i maclarena . Może się więc na ten skusze bo bardzo mnie korci . Zawsze go mogę potem sprzedac bo to firmowy wózeczek

Miłego dnia kochaniutkie

martuko a na ten twardy brzuch to możesz brać nospe ale pewnie o tym wiesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 09:20   #2472
czarymary
Raczkowanie

mnie dzisiaj drugi dzien z rzedu boli glowa... wczoraj po prostu zwiedlam i juz prawie plakalam bo az mi podniebienie cisnelo, dzisiaj juz czuje ze mam to samo. ten cholerny apap jest chyba slabszy od placebo wiec nawet nie mam go co brac bo i tak wiem, ze mi nie pomoze. podejrzewam, ze to moga byc zatoki...
a do tego chyba mi sie niniejszym zrobily rozstrepy na cyckach . do zaorania to wszystko!
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:12   #2473
Izumi
Wtajemniczenie

BONJORNO SENIORITAS!
Ależ dziś paskudny dzień :P Przynajmniej Podkarpacie pochmurne, szare, zimne ... za to ja jestem baaardzo szczęśliwa! Byłam na wizycie! Wszystko dobrze . Dzieciaczek rośnie jak na drożdżach! Ma ok. 8,3cm!!!! A jakie ma długie i smukłe nogi! Hoho Najlepsze w dzisiejszej wizycie jest to..., że co prawda zdjęcia z USG wyszły raczej kiepsko, ale ja za to mam..... FILMIK Z USG! Poprosiłam doktorka czy bym nie mogła sobie komórką nagrać tego co widzimy na monitorze i się zgodził Maż się ucieszy jak wróci wieczorem z pracy i zobaczy!
No i w ogóle dziś takie dziwne gilgotanie czułam... ale nie dam sobie głowy uciąć że to "to", bo pamiętam, ze jak nie byłam w ciązy też nieraz czułam takie jakby "smyranie" w okolicach macicy ..... a może ja mam tasiemca? ;D? Kurcze... na USG nie było widać

Isis23, moje koszatniczki, a przynajmniej te co są osamotnione też włąśnie tak się fajnie do drapania i głaskania nastawiają. Wygląda to przekomicznie A te co siedzą razem się nie dają głaskać, same się dość wyiskają, więc jak wkładam rękę to tyłko łapią mnie łapkami za palce jakby sprawdzały czy nic dobrego w rękach nie mam A z tym graniem ... to spoko... nie licząc godzin nocnych i wczesno-porannych Mówisz, że Twoja kosia z psem rozmawia? To musi świetnie wyglądać

Evitka21, witamy spowrotem Super, że u Ciebie ok no i gratulujemy córci! Co do pościeli to mi też się chyba najbardziej ta brąz z turkusem podoba . P.S. My też mamy tylko jeden pokój dla siebie i dzieciaczka, więc doskonale Cię rozumiem

Czarymary
... ból głowy to kara za zrobienie nam smaka pelerynką, a potem nie pokazania jej Ciągle czakamy aż odzyskasz aparat Mam nadzieję, że ból szybko przejdzie Trzymaj się!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Aha! No i z tego wszystkiego bym zapomniała! Przyjaciółka podesłała mi zabawny filmik z kocią sprzeczką (english). Zobaczcie sobie. Zarąbiste ;D http://www.joemonster.org/filmy/1978..._wyjasniajace_
Stary 2009-10-20, 10:21   #2474
drcron
Zakorzenienie

tylkooliwka - to jest gotowy album z papieru czerpanego ma wtapiane platki roz zakupilam go w tesco jest kilka rozmiarow

czarymary - mam ten sam problem glowa mi peka probowalam masaz skroni i oklady cieple ale nie pomagaja

dziewczyny co uzywacie przeciwko rozstepom ja uzywalam oliwki dla kobiet w ciazy ale sie juz skonczyla i nie wiem na co teraz sie przezucic

powiedzcie co sadzicie o takich poduszeczkach klinach do lozeczka dla dzidziusia ??
http://www.allegro.pl/item772259863_...x.html#gallery
ja zastanawiam sie nad jej zakupem

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:27   #2475
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
powiedzcie co sadzicie o takich poduszeczkach klinach do lozeczka dla dzidziusia ??
Oglądałam nawet tą podusię, ale jakoś nie przekonuje mnie zupełnie Poza tym mam wątpliwości czy to będzie wygodne i bezpieczne. Ja się raczej nie zdecyduje
Stary 2009-10-20, 11:15   #2476
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
tylkooliwka - to jest gotowy album z papieru czerpanego ma wtapiane platki roz zakupilam go w tesco jest kilka rozmiarow

czarymary - mam ten sam problem glowa mi peka probowalam masaz skroni i oklady cieple ale nie pomagaja

dziewczyny co uzywacie przeciwko rozstepom ja uzywalam oliwki dla kobiet w ciazy ale sie juz skonczyla i nie wiem na co teraz sie przezucic

dzięki za info
co do poduszki to nie wiem,nie znam nikogo kto by mial cos takiego,ale skoro piszą,że zdrowe to cos w tym musi byc

witam ponownie evitka21(dobrze,ze sie nawróciłas hehe) i gratuluję Lenki

Izumi równiez gratuluję moze będzie dziewczynka jak ma taaakie piekne nóżki

czarymary ja od prawie początku smaruje zarówno brzuch jak i piersi ziajką dla kobiet w ciąży,narazie nic mi sie nie pojawia chociaz jeszcze pewnie za mało urosłam zebym mogła stwierdzic,że działa.Ale jest dosc duzy wybór tych kosmetykow dla kobiet w ciąży na rozstępy.Wiem,ze jest typowo do biustu Perfecta mama na rozstępy.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:44   #2477
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki
W końcu nadrobiłam zaległości weekendowe i bardzo się cieszę, że wszystkim się tak fajnie układa - same pomyślne wieści
Gratuluję wszystkim, które już poznały płeć swojego lokatora. Teraz to dopiero można zacząć szaleć z zakupami

A mój mały chomik skacze na tyle wyraźnie, że już jego tata mógł poczuć, jak tam sobie poczyna u mamuśki Zwłaszcza po żelkach daje czadu

Na usg okazało się, że mamy nietypową pępowinę - dwunaczyniową, a normalnie jest trzynaczyniowa. Na całe szczęście dla nas to nic nie oznacza - maluszek ma zdrowe serduszko (przy takiej pępowinie ryzyko wad tu jest większe) i jest bardzo dobrze odżywiony - waży już 465g Kawał chłopa: 0,55 cm siusiaka, 3,5 cm stopy Mój wielkolud

Ech... już go chce mieć przy sobie a nie w sobie!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:59   #2478
czarymary
Raczkowanie

Tylkooliwka smaruje sie ja tez ziajka wlasnie i na brzuchu nic nie ma a cycki chyba popekaly niestety...
a jak ten moj bol glowy to kara za ta pelerynke to sobie ja mozecie wziac i w ogole tylko niech juz mnie nie boli, bo jeszcze troche i sie wsciekne :płacze:. czy oprocz apapu mozemy cos brac? slyszalam, ze ibuprom jest nastepny w kolejce ale czy to prawda?
Stary 2009-10-20, 13:01   #2479
megi-megi
Zakorzenienie

Bosz... poczytałam właśnie o tej pępowinie dwunaczyniowej i znów panika:
Zdarza się, iż pępowina zawiera tylko dwa lub jedno duże naczynie. Najczęściej związane jest to z brakiem lub szczątkowym rozwinięciem jednej z tętnic. Nieprawidłowa wymiana składników odżywczych oraz niedostateczny transport tlenu w przypadku tej patologii sprzyja zaburzeniom rozwoju płodu. Patologia ta może prowadzić do powstania wad rozwojowych u płodu. Pępowina dwu lub jednonaczyniowa często współistnieje z wadami serca, nerek lub układu nerwowego, jak również nieprawidłowościami chromosomalnymi. Częściej występuje także wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu (IUGR).
Artykuł o pępowinie: http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3885,0,0,0,1,,

Ale podobno te komplikacje nie są takie częste... ech...
Stary 2009-10-20, 13:23   #2480
P0P70
Zakorzenienie

A ja do smarowania piersi używam Mustela, jest bardzo dobry tylko trochę drogi 110PLN. A na brzuch i pośladki używam Perfecta Mama ok. 30 PLN. I rozstępów jak na razie nie mam.

Megi – jakiś faktycznie duży ten Twój chłopak. Maja ważyła w piątek 385, a stopa 3,2 cm, siusiak 0 cm. Ale to dziewczynka.

Asiuulka89 – a Ty też powinnaś już mieć badanie połówkowe. Nic się nie chwaliłaś albo ja coś przeoczyłam.

Czarymary – te Twoje skany to dotyczą robótek na szydełku czy drutach. Bo ja tylko na szydełkiem potrafię się posługiwać. Druty są dla mnie za bardzo skomplikowane, czyli o jeden drut za dużo.

Madziwina- kicia jest super. I widzę że dotrzymałaś postanowienia że kotek będzie trzymany na dworze.

Izumi – filmik o kotkach fajowy. Tylko szkoda mi się zrobiło tego czarnego, który był tak strasznie ochrzaniany. Co prawda ja to jestem taka jak ten rudzielec – szczególnie teraz. Też się tak wydzieram.

Dziewczyny piszecie o tych wszystkich Waszych zakupach ( zrealizowanych lub potencjalnych) a ja w każdy link muszę wejść i sprawdzić co to jest i jak to wygląda.( A powinnam pracować!!). Więc jeżeli chodzi o wózki to jestem coraz głupsza i naprawdę nie mam pojęcia jaki bym chciała mieć. Ale myślę że do stycznia coś w końcu wybiorę. I jak na razie to jeszcze nic nie kupiłam i nic nie mam dla małej
.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 13:26   #2481
evitka21
Zakorzenienie

izumi, widziałam wasz pokoik- bardzo ładny jest. W ogóle mi przyszło do głowy, ze moze warto by pomyslec o jakichs wiszacych szafkach?
i w ikei są fajne takie wąskie wiszące komody, mam taką , ale ze strarej serii- bardzo pakowne są http://www.allegro.pl/item775896948_...lm_brzoza.html
ale super ze masz filmik z usg, będzie ekstra pamiątka.
A to smyranie, to może być "to" - u mnie też najpierw taki delikatne smyranko było

drcron, ja na rozstępy używam foliacti z pharmacerisa i póki co jestem zadwolona. Czasem jak mi się chce to się smaruję oliwka w żelu. Na początku ciąży miałam perfecte iz ziajkę, ale od obu mnie zapachowo odrzuciło.
Jeśli chodzi o poduszkę-klin, to ja jestem przeciwna- dziecko przez dłuższy czas (chyba do 6 miesięcy) powinno spać na płasko. A jak są problemy z katarkiem to wystarczy pod materacyk podłożyć gruby segregator.

megi-megi, ale mastopki duże i wagowo ładnie- a który tydzień jesteś?

czary-mary, ibupromu chyba raczej nie wolno

Stary 2009-10-20, 13:32   #2482
czarymary
Raczkowanie

PoP70 u mnie do wyboru, do koloru. i szydelko i druty. na razie udalo mi sie zeskanowac szydelkowce.
bardzo prosze zdjac ze mnie pelerynkowa klatwe bo peknie mi leb i umre tragiczna smiercia.
Stary 2009-10-20, 13:33   #2483
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarymary Pokaż wiadomość
Tylkooliwka smaruje sie ja tez ziajka wlasnie i na brzuchu nic nie ma a cycki chyba popekaly niestety...
a jak ten moj bol glowy to kara za ta pelerynke to sobie ja mozecie wziac i w ogole tylko niech juz mnie nie boli, bo jeszcze troche i sie wsciekne :płacze:. czy oprocz apapu mozemy cos brac? slyszalam, ze ibuprom jest nastepny w kolejce ale czy to prawda?
z tego co wiem mozna brac tylko apap i panadol ale ten drugi dziala raczej przeciwgoraczkowo wiem ze napewno mnie wolano zazylwac prepaaratow dz ibuprofenenm np. ibufen , nurofen y- tego nie wolno bo moze on rwywolac zaburdzenia w ukladzie krazenia plodu nie wolno tez astozsowaclekow ktore zawieraja kwas acetylosalicylowy bo zwieksza on ryzyko poronienia

moja mama sprzedala mi przepis na winko uodparniajace zeby zapobiec przeziebieniu winko haha ale to alkoholowo brzmi
a oto skladniki :
12 zabkow czosnku rozgniesc zalac sokiem z 2 cytryn i 1/2 litra cieplej wody trzymac dobe pod przykryciem dodac 3-4 lyzki miodu odcedzic przechowywac w zakreconej butelce i nalezy pic po posilu jedna lyzke
ciekawe czy pomoze nam sie uchronic od zimowych przeziebien

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 13:35   #2484
megi-megi
Zakorzenienie

Evitka21 - już edytowałam podpis i już widać, że 22 tydzień początek 22 tygodnia. Na liście jestem pierwsza z terminem na 1.03.2010.
Stary 2009-10-20, 13:42   #2485
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja do smarowania piersi używam Mustela, jest bardzo dobry tylko trochę drogi 110PLN. A na brzuch i pośladki używam
Ja też używam Musteli, ale jak poszuka się na allegro to spokojnie można taniej znaleźć niż za stówkę.

Izumi, ten filmik koci jest genialny-już posłałam znajomym kociarzom.

Idę zjeść obiadek i pędzę pognębić kurantów trochę
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 13:50   #2486
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł, ja tylko na chwilkę się przywitać wpadłam, później doczytam co napisałyście, ale widzę, że nie dużo jeszcze tylko tydzień i 27.10.(to tak dla przypomnienia wtajemniczonym). fotelik mi wczoraj doszedł wreszcie - jest normalnie igła stan. Dobra uciekam robić obiadek, bo dzisiaj piersi kurczaka w sosie śmietanowym
aha, Evitka - jestem jedną z tych "po fachu"

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 13:57   #2487
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Ja bym nie kupiła bo dziecko małe ponoc ma spac na prawie płasko sa specjalne cieniutkie podusie.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Madziwina- kicia jest super. I widzę że dotrzymałaś postanowienia że kotek będzie trzymany na dworze.
.
nie rozumiem... hihih ale to normalne u mnie.
ja nie pisałam że kotek bedzie na dworzu, przez zime na pewno nie. tylko od wiosny.
takiego malenskiego kociaka na dwór.. nigdy.
Ale dzis ide na rozmowę do mojej cioci sasiadki zeby przezimowała małego bede mu kupowała jedzenie i żwirek.
Ale nie wiem czy sie uda.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 13:59   #2488
evitka21
Zakorzenienie

drcron, fajny przepis- chyba sobie taki zrobie. Staram się czosnek jeść, ale nie codzień mi go "grafiku" pasuje (jak nie jem kanapek, to nie mam go sobie jak zapodać)

obecnie piję syrop dla cięzarnych prenalen (tam jest wit.C, malina, porzeczka i czosnek), ale co natura, to natura

jeśli chodzi o mustelę, to też miałam ją w planach, ale na szczęście dostałam próbkę i mi zapach nie przypadł go gustu. Dla mojego wrażliwego nosa za mocny jest.
Ale faktycznie na all to jakiś czas temu nawet za ok.70zł można było kupić

baobabek, tak właśnie mi się kojarzyło, ze ty moja koleżanka po fachu. Jak się nie mylę, to nie jesteś na zwolnieniu- jak długo planujesz pracować? ja jak zdrowie pozwoli to do końca roku.
Ogólnie czuje się dobrze, tylko mam problemy z gardłem większe niż zwykle- teraz też jestem na L4 z powodu infekcji kolejnej....

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:05
Stary 2009-10-20, 14:02   #2489
drcron
Zakorzenienie

dzwonilam do meza zeby cos mi kupil w drodze powrotnej z kursu ciekawe co wymysli hehe ja ostatnio stosowalam do twarzy krem perfecta mama ale dostalam od niego uczulenia w ogole jestem jakas dziwna bo dany krem oge stosowac jakis krotki czas po czym dostaje wysypki odstawiam go stosuje inny a potem znow musze zmieniac albo wrocic do tego starego i tak w kolko z innymi kosmetykami tez tak mam

evitka21 - ale tam jest napisane ze te poduszki sa bezpieczne a dziecko nie powinno lezec na calkiem plasko tylko pod lekkim skosem bo jak zacznie zwracac to moze sie udusic jak lezy na plasko

czarymary - czy ja moge prosic o skany na szydelko z gory bardzo dziekuje probowalam wyslac priva ale jak wciskam wyslij to wywala mi sie internet nie wiem dlaczego

a zapisujecie sie do szkoly rodzenia ?? jesli tak to od ktorego tygodnia jest wskazane by sie tam zapisac ??

Stary 2009-10-20, 14:04   #2490
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Włąsnie nie wiem od któego tyg do szkoły rodzenia ale tez chcemy sie zapisac.

A dziś kupiłam sobie Prenatal tabletki dla kobiet w ciąży.
Od dzis zazywam po 1 dziennie i zaraz sie dowiem jak wyniki krwi.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości