![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
PoP7, gratuluję dziewczynki!!! A imię? Może spiszcie każdy na kartce Wasze pomysły i coś wspólnie uda się wybrać?
Czarymary, ja też dzisiaj jakaś przetrącona jestem. Niby pracuję, ale idzie mi jak po grudzie. Wczoraj zmierzyłam potencjalne miejsce na łóżeczko w pokoju i ![]() ![]() ![]() ![]() Znowu zostałam sama w domu z pracą i mnie nachodzą moje demonki "a jak ja sobie dam radę", "a czy będę umiała je dobrze wychować", "a czy starczy mi sił i cierpliwości". Nie macie jakiegoś mega odkurzacza coby te moje demonki powsysał i zassał na amen ![]()
#2432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wspaniale że już wiesz kto mieszka w brzuszku!! Zazdroszczę i liczę na to że też się dowiem wkrótce ![]() ![]() Mnie już dolegliwości I trymestru opuściły dawno i doczekać się kwietnia nie mogę ![]() Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-10-19 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
melduję się i ja
![]() ![]() ![]() POP gratulejszyn ![]() ![]() Poza tym męczę się coraz bardziej w pracy.... a z drugiej strony w związku z tymi problemami raczej wyklucza się zwolnienie w moim przypadku bo i tak mi z pensji zejdą wtedy (nadgodziny, wychowawstwo i dodatki są odejmowane za zwolnienie), no więc przez kasę muszę pracować jak najdłużej ![]() mrowak, u mnie też licho z miejscem, mam komin wentylacyjny na środku pokoju prawie i tylko pod tym kominem może stanąć małe łóżeczko 120/60, że już nie wspomnę, że wszystkie ciuchy moje i tż wyniosłam do pokoju na dole, bo nawet nie miałam gdzie upchać dziecięcych ubranek...
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-10-19 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pokoju,wlasnie nie wiem jak to zrobic,bo pokoj dziecka bedzie w naszej sypialni,problem w tym,ze nie wiem czy od razu tak zrobic ze dziecko jest samo w pokoiku,czy narazie tylko wstawic łózeczko i nadal tam spac?bo jezeli tak to kiedy bedzie odpowiedni moment,zeby sie wyniesc do 2 pokoju?wydaje mi sie,ze jak juz dziecko sie przyzwyczaji do obecnosci rodzicow to później bedzie ciezko,bo bedzie płakało wiec moze lepiej od razu ![]() ![]() Gmyrelka wszystkiego najlepszego dla Twojej Hani,100 latek i samych radosci ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
moj brat mi powiedzial, ze jesli bedzie taka mozliwosc, to zeby od razu latorosl spala w osobnym pokoju, bo potem sa straszne hocki-klocki. oni jeszcze na dodatek brali malego do siebie do lozka i teraz nawet nie ma mowy o spaniu we wlasnym lozeczku. ja sobie poprzysiaglam, ze bede zeby przez lzy zaciskac ale gnojka do lozka nie zabiore dla jego wlasnego dobra potem... no i jak mielismy spac w jednym pokoju to jednak robimy rewolucje rezygnujac z sypialni, zeby jednak mlode mialo wlasny pokoj. z doswiadczenia brata tez wiem, ze sie nie powinno do spania dziecku robic ciszy jak makiem zasial, bo ich maly teraz nie chce spac jak byle co trzasnie a oni sie nad nim tak trzesli, ze jak go kladli to wody nie mozna bylo spuszczac w toalecie hehehe. no ale gadam madra poki nie mam swojego, nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
FASOLOWE POLE Mamusie MARCOWE 2010 Już 51 megi-megi( Magda 29lat).tp. 1.03.10r. Jakub ![]() Asiuulka89 ( Asia 20 lat ).tp. 2.03.10r. Zuzia ![]() P0P70 (Ela lat 39) tp. 3.03.10r. Ania ![]() libra777 ( Agnieszka i 32 lata) tp. 7.03.10rMarysia lubMikołaj asienka240 (Asia 21lat ) tp. 8.03.10r. Amelka lub Igorek Roza26 ( Hania 25 lat) tp. 8.03.10r. ???lub ??? karolka2211 ( Karolina ) tp. 8.03.10r. ??? lub ??? mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? lub ??? mysia1234 (Joanna 20 lat).tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr zwariowanna ( Gosia 19lat)tp. 11.03.10r. ??? lub ??? catro (Kasia, lat 27) tp. 11.03.10r. ??? lub ??? dogisia( ??) tp. 12.03.10r. ??? lub ??? mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp. 17.03.10r. ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ??? apple66 (Paula, 25lat)tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP magda3456 (Magda 23l ) tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r.Amelka ![]() tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 21.03.10 ??? lub ??? ISIS23 (Iza 25 lat ) tp.22.03.10 Lena lub Cezary inridia (Asia 31 lat )tp.22.03.10r. ??? lub Leon ilkia24 ( Ilona 24 ) tp. 24.03.10r. ??? lub ??? Impersona ( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r.Hania lub Leon madziwnia (Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub ??? JoannM ( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. ??? lub ??? gooffi (Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ??? evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. ??? ??? lub ??? Baobabek ( ??? ) tp. 30.03.10r. Oliwia lub Hubert Mamusie KWIETNIOWE 2010 Agnieszka09 (Aga,lat 24).....tp.1.04.10 r.??? lub ??? izaizula(Iza lat 27)............tp. 2.04.10r. Marysia iAntoś ![]() ![]() ita83 (Paulina 26 lat)..........tp. 4.04.10r??? lub ??? Katalin (Kasia 24 lata )......tp. 04.04.10??? lub ??? justys76 ( Justyna 33 lata ).tp. 5.04.10r. ???lub ??? drcron (Paulina,27 lat)......tp. 05.04.10r. Anastazja Danuta lub Jeremiasz Józef natka294( Natalia lat ?? )....tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz Beatka1984 (Beata 26 lat) ..tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek fasolka73 ( Jola 36 lat ).......tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś czarymary (maria 30 lat)...tp 10.04.10r. Malina lub Witek malgo421(Malgosia 27lat)...tp. 12.04.10r. ??? lub ??? Kasina87 ( Kasia 22 lata)......tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon La_wenda (Kasia 33 l).........tp. 14.04.10r Konrad ![]() Olasia (Ola 21 lat)...............tp. 15.04.10r. Laura lub Leon ania P ( Ania 27 lat)............tp 15.04.10r. ??? lub ??? trolla2405 (Joanna ?? lat )..tp. 16.04.10r. ???lub ??? Izumi (Izabela, 23 lata ).......tp. 16.04.10r.??? lub Michaś Asiulek_23 (Aśka, lat 27)....tp. 16.04.10r. Weronisia lub Kubuś gosieg1 (Małgorzta lat ?? )......tp. 18.04.10r.??? lub ??? koglus ( Agnieszka 29 lat).....tp. 21.04.10r. ??? lub ??? lucy007 (Ewa, lat 30)..........tp. 22.04.10r. Maja lub Adam dytuś77 ( Edyta 31 lat ).......tp. 24.04.10r. Kornelia lub ??? Eppona (Aga lat 27)............tp. 23.04.10r. Zuzanna lub Gustaw Maddie ( Marlena ?? lat ).....tp. 29.04.10r.??? lub ??? Nasze Aniołki: karolcia228 Aniołek [*] Karna 33 Aniołek
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2009-10-19 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie,
Aleście naprodukowały.... ![]() Dla urozmaicenia naszych ciążowych przypadłości i dolegliwości dorzucam swoją wczorajszą przygodę. Otóż, moje Drogie, walnęłam w markecie na podłogę jak długa. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Sięgałam po ketchup, nagle czarno w oczach i bach. Zamieszanie było przednie. Jak mnie ocucili to czułam się naprawdę zupełnie normalnie. Problem w tym że od wczoraj bardzo słabo wyczuwam tę moją kruszynkę. Wcześniej opukiwał mi brzuch non stop. A dziś? Zamartwiam się strasznie czy wszystko w porządku. Na szczęście jutro idę na połówkowe usg i wszystko się wyjaśni. Buuu, płakać się chce.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Wtajemniczenie
|
Elo elo! Ale się nadziało przez weekend.
Chwilka, cieszę się że jest cokolwiek lepiej ![]() Gmyrelka, La-wenda .... piękne pannice! La-wenda, Twoja to ma takie oczyska, że naprawdę czaruje nimi. I obie takie mają piękne włoseczki.... ahhhh.... ![]() Coraz więcej z was już płeć też zna ... kurcze... sama nie chciałam wiedzieć, ale tak im więcej czytam... tym większa ciekawość we mnie wzbiera ;D ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ... Nasze to i tak nie będzie miało wyboru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Wtajemniczenie
|
tylkooliwka bardzo dziękuję w imieniu Hani
![]() Co do spania dzieciaczka to ja uważam że na początku lepiej je mieć przy sobie (=w tym samym pokoju) bo się wykończysz moja droga z wstawaniem i lataniem do drugiego pokoju jak dzidek nieraz jeść chce nawet co godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ciszy to mój Hanek to dziecko akademickie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hohoho, ale się upisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Ja też jutro idę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||||||
Zakorzenienie
|
Minka!! GRATULACJE AMELKI!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak liczysz tgodnie bo ja np. tak: w sobote wybiło juz 17 tyg ale juz w niedziele jest 17 tyg + 1 dzien ale póki nie skonczy sie pełny 18 tydzien to sie powinno mówic aż do nastepnej soboty że w 17 tg. . Tez tak robicie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Wtajemniczenie
|
Hej .... a wiecie co?
Jakiś czas temu oglądałam program na TVN style... właśnie dla młodych mam i mówili o smoczkach .... Czy wiedziałyście, że dziecko powinno się oduczać używania smoczka już w wieku ...... 6 MIESIĘCY!!!!! ???? ... Ja byłam w szoku. Bo nawet taka jedna znajoma co wszystkie rozumy pozjadała w kwestii wychowywania i opieki nad maleństwami, ma teraz 15miec. synka i dalej mu smoczek aplikuje .... |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
ja poprostu oszaleję!!! 17 tydz. a ja nie czuję nic, kompletnie nic!!! żadnego miziania, bulgotania, bąbelków...moje dziecko wogóle nie daje mi znać, że jest i że żyje....strasznie się martwię i nie wiem jak jeszcze tydzień wytrzymam...nawet stetoskop sobie przykładałam do brzucha i nic, nawet najdrobniejszego ruchu...kurcze, jak tu sprawdzić, że ono wogóle żyje..
![]()
#2444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Izumi wlasnie z tymi smoczkami to tez chyba co dziecko to inaczej,w rodzinie mamy Natalke,ktora jak dotknęła ustami tylko smoczek to az sie sina robila z płaczu(takze w butelce) wiec wogole nie chciala.Wlasnie nie wiem dokladnie jak to jest czy przyzwyczajac do smoczka czy lepiej nie.Wiem ze cos jest na ten temat czy lepiej dac smoczka czy jak dziecko kciuk ssie,nie pamietam co jest gorsze,wiem,ze wtedy sie jakos inaczej podniebienie układa czy cos takiego(tak mi sie kiedys o uszy obiło)wiecie cos na ten temat? Baobabek no cos Ty kochana,pewnie,ze żyje tylko grzeczne jest dla mamusi ![]() ![]() Madziwnia 1 dzien?nie moglas juz na nas poczekac? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Claire, niezła przygoda w tym sklepie. Pewnie jest tak, jak pisze Izumi-łapka w górę poszła i się zaćmienie zrobiło. Jutro na wizycie na pewno dowiesz się, że wszystko jest OK.
U mnie malud(a) też nie ma wyjścia i spać będzie w tym pokoju, co my. Ewentualnie może potem my się wyniesiemy na rozkładaną kanapę do drugiego pokoju i stworka zostawimy samego (samą). Izumi, a pytałaś może Mamę o te położne?? Na smoczkach się nie znam, ale najchętniej to bym jakoś uniknęła "smoczkowania". Wiem, pobożne życzenie ![]() Baobabek, nie panikuj! Ja jutro wchodzę w 20tc i też niczego nie czuję, a w środę na USG serducho biło jak dzwon. Mój TZ czasem przykłada ucho do brzucha i mówi, że mu tam "bulgla"-może też tak zróbcie? NA PEWNO jest dobrze!!!
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze czasami dopiero kobiety czuja po 20 tyg. i nic złego się z dzidzia nie dzieja ![]() A to ten mój uratowany kociak:
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka!!! będa zaraz baty !!!
co mo znaczyć.. prosze mi natychmiats dane do listy mamus podac!! ![]()
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
ałaj
![]() ![]() słodki ten kicio ![]()
#2449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Piekny ten kotek slodziak jak cholera ![]() a co do wozka 3kolowego tez kiedys mowilam ze nigdy nie bede miala takiego a teraz nagle mi soe odmienilo i innego sobie nie wyobrazam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochanie. Mama mi wyjaśniła, że to wszystko zależy od dyrekcji szpitala. Więc jeśli dyrekcja wyraża zgodę na takie działania to można. A nie zgadzają się min. dlatego, że jeśli np. wybierzesz sobie położną i zaczniesz rodzić rano, a ona tyle co wróciła po nocnej zmianie do domu, to jeśli przyjedzie do Ciebie na poród się Tobą zająć to jest to łamanie praw pracownika bo nie było przerwy po dyżurze. Tak samo jeśli np. położna ma akurat swój własny dyżur w pracy i jest odpowiedzialna za oddział, a Ty zaczniesz rodzić to ona nie ma prawa opuścić oddziału .... w niektórych placówkach. Ale w ogóle to mama mi powiedziała, że np. u nich w szpitalu koszt wynosi ok. 300zł. I moja mama mówi, że jej zdaniem jest to głupota, żeby "zamawiać" położną. Bo jeśli dobra placówka to się Tobą dobrze zajmą i nie musisz się martwić, a te pieniążki lepiej przeznaczyć na coś dla dziecka. ......Tak mi powiedziała.... więc przekazuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jak tu nie kochać takich małych słodkości! Jest przepiękny!!! ![]() ![]() ![]() A ja mam pięć takich jak na załączonym foto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja im wiecej czytalam tym bardziej popadalam w jakies shizy ze cos jest nie tak i w ogole teraz czytam zdecydowanie mniej na necie juz nie wyszukuje artykulow jedynymi gazetkami jake czytam jest ( miesiecy i bede mama Cytat:
![]() minka26 - gratuluje coreczki ![]() la_wenda - sliczna mala kobitka madziwnia - przecudny kociaczek boziu a mi sie dzisiaj nic nie chce wczoraj byli u nas znajomi ktorzy stwierdzili ze sie strasznie zmienilam i ze mnie nei poznaja ![]() ![]() ![]() kupilismy dzisiaj farby zielone zolte i rozowe ale nie wiem ktore wykozystac na sypialnie a ktore na pokoj ![]() ![]() ![]() ![]() w zalaczniku tez wklejam zdjecia albumu naszego dzidziusia ![]()
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Izumi, dzięki za informacje- czyli jednak dobrze mi się wydawało, że załatwienie takiej położnej indywidualnej i zgranie wszystkich terminów to niezła żonglerka jest.
Ale fajowe te Wasze zwierzakowe "pypcie" kocie i koszatnicze ![]()
#2454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tymi pajacykami zabiłaś mnie. Widziałam reklame, że jest promocja... ale pomyślałam, że frotte to pewnie jakieś badziewiaszcze będzie i gryzące i nawet nie pojechałam obejrzeć ... a ty mi takie rzeczy piszesz?? Kurcze X-D Dobrze, że moja przychodnia (do której idę jutro rano!) jest stosunkowo blisko od Reala... pójdę. Może jeszcze będą ![]() P.S. Po zobaczeniu tego pamiętnika dzidziusia aż mam ochotę Ci się jakoś do niego wpakować organizacyje... może jakiś rysuneczek zrobić czy coś?? PLZ X-D .... Dobra .... wklejam coś z wczoraj ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Izumi
![]() Powinnas kreskówki rysować!
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
drcron- piękny pamiętnik
![]() ![]() ![]() ![]()
#2457 |
Zakorzenienie
|
świetne rysunki Izumi.. tez mam kosztaniczke
![]() z albumem nosze sie już dłuższy czas... pomysł mam , materiały sie znajdą tylko czasu brak... ale ten mam nadzieje niedługo... umowę na dniach zobacze.. i szybko sie dowiedzą .. zwłaszcza ze na umowie jest pensja 400 zł mniejsza niz była przez poprzednie miesiące ![]() ![]() a ja jutro ide na kontrolną wizyyyteee ![]() ![]() ![]()
#2458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem dlaczego ale zanim wkleilas swoje zdjecie wyobrazalam sobie Ciebie jako blondynke wlasnie taka jak na rysunkach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. ![]() nasz mały wielki cud ![]() Edytowane przez drcron Czas edycji: 2009-10-19 o 18:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Heh.. no tak, ja tez wiele bym dała, żeby mieć tą aparaturę podłączoną 24/h
![]() ![]()
#2460 |
Zakorzenienie
|
a slyszalyscie o tym aby cwiczyc miesnie dna miednicy ???
ja sie dopiero dowiedzialam o czyms takim czytajac gazete " 9 miesiecy " byl tam podany link do strony z ktorej mozna zamowic bezplatnie plyte z wlasnie tymi cwiczeniami oto link http://corewellness.pl/flash/ moze sie komus przyda ![]() ja osobiscie jestem w ostatnim czasie strasznie leniwa jesli chodzi o cwiczenia az wstyd sie przyznac ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.