Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;]
45 i mniej 129 28,79%
45-55 223 49,78%
56-66 76 16,96%
67-77 12 2,68%
78 i więcej 4 0,89%
nie twój interes 4 0,89%
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 09:27   #2461
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II

Popieram że odzywanie według grupy krwi jest totalną bzdurą. Trzeba jeść to co się lubi. W ogóle diety są durne. Powinno się jeść to na co się ma ochotę w odpowiednich ilościach.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:05   #2462
Exquise
Zadomowienie

NANETKA26 bardzo się cieszę, że u nas na wątku Ci się podoba

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:01   #2463
Phynn
Zakorzenienie

Poczytałam sobie właśnie na temat tego co rzekomo powinnam jeść mając grupę B i to nie może być prawda, bo praktycznie wszystko co dla mnie niewskazane jest przeze mnie uwielbiane ;P
-rzodkiewki, pomidory, łosoś, kurczak, orzechy, lody(!),krewetki, pestki dyni, słonecznika, płatki kukurydziane jak i sama kukurydza, chleb żytni, kasze, oliwki, granaty, pieprz czarny, cynamon(!), ketchup ...... no chyba powariowali.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:03   #2464
pixieXd
Przyczajenie

zaa chuda..; (

Szukałam jakiegoś odpowiedniego tematu, ale chyba tu takiego nie ma

Mam 15 lat, waże 53,5 kg, wymiary 84,66,90, rozmias 36, czasem 38.....straaasznie chciałabym przytyć. Wszyscy mi to powtarzają, a ja mam już tego dosyć. Higienistka nie daje mi spokoju, hehe zazwyczaj ja sama mam dystans do siebie, ale potem gdy wracam do domu myślę sobie - kurcze, może faktycznie tak jest? Tyle, że ja naprawde jem dużo O.o nieraz gdy koleżanki u mnie nocowały nie mogły się napatrzeć..

Co mam zrobić żeby przytyć? Może ktoś wie, ma podobny problem?
pixieXd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:25   #2465
baku_s
Raczkowanie

GG do baku_s
Dot.: zaa chuda..; (

Nie znając twojego przykładowego jadłospisu trudno powiedzieć, co powinnaś zrobić zeby przytyć. Z resztą jest mnóstwo wątków o podobnej tematyce(np Tyjemy Razem), gdzie dziewczyny wymieniaja sie swoimi doswiadczeniami, wiec nie wiem gdzie szukalas, ze nie znalazlas nic i musialas zakladac nowy wątek
baku_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:35   #2466
musiacek
Raczkowanie

Hej po przeczytaniu twojej wiadomości, przypomniało mi się, że też miałam ten problem, nazywano mnie anorektyczką, co do miłych rzeczy nie należało. Też pożerałam ogromne ilości jedzenia. Z biegiem czasu sytuacja się zmieniła, obecnie naprawdę nie narzekam na swoją wagę
Masz dopiero 15 lat. W tym wieku organizm rośnie, sylwetka kształtuje się, wszystko zużywa dużo energii mówi się, że idziesz w zwyż, a nie w masę. Poczekaj jeszcze troszkę, kiedy będziesz nabierać kobiecych kształtów - wszystko będzie tak jak powinno zwykle wtedy dziewczyny rozpoczynają wielkie akcje odchudzające, co jest ogromnym błędem.
Bądź cierpliwa i odżywiaj się zdrowo mimo wszystko

musiacek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:38   #2467
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Popieram że odzywanie według grupy krwi jest totalną bzdurą. Trzeba jeść to co się lubi. W ogóle diety są durne. Powinno się jeść to na co się ma ochotę w odpowiednich ilościach.
Ja mam grupę krwi 0Rh- i nie powinnam według tej diety jeść ani jednej z rzeczy, które lubię za to jeść to czego nie znoszę. Nie wytrzymała bym na tej diecie ani jednego dnia ;P
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:40   #2468
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Ojj jest bardzo dużo takich wątków, zajrzyj też do wątku 'Nasze codzienne jadłospisy' i szukaj DOBRZE OCENIONYCH jadłospisów z literką P (tzn. Przytycie)
Tak z ciekawości a ile masz wzrostu?
No i tak jak koleżanka napisała może tylko Ci się wydaje że dużo jesz? Podaj przykładowy jadłospis

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 14:07   #2469
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanetka26 Pokaż wiadomość
jest coś takiego. Kiedyś był nawet o tym odcinek w rozmowach w toku. Faceci opowiadali jak to kochają każdy dodatkowy kilogram. Rozumiem, że można lubić otyłe panie, ale między nadwagą, a "nadwagą" jest jednak różnica (jak się okazuje nawet kilkuset kg). Jak dla mnie zmuszanie kobiet do tycia wbrew ich woli bo ktoś ma takie widzi mi się, jest czymś pokroju zoofilii( może mocno przesadzone, ale tak samo "chore" zboczenie, żeby ze swojej partnerki robić hipcia).

Zadomowiłam się w Waszym wątku
wczoraj w rozmowach w toku wypowiadala sie dziewczyna, której chłopak mówił zeby przytyła, a jak przytyła to miał do niej pretensje o to ze jest gruba
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 15:06   #2470
Silke Apill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
Poczytałam sobie właśnie na temat tego co rzekomo powinnam jeść mając grupę B i to nie może być prawda, bo praktycznie wszystko co dla mnie niewskazane jest przeze mnie uwielbiane ;P
-rzodkiewki, pomidory, łosoś, kurczak, orzechy, lody(!),krewetki, pestki dyni, słonecznika, płatki kukurydziane jak i sama kukurydza, chleb żytni, kasze, oliwki, granaty, pieprz czarny, cynamon(!), ketchup ...... no chyba powariowali.
Mówiłam że to bzdura

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja mam grupę krwi 0Rh- i nie powinnam według tej diety jeść ani jednej z rzeczy, które lubię za to jeść to czego nie znoszę. Nie wytrzymała bym na tej diecie ani jednego dnia ;P
hehe ja tak samo jedno drugiemu przeczy :|

52 kg- 53kg -53,5kg- 54kg-54,5 kg-55 kg- 56 kg- 57 kg- 58 kg
Silke Apill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 15:59   #2471
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja ostatnio stwierdziłam, że nie mogłabym być z facetami, którzy:
1. Nie lubiliby/bali się psów
2. Uważali, że powinnam przytyć
Po prostu te dwie rzeczy z góry wykluczają potencjalnego chłopaka. Na szczęście mój Obecny uwielbia moją figurę, nie zgadza się na wszelkie tuczenie i leczy mnie ze wszystkich kompleksów. Zawsze się bulwersuje, kiedy ze łzami w oczach mu się skarżę na niefajne komentarze (patyk, linijka, szkielet, anorektyczka...). Dla niego mam totalnie przeciętną figurę i wg. relacji od jego kolegów - nie tyle dla niego. Cieszę się, że trafiłam na kogoś takiego, pewnie czułabym się tragicznie, słysząc: "Jest spoko, ale zjedz kanapkę" (szczególnie kiedy naprawdę DUŻO jem). Wystarczy mi takich tekstów od mam, babć i koleżanek w szkole (z reguły szczuplejszych ode mnie albo na wiecznej diecie )
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 16:02   #2472
Ervisha
Zakorzenienie

Nuova ale chłopak powinien mówić prawde. Jak jes dziewczyna za chuda powinien mówić by troszke przytyla.

Stary 2010-12-14, 17:39   #2473
marzenka83
Raczkowanie

a ja nie chcę żeby facet mi codziennie gadał, że powinnam przytyć (choć to prawda) skoro sama doskonale o tym wiem i staram się coś w tym kierunku robić...
marzenka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:46   #2474
Filigranka
Raczkowanie

Cytat:
Nuova ale chłopak powinien mówić prawde. Jak jes dziewczyna za chuda powinien mówić by troszke przytyla.
Jeśli tak rzeczywiście uważa to też myślę, że powinien mówić, szczerość w związku często jest na wagę złota Co innego jeśli chłopak jest z tych, którzy to uwielbiają drobinki i wcale nie chcą, żeby ich kobieta przytyła Też się zdarza, w końcu są gusta i guściki.

"Wyzwanie nie czeka. Życie nie ogląda się za siebie. Tydzień to aż nadto, by zdecydować, czy godzimy się na nasz los, czy nie."
Filigranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:51   #2475
Exquise
Zadomowienie

Chłopak powinien mówić prawdę, ale jeśli naprawdę podoba mu się figura nawet za chudej dziewczyny to niech to mówi i niech komplementuje, a nie dogryza przytyj, utyj itp.

Stary 2010-12-14, 17:55   #2476
AguŚ87
Zakorzenienie

Mi ŻADEN nie kazał przytyć, nie mówił, że jestem za chuda, nawet jak warzylam 40 kg gdzie oni mieli oczy to ja nie wiem jak oglądam zdjęcia jestem przerazonaa skóra i kości
Stary 2010-12-14, 18:08   #2477
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filigranka Pokaż wiadomość
Jeśli tak rzeczywiście uważa to też myślę, że powinien mówić, szczerość w związku często jest na wagę złota Co innego jeśli chłopak jest z tych, którzy to uwielbiają drobinki i wcale nie chcą, żeby ich kobieta przytyła Też się zdarza, w końcu są gusta i guściki.
np. mój. z tym, że on nie wie o mojej chorobie .....

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:11   #2478
Exquise
Zadomowienie

To albo Ty myślałaś realistycznie o sobie albo oni

Stary 2010-12-14, 21:22   #2479
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
No to oczywiste, ale mówię o sytuacji, kiedy dziewczyna po prostu jest szczupła, nie anorektycznie chuda (chociaż znam paru, którzy uwielbiają chudzinki...). Ja tam nie uważam się za kij od szczotki (ok. 160cm, 50kg), mam fajną figurę ze sporym biustem (za to nie mam bioder w ogóle ) i cieszę się, że faceci nie są tacy okrutni/zazdrośni/"marwiący się" i po prostu z reguły oceniają "fajna figura/niefajna figura", a nie - oj, tej by się przydało 10kg, a tamtej 15kg...
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 21:40   #2480
Nanetka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
NANETKA26 bardzo się cieszę, że u nas na wątku Ci się podoba
Cytat:
Napisane przez Silke Apill Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam przez Internet za 5,50 sztuka wyszła, ale żeby przesyłka była darmowa to musiałam kupić ich za minimum 300 zł wyszło 55 nutridrinków

Cieszę się
To chybe jeden z niewielu 'zdrowych' wątków

Kurcze dziewczyny współczuję Wam, że musicie wydawac tyle kasy na Nutri Nie lepiej jeść orzeszki? Taka jedna buteleczka to chyba ok 300kcal? =50 gram orzeszków (400 gr w biedronce ok 3zł)

Tak w ogóle to mam jeszcze dla Was smaczny przepis. Wiem, że nie lubicie łodyczy (część z Was), ale naprawdę warto spróbować.
http://sat-turbo.com/forum/ciasta-i-...francuska.html

przepisów jest wiele na ten mus
gruszkowy też jest dobry

Tylko jeśli wiesz jak być szczęśliwym jesteś w stanie nauczyć tego kogoś innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:42   #2481
quench
Are you talking to me?!

Nanetka, widzisz, nie wszyscy tolerują takie bomby kaloryczne. Ja np. będę wymiotować po orzechach, mięsie wieprzowym, wołowinie, czekoladzie i wielu innych rzeczach, które mają wysoki wskaźnik kalorczyczności i wymagają intensywnej pracy żołądka by strawić to. I dlatego muszę pić nutri. Cena poraża, w sumie żałuję że nie kupiłam proszku do rozrabiania z herbacośtam;( Bardzo żałuję, że nie mam dowolności w żywieniu. Pamiętam jak parę lat temu piłam koktajle strukturalne i po nich faktycznie nabrałam ciałka. Regularne posiłki (to absolutna podstawa) , plus koktajle pozwoliły mi przytyć 8kg!

Co do chłopaków, to mi się nie zdarzyło, by mój facet miał jakieś zastrzeżenia do mojej figury. Mają za to znajomi, tzn. koledzy ale myślę, że tu chodzi bardziej o troskę o zdrowie ("nie jesteś chora?"), niż wygląd zewnętrzny
Stary 2010-12-15, 08:57   #2482
Exquise
Zadomowienie

Mam pytanie jak się ważycie : nago czy w ubraniu ?

Stary 2010-12-15, 10:22   #2483
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie chcę żeby facet mi codziennie gadał, że powinnam przytyć (choć to prawda) skoro sama doskonale o tym wiem i staram się coś w tym kierunku robić...
Nie musi codziennie. Wystarczy raz na jakiś czas.
Cytat:
Kurcze dziewczyny współczuję Wam, że musicie wydawac tyle kasy na Nutri Nie lepiej jeść orzeszki? Taka jedna buteleczka to chyba ok 300kcal? =50 gram orzeszków (400 gr w biedronce ok 3zł
)

Ja tego nie kupuje. Wolę kupić jogurt pitny i jak na razie waga idzie do góry.

Cytat:
w dresach i zawsze tych samych

Stary 2010-12-15, 11:03   #2484
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzenka83 Pokaż wiadomość
Popieram, mnie też demotywuje jak ktoś mi powtarza, że mam przytyć, bo jak bym ja nie wiedziała, że mam te 5 kg niedowagi... Poco mi jeszcze to na okrągło co pięć minut przypominać?? Chyba tylko, żeby mnie dobić;/
Stary 2010-12-15, 11:05   #2485
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram, mnie też demotywuje jak ktoś mi powtarza, że mam przytyć, bo jak bym ja nie wiedziała, że mam te 5 kg niedowagi... Poco mi jeszcze to na okrągło co pięć minut przypominać?? Chyba tylko, żeby mnie dobić;/
Mnie też to denerwuje, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Nie chodzi mi na okrągło.

Stary 2010-12-15, 11:09   #2486
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
Ja nago się ważę

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Mnie też to denerwuje, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Nie chodzi mi na okrągło.
Tak tak, tylko, że ja miałam taki okres, że chłopak powtarzał mi to ciągle, ja mu mówiłam, że wiem i że pracuje nad tym a on dalej swoje... i tak w kółko"że faceci nie lubią się obijać o kości" i że jestem anorektyczką bez końca to samo ... Nie jestem więc już z nim, bo ile można. Jak bym nie wiedziała... o swoich niedoskonałościach...pora żka
Stary 2010-12-15, 11:12   #2487
Ervisha
Zakorzenienie

A tak zapytam. Macie tak czasem że chce coś zjeść chociaż tego z reguły nie lubicie lub za chiny byście nie tkneły. Ja np. nie na widzę miodu bo wolę dżem, ale czasem mam chęć na coś słodkiego (zazwyczaj sięgam bo budyń, kisiel, dżem) i jem bułkę z dżemem. Albo pajda chleba ze smalcem ze skwarami domowej roboty. Nie jem tego często, nachalnie ale czasem mam na to chęć bo mi ładnie pachnie lub mi się chce. Chyba to przez braki w organiźmie.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Tak tak, tylko, że ja miałam taki okres, że chłopak powtarzał mi to ciągle, ja mu mówiłam, że wiem i że pracuje nad tym a on dalej swoje... i tak w kółko"że faceci nie lubią się obijać o kości" i że jestem anorektyczką bez końca to samo ... Nie jestem więc już z nim, bo ile można. Jak bym nie wiedziała... o swoich niedoskonałościach...pora żka
Najgorzej jak matka tak trąbi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 11:15   #2488
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
A tak zapytam. Macie tak czasem że chce coś zjeść chociaż tego z reguły nie lubicie lub za chiny byście nie tkneły. Ja np. nie na widzę miodu bo wolę dżem, ale czasem mam chęć na coś słodkiego (zazwyczaj sięgam bo budyń, kisiel, dżem) i jem bułkę z dżemem. Albo pajda chleba ze smalcem ze skwarami domowej roboty. Nie jem tego często, nachalnie ale czasem mam na to chęć bo mi ładnie pachnie lub mi się chce. Chyba to przez braki w organiźmie.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Najgorzej jak matka tak trąbi.
U mnie akurat wszyscy w domu byli patyczakami więc nie robią mi z tego powodu wyrzutów, ale już sąsiedzi to tak ...
Stary 2010-12-15, 11:31   #2489
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie akurat wszyscy w domu byli patyczakami więc nie robią mi z tego powodu wyrzutów, ale już sąsiedzi to tak ...
U mnie inna sytuacja

Stary 2010-12-15, 12:06   #2490
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
U mnie inna sytuacja
Nie są po prostu przyzwyczajeni i nie wiedzą jak to jest... i jak się człowiek czuje, jak mu się tak powtarza ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości