|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Wiedziałam, wiedziałam, że coś krzyczały. teraz leży przede mną ciacho krówka, bo mama mówi"jedz, bo sie wyrzuci"...oł jeee. Cytat:
![]() AAAAAAAAAAA...zapomniałab ym! Tata właśnie wrócił i mówił, że jutro przywiezie od znajomego psiaka -wilczurka chyba, kilku-tygodniowy. O mamusiu...ale będę miała towarzystwo. Znaczy się on na dworku będzie...ale będę miała motywację, żeby śmigać po dworze...ołł JEAH!! Ale podłapałam od Was ten grymas. I pytał, czy moi rodzice nie chą też... A tata mi ostatnio coś wspominał, że ma cheć kupić psa, Bernardyna może, ale drogie są. A ten koles po znajomości sprzeda za 100... Że też musze jutro na uczelnię iść...łee! ALe sie cieszę.... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2010-04-09 o 14:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupę czasu się już znamy, ciągle siebie dość nie mamy- PM 2008 :)
Jestem jestem
![]() Na początek KINIA Kochana Kiniu miałaś urodzinki Chcę Ci dziś życzyć większej rodzinki Małego synka albo córeczkę Więc popracujcie nad tym troszeczkę Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia Niechaj nie będzie w Twym życiu cienia Radości mnóstwo, pełno w portfelu A wokół ciebie przyjaciół wielu I abyś w końcu tu zawitała Mnie i Kasieńkę odwiedzić chciała ![]() Sto latek kotku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAWIDEK Rok temu wszystkich nas zaskoczyłeś Gdy się na świecie nam pojawiłeś Bardzo na zewnątrz Ci się spieszyło I niespodziankę zrobiłeś miłą choć wystraszyłeś całkiem niezłe grono To już Ci dawno to wybaczono Jestes słodziutki taki kochany Ze plan porwania mam opracowany Ale mamusia wciąż Cię pilnuje I moje plany stale krzyżuje więc trzeba będzie chyba spasować Do bycia ciocią się przystosować Rośnij słoneczko wielki i zdrowy Niech świat Twój będzie wciąż kolorowy ![]() ![]() ![]() ![]() piszę pracę moją dlatego się nie pojawiam ![]() ![]() poza tym mam odwiedzinki bardzo miłe w planach ![]() ![]() Aguniu skonsultuj się hmmm bez sensu kupować drogie leki po nic. Raz koleżanki mąż miał paskudną dolegliwość 40 stopni gorączki i wymioty. Wezwali lekarkę. Ona nawet go nie zbadała tylko od razu przepisała 2 leki na biegunkę plus gastrolit-mimo iż biegunki wcale nie miał co stale powtarzał. Podała mi nazwe tych leków i co się okazało?? Ze jak sobie w necie posprawdzalam tych lekow nie mozna podawac jednoczesnie!!!! Poradziłam jej kupic mezowi gastrolit, wykąpać w zimnej wodzie i obserwowac- a w razie potrzeby wykupic lek-ale tylko jeden z nich. masakra. Skonczylo sie tym ze po chłodnej kąpieli gorączka zeszła. Koszt wykupu 2 lekow ok 100zł... lece bo ogarniam chałupę- aaa mąż mój zbudował sobie szafkę narzędziową- metr długa 50 cm głęboka ok 70 cm wysoka... I praktycznie chyba jeszcze wciąż jest za mała na narzędzia które zamierza nabyć ![]()
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() piękne życzenia, skąd Ty to wszystko wiesz ![]() ![]() i niech się spełnią wszystkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Wtajemniczenie
|
hehe mówiłam Wam kiedyś że jak nie dostanę roboty do zostanę wróżką Izydą
![]() Mam zdolności paranormalne a może raczej paranienormalne ![]() Buziaki moja Kiniu kochana ![]() A w sumie wiecie co??? Zapomniałam o kimś ważnym... MALUTKA Ponad rok temu coś się zdarzyło Coś, co do dzisiaj jest Twoją siłą Ponad rok temu mamą zostałaś Swój lęk ze szczęściem wielkim zmieszałaś Choć pewnie trudne wszystko to było To dziś z nawiązką Ci się zwróciło Masz już przy sobie synka zdrowego Ciągle w mamusi zakochanego Chociaż niełatwe jest wychowanie To pięknie spełniasz swoje zadanie Niechaj Cię cieszy ranka każdego Cudowny uśmiech malca Waszego Malutka przepraszam że dopiero teraz. Tyle się mówi o narodzinach...A przecież trud pierwszy to trud mamy , która wydaje dzidziusia na świat. jestem pod ogromnym wrażeniem siły matek. U malutkiej do wszystkiego doszedł strach przy narodzinach ponieważ nie były one terminowe. Dlatego chcę złożyć wielki ukłon w jej stronę ![]() Gratulacje Malutka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hmmm a jakież to odwiedzinki Ci się szykują ![]() wróżka Izyda ![]() ![]() no i się rozpadało ![]()
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Jasne, że pokażę.
Chciałabym..ale podejrzewam, że jak młodociani jutro przyjadą, to zdążą wybrać imię do mojego powrotu z uczelni... ![]() U nas też pogoda do niczego... ![]() Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2010-04-09 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Moniś testy robiłam dawno temu, bo ja jestem alergiczką, ale raczej wziewną
![]() Izuś czy Wy znacie tą osobę, co Wam psa sprzedaje? Wiecie, w jakich warunkach były małe trzymane, jak i czy socjalizowane, czy miały wystarczający kontakt z człowiekiem? Jesteście pewni, że rodzice szczeniaków nie są obciążeni wadą genetyczną (np. dysplazją, co u owczarków zdarza się nagminnie i jest koszmarem dla psa)? Czy macie pewność, że maluchy są zdrowe, że były szczepione, odrobaczane i dobrze karmione (nie pedigree i nie resztkami domowego jedzenia)? Wiecie dokładnie ile tygodni ma piesek? (psa od matki powinno się zabierać po skończeniu mniej więcej 9-10 tygodni, i to jest bardzo ważne, żeby nie wcześniej!). Przepraszam, że tak piszę, ale większość osób jeszcze nie zdaje sobie niestety sprawy z tego, czym powinno się kierować przy zakupie szczeniaka i jakie ryzyko za sobą niesie kupienie pieska "z okazji" kierując się tylko ceną. A potem się okazuje, że piesek ma wygląd jak należy, albo charakter nie ten, albo z wyglądu tylko nieco przypomina daną rasę. Nie mówiąc już o tym, że dość często się okazuje, że pies jest chory albo obciążony wadami i trzeba potem wydać masę kasy na leczenie (niestety coraz częściej takich historii słyszę ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-04-09 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
O karmienie koniecznie się dowiedzcie, bo maluch na początku powinien dostawać to, co jadł do tej pory. Dopiero stopniowo można zmieniać pokarm (przez około 2 tygodnie, najpierw podając niewielkie ilości nowego pokarmu i stopniowo je zwiększając aż cała porcja żywieniowa to będzie tylko nowy pokarm). Inaczej problemy żołądkowe są murowane.
A z wadami genetycznymi to jest niestety tak, że one wychodzą zazwyczaj z wiekiem, więc jeśli rodzice jakieś mają, mogły się jeszcze nie ujawnić. Najlepiej by było, jakbyście mieli pewność, że dziadkowie nie chorowali, ale przy psach bez rodowodu jest raczej najczęściej nie do ustalenia, niestety. O tym, czy pies jest obciążony dysplazją można się dowiedzieć robiąc RTG, ale podejrzewam, że ten znajomy raczej prześwietlenia nie robił (w hodowlach zarejestrowanych obowiązkowe są prześwietlenia i suk i psów jeśli chce się mieć hodowle, a psy u których wykryto nieprawidłowości są z hodowli wykluczane, co zrozumie każdy, kto choć raz w życiu widział psa z dysplazją). Wypytajcie lepiej dokładnie o wszystko ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-04-09 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A może pomidory albo jakieś "nowe" warzywa? Wiadomo czym to pryskane?. A może w wodzie z kranu coś się znalazło i też Cię mogło uczulić, tym bardziej jak mówisz że na całym ciele Ci wyskoczyło. A o pieskach jak zwykle mądrze napisałaś ![]() ![]() zjadłam pierogi ruskie i siedzę, czekam na małżowego powinien za jakaś godzinę wrócić ![]()
![]() |
#2472 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() np na obiad można zrobić uda z kurczaka panierowane słonecznikiem i bułką tartą i usmażone - pychaaaa ![]() ![]() ja również stawiałabym na sałatki, wcześniej zrobisz i nie będziesz przy gościach "latać przy garach" ![]() hihi... też miałam opory ![]() ![]() jeszcze nikt nie wie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ad2. mamusiuuuu???!!! o mamo!!! jakoś to do mnie nie dociera ![]() ad3. ja zazwyczaj stawiam na prezenty edukacyjne, więc może jakąś fajną grę planszową albo ładne wydanie bajek ![]() ![]() Cytat:
![]() ad2. takie oglądanie jakby przez dziurkę od klucza ![]() ad3. u mnie na szczęscie plan w miarę luźny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad2. dziewczynka ![]() ad3. postaram się ![]() Cytat:
![]() ![]() ad2. brzmi bardzo smakowicie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo my wszystko po malutku robilismy po weselu -po jednym pokoju ale sie ciesze nareszcie bede miala kuchnie ![]() Cytat:
fotki nie mam ale poszukaj w necie bedziesz widziala pochwale sie jak juz kuchnia bedzie-moze za 2 mce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a moze jakies puzzle beda ok? Izausia swietne wierszyki urodzinowe-masz babo talenta ![]()
![]() |
#2474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ad2. lodóweczka wypasiona ![]() ad3. według mnie odpowiedni prezent, teraz jest różny wybór są i drewniane i plastikowe, ale tekturowe też są ok ![]() DOOOOBRAAAAANOC ![]() edit: zapomniałam Wam się dziś pochwalić co usłyszałam od jednej z mam od moich przedszkolnych dzieci ![]() Mama do Marcysia - "bądź grzeczny, bo będiesz miał karę!" Marcyś do Mamy - "Ty mnie mamusiu nie strasz, bo pójdę mieszkać do pani Justynki (czyli do mnie ![]() normalnie padłam za śmiechu ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-04-09 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja niestety będę w szkole, a z Krzyśkiem rozmawiałam i on powiedział, że nie ma obaw, że ten facet się dobrze zajmuje psami, ma też gołąbki. Powiedziałam o co ma dopytać...i jestem już spokojniejsza. ![]() moooni to są tacy w wieku 12 lat, więc nie będą czekać... nie ma szans, żeby czegoś nie wymyślili... W końcu to będzie pies rodziców, więc wiesz... ![]() ![]() Cytat:
![]() Wytrzymasz, nie wytrzymasz... ![]() ![]() 1.Tak, myśle, że to pytanie moze Go przekonać... 2.No ja tak oglądam filmy...wysoki poziom strachu i ogromna cheć kotroli filmu... ![]() 3. Fajny masz temat...podoba mi się. Ja wiem, ze chcę sie obronić do czerca, zeby na Absolutorium wyczytali mnie Mgr... ![]() ![]() A tak to nawet jak bym miała juz pracę, to zwołują komisje i sruuu. Ale nie jestem jeszcze gotowa... ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też lubię... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jednak kupilam takie cos ![]() ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=976975153 Cytat:
![]() dobranoc ![]()
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Izuś to jak domek rodzinny pieska dobrze sprawdzony i zaufany to już dobrze. Chociaż ja i tak będę przeciwna rozmnażaniu psów bez papierów (głównie przez to, co się dzieje w schroniskach i ile ostatnio tam jest psów w typie różnych ras, nawet takie białaski jak mój już się zaczęły pojawiać
![]() Jasne że możesz podpytywać w razie czego, bardzo chętnie pomogę jeśli tylko będę mogła! ![]() Dzastuś tekst Marcysia mnie powalił ![]()
#2478 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przekonałaś mnie...to kiedy to będzie...za dwa miesiące...zleci..:rolley es:. ![]() moooni odezwę sie jutro..wiesz o co kaman! <zgadzam sie z Twoją wypowiedzią> ![]() ![]() Dobra Łobuzy zmykam do łóżka. Jutro na 8.00
![]() Ciekawe czy jak wrócę, będzie czekał piesio. ![]() Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2010-04-09 o 22:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() My już po imprezie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moonik Agunia Kasia Dzasta Czekotubko Izka Anusia Czeko21 Kina Katarzynko Kotecku Sofcia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzasta czekamy na fotki fasolinki, trzymamy ![]() ![]() ![]() Agunia ale żeś się wykosztowała na te leki, oby pomogły ![]() ![]() Izka uwielbiam ryż preparowany ![]() Anusia co do menu to Ci nie pomogę, a prezent to może jakaś biżuteria albo własnoręcznie robiony album z jej zdjęciami od narodzin do 18-stki ![]() Kotecku fajnie oglądać na usg takiego brykającego maluszka ![]() Kina ![]() ![]()
![]() |
#2480 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wiem, wiem ![]() ![]() ![]() ja też uciekam, dobranoc ![]() Malutka super, że imprezka się udała ![]() ![]() a co to za wróżby? bo ja nie słyszałam o czymś takim...
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2010-04-09 o 22:52 Powód: bo Malutka mnie wyprzedziła o minutkę ;) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć sobotnio
![]() Cytat:
![]() ![]() Marcyś to cudny chłopiec ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ad2. jeśli dziecko lubi być w centrum uwagi to myślę, że prezent będzie trafiony ![]() hehe... ![]() hihi... a ja mam dopiero na 11.30, a i tak spać nie mogę od 7 ![]() Cytat:
![]() ![]() ad2.dziekuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ad2. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Malutka fajnie, że urodzinki się udały
![]() Co do leków to ja nie wykupiłam wszystkich. Kupiłam jeden na trądzik i zaskórniki, który jest dostępny tylko na receptę a ponoć dobry, ale będę go tylko na twarz używać, bo faktycznie mam problem z zaskórnikami i nic do tej pory na nie nie działało. Do tego kupiłam krem do twarzy i ciała dla skóry atopowej, bo ostatnio skóra mi się zrobiła jakaś przesuszona i wrażliwa, więc się przyda, bo on genialnie nawilża. Ale i tak poszło ponad 100zł ![]() A z krostkami pójdę we wtorek do dermatologa jak mi nie znikną. Chociaż mam wrażenie, że skóra zaczęła mi się uspokajać. Jedynie naprawdę fajna rzecz co mi babka poradziła, to kąpiel z siemiem lnianym. Kupuje się ziarna, pół szklanki wrzuca do dużego garnka, zalewa wodą i ostrożnie gotuje, żeby nie wykipiało, około 15-20 minut. Potem zostawia się to do ostygnięcia. Ziarna opadają na dno a na powierzchni tworzy się glut. Ten glut daje się do kąpieli. Skóry po kąpieli się nie spłukuje. Bardzo fajnie nawilża i koi skórę ![]() ![]()
#2483 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() u was tez deszczowo?? gdzie to slonko??? ![]() Cytat:
![]() super ze imprezka sie udala -zreszta co miala sie nie udac ![]() Cytat:
![]() Wiki(tak ma na imie przyszla solenizantka) jest bardzo towarzyska dziewczynka-jak jestemy np. na urodzinach u tesciowej wszyscy siedza przy stole to wtedy sie zaczyna Wiki mowi"uwaga robie pokaz" i wszyscy musza sie patrzec na jej wystepy a potem sie uklania i mowi"dziekuje, dziekuje, dziekuje"-urodzona aktorka hehe ![]() wiec dlatego mysle ze nauczy sie sztuczek a potem bedzie w swoim zywiole ![]()
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Witam Szanowne Panie o poranku ![]() Wczoraj nie polazłam na power joga, bo przez zakwasy powłóczyłam nogami
![]() ![]() Wczoraj zaszczepiliśmy nasze tygrysy - w naszym bloku mamy lecznicę weterynaryjną i powiem szczerze, że byłam zszokowana podejściem lekarza ..... na początku zaprzyjaźnił się ze zwierzakami ..... wymiział je, poprzytulał żeby się uspokoiły i nie bały ![]() malutka widziałam na fotkach że imprezka faktycznie udana, prezenciory suuuper no i ten tort ..... a co do wróżb to trzeba na nie uważać - ja podobno zgarnęłam kasę i uciekłam ![]() ![]() dzasta Ty to masz fajną tą pracę ![]() czekoladka21 lodóweczka suuuper i promocja tyż super, a duża lodówka ważna rzecz - ja planuję taką zakupić do następnego mieszkania, ale ceny mojej ulubionej marki Liebher powalają ![]() A kolejna kuchnia to mi się marzy taka cała biała z jaśniutkimi ścianami w pastelowych beżach ..... mmmmmm Coś jak na fotce - zapożyczone z forum leroy merlin No bo nie wiem czy wiecie ale ja się już wolniutko rozglądam za WIĘKSZYM mieszkaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad2. no to mała artystka Wam rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() odwołali nam zajęcia dziś i jutro ![]() tyle ważnych osobistości... sama polska elita... ale przede wszystkim ludzie...
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Wtajemniczenie
|
nie napisze na temat wiadomy, bo co pisać
ale chciałam koniecznie napisać, że Izazusia cudne wierszyki pisze ![]()
![]() |
#2487 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny... i tylko tyle. Straszna tragedia, tyle ludzi...jak sobie pomyślę o rodzinach wszystkich, którzy zginęli...koszmar.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | ||
Zakorzenienie
|
dzien nie nastraja humorem w zwiazku z tragedia
i nawet sklepy pozamykane a chcialam na zakupy jechac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2489 | ||
Wtajemniczenie
|
Jeszcze do mnie nie dociera to co się stało
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ad. 1 ![]() ![]() ad. 2 W A R I A T K A ![]()
![]() |
#2490 |
Wtajemniczenie
|
Hej Żonusie
![]() Witam was cieplutko ten melancholijny poranek. Nie wiem co mam napisać po minionym weekendzie ... Chyba najlepiej się w duchu pomodlić. Dziekuję za pomysły dot. prezentu dla mojej sis. Zdecydowałam się jednak na biżu - już mam upatrzony taki fajny wisiorek serce z cyrkoniami na łańcuszku z białego złota. Siorka nie lubi żółtego złota więc trochę sie naganiałam aby znaleźć coś z białego - nie ma za dużego wyboru ![]() Czeko21 - gratuluje zakupu lodówki ![]() ![]() kotekk - cieszę się że z fasolką wszystko ok ![]() ![]() malutka - widzę, że imprezka Dawidzia się udała ![]() ![]() soffi - dzięki za menu ![]() ![]() ![]() mooonik - dzięki za menu ![]() izka - fajnie że decydujecie się na psiaka ![]() ![]() dzasta - również dziękuję za pomysły na menu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.