|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Dzolana, dobrze wiedzieć że mamy specjalistę
![]() Illbana, ale Guzik siada pociągnięty za rączki? A w bujaku się nie podnosi? Z tym spaniem to tragedia, ja nie wiem co będzie zimą... Blondynka, a ile mięska dziennie masz podawać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Wtajemniczenie
|
Hej
ja już po zakupach i zaraz wybywamy na spacerek ![]() w rossmanie dzisiaj kupiłam Nikoli czapeczkę z rękawiczkami za 19,90-, i pozostałe zdjęcia Nikoli po kąpieli na przewijaku przekręca się na brzuch i na czworaka i tak non stop ![]() ![]() ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-11-15 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-13 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Ale Nikolka fajniutka a jaka spryciula moja Julka nawet nie mysli jeszcze o wstawaniu na kolanka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Czesc;*
ide niedlugo do tego sklepu i poszukam tego bebilonu jezeli mi go polecacie a jaki mam kupic? 1,2 czy 3? ![]() sa tam jakies numeracje kurde nie znam sie na tych mlekach mod. ursull eve no wlasnie chyba kazdy kto mial stycznosc z takimi ludzmi zmienia o nich zdanie.. ja nawet osytatnio mialam taka sytuacje ze jade sobie busem z Malym, no i wlazly dwie murzynki z wozkami.. jednej dzieciak cos tak upuscil. ja podnioslam z grzecznosci..a ona nic ani dziekuje ani usmiechu.. wyrwala mi to z reki i nic ![]() naprawde czym one sie szczyca??? Nielubia nas polek , moze sa o nas zazdrosne bo w sumie murzyni leca bardzo na polki.. zreszta... tutaj w uk to i nawet polacy sa dla siebie falszywi .. wredni.. Wogole teraz znalesc zyczliwego czlowieka z dobrym sercem.. to naprawde jak szukac igly w stogu siana.. niestety swiat schodzi na psy, coraz bardziej ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() i kochana ![]() ![]()
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Bardzo za wami tęsknię, nie mam kiedy czytać, ani pisać.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Btw, w Tesco u mnie jak kupi się trzy deserki z Bobovity, to płacisz jak za dwa. Nie wiem jak u Was. Buźka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest tak jak mówisz świat schodzi na psy Bebilon jak Bebiko czy Nan 1 jest mlekiem początkowym do6m-cy, 2ka od6a do ilu nie wiem ![]() Nie wiem jak jest w prypadku karmiących piersią ale chyba też od 6m-cy już 2ke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Dziś przywitam Tz w drzwiach z tym ![]() ![]() ![]() Czy wasze maluchy jedza już tylko zupki z mięskiem bo mój dosyc ze je tylko słoiki tzn. zupki z nich ![]() ![]() ![]() http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...zowe-p2204.htm http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...elki-p3306.htm są też fajne ciasteczka no ale w składzie mają mleko więc nie dla dzieci ze skazą ![]() Poiglot Twój synuś ma super włoski wczoraj podziwialiśmy z Tz ![]() Esti ![]() no nie mój nie przewraca się z pleców na brzuch tylko na boczek ![]() no muszę pogonić leniuch małego no ale on tylko na kolanach chce siedzieć wiec kiedy ćwiczyć ma ![]() Dzolana Witaj ![]() oj dobrze że nie byłas z nami na poczekalni bo byśmy Cię zamęczyły ![]() niepłodność brrr wiem cos o tym chociaż mi się udało ![]() no i tyle krejzolki moje bo juz nie pamiętam co kto gdzie ![]() pogoda dołująca na maksa juz nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy ![]() ![]() lecę robić obiad póki mały śpi ![]() U nas akcja mamusiu nie zostawiaj mnie,gdzie jesteś trwa czyli nie moge sie nigdzie ruszyc bo jak straci mnie z oczu to histeria
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-11-13 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
Berciu mój Iwo je wszystko co mu dam, wciąga jak odkurzać
![]() Oj mój tż lubi też rozbudzić małego a później "mama masz" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BERCIA dziekuje ![]() moj maly je i kurczaka i indyka i wolowinke i jagnecinke.. i codziennie je warzywa z mieskiem bo poprostu lubi.. ![]() te wafelki fajna sprawa ale moj nie ma zebow wiec z takimi rzeczami musimy poczekac hehe ![]() pytanie do mam karmiacych: czy wszystkie juz dostalyscie miesiaczki? ja karmie ponad pol roku i nadal nic ![]()
![]() |
#2471 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no i kolejny dowód że faceci są z marsa ![]() ![]() Poiglot Antos nie ma ząbków a potrafi zjeść biszkopta ![]() podobno te wafelki przez to ze dzieci je gryza masują dziąsła wiec dla szczerbaczków dobre ![]() ![]()
![]() |
#2472 |
Rozeznanie
|
Dzis nocka jedna z najlepszych u nas!
Kalunia obudzila sie na jedzonko ok 3.00,potem o 6.00 possala,odlozylam ja do lozeczka,dala smoczusia i pieluszke..i czekam na koncert...a Niunia zasnela sobie sama i spala do 9.00 czuje sie jak nowonarodzona! nie mogloby byc tak czesciej?? hej Babeczki ![]() Poiglot-Belion kochana to dokladnie to samo co Aptamil,tyle ze dwa razy drozszy,bo sprowadzany z PL a wiesz,ze wszystko to oni sobie licza podwojnie! Aptamil 2jest do polroczku wiec analogicznie 3 dla Bryanka bedzie najlepsza i idziesz do bootsa czy gdziekolwiek i zawsze to mleczko masz! a tak a'propo bootsa to teraz jest promocja 2+1 gratis pampkow(rizmiar 4) ![]() U mnie miesiaczki-niet ![]() ![]() Ja mam implanta i nie bede wiedziala,co to okres przez 3 lata(co mnie cieszy ogromnie ,bo mies.maialm okrutnie bolesne-cos jak Gosik ![]() a pytanie-dlaczego wolalas tabsy?cerazette i implant dzialaj identycznie z tym,ze nie musisz lykac codziennie.. ja nie wiem czy 3 latka bede to trzymac..po 2 z Tz ustalilismy ,ze "pomyslimy" ![]() jesli zas chodzi o "temat rzeka"odnosnie Polak -Polakowi to roznie z tym bywa..Czasem trafi sie na naprawde dobrych ludzi(wiem cos o tym..nie bede opowiadac historii bo to kolejny wyciskacz lez..) albo na zachlannych ,zazdrosnych i mniej "dobrych" Eve-ciesze sie,ze trafiliscie na fajnych do tego milych i profesjonalnych ludzi w szpitalu(ciemniejszych ,czarnych czy jakich tam ![]() ![]() nie chce juz wspominac tej M..poloznej,wiem ze gdyby tylko inna osoba byla zamiast niej moje wspomnienia bylyby o wiele milsze z porodu! Bardzo duzo zalezy od poloznej.... ja chcialam byc dla niej mila-bo wiadomo,lepiej "po dobroci"i staralam sie jak moglam,czasem o cos zaytalam to burknela albo nie! popatrzylismy sie tylko na nia z Tz i pomyslelismy "w d..z Toba,nie pozwolimy aby nasz czas-kiedy przychodzi na swiat nasze dziecko -"zepsula"..." w dodatku tak pieknie mi sie wkluwala z kroplowka,ze cala sol fiz.poszla pod skore zamiast w zyle! dzieki temu-reka mi spuchla jak diabli i nie moglam nia poruszyc tak mnie bolala! dopiero przyszla p.doktor(sliczna ,mlodziutka,mila..)i ona to zrobila-delikatnie-profesjonalnie. Nie chce wrzucac wszystkich do jednego worka-ja mowie o tych z ktorymi mialam do czynienia lub ktorych obserwowalam jak Poiglot(w busie ,na ulicy..) ursull-i jak kupilas botki? wiesz co Ci powiem,mysle ze Eve jest o Ciebie bardzo zazdrosna! nie wiem czy to takie dobre...( ![]() ![]() najwyrazniej kobieta nie umie sie dzielic miloscia ![]() a przeciez tu w modzie sa wszelkie "figury geometryczne" ![]() esti-nie moge sie napatrzec na nIkolke!boska jest ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-13 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To pewnie oznacza "koniec świata" ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Jeszcze wam chciałam powiedzieć, ze dostałam @ i w szoku jestem, że tak boli ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jeszcze nie miałam okresu chyba ![]() a przy starszym synku chyba po 10 tyg od porodu juz miałam i potwierdzam przy pierwszym okresie mega ból skurcze porównywalne do porodowych ![]() ![]() pewnie przez tabsy pociesze Was ze następny raz taki nie będzie przynajmniej u mnie tak było
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
doris czyli aptamil 3 ?
![]() oby! ![]() albo dopiero polece jutro kupic to mleczko.. a dzis tylko podlece do Pl sklepu bo musze kupic chlebek ![]() w sumie za miesiac koncze karmic piersia wiec jeszcze zdaze mu dac to mleczko . wiesz ja myslalam o implancie.. ale dlamnie to dziwne ze nie ma sie 3 lata okresu...jakos sie tego boje w sumie tabletki mi nieprzeszkadzaja .. pamietam o nich caly czas (pomimo tego ze jestem zapominalska ta biore zawsze)hehe ![]() zreszta karmiac piersia zdecydowalam sie na tabletki dla mam karmiacych.. a teraz sie juz jakos do nich przyzywczailam ... cinusiowa wspolczuje ![]() ![]() ![]() a mi cholerna pralka nie dziala nie wiem.. ten landlort chyba dlugo nie kupi nowej.. piore w reku ale przeciezw reku sie dobrze nie upierze.. tym bardziej rzeczy Bryana.. brudne od zupek itp.. Nie no katastrofa musze chyba jechac do mamy w weekend i podrzucic jej dzinsy i bluzy bo oszaleje.. Tak wogole znowu jednak musimy sie wyproiwadzac.. znowu ten babsztyl nas wygania bo tz zdenerwowal sie ze na ta wilgoc(wywalilismy juz dwie torby podrozne bo nia nasiaknely i wkrada nam sie w lozko) i powiedzial jej ze jezeli nic z tym nie zrobi nie zaplaci jej pieniedzy.. w sumie bardzo dobrze wkoncu zebralam sie na odwage i ja jej wygarnelam.. wredny babsztyl nie powiedzial ze w domu jest plesn i wilgoc.. wkrada mi sie nawet w lozko.. boje sie o Bryanka zeby nie zaczal chorowac ona powiedziala ze nowego materacu nam nie ma (pomimo tego ze go ma stoji u niej pokoju niepotrzebny)Babsztyl przesada i sama sobie powoli oliwy do ognia doklada... szukamy z tz domku i sami chcemy sobie wynajac one bedrom niech babsko spada.. :/ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-13 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Cinusiowa to znaczy że mam miłosne zapędy do Ciebie
![]() A @ się unormuje, druga będzie mniejsza a trzecia i kolejne normalne już ![]() Iwciag Ty masz 1 @??? Poiglot pleśń, grzyb itp z wilgoci są bardzo niebezpieczne dla maluszków więc jak będziesz miała gdzie to zwiewaj ![]()
#2478 |
Zakorzenienie
|
wiem,
jestem zla ze przed swietami czeka nas wyprowadzka.. i pojdzie na nia duuuuzo kasy bo niedosc ze depozyt wysoki, to jeszcze trzeba kupic takie rzeczy jak odkurzacz i inne niezbedne rzeczy... ale przemeczymy sie troche ale bedziemy mieli swoj wlasny kacik... ![]() i nikt juz nie bedzie mial prawa powiedziec ze to mu przeszkadza czy tamto.. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- ja jeszcze nie mialam okres.. kurde zaczynam sie martwic..;/
#2479 |
Zakorzenienie
|
będzie dobrze
![]() Tyle już masz (tż i Bryanka) że i w końcu domek będzie ![]() O okres się nie martw, do roku czasu może go nie być, tym bardziej że długo karmiłaś samą piersią ![]() Ja mimo wszystko dostałam po 3 mies a ty się ciesz ze nie masz do dziś ![]() Jest ok ![]()
#2480 |
Zakorzenienie
|
Bercia i Caro ale to nie jest moja pierwsza @ po ciąży. Ja już mam chyba trzecią. Poprzednie tak nie bolały tylko ta...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Żeby było weselej u nas w domu, to poza moją @ Ninkę męczą dziąsła. Posmarowałam jej właśnie żelem i włożyłam smoka. Chyba pomaga, bo leży jak zahipnotyzowana nieruchomo, tylko "moniu" w buzi chodzi jak nakręcony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Cinka a tort Ninulce robisz na jutro
![]() Dzisiaj piątek 13 i temu tak Cię boli ![]() Mnie już 3 nie bolała ![]()
#2482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Iwcia dens doczytałaś, ze chyba spotkałam twoją nianię? Esti świetna ta twja Nikolka ![]() ![]() O rany ![]() A może kawa? :pazurki Co wy na to Kluseczki?
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-13 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Wtajemniczenie
|
carolajna phi pierwszą to dawno dawno temu, a po porodzie to już2
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
karolinko obym dostala
![]() ktoras z mam pytala co to bebe lily .. to dziewczynka ktora uwielbia moj synek wrzucam dwa ulubione utwory Bryana http://www.youtube.com/watch?v=TMmzixwtTes http://www.youtube.com/watch?v=1Nvl8...eature=related
#2485 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamuśki
![]() mogę się do Was dołączyć ? urodziłam synka 23.czerwca tego roku. pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy. jak masz na imie, ile masz latek? ![]() ![]()
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze traktowala mojego synka ![]() ![]() ![]() a w domku przynajmniej nic Ci sie nie zmarnuje ![]() ja sie kawusi z Toba napije - wlasnie wsawilam wode ![]() ps.mam tez martini moze sie skusisz? ![]()
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
chyba Poiglocik jest najmłodsza
![]() a Iwciag najstarsza bo 45 już ma ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.