![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM :)
Mnie też podobają się kwadratowe zaproszenia - mają w sobie wiele elegancji, no i są inne niż standardowe
![]() ![]() Ja mam taki pomysł, że z moim lubym zrobimy sobie sesję narzeczeńską i jakieś fajne wspólne zdjęcie z tej sesji dołączymy do zaproszenia ![]() Co do wina - faktycznie, ja też zapomniałam o Kadarce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myśle, ze z ta sesją narzeczeńska to bardzo fajny pomysł, tylko trzeba by te zdjecia jakoś fajnie "przemycić" do zaproszeń... ![]() A wizaż faktycznie pomaga NIESAMOWICIE od organizacji, sukienek, butkietów, fryzur, aż po naprawdę bardzo fajne praktyczne rady ![]() Chciałam wrzucic zdjecia zaproszeń w świetle dziennym, ale kompletnie nie chcą mi sie załączniki dodać ![]()
![]() |
#2463 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za informacje nt winka ![]() ![]() Cytat:
![]() co do tych wpisow-ja myslalam o winku, a tz o totku ![]() ![]() ![]() ![]() co do wierszykow ja chetna ![]() ![]() albumy-mam ten sam pomysl hihi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Zaniedbałam Was na kilka dni. Miałam ciężki weekend. Nawet już mi się nie chce pisać ![]() mądrala- świetne te zaproszenia. Szczególnie podobają mi się te kwadratowe. kalinka- wrzuć te wierszyki. My chyba damy jakiś o winie i książkach (wino dla TŻ-a, książki dla mnie ![]() Co do albumów to też w sumie chciałam robić, ale ja mam już tylko mamę więc sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a album: hmm.no przeciez mozesz zrobic dla mamy ![]() ![]() co do wierszykow, tak mowilam ze je mam a nie moge teraz znalezc ![]() ![]() "Goście drodzy, goście mili, wielką radość byście nam sprawili, przynosząc zamiast kwiatów tuzina butelkę dobrego wina." "Goście nasi, zamiast kwiatów prosimy o wino. Jego smak pozostanie, a kwiaty zwiędną i przeminą." "Aby uświetnić wspólne wieczory smakiem wina, Prosimy o jedną buteleczkę zamiast kwiatów tuzina" "Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon TOTKA nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc." "Goście Grodzy , Goście Mili Radość byście Nam sprawili, Zamiast kwiatków - które zwiędną, Cieszyć oczykrótko będą, Niechaj każdy Gość jak może, Szczęsciu młodych dopomoże, W kolekturze inwestując, I kupon Lotto nam darując" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Wklejam jakie ja kiedyś znalazłam wierszyki. My mamy wierszyk z winem zamiast kwiatów
![]() ![]() "DRODZY GOŚCIE dla nas kwiatów nie przynoście, zamiast ozdób tych nietrwałych prośbe do was wszystkich mamy o zabawki dziś prosimy,swoje szczeście podzielimy w dniu tym dla nas najważniejszym damy radość również innym i maskotki które chcemy na dom dziecka przekażemy!" "Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A wiec zamiast kwiatów, do życzeń w Kościele dołaczcie maskotki drodzy przyjaciele. My do Domów Dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu malcom przekażemy. Niech z Naszego szczęscia one tez cos maja i z misiami w reku usmiechy rozdaja." "Mili goście nasi mamy prośbe wielką zamiast kwiatów, które zwiedną checią pałamy wielką, byście nam przynieśli kredki, farbki, pluszaczki, a uradujemy wspólnie kochane dzieciaczki. (Prezenciki przekażemy Dzieciom z Domu Dziecka NR .. w Krakowie)" "Zamiast kwiatów do wazonu które uschną w naszym domu Propozycje mamy taką ....byście serca uchylili, konwenanse odrzucili, dali spokój z kwieciem w dłoni i przynieśli; kilka słoni, myszki miki misie, pieski, koraliki malowanki, kredki, farby, może wielbłąd być dwugarbny nakręcany samolocik albo cały stos łakoci może słodkich krówek worek może mały być traktorek cukiereczki czekoladki Dla dzieciaczków z Dziecka Chatki" Pragnąc Przełamać Tradycje Stare By Nie Mieć Na Przykład żelazek Pare I Zaoszczędzić Przemiłym Gościom łamania Głów Nad Prezentów Mnogością Podpowiadamy: Mile Widziany I Bardzo Wygodny Będzie Bilecik Ze Znakiem Wodnym Narzeczeni Choć narzeczeni kwiaty kochają, to zawsze im żal gdy więdną. Zatem dla swych gości wskazówkę mają- misie, słodkości bądź książki też mile widziane będą. Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc. "Zamiast kwiatów do wazonu, które uschną w naszym domu, radość byście nam sprawili w szczęście nasze inwestując, kupon totka nam darując" Goście Grodzy , Goście Mili Radość byście Nam sprawili, Zamiast kwiatków - które zwiędną, Cieszyć oczykrótko będą, Niechaj każdy Gość jak może, Szczęsciu młodych dopomoże, W kolekturze inwestując, I kupon Lotto nam darując " W liczbach szczęścia spróbować chcemy dlatego z kwiatów rezygnujemy. Więc Miły Gościu- zamień te lilie, róże, stokrotki na trafne kupony - Duże Lotki ! Aby ulżyć Wam udrękę co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada, i zarazem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże!! Aby ulżyć Wam w udręce co za paczkę dać w prezencie młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi by w kopertę włożyć grosik Goście nasi ukochani my już w domu wszystko mamy chcecie coś nam podarować dajcie śwince się radować Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy. Będą pląsy, tańce, bale i jedzenia stosy całe. Więc się nasi mili stawcie o prezenty się nie martwcie. By nie stawiać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie. Będzie nam bardzo miło, jeżeli zamiast kwiatów obdarujecie nas kuponem lotto bądź książką. Szanowny Gościu. Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, przynieś prosimy, drobne pamiątki lub książki. Będziemy bardzo wdzięczni, jeżeli zamiast kwiatów podarujecie nam Państwo książkę Nasi Kochani Goście Kwiatków nam nie przynoście wolimy dostac flaszeczkę wina bedzie się cieszyc cała rodzina Zamiast kwiatów do wazonow, które uschną w naszym domu, propozycje mamy taką: byśmy razem wino pili,konwenanse odrzucili, nichaj rośną nam kwiateczki Wy przynieście wina z beczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
Stało się
![]() ![]() "koszmar weekendowy zaczął się już w piątek ![]() ![]() ![]() TŻ oczywiście "Nie martw się", ale wiem jak on to swoje cacko pielęgnował więc czuję się beznadziejnie. Jutro wracam i jak to zobaczy na żywo to chyba mnie ![]() ![]() Ale to jeszcze nic. W sobotę postanowiłam, że pojadę na uczelnię tramwajem, bo miałam dosyć. No i co, tym tramwajem potrąciliśmy jakiegoś gościa... No i karetka, policja, jakieś zdjęcia, mierzenia i godzina nie moja, bo wstrzymali ruch tramwajów ![]() I to wszystko to jakiś pech. Znalazłam się w złym miejscu, o złej porze.... Chyba coś mnie prześladuje. Aż się zastanawiam jak ja jutro mam jechać ![]() Dobrze, że ten weekend się już kończy, bo kto wie, co by mnie jeszcze spotkało ![]() No, ale niestety spotkało mnie dziś coś jeszcze... "Jednak mój pech się nie skończył. Nie wiem czy śmiać się czy płakać ![]() Chciałam dzisiaj jechać spowrotem do TŻ-a. No i widzę, że już coś nie tak, bo mi się samochód nie chciał otworzyć z pilota. Otworzyłam kluczykiem i patrzę a tu się nie da odpalić i nawet żadna kontrolka się nie świeci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oto cała historia. W sumie z albumem dla samej mamy dobry pomysł, ale z drugiej nie. Tata był przecież obecny w moim życiu. Zmarł dopiero 2 lata temu więc nie chciałabym go pominąć ![]() Dziękuję za wierszyki. Jak znajdziesz tamte to też wrzuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Przyszły moje buty i są za małe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2469 |
Rozeznanie
|
![]()
Dobry wieczór
![]() Chciałam się z Wami wszystkimi gorąco przywitać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
no to Claris wstawila juz troche wierszykow
![]() ![]() ![]() beaciunia to faktycznie mialas okropny weekend, ale na szczescie juz po. jakis pech.tz juz autko widzial? bianeczka nie sadze zeby dalo sie rozbic te buty.. ale podejdz do szewca i sie spytaj czy da sie cokolwiek zrobic. kto pyta nie bladzi ![]() ![]() kopycio,witaj ![]() ahh, i kolejna z tego pieknego dnia 9 pazdziernik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
|
Ooo nawet nie widziałam, że Claris dodała te wierszyki
![]() Kalinka- TŻ dopiero dzisiaj zobaczy auto, bo tak jak mówiłam rozładował mi się akumulator i przez noc się ładował. No, ale nie jest to aż takie złe więc mnie chyba nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Ja je po prostu odeśle
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Kerde, no szkoda mi ich oddawać ![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2010-03-16 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
bianeczkaa świetne te twoje buty
![]() ja też chcę kupić takie buty żebym je po weselu mogła założyć... bo te białe co w salonach proponują to jakoś do mnie nie przemawiają |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gardzo trudno kupićtaki model, dlatego postanowiłamje zostawić, zaryzykuje. Obdzwoniłam szewców (chyba niegramatycznie to wyszło) i powidzieli że można zmienić gumkę, i rozbić je ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziekuję za powitanie
![]() juz sie przedstawiam ![]() datę slubu znacie 9 pażdziernik, wymarzony był sierpień, ale okazało się, że terminy są gorsze niż myśleliśmy, teraz sobie innego miesiąca nie wyborażam i mam nadzieję tylko, że bedzie piekna pogoda ![]() ![]() co załatwione? wódka ![]() sala, wodzirej, kościół, kamerzysta i fotograf ![]() ![]() Nawet nie wiem czy to co załatwiłam to dużo czy mało ![]() ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2010-03-16 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() dawno nic nie pisałam, ale cały czas was podczytuję ![]() kopycio serdecznie cię witam na wątku ![]() bianeczkaa śliczne te butki, szkoda tylko, że musisz kombinować i je przerabiać i rozbijać ![]() ja nadal jestem na etapie poszukiwania sukni, ale... chyba w końcu znalazłam tą jedyną... tak na 99% ![]()
![]() |
#2478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() BTW. może pochodź troszkę w butkach po mieszkaniu i sprawdź jak będzie czuła się stopa. Jeśli masz ciasno przy palcach może być problem, bo w tego typu butach paluszki zawsze lecą do przodu i za ciasny but w tym miejscu to gwarancja katorgi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
Witam po małej przerwie
![]() Dziewczyny, nie uwierzycie jakie postępy u mnie - nie dośc, że w piątek za namową TŻ kupiłam butki, to dzisiaj podpisałam umowę na szycie sukni w salonie :P Istne szaleństwo ![]() ![]() Normalnie zadowolona jestem z siebie, trochę do przodu ![]()
![]() |
#2480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kopycia witamy ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Dziewczyny dziś do mojego ślubu równo 200 dni ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Claris dzięki za wierszyki, myśle, ze sie coś przyda
![]() Beaciunia, tak zawsze jest...nieszcześcia chodza parami.... ![]() ale skoro można jechać tym samochodem, to pewnie nic takiego się nie stało ![]() ![]() Bianeczka buty fajnie bedą pasować do Twojej sukienki ![]() ![]() Kopycio witamy ![]() ![]() ![]() Aicila sukienka jak najbardziej w Twoim stylu ![]() kassshiraaanie moge sie doczekać zdjęć ![]() ![]()
#2482 |
Rozeznanie
|
bianeczka sliiczne te butki
![]() ![]() ![]() ![]() kassshiraaa super, powoli i do przodu ![]() kopycio to najwazniejsze sprawy macie zalatwione ![]() Aicila ladna ta sukienka, tylko za mna tez nie przemawiaja te kwiatki, a jak juz to jeden... ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
mądrala i kalinkap13 aleście się tych kwiatków uczepiły
![]() ![]() a tak serio mówiąc to one dodają uroku tej sukni, tylko że ja najprawdopodobniej będę je miała całkiem białe, bo niestety moja wizja fioletowych kwiatków na sukni i fioletowo-różowego bukietu kłóci się z galowym mundurem Tż ![]() ![]() kassshiraaa czekam na fotkę sukienki ![]()
![]() |
#2484 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2485 |
Rozeznanie
|
anetika damy radę, bo musimy
![]() ![]() ![]() bianecza buty są bardzo ładne, i nie oddawaj tylko z nimi walcz!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Wtajemniczenie
|
Bianeczka - zastanawiam się tylko czy takie buty są odpowiednie na październik. Osobiście uważam że lepiej jest kupić pełne buty - na pewno nie bedzie za cieplo a gdyby (co PRAKTYCZNIE JEST NIEMOŻLIWE) padało to jednak jakoś lepiej nawet będzie wygladalo... ale to tylko takie moje zdanie
Co do zaproszeń to właśnie je zamówiliśmy i mogę powiedzieć że z tym jest masakra bo oprócz zaproszeń musi być (w naszym przypadku) wkładka na poprawiny (nie dla wszystkich) + wkładka z wierszykiem że chcemy kasę:P Oprócz tego zawiadomienia (taki zwyczaj przynajmniej na śląsku) i bileciki na stół.. MASAKRA.. Takie głupie pytanie blondynki jak są bileciki na stół dla tzw. osoby towarzyszącej to co w tym miejscu bileciku nie będzie czy jak? No i kupę kasy na to wydaliśmy ale cóż.. jak będą gotowe to wyśle zdjęcie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja z wesel pamietam, że tam gdzie było moje miejsce czyli osoby towarzyszącej byo napisane "osoba towarzysząca.. kogoś tam" a i uważajcie na osoby towarzyszące, lepiej sie dopytać o imiona i nazwiska tychże osób, bo potem może być obraza... ja po 6 lat związku z TŻ ciągle na weselach jestem nazywana osobą towarzyszącą i to nie jest fajne.. ![]() ![]() ot takie moje skromne zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jutro na poprawienie humorku ide po raz pierwszy na "salony" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Rozeznanie
|
kalinkap13 to udanego polowania na suknię życzę
![]() no i czekam na relację jutro ![]()
![]() |
#2490 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem to ten zwyczaj nie wszędzie obowiązuję. Na śląsku jest taki zwyczaj że przed ślubem jeździ z ciastem (i właśnie z tym zawiadomieniem gdzie i kiedy jest ślub) do wszystkich osób, którzy nie zostali zaproszenia na wesele. Jacyś znajomi rodziny, sąsiedzi itp. Także ciasto przynosi się do pracy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.