Październikowe PM :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 20:25   #2431
aicila
Rozeznanie

Dot.: Październikowe PM :)

no dokładnie. grunt to spokój.

ja też mam na głowie prace magisterską... teorie mam praktycznie napisaną, ale teraz te nieszczęsne badania trzeba zrobić i na samą myśl o tym wszystkiego mi się odechciewa

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:26   #2432
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Ja tez chciłabym miec wszystko załatwione na tip top, ale spokojnie
Kalinka, zaproszenia znaleźliśmy na allegro. Można sobie zamówic po kilka pojedynczych sztuk i zobaczyc jak wygladają na żywo (polecam, bo czasami sie okazuje, że to co na zdjeciu było super, w rzeczywistosci juz takie nie jest...)

Piszecie sobie spokojnie prace, żeby potem mieć to z głowy
aicila ja zawsze zazdroszę wszystkim, którzy mogli miec jakies badania z pracy mgr, bo analiza zajmowała 3/4 stron

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-03-10 o 20:28
mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:30   #2433
Claris
Zakorzenienie

Ja mam bon na 250zł na ten bukiet + przypinkę dla młodego, myślicie, że nie będziemy musieli dopłacać?
To moja kwiaciarnia http://cudawianki.com.pl/

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Ja też piszę pracę mgr, ale jak narazie to jeszcze dłuuuuuga droga przede mną - nic prócz badań praktycznie nie mam
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:38   #2434
kalinkap13
Rozeznanie

mam tak samo z praca mgr na sama mysl mi sie odechciewajestem w trakcie pisania III rozdzialu z V, ale zostały mi 2 najgorsze-analiza..ehh

dziewczyny,a kiedy Wy sie bronicie??do kiedy macie czas zeby oddac prace??

madrala a moglabys powiedziec o kt zaproszeniach pisalas?ze Ci sie podobaja?

Claris zaraz sobie zobacze ta kwiaciarnie.a co do cen-nie mam pojecia...

a wlasnie-wiecie juz z jakich kwiatkow chcecie bukiet?

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2010-03-10 o 20:40
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:45   #2435
Claris
Zakorzenienie

kalinkap ja obronę mam pewnie jakoś koniec czerwca/początek lipca. Póki co mam mało czasu, bo zajęcia 4 razy w tyg. i to tak, że wracam do domu koło 18-20, oprócz tego pracuję... ale ten ostatni semestr mam skrócony do początku maja i wtedy pewnie zacznę pisać tak "na maxa". Mam super promotora Muszę zdąrzyć obronić się w pierwszym możliwym terminie, a potem już zająć się przygotowaniem do ślubu

Co do kwiatów- nie mam pojęcia, nie znam się na tym i chyba zdam się na mamę w kwestii wyboru bukietu
Stary 2010-03-10, 20:53   #2436
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
kalinkap ja obronę mam pewnie jakoś koniec czerwca/początek lipca. Póki co mam mało czasu, bo zajęcia 4 razy w tyg. i to tak, że wracam do domu koło 18-20, oprócz tego pracuję... ale ten ostatni semestr mam skrócony do początku maja i wtedy pewnie zacznę pisać tak "na maxa". Mam super promotora Muszę zdąrzyć obronić się w pierwszym możliwym terminie, a potem już zająć się przygotowaniem do ślubu

Co do kwiatów- nie mam pojęcia, nie znam się na tym i chyba zdam się na mamę w kwestii wyboru bukietu
fajnie tez bym chciala sie bronic koniec czerwca/lipiecale na mojej uczelni pierwsze obrony sa zazwyczaj wrzesien/pazdziernik..bo wyniki z jednego egz sa dopiero w sierpniu (taaa..mamy takich po***ch wykladowcow, celowo) no i zajecia koncze dopiero pod koniec czerwca. sesja na pocz.lipca, moze jak sie uda to wczesniej. masakra
a zajecia...w sumie 5xw tygodniu..i tak jezdze sobie co dziennie, na 1,5 godzinki, czasem na 3 lub wiecej... (a jade w dwie strony ok 2 h, minimum 40min w jedna strone)

Stary 2010-03-10, 20:58   #2437
aicila
Rozeznanie

ja mam nadzieję, że obronię się na przełomie czerwca i lipca, bo nie wyobrażam sobie bronić się w październiku.... a pracę musimy oddać do połowy maja, więc mi niewiele czasu zostało....
kalinkap13 ja też mam tak zajęcia. to jest jakaś paranoja, żeby mieć 1 zajęcia dziennie.

Claris fajne bukiety mają na tej stronce a czy ci ten bon starczy to trudno powiedzieć, bo ceny są różne...

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 21:02   #2438
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję, że obronię się na przełomie czerwca i lipca, bo nie wyobrażam sobie bronić się w październiku.... a pracę musimy oddać do połowy maja, więc mi niewiele czasu zostało....
kalinkap13 ja też mam tak zajęcia. to jest jakaś paranoja, żeby mieć 1 zajęcia dziennie.

Claris fajne bukiety mają na tej stronce a czy ci ten bon starczy to trudno powiedzieć, bo ceny są różne...
tez bym chcialano i fakt-paranoja.na ostatnim roku mogliby ulozyc tak plan zeby zajecia byly np tylko w dwa dni ale dluzej.w koncu trzeba sie skupic na pisaniu pracy a nie na jezdzeniu na zajecia, ja obecnie wiecej czasu trace na dojazdy niz na to ile siedze na uczelni.

Claris patrzalam na ta stronke. tez mi sie podobaja ich bukiety slubne

Stary 2010-03-10, 21:12   #2439
Claris
Zakorzenienie

kalinkap widzę, że masz trochę masakrę i z zajęciami i z późną obroną. Co studiujesz?

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
Claris patrzalam na ta stronke. tez mi sie podobaja ich bukiety slubne

Cytat:

Hope, że tak
Stary 2010-03-10, 21:37   #2440
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
to już zaproszenia wypisujesz
my mamy jedynie wstępnie wybrane jedne zaproszenia, ale kosztują 3,29/szt. i to nam się trochę za drogo widzi, więc ten temat jest nadal otwarty.
sama robić nie będę bo nie mam cierpliwości no i sprzętu do takiej zabawy, więc podziwiam tych co się na to decydują (tak tak jiuna o tobie mowa )
z suknią to ja też mam problem, ale jeszcze trochę czasu zostało, więc na pewno znajdę tą wymarzoną
Eee dziewczynki bez przesady z tymi zaproszeniami
Ja też chcę sama robić zaproszenia Zawieszki na alkohol też i jeszcze kartki na tablicę korkową z numerami stołów i wypisanymi nazwiskami Wszystko chcę zrobić jakoś w jednym stylu
A o problemie z suknią to ja już nie mówię. Nawet nic nie mierzyłam No a tak w ogóle to chciałabym szyć, bo ceny sukni są nie z tej ziemi. No, ale moje niby polecane krawcowa są do bani a ciężko znaleźć dobrą...

Cytat:
ale fajnie ze jest nas coraz wiecej
no i ten piekny dzien-9.10

jej, dziewczyny nie straszcieja nawet zaproszen jeszcze nie wybralam-nawet sie jeszcze nie rozgladalam-a tu juz wypisywanie? hihi no ladnie
zreszta jakos ociagam sie ze wszystkim.mialam po powrocie z wczasow wybrac sie na poszukiwanie sukni ale jakos nie chce mi sie.. inne problemy mam teraz na glowie..

ale bede musiala zabrac sie za siebie i wznowic przygotowania. po pierwsze suknia, po drugie cukiernia, wybrac mniej wiecej kwiaciarnie, kiedy i gdzie bedziemy robic nauki...i inne..ehhh
Cukierni ani kwiaciarni też jeszcze nie mamy załatwionej. Booooooże, chyba do tyłu jesteśmy
Powiedziałabym, że się cofamy, bo zmieniamy zespół i jesteśmy na etapie wybierania zespołu
A nauki mamy zaplanowane na kwiecień, bo robimy takie jednodniowe a one są w ostatnią sobotę miesiąca a wolną będę mieć dopiero w kwietniu.
Cytat:
Ja mam bon na 250zł na ten bukiet + przypinkę dla młodego, myślicie, że nie będziemy musieli dopłacać?
To moja kwiaciarnia http://cudawianki.com.pl/

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Ja też piszę pracę mgr, ale jak narazie to jeszcze dłuuuuuga droga przede mną - nic prócz badań praktycznie nie mam
Fajne te bukiety tam mają, ale jaka jest cena ogólnie bukietów to nie mam pojęcia.

Cytat:
mam tak samo z praca mgr na sama mysl mi sie odechciewajestem w trakcie pisania III rozdzialu z V, ale zostały mi 2 najgorsze-analiza..ehh

dziewczyny,a kiedy Wy sie bronicie??do kiedy macie czas zeby oddac prace??

madrala a moglabys powiedziec o kt zaproszeniach pisalas?ze Ci sie podobaja?

Claris zaraz sobie zobacze ta kwiaciarnie.a co do cen-nie mam pojecia...

a wlasnie-wiecie juz z jakich kwiatkow chcecie bukiet?
Bardzo mi się podobają bukiety z róż w jednym kolorze (jakimś intensywnym). Fajne też mieszane bukiety. Sama na razie nie wiem. Z tego co wiem to w kwiciarniach mają zawsze dużo fajnych katalogów więc można coś wybrać. Akurat kwiaciarnia, w której chcę zamawiać już jest sprawdzona, bo siostra tam zamawiała. Co prawda to było prawie 5 lat temu, ale zrobili jej piękny bukiet. Wtedy wchodziły dopiero te długie bukiety i wszyscy byli pod wrażeniem
Stary 2010-03-10, 22:20   #2441
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
kalinkap widzę, że masz trochę masakrę i z zajęciami i z późną obroną. Co studiujesz?
niestety.to jeszcze bylo tak w wielkim skrocie ale na szczescie juz ostatni rok. a studiuje stosunki miedzynarodowe (specjalizacja:dyplomacja miedzyn./integracja europejska)

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
A o problemie z suknią to ja już nie mówię. Nawet nic nie mierzyłam No a tak w ogóle to chciałabym szyć, bo ceny sukni są nie z tej ziemi. No, ale moje niby polecane krawcowa są do bani a ciężko znaleźć dobrą...

Cukierni ani kwiaciarni też jeszcze nie mamy załatwionej. Booooooże, chyba do tyłu jesteśmy
Powiedziałabym, że się cofamy, bo zmieniamy zespół i jesteśmy na etapie wybierania zespołu
A nauki mamy zaplanowane na kwiecień, bo robimy takie jednodniowe a one są w ostatnią sobotę miesiąca a wolną będę mieć dopiero w kwietniu.

Bardzo mi się podobają bukiety z róż w jednym kolorze (jakimś intensywnym). Fajne też mieszane bukiety. Sama na razie nie wiem. Z tego co wiem to w kwiciarniach mają zawsze dużo fajnych katalogów więc można coś wybrać. Akurat kwiaciarnia, w której chcę zamawiać już jest sprawdzona, bo siostra tam zamawiała. Co prawda to było prawie 5 lat temu, ale zrobili jej piękny bukiet. Wtedy wchodziły dopiero te długie bukiety i wszyscy byli pod wrażeniem
ja tez nie mierzylam jeszcze sukni slubnejhihi, to chyba faktycznie jestesmy na tym samym etapie
i zgadzam sie -ceny sa z kosmosu..jak zreszta wszystko co "slubne"

a dlaczego zmiana zespolu?rozmysliliscie sie czy jak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 15:17   #2442
jiuna
Wtajemniczenie

o matko... a ja juz myślałam ze tylko ja taka 'zacofana' jestem

heh ja nadal na liście rzeczy zamówionych mam tylko salę i zespół
jak tak dalej pójdzie to się nie wyrobię chyba ;p
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:23   #2443
kassshiraaa
Raczkowanie

My za nasze zaproszenia daliśmy 2,20 zł/sztuka. No w sumie troche wcześnie, ale u nas chyba tak wcześnie się zaprasza... Jak byliśmy ostatnimi czasy zapraszani na śluby to zawsze jakoś tak dużo wcześniej
No i naczytałam się tu wczoraj o koszmarach i mi sie przyśnił! :P Śniła mi się moja sala - wyglądała okropnie, na stołach była ubabrana cerata - po prostu koszmar. Na szczęście to tylko sen, ja się takimi rzeczami nie przejmuję
Mama namawia mnie na tę szeroką suknie, jest nią zachwycona, twierdzi, że im dłużej będę szukac tym gorzej będzie mi podjąc decyzję...
Jeśli chodzi o nauki to u nas z tym będzie problem, bo w weekendy mamy uczelnię na zmianę, trzeba będzie jakoś ugodowo spróbowac :P

Oj dziewczyny, ale dzisiaj jakaś taka zmęczona jestem... Wiosna mogłaby już się łaskawie pojawic :P

Kiedy patrzy się razem w górę, niebo się przybliża...
kassshiraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:57   #2444
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

claris bukirty na stronce sa śliczne, szczególnie że ostatnio mi się odmieniło i zaczeły mi sie podobać wiązanki z dużą iloscią "białego"
http://cudawianki.com.pl/fsws/03.jpg
ten mi sie podoba, bo jest bardzo delikatny Ale to wszystko zależy od sukienki, chociaż jak moja sister byłu wizażystki przed slubem, to sie dowiedziała, że podobno kolor bukietu dobiera się pod kolor makijazu.... sama nie wiem.... A bon powinien Ci spokojnie wystarczyc

kalinka tutaj jest link do zaproszeń które najprawdopodobniej wybierzemy:
http://allegro.pl/item901624151_eleg...e_jdstyle.html
w domu mam jedną sztukę tego w brązie, ale zamówię sobie chyba jeszcze próbkę tego ciemnofioletowego Jeżeli chcesz zdjecia "na żywo" to mogę wysłać

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-03-11 o 18:03
Stary 2010-03-11, 19:23   #2445
tomalinka
Wtajemniczenie

Też mam obronę w tym roku.. jak mi się uda to w lipcu.
Tylko żeby to uczynić muszę oddać pracę mgr w połowie kwietnia :|
Kurde a ja myślałam że kwiaciarnię i cukiernię to można zostawic na sam koniec... :|
Trochę mnie dziewczyny stresujecie.. ja póki co mam suknię, zespół, knajpę, kościół no i rozpoczęliśmy nauki..
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 15:49   #2446
kassshiraaa
Raczkowanie

tomalinka, nie stresuj się, w gruncie rzeczy jest jeszcze ponad pół roku! Ze wszystkim zdążysz. Ja też wielu rzeczy jeszcze nie mam załatwionyc, w sumie do cukierni i kwiaciarni myślałam, by pojsc na samym końcu No i na dodatek teraz zostałam z tym sama Ale nie przejmuję się, jakoś damy radę
Najbardziej boję sie moich dylematów odnośnie wyglądu (jaka fryzura itd.)
Ale spoko, jeszcze troche na zastanowienie mam :P

I już mam weekend Za dwie godzinki wraca mój Kochany, doczekac się nie mogę
Dzisiaj ponudzimy się u teściów a jutro jedziemy do mojej rodzinki do Rudy Śl. z zaproszeniami
Szybko minie ten weekend...

Miłego dnia

Kiedy patrzy się razem w górę, niebo się przybliża...
kassshiraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:28   #2447
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kassshiraaa Pokaż wiadomość
I już mam weekend Za dwie godzinki wraca mój Kochany, doczekac się nie mogę
Dzisiaj ponudzimy się u teściów a jutro jedziemy do mojej rodzinki do Rudy Śl. z zaproszeniami
Szybko minie ten weekend...

Miłego dnia
A ja właśnie jestem z Rudy Śląskiej
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:10   #2448
kalinkap13
Rozeznanie

madrala ladne te zaproszenia a w rzeczywistosci jak wygladaja?moglabys pokazac "na zywo"?

tomalinka spokojnie, zdazymy jakby nie bylo jest jeszcze troche czasu

ja mam zamiar (hihi, ciekawe czy na zamiarze sie skonczy ) isc w tym tyg,albo nastepnym polukac w koncu jakies sukienki. pomierzyc, zobaczyc co mi pasuje,i moze juz sobie cos wyszukam

dziewczyny,a jaki kupujecie alkohol?jaka wodka?

Stary 2010-03-13, 09:40   #2449
Claris
Zakorzenienie

kalinkap my mamy sobieskiego kupilismy w kauflandzie w promocji razem z drinkami Sobieski. Chcemy jeszcze jakieś wino, ale nie mam pojęcia jakie i jak to się liczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 09:47   #2450
kalinkap13
Rozeznanie

to fajnie ze z drineczkami skorzystasz sobie, a one sa takie dobre
my tez juz kupilismy wodeczke-ostatecznie Finlandie 0,7 l, ale tez w promocji. dlugo sie zastanawialismy nad nia-bo droga, ale ze byla promocja...
nad winkiem tez sie zastanawiamy..nie wiem jakie i ile.moze jest tu ktos bardziej zorientowany i cos nam powie, doradzi

a wodki ile liczyliscie na osobe??

Stary 2010-03-13, 09:51   #2451
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie pamiętam jak liczyliśmy, ale chyba 0,7 na głowę na 2 dni w każdym razie na 120 osób mamy 200 butelek

Też liczę, że ktoś doradzi nam co z winem, przede wszystkim jakie
Stary 2010-03-13, 10:24   #2452
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cześć
klinkap dzisiaj zrobię fotki i wyślę Ci zdjęcia na żywo TŻtowi śrtednio się na pcozątku podobały te zaproszenia, ale jak je zobaczyła na żywo to stwierdził że są super (a nie mówiłam... :P)

Co do wódki to my jeszcze nie wiemy... Ostatnio się dużo naczyłam, ze niejakie wódki Nemiroff i Ozone są super mało znane, ale podobno nie mają palącego smaku, a po Nemirofie praktycznie nie ma kaca Także bedziemy degustować i potem się na coś zdecydujemy Co do ilosci to na 1 dniowe wesele kupimy (chyba) 0,5l na głowe....ale nie wiem jeszcze :P

Co do win, to ja chyba gdzieś kiedyś pisałam, ze liczy się 1 wino na 10 osób...ale poszukam jeszcze jakiś info na necie

Stary 2010-03-13, 14:49   #2453
kalinkap13
Rozeznanie

ahmm.my mamy ok 230 butelek na 150 osobmam nadzieje ze wystarczy a nawet bym powiedziala-ze sporo zostanie ale i tak musimy jeszcze dokupic-bo u nas jest tradycja poltra w pt, ale to juz inna wodke, jakas tansza..

madrala bylabym wdzieczna za te fotkijak bedziesz miec czas to pstryknij i wstaw
0,5 l na wesele jednodniowe powinno chyba spokojnie wystarczyc a o wodce ozone cos slyszalam. ale jaka jest to nie wiem bo ja w ogole wodki nie pijam

Stary 2010-03-13, 18:34   #2454
kasiarybka
Raczkowanie

Ja nie mam zielonego pojęcia, dziewczyny jak tą wódkę liczyć... U nas będzie ok. 150 osób z czego duża część rodziny mojego TŻ jest abstynentami... wogóle miałam pomysł, żeby robić wesele bez alkoholu, ale reakcja moich rodziców była taka, że mało brakowało a zostałabym nadziana na przydrożną latarnię . Liczymy, że tak ok. 35 osób nie będzie piło alkoholu ze względu na swoje przekonania i w sumie nie wiem ile tego alkoholu kupić. Chciałabym, żeby było wino, ale zastanawiam się, jakie wziąć, bo jak wiadomo wina potrafią sporo kosztować. Część gości jest wybitnymi smakoszami win, więc postawienie jakiegoś barachła będzie wielkim faux pais z naszej strony...
Doradzicie coś?

Ograniczam zakupy kosmetyczne tzn... chciałabym bardzo...

Odpisz, proszę, u mnie
kasiarybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 20:45   #2455
margusia
Przyczajenie

Dołączam się do prośby dziewczyn... Jakie i ile winka na wesele?

margusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 21:29   #2456
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

No to nareszcie zrobiła fotki zaproszenia tylko oczywiście zawaliłam sprawę, bo mogłam je zrobić jak było jeszcze jasno, a nie przy sztucznym świetle
A jak juz robiłam zdjęcia to stwierdziłam, że zrobię zdjecia wszystkim zaproszeniom które mam a co, może się komuś przyda

Stary 2010-03-13, 21:34   #2457
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Co do wina, to próbowałam coś znaleźć na innych forach, ale wszędzie pisze, ze ilosć wina jest uzależniona od ilosci osób go pijących (cóż za odkrycie!!!), ale przecież zapytam każdego czy ma zamiar pić wino czy wódke!
Chyba ze na zaproszeniu napiszemy "do dnia tego i tego prosimy o potwierdzenie przybycia oraz deklaracje jaki rodzaj alkoholu mają Panstwo zamiar pić" Wina zawsze można kupić wiecej, przecież jak zostanie to na pewno się nie zmarnuje

Zawsze jest jeszcze wyjscie, zeby poprosić gości, aby zamiast kwiatów przynieśli wino i potem w razie gdyby naszego wina brakło, można wyłożyć na stół to darowane

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

I wiecie co, został nam jeszcze jeden album do zrobienia, ale tak mi się nie chce... Jeden już prawie gotowy i muszę przyznac, że wygląda dosć fajnie... Ehhh to moje lenistwo kiedyś mnie zgubi

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-03-13 o 21:36
Stary 2010-03-14, 08:37   #2458
kalinkap13
Rozeznanie

ładne te zaproszenia, takie nowoczesne szkoda tylko ze wlasnie robilas je jak juz bylo ciemno,bo niektore slabo widac, i na pewno kolory sa przeklamane. ale i tak ladne, mi sie podobaja wszystkie z allegro?
a co chcecie pisac (w zaproszeniach) - chodzi mi np. ze zamiast prezentu pieniazki, zamiast kwiatkow wspomniane wino/kupony totka/maskotki etc ? i gdzie to sie umieszcza...?hih i

a jakie albumy robisz?dla rodzicow? chyba cos przeoczylam jesli pisalas wczesniej albo po prostu tzw.skleroza

co do wina tez jeszcze bede szukac, mysle ze u mnie bedzie malo go pijacych ale i tak chcemy kupic. kwestia tylko jakie i ile

Stary 2010-03-14, 11:44   #2459
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
to fajnie ze z drineczkami skorzystasz sobie, a one sa takie dobre
my tez juz kupilismy wodeczke-ostatecznie Finlandie 0,7 l, ale tez w promocji. dlugo sie zastanawialismy nad nia-bo droga, ale ze byla promocja...
nad winkiem tez sie zastanawiamy..nie wiem jakie i ile.moze jest tu ktos bardziej zorientowany i cos nam powie, doradzi

Co do wódki to liczy się 0.5 litra na osobę niezależnie od tego czy jest to dziecko czy dorosły.... My kupujemy Luksusową ze względu na opinie rodziny... Miał byc Nemiroff taki z czarną naklejką - on jest chyba z dodatkiem miodu i nie ma się po nim kaca no ale rodzinka stwierdziła że luksusowa jest bardziej znana Co do winka to liczy się 100ml na osobę. My kupujemy Fresco białe i Kadarkę czerwoną bo to nasze ulubione winka Śpiewając na weselach te winka przeważały moze ze względu na dośc niską cene... ale spotkałam się również z winkami typu Carlo Rossi, Cin&Cin, bułgarska Sophia.
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:59   #2460
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

to moze uda mi się jeszcze dzisiaj zrobić parę fotek w świetle dziennym
Wszystkie zaproszenia z allegro my z TŻtem chcemy takie własnie nowoczesne (mi się strrrrasznie podobają kwadratowe )
Ostatnio zastanawialiśmy się o co poprosić gosci zamiast kwiatów... ze znalezionych pomysłów, to najbardziej podobało nam się wino i książki z dedykacją, albo karma dla zwierząt ze schroniska...ale też nie chciałabym, aby gości musieli na to wydac więcej niż na bukiecik kwiatów. Wiadomo, kwiaty można kupić za 20zł, książkę już nie za bardzo... I chyba się w końcu zdecydujemy na jakieś artykuły szkolne dla dzieci z miejscowej świetlicy Tam całymi dniami przebywają dzieciaki z rodzin alkoholików lub takich, które naprawdę mają ciezką sytuację finansową... odrabiają sobie tam lekcje itp. Zawsze można najpierw iśc i zapytać co by im się przydało najbardziej

I pościagałam też ostatnio kilka wierszyków na zaproszenia, także jak któraś chętna to proszę krzyczeć
Co do miejsca na zaproszeniu, to chyba napiszemy ten wierszyk gdzies na samym końcu...ale jeszcze nie wiem jak to się graficznie rozmieści...

Co do albumów, to kupiliśmy na all takie najzwyklejsze albumy w które się wkleja zdjęcia i zrobiliśmy mniej więcej tak: na pierwszej stronie napisaliśmy podziękowania, potem zdjecia rodziców za młodu zdjęcia z ich ślubów oraz bardziej współczesne Następnie były na przemian nasze zdjęcia jak byliśmy mali, potem coraz więksi i na końcu nasze wspólne I jeszcze zostawimy parę kartek na zdjecia z wesela
I ogólnie fajnie to wyszło, bo jeszcze wymyśliłam taki jakieś śmieszne nagłówki, np. "rodzice Basia i Michał, zanim Piotruś przyszedł na świat..." (i tu zdjecia z ich młodości i ślubu) itp. itd. Mam nadzieje, że to będzie dla nich fajny prezent i podziękowanie zarazem

edit: ej, ale kassshiraaa ma juz zaproszenia gotowe i nawet się nie pochwaliła!!! nie ładnie tak :P

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Co do wódki to liczy się 0.5 litra na osobę niezależnie od tego czy jest to dziecko czy dorosły.... My kupujemy Luksusową ze względu na opinie rodziny... Miał byc Nemiroff taki z czarną naklejką - on jest chyba z dodatkiem miodu i nie ma się po nim kaca no ale rodzinka stwierdziła że luksusowa jest bardziej znana Co do winka to liczy się 100ml na osobę. My kupujemy Fresco białe i Kadarkę czerwoną bo to nasze ulubione winka Śpiewając na weselach te winka przeważały moze ze względu na dośc niską cene... ale spotkałam się również z winkami typu Carlo Rossi, Cin&Cin, bułgarska Sophia.
Kadarka o mniammmmmmmmmmm faktycznie zapomniałam o tym winku!!!
madzia dziekujemy za informacje, przyjmaniej teraz mniej więcej wiem ile tego kupic

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-03-14 o 11:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości