|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV
W ogóle, skoro już się uparli na inflację, to niech podniosą ceny o te 3,5% a nie obniżają nam wartości w PP
|
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie... co ma piernik do wiatraka wogóle.
|
#2463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle to chyba wymyslili ta inflacje tak na poczekaniu bo posypały się maile i telefony z pytaniami. Myślą, ze konsultantki są takie głupie. Nieładnie
|
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... Ja mam wrażenie, że oni mają za dużo konsultantów... Na dodatek za dużo osób na wyższych poziomach %. Jak teraz obniżą PP to taki ktoś na 21% zamiast 10 000 PP będzie miał powiedzmy 9 000 PP, bo tak policzyłam, że biorąc pod uwagę najpopularniejsze ceny (16,90, 19,90, 22,90 itp) to teraz ze 100PP zostanie mi powiedzmy 90PP. No i taki dyrektor będzie musiał się bardziej starać żeby odzyskać swój poziom. Niestety przez ostatnie wydarzenia (akcja z kremami, braki, nowa strona, niedoinformowanie i teraz nowe wartości PP) grupa mu się jeszcze ukruszy. W związku z czym, zamiast 21% dostanie 18%
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, właśnie okazało się, że muszę zrobić reklamacje na wode, nie psika mi....naciskam naciskam i nie psika a po kilku naciśnięciach leje sie po bokach;/
nigdy nie robiłam reklamacji i średnio wiem jak to uczynić...pomożecie mi? )
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
może poinformowali.. na nowej czytelnej stronie www
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
I wszystkim piszą taką samą treść maila,mi napisali to samo słowo w słowo z tą inflacją. Tu jest chyba tylko "kopiuj" i "wklej". Masakra
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- mam jeszcze pytanko,czy jesli chce pisać maila do tej samej osoby to mogę pisać wprost na jej maila z nazwiskiem czy muszę na ogólną pocztę ori? |
|
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Ja od Ori nie dostaję żadnych maili i wszystkiego się dowiaduje dzięki temu forum.
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na fakturze przy kosmetykach brakujących mam napis 0 Out of stock (under minimum).
sprawdziłam teraz czy w oczekujących mam te produkty i ich nie ma , oriflame mi anulował te produkty z zamówienia j??? zależy mi aby je dostać po tej cenie co dzisiaj zamówiłam , nie wiem o co chodzi; / |
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
ja pisałam na mila z nazwiskiem osoby z ori i ona mi cały czas odpisywała
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Czy Wy też tak macie, że po wejściu na stronę my.oriflame coś się blokuje i nie otwiera się potem główna strona ori tylko pozostaje cały czas ta sama? Wkurza mnie to, bo nie mogę wejść na stronę główną aż do wygaśnięcia sesji...
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A konsultantów w Polsce jest mało, bo co to jest ok 100 tys osób na 38/39 mln... |
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za odpowiedź w spr. przyrządu do usuwania słosków
A z tymi PP to rzecywiście jakieś jaja |
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku jak zaczynałam przygodę z ori, to bardzo zależało mi na PP, żeby mieć tą 100. Liczyłam sobie, że najbardziej opłacają mi się produkty za 9,90, bo wtedy najszybciej, tzn. za najniższą kwotę uzyskam te 100PP. Potem nagle i bez żadnej informacji to zmienili ![]() Co do tych konsultantów to była ironia Zauważ, że lider czy dyrektor z mniejszą ilością PP będzie musiał bardziej motywować swoją grupę oraz ją powiększać, żeby nadrobić stratę
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
wracając do tematu braków
wyświetla mi się obok błyszczyka Cloudberry "Exp. 19.01.2010", ale nie pojawił się w produktach dostępnych w tym dniu wiecie co to oznacza? |
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Czy któraś z Was miała okazję wypróbować ten nowy, podwójny tusz do rzęs? Bo wypytuje mnie o niego jedna z klientek i nie wiem co jej powiedzieć... Ja za to mogę polecić ten nowy krem do rąk wiśniowo-kawowy.... jest po prostu..... boski
|
#2477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wiadomo każdy ma inne rzęsy i inaczej je maluje :Pa kremik rzeczywiście super ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Rozmawiałam z moją liderką na temat tych wszystkich zmian w ori i powiedziała mi że dyrektor dał taką odp : OBOWIĄZUJE KATALOG 2 I TERAZ SIĘ NIM ZAJMUJEMY. |
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Tymi pkt sie na serio wku....łam.
Bo jak ja dzwonilam to ta Paniusia z Warszawy o niczym nie wiedziala, tylko prawila farmazony, co juz pisalam wczesniej. Juz teraz przy kiepskim katalogu bylo kiepsko ze 100 pkt, a teraz.... ale dlaczego nas nie informują!!!!???!!!??? po prostu złe traktowanie osob ktore dla nich pracują jestem rozczarowana ta sytuacja
~D Edytowane przez tabeh Czas edycji: 2010-01-21 o 21:26 |
|
|
|
#2479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jak będzie |
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
niby jasne ze teraz jest katalog 2 i oriflame nim zyje. ale wypuscili juz katalog nastepny. ja w sumie nastepnym katalogiem zyje od razu po odebraniu paczki z poprzedniego ( a zamowienie skladam pierwszego dnia katalogu). klienci pytaja mnie juz o "trojke", zbieram zamowienia z trojki, mysle, ze oriflame powinno i takim osobom jak ja, wyjsc naprzeciw...
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale i tak jestem tym rozgoryczona i tyle ![]() eh szkoda bic piane
|
|
#2482 |
|
Pani Buka
|
no jaja z tymi punktami. miałam poważny problem z dociągnięciem do stówy wcześniej a teraz to już w ogóle :/
i rzeczywiście, nie podoba mi się to, że jest tyle niedopowiedzeń, większości rzeczy dowiaduję się tutaj
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez o wiekszosc rzeczy dowiaduje sie z wizazu... bo jesli konsultant nie bywa regularnie w towarzystwie sponsora czy dyrektora to nie ma szans sie tego wszystkiego dowiedziec. czasem sie cos przegapi w przychodzacych emailach...
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
a może z tymi punktami jakiś błąd jest ...
wiem że 1 pkt mniej może zaszkodzić jeśli komuś zależy żeby mieć 100 pkt musimy czekać |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, i okazuje się, że Wizaż stał się także moim głównym źródłem informacji ostatnio... ale takiego obrotu sprawy z punktami to się nie spodziewałam. Czasem naprawdę pojedyncze PP odgrywają znaczącą rolę, a tutaj będziemy tracić średnio te 10... Masakra
![]() PS. przynajmniej średnie reklamówki nie są już w brakach
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2010-01-21 o 22:16 |
|
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kremik tak, cuuuudoooo
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Potrzebana ci ta karteczka z gwarancją (jak zamawiasz na dom to prawie zawsze dorzucają jedną do zamówienia, a w filii można sobie brać zawsze gdzieś jest leżą koło kasy albo możesz poprosić o nią) 2. Wpisujesz nr rejestracyjny konsultanta, imie nazwisko, nr faktury i te daty w których zamówiłaś i date odbioru. 3. Jak woda jest zepsuta to ja wpisywałam w "braku jakościowym" kod produktu i ilość oraz w rubryce "wada" np. zepsuty atomizer. 4. Na dole się podpisujesz i wpisujesz date No i tyle mi babka jeszcze sprawdziła i sobie coś z boku gwarancji napisała. Musisz mieć fakture ze sobą jak bedziesz zwracać. I koniecznie powiedz czy chcesz zwrot(znaczy że maja ci przyszłać nową) czy oddać. Edytowane przez Nektaryna Czas edycji: 2010-01-21 o 23:24 |
|
|
|
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to odebrałam jako: zamilcz i rób swoje no nie mogłam przejść obojętnie obok takiego tekstu...
|
|
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Nie wiem czy błąd, bo mi dyrektorka mówiła, że punkt podrożał, więc tak chyba zostanie. |
||
|
|
|
#2490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

)

Na początku jak zaczynałam przygodę z ori, to bardzo zależało mi na PP, żeby mieć tą 100. Liczyłam sobie, że najbardziej opłacają mi się produkty za 9,90, bo wtedy najszybciej, tzn. za najniższą kwotę uzyskam te 100PP. Potem nagle i bez żadnej informacji to zmienili