|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Masz nową pasję-kolczyki i na pewno zaraz coś znajdziesz ![]() Cytat:
![]() Ty to w ogóle jesteś ciekawy przypadek, na plus oczywiście. No to teraz trzeba zacząć działać ![]() Mi gin jak byłam w grudniu i oznajmił, że była owulacja to kazał działać, próbować i jeszcze raz próbować, więc próbujemy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Hej, Dawno się nie odzywałam ale nie mam już siły do naszego małżeństwa wszystko się sypie, z mężem kłócimy się średnio co 2 dni i mam już dość, Czy to się kiedyś skończy? Nasze kłótnie są w różnych sprawach kasy, jego rodziców, itd.
Jestem zdołowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Robiłam rożnie badania i za każdym razem prolaktyna wychodziła wysokaaa ale nikt nie potrafił sobie z nią poradzić. Brałam leki było dobrze, nie brałam byłam z powrotem to samo. Miałam mieć nawet robiony rezonans czy tomograf (nigdy nie rozróżniam ![]() ![]() A dzidzi narazie nie planujemy, jakby było to fajnie jak nie będzie też fajnie. Ogólnie narazie chcielibyśmy przynajmniej mieć część domku wybudowanego, a tu dopiero formalności z działką. ![]() Chociaż mdliło mnie z tydzień później... no ale to już chyba sobie wkręcam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
Mieszkamy u moich rodziców. Oni opłacają jak na razie wszystkie opłaty my tylko telefony swoje i cyfrowy polsat a oni resztę opał również, chcieli nam pomóc żebyśmy szybciej mogli wykończyć górę z mężem i żebyśmy w to inwestowali,
ale mój mąż ma to ostatnio gdzieś. Jak wydaliśmy cepkowe pieniądze to od tej pory w mieszkaniu nic nie jest robione, bo on kasę albo mamusi pożyczy albo sam na siebie wyda a mi nie chcę za bardzo dać , ja uczę się i przed ślubem mówiłam mu o tym, ale on chciał ślubu i wszystko jedno mu było, mówił że on pracuje i żeby się nie martwić ale teraz nie dajemy pieniędzy na opłaty rodzicom nic na górze nie robimy. Mąż nie daje mi na nic tylko rodzice albo ostatnio pracuje w takiej dorywczej pracy to z tego mam się utrzymać, i jak przyjeżdża z pracy ma obiad wszystko posprzątane uprane a on tego w ogóle nie docenia, i pieniędzy na nic nie chce mi dać. Głupio się czuję wobec własnych rodziców. A on kasę pożycze swoim rodzicom choć my jej nie mamy. Nie odzywa się do mnie jak z pracy przychodzi je odchodzi i się nie odzywa. Teraz do mnie zadzwonił że matkę wiezie do szpitala bo źle się czuje, wiem teraz że kasy to już żadnej nie zobaczę na oczy wszystko będzie pakował w matkę. A u mnie jadł spał itd i nic więcej. Ja rozumiem że trzeba pomóc ale bez przesady. Pożyczył ojcom pieniędzy na święta bo rodzinka się do nich zjechała i jadła przez dwa dni a później nie mieliśmy kasy na sylwka, a mąż chciał żebym od swoich pożyczyła kasę czy to nie chore??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
A co ja mam robić różne sposoby próbowałam darłam się na niego płakałam krzyczałam, nic nie pomagało, próbowałam spokojnie porozmawiać efekty chwilowe jedno lub dwu dniowe, nie rozumiem jego podejścia do życia,
raz mi powiedział co strasznie mnie zabolało powiedział że nie jesteśmy rodziną bo nie mamy dzieci ![]() ja już sama zastanawiam się że może to i moja wina. Ja mam tego dość tego jestem pewna. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Mam nie raz ochotę żeby do mnie nie przyjeżdżał po pracy naprawdę ulżyłoby mi choć go tak przez tydzień nie oglądać, bo ja naprawdę mam dość jego dąsów najgorsze jest to że on uważa że jestem zła nie dbam o niego bo zapomniałam mu ręcznik do pracy uprać bo upominam się o pieniądze i jestem materialistka, ale przepraszam dlaczego moi rodzice mają dawać pieniądze na jedzenie opłaty na wszystko oni są wyrozumiali i mu nie powiedzą tego ale ja się źle czuje wstydzę się za mojego męza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny dawno was nie podczytywałam bo świeta a pozniej polecielismy na wakacje ale nadrobie troszke widze ze temat ostro na dzieci przeszedł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że dobrze się rozwija. najważniejsze nie zwątpić, dobrze, że masz takie nastawienie. Z czasem się uda, na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uwaga chwale się ![]() ![]() ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2010-01-06 o 13:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
pincessa aż mi źle to czytac
ale mam przeczucie ze to sie nei zmieni już taką historię czytałyśmy i wiemy jak się skończyło może to najlepsze wyjście
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Wierzę że będzie lepiej, tylko tyle mi pozostało,
Sorki za pismo, Sama się zastanawiam nieraz czy mąż się zmieni , nie chcę się tak męczyć całe życie spróbuje z nim pogadać. Zobaczymy może pomoże, oby tylko nie pogorszyło sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co jest potrzebne do wyrobienia paszportu dodam ze po raz 1
wypełniony wniosek, zdjecia i dowód osobisty czy jeszcze trzeba jakies odpisy aktów urodzenia czy małżeństwa?? princessa0121 bardzo to smutne spróbuj pogadac ale nie wiem czy to pomoze skoro on nie uwaza was za rodzine to po jaka mańke chciał slub?? Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2010-01-06 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim nie naciskaj o pieniądze to zawsze delikatny temat
daj mu do zrozumienia ze jestescie we dwoje rodziną i musicie sie utrzymywac razem a nie twoi rodzice beda was utrzymywać ja tez miesszkam z teściami - dajemy im na "życie" oprócz tego robie cały czas wspolnie z teściową zakupy a z mężem mam tak ze ma swoja firmę i raz jest lepiej raz gorzej ale co miesiąc grzecznie kłade do wspolnej kasetki pieniądze a mąż jak ma to odkłada jak potrzeba to oboje bierzemy, i nikt nikomu nie wypomina ile kto bierze
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
Zobaczę jak dziś będzie szkoda mi jego matki że idzie do szpitala, życzę jej jak najlepiej, ale wiem że mąż będzie robił problemy o pieniądze nienawidzę prosić go o kasę a później wylicza mnie co do złotówki na co wydałam
![]() Spróbuje porozmawiać z nim szczerze może mnie wysłucha, i coś zrozumie a jeśli nie to znów kłótnia pewnie ehhh ![]() Ile ja bym dała żeby wszystko się ułożyło między nami, ale nie mam zamiaru tak żyć jeśli on nie zmieni swojego postępowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||
Zakorzenienie
|
no to trzymajcie kciuki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje Kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to niezrozumiałe jak mozna sie męża czy zony prosic o pieniadze mieszkasz razem spisz razem jesz razem to wszystko jest wspolne przedewszystkim kasa i nikt nikomu nie poinien wyliczac co ile na co no wiadomo ze w rozsadnych granicach nie mowie tu o przypadkach duzych zakupow czy jakis inwestycji bo to trzeba przedyskutowac ale powiedzmy wydatki tzw codzienne na nie pieniadze nie powinny byc wybłagane wg mnie to jakies chore my z mezem na długo przed slubem mielismy wspolna kase od momentu kiedy zaczelismy pracowac i mieszkac razem a to sie nałożyło w czasie wiadomo jak ktores z nas chce kupic cos wiekszego drozszego to konultuje sie z drugim ale na codzienne wydatki to byłby absurd
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby to powiedzieć...nie zazdroszczę, bo wyglada to nieciekawie...ale ja to moze raczej nie będę nic doradzać z wiadomych powodów...
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
princessa0121 bardzo to smutne spróbuj pogadac ale nie wiem czy to pomoze skoro on nie uwaza was za rodzine to po jaka mańke chciał slub??[/QUOTE]
Też mu to powiedziałam że jeśli on uważa że nie jesteśmy rodziną to po co się żenił. On nic mi nie odpowiedział jak zwykle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle zauważyłam na naszym wątku jakąś tendencje widzenia u siebie objawów ciążowych ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję wygrania konkursu ![]() ![]() Cytat:
No nie wiem, a przed ślubem dobry miałaś kontakt z mężem? umieliśmy spokojnie porozmawiać? wyjaśnić sobie? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Nudy dzisiaj w pracy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o pieniądze opowiem wam jak jest.
Mój mąż zazwyczaj bierze takie tygodniówki ok 300zł w sobotę wydaje je na paliwo na śniadania do pracy i jakoś się przyzwyczaił że na niedziele ja mu przypomnę kupi na obiad i tyle . Na koniec miesiąca dostaje przelew na konto resztę pieniędzy i zazwyczaj ja nie mam dostępu bo one są na jego koncie i on musi je wyciągnąć, żeby mi dać jakieś pieniądze. Więc ja nie mam dostępu do nich. A ciągłe proszenie się o kasę mnie męczy. Na święta akurat trochę pracowałam i mogłam kupić co chciałam za swoje ale teraz znów nie pracuje. ![]() Jak ojciec mi dał na fryzjera na mikołaja to on mi za to kazał kupić jedzenie do domu, dużo było takich chorych sytuacji. I ostatnio się pytał czy mieszkanie jest na mnie przepisane a ja mu na to że tak to chciał żebym mu akt notarialny pokazała, to ja się go zapytałam czy ze względy na mieszkanie wyszedł za mnie, to zaprzeczał ale ja już sama nie wiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
dziękować
![]() Cytat:
A możliwe, że schizujemy czytając objawy naszych koleżanek zaciążonych, no cóż psychika ma duży wplyw na całe ciało ![]() Nie planujemy na dziś bobasa, bo niestety nie wiem jak dalej z moją pracą, na razie pracuje do ferii a potem nie wiem. Póki nie załapie się gdzieś na dłużej to nie chcielibyśmy dziecka, bo z jednej wypłaty cięzko by było przeżyć. Do tego dochodzą studia, w tym roku na szczęście je kończe, więc odejdzie spory wydatek. Jeśli jednak dostanę pracę to może rozpoczniemy staranka, bo Tż coraz bardziej chce potomka. Złaszcza, że ostatnio bardzo czesto bawi się z synkiem naszych bliskich znajomych, jest wprost nim zauroczony i wszytskim powtarza, że tez chce takiego brzdąca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Przed ślubem byliśmy ze sobą ok 3,5 roku.
Były różne kłótnie ale zawsze jakoś dochodziliśmy do porozumienia. Fakt mąż nigdy nie był zbyt rozdawny w stosunku do mnie, jeśli chodzi o pieniądze ale jak mieszkał z rodzicami to bardzo im pomagał kupował wszystko, załatwiał za nich większość spraw. Wiedziałam że nie musi mi dawać pieniędzy i nigdy o nie nie prosiłam. Pomagał po prostu rodzicom tak to sobie tłumaczyłam. Ale teraz moi rodzice nie mają wcale więcej pieniędzy od jego, a płacą za nas rachunki pomagają nam jak mogą a jego ciągle czekają aby on im pomógł. Tylko że mieszkamy u moich rodziców i im nie pomagamy a pomagamy jego rodzicom choć tam nie mieszkamy, zrobił się wygodny po prostu tu wykorzystać moich aby dać jak najwięcej swoim, dziwne to co nie??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie patrzyłam na to wcześniej żeby mąż jak jeszcze nie był mężem kupował mi nie wiadomo co dawał jakieś pieniądze.
Nie patrzyłam na to, kasa mnie nie obchodziła ale teraz jak jesteśmy małżeństwem muszę mieć jakieś pieniądze żeby żyć, jak wcześniej wspomniałam uczę się i dlatego pracuję dorywczo kiedy tylko mogę, niestety nie jestem samodzielna finansowo jeszcze 1,5 roku studiów nie wiem jak to będzie wcześniej pomagali mi rodzice teraz zresztą też wstydzę się przed nimi że nie mam na szkołę bo mąż mi nie dał. A muszę zapłacić choć przed ślubem obiecywał że szkoła mu nie przeszkadza, i że mi pomoże itd. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |||||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja dostałam 3 dni wolnego zaległego urlopu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mężuś zaraz wraca z pracy więc idę mu obiad szykować. Już nie mogę się doczekać, jak będę czekała na niego po pracy w naszym własnym mieszkanku. Oby już niedługo ![]()
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Porozmawiam dziś z nim.
Ciężki wieczór przede mną trzymajcie kciuki , pa. uciekam się uczyć bo mam sporo zaliczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Basiu z tego co mi wiadomo to teraz kończysz licencjata? na magistra się nie wybierasz? pisząc że kończy szkołę ![]() Z mężem nie macie wspólnych pieniążków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.