![]() |
#2461 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Rozeznanie
|
Utrzymanie
aha.i kawałek sernika u babci (babcia Agnieszka,więc podwójne święto) ![]() ![]() p.s..ocenicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
podbijam, bo znikło na poprzedniej stronie,a nie chce byc pominięta
![]() U Ś:zupka mleczna z kluseczką;muffinka własnej roboty- full wypas ze wszystkim-kaloryczna i pycha;mała filiżanka kawy z mlekiem II:mała bułeczka sojowa(2x z masłem,serem i kiełbaską);pół żółtej papryki;ogórek konserwowy;kawa inka z mlekiem O:ziemniaki ze szczypiorkiem,groszek z marchewką,listki sałaty,klops smażony na oliwce P:twarożek z łyżką masła orzechowego;kiwi;kawa z mlekiem K:mała bułeczka sojowa(2x z masłem, szynką, serem);pomidor; ogórek konserwowy; listki sałaty i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ocenicie moje??? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2466 |
Przyczajenie
|
Moje U, slicznie prosze o rzucenie okiem
![]() Sniad: 2 kromki razowca zytniego z duza iloscia awokado i szynka z indyka, do tego 10 pomidorkow trusk., pol papryki i 3 jajka sadzone, soczek jednodniowy jablkowy IISniad: 2 mandarynki, garsc orzechow wloskich, 2 figi, garsc pestek dyni, kolejny soczek jednodniowy Obiad: 3 spore panierowane boczniaki (w bulce tartej razowej) do tego warzywa pieczone (pol brokula, cwierc kalafiora, 2 marchewki, czosnek, natka pietruszki), do tego sos tzatziki (ogorek i jogurt grecki) Kolacja: tatar z lososia (swiezy losos, cebula, sezam, oliwa, lyzka sosu sojowego) 2 kromki zytniego potem jeszcze wpadla lyzka pasty z migdalow oceni ktos? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
moja dzisiejsza R:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jabłko, cynamon, 2 suszone śliwki, 3 łychy serka homogenizowanego naturalnego. duża, mocna kawa z mlekiem 1,5%. II: 2 długaśne śledzie majtasy, tzn. matjasy czy jakoś tak ![]() III: pierś z kurczaka gotowana na parze, 2 cebule podsmażone na teflonie z odrobiną przecieru pomidorowego i pieprzu, 3 łychy kaszy gryczanej. interwały na skakance 18 min. IV: 3 placki owsiane: 3 łyżki płatków owsianych, trochę otrębów, 3 białka, 1 żółtko. V: ok. 100g. twarogu + pół świeżego ogórka. oceni ktoś ![]()
#2468 |
Raczkowanie
|
U/P
I grahamka 60g z maslem, serkiem, wedlina, salata, pomidorem, ogorkiem, papryka kawa z mlekiem i cukrem II ciastko francuskie z brzoskwinią, herbata zielona III 2 kromki zytniego z tym co na sniadanie, kubek barszczu czerwonego IV porcja budyniu toffi z orzechami i innymi bakaliami, kawa z mlekiem i cukrem (mix rozpuszczalnej i inki wiecej inki) V miseczka zupy jarzynowej z ziemniakami VI dwie kromki zytniego z tym co wczesniej i kubek zielonej herbaty kawa z mlekiem i cukrem ( trn sam mix) Proszę o ocenke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo tak! baaaaaardzo polecam kandyzowane dzikie roze ![]() ![]() ![]() wiem, ze malo nnkt (chociaz zapomnialam dodac, ze do tej salatki na kolacje wlalam oliwe z oliwek ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
tutaj też Ci przypomnę Twisted, o tym, że słownik poprawnej polszczyzny oferuje bogaty wybór ekspresywizmów o zabarwieniu negatywnym, spośród których na pewno znajdziesz odpowiedni, z powodzeniem mogący zastąpić wykropkowany wulgaryzm. ;-))
![]() ![]()
![]() |
#2471 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czasem tylko mam wrażenie, że brakuje ci troszkę luzu... nie lubisz słodyczy ? ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
uważałabym może tylko troszkę z tymi tłuszczami, sporo ich masz, bo w każdy posiłku dość solidna ilość... ale jesli utrzymujesz wagę i nie masz problemów żółądkowych, to super ! ![]()
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
![]() hmmm od jutra będę wklejała coś na wzór Cristiny, może to podziała ![]()
#2473 |
Zakorzenienie
|
bo są idealne ;-) no, może poza tą literką, która wciąż nad nimi widnieje, a która już od dawna powinna zamienić się w U.
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Utrzymanie
I. duża grahamka z otrębami (ta 100g) z masłem, pudełeczko 200g serka wiejskiego ze świerzo wkrojonym szczypiorkiem, pół dużej i słodkiej czerwonej papryki, kubek herbatki malinowej z sokiem malinowym II. ryż brązowy, gularz z kurczaka z cebulką, marchewką, groszkiem i pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty, jabłka z oliwą III.duży banan nadziany garścią posiekanych orzechów włoskich wymieszanych z cynamonem i miodem --> zapieczone w piekarniku IV. talerzyk sałatki z brokuła, tuńczyka, czerwonej fasoli, cebuli, pomidorków koktailowych, czosnku i oregano z oliwą z oliwek, kroma żytniego pełnoziarnistego (wielka z 70g chyba miała) z masłem, czosnkiem i oregano i lekka 45 minutowa gimnastyka przy muzyce oceni ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
R/U
ś: 2 kromki razowego z serkiem topionym papryka, ogórek 2ś: 2 kromki chleba z wędliną sałatą, musztardą, jabłko, marchewka, 4orzech włoskie ob: 2 gołąbki ( z wczoraj jeszcze zostały ;p ) 3 ziemniaczki, potem 2 manadrynki pod: owsianka na wodzie( ;p) 4 łyżki owsianych, szklanka truskawek, 2 łychy muesli, cynamon, kolacja: 2 duże kromki chleba z makrelą wędzoną, sałatą, papryką serek wiejski+ 2 łeżeczki dżemu, łyżka otrąb, łyżka muesli |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wspaniale, naprawdę się staracie, jecie smacznie, różnorodnie, są i elementy zdrowe, i dopieszczające, dbacie o ilość posiłków, dziewczyny brawo ![]() ![]() A tamtych debili... ech, olać. Jacyś fajni wuefiści czy stare dziady? Cytat:
![]() ![]() Oj, ile ja bym dała za takie U... Podoba mi się ![]()
![]() |
#2479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U będzie za 8 tygodni ![]() ![]() Ciebie też olewają? ![]() ![]()
Rozmawiając ze mną wcale nie musisz być świrem... Ale miałbyś dużo łatwiej! K.V. odzyskuję serce do życia Edytowane przez Asilos Magdalena Czas edycji: 2010-01-21 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje za ocenke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez Neja22 ![]() Przepraszam jeśli pytam w złym miejscu, ale nie wiedziałam gdzie będzie lepiej. Mam pytanie odnośnie jadłospisów.Czytałam wątki podwieszone, 10 asad itd. Chodzi mi o to że większość osób które znam jak i rodzina nie je w taki sposób.Np moja mama od zawsze je na Śniadanie-1 lub 2 kromki, tak samo na kolację, pomiędzy jakiś obiad z jednego dania.Czasem do kawy 2 kostki czekolady i to wszystko.Tata podobnie jak również znajomi.Czy to jest wielkim błędem?Czy trzeba na siłę wciskać duże ilości i 5 posiłków nawet jak nigdy się tak nie jadło?Co daje taki rozkład i ilość jedzenia? Trochę tego wszystkiego nie rozumiem.Wiadomo, że jak ktoś wychodzi z ED i ma niedowagę to im więcej zje tym lepiej i powinien wciskać na siłę mimo braku apetytu i braku głodu.To wiem.Ale nie rozchodzi mi się o takie osoby, tylko o osoby z odpowiednią wagą, które całe życie jedzą tak jak napisałam wyżej, czy one powinny na siłę to zmieniać?Co im to może dać, jakie mogą być z tego korzyści bądź straty? Tak wogóle to pytam bo kuzynka mnie o to pytała, i to o nią chodzi. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi ![]() O metabolizm sie rozchodzi: wiecej mniejszych posilkow = szybszy. Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź ![]() Ale jak ktoś mógłby mi dokładniej opisać co i jak i czy kuzynka(ma 25 lat i studiuje, itd. normalnie żyje) ma na siłę zmieniać swój dotychczasowy sposób odżywiania? Czy jedząc tak jak do tej pory bardzo sobie szkodzi? Co może zyskać dzięki temu jak zacznie jeść inaczej? Jej przykładowy jadłospis to: U: Ś: 2 kromki chleba zwykłego(jakiś najtańszy) z masłem, na jedną ser żółty i ogórek, a na drugą szynka i papryka.Czarna kawa z 2 łyżeczkami cukru 2Ś;-nie je, czasem wypije jakiś sok jednodniowy, albo 100% pomarańczowy O:Co jest dane...Zazwyczaj pół woreczka ryżu białego lub kaszy gryczanej, albo 2-3 ziemniaki, do tego jakaś surówka i polowa z dużej piersi kurczaka, albo kotlet mielony. Do popicia herbata z 1 łyżeczką miodu. P: Czarna kawa z 2 łyżeczkami cukru i czasem nic a czasem pasek jakiejś czekolady. K:jak śniadanie, zamiennie z jogurtem naturalnym z 2 garstkami płatków typu Nesquik, cy Cini minis. Ona tak je od zawsze, jak zresztą wszyscy u nas w rodzinie. Take w zasadzie na moje oko to porównując z innymi jadłospisami utrzymaniowymi to ona żeby jeść według zasad musiałaby dołożyć jeszcze 2 posiłki, tylko, że ona na tym jest mega najedzona i czy powinna to robić na siłę?Nigdy nie miała żadnych problemów zdrowotnych, ani z psychiką itp.Chyba nawet nie wie co znaczy ED... Sory że tak dopytuje ale ona mi strasznie zatruwa tyłek o to, co chwilę dzwoni lub sms-uje czy już wiem i jej wyjaśnię ![]() Poratujcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() najgorsze jet to ze nie wiem czy jest az tak zle ze nikt nie chce komentowac czy jest ok... ![]() Moje P 1.omlet na słodko (2 duże jajka, łyzka mąki, łyżka cukru, łyżka kokosu,łyżka rodzynek, usmazony na maśle), 100g serka wiejskiego ziarnistego, garść mieszanki studenckiej, łyżka cukru, pomarańcza; kawa z cukrem i mlekiem 3,2%, cukierek chocklars => 900 kcal 2. 2 kromki chleba ziarnistego: 1 z serkiem (reszta ze sniadania), ogórkiem, szczypiorkiem, 2 z masłem, serem brie, żurawiną, cappuccino orzechowe, garść chipsów smietankowo-ziolowych => 620 kcal 3. 10 kopytek smazonych na masle z sosem czosnkowym, sałatka (marynowane pieczarki, papryka, groszek, jajka, jablko), kawałek sernika =>800 kcal 4. zupa mleczna na mleku 3,2% z cukrem, kluskami lanymi, kaszą manna, dzemem wisniowym (bardziej wisniami, wyrob własny), jablko => 500 kcal 5. pszenna bułka z serkiem topionym, serem zoltym, ketchupem, talerzyk salatki z obiadu =>550 kcal eeee, chyba regulaminowe 1000 kcal jest heh... PROSZE o ocene Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2010-01-22 o 06:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ser plesniowy nam nie szkodzi, bo nie kroimy go az takz nowu duzo;D Maly plasterek na kanapkę czy cos;p Nawet opakowanie dziennie na jedną nie idze...max pół ![]() Kolos poszedl dobrze, bo byl z chemii;D:P . A problemow kiblekowych nie mamy-wrecz przeciwinie;] Jemy tak bo wyczytalysmy gdzies ze owoce powinno sie jeszcz przed sniadaniem, wiec 1/3 tak jemy ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-22 o 08:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Rozeznanie
|
pyskatka89 - dziękuję ślicznie kochana za ocenke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2485 |
Rozeznanie
|
wyszlo wyszlo tyle, nie martwcie sie
![]() teoretycznie kg w gore teoretycznie bo odstawilam przeczyszczacze i w tym tyg bylam 3 razy w wc wiec obawiam sie ze to toco zalega;/ a brzuch boli... dziekuje za ocene Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2010-01-22 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
up...up.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
czy ja mogę tak nieśmiało wrzucić mój jadłospis dnia wczorajszego. Jestem na redukcji. A i od razu odpowiem że jestem jaroszką więc mięso i ryby odpadają. R 1. Ryż zapiekany z jabłkami +cynamon + 20gram musli (crunchy pełnoziarniste z bakaliami) + 3 łyżki jogurtu naturalnego + pomarańcza 2. 4 kromki chleba orkiszowego + 1 plaster sera żółtego + 2 plastry twarogu + 1/2 pomidora + 1 białko z jajka + musztarda+ketchup+20 gram pastelli jajecznej (do posmarowania chleba) 3. 2 kromki chleba orkiszowego + 1 plaster twarogu + pomidor + duża miska sałaty (pekinka+lodowa+pomidor+o górek+orzechy+oliwa z oliwek) 4. 130 gram jogurtu naturalnego + 50 gram twarogu + bułka pełnoziarnista ciemna do tego dużo wody + herbaty + 2 x kawa Czy może ktoś to sprawdzić? Edytowane przez GabrysiaBrycha Czas edycji: 2010-01-22 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
R/U ( wychodzenie z diety )
Śniadanie: owsianka: 4łychy płatków owsianych, jedna otrębów pszennych, 10 poszatkowanych migdałów, łycha łuskanego słonecznika, jabłuszko, na mleku 2% z cynamonem Spacerek 30 min do sklepu i na zakupy :P 2Śniadanie: jajecznica z 3białek, jednego żółtka, kilkoma plastrami szynki z indyka, podsypane 3 łychami płatków owsianych 10 min rozgrzewki, 30min ćwiczeń na brzuch i talię, 30 min na uda i pośladki, 10-15min skakanki Obiad: ryż brązowy 50g z piersią z kurczaka duszonej w papryce konserwowej Sprzątanko mieszkania Podwieczorek: twarożek domowy z startą kostką gorzkiej czekolady i dwoma łychami wiórków kokosowych Kolacja: chudy twaróg pół kostki z papryka konserwową
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-01-22 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za ocene poprzedniego,
dzisiejsze P, coraz blizej do 40 ![]() Śniadanie: jaja zapiekane w gramahce, na kazda polowke jedno jajo, salatka warzywna z majonezem i szynka, gruba kromka swiezego wiejskiego chleba z maslem oselkowym kubek mleka zmiksowany z bananem oslodzony miodem. 2 Śniadanie: duży jogurt pitny truskawkowo- bananowy + cruchy owocowe jablko pieczone z cynamonem i rodzynkami, polane bita smietana kawa z mlekiem 7,5% Obiad: pomidorowka zabielana z ryzem i marchewka piersc indyka w panierce sezamowej, ziemniaki, brokuly polane maslem 2 szkalnki soku jabłkowego Podwieczorek; puszka salatki z makreli, bulka z makiem i maslem dużo orzechow wloskich łupanych przy ksiazkach Kolacja; talerzyk ryby po grecku + kajzerka z masłem baklazan i cukinia grillowana w oliwie i ziolach, spory stek z łososia grillowany skropiony cytryną
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.