Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 14:49   #2431
santos
Zakorzenienie

GG do santos
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Chwile mnei tu nie bylo i juz widze sie pozmienialo. Nowe glodzace sie gwiazdy mamy, jakis czekoladowy potwor. Potwor doslownie juz wkrotce, ale raczej albo tlusty(vivat jojo) albo z gumowa rurka w gardle. Christin@, masz konkurencje! Lepiej zmniejsz jadlo do 2-3 posilkow, bo nie bedziesz szokowac dosc, zeby zebrac duzo komentarzy i polechtac swoja chora manie

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 14:58   #2432
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowypotwor Pokaż wiadomość
wzrostu 156 cm. i waga już coś około 52kg.
źle się czuje z swoją wagą i wyglądem dlatego się odchudzam. :p

stałam na nogach

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

czuje się nieźle zjechana, ale pozdrawiam i dziękuje za rady.
aa i dodam że jestem uczennicą gimnazjum i nie potrzebuje dużej ilości jedzenia .
No i jeszcze sie cieszy W wieku gimnazjum potrzebujesz wlasnie duzo jedzenia Ja w ogole jestem za tym, zeby ciac takie posty, bo to nastawienie to jawne robienie sobie jaj z regulaminu.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:15   #2433
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
może tym razem ktoś mnie oceni
P;
śniadanie;
muesli z suszonymi owocami bez cukru z krojonym jabbłkiem z ciepłym mlekiem
serek wiejski 200gr z masa makowa z rodzynkami
pasek milki z chrupkami ryżowymi pyyycha
2śniadanie;
3 kawałki domowej pizzy z krewetkami,ananasem i kukurydza z sosem pomidorowym
Kubuś z maliną
ok, 1/2 paczki delicji toffie również pycha
Obiad;
kasza manna na rosole z marchewka i kurczakiem
2 naleśniki ze szpinakiem i serem lazur
gdzies tutaj pomiedzy pół paczki mixu orzechow -meksykanska mieszanka fajnie, że orzechy są
Podwieczorek;
2 kromki sojowego chleba z maslem, twarogiem i powidłami śliwkowymi,
kawał murzynka z polewą czekoladową, gorąca czekolada pistacjowa do picia
Kolacja;
duża grahamka z masłem, pastą jajeczną i podmidorem
banan, gruszka, dwa kiwi pokrojone i zalane jogo nat. + sok malinowy
po;
Kubek goracego mleka z miodem i lyzeczka kaawy zbozowej,
dużo biszkoptów moczonych w mleku
fajnie
duużo słodkiego, co może zdrowe nie jest, no ale jesteś na P, więc oczywiście rozumiem
wszystko jest - owoce, nnkt, białko, warzywa też, chociaż nie za dużo, więc można by jeszcze jakieś dorzucic
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 15:16   #2434
freakkiki
Raczkowanie

Uuu

I owsianka: 4 wielkie łyżki płatków owsianych, 3 musli, 1 slonecznika, 1 łyżeczka cukru waniliowego, jabłko kwaśne, mleko 1,5%, dwa placuszki z jabłkami, podjedzone troche masła orzechowego ze słoiczka
pump it up 40 min
II kwaśne jabłko, serek wiejski z miodem i śliwkami, seler naciowy z ketchupem
spacer 20 min
IV micha kapuśniaku z piersią z kuraka, 2 kromki chleba.. jedna z masłem i almette, dwa plastry szynki, , paczka mamby truskawkowej
V jogurt z brzoskiwniami z łyżką płatek owsianych
szybki spacer 30 min
VI 3 kromki chleba; dwie zapieczone z pokrojoną parówką jedynką, serem wędzonym i ketchupem, jedna z serkiem o smaku łososia i pommidorem, seler naciowy
dancehall 40 min
cwiczenia 40 min

rozpatrzy ktoś?
ps. wiem wiem, ze dzis jakos bez ladu i skladu;D ale jakos naucyzlam sie podjadac;D ygh samoZŁO;d
Stary 2010-01-21, 15:50   #2435
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
może tym razem ktoś mnie oceni
P;
śniadanie;
muesli z suszonymi owocami bez cukru z krojonym jabbłkiem z ciepłym mlekiem
serek wiejski 200gr z masa makowa z rodzynkami
pasek milki z chrupkami ryżowymi smacznie brzmi!
2śniadanie;
3 kawałki domowej pizzy z krewetkami,ananasem i kukurydza z sosem pomidorowym
Kubuś z maliną
ok, 1/2 paczki delicji toffie Super.
Obiad;
kasza manna na rosole z marchewka i kurczakiem
2 naleśniki ze szpinakiem i serem lazur
gdzies tutaj pomiedzy pół paczki mixu orzechow -meksykanska mieszanka Nigdy nie słyszałam o mannej na rosole, ogólnie wszystko ładnie
Podwieczorek;
2 kromki sojowego chleba z maslem, twarogiem i powidłami śliwkowymi,
kawał murzynka z polewą czekoladową, gorąca czekolada pistacjowa do picia ok.
Kolacja;
duża grahamka z masłem, pastą jajeczną i podmidorem
banan, gruszka, dwa kiwi pokrojone i zalane jogo nat. + sok malinowy Jak grahamka duża, to bardzooo mi się podoba
po;
Kubek goracego mleka z miodem i lyzeczka kaawy zbozowej,
dużo biszkoptów moczonych w mleku
I po kolacji również się coś znalazło

Nie ma się do czego przyczepić
Bardzo smacznie!
Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 16:16   #2436
kakaukowa
BAN stały

moje niby U

sniadanie (6.15)- owsianka (koło 5 łyżek) z bananem, 3 pomarańczami, dużą ilością sezamu, 3 garściami orzechów laskowych i jedną garścią rodzynek z mieszanki.
2 sniadanie (9.30) - grahamka (szkolna) z sałatą, połową awocado, pomidorem, rzodkiewką + jabłuszko.
3 sniadanie (12.00) - 4 połówki grahamki - 1 z sałatą, połową awocado, pomidorem i rzodkiewką, 2,3 i 4 z sałatą serkiem wiejskim i szczypiorkiem. + jabłko, pomarańcza, 1/2 pomelo (nagły atak, nie mam pojęcia co sie dzieje!)

1h15min spaceru z psem po śniegu z psem

4 sniadanie (15.15)- 2 garścia laskowych, resztka serka wiejskiego, garść rodzynek z mieszanki, koło 12 orzechów włoskich (sama łupałam)

1h tenisa

Boze, nie mam pojecia co sie dzieje. Dzis chciałam bardziej ogarnąć swoje jedzenie, bo ostatnio jadłam nieregularnie (ogromne sniadania, a potem dłudo długo nic itp), niby było 5 posiłków, ale przerwy między posiłkami były duże. Oczywiście nie bez przyczyny, chce jeszcze schudnąć jakies 3-4 kg. No i uznałam, że zjem mniejsze sniadanie, potem po 3h drugie itd. no i po 1h od sniadaniea, o 7 w autobusie, zaczęło mi burczec w brzuchu! doczekałam te 3 h zjadłam 2 sn, potem klejne 3 h i ten napad. Może żarcia nie jest dużo, ale jadłam kolejną grahamkę i te owoce mimo, że byłam pełna i było mi niedobrze!Dodatkowo orientacyjnie podliczyłam kcal i pomijajac orzechy, pieczywo etc wyszło 1800, a byłam przekonana, że jem mniej. Jest źle, a myślałam, że już jest ok..
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 16:16   #2437
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U/R

Śniadanie: 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 mały banan, 1 łyżka miodu, 2 łyżki słonecznika, 3 suszone śliwki, 1 jajko) posmarowane niskosłodzonym dżemem porzeczkowym
30 minut spaceru
II śniadanie: jabłko
30 minut spaceru
Obiad: pół woreczka kaszy jęczmiennej, chochla pieczarek z 3 łyżkami sosu, 2 duże łyżki buraczków
Podwieczorek: mały, pokrojony banan wymieszany z 3 łyżkami serka wiejskiego, łyżką miodu, 2 łyżkami słonecznika, 4 suszonymi śliwkami
30 minut ćwiczeń (skakanka, hula hop, ćwiczenia na mięśnie brzucha)
Kolacja: miseczka sałatki (pomidor, zielony ogórek, czerwona papryka, cebula) , 1 wafel ryżowy z paprykarzem
Proszę o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 16:30   #2438
kasiekasiek
Zadomowienie

No to i moje czwartkowe U:

I Śn.: kromka razowego z masłem, szynką i sałatą, druga z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem truskawkowym, herbata i garść orzeszków arachidowych

II Śn.: (w szkole) kanapka: dwie kromki żytniego razowego, masło śmietankowe, pekińska, 3 plastry polędwicy sopockiej, kawałek czerwonej papryki, ogórek konserwowy i plaster sera żółtego. (była wielka i pyszna )
+ ok. szklanka coca coli

Obiad: talerz zupy jarzynowej z naprawdę dużą ilością warzyw wszelakich (niestety obiadek wczorajszy) + mięso z gotowanego kurczaka.
Deser: dwie delicje

Podwieczorek: jabłko, banan, potem znowu orzechy (arachidowe i włoskie) i herbata (wiem, że to taki marny podwieczorek, bo owoce to raczej nie posiłek, ale ostatnio obiady jadam dość późno i zwyczajnie nie jestem głodna. Na siłę też nie będę jadła bo to przecież nie o to chodzi. A na owoce zawsze mam chęć )

Kolacja: ok. 100g twarogu wymieszanego z odrobiną jogurtu naturalnego, szczypiorkiem i papryką czerwoną + jedna albo dwie kromki razowca z masłem. + gorący sok malinowy

Oceni ktoś?
Stary 2010-01-21, 17:02   #2439
kiitty
Zakorzenienie

dzisiejsze P (troche słodkie, ale tak jakoś wyszło)

śniadanie:
2 kromki chleba; jedna z pastą z łososia, druga z pasztetem
serek wiejski 200g
herbata z sokiem malinowym

2śniadanie:
kawałek babki
kawałek placka z jabłkami i kruszonką posypanego cukrem pudrem
kakao

obiad:
zupa pomidorowa z makaronem, żołądkami, marchewką itp.
4 duze pierogi z jabłkiem posypane cukrem + kilka łyżek Danio waniliowego

podwieczorek:
jogurt + fitella jabłko&cynamon
garść nerkowców
jablłko

kolacja:
bułka z ziarnami; pół z serkiem topionym i żółtym serem, drugie pół z pastą z łososia
gotowane jajko na miękko

po:
jabłko
garść migdałów

Edytowane przez kiitty
Czas edycji: 2010-01-21 o 17:03
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 17:17   #2440
mpati86
Zadomowienie

U
Ś:zupka mleczna z kluseczką;muffinka własnej roboty- full wypas ze wszystkim-kaloryczna i pycha;mała filiżanka kawy z mlekiem
II:mała bułeczka sojowa(2x z masłem,serem i kiełbaską);pół żółtej papryki;ogórek konserwowy;kawa inka z mlekiem
O:ziemniaki ze szczypiorkiem,groszek z marchewką,listki sałaty,klops smażony na oliwce
P:twarożek z łyżką masła orzechowego;kiwi;kawa z mlekiem
K:mała bułeczka sojowa(2x z masłem, szynką, serem);pomidor; ogórek konserwowy; listki sałaty
i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 17:48   #2441
Cristin@
Raczkowanie

Dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(8.00)
Grahamka: obie polowki z maslem i dzemem morelowym (wlasnej roboty). Kawałek pizzy Hawajskiej. Szklanka maślanki. Jabłko

OBIAD(14.00)
Spaghetti (400g ->wiem bo zamawiane w barku na uczelni)
Deser:
Kawałek murzynka z wiśniami

KOLACJA (okolo 20)
2 kromki razowca, obie z maslem, plastrem szynki z indyka, pomidorem, ogorkiem. Szklanka cieplego mleka.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 17:52   #2442
Neja22
Raczkowanie

Przepraszam jeśli pytam w złym miejscu, ale nie wiedziałam gdzie będzie lepiej.
Mam pytanie odnośnie jadłospisów.Czytałam wątki podwieszone, 10 asad itd. Chodzi mi o to że większość osób które znam jak i rodzina nie je w taki sposób.Np moja mama od zawsze je na Śniadanie-1 lub 2 kromki, tak samo na kolację, pomiędzy jakiś obiad z jednego dania.Czasem do kawy 2 kostki czekolady i to wszystko.Tata podobnie jak również znajomi.Czy to jest wielkim błędem?Czy trzeba na siłę wciskać duże ilości i 5 posiłków nawet jak nigdy się tak nie jadło?Co daje taki rozkład i ilość jedzenia?
Trochę tego wszystkiego nie rozumiem.Wiadomo, że jak ktoś wychodzi z ED i ma niedowagę to im więcej zje tym lepiej i powinien wciskać na siłę mimo braku apetytu i braku głodu.To wiem.Ale nie rozchodzi mi się o takie osoby, tylko o osoby z odpowiednią wagą, które całe życie jedzą tak jak napisałam wyżej, czy one powinny na siłę to zmieniać?Co im to może dać, jakie mogą być z tego korzyści bądź straty?
Tak wogóle to pytam bo kuzynka mnie o to pytała, i to o nią chodzi.
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi
Neja22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 18:36   #2443
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(8.00)
Grahamka: obie polowki z maslem i dzemem morelowym (wlasnej roboty). Kawałek pizzy Hawajskiej. Szklanka maślanki. Jabłko

OBIAD(14.00)
Deser:

KOLACJA (okolo 20)
2 kromki razowca, obie z maslem, plastrem szynki z indyka, pomidorem, ogorkiem. Szklanka cieplego mleka.

duuuuuuuuuuuuzy krok w tył
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 18:38   #2444
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
moje niby U

sniadanie (6.15)- owsianka (koło 5 łyżek) z bananem, 3 pomarańczami, dużą ilością sezamu, 3 garściami orzechów laskowych i jedną garścią rodzynek z mieszanki.
2 sniadanie (9.30) - grahamka (szkolna) z sałatą, połową awocado, pomidorem, rzodkiewką + jabłuszko.
3 sniadanie (12.00) - 4 połówki grahamki - 1 z sałatą, połową awocado, pomidorem i rzodkiewką, 2,3 i 4 z sałatą serkiem wiejskim i szczypiorkiem. + jabłko, pomarańcza, 1/2 pomelo (nagły atak, nie mam pojęcia co sie dzieje!)

4 sniadanie (15.15)- 2 garścia laskowych, resztka serka wiejskiego, garść rodzynek z mieszanki, koło 12 orzechów włoskich (sama łupałam)

1h tenisa

Boze, nie mam pojecia co sie dzieje. Dzis chciałam bardziej ogarnąć swoje jedzenie, bo ostatnio jadłam nieregularnie (ogromne sniadania, a potem dłudo długo nic itp), niby było 5 posiłków, ale przerwy między posiłkami były duże. Oczywiście nie bez przyczyny, chce jeszcze schudnąć jakies 3-4 kg. No i uznałam, że zjem mniejsze sniadanie, potem po 3h drugie itd. no i po 1h od sniadaniea, o 7 w autobusie, zaczęło mi burczec w brzuchu! doczekałam te 3 h zjadłam 2 sn, potem klejne 3 h i ten napad. Może żarcia nie jest dużo, ale jadłam kolejną grahamkę i te owoce mimo, że byłam pełna i było mi niedobrze!Dodatkowo orientacyjnie podliczyłam kcal i pomijajac orzechy, pieczywo etc wyszło 1800, a byłam przekonana, że jem mniej. Jest źle, a myślałam, że już jest ok..
jaki atak?!?!? o co chodzi? dziewczyno, gdyby napadem były cztery połówki grahamek, to połowa społeczeństwa by je miała . Chore dziewczyny podczas napadu jedzą tonę płatków, chleba, słodyczy a Ty się obwiniasz za zdrową grahamkę i owoce. Wiesz co? NAPADY dzielą się na subiektywne i obiektywne. Ten Twój pseudo napad był definitywnie subiektywny, ot, może miałaś taki dzień, w którym potrzebujesz więcej, zdarza się, a Ty tragedię robisz... człowiek nie maszyna, raz je więcej, raz mniej, raz może się kontrolować w 100 % , innym razem nie... Twoje chore podejście do jedzenia i totalny brak luzu się leczy, nie ten "atak" , który tak Cię wyprowadził z równowagi.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:02   #2445
Paulinka18
Rozeznanie

moje dzisiejsze U mam nadzieję że lepsze niz wczoraj

8.30 fitella bananowa i activia owoce lesne
9.30 mala czerwona pomarancza
12.30 12 pierogow z serem
15.45 serek homo naturalny z łyżeczka dzemu z owocow lesnych i orzeszkami ziemnymi,nerkowcami.

i to tyle. więcej nie wcisne.zaznaczam ze zwykle jem tak do ok. 15, 16 , ale zamierzam to zmienic.wczesniej jadlam duzo slodyczy.ogolnie jadlam duzo rano i do poludnia.po poludniu mniej bo juz bylam napchana.jem tak ok.1600-1800 kalorii.czasem zdarza sie troche ponad 2000.i tyje na tym.
proszę o ocene
Paulinka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:11   #2446
stupify
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze U :
I owsianka (5 łyżek ), kilka nerkowców, mały banan, garść cheeriosów, fitelli z orzeszkami w karmelu, prawie cała szklanka mleka + 3 kubki zielonej
II 4 placuszki jogurtowe z jabłkiem i cynamonem posmarowane masłem orzechowym + pół grejpfruta
III mintaj obtoczony z jajku, mące żytniej + kilka gniazdek orkiszowych + brokuł gotowany (kilka różyczek)
IV cappucino orzechowe, pól paczki maltizers (może trochę więcej)
V pół makreli wędzonej, grahamka z ziarnami z camembertem i ogórkiem konserwowym + kubas białej herbatki

W ciągu dnia woda niegazowana + gdzieś wpadła szklanka nektaru bananowego
Uśmiecham się o ocenkę

Edytowane przez stupify
Czas edycji: 2010-01-21 o 19:18
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:16   #2447
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
dzisiejsze P (troche słodkie, ale tak jakoś wyszło) tak jakoś mówisz

śniadanie:
serek wiejski 200g
herbata z sokiem malinowym i gdzie to słodkie? i gdzie masełko? i gdzie warzywka? i gdzie owoce?

2śniadanie:
kawałek babki
kakao tutaj jakiś owocek też mógł wpaść

obiad:
4 duze pierogi z jabłkiem posypane cukrem + kilka łyżek Danio waniliowego mniamniuśnie brzmią te pierożki, ale ja dodałabym śmietany i cynamonu

podwieczorek:
garść nerkowców
jablłko ok, dobrze, że orzeszki wpadły

kolacja:
bułka z ziarnami; pół z serkiem topionym i żółtym serem, drugie pół z pastą z łososia
gotowane jajko na miękko
herbata z sokiem malinowym ołkej, ale gdzie są warzywka?

po:
jabłko
garść migdałów
jw-wcale nie tak słodko, pytałam już czy na tym tyjesz-podobno tak więc ok ale zabrakło mi warzywek Droga Panienko

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość

I Śn.: kromka razowego z masłem, szynką i sałatą, druga z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem truskawkowym, herbata i garść orzeszków arachidowych mhm, fajnie
owoc?

II Śn.: (w szkole) kanapka: dwie kromki żytniego razowego, masło śmietankowe, pekińska, 3 plastry polędwicy sopockiej, kawałek czerwonej papryki, ogórek konserwowy i plaster sera żółtego. (była wielka i pyszna )
+ ok. szklanka coca coli lepszy byłby jakiś zdrowy soczek z witaminkami albo owoc

Obiad: talerz zupy jarzynowej z naprawdę dużą ilością warzyw wszelakich (niestety obiadek wczorajszy) + mięso z gotowanego kurczaka. fajnie, że i mięsko wpadło

Podwieczorek: jabłko, banan, potem znowu orzechy (arachidowe i włoskie) i herbata (wiem, że to taki marny podwieczorek, bo owoce to raczej nie posiłek, ale ostatnio obiady jadam dość późno i zwyczajnie nie jestem głodna. Na siłę też nie będę jadła bo to przecież nie o to chodzi. A na owoce zawsze mam chęć ) hmm skoro jadasz późno obiady to może zwiększ1/ 2 śn(to co jadasz w szkole np), bierz może takie kanapki

Kolacja: ok. 100g twarogu wymieszanego z odrobiną jogurtu naturalnego, szczypiorkiem i papryką czerwoną + jedna albo dwie kromki razowca z masłem. + gorący sok malinowy a na masełko wędlinka i jazdaaaa

Oceni ktoś?
jw, proponuję zwiększyć śniadanko jeżeli nie możesz jadać pożywnego podw lub jeść więcej orzeszków w jego ramach

Cytat:
Dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(8.00)

OBIAD(14.00) wow! tylko 6 godzin przerwy między posiłkami? ja bym nie jadła do kolacji bo takie solidne śniadanie dałoby mi energię na cały dzień...
Spaghetti (400g ->wiem bo zamawiane w barku na uczelni) mhm
Deser:

KOLACJA (okolo 20) i znowu tylko 6 godz przerwy? tutaj poczekałabym do 3 w nocy i wtedy nie musiałabym jeść śniadania
mogę dostać o Ciebie nawet bana, ale czy Ty jesteś istotą myślącą? wydawałoby się, że tak, ale to co robisz, jak się zachowujesz świadczy o czymś zupełnie innym...
tyle ode mnie.
pa

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:23   #2448
marta6704
Zakorzenienie

U:- znów bardzo zabiegane bo większość dnia byłam na uczelni i przed godzinką wróciłam

I- jogurt wiśniowy pomieszany z płatkami jęczmiennymi , 3 kromki razowca z twarożkiem, wędliną i ogórkiem, zielona herbata wieeelki kubek

II- duży jogurt pitny kawa z guaraną i jabłko, kubek yerby

III- sałatka z kapusta pekińską, ogórkiem, pomidorem, kukurydzą i z kurczakiem w sosie jogurtowo-majonezowo-ziołowym taka większa miseczka

IV- dwie kromki razowca z tym samym co na śniadanie, kubek gorącej czekolady
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:25   #2449
warrior_mortal
Rozeznanie

Uu pt."źleeee mi!"

śń: owsianka z 5 łych płatków na szkl. mleka sojowego, z garścią orzechów laskowych + herbata zielona

IIśń: jabłko + grahamka (niby) 80g. z jakimś miksełkiem, szynką drobiową i ogórkiem

IIIśń: kromka razowca z masłem orzechowym + wieśniak z ananasem (ten kupny)

ob: ziemniaki, pulpet z piersi kurczaka z pieczarkami w sosie koperkowym, surówka z marchwii i chrzanu + herbata zielona

kol: 2 kromki razowca z miksełkiem- 1 z camembertem i papryką; 2 z szynką drobiową i pomidorkiem + herbata zielona

...może ktoś oceni hm?...
Stary 2010-01-21, 19:39   #2450
twinsy21
Raczkowanie

A my się dzis poczulysmy mega zenująco
Na wf, wuefisci wzieli nas na rozmowe i powiedzieli,m.in zer powinnysmy przytyć [ mimo ze na ich lekcjach nosimy dosc obszerne męskie bluzki i szersze spodnie] a jak poweidzialysmy ze sie staramy to nie dosc ze sie skrzywili to uznali ze raczej nie bardzo
Poprostu cała sytuacja była dziwaczna;/

NASZE P;

przed sniadaniem;

jablko, banan z cynamonem podprażone na patelni + suszone śliwki.

śniadanie;

-wypasiona owsianka ; z masy owsianych, zwyklych platków[BF, chockapic, kokosowych poduszek, ZB, itp] [cala msika wyszla] + po 2 garści bakalii [rodyzny, rozechy, pestki, itp] + szklanka mleka 3,2/% z roztopionymi 3 kostkami gorzkiej czeko.
- 2 kanapki ;
*1 z maslem, sałatą i camembertem żurawinowym [który chyba lepiej skomponowalby sie z dzemem, bo za slodki taki do normalnych rzechy;p]
- 1 z serkiem do smarowania chleba, camembertem orzechowym i pomidorem.
* kawał placka drożdżowego z masłem orzechowym.

po ;

kawa z mlekiem 3.2 % + herbatniki z masłem orzechowym.

II Śniadanie [ w przelocie po kolokwium] ;

precel pikanty [najlepszy jaki jadlysmy;D] + sok marchwiowy 500 ml.

obiad;

kasza gryczana [woreczek] z sosem grzybowym, masą świerzych warzyw i gulaszem warzywno-sojowym.

po;

wiejski z jablkiem, cynamonem, orzechami, pestkami slonecznika
+ biszkopty.

następnie wF, na ktorym pół czasu odbijalysmy sobie pilka, a natępne pol przesiedzialysmy na karimacie;D

Kolacja;

jajecznica z 3 jaj + masa przypraw + sałatka grecka + bułka.

po;
jogurt probiotyczny naturalny z platkami, 2 łyżkami białka truskawkowego, bakaliami i cynamonem + 2 ryżowe ; 1 z masłem i camembertem orzechowym, drugi z masłem orzechowym, miodem i camembertem żurawinowym.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:00
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:59   #2451
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka18 Pokaż wiadomość

15.45 serek homo naturalny z łyżeczka dzemu z owocow lesnych i orzeszkami ziemnymi,nerkowcami.

i to tyle. więcej nie wcisne.zaznaczam ze zwykle jem tak do ok. 15, 16 , ale zamierzam to zmienic.wczesniej jadlam duzo slodyczy.ogolnie jadlam duzo rano i do poludnia.po poludniu mniej bo juz bylam napchana.jem tak ok.1600-1800 kalorii.czasem zdarza sie troche ponad 2000.i tyje na tym.
proszę o ocene
jaaa pie***le..... (sorry,nie wytrzymalam)
to dobrze,w sumie. tylko oby bylo to juz JUTRO

to teraz ja ze swoim UU
Isn(7.00) : 2 kromki razowca z margaryna i:
-almette z 2 pl pomidora
-powidlami z czarnej porzeczki
herbata czarna z cytryna i aronia
IIsn(11.00) : kanapka z razowca na pol z margaryna, serkiem topionym i plastrem pomidora
III sn(12.30) : to samo co wczesniej
(13.40) : princessa kokosowa
obiad (16.00) : zapiekanka (2 ziemniaki,kilka plastrow kielbasy, podsmazana cebulka ipieczarki, a do tego ser zolty i ketchup; no i, ofkors, przyprawy)
deser (16.30) : czarna herbata z lyzeczka miodu i cytryna, 4 kostki bialej czekolady i plaster murzynka z mieszanka keksowa
podw: (17.30) czarna herbata, 3 pierniczki w lukrze, garstka kandyzowanej dzikiej rozy
kolacja (21.00) salatka z kilku lisci salaty lodowej, z ok. 6 kulkami mozarelli i polowa pomidora
czarna herbata

i jak?? ladnie??

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:01   #2452
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freakkiki Pokaż wiadomość
Uuu

I owsianka: 4 wielkie łyżki płatków owsianych, 3 musli, 1 slonecznika, 1 łyżeczka cukru waniliowego, jabłko kwaśne, mleko 1,5%, dwa placuszki z jabłkami, podjedzone troche masła orzechowego ze słoiczka
pump it up 40 min
II kwaśne jabłko, serek wiejski z miodem i śliwkami, seler naciowy z ketchupem
spacer 20 min
IV micha kapuśniaku z piersią z kuraka, 2 kromki chleba.. jedna z masłem i almette, dwa plastry szynki, , paczka mamby truskawkowej
V jogurt z brzoskiwniami z łyżką płatek owsianych
szybki spacer 30 min
VI 3 kromki chleba; dwie zapieczone z pokrojoną parówką jedynką, serem wędzonym i ketchupem, jedna z serkiem o smaku łososia i pommidorem, seler naciowy
dancehall 40 min
cwiczenia 40 min

rozpatrzy ktoś?
ps. wiem wiem, ze dzis jakos bez ladu i skladu;D ale jakos naucyzlam sie podjadac;D ygh samoZŁO;d
Hm, to wszystko pogrubione ma byc traktowane jako trening? Nie lepiej z 2x dziennie intensywniej pocwiczyc ?

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
U/R

Śniadanie: 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 mały banan, 1 łyżka miodu, 2 łyżki słonecznika, 3 suszone śliwki, 1 jajko) posmarowane niskosłodzonym dżemem porzeczkowym
30 minut spaceru
II śniadanie: jabłko
30 minut spaceru
Obiad: pół woreczka kaszy jęczmiennej, chochla pieczarek z 3 łyżkami sosu, 2 duże łyżki buraczków
Podwieczorek: mały, pokrojony banan wymieszany z 3 łyżkami serka wiejskiego, łyżką miodu, 2 łyżkami słonecznika, 4 suszonymi śliwkami
30 minut ćwiczeń (skakanka, hula hop, ćwiczenia na mięśnie brzucha)
Kolacja: miseczka sałatki (pomidor, zielony ogórek, czerwona papryka, cebula) , 1 wafel ryżowy z paprykarzem
Proszę o ocenę.
Bialka w tym za grosz, koniecznie do zmiany.

Dodalbym jeszcze NNKT, cos poza tym slocznikiem.

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość

I Śn.: kromka razowego z masłem, szynką i sałatą, druga z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem truskawkowym, herbata i garść orzeszków arachidowych

+ ok. szklanka coca coli

Obiad: talerz zupy jarzynowej z naprawdę dużą ilością warzyw wszelakich (niestety obiadek wczorajszy) + mięso z gotowanego kurczaka.

Podwieczorek: jabłko, banan, potem znowu orzechy (arachidowe i włoskie) i herbata (wiem, że to taki marny podwieczorek, bo owoce to raczej nie posiłek, ale ostatnio obiady jadam dość późno i zwyczajnie nie jestem głodna. Na siłę też nie będę jadła bo to przecież nie o to chodzi. A na owoce zawsze mam chęć )

Kolacja: ok. 100g twarogu wymieszanego z odrobiną jogurtu naturalnego, szczypiorkiem i papryką czerwoną + jedna albo dwie kromki razowca z masłem. + gorący sok malinowy

Oceni ktoś?
Fajnie, smakowicie wyglada. Wywal ta cole tylko; na podwieczorek mozesz cos lekkiego zjesc, skoro nie jestes glodna, ale zeby bylo cos konkretniejszego.

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
dzisiejsze P (troche słodkie, ale tak jakoś wyszło)

śniadanie:
serek wiejski 200g

2śniadanie:
kawałek babki
kakao

obiad:
4 duze pierogi z jabłkiem posypane cukrem + kilka łyżek Danio waniliowego

podwieczorek:
garść nerkowców
jablłko

kolacja:
gotowane jajko na miękko

po:
jabłko
garść migdałów
No i jak, wraca waga troche?

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
U
Ś:zupka mleczna z kluseczką;muffinka własnej roboty- full wypas ze wszystkim-kaloryczna i pycha;mała filiżanka kawy z mlekiem
II:mała bułeczka sojowa(2x z masłem,serem i kiełbaską);pół żółtej papryki;ogórek konserwowy;kawa inka z mlekiem
O:ziemniaki ze szczypiorkiem,groszek z marchewką,listki sałaty,klops smażony na oliwce
K:mała bułeczka sojowa(2x z masłem, szynką, serem);pomidor; ogórek konserwowy; listki sałaty
i jak?
Mi sie podoba Szto to takoje te bulki sojowe ?

Cytat:
Dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(8.00)

OBIAD(14.00)
Deser:

KOLACJA (okolo 20)
Tragedia Masz jeszcze czelnosc komus innemu pisac, ze malo je ?

Cytat:
Napisane przez Neja22 Pokaż wiadomość
Przepraszam jeśli pytam w złym miejscu, ale nie wiedziałam gdzie będzie lepiej.
Mam pytanie odnośnie jadłospisów.Czytałam wątki podwieszone, 10 asad itd. Chodzi mi o to że większość osób które znam jak i rodzina nie je w taki sposób.Np moja mama od zawsze je na Śniadanie-1 lub 2 kromki, tak samo na kolację, pomiędzy jakiś obiad z jednego dania.Czasem do kawy 2 kostki czekolady i to wszystko.Tata podobnie jak również znajomi.Czy to jest wielkim błędem?Czy trzeba na siłę wciskać duże ilości i 5 posiłków nawet jak nigdy się tak nie jadło?Co daje taki rozkład i ilość jedzenia?
Trochę tego wszystkiego nie rozumiem.Wiadomo, że jak ktoś wychodzi z ED i ma niedowagę to im więcej zje tym lepiej i powinien wciskać na siłę mimo braku apetytu i braku głodu.To wiem.Ale nie rozchodzi mi się o takie osoby, tylko o osoby z odpowiednią wagą, które całe życie jedzą tak jak napisałam wyżej, czy one powinny na siłę to zmieniać?Co im to może dać, jakie mogą być z tego korzyści bądź straty?
Tak wogóle to pytam bo kuzynka mnie o to pytała, i to o nią chodzi.
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi
O metabolizm sie rozchodzi: wiecej mniejszych posilkow = szybszy.

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
moje niby U

1h tenisa

.
Nie zebym sie czepial, ale powinnas wrzucac cale jadlospisy.

Cytat:
Napisane przez Paulinka18 Pokaż wiadomość

proszę o ocene
To ma byc U? To sie na R nie lapie, watpie, zeby w tym bylo 1000kcal, jakosciowo bardzo zle.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:03
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:03   #2453
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Na wf, wuefisci wzieli nas na rozmowe i powiedzieli,m.in zer powinnysmy przytyć [ mimo ze na ich lekcjach nosimy dosc obszerne męskie bluzki i szersze spodnie] a jak poweidzialysmy ze sie staramy to nie dosc ze sie skrzywili to uznali ze raczej nie bardzo

NASZE P;

przed sniadaniem;

śniadanie;

-wypasiona owsianka ; z masy owsianych, zwyklych platków[BF, chockapic, kokosowych poduszek, ZB, itp] [cala msika wyszla] + po 2 garści bakalii [rodyzny, rozechy, pestki, itp] + szklanka mleka 3,2/% z roztopionymi 3 kostkami gorzkiej czeko.
- 2 kanapki ;
*1 z maslem, sałatą i camembertem żurawinowym [który chyba lepiej skomponowalby sie z dzemem, bo za slodki taki do normalnych rzechy;p]

po ;

obiad;

kasza gryczana [woreczek] z sosem grzybowym, masą świerzych warzyw i gulaszem warzywno-sojowym.

po;

+ biszkopty.

następnie wF, na ktorym pół czasu odbijalysmy sobie pilka, a natępne pol przesiedzialysmy na karimacie;D

Kolacja;

po;
jogurt probiotyczny naturalny z platkami, 2 łyżkami białka truskawkowego, bakaliami i cynamonem + 2 ryżowe ; 1 z masłem i camembertem orzechowym, drugi z masłem orzechowym, miodem i camembertem żurawinowym.

nie przejmujcie sie nimiprzeciez to widac, ze sie staracie
a dzisiaj... coz wiecej pisac??
p.s.- przyslijcie mi tego precla xDD

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:10   #2454
Black Cat
BAN stały

awstawię. U.

6.30 sn. owsianka ( 5łych płatków górskich, banan, rodzynki, suszone jabłko, garść migdałów i pestek słonecznika)

espresso, szkl wody.

11.15 (... uczelnia/kolokwium, dlatego taka przerwa..) -> ciabata z : mozzarellą, pomidorem, suszonymi pomidorami, szynką parmeńską, rukolą i oliwą
zielona herbata, pół paczki herbatników
pomarańcza

bieganie po wpisy do indeksu; bieganie po sklepach

15.15? Obiad: indyk pieczony z dużą ilością żurawiny, porcja warzyw grilowanych ( z oliwą) (brokuły, kalafior, brukselka, fasolka itp.) ; porcja ziemniaczków z koprem i maslem.
kompot wiśniowy.

łażenie po sklepach w poszukiwaniu cieplej puchowej kurtki...

18. Podwieczorek: garść laskowych, duuuży kawał szarlotki, 2x śliwka w czeko,
duze latte

20.30 kolacja: 2x kroma razowca z maslem, almette ziolowym, jajkiem na twardo, rzodkiewką, majonezem, pietrucha i MEGA iloscia SOLI
(nigdy az tak nie sole, ale mialam niesamowita ochote! )
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:16   #2455
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Twisted94 Pokaż wiadomość
nie przejmujcie sie nimiprzeciez to widac, ze sie staracie
a dzisiaj... coz wiecej pisac??
p.s.- przyslijcie mi tego precla xDD
hehe, nie, nie nie przejmujemy sie bo my tam wiemy swoje, chodzilo tylko o fakt, ze ta sytuacja byla dla nas taka krępująca i żenująca;]
Gdyby byla taka mozliwosc-z pewnoscia bysmy wyslaly;D
Ale zapraszamy do Kraka

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-21, 20:19   #2456
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. kanapka podwójna(jasne pieczywo) z serem żółtym,szynką,pomidorem,c ebulką + batonik czekoladowy
  2. kanapka j.w. + 1/2 drożdżówki z serem i makiem
  3. pierś kurczaka w chili-na oleju smażona, 200g surówki z kukurydza i kapusta pekińską + 3 ziemniaki
  4. 3-4 lampki wina,2 wiśnie w czekoladzie (Dzień Babci)
  5. jajko na twardo nadziewane czosnkiem,pieczarkami i majonezem,pietruszka na to

ocenicie???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:22   #2457
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
awstawię. U.

6.30 sn. owsianka ( 5łych płatków górskich, banan, rodzynki, suszone jabłko, garść migdałów i pestek słonecznika)
jakos tak malo jak na sniadanie Bułka jeszcze by się przydała

espresso, szkl wody.

11.15 (... uczelnia/kolokwium, dlatego taka przerwa..) -> ciabata z : mozzarellą, pomidorem, suszonymi pomidorami, szynką parmeńską, rukolą i oliwą
zielona herbata, pół paczki herbatników
pomarańcza
mozna bylo wcisnac wiecej;D Tez mialysmy kolokwium wlasnie, ale po napisaniu skoczylysmy po precla szybko;p

bieganie po wpisy do indeksu; bieganie po sklepach

15.15? Obiad: indyk pieczony z dużą ilością żurawiny, porcja warzyw grilowanych ( z oliwą) (brokuły, kalafior, brukselka, fasolka itp.) ; porcja ziemniaczków z koprem i maslem.
kompot wiśniowy.
ładnie;]

łażenie po sklepach w poszukiwaniu cieplej puchowej kurtki...

18. Podwieczorek: garść laskowych, duuuży kawał szarlotki, 2x śliwka w czeko, i jakas kanapka, jogurt z platkami...cokolwiek??;]
duze latte

20.30 kolacja: 2x kroma razowca z maslem, almette ziolowym, jajkiem na twardo, rzodkiewką, majonezem, pietrucha i MEGA iloscia SOLI
(nigdy az tak nie sole, ale mialam niesamowita ochote! )
pycha!;]
Jakos tak ubogo dzis;]
Juz ostatecznie na U?

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-21, 20:27   #2458
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość

NASZE P;

przed sniadaniem;

śniadanie;

- 2 kanapki ;

po ;

obiad;

po;

+ biszkopty.

Kolacja;

po;
Jak wy się nie staracie to ja jestem królowa angielska.. Nie przejmujcie się takimi panami Przecież człowiek od razu nie utyje...
Ha, jak ktoś chce mój jadłospis to za jutro wstawię na pewno. Wracam do "moich" owsianek Za dziś wolę nie wstawiać bo jeszcze dostanę "wisiorek" od Izy.
P.S. Wyrak - pytaj czasem czy ktoś nie jest wege. Bo białko jest nie tylko zwierzęce, ale i też roślinne.

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:40
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:34   #2459
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Moje P pt. "nareszcie w domu"

śniadanie:
- kawa z mlekiem i łyżeczką cukru
- 2 kromki z chleba wieloziarnistego: jedna z masłem, majonezem, jakąś mielonką 2x, serem żółtym, ogórkiem, musztardą i ketchupem; druga z serkiem ziarnistym, ogórkiem, szczypiorkiem, camembertem z pieczarkami

przekąska: siemie lniane, garść chipsów twarożek ze szczypiorkiem

2 śniadanie:
- 150g jogurtu wiśniowego
- 50g s. ziarnistego
- garść mieszanki studenckiej, łyżka rodzynek, łyżka słonecznika
- 3 łyżki musli
- jabłko
- 2 ptasie mleczka cytrynowe

obiad:
- 12 klusek śląskich
- łycha masełka, cebula
- chochla gulaszu wieprzowego
- miseczka ćwikły
deser:
-kawał sernika z rodzynkami i polewą czekoladową

podwieczorek:
- pół puszki łososia po grecku
- kromka chleba wieloziarnistego z serkiem topionym, ogórkiem, ketchupem
- cappuccino orzechowe z łyżeczką cukru
- 5 kuleczek maltizers

kolacja:
- 2 jaja
- kawałek kiełbasy
- pieczarki szt.3
- masełło znowu
-gruba kromka chleba pszennego (grzanki najpierw na maśle), cebulka, szczypior, czosnek
- żółty ser
jajecznica na kiełbasie z grzankami hehehe

po: jabłko, garść orzechów w pikantnej skorupce

i jak sie to przedstawia???
calkiem inne jadło niż na stancji, prawda?

Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:42   #2460
mpati86
Zadomowienie

podbijam
U

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości