![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Chwile mnei tu nie bylo i juz widze sie pozmienialo. Nowe glodzace sie gwiazdy mamy, jakis czekoladowy potwor. Potwor doslownie juz wkrotce, ale raczej albo tlusty(vivat jojo) albo z gumowa rurka w gardle. Christin@, masz konkurencje! Lepiej zmniejsz jadlo do 2-3 posilkow, bo nie bedziesz szokowac dosc, zeby zebrac duzo komentarzy i polechtac swoja chora manie
![]()
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
duużo słodkiego, co może zdrowe nie jest, no ale jesteś na P, więc oczywiście rozumiem wszystko jest - owoce, nnkt, białko, warzywa też, chociaż nie za dużo, więc można by jeszcze jakieś dorzucic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Raczkowanie
|
Uuu
I owsianka: 4 wielkie łyżki płatków owsianych, 3 musli, 1 slonecznika, 1 łyżeczka cukru waniliowego, jabłko kwaśne, mleko 1,5%, dwa placuszki z jabłkami, podjedzone troche masła orzechowego ze słoiczka ![]() pump it up 40 min II kwaśne jabłko, serek wiejski z miodem i śliwkami, seler naciowy z ketchupem spacer 20 min IV micha kapuśniaku z piersią z kuraka, 2 kromki chleba.. jedna z masłem i almette, dwa plastry szynki, ![]() ![]() V jogurt z brzoskiwniami z łyżką płatek owsianych szybki spacer 30 min VI 3 kromki chleba; dwie zapieczone z pokrojoną parówką jedynką, serem wędzonym i ketchupem, jedna z serkiem o smaku łososia i pommidorem, seler naciowy dancehall 40 min cwiczenia 40 min rozpatrzy ktoś? ![]() ![]() ![]() ![]() ps. wiem wiem, ze dzis jakos bez ladu i skladu;D ale jakos naucyzlam sie podjadac;D ygh samoZŁO;d
#2435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ma się do czego przyczepić ![]() Bardzo smacznie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
BAN stały
|
moje niby U
sniadanie (6.15)- owsianka (koło 5 łyżek) z bananem, 3 pomarańczami, dużą ilością sezamu, 3 garściami orzechów laskowych i jedną garścią rodzynek z mieszanki. 2 sniadanie (9.30) - grahamka (szkolna) z sałatą, połową awocado, pomidorem, rzodkiewką + jabłuszko. 3 sniadanie (12.00) - 4 połówki grahamki - 1 z sałatą, połową awocado, pomidorem i rzodkiewką, 2,3 i 4 z sałatą serkiem wiejskim i szczypiorkiem. + jabłko, pomarańcza, 1/2 pomelo (nagły atak, nie mam pojęcia co sie dzieje!) 1h15min spaceru z psem po śniegu z psem 4 sniadanie (15.15)- 2 garścia laskowych, resztka serka wiejskiego, garść rodzynek z mieszanki, koło 12 orzechów włoskich (sama łupałam) 1h tenisa Boze, nie mam pojecia co sie dzieje. Dzis chciałam bardziej ogarnąć swoje jedzenie, bo ostatnio jadłam nieregularnie (ogromne sniadania, a potem dłudo długo nic itp), niby było 5 posiłków, ale przerwy między posiłkami były duże. Oczywiście nie bez przyczyny, chce jeszcze schudnąć jakies 3-4 kg. No i uznałam, że zjem mniejsze sniadanie, potem po 3h drugie itd. no i po 1h od sniadaniea, o 7 w autobusie, zaczęło mi burczec w brzuchu! doczekałam te 3 h zjadłam 2 sn, potem klejne 3 h i ten napad. Może żarcia nie jest dużo, ale jadłam kolejną grahamkę i te owoce mimo, że byłam pełna i było mi niedobrze!Dodatkowo orientacyjnie podliczyłam kcal i pomijajac orzechy, pieczywo etc wyszło 1800, a byłam przekonana, że jem mniej. Jest źle, a myślałam, że już jest ok.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 mały banan, 1 łyżka miodu, 2 łyżki słonecznika, 3 suszone śliwki, 1 jajko) posmarowane niskosłodzonym dżemem porzeczkowym 30 minut spaceru II śniadanie: jabłko 30 minut spaceru Obiad: pół woreczka kaszy jęczmiennej, chochla pieczarek z 3 łyżkami sosu, 2 duże łyżki buraczków Podwieczorek: mały, pokrojony banan wymieszany z 3 łyżkami serka wiejskiego, łyżką miodu, 2 łyżkami słonecznika, 4 suszonymi śliwkami 30 minut ćwiczeń (skakanka, hula hop, ćwiczenia na mięśnie brzucha) Kolacja: miseczka sałatki (pomidor, zielony ogórek, czerwona papryka, cebula) , 1 wafel ryżowy z paprykarzem Proszę o ocenę.
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
No to i moje czwartkowe U:
I Śn.: kromka razowego z masłem, szynką i sałatą, druga z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem truskawkowym, herbata i garść orzeszków arachidowych II Śn.: (w szkole) kanapka: dwie kromki żytniego razowego, masło śmietankowe, pekińska, 3 plastry polędwicy sopockiej, kawałek czerwonej papryki, ogórek konserwowy i plaster sera żółtego. (była wielka i pyszna ![]() + ok. szklanka coca coli Obiad: talerz zupy jarzynowej z naprawdę dużą ilością warzyw wszelakich (niestety obiadek wczorajszy) + mięso z gotowanego kurczaka. Deser: dwie delicje Podwieczorek: jabłko, banan, potem znowu orzechy (arachidowe i włoskie) i herbata (wiem, że to taki marny podwieczorek, bo owoce to raczej nie posiłek, ale ostatnio obiady jadam dość późno i zwyczajnie nie jestem głodna. Na siłę też nie będę jadła bo to przecież nie o to chodzi. A na owoce zawsze mam chęć ![]() Kolacja: ok. 100g twarogu wymieszanego z odrobiną jogurtu naturalnego, szczypiorkiem i papryką czerwoną + jedna albo dwie kromki razowca z masłem. + gorący sok malinowy Oceni ktoś? ![]()
#2439 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze P (troche słodkie, ale tak jakoś wyszło
![]() śniadanie: 2 kromki chleba; jedna z pastą z łososia, druga z pasztetem serek wiejski 200g herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: kawałek babki kawałek placka z jabłkami i kruszonką posypanego cukrem pudrem kakao obiad: zupa pomidorowa z makaronem, żołądkami, marchewką itp. 4 duze pierogi z jabłkiem posypane cukrem + kilka łyżek Danio waniliowego podwieczorek: jogurt + fitella jabłko&cynamon garść nerkowców jablłko kolacja: bułka z ziarnami; pół z serkiem topionym i żółtym serem, drugie pół z pastą z łososia gotowane jajko na miękko herbata z sokiem malinowym po: jabłko garść migdałów Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-01-21 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zadomowienie
|
U
Ś:zupka mleczna z kluseczką;muffinka własnej roboty- full wypas ze wszystkim-kaloryczna i pycha;mała filiżanka kawy z mlekiem II:mała bułeczka sojowa(2x z masłem,serem i kiełbaską);pół żółtej papryki;ogórek konserwowy;kawa inka z mlekiem O:ziemniaki ze szczypiorkiem,groszek z marchewką,listki sałaty,klops smażony na oliwce P:twarożek z łyżką masła orzechowego;kiwi;kawa z mlekiem K:mała bułeczka sojowa(2x z masłem, szynką, serem);pomidor; ogórek konserwowy; listki sałaty i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.00) Grahamka: obie polowki z maslem i dzemem morelowym (wlasnej roboty). Kawałek pizzy Hawajskiej. Szklanka maślanki. Jabłko OBIAD(14.00) Spaghetti (400g ->wiem bo zamawiane w barku na uczelni) Deser: Kawałek murzynka z wiśniami KOLACJA (okolo 20) 2 kromki razowca, obie z maslem, plastrem szynki z indyka, pomidorem, ogorkiem. Szklanka cieplego mleka. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Raczkowanie
|
Przepraszam jeśli pytam w złym miejscu, ale nie wiedziałam gdzie będzie lepiej.
Mam pytanie odnośnie jadłospisów.Czytałam wątki podwieszone, 10 asad itd. Chodzi mi o to że większość osób które znam jak i rodzina nie je w taki sposób.Np moja mama od zawsze je na Śniadanie-1 lub 2 kromki, tak samo na kolację, pomiędzy jakiś obiad z jednego dania.Czasem do kawy 2 kostki czekolady i to wszystko.Tata podobnie jak również znajomi.Czy to jest wielkim błędem?Czy trzeba na siłę wciskać duże ilości i 5 posiłków nawet jak nigdy się tak nie jadło?Co daje taki rozkład i ilość jedzenia? Trochę tego wszystkiego nie rozumiem.Wiadomo, że jak ktoś wychodzi z ED i ma niedowagę to im więcej zje tym lepiej i powinien wciskać na siłę mimo braku apetytu i braku głodu.To wiem.Ale nie rozchodzi mi się o takie osoby, tylko o osoby z odpowiednią wagą, które całe życie jedzą tak jak napisałam wyżej, czy one powinny na siłę to zmieniać?Co im to może dać, jakie mogą być z tego korzyści bądź straty? Tak wogóle to pytam bo kuzynka mnie o to pytała, i to o nią chodzi. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
duuuuuuuuuuuuzy krok w tył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U mam nadzieję że lepsze niz wczoraj
![]() 8.30 fitella bananowa i activia owoce lesne 9.30 mala czerwona pomarancza 12.30 12 pierogow z serem 15.45 serek homo naturalny z łyżeczka dzemu z owocow lesnych i orzeszkami ziemnymi,nerkowcami. i to tyle. więcej nie wcisne.zaznaczam ze zwykle jem tak do ok. 15, 16 , ale zamierzam to zmienic.wczesniej jadlam duzo slodyczy.ogolnie jadlam duzo rano i do poludnia.po poludniu mniej bo juz bylam napchana.jem tak ok.1600-1800 kalorii.czasem zdarza sie troche ponad 2000.i tyje na tym. proszę o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze U
![]() I owsianka (5 łyżek ), kilka nerkowców, mały banan, garść cheeriosów, fitelli z orzeszkami w karmelu, prawie cała szklanka mleka ![]() ![]() II 4 placuszki jogurtowe z jabłkiem i cynamonem posmarowane masłem orzechowym + pół grejpfruta III mintaj obtoczony z jajku, mące żytniej + kilka gniazdek orkiszowych + brokuł gotowany (kilka różyczek) IV cappucino orzechowe, pól paczki maltizers (może trochę więcej) V pół makreli wędzonej, grahamka z ziarnami z camembertem i ogórkiem konserwowym + kubas białej herbatki W ciągu dnia woda niegazowana + gdzieś wpadła szklanka nektaru bananowego ![]() Uśmiecham się o ocenkę ![]() ![]() Edytowane przez stupify Czas edycji: 2010-01-21 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tyle ode mnie. pa ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
U:- znów bardzo zabiegane bo większość dnia byłam na uczelni i przed godzinką wróciłam
I- jogurt wiśniowy pomieszany z płatkami jęczmiennymi , 3 kromki razowca z twarożkiem, wędliną i ogórkiem, zielona herbata wieeelki kubek II- duży jogurt pitny kawa z guaraną i jabłko, kubek yerby III- sałatka z kapusta pekińską, ogórkiem, pomidorem, kukurydzą i z kurczakiem w sosie jogurtowo-majonezowo-ziołowym taka większa miseczka IV- dwie kromki razowca z tym samym co na śniadanie, kubek gorącej czekolady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Rozeznanie
|
Uu pt."źleeee mi!"
![]() śń: owsianka z 5 łych płatków na szkl. mleka sojowego, z garścią orzechów laskowych + herbata zielona IIśń: jabłko + grahamka (niby) 80g. z jakimś miksełkiem, szynką drobiową i ogórkiem IIIśń: kromka razowca z masłem orzechowym + wieśniak z ananasem (ten kupny) ob: ziemniaki, pulpet z piersi kurczaka z pieczarkami w sosie koperkowym, surówka z marchwii i chrzanu + herbata zielona kol: 2 kromki razowca z miksełkiem- 1 z camembertem i papryką; 2 z szynką drobiową i pomidorkiem + herbata zielona ...może ktoś oceni hm?...
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
A my się dzis poczulysmy mega zenująco ![]() Na wf, wuefisci wzieli nas na rozmowe i powiedzieli,m.in zer powinnysmy przytyć [ mimo ze na ich lekcjach nosimy dosc obszerne męskie bluzki i szersze spodnie] a jak poweidzialysmy ze sie staramy to nie dosc ze sie skrzywili to uznali ze raczej nie bardzo ![]() Poprostu cała sytuacja była dziwaczna;/ NASZE P; przed sniadaniem; jablko, banan z cynamonem podprażone na patelni + suszone śliwki. śniadanie; -wypasiona owsianka ; z masy owsianych, zwyklych platków[BF, chockapic, kokosowych poduszek, ZB, itp] [cala msika wyszla] + po 2 garści bakalii [rodyzny, rozechy, pestki, itp] + szklanka mleka 3,2/% z roztopionymi 3 kostkami gorzkiej czeko. - 2 kanapki ; *1 z maslem, sałatą i camembertem żurawinowym [który chyba lepiej skomponowalby sie z dzemem, bo za slodki taki do normalnych rzechy;p] - 1 z serkiem do smarowania chleba, camembertem orzechowym i pomidorem. * kawał placka drożdżowego z masłem orzechowym. po ; kawa z mlekiem 3.2 % + herbatniki z masłem orzechowym. II Śniadanie [ w przelocie po kolokwium] ; precel pikanty [najlepszy jaki jadlysmy;D] + sok marchwiowy 500 ml. obiad; kasza gryczana [woreczek] z sosem grzybowym, masą świerzych warzyw i gulaszem warzywno-sojowym. po; wiejski z jablkiem, cynamonem, orzechami, pestkami slonecznika + biszkopty. następnie wF, na ktorym pół czasu odbijalysmy sobie pilka, a natępne pol przesiedzialysmy na karimacie;D Kolacja; jajecznica z 3 jaj + masa przypraw + sałatka grecka + bułka. po;
jogurt probiotyczny naturalny z platkami, 2 łyżkami białka truskawkowego, bakaliami i cynamonem + 2 ryżowe ; 1 z masłem i camembertem orzechowym, drugi z masłem orzechowym, miodem i camembertem żurawinowym.
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-21 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to dobrze,w sumie. ![]() ![]() to teraz ja ze swoim UU
Isn(7.00) : 2 kromki razowca z margaryna i: -almette z 2 pl pomidora -powidlami z czarnej porzeczki herbata czarna z cytryna i aronia IIsn(11.00) : kanapka z razowca na pol z margaryna, serkiem topionym i plastrem pomidora III sn(12.30) : to samo co wczesniej (13.40) : princessa kokosowa obiad (16.00) : zapiekanka (2 ziemniaki,kilka plastrow kielbasy, podsmazana cebulka ipieczarki, a do tego ser zolty i ketchup; no i, ofkors, przyprawy ![]() deser (16.30) : czarna herbata z lyzeczka miodu i cytryna, 4 kostki bialej czekolady ![]() ![]() podw: (17.30) czarna herbata, 3 pierniczki w lukrze, garstka kandyzowanej dzikiej rozy kolacja (21.00) salatka z kilku lisci salaty lodowej, z ok. 6 kulkami mozarelli i polowa pomidora czarna herbata i jak?? ladnie?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodalbym jeszcze NNKT, cos poza tym slocznikiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2010-01-21 o 20:03 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przejmujcie sie nimi ![]() ![]() ![]() ![]() a dzisiaj... ![]() ![]() p.s.- przyslijcie mi tego precla xDD
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
BAN stały
|
awstawię. U.
6.30 sn. owsianka ( 5łych płatków górskich, banan, rodzynki, suszone jabłko, garść migdałów i pestek słonecznika) espresso, szkl wody. 11.15 (... uczelnia/kolokwium, dlatego taka przerwa..) -> ciabata z : mozzarellą, pomidorem, suszonymi pomidorami, szynką parmeńską, rukolą i oliwą zielona herbata, pół paczki herbatników pomarańcza bieganie po wpisy do indeksu; bieganie po sklepach 15.15? Obiad: indyk pieczony z dużą ilością żurawiny, porcja warzyw grilowanych ( z oliwą) (brokuły, kalafior, brukselka, fasolka itp.) ; porcja ziemniaczków z koprem i maslem. kompot wiśniowy. łażenie po sklepach w poszukiwaniu cieplej puchowej kurtki... 18. Podwieczorek: garść laskowych, duuuży kawał szarlotki, 2x śliwka w czeko, duze latte 20.30 kolacja: 2x kroma razowca z maslem, almette ziolowym, jajkiem na twardo, rzodkiewką, majonezem, pietrucha i MEGA iloscia SOLI (nigdy az tak nie sole, ale mialam niesamowita ochote! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby byla taka mozliwosc-z pewnoscia bysmy wyslaly;D Ale zapraszamy do Kraka ![]()
![]() |
#2456 |
Zadomowienie
|
U
ocenicie??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Juz ostatecznie na U? ![]()
![]() |
#2458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ha, jak ktoś chce mój jadłospis to za jutro wstawię na pewno. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Wyrak - pytaj czasem czy ktoś nie jest wege. Bo białko jest nie tylko zwierzęce, ale i też roślinne. ![]() Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-01-21 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
podbijam
U Ś:zupka mleczna z kluseczką;muffinka własnej roboty- full wypas ze wszystkim-kaloryczna i pycha;mała filiżanka kawy z mlekiem II:mała bułeczka sojowa(2x z masłem,serem i kiełbaską);pół żółtej papryki;ogórek konserwowy;kawa inka z mlekiem O:ziemniaki ze szczypiorkiem,groszek z marchewką,listki sałaty,klops smażony na oliwce P:twarożek z łyżką masła orzechowego;kiwi;kawa z mlekiem K:mała bułeczka sojowa(2x z masłem, szynką, serem);pomidor; ogórek konserwowy; listki sałaty i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.