|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Nie ma limitu, to sprawa indywidualna ginekologa. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Moja siora używała go całą ciążę, nie ma rozstępów. Kupiła w UK. Tu jest link do sprzedawcy z allegro, który ma różne produkty tej marki http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2732355 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Z tymi rozstępami to dziwna sprawa.Moja mama ma cały brzuch i piersi w bruzdach.Ja na studiach(dawno dawno temu) dużo przytyłam i schudłam w przeciągu roku i do dziś mam białe bruzdy na pośladkach.W ciąży z córką od niechcenia smarowałam oliwą z oliwek i oliwką bambino brzuch,czasem piersi.Nie mam ani rozstępiku,skóra nie zwiotczała,a przytyłam ze 20kg(które szybko spadły) .Teraz zaczęłam 18 tydzień i też zacznę smarować,choć myślę jak ich nie ma być,to nie będzie.Moja siostra po dwóch ciążach ma też gładziutką skórę.Myślę że my odziedziczyliśmy nie skłonność do rozstępów w ciąży(autosugestia-to potęga). Teraz na zasadzie autosugestii czekam na to że będę mieć synka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Daj znac co po USG, czy twoja intuicja nie zawiodla i jest synek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Kobietki Kochane ja mam do was pytanie. Nigdy wcześniej przed ciążą nie miałam problemów z bólem głowy. A wczoraj od rana do wieczora myślałam ze oszaleje, głowa mnie tak bolała, ze myślałam ze pęknie. Miałam niskie ciśnienie, ale bardzo wysoki puls. Czy znacie jakiś sposób na okropny ból głowy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2467 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałaś prawo się wystraszyć,ja bym chyba sfiksowała ze strachu ![]() Teściowa przyniosła mi worek z ciuszkami dla Maluszka ![]() ![]() Zaraz ruszam w miasto na polowanie stanika ![]() ![]()
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() wpadam doslownie na moment bo zaraz wychodze na zakupy ale mam takie pytanie. Bylam rano na badaniach (morfologia, mocz, cukier) i babeczka w przychodni pobrala mi cukier z palca i wyszlo 116 mg/dl ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |||
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki, witam po weekendzie
![]() dla mnie nie był zbyt fajny, buzia piecze po słoneczku i wogóle czułam się jakoś rozbita, dzisiaj juz doszłam do siebie, choć i tak jestem dość senna... gratuluje poznania płci i bulgotań, dobrych wyników, usg itp... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do wizyty - to oczywiście, że trzymamy kciukasy- bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
madzia szkoda, ze gin tak cię nastraszył zamiast uspokoić, na wizycie to pewnie miły, a jak juz za darmo tel odbiera to ma krzywdę.
![]() Dobrze, ze mój jest na NFZ i do tego bez łaski udziela porad przez tel. Maggie to gratuluję dziewczynki, choć to jeszcze nie jest pewne na 100%? Cytat:
![]()
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
Ale śliczne zdjęcie Maleństwa, ABZ
![]() Maggie - gratulacje córusi ![]() gratulacje bulgotań i pzresuwań i ruchów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Jak widać na liście my październikowe niedługo wrzesniówki prześcigniemy ![]() Kochane mam do Was pytanie jesli chodzi o kizianie i dotykanie brzucha. Jedni mówią aby nie dotykać i nie głaskać inni wręcz odwrotnie. A jak jest u Was?? Ja generalnie miziam mojego Kacperka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() ![]()
#2478 | ||
Zadomowienie
|
Abz, super zdjęcie
![]() Cytat:
![]() Na szczęście moi rodzice bardziej poczuwają się do roli dziadków ![]() Cytat:
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
ja dwie ostatnie ciaże miałąm zakaz kategoryczny dotykaia brzucha(miałam mega skurcze, a głaskanie wzmaga je), teraz też mam zakaz
![]() ![]() moja tesciowa nigdy nic mi dla dziecka(żadnego) nie dała, dla niej dzieci to abstrakcja,teraz nie przyjmuje woadomosci o kolejnym dziecku |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Kochana !!!!! ja jutro zaczynam 17 tydzień, a wiec ruchy poczułam w 16, tak więc twój 17 tydzień to wcale nie za wcześnie!!!!! ja też z początku myślałam, że to burczenie brzuszka to z głodu, ale gdy po kazdym posiłku burczało coraz głośniej to zaczęło mnie to zastanawiać ( zwłazcza, że byłam najedzona!!!!!heehhe) teraz wiem to napewno, ze to mój aniołeczek ię odzywa!!!!! i od tej soboty burczy mi kazdego dnia po kilka razy dziennie!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Wtajemniczenie
|
Mam dzisiaj zly dzien.
Bylam na pobieraniu krwi - zle wyciagneli mi igle, teraz mam kreche na zyle, sporo krwi polecialo. Dowiedzialam sie, ze skreslili mnie w szkole z listy sluchaczy... Cholera. Teraz szukam innej szkoly zaocznej zeby pozwolili mi nadrobic poprzedni semestr i juz zdac. W moim miescie poza ta, w ktorej sie uczylam jest moze jedna albo 2. Do innej zadzwonilam - kazali przyjsc w sobote do dyrekcji i moze cos sie uda... Oby! Nie chce miec kolejnego roku do tylu. Szkola jest zbyt wazna. Ja swoja rzucilam zeby pracowac. Zawalilam rok. Teraz sie zapisalam do zaocznej i nie chce miec kolejnego roku w tyl (i tyle pieniedzy...). Prosze trzymajcie kciuki zeby sie udalo! Na szczescie juz dzisiaj USG polowkowe... Moze sie troche uspokoje. Abz - cudo... Wklejaj wiecej zdjec ![]() Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-05-05 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Trzymam strasznie mocno kciuki!!!! napewno się wszystko uda!!!! pamiętaj Kochana, że nie możesz się denerwować bo źle to wpłynie na twoje maleńswo, a więc zabraniam Ci się denerwować1!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochana trzymam równiez kciuki, żeby u gina było wszystko oki!!!! Napisz później co i jak!!!! i jakie badania ci robił dokładnie bo mnie to interesuje na co sie przygotować na takim badaniu połoówkowym, które już niedługo też mnie będzie czekało! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze wam wizyt polowkowych...ja mam dopiero 20.05...wiec jeszcze 2 tyg....ale to nie bedzie polowkowe..lekarz powiedzial ze najlepiej zrobic w 23tyg....a wtedy bedzie 20tc...takze moze uda sie ze zrobi pol.chociaz watpie bo u niego sie trzeba zapisac wczesniej bo ma za duzo pacjentek...a tak wogole to musze jezdzic co miesiac po zwolnienie bez sens..zwlaszcza ze jestem bezrobotna...wlasnie teraz konczy mi sie zasilek...ale maja wymagania zeby byla ciaglosc w zwolnieniu...ale ostatnio powiedzialam babce ze specjalnie musze jezdzic 40km po zwolnienie...to powiedziala ze nie musze przynosic tylko trzymac sie tej daty ktora mi napisala...wole pojechac 15km sie podpisac niz 40km po zwolnienie...Noi teraz musze jechac w 20tc..a pozniej znow na polowkowe...wszsystko bez sensu..juz bym poczekala i pojechala na polowkowe...Ja tez jestem ciekawa jaka jest plec ![]() ![]()
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Przepraszam że się tak wbijam, ale tak miło poczytać i pogadać z osobami , które przeżywają to samo co ja. Też jestem w ciąży i to moje 1 dziecko więc jest we mnie wiele obaw. Termin mam na 28 września ( już się ni mogę doczekać). Studiuje zaocznie , ale kompletnie nie chce mi się uczyć a mam już sesje ![]() ![]() Jutro idę na USG i może się dowiem jaka jest płeć dziecka . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
BAN stały
|
ja na szczęście zakazów brzuszkowych nie mam, głaskam Małego ile wlezie. Jednak jak Go tatuś pogłaska, to od razu się odzywa. Taka męska solidarność, zaraz się budzi i szaleje
![]() ![]() My mamy już sporo ciuszków, już mamie mówiłam, żeby nie kupowała- bo nie wiadomo jaki duży się Pawełek urodzi, kupujemy tylko jak coś ekstra zobaczymy ![]() ![]() teraz oglądam wózki, łóżeczka turystyczne, nosidełka itp, żeby pod koniec lipca dokonać zakupu. Tyle wszystkiego jest, że trudno będzie wybrać ![]() abz śliczna fota, Dzidzia gra na nosku ![]() Mpiczku coraz bliżej powrotu Mężusia ![]() Dziewczynki gratuluję kopów, bulgotań, przesuwań i wszystkiego, co dzieje sie w brzuszkach ![]() Jadę dziś po mężyka do pracy i szalejemy na budowie. Jakiegoś grilla machniemy zamiast obiadka. Z rzeczy fajnych to w sobotę jest znowu w Arenie giełda kamieni i minerałów, więc się pewnie obkupię (mój nałóg), zwłaszcza że wczoraj trochę kaski wleciało (miałam imieninki). AAAA i dodam, że w Poznaniu pięęęęknięęę ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Shinee a nie da rady nic zrobić, żeby Cię przywrócili na listę studentów? co to za uczelnia? Może idź do dziekana, rektora? Mnie też się raz tak zdarzyło, nie miałam kasy i mnie skreślili, ale ugłaskałam dziekana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() a już jutro USG ![]()
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiele razy widziałam określenie że "brzuch się stawia" to znaczy co konkretnie się dzieje? Kompletnie nie wiem o co chodzi...
![]()
#2488 |
Zakorzenienie
|
albo, ze macica sie stawia, to takie skurcze w sumie, napinanie macicy czyli brzuszka - tak wynika z mojej wiedzy.
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
abz swietne foto.. maluszek wyglada cudnie.. a ta raczka
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki... a nie da sie tego jakos odwrocic zeby w tej poprzedniej cie przewrocili? trzymam kciuki za usg ![]() witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() kilka razy tak mialam ale to w intymnych sytuacjach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. Ja się dzisiaj jakoś fatalnie czuję. Maluch mnie zgniata od środka, do tego wydaje mi się, że boli mnie macica + jajniki (mam takie skurcze jak na okres, już w sumie sobie no-spę zjadłam) a do tego mam coś z jelitami (przynajmniej wczoraj miałam). No i brzuch mam raz miękki, raz twardy, już w zasadzie sama nie wiem... Byle do piątku, bo w piątek rano mam USG połówkowe.
Zaczynam żałować, że odwołałam wczorajszą wizytę u lekarza...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.