Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 12:21   #2431
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
A na jaki szpital się zdecydowałaś? Ja wstępnie myślę o Klinicznej.
A maluchy w tym czasie faktycznie jak E.T.
prawdopodobnie właśnie Kliniczna
Jest tam też SR, w programie m.in. wycieczka po oddziale położniczym, ale jakoś chyba czasu nie znajdę na te zajęcia
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:26   #2432
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Potem zmieniałam hasło na pocztę internetową, oczywiście po co zapisywać, skoro będę pamiętać? I ....nie pamiętam Za cholerę.
no zdarza się...tez chciałam radzić żebyś się kontaktowała z portalem na którym masz skrzynkę, ale juz doczytałam, ze sobie przypomniałaś, ufff

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja czekam na pierwsze ruchy....a tu narazie nic- a mija juz 20 tydzien..... ;(
u mnie leci 19tc i też nie czuję ruchów a czasem tak sie w siebie wsłuchuję i nic, widac muszę jeszcze troche poczekać. Bynajmniej na usg lekarz zawsze mówi, ze mały się rusza

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Wysłałam go wczoraj do sklepu po suszarkę na którą polowaliśmy, a on wrócił ze słodkimi różowymi ciuszkami dla małej i z malutką czapeczką..... Nasze pierwsze ubranka dla Małej
Mam nadzieję, że pozostanie dziewczynką, bo już się do tej myśli przyzwyczailiśmy
ooo jaaa! ale super mąż! mój w życiu chyba na coś takiego nie wpadnie.

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,napiszcie proszę czy te spodnie dżinsowe z allegro rzeczywiście mają wewnętrzną długość 85cm,bo ja zawsze miałam problem z tym(mam 178cm wzrostu).A ten "M" jakiemu rozmiarowi odpowiada,ja przed ciążą nosiłam 38-40,teraz pewnie 40-42 i nie wiem czy nie będzie za mały.Z góry dzięki.Ach,i na imię mi Lila.
ja mam 180cm i zamówiłam sobie dłuższe, 90cm i takie dostałam. Takze najlepiej zmierz swoje dotychczasowe spodnie i zobacz jaką mają długość, moze np 87

Pomidora to nadal trzymam za pracę

U nas weekend majowy w sumie zaplanował sie sam tak na spontana. W sobotę troche połaziliśmy ze znajomymi, pojechaliśmy m.in. do parku dinozaurów, potem grill. W niedz znowu grill i żużel w tv a na wczoraj mieliśmy w planie spota na powietrzu i wszystko z rana odwołaliśmy, bo padało i było zimno. Więc tylko spałam i jadłam.....

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:42   #2433
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
u mnie leci 19tc i też nie czuję ruchów a czasem tak sie w siebie wsłuchuję i nic, widac muszę jeszcze troche poczekać. Bynajmniej na usg lekarz zawsze mówi, ze mały się rusza
U mnie dokladnie to samo - dzis 18tc+5 i niby cos czuje, ale nie wiem, czy to to

P.S.

wklejam obiecane fotki ubranek ciezarkowych wsrod nich spodnica, pas, rybaczki i spodnie z all, a reszta z normalnych sklepow i nic z nich nie kosztowalo wiecej niz 20zl
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:44   #2434
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to tobie pomorze... Ja używam po mojej akcji z wysypką po oliwce przeciwko rozstępom już tylko kremu nivea soft ale za to w ogromnych ilościach bo ten duży słoik starcza mi mniej więcej na 1,5 tygodnia... Ale na prawdę mam gładką skórę, nic mnie już nie swędzi (a wiadomo jak swędzi znaczy się rozciąga się i może być rozstęp), przyjemnie pachnie i łagodzi podrażnienia. No i nadaje się do całego ciała łącznie z dłońmi i stopami (dla mnie prócz twarzy, bo twarz to ja muszę nieco inaczej pielęgnować). [/COLOR]

[/COLOR]Ja się boję ważyć... Było mnie przed ciążą 50 kg, pod koniec 4 mc byłam +3,5 kg na plusie. Zważyłam się 2 dni temu i zobaczyłam 55,5 kg... a jestem w 20 tc. No i postanowiłam przestać się ważyć Nie obżeram się jakoś strasznie, staram się jeść zdrowo, ale też nie jestem w stanie trzymać jakiejkolwiek diety. Będę się po prostu po ciąży martwiła co zrobić z kilogramami. Teraz nawet jakbym chciała coś ograniczać to obawiam się, że było by to ze szkodą dla mnie lub dziecka. Jem niewiele więcej niż jedzą moje koleżanki nie będące w ciąży (bo przed ciążą jadałam "głodowe" racje żywnościowe ). Jak się roztyję, to trudno
Podoba mi sie Twoje podejscie do wagi
Lece za chwile po krem do sklepu
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:50   #2435
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Podoba mi sie Twoje podejscie do wagi
Lece za chwile po krem do sklepu
Mam nadzieję, że ci to pomorze, a przynajmniej jestem pewna, że nie zaszkodzi
Stary 2010-05-04, 13:07   #2436
Ray
Zakorzenienie

z tym kregoslupem sie nie martwie juz mialam w pierwszej ciazy rozejscie spojenia to wiem jaki to bol... tylko cholerka molg by mnie puscic juz ten ucisk bo czuje sie jak staruszka z laska hehehe a ja ciagle cos robie

dzis ugtowalam barszcz ale tak mi smakowal bez smietany i zaklepki ze sobie odlalam do szklanki i pilam jak kawe

ja z waga tez juz wyluzowalam..teraz juz nie mam wplywu zbytnio na nia jem normalnie, slodkie tez mi sie zdarza, jestem i tak zadowolona bo udalo mi sie przytyc jedynie tyle ile chcialam poki co... ( chyba za waga zepsuta) jestem w polowie 18 tyg a mam 2 kg na plusie jedynie

dzis bylam na zakupach to sobie nabralam z tz lody sorbertowe wisniowe, truskawkowe i bakaliowe i bedzie uczta wieczorem hehehe

Maggie ja tez nie kupuje w ciazowych sklepach wlasnie zis jade do krawcowej bo dalam jej moja kurtke jeansowa do przerobienia na taka kruciutka tylko na biust ala bolerko ciekawa jestem jak to wyszlo
ciuchow mam sporo jedyne co na lato sobie poszukam ze dwie sukienki i dwie bluzki na ramiaczka

moj tz tez lubil malej kupowac ciuszki prawe mowiac to on pierwszy mnie namawial zeby cos kupic, a jak polecial w delegacje to przywiozl cala torbe ciuszkow dzieciecych od 0-12 roku zycia hehe
gdyby sie okazalo ze teraz bedzie chlopczyk pewnie znow by walize przywiozl bo znow leci juz teraz sie jara na dziale zabawkowym dla chlopcow nie wiem co to bedzie jak sie dziewczynka okaze hehehe

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

ja mam lition palmer's z usa.. w polsce go nie ma a szkoda... rewelacyjny balsam dla ciezarnych skore mam mieka jak pupcia niemowlaka, uzywam na cale cialo tak mi sie podoba wchlania sie i nie tlusci teraz musze znow poprosic tz o dwa takie
Stary 2010-05-04, 13:10   #2437
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
z tym kregoslupem sie nie martwie juz mialam w pierwszej ciazy rozejscie spojenia to wiem jaki to bol... tylko cholerka molg by mnie puscic juz ten ucisk bo czuje sie jak staruszka z laska hehehe a ja ciagle cos robie

dzis ugtowalam barszcz ale tak mi smakowal bez smietany i zaklepki ze sobie odlalam do szklanki i pilam jak kawe

ja z waga tez juz wyluzowalam..teraz juz nie mam wplywu zbytnio na nia jem normalnie, slodkie tez mi sie zdarza, jestem i tak zadowolona bo udalo mi sie przytyc jedynie tyle ile chcialam poki co... ( chyba za waga zepsuta) jestem w polowie 18 tyg a mam 2 kg na plusie jedynie

dzis bylam na zakupach to sobie nabralam z tz lody sorbertowe wisniowe, truskawkowe i bakaliowe i bedzie uczta wieczorem hehehe

Maggie ja tez nie kupuje w ciazowych sklepach wlasnie zis jade do krawcowej bo dalam jej moja kurtke jeansowa do przerobienia na taka kruciutka tylko na biust ala bolerko ciekawa jestem jak to wyszlo
ciuchow mam sporo jedyne co na lato sobie poszukam ze dwie sukienki i dwie bluzki na ramiaczka

moj tz tez lubil malej kupowac ciuszki prawe mowiac to on pierwszy mnie namawial zeby cos kupic, a jak polecial w delegacje to przywiozl cala torbe ciuszkow dzieciecych od 0-12 roku zycia hehe
gdyby sie okazalo ze teraz bedzie chlopczyk pewnie znow by walize przywiozl bo znow leci juz teraz sie jara na dziale zabawkowym dla chlopcow nie wiem co to bedzie jak sie dziewczynka okaze hehehe

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

ja mam lition palmer's z usa.. w polsce go nie ma a szkoda... rewelacyjny balsam dla ciezarnych skore mam mieka jak pupcia niemowlaka, uzywam na cale cialo tak mi sie podoba wchlania sie i nie tlusci teraz musze znow poprosic tz o dwa takie
no wlasnie moda nam sprzyja w sklepach mnostwo odcinanych tuniczek i bluzeczek, takze skoro taka moda to bedziemy mogly smigac tez w tych ciuszkach po ciazy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 13:19   #2438
Pomidora
Zakorzenienie

Abz, to miło spędziliście weekend A jak rośnie brzuszek? Ty taka wysoka i szczuplutka jesteś, że pewnie niedużo jeszcze widać. A co do ruchów, to jeszcze się pojawią, jak kopie na ekranie monitora to najważniejsze

Maggie, bardzo ładne ciuszki! Najbardziej podoba mi się chyba ta mazana bluzeczka - śliczna! Ja muszę sobie kupić jakąś spódnicę, ale dziś tak zimno, ze nawet nie chce mi się wychodzić z domu. Może później wyjdę sobie po zakupy, ale nic więcej - dziś się obijam

Paula, dzięki za kciuki - przydadzą się ciągle

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 13:34   #2439
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Abz, to miło spędziliście weekend A jak rośnie brzuszek? Ty taka wysoka i szczuplutka jesteś, że pewnie niedużo jeszcze widać. A co do ruchów, to jeszcze się pojawią, jak kopie na ekranie monitora to najważniejsze

Maggie, bardzo ładne ciuszki! Najbardziej podoba mi się chyba ta mazana bluzeczka - śliczna! Ja muszę sobie kupić jakąś spódnicę, ale dziś tak zimno, ze nawet nie chce mi się wychodzić z domu. Może później wyjdę sobie po zakupy, ale nic więcej - dziś się obijam

Paula, dzięki za kciuki - przydadzą się ciągle
to mazane to takie dluzsze jest, ze juz zakladalam jako taka tuniko-sukienke do rajstopek

DZIEWCZYNKI dzis mam wizyte u innego gina celem konsultacji i potwierdzenia (mam nadzieje), ze wszystko w porzadku z malenstwem takze prosze o modly
Stary 2010-05-04, 13:36   #2440
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Kwartet smyczkowy zapodał Mozarta, Latenasa i Chopina - genialnie po prostu Młody skakał jak szalony, aż śmiać mi się chciało. Jutro i w piątek następne koncerty (w piątek tanga i tańce argentyńskie - nie mogę się doczekać ).
_
My tez ostatnio łazimy po koncertach- mamy festiwal Gaude Mater w CzęstochowieI mały też żywo reaguje na muzykę..wczoraj na rytmach Afryki aż jego tata poczuł ruchy przez bluzę!
Zastanawiam sie tylko czy taki halas mu się podoba, czy wręcz odwrotnie..bylo naprawdę głośno
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 14:20   #2441
Astorianka
Raczkowanie

Cześć Dziewczątka

Oglądałam dzisiaj na żywo wózek, który chcę kupić. Po prostu zagadałam kobietkę, która akurat siedziała z nim na ławce czekając na męża. Jest śliczny, zwrotny i duży, z dobrą cyrkulacją powietrza, resorami. Jedyna wada - jest duży, ale właśnie duży chciałam, bo przecież gondola będzie jeździć całą zimę. No i wnosić za bardzo nie muszę. Wiem już, że nie będę kupować fotelika tej firmy tylko maxi cosi, ale wózek jedo będzie Teraz tylko kolor no i mam pilnować jaki stelaż dostanę, ten z najbardziej zwrotnymi kołami jest najlepszy.

Fajni ludzie, jak się rozgadali, opowiedzieli i pokazali niemal wszystko, a potem poszło na inne szczegóły techniczne np pokazali mi fajną butelkę do karmienia, która zapobiega kolkom - w środku ma taki bajer, który powoduje, że dziecko ssie tak jak powinno, bez powietrza dodatkowego.

No a rano miałam niespodziankę - uważajcie na naszą klasę...dzisiaj byłam na przesłuchaniu na komendzie - ktoś włamał się na moje konto... wprawdzie nie za wiele tam miałam danych (bo nigdy nich za dużo nie mam), ale jednak przejął niemal wszystko. Kolesia złapali a teraz szukają ludzi, których danymi się posługiwał. Mam nadzieję, że za dużo nie nabruździł...
Ja to ostatnio zawsze muszę mieć jakieś "przygody". I żeby było zabawniej, miałam hasło z cyfr i liter, nikt nigdy go nie widział/znał/używał.

Edytowane przez Astorianka
Czas edycji: 2010-05-04 o 14:43
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 14:26   #2442
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Czyli tak jak myślałam - nasze dziecko nie lubi tatusia
hahahaha nie no az tak zle to nie jest

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Co do ruchów dziecka to u mnie na początku też było tak,że tylko ja czułam,teraz są już mocniejsze i mężuś też czuję(mocno się wzrusza przy tym ).Poza tym podobnie jak u niektórych z was dziecko rozpoznaje kto przykłada rękę.Jeśli to ja to szybciutko czuję ruchy,jak przyłoży rękę mąż to jest chwilka ciszy,chyba bada czyja to rękę i za chwilę już fika radośnie.Z obcymi już gorzej,nie chce się ruszać.Muszę wtedy ja swoją też przyłożyć i coś zagadać do niego,wtedy dopiero kopie
dokladnie jak u mnie ale moj to jest taki pieron ze nawet jak poloze swoja reke i gadam to dopóki reka kogos obcego jest to nie ruszy sie a jak ten ktos zabierze (bez wzgledu na to czy to moja mama siostra czy jakis znajomy) to zaczyna szalec...

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI dzis mam wizyte u innego gina celem konsultacji i potwierdzenia (mam nadzieje), ze wszystko w porzadku z malenstwem takze prosze o modly
trzyammmmm
Stary 2010-05-04, 14:54   #2443
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Czarnaelizabeth - dziwne. Ja tez chodze do ginekologa na NFZ, a mialam wiecej niz 5 USG u niego na samym poczatku (dlugo nie bylo widac pecherzyka, a pozniej nie byl pewien czy nie jest pusty, wiec pozniej sledzil malego i ostrzegal mnie, ze moge poronic). Niby jest jakis limit, ale nie wiem od czego to zalezy?
to zalezy tylko od dobrej woli lekarki... w ciazy zagrożonej, przy krwiaku podkosmówkowym i krwawieniu do końca 28 tygodnia, a plamieniu do 32 tc, odrywajacej się kosmówce miałam usg zrobione 3 razy, bez sprawdzania szyjki. usg robili mi na izbie przyjęć w szpitalu za każdym razem, jak przyjeżdżałam z tym cholernym krwawieniem i na odziale co 4 dni i przy wypisie, potem robiłam 3 razy prywatnie, bo połówkowego mi też nie zrobiła, bo limit miałam wyczerpany jakby to moja wina była, że ciaże miałam zagrożoną.
Poza tym ona ma aparat chyba sprzed 20 kilku lat i nie za bardzo sie zna na odczytywaniu w każdym razie nie za bardzo jej ufam, jakos tak mi zostało po cioazy z najmłodszym. Cchielibyśmy z mężem podglądnąc maluszka, poznać płeć, itp i mam nadzieje,że finansowo damy radę

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Maggie -zatem kciuki, za potwierdzenie,że z Maleństwem wsyztsko w znakomitym porządku!!

co do samrowania, to ja używam zwykłego balsamu do ciała, włąściwie zaczęłam, używac, bo mam giga suchą skórę i zaczęla jeszcze bardziej sie przesuszać.
Stary 2010-05-04, 15:05   #2444
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez chodze do ginekologa na NFZ, a mialam wiecej niz 5 USG u niego na samym poczatku Niby jest jakis limit, ale nie wiem od czego to zalezy?
To chyba zależy tylko od lekarza. Mój poprzedni gin do którego chodziłam na NFZ też robił usg częściej.

Kurcze przez to całe grillowanie przeziębiłam się, katar i ból gardła mnie dopadł. Jutro mam wizytę u lekarza, wiec jeśli się przeziębienie rozkręci będę musiała wziąć kilka dni zwolnienia, żeby się jakieś gorsze dziadostwo nie przyplątało.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 16:18   #2445
ula1409
Rozeznanie

Oj kochane zazdroszcze że tak mało przytyłyście bo ja w pierwszej ciązy tylko 33kg do porodu miałam tylko 100kg na szczęście udało mi się to zgubić teraz mam 16 tydzień i już waga wskazuje 76kg jak narazie 6kg więcej,ale co zrobić jak taka przemiana materi. Ładne ubrania i zazdroszcze takich malutkich cen bo ja dzisiaj kupiłam spodnie za 140zł niestety u mnie takie ceny bo tylko jeden taki sklep

Mój decoupage
Blog- http://ula1409.blogspot.com/
ula1409 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 17:06   #2446
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
wklejam obiecane fotki ubranek ciezarkowych wsrod nich spodnica, pas, rybaczki i spodnie z all, a reszta z normalnych sklepow i nic z nich nie kosztowalo wiecej niz 20zl
a gdzie kupilas ta ostatnia bluzeczke?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:12   #2447
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej laski...
a u nas pogoda do bani...właśnie się rozpadało......buuu.....

Złakisiłam się na ten komplet ciuszków ciążowych spódnica, rybaczki , spodnie i dziś mi przyszedł...
O ile spodniczka jest ok, to rybaczki ciut za duże...a spodnie to do przeszycia dam bo 3 takie jak ja by w nie weszły...
a zamówiłam rozmiar S
powiem mamie żeby mi je przeszyła...dobrze że krawcowa jest...
rybaczki też mi skróci przed kolanko, bo nie lubie tej długości...

No ale narazie mieszcze się w zwykłe spodnie, ni i mam te jedne z all coście kiedys link wstawiały...takie dzinsy pod brzuszek...
te akurat są ok, tylko ciut długawy jak zswykle no i wyrzuciałm tę straaaasznie ciasną gumę z pasa i tylko sznureczkiem je wiążę...

Co do wagi to normalnie ważyłam 45 kg, na początku ciązy schudła do 43kg i teraz 45 mam,
ale ja jestem malutka 158cm wic tej mojej chudości tak nie widać...
Domis nie pozwala mi więcej utyć ..ciągle za nim biegam, dżwigam na rękach.... masakra co sie z moim dzieckiem stało...wejdzie w każdą dziure, dotknie wszystkiego, ....normalnie cza mieć oczy dookoła głowy.....

Smaruje sie przeroznymi balsamami..ostratnio johnsons...do skóry suchej.... później chce spróbować neutrogeny bo miałam krem do rąk z tej firmy i był rewelacyjny....
Brzusio juz mi widać ale jakoś rodzinka nie skapczyłą się ze w ciązy jestem, wczoraj tato chciał mi nawet piwka polać do kiełbaski z grila
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:07   #2448
falbala
Raczkowanie

a ja sie chciałam pochwalic bylismy dzisiaj na usg połówkowym i okazalo sie, ze bedziemy mieli synka ))))))))))
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:53   #2449
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuszek rośnie, już noszę ciążowe spodnie A jak się dobrze najem to brzuszek naprawdę pokaźny
A w ogóle to zmieniłaś avatarek i prawie cię nie poznałam.....

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
No a rano miałam niespodziankę - uważajcie na naszą klasę...dzisiaj byłam na przesłuchaniu na komendzie - ktoś włamał się na moje konto... wprawdzie nie za wiele tam miałam danych (bo nigdy nich za dużo nie mam), ale jednak przejął niemal wszystko. Kolesia złapali a teraz szukają ludzi, których danymi się posługiwał. Mam nadzieję, że za dużo nie nabruździł...
Ja to ostatnio zawsze muszę mieć jakieś "przygody". I żeby było zabawniej, miałam hasło z cyfr i liter, nikt nigdy go nie widział/znał/używał.
O kurczę, hakerzy no! Zawsze sie wydaje, że jak mamy swoje hasło to dane są bezpieczne...

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a ja sie chciałam pochwalic bylismy dzisiaj na usg połówkowym i okazalo sie, ze bedziemy mieli synka ))))))))))
Super

A ja dziś w sumie przypadkiem spotkałam sie z moim ginem i mam zdjęcia z ostatniego usg Ale wrzucę jutro z innego kompa, bo na tym mi coś wirusy wyskakuja jak podłączam pendriva.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:04   #2450
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
prawdopodobnie właśnie Kliniczna
Jest tam też SR, w programie m.in. wycieczka po oddziale położniczym, ale jakoś chyba czasu nie znajdę na te zajęcia
Dziewczyny ja zastanawiam się nad Zaspą. Co spowodowało że wybraliście Kliniczną?
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:27   #2451
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Super
My jutro mamy połówkowe i mam nadzieje,że też się coś dowiem

Jutro mam ambitny plan kupić sobie aseksualny stanik ciążowy i wkładki laktacyjne,bo mam już dosyć spania w mokrej koszulce Mam nadzieję,że to pomoże

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:30   #2452
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki, ja tylko tak na szybciocha
witam nową mamcię i gratuluję kolejnych udanych wizyt i usg. Ja ma wizytę 13 maja i mam nadzieję,ze dzidziol się w końcu ujawni I nie stresować mi się tu badaniami, usg i tym podobnymi sprawami...będzie dobrze najgorszy czas już za nami A co do rozstępów ja póki co jakoś się przed nimi chronię. ale proszę nie piszcie,że skłonności do nich są w genach bo jeśli tak to ja pod koniec ciąży cały brzuchol "poorany"będę miała jak moja mamcia. Acha no i u mnie 18tc (jutro kończę) i 3kg na plus, no póki co nie jest źle,ale coś widzę,że teraz to się dopiero zacznie....na dodatek biodra mi się "rozchodzą" od kilku dni bolą i strzelają jak u starej baby normalnie. Myślałam,że mnie to ominie bo ogólnie jestem szerokokoścista (czyt. biodra wielkie jak stodoła ;D ) a tu jeszcze w szerz idę.

A miałam was się zapytać...w którym miejscu najczęściej czujecie ruchy dzidzi? U góry brzucha, z boku? Bo u mnie to głównie dzidziol daje znaki w dole brzucha tak tuż nad pęcherzem, no mam nadzieję,ze to normalne
Stary 2010-05-04, 19:36   #2453
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zastanawiam się nad Zaspą. Co spowodowało że wybraliście Kliniczną?
1. bliżej
2. moja lekara chyba tam pracuje
3. opinie z netu

w sumie Zaspę też brałam pod uwagę. I jeden, i drugi oddział ma swoje plusy i minusy i różne opinie- wiadomo, nie ma reguły. W dużej mierze zależy na jaki personel akurat się trafi. Niby na Klinicznej lepszy personel a na Zaspie lepszy sprzęt, ale w sumie to sama nie wiem... Ja wiedziałam tylko, że w grę nie wchodzi raczej wojewódzki- zbyt dużo się złego o nim naczytałam i nasłuchałam
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:57   #2454
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Pomidora, to życzę samych miłych wiadomości jeśli chodzi o pracę

Cytat:
Ta różowa w środku super

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
z moj tz tez lubil malej kupowac ciuszki prawe mowiac to on pierwszy mnie namawial zeby cos kupic, a jak polecial w delegacje to przywiozl cala torbe ciuszkow dzieciecych od 0-12 roku zycia hehe
Ale fajnie Mój teraz sukieneczki małe ogląda

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A miałam was się zapytać...w którym miejscu najczęściej czujecie ruchy dzidzi? U góry brzucha, z boku? Bo u mnie to głównie dzidziol daje znaki w dole brzucha tak tuż nad pęcherzem, no mam nadzieję,ze to normalne
Ja takie mocniejsze kopniaki czuję głównie w okolicy pępka, a nawet nad pępkiem, a w nocy jak leżę to kopniaczki czuję dosłownie w boku

Ale mi idzie to pisanie pracy mgr.. Jak krew z nosa. Gabisun, jak ty to zrobiłaś ????????? Obrony za jakieś 1,5 miesiąca...
Stary 2010-05-04, 20:10   #2455
madzia_g
Zakorzenienie

hej Laski!!! zaraz zaczne czytac, ale jestem zdenerowana bo wlasnie wrocilam z izby przyjec ginekologiczno polozniczej
dawaly mi w kosc bole podbrzusza i zadzwonilam do ginekologa swojego co robic, czy czekac do wizyty( w pon mam) czy jak. a on mnie tak nastraszyl i jeszcze byl niemily i kazal jechac koniecznie na izbe przyjec, bo bardzo mozliwe ze to przedwczesny porod mnie wmurowalo i sie zdenerwowalam na dobre ale pojechalam jak najszybciej do szpitala. alarm falszywy bo w badaniu okazalo sie ze wszystko jest w porzadku szyjka dluga i NIC sie nie dzieje. serce bije. mam tylko zapalenie pochwy... ulga jak nie wiem ale lekarz to mnie po prostu tak nastraszyl i jeszcze byl tak hamski ze az mi sie odechciewa do niego chodzic, juz nie mowie ze place jak za zboze za wizyty u niego. wyslal mnie na izbe niepotrzebie a tam babka powiedziala ze zupelnie niepotrzebnie sie zdenerwowalam i ze nie bylo powodu do paniki i tej calej wizyty na izbie bo te bole sa normalne a z szyjka wszystko luz i jestem zdowa jak rydz i wyszlo ze niepotrzebnie tam pojechamam bo wyszlo ze jestem panikara a moj wlasny ginekolog mnie nastraszyl i jeszcze byl hamski. i wogole go nie lubie juz od dawna i jeszcze bierze tyle za wizyte

edit. falbala gratulacje!!! super ze poznalas juz plec

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-05-04 o 20:19
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:11   #2456
Maggie1983
Zakorzenienie

Dziewczynki jestem juz po kontroli
Lekarz przemily, ze az zalowalam, ze moj wybor nie padl na niego troche sie zdziwil, ze ten moj wyslal mnie na polowkowe w 18tc+5 i ze to troche za wczesnie, ale zmierzyl glowke, popatrzyl na mozdzek i wszysko ok nie za bardzo mogl sie wypowiedziec co do serduszka, bo jeszcze malutkie jak na takie badanie, ale powiedzial, ze nie doszukiwalby sie zadnych wad no i powiedzial, ze w brzuszku maz mi chyba schowal dziewczynke ale mnie intuicja zmylila dalabym sie pociac, ze bedze chlopczyk i pomimo, ze tak bardzo chcialam synka to jak powiedzial, ze cora to buzia mi sie usmiehnela no ale zobaczymy, czy siurak jeszcze nie urosnie
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

trzyammmmm

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

Maggie -zatem kciuki, za potwierdzenie,że z Maleństwem wsyztsko w znakomitym porządku!!

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a gdzie kupilas ta ostatnia bluzeczke?
ten golfik to jest taki no name wyhaczylam w zwyklym sklepie
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

Ta różowa w środku super

Ja takie mocniejsze kopniaki czuję głównie w okolicy pępka, a nawet nad pępkiem, a w nocy jak leżę to kopniaczki czuję dosłownie w boku

Ale mi idzie to pisanie pracy mgr.. Jak krew z nosa. Gabisun, jak ty to zrobiłaś ????????? Obrony za jakieś 1,5 miesiąca...
ta rozowa jest z Pepco! a jesli chodzi o ruchy to chyba jednak po malu je czuje i u mnie sa tk po srodku pod pepkiem no i lacze sie w bolach jesli chodzi o pisanie mgr
Stary 2010-05-04, 20:16   #2457
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Gratulacje!Super, że juz wiesz! Zazdroszcze!
Stary 2010-05-04, 20:41   #2458
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
dziewczynki jakich kremow uzywacie na rozstepy?...ja mam ziajke..ale dopiero zaczelam ja uzywac...
Ja używam kremu przeciwko rozstępom z AA - seria "Mama i Ja" na piersi też go stosuje Wcześniej na resztę ciała tarłam "oliwkę" z rosmana co jest dla kobiet w ciąży, ale zaczęły mi wychodzić takie dziwaczne krosty i musiałam ją odstawić, a taka fajniutka była

Pomidora
- trzymam kciuki za dobre wieści w sprawie pracy Tż

Mam nadzieję, że Wam miło długi weekend minął, bo ja to dziś musiałam po nim odpocząć

...i CHYBA coś mi tam się w brzuszku odzywa, mam nadzieję, że na dniach to potwierdzę

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:43   #2459
Czekooladowaa
Raczkowanie

witam was po weekendzie
mam za soba wizyte dzis.. lekarce sie przyznalam ze ostatnio duzo chodzilam i stwierdzila ze macice mam bardzo twarda i ze mam przez tydzien odpoczywac
a 27 usg i mam nadzieje ze poznamy plec

to tyle, koncze i ide spac
dobranoc

i tak apropo - od soboty czuje kopniaczki ! <jupi>

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Edytowane przez Czekooladowaa
Czas edycji: 2010-05-04 o 20:45
Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:50   #2460
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Dziewczynki jestem juz po kontroli
Lekarz przemily, ze az zalowalam, ze moj wybor nie padl na niego troche sie zdziwil, ze ten moj wyslal mnie na polowkowe w 18tc+5 i ze to troche za wczesnie, ale zmierzyl glowke, popatrzyl na mozdzek i wszysko ok nie za bardzo mogl sie wypowiedziec co do serduszka, bo jeszcze malutkie jak na takie badanie, ale powiedzial, ze nie doszukiwalby sie zadnych wad no i powiedzial, ze w brzuszku maz mi chyba schowal dziewczynke ale mnie intuicja zmylila dalabym sie pociac, ze bedze chlopczyk i pomimo, ze tak bardzo chcialam synka to jak powiedzial, ze cora to buzia mi sie usmiehnela no ale zobaczymy, czy siurak jeszcze nie urosnie

ta rozowa jest z Pepco! a jesli chodzi o ruchy to chyba jednak po malu je czuje i u mnie sa tk po srodku pod pepkiem no i lacze sie w bolach jesli chodzi o pisanie mgr
Ale super, że dziewczynka
A dawno kupowałaś tę tuniczkę w Pepco?? My tam często jesteśmy ale nie widziałam nigdy fajnych ubrań. Dla dzieci za to są całkiem fajne i bardzo tanie, także takich maleńkich można spokojnie trochę za grosze nakupić.

Maggie, ja mam dopiero 14 stron:/ Właśnie siedzę i się męczę:/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości