|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
Ja to sie boje wszelkiego robactwa,dlatego tez nie wystawiam zadnych kwiatow,ktore mam w domu na balkon.Umarlabym gdyby cos wylazilo mi z donic ![]() Dziewczyny Pozdrawiam serdecznie,dwano mnie nie bylo musze nadrobic zaleglosci w czytaniu
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
ja dzięki temu mam wdzięcznego modela
![]() choć własnie się obraził i pokazał mi 4 litery
|
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
breda
sliczny gosc i jak sie komponuje super
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sie zabrac do tego fotografowania nie moge - ciagle w pracy a jak mam wolne to maz mnie zaprzega do malowania lodzi - znaczy sie najpierw musialam ja nacierac jakims paskudztwem skrobiacym, potem polerowac i tak dalej
Ale dzisiaj pada wiec czas bedzie - wlasnie mam chwilke wolna w pracy wiec skrobie pare slow Bedac w Oslo w sobote - niedziele intensywnie poszukiwalam jakiegos ladnego woskacza ale same pospoliciaki byly, za to w Ikei zaopatrzylam sie w sliczna kambrie - chcialam wiecej ale Malz patrzyl na mnie wzrokiem bazyliszka I juz sie chwale co wstawie na fotkach - rozkwitla wczoraj Philadelfia, mega rozkwitly ciapek - moje kwitnienie, cudna zebereczka co sie dzisiaj zaczela otwierac i moja chlubia - kambria ktora w zeszlym roku przywiozlam z Polski akurat otworzyla swoje pierwsze kwiatki u mnie Zdjecie nowego nabytku tez zalacze.---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Aneta ciezko powiedziec co to ale jesli to nie jest jakies wirusowe paskudztwo to pewnie jakies gnilne. Utnij tego liscia jak tylko blisko lodygi sie da - nie przesadzaj jednak by lodygi nie ciachnac Zasyp ranke cynamonem i na spokojnie go obserwuj od czasu do czasu. Jesli nie wylezie na nnowych lisciach znaczy sie ze byla to miejscowa infekcja.
|
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam sprawdzić inne storczyki czy nie mają podejrzanych zmian bo u mnie w podobny sposób objawiła się choroba i boję się o wirus i zaatakuje wszystkie.... |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki Norka za odpowiedź na chwilę obecną zmiany trochę przysychają i nie powiększają się co mnie bardzo cieszy ![]() mam tylko jeszcze jedno może głupie pytanie ale nie znalazłam na niego nigdzie odpowiedzi: czy wirusy przełażą na inne kwiaty?dzięki i pozdrawiam aneta432 PAULOWNIA cynamon przyśpiesza gojenie ran po nacięciach i ma dodatkowo właściwości odkażające. Edytowane przez aneta432 Czas edycji: 2010-08-11 o 13:32 |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, nawóz dla storczyków jest potrzebny, szczególnie kiedy kwitną. Moja babcia podlewa zwykłym nawozem, też są piękne, ja mam specjalny dla storków, ale nie pamiętam, jak się nazywa[nie jestem w domu i nie mam jak sprawdzić] . Może dziewczyny coś polecą
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko, czy któraś z Was kupowała kwiatki doniczkowe np. właśnie storczyki na allegro?
Bo ostatnio przeglądałam oferty i bym chętnie sobie coś zamówiła, ale nie wyobrażam sobie jak taka roślinka w stanie kwitnienia przeżyje przesyłkę paczką pocztową???
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
Hej... Cos niedobrego dzieje sie z moim storkiem
Juz drugi ped zasycha, a moze raczej wiotczeje a sa na nim jeszcze kwiaty... Pierwszy tez sie tak zrobil, ale wtedy byly te upaly i myslalam, ze przez to, a teraz jest normalna pogoda, czasem slonce, czasem deszcz... Nie jest przelany ani przesuszony, wypuszcza kolejny listek. Liscie sa zdrowe, jak widac na fotce, korzenie tez zdrowe... Nie wiem od czego to. Robactwa zadnego nie ma, innym storkom, ktore stoja na tym samym parapecie nic takiego nigdy sie nie zrobilo... Wiecie od czego moze mi sie tak dziac...? |
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka nic niedobrego sie nie dzieje z twoja roslinka, zwyczajnie przekwita. U mnie tez sie czasem zdaza ze ped zasycha gdy wisza na nim jeszcze flaki kwiatkow tak jak by roslina juz zdecydowala ze czas zakonczyc kwitnienie. Wiec spokojnie.
Cynamon dziala antybakteryjnie i pomaga zasuszyc ranki po cienciach. Wstawiam moje obecnie kwitnace Moje okienko, Philadelfia ktora ma u mnie pierwsze wkitnienie, nowy nabytek co ma ostrzejsze kolory w rzeczywistosci, moja kambria przywieziona z Polski rok temu - moje kwitnienie zeberka ktora sie otwiera, i rozowy szaleniec ktory kwitnie na okraglo - moje kwitnienia
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
W czesci dalszej mamy mojego ukochanego co to sobie na przedluzeniu puscil kwiatka i ciapatego ktorego moja kicia bardzo chciala powachac
I inne kociaste foty tak by dodac cos zywego do watku cykady lubiacej storki No i musze sie pochwalic jak moje najwieksze szczescie wcina arbuza, uwielbia arbuzy
|
|
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
norka27 a juz myslalam, ze cos nie tak, bo nigdy mi sie tak nie dzialo, a fakt kwitnie juz pare miesiecy wiec chyba na niego czas...
boskie masz te storasy!!
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na taka cambrię poluję i nie mogę znaleźć. W tamtym roku było ich dużo, w tym roku są tylko jasno-różowe z bordowymi plamkami. A ja chcę taką fioletową
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki piękny widok z okna masz
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Uwielbiam moje kwiatuchy a one sie chyba odwdzieczaja Ta kambria kupiona byla w Liroyu i miala zupelnie inny kolor, byla taka blado rozowa z duza iloscia bialego. To chyba efekt intensywnego nawozenia przez caly rok bo wszystkie sa bardzo silne i mocno wybarwione. Ale mi sie ta nowa jej barwa bardziej podoba no i kwiaty tez sa jakies wieksze. W zeszlym roku to ona taka slaba bidulka byla.Cava ona byla wlasnie taka jasno rozowa z bordowymi plamkami, teraz sie wybarwila tak intensywnie wiec moze zaryzykuj z taka jasnorozowa i trzymaj kciuki by nastepne kwitnienie mialo taka barwe jak sobie zyczysz ;D Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2010-08-11 o 20:01 |
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Norka śliczny ciapuś mój śpi i ani drgnie z nowymi kwiatkami... Na szczęście inne kwitną
![]() a to kilka co ostatnio zakwitły kolejny raz u mnie ![]() 1 - koralowo - pomarańczowy i kwitnienie na kolejnym pędzie... 2-3 - żółty z krwisto czerwona ważką 4 - bukiet różowych drobnych, chyba krzyżówka doritaenopsisa (mamcia nie umiała go zmusić do kwitnienia długi czas, a mi się to udało |
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze kilka fotek
![]() 1-2 dendrobium phaleanopsis z mały keiki i jeden samotny kwiatek który został 3-4 to ten o którym pisałam kilka postów wyżej -zalany prze moją mamę, albo chorujący (nie wiem co się z nim stało) po ok 1,5 roku balsa keiki wydoroślały i puściły pęd z 3 pączkam, ale dopiero jak pączek się otworzył to była niespodzianka... |
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Koralowy
|
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Na ciapka Norki już dawno choruję, śliczny
Doriskap ten ostatnio żółtawo - różowy - cudo - moje następne chciejstwo Śliczne storaski dziewczyny
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj w OBI widziałam cudnego różowo - białego takiego cieniowanego falka...
ale zgodnie z moim postanowieniem - wyszłam tylko z dwoma 25kg workami betonu ![]() a i mój pierworodny chyba dzisiaj rozwinie już pączek |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne macie kwiaty dziewczyny.
![]() Muszę trochę poczytać ten wątek żeby się doszkolić w hodowli, co prawda mam tylko jednego storczyka różowego, ale i o niego trzeba dbać. ![]() Zamierzam także kupić następne, ale w kwiaciarniach są trochę drogie, a dostępu do supermarketów itp. nie mam za dużego.
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
CUUDOWNE MACIE KWIATUCHY! Mi się jakoś moje znudziły, nie chce mi się im robić zdjęć, już nie skakam tak koło nich i niech sobie rosną.
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie skakać za bardzo, a zazwyczaj czymś nas zaskoczą ![]() a jak Twój chorowity którego jakiś czas temu pokazałaś? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszka sobie w kuchni i pojawiły się na resztkach liści takie jaśniejsze plamki ale to już nie jest to co było. Mial robiony 2 razy oprysk topsinem, powtórzę 3 raz w weekend, a potem chyba uderzam miedzianem.
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
O, Arienko, widzę w Twoim podpisie, że 4 września staniesz na ślubnym kobiercu
, no to będziemy miały druga zastorczykowaną pannę młodą , pierwsza była Norka, my bedziemy czekać cierpliwie na foteczkę ślubną, bo nie duzo czasu już zostało |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście pokażę fotkę.
Podobają mi się bukiety ze storczyków ale szkoda mi ich. Przygotowania do ślubu pełną parą.
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Ja to sie boje wszelkiego robactwa,dlatego tez nie wystawiam zadnych kwiatow,ktore mam w domu na balkon.Umarlabym gdyby cos wylazilo mi z donic 

i jak sie komponuje super
Ale dzisiaj pada wiec czas bedzie - wlasnie mam chwilke wolna w pracy wiec skrobie pare slow 

a sa na nim jeszcze kwiaty...