Uniwersytet Łódzki - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 22:09   #2461
Ka Ching
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

:p

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Emi1507 Pokaż wiadomość
Dzięęęęęęęęęęki !

A mam jeszcze jedno pytanie dostaliscie możne "Skierowanie na badania i druk zaświadczenia lekarskiego" ja dostałam tylko jakby od dwóch kierunków a na ten trzeci też powinnam dostać i jakoś nic takiego mi nie przyszło wiecie może czemu?

I jeszcze jedno pytanie jakbym jutro sobie dodała 1 kierunek to mogę im tylko wysłać 55zł mimo, że dziś wysłałam już pewną kwotę?

Ale zastanawiam się co po takiej ochronie jest....
Napisałam, napisałam dzisiaj po 16. Więc pewnie jutro mi odpiszą rano
ochrona środowiska wydaje mi się bardzo ciekawym kierunkiem. Dlatego chciałabym spróbować, nawet mogę stwierdzić, że jest to mój wymarzony kierunek. Obym się dostała.
Ka Ching jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:34   #2462
Emi1507
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ka Ching Pokaż wiadomość

ochrona środowiska wydaje mi się bardzo ciekawym kierunkiem. Dlatego chciałabym spróbować, nawet mogę stwierdzić, że jest to mój wymarzony kierunek. Obym się dostała.
" Absolwenci ochrony środowiska mogą znaleźć zatrudnienie w:
  • placówkach i instytucjach zajmujących się monitorowaniem i zapobieganiem degradacji środowiska naturalnego,
  • instytucjach badawczych,
  • laboratoriach,
  • stacjach badania środowiska,
  • organizacjach ekologicznych,
  • parkach narodowych i krajobrazowych. "
Hmmm.. znaczy słyszałam wiele opini na temat tego kierunku. Dlatego mówię, że dla mnie byłby on awaryjny, ale co raz mocniej zaczynam się nad nim zastanawiać (biologia czy ochrona , ochrona czy biologia) a został mi tylko praktycznie jutrzejszy dzień.. ehh..

Jeszcze muszę zobaczyć plan zajęć na tym kierunku to mnie zawsze najbardziej ciekawi. :P

A dostać się dostaniesz. Gdzieś mi chyba mignęły Twoje wyniki z matury jeżeli dobrze pamiętam. I jeżeli był taki próg w tamtym roku to na pewno się dostaniesz ponadto wydaję mi się, że w tym roku będą niższe progi rozszerzenia wcale tak dobrze nie poszły a na dodatek cały ten niż demograficzny i uczelnie "się biją o studentów" - tak słyszałam :d.

Edytowane przez Emi1507
Czas edycji: 2012-07-02 o 22:37
Emi1507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 00:16   #2463
Dwojnik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Palinka9191 Pokaż wiadomość
Któraś osoba pytała czy ktoś wybiera się na Informatykę na Ek-Soc.... Otóż ja się wybieram

Co do zdjęć - lepiej mieć takie samo jak na dowodzie, u mnie się kiedyś czepiali że to nie takie samo foto.
To ja. Miło mi, że jest tu ktoś, kto wybiera się na informatykę.

Dzisiaj napisałam maila w sprawie zdjęć (nie posiadam już dowodowych ani legitymacyjnych, poza tym wyglądałam trochę inaczej) do działu rekrutacji. Otrzymałam taką odpowiedź:
"Witam,
mogą to być inne zdjęcia niż to które ma Pani na legitymacji."

Kurcze, nie mogę wymyślić powodu rezygnacji z płatnej specjalizacji na kierunku macierzystym... ;(
Dwojnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 06:53   #2464
sweet_sunrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emi1507 Pokaż wiadomość
" Absolwenci ochrony środowiska mogą znaleźć zatrudnienie w:
  • placówkach i instytucjach zajmujących się monitorowaniem i zapobieganiem degradacji środowiska naturalnego,
  • instytucjach badawczych,
  • laboratoriach,
  • stacjach badania środowiska,
  • organizacjach ekologicznych,
  • parkach narodowych i krajobrazowych. "
Hmmm.. znaczy słyszałam wiele opini na temat tego kierunku. Dlatego mówię, że dla mnie byłby on awaryjny, ale co raz mocniej zaczynam się nad nim zastanawiać (biologia czy ochrona , ochrona czy biologia) a został mi tylko praktycznie jutrzejszy dzień.. ehh..

Jeszcze muszę zobaczyć plan zajęć na tym kierunku to mnie zawsze najbardziej ciekawi. :P

A dostać się dostaniesz. Gdzieś mi chyba mignęły Twoje wyniki z matury jeżeli dobrze pamiętam. I jeżeli był taki próg w tamtym roku to na pewno się dostaniesz ponadto wydaję mi się, że w tym roku będą niższe progi rozszerzenia wcale tak dobrze nie poszły a na dodatek cały ten niż demograficzny i uczelnie "się biją o studentów" - tak słyszałam :d.
Na biologię próg w tamtym roku wynosił 90 Wiem,bo też tam składam. Może będziemy studiować razem
sweet_sunrise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:20   #2465
Myya
Raczkowanie

Dziewczyny, wpłacałam kasę przelewem internetowym w niedzielę i już dzisiaj jest ! Pozostało mi jeszcze wgrać to nieszczęsne zdjęcie.
Myya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:43   #2466
Emi1507
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweet_sunrise Pokaż wiadomość
Na biologię próg w tamtym roku wynosił 90 Wiem,bo też tam składam. Może będziemy studiować razem
To prawdopodobnie się spotkamy, nie mam już co myśleć składam na biologię mimo, że mam coś około 300punktów to jestem prawie wręcz pewna, że się dostanę.
Dzisiaj juz też uzyskałam od nich odpowiedź, że

-biologia - 90pkt,
-ochrona środowiska-92pkt,
-pedagogika kultury fizycznej i zdrowotnej - 178,5 pkt,
-biotechnologia - 388pkt
-mikrobiologia - 482,5pkt
-analityka chemiczna - w ub.roku jako specjalność - 174pkt
-chemia kosmetyczna - w ub. roku jako specjalność - 156pkt

Jakby ktoś potrzebował udzielam te progi

Dziewczyny, ja się martwię tym przelewem bo jak nie dojdzie a u mnie nie ma potwierdzenia w sensie robiłam przelew internetowy i nie widzę nigdzie potwierdzenia (jestem w BPH) a zawsze jak robiłam przelewy nie widziałam potwierdzenia jakiejkolwiek przelanej sumy.

Edytowane przez Emi1507
Czas edycji: 2012-07-03 o 08:49
Stary 2012-07-03, 08:44   #2467
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daisyy90 Pokaż wiadomość
między 4 a 9 przypisujesz sobie wpłaty,jeśli zapłaciłaś za 3 kierunki a zapisałaś się na 5,to nie ma znaczenia,to Ty wybierasz za co chcesz płacić,a oni do 11 ściągają opłaty i biorą Cię wtedy pod uwagę tam gdzie zapłaciłaś
No ale wtedy mam że nie dokonałam do konca kroków rejestracji i się świeci na czerwono...
studentka08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-03, 08:56   #2468
Ka Ching
Raczkowanie

wyniki rekrutacji są 11-12 lipca?
za 8/9 dni się dowiemy wszystkiego O.o jak ten czas leci :P
Ka Ching jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:04   #2469
Emi1507
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ka Ching Pokaż wiadomość
wyniki rekrutacji są 11-12 lipca?
za 8/9 dni się dowiemy wszystkiego O.o jak ten czas leci :P
Taaak! A jeszcze niedawno tak dużo czasu było do wyników matury! Strasznie szybko leci!

Ps. Zrobiłam wczoraj przelew koło 14, dzis wchodzę o 10 i już mam zapłacone.

Stary 2012-07-03, 09:32   #2470
ja_yeti
Przyczajenie

Ale co Wy przeżywacie tak te wpłaty, bo nie rozumiem za bardzo ?
Do 4 lipca trzeba zrobić przelew, więc skoro zrobiłyście go do tej pory, to kiedy by nie doszedł, zrobiłyście wszystko dobrze! Specjalnie jest potem te kilka dni zaplanowane żeby wszystko poksięgować i poprzypisywać na stronie. Ja dopiero dziś będę przelew nadawał
ja_yeti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:42   #2471
Emi1507
Raczkowanie

A sądzicie, że progi jakoś się zmieniły od tamtego roku? Bo zastanawiam się czy jest sens (w moim przypadku) brać kierunek gdzie w zeszłym roku próg był większy niż moja ilość punktów...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-03, 09:47   #2472
wannabeastar
Raczkowanie

Niektórym po prostu dochodzi dłużej nawet 2-3 dni robocze stąd to przejmowanie się : ) mi też już doszło
mam nadzieje, że te dni zlecą szyyyyybciuutko
wannabeastar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:54   #2473
daisyy90
Raczkowanie

GG do daisyy90

Cytat:
Napisane przez studentka08 Pokaż wiadomość
No ale wtedy mam że nie dokonałam do konca kroków rejestracji i się świeci na czerwono...
to jeśli Ci jakieś kierunki zostaną,za które nie zapłaciłaś to może się po prostu wypisz? ja też do końca nie wiem jeszcze na co się zdecyduję,dlatego decyzje jakoś na dniach podejmę
Stary 2012-07-03, 09:58   #2474
Lariflette
Raczkowanie

Wszystkie kroki w rekrutacji na zielono! Teraz tylko czekać na ten 11...
Lariflette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:01   #2475
daisyy90
Raczkowanie

GG do daisyy90

Cytat:
Napisane przez Lariflette Pokaż wiadomość
Wszystkie kroki w rekrutacji na zielono! Teraz tylko czekać na ten 11...
u mnie to samo,to do 11

nie wybiera się ktoś na filo germańską+włoski?
Stary 2012-07-03, 10:06   #2476
sanski
Przyczajenie

Witam!
Siedzę na tej nieszczęsnej stronie UŁ, wpłaciłam 165 zł i gdybam... Otóż najbardziej zależy mi na kierunku międzynarodowe studia kulturowe i wybrałam stacjonarne oraz niestacjonarne, ale myślę co wpisać jako 3.. Matura poszła mi średnio - polski rozszerzony 63, angielski rozszerzony 47 a wosu rozszerzonego nie zaliczyłam- 24
Czy ktoś orientuje się jakie były progi na międzynarodowe studia kulturowe? Czy mam w ogóle jakieś szanse... A może dziennikarstwo? Tylko że ono jest dość oblegane i już sama nie wiem
sanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:09   #2477
wannabeastar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanski Pokaż wiadomość
Witam!
Siedzę na tej nieszczęsnej stronie UŁ, wpłaciłam 165 zł i gdybam... Otóż najbardziej zależy mi na kierunku międzynarodowe studia kulturowe i wybrałam stacjonarne oraz niestacjonarne, ale myślę co wpisać jako 3.. Matura poszła mi średnio - polski rozszerzony 63, angielski rozszerzony 47 a wosu rozszerzonego nie zaliczyłam- 24
Czy ktoś orientuje się jakie były progi na międzynarodowe studia kulturowe? Czy mam w ogóle jakieś szanse... A może dziennikarstwo? Tylko że ono jest dość oblegane i już sama nie wiem
na dziennikarstwo w tamtym roku próg wynosił 499 pkt, więc sobie musisz przeliczyć i zobaczyć czy składać, a co do pierwszego kierunki - napisz maila do rekrutacji o próg z tamtego roku - odpisują na wszystko kierunek już sama wybierzesz, ale jakąś podstawę będziesz mieć
wannabeastar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:20   #2478
dupek1992
Przyczajenie

co Wy się tak stresujecie : D idzie ktoś na logistykę ?
dupek1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:32   #2479
Palinka9191
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dwojnik Pokaż wiadomość
To ja. Miło mi, że jest tu ktoś, kto wybiera się na informatykę.
Z tego co widzę to na informatykę to całkiem sporo osób się wybiera 220/25o miejsc zajętych
Ale pewnie po pierwszej sesji znowu zostanie z 30-40 osób.

Prawko
Studia
Palinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-03, 10:45   #2480
Ikus448
Przyczajenie

A co myślicie o kierunku Business Management na UŁ? studiował ktoś? jakie mogą być progi?
Ikus448 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:52   #2481
Miniaturynka
Raczkowanie

hej
mega ważne pytanie: termin wpłacanie jest do 4 lipca, czyli do jutra. Ale do jakiejś określonej godziny, czy po prostu jutro? bo ja mam możliwość wpłacenia przelewem bankowym dopiero koło 16 i nie wiem, czy tak da radę?
Czy może lepiej przez pocztę rano? Tylko, że przez pocztę dłuuugo idzie...
A i jeszcze taka sprawa: czy jeżeli przelewem bankowym będę płacić z konta taty to nie będzie problemem? bo szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcie o świecie, jak to działa, więc zadaję takie głupie pytania
Stary 2012-07-03, 10:56   #2482
daisyy90
Raczkowanie

GG do daisyy90

Cytat:
Napisane przez Miniaturynka Pokaż wiadomość
hej
mega ważne pytanie: termin wpłacanie jest do 4 lipca, czyli do jutra. Ale do jakiejś określonej godziny, czy po prostu jutro? bo ja mam możliwość wpłacenia przelewem bankowym dopiero koło 16 i nie wiem, czy tak da radę?
Czy może lepiej przez pocztę rano? Tylko, że przez pocztę dłuuugo idzie...
A i jeszcze taka sprawa: czy jeżeli przelewem bankowym będę płacić z konta taty to nie będzie problemem? bo szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcie o świecie, jak to działa, więc zadaję takie głupie pytania
Wpłaty dokonuje się do 4 lipca,ale może ona dojść/przyporządkować ją do danego kierunku do 9. Więc nic się nie martw o godzinę Nie ma problemu,że wpłata nie pójdzie z Twojego konta. Ważne,że wyślesz ją na swój nr konta i wpiszesz Opłata rekrutacyjna Twoje imię,nazwisko i PESEL
Stary 2012-07-03, 11:01   #2483
Miniaturynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daisyy90 Pokaż wiadomość
Wpłaty dokonuje się do 4 lipca,ale może ona dojść/przyporządkować ją do danego kierunku do 9. Więc nic się nie martw o godzinę Nie ma problemu,że wpłata nie pójdzie z Twojego konta. Ważne,że wyślesz ją na swój nr konta i wpiszesz Opłata rekrutacyjna Twoje imię,nazwisko i PESEL
to dobrze, dzięki wielkie bo na innych uczelniach jest określone, że np. do danego dnia do godziny 14, a na UŁ nie widziałam nigdzie takiej informacji, więc się lekko przestraszyłam a szkoda byłoby 110 zł, gdyby się okazało, że za późno wysłałam, a w domu byłoby

ale na wszelki wypadek zeskanuję dowód wpłaty czy cokolwiek w ten deseń (bo chyba dostanę coś takiego?) i wyślę, bo widziałam informację, że jeżeli do 6 nie zostało zaksięgowane, to trzeba wysłać jakieś potwierdzenie.
Stary 2012-07-03, 11:06   #2484
Palinka9191
Raczkowanie

Widać że dużo ludzi do nich pisze z pytaniem o wpłaty bo aż w aktualnościach wpisali:

Kandydaci na studia stacjonarne pierwszego stopnia i jednolite magisterskie Informujemy, że na studia stacjonarne pierwszego stopnia i jednolite studia magisterskie opłatę rekrutacyjną należy dokonać najpóźniej dnia 4 lipca.

Jeżeli do 6-go lipca terminowo uiszczona opłata rekrutacyjna nie będzie widoczna na koncie, prosimy o zgłoszenie się z dowodem wpłaty do Centrum Obsługi Studenta Rekrutacja i Tok Studiów Łódź ul. Lindleya 3, p. 7a lub przesłanie skanu dokumentu potwierdzającego dokonanie wpłaty mailowo na adres: webmaster-rekrutacja@uni.lodz.pl

Prawko
Studia
Palinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:09   #2485
Miniaturynka
Raczkowanie

Cytat:
Widać że dużo ludzi do nich pisze z pytaniem o wpłaty bo aż w aktualnościach wpisali:

Kandydaci na studia stacjonarne pierwszego stopnia i jednolite magisterskie Informujemy, że na studia stacjonarne pierwszego stopnia i jednolite studia magisterskie opłatę rekrutacyjną należy dokonać najpóźniej dnia 4 lipca.

Jeżeli do 6-go lipca terminowo uiszczona opłata rekrutacyjna nie będzie widoczna na koncie, prosimy o zgłoszenie się z dowodem wpłaty do Centrum Obsługi Studenta Rekrutacja i Tok Studiów Łódź ul. Lindleya 3, p. 7a lub przesłanie skanu dokumentu potwierdzającego dokonanie wpłaty mailowo na adres: webmaster-rekrutacja@uni.lodz.pl
właśnie widziałam tę informację, tylko się o godzinę bałam, przeszukałam co mogłam i nie znalazłam.
Stary 2012-07-03, 12:02   #2486
plastelina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanski Pokaż wiadomość
Witam!
pisałam maila do nich juz wcześniej i próg na międzynarodowe studia kulturowe-201,5
plastelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:11   #2487
olgaes
Zadomowienie

Witam!

Ja również wszystkie kroki rekrutacji mam na zielono Także pozostało tylko czekać. Wiecie może jakie progi w zeszłym roku były na psychologię?
olgaes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:36   #2488
dyee
Przyczajenie

Witam wszystkich maturzystów bardzo serdecznie
Przegrzebywałam całe forum ale temat UŁ i poszczególnych kierunków jest tutaj dość obszerny i rozlazły tak więc zapytam czy są osoby, które chciałyby dostać się na romanistyke z j.francuskim (od podstaw) i angielskim ;>
Matura poszła mi bardzo słabo :
Polski PP 83
Angielski PP 86
Matematyka PP 60
Polski PR 55
Angielski PR 49
Historia PR 36
Czy ktoś orientuje się w progach i czy mam jakiekolwiek szanse by dostać się na romanistyke ew na dziennikarstwo i komunikacje społeczną ;>
dyee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:28   #2489
Dwojnik
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co widzę to na informatykę to całkiem sporo osób się wybiera 220/25o miejsc zajętych
Ale pewnie po pierwszej sesji znowu zostanie z 30-40 osób.
Rok temu było 248, a tylko 130 złożyło papiery. Zawsze mogę pozostać na jednym kierunku.
Dwojnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:11   #2490
goszzi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olgaes Pokaż wiadomość
Witam!

Ja również wszystkie kroki rekrutacji mam na zielono Także pozostało tylko czekać. Wiecie może jakie progi w zeszłym roku były na psychologię?
530 punktów.

"Jak pokonasz samego siebie,
to już ci nikt nie stanie na drodze."
goszzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości