|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
Witam! Szczególnie cieszę się że wpadła do nas Kasia. Kasiu zdróweczka i spadeczków.
U mnie chwilowy zastój ale chyba przez to że zawsze do jakiegoś posiłku dodaję warzywko i nie mam dni czysto białkowych ale może mi się zdaje? Piszecie o wodzie i faktycznie trzeba jej więcej pić. Przechodzę na herbatki owocowe. Witam także nowe DUKANKI i trzymam za Was kciuki.
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
witam na tym watku
jeszcze mnie tu nie bylo,ale oswiadczam uroczyscie ze jestem zapoznana z dukanem ) przezylam w tamtym roku-3miesiace 15 kg.bylo pieknie jednakowoz widze ze mi sukcesywnie troche podrasta waga w ciezkich chwilach ...a potem juz tak stoi.i w sumie 4-5kg wrocilo.moze nie widac ale ja czuje....bardzo bym chciala wrocic do dukana,ale nie moge sie zmobilizowac....pomocy ) ) slub juz w sierpniu wiec niby duzo czasu a malo kg do zrzucenia...ale to wlasnie mnie nie mobilizuje...jak pomysle i bialku,to mna rzuca przejadlo mi sie-i dlatego tak mi ciezko...
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Cześć GOYYA - witaj jak to mówią w kupie raźniej. Zaczynaj z dietką i się nie martw do wesela będziesz laska. I tak masz mało do zgubienia śmiało dasz radę. Trzymam kciuki.
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale czekam na kopa od kupy zeby zaczac...bo potem juz leci a zwlaszcza jak waga codziennie pare deko mniej...
|
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
dziewczyny brawa za spadki, zwłaszcza dla ciebie Megi ![]() ![]() klask i: teraz zyczę Ci żebys juz nie oddała tej 8 trzymaj ją mocno i całymi garściami ciesze się razem z tobą. dołączam się do akcji PIJEMY (wodę)- CHUDNIEMY bo tak jak wy o tym zapomniałam jak zimno na dwarze to tak jakoś trudno sięgnąc po wode ale w tamtym roku piłam nawet w grudniu z tego co pamietam wię c teraz tez dam rade a jak nie wode to chociasz herbatki będe piła obiecuję ![]() a no i to od czego miałam zacząc ja nie daje rade na samych białkach strasznie mi słabo i boli głowa chyba jeszcze po tej chorobie nie jestem gotowa na diete postanowiłam do obiadu dodawać troche warzyw jutro kapusta kiszona mam na nią straszną ochote. Reszta to jest sniadania i kolacje dukanowe, porcja otręb dużo wody i zobaczymy co się będzie działo z moją waga ![]() witam wszytkie nowe i powracające dukanki- powodzenia |
|
|
|
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
puk
nowe dukanki witamy ja dziś -0,4 90,1 powtórka z ubiegłego tygodnia (gdzie doszłam do 90,2 i potem weekend) a u mnie jutro weselnie
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() znowu wzrost 69,5kg..... Agus super spadeczek! baw siena weselichu dobrze i zdasz mi relacje po tak na swiezo moze jakis fajny pomysl zapamietasz wiec bede czekac goyya - heheheheh widze ze nas znalazlas tutaj z gory mowie ze latwo nie jest bo my mamy takie zrywy ze albo dukanowo albo nie na chwile obecna jestesmy po zrywie i gromadzimy sily na nowy bo zas wiekszosc polegla ale wytrwale babeczki wiec sie nie dajemy a ze nam tu dobrze to bewno dukac bedziemy w nieskonczonosc a Ty musisz dojsc do wymarzonej wagi nie do slubu ale do czasu mierzenia sukni! napisz nam jeszcze wage i wzrost
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Coś pustki straszne ![]() Aguś Megitak trzymaj Kasiu miło,że wpadłaś,pamiętaj-zdrowie najważniejsze-lepiej zapytaj lekarza czy możesz stosować tę dietę. Witam nowe dziewczyny,trzymam za was kciuki i życzę powodzenia,miło,że wpadłyście A ja wczoraj dałam ciała,tak mnie naszło na słodkie ![]() Karadko i tak w kółko ja na wszelki wypadek nie ważyłam się.Wychodzi na to,że aby utrzymać wagę trzeba być cały czas na diecie a tu weekend za pasem
DUKAN start 22.02 na minusie 9,8 kg. I faza -3kg II faza 5/5 trwa -6,8kg Edytowane przez domino166 Czas edycji: 2010-10-08 o 18:07 |
|
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
oj Domi racja, racja, najgorsze to ze nie moge utrzymac tego 67 jak juz do tego dojde.....
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
ja tak jak pozostałe grzesznice jadę po krawędzi dupsko i uda rosną bo widzę po spodniach z 64 które miałam w zeszłym tygodniu zrobiło się 65,7 na obiad zjem kalafiora i mam nadzieję że do końca dnia już grzechów dość ale wiecie jak to jest z obiecywaniem.....![]() I ja również popieram akcję więcej pijemy-bardziej schudniemy, do której przyłączam się bo znacznie mniej piję niż przedtem.... Wczoraj byliśmy u lekarza i zapadła decyzja że będą usuwać guza.Mamy czas do poniedziałku na podjęcie decyzji, ale już podjęliśmy na tak.Dosyć poważny zabieg bo na otwartej klatce piersiowej i razem z guzem trzeba usunąć trochę węzłów chłonnych+wyrostek mostkowy+poprzecinać mięśnie, i oby nie trzeba było ruszać żeber.Potem wyślą wycinek do badania.....
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Gall - dobra decyzja!!! bedziemy trzymac kciuki bardzo mocno i szczerze wierze ze wszystko bedzie dobrze! Trzeba myslec pozytywnie a Ty musisz byc teraz duzym wsparciem!
co do wagi to jestesmy zdane na nieskonczonosc.... niestety.....
|
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to w dobrym momencie dolaczam,akurat w chwili zrywu moze i ja sie zerwe i dokladnie masz racje-ze nie mam czasu do sierpnia ale do zamowienia sukni .bo zbiora wymiary i trza sie bedzie tego trzymac do sierpnia!! znalazlam motywacje ) dziekuje ) |
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
no to sie ciesze
jak mi brali wymiary to sie umowilam ze zadzwonie do nich za ponad miesiac - bo wtedy mieli zaczynac szyc i podam ostateczne wymiary bo wiedzialam ze jeszcze zrzuce troche ale i tak suknia byla za duza na pierwszej przymiarce.... ciekawe jak bedzie teraz? gorzej jak sie w nia nie zmieszcze ps. najwazniejsze zeby suknia byla z tylu bez zamka tylko sznurowana bo wtedy zawsze mozna lepiej dopasowac bo znami i tym dukaniem to roznie bywa
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
GALL poważnie brzmi ale kciukasy mocne i ciepłe myśli
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- no i gdzie wy? co tam wcinacie?
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
no ja wlasnie wrocilam z miasta
kupilam duzego kabaczka i bede robic leczo poza tym mam duzy kawal wolowiny i cos musze wykombinowac, chyba zrobie rolade w piekarniku nadziewana a w miedzyczasie znalazlam w zamrazalniku noge z kurczaka ( kiedys jedna zamrozilam bo mi zostala z obiadu wiec jak znalazl ) musze wiecej rzeczy mrozic! bo potem na szybko to latwiej cos wyciagnac niz konbinowac!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki
![]() Ja rozpoczęłam wczoraj moją przygodę z Dukanem ![]() Teraz muszę lecieć po wodę, bo zbyt mało przyjmuję płynów ![]() Chyba nie jestem w stanie nadrobić tego wątku - macie jakieś szczególne porady ?
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
ja zrobiłam piernik Megg
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
d
Edytowane przez gosiafoteczki Czas edycji: 2010-10-08 o 22:00 |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Agus to podziel sie
mi tez sie cos chce czekam na goscia bo ma przyjsc do zmywarki ( cos sie stalo ze tabletki wogole nie rozpuszcza) wiec czekam i pozniej ide chyba po cytrynki i muffinki zrobie tyko cos bym jeszcze do nich dala tylko nie wiem co..... a jeszcze Wam nie napisalam ze jak na razie to dukan na 100000% i tak dzisiaj zostanie mam nadzieje! brakuje mi dzisiaj 0,5 do 7 z przodu wiec musze tego uniknac i marze o tym zebysmy nigdzie nie szli w weekend bo zgrzesze znowu.... roladki w piekarniku, wyszly dwie wiec jedna pewno zamroze mysle ze sprawdza sie jako wedlinka, zreszta napisze jak sie zrobia lecza jeszcze nie zaczelam b czekam na tego goscia a nie chce zeby przylazl jak bede w trakcie gotowania
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochaniutkie
Dzieki za brawa Gratuluję spadeczków ja dzisiaj się nie ważyłam bo za wcześnie wstałam i bez sensu by to było ale czuję że spodnie luźniejsze, a jedzeniowo grzecznie dalej - dzisiaj zaczynają się warzywka ale zjadłam tylko trochę surówki z kiszonej kapusty i sok pomidorowy wypiłam - jutro i w sobotę nadrobię warzywka.Ciekawa jestem czy jutro 8mka dalej będzie moja ![]() Piję dalej dużo i cieszę się że też wzięłyście to sobie do serca, bo jednak duże ilości wody to na naszej diecie podstawa, no ale jak popuściłyśmy z żarciem to i z piciem też ![]() Weckend sie dzisiaj zaczyna - przetrwam go grzecznie nawet bez focha bo muszę 8mkę zatrzymać dla siebie zanim Aga ją dopadnie ![]() Gall będzie dobrze, będziemy Cię wspierać myślami a Ty wspieraj swojego TŻ i smakuje?? ja swój dzisiaj pożarłam do końca z dziewczynami i im też smakował ![]() Witam nowe koleżanki i powodzenia życzę - ale przede wszystkim książka do przeczytania bo to podstawa ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
to pewnie wina tabletek bo jak mogą się w wodzie nie rozpuszczać może foli z nich nie zdjęłaś sorki to ze zmęczenia dzisiaj - wyrzućcie mnie stąd
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Megi folii sie z tabletek nie zdejmje bo jest samorozpuszczalna
raczej problem z doplywem wody ze nie mialo co tej tabletki zabrac i mial byc miedzy 2.30 a 3.30 - prawie 4 a jego dalej nie ma..... wrrrrrrrrrrr
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie mogę a ja bym zdjęła tą folijkę ha ha ha siedzę i się rechoczę sama do siebie
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
spoko Megi ja tez rechocze
poza tym u mnie to podstawa w kuchni bo moge wszystko robic tylko nie myc garow!!! nie cierpie
|
|
#2484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to żeśmy się rozbawiły ale fajnie że też ściągałaś folijkę ja gary lubię myć ale nie cierpię prasować a Vandros coś ostatnio nas olała - ani do prasowania się nie rwie ani zieleninki nie niszczy - normalnie podupadła nam dziewczyna - chyba ten wściekły kot ją tak załatwił
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
no a poza tym to gów*o zrobil tylko otworzyl, posprawdzal, filtry przeplukal i poszedl.... no niby teraz dziala ale zobaczymy jak skonczy
i jeszcze mnie wkurzyl bo jak na niego czekalam to pazurki pomalowalam i prawie konczylam jak przylazl i na dzien dobry z dwoch zdarlam lakier... a jeszcze o roladzie, wlasnie moj wrocil z pracy i jemy ( to znaczy ja jem przed kompem pisze do Was ) rolady wyszly pyszne w skrocie - plat wolowiny rozbic, mielone mieso wrzucilam do blendera z jajkiem, pietruszka zielona, przyprawami i czosnkiem, pieczarki drobno posiekalam w blenderze i udusilam z cebulka i na ten plat miesa( przyprawionego) polozyc mielone i na to pieczarki i zwinac w rolade, wlosyc do worka do pieczenia i 2 godz w piekarniku, kroic w plastry na obiadek albo jako wedlinke
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
oj ale chyba nie wszystkie są rozpuszczalne
ja w tych "tesco" zdejmuję a tych firmówkach nie i tak chyba było na opakowaniu
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
Karadko rolada-brzmi świetnie
Ja grzeczna jestem dzisiaj same białka .Tak jak wy więcej pije Megi tą folijką to się nie przejmuj ja od dawna mam zmywarke i folię z kostki zdejmuje,może to są takie czarodziejskie irlandzkie kostki bo na moich namalowane,że trzeba zdjąć ![]() Gall trzymaj się i myśl pozytywnie
DUKAN start 22.02 na minusie 9,8 kg. I faza -3kg II faza 5/5 trwa -6,8kg Edytowane przez domino166 Czas edycji: 2010-10-08 o 18:10 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam dzis kiepski 1szy dzien...tzn.od rana do teraz super sie trzymam...i mam w planie nadal ,ale wlasnie wrocilam od dentysty po wyrwaniu zeba
i mam szczekoscisk oraz dziure w dziasle a jestem mega glodna...cieplego mi nie wolno i nie mam nastroju na gotowanie...buuuu...kieps ki poczatek
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Rozeznanie
|
hej wam
ja mam -0,2 dzisiaj.. mimo normalnego JEDZENIA ale jedzenia nie ZARCIA ;D teraz zjadlam makaron z brokulami pieczarami kurczakiem i sosem smietankowym... witam nowe kolezanki, gall wsparcie dla tz, najwazniejsze a co do zmywarki nie mam...;( nie lubie zmywac no ale coz... mus jest mus ;] ale przydalby mi sie ktos na forum kto jest dekoratorem wnetrz ;] bo planuje meble do kuchni zmienic a nie mam pomyslu na moja dluga i waska kuchnie.... dodam ze marzy mi sie podwieszany piekarnik
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
no i dzionek zakończony - mogę się pochwalić że grzecznie
i żadne fochy w lodówce nie czekają ![]() zjadłam dzisiaj: wieśniak, 3 jajka, pierś z wędzonego kuraka, surówka z kisz kapuchy, sok pomidorowy, kawałek piernika, pasta z twarogu i tuńczyka z odrobiną ketchupu, kilka plastrów krakowskiej suchej z indyka, 2 białka z jajek - żółtka oddałam i duużżo wody ok 2l. i litr coli, 4 kawy w kubku, 2 herbaty i jutro liczę na spadek - dużo tego ale od nocy na nogach jestem więc wiecie jak to jest
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

jeszcze mnie tu nie bylo,ale oswiadczam uroczyscie ze jestem zapoznana z dukanem

klask i: teraz zyczę Ci żebys juz nie oddała tej 8 trzymaj ją mocno i całymi garściami ciesze się razem z tobą. 

a tu weekend za pasem

to w dobrym momencie dolaczam,akurat w chwili zrywu