|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
.. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 48,72% |
.. |
7 | 17,95% |
.. |
5 | 12,82% |
.. |
8 | 20,51% |
G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2461 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dot.: Jak ¶ci±æ d³ugie krêcone w³osy podobne do (vanessy hudgens)? pomocy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Loooki ;)
Hej nied³ugo wybieram siê na do¶æ wa¿n± imprezê rodzinn±. Chcia³abym zrobiæ sobie fale/loki. Mam w³osy troszeczkê d³u¿sze ni¿ do ramion cienkie,proste. Zawsze gdy nawijam na papiloty bardziej wychodzi afro ni¿ subtelne fale (d³ugo siê nie utrzymuj±) po paru godzinach s± "oklapniête". Jak uzyskaæ przy w³osach ¶rednich taki efekt? Dolaczam obrazek poni¿ej, z góry dziêkujê za odpowiedzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 650
|
Dot.: Loooki ;)
Mo¿e przy pomocy prostownicy?
http://www.youtube.com/results?searc...rch_type=&aq=f |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
![]()
Witam wszystkim. Mam niewielkie do¶wiadczenie w krêceniu w³osów, zawsze tylko prostowa³am. Upatrzy³am sobie pewn± fryzurê, mo¿e podpowiecie czym j± najlepiej wykonaæ..
http://www.fryzurki.pl/galerkad.php?...ba=772&numer=0 Mam w³osy mnie wiêcej do ramion, bardzo gêste. My¶la³am o kupnie karbownicy ale czy jej w³a¶nie potrzeba do takich fali?? Mo¿e jakie¶ wa³ki? Aha, jeszcze jedno. Mam strasznie niesforne w³osy, tak siê zastanawiam czy d³u¿ej utrzymaj± siê loki robione na wa³kach czy karbownic±?? Edytowane przez maruda_82 Czas edycji: 2010-03-30 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 372
|
Dot.: Czym to zrobiæ takie loki??
Ja mia³am takie loki po u¿yciu falownicy.
tzn fryzjerka jej u¿ywa³a robi±c mi fryzurê ![]() By³o to cos jak na za³±czonym obrazku
![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ taki efekt bez trwa³ej ? - Zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
![]()
Hej
![]() Mam w³osy do ³opatek , wycieniowane , troche siê krêca , co mnie doprowadza do wrzenia. Nie ,moglyby sie zdecydowac ? Raz sa proste a raz troche pozawijane... Ostatni wpadlam na fajne zdjecias i rozne posty na temat trwalej i tzw headline ... Chcia³abym miec takie w³oski jak na zalaczonym zdjeciu... ? Czy moglasbym uzyskac taki efekt trwa³± ? Jakies inne sposoby ? Wybaczcie jesli umieszczam post w nieodpowiednim miejscu.. nie bardzo sie orientuje w forum xd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 242
|
Dot.: Jak zrobiæ takie w³oski ?
Co do trwa³ej to nie mam pojêcia, sama w³a¶nie szukam takiego tematu, ale takie loki ja osobi¶cie robiê cienk± prostownic±
![]() ![]()
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narz±dy nie bêd± Ci ju¿ potrzebne.... Dziêki mojemu TAK kto¶ prze¿yje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 pa¼dziernik studentka U£ 3 wrze¶nia chyba ¶ci±gamy aparacik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dot.: Jak zrobiæ takie w³oski ?
Je¿eli masz poddatne w³osy, a z tego co piszesz wynika, ¿e tak jest, wystarczy,¿e lekko wilgotne w³osy po umyciu zawiniesz w kok, spiralkê, itd. i zostawisz do wyschniêcia. Nie susz suszark±, suche powietrze prostuje w³osy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 760
|
Dziewczyny a takie fale?
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 031
|
co zrobiæ, ¿eby loki z prostownicy d³u¿ej siê trzyma³y? Niemal parê chwil po zakrêceniu rozprostowuj± siê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 352
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 031
|
gumê na wilgotne czy suche w³osy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
![]()
Witam. Mam pytanko...jak zrobiæ takie ³adne fale jak s± na zdjêciu?
Chcia³abym zacz±æ krêciæ w³osy a mam bardzo prostê...ostatnio u¿ywa³am panki ale w³osy za bardzo siê sklejaj±...bardzo proszê o radê. Mam podobne w³osy do tej modelki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
MatkaPrze³o¿onaCurlitanek
Wiadomo¶ci: 5 769
|
Najlepsze beda duze wa³ki i zel na³ozone na mokre w³osy. Po wysuszeniu zdejmiesz delikatnie wa³ki i lekko ugnieciesz w³osy suchymi rekami - zel odpusci, a fale beda utrwalone. Mozesz tez spryskac je na koniec lakierem do w³osów.
Pamietaj tylko, ze zarówno wiekszosc pianek, jak i lakierów (a zdazaja sie tez zele) zawiera alkohol (zwykle denat), który wysusza. Suchych w³osów mozesz juz tak ³atwo nie u³ozyc.
![]() |
#2476 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Jak zrobiæ takie loki jak na zdjeciu? POMOCY !:(
cze¶æ dziewczyny!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Dot.: Jak zrobiæ takie loki jak na zdjeciu? POMOCY !:(
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Dot.: Jak zrobiæ takie loki jak na zdjeciu? POMOCY !:(
A ma kto¶ pomys³ na loki w stylu Mii Wasikowskiej? ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
Dot.: Pielêgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Witam,
nie wiem czy powinnam tutaj zabieraæ g³os gdy¿ jestem posiadaczka grubych ciê¿kich i niestety prostych jak drut w³osów ![]() marzy mi sie uzyskanie takiego efektu tj. pomiêtoszony artystyczny nie³ad . Wszelkiego rodzaju pianki nie daj± rady bo w³osy okapuj± przy lekkim wietrzyku ![]() Co s±dzicie o takich cudach jak Loreal Tecni Art A-Head Clay lub play beach ball loreala My¶licie ¿e dadz± radê? Mam do¶æ tych prostych w³osów
"- Ale ja nie chcia³abym mieæ do czynienia z wariatami - rzek³a Alicja. - O, na to nie ma ju¿ rady - odpar³ Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika Ja mam bzika, ty masz bzika. - Sk±d mo¿e pan wiedzieæ, ¿e ja mam bzika? - zapyta³a Alicja. - Musisz mieæ. Inaczej nie przysz³aby¶ tutaj." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
MatkaPrze³o¿onaCurlitanek
Wiadomo¶ci: 5 769
|
Plecki - najlepsze chyba beda wa³ki lub duze papiloty. Kazdy nawijasz na umyte wlosy i mokre kosmyki pociagniete zelem, guma. Po zdjeciu z w³osów delikatnie roztrzepujesz lok az do jego rozluznienia.
Mozesz tez spróbowac prostownica. Kosmetyki, które podlinkowa³as nie sa mi znane. Warto jednak spróbowac chocby z woskiem, guma do w³osów czy zelem i utrwalic lakierem do w³osów. Jesli Twoje w³osy nie maja tendencji do skrecania, falowania, to bez dodatkowych wspomagaczy (wa³ki, spinki, lokówki, prostownice) moze byc trudno. Powodzenia!
![]() |
#2482 |
Przyczajenie
|
Jak zrobic ta fryzure?
Hej
![]() Od dawna sledze watki na wizazu. Jakis czas temu zalozylam nawet konto ale sie nie wypowiadalam na zaden temat jak dotad. Mam takie pytanie... Podoba mi sie ta fryzura jak na zalaczonym zdjeciu, chodzi mi o te falowane rozwalone loki czy jak to nazwac hehe ![]() Moje pytanie dotyczy tego jak moge uzyskac taka fryzure, za pomoca jakiego sprzetu? Jesli lokowke to taka z duza srednica? Prostownice w domu mam ale jakos nie idzie mi z nia cokolwiek zakrecic wlosy a lokowki jescze nie mam. Moje wlosy sa dosc ciekawe, troche pokrecone, troche proste, troche pofalowane tak ze bez zrobienia jakiejs fryzury wygladaja tak jakbym sie rano nie uczesala. Bardzo mi sie pusza szczegolnie jak uzyje suszarki, wtedy to nawet nie ma lokow tylko takie samo siano pofalowane. Zazwyczaj je prostuje bo inaczej nie idzie ich okielznac a i tak sie wyginaja/pusza jak jest wietrznie lub wilgotno w miescie:/. Dlatego zadam tez drugie pytanie (jesli mozna ![]() Oj rozgadalam sie, dodam jescze na koniec ze zawsze wlosy nosze w kucyku albo wyprostowane. Chcialabym w koncu cos zmienic. ![]() P.S. Bardzo przepraszam za brak polskich znakow, mieszkam za granica i nie mam polskiej klawiatury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak zrobic ta fryzure?
Mo¿na zrobiæ lokówk± i prostownic±. Ale prostownica powinna byæ ,,p³aska'' (jak na za³±czonym obrazku.) Natomiast lokówka ¶edniej grubo¶ci. Spróbuj szamponu do w³sów krêconych lub podatnych na krêcenie, lub wyg³adzaj±cy. Co do ostatniego pytania mo¿e by¶ spróbowa³a troche ponaci±gaæ je przy suszeniu na grub± szczotke ? wiem , ¿e samemu troche mo¿e byæ trudno , ale po jakim¶ czasie by¶ znalaz³a swój sposób
![]() Edytowane przez madzia12fff Czas edycji: 2010-05-01 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2484 |
Przyczajenie
|
Dzieki, a jescze ta srednia lokowka to mniej wiecej jaka srednica? Jak patrze na stronki internetowe to troszke tego jest(np. moze 25?).
Myslisz ze lepiej to wyglada zrobione z prostownica czy lokowka? Byc moze kupie oba bo moja prostownica ma juz kilka lat i mysle ze czas wymienic na cos zdrowszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Przyczajenie
|
my¶lê , ¿ê 2,5 starczy trzeba pamiêtaæ , ¿e one po jakim¶ czasie 30-60 minut stan± siê bardziej ,,naturalne'' my¶le , ¿e na lokówke bêd± ³adniejsze , bo na prostownice nie ka¿dy umie robiæ i c¿eto wychodz± takie ,,po³amane''
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Przyczajenie
|
![]()
Wie ktos jak zrobic takie loki jak ma Danielle Campbell? Bardzo pilne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Przyczajenie
|
Okej, dzieki za szybka odpowiedz
![]() Jescze raz dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Najlepiej do tego typu fryzur u¿yæ grubych lokówek, najlepiej ceramicznych bo nagrzewaj± siê do wysokich temperatur i w³os skrêca siê bardzo skutecznie. Takie 'hollywoodskie' loki wygladaj± wtedy fenomenalnie, bo te zwyk³e lokówki robi± drobniutkie loczki a'la Scarlett z 'Przeminê³o z wiatrem', pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Czytam i czytam i du¿o siê dziêki Wam dowiedzia³am ![]() ![]() Mam krêcone w³osy i du¿y z nimi problem: otó¿ moje w³osy maj± tak jakby"sezonowo" wiêkszy skrêt. Chodzi mi o to, ¿e co kilka lat zaczynaj± skrêcaæ siê mocniej ![]() ![]() Czy która¶ w Was mo¿e mi poradziæ, co zrobiæ, ¿eby te moje loki powróci³y? Dodam, ¿e mam zamiar skorzystaæ z metody od¿ywkowej mycia w³osów, bo z tego, co widzê kosmetyki z silikonami mi nie s³u¿±. Wygl±dam jak król lew w tej chwili mniej wiêcej i po raz kolejny w moim ¿yciu nienawidzê moich w³osów ![]()
![]() |
#2490 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: Fryzura jak Kesha
równiez mam naturalnie krêcone w³osy , ale chcia³abym to z³agodziæ na takie jak ma Ke$ha . marz± mi sie take w³osy .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.