|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
hu hu hu no to dobrej zabawy - zazdroszcze ciast weselnych ![]() ![]() Anecka a skad wiesz ze Ninka? robilas usg ze 100 % masz? patrzac na twoj br ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Olajka daj spokój kobieto ... SŁUCHAJCIE ![]() a kto wymyślił że tż to mąż i czy tylko to on oznacza? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
pelnia - tak sie przyjelo na wizazu ze Tż znaczy toważysz życia, czyli maz, chlopak , nazeczony etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem zla na meza. Bola mnie miesnie i prosze od wczoraj o masaz a on wiecznie tylko sport w telewizji oglada. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo już sama nie wiem co mam robić. Może, któraś miała tak samo jak ja. Chodzi o to, że od wczoraj parę razy na dzień boli mnie strasznie dół brzucha i jego prawa strona, aż ciężko jest mi w ogóle się poruszać. Krwawienia żadnego nie mam, dzieciaczek też jest aktywny cały czas. ( zrobiło mi się to po tym jak bardzo spieszyłam się na autobus i szłam szybszym krokiem) Myślicie, że to dziecko może mi tam tak uciskać??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
ja dzisiaj z tż miałam jechac do Poznania, do Ikea mam tam troche rzeczy do oddania no i pare do kupienia, ale po drodze korki na drodze i mnie ciagle brzuszek się spinał i zawróciliśmy i przekładamy to na inny dzień w tygodniu, pomine fakt, że do Poznania mam ponad 200km ![]() UCISKANIE Mi daje czadu od wczoraj kłucie niby w pecherz ![]() ![]() De28 na zakwasy pije się wapno takie rozpuszczalne (nie wiem czy mozna) a ostatnio w tv mowili ze czarna kawa dobrze robi na zakwasy ![]() Nie wiem co z tą wanienką z Biedronki bo miałam kupić na allegro jak bede robic wieksze zakupki i chciałam kupić taka wanienke: http://allegro.pl/item1158767873_wan..._kolorach.html i do tego foczke: http://allegro.pl/item1170920073_pra...owowrodka.html Zastanawiam sie po co mi bylby ten odpływ w wanience (tej z biedronki) aha a foczka to pasuje chyba do kazdej wanienki co nie?
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pelnia, dopiero przeczytałam, gratuluję córeczki ![]() Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-07-31 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolałabym rodzić naturalnie, bo po cesarce potrzebna pomoc innych, a ja chcę wszystko sama, że tak powiem, bez teściowej. dlatego bardzo mi zależy na porodzie naturalnym. liczę na to, że te błyski to była jakaś sporadyczna rzecz.. oby.. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
irsin, no widzisz jak sie mieszka na zadupiu jak ja to DO BIEDRONKI TAKIE NOWOSCI DOCHODZA Z OPOZNIENIEM
![]() Dziewczyny, nie wiem czy to dziewczynka, tylko podalam imie ze w razie jak girl to bedzie NINA.. dla chlopca nie myslalam jeszcze.. tzn nie chce o tym myslec, zeby podswiadomie ptaszek nie urosl ![]() ![]() ![]() ![]() olajka, ryz preparowany.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas w Legnicy mozna wybrac sobie po porodze sale osobna, za ktora sie placi ale polozna nie ma tam prawa wstepu, poniewaz jest to sala rodzinna czy cos i rodzina ma sie Toba zajmowac ![]() ![]() Bylam nad jeziorkiem.. pogoda super, w ogole barrrrdzo malo ludzi. Pieknie bylo, odpoczelam, ufo sie poruszalo we mnie ![]() niebeiskaaa, ja bede miec taka zwykla wanienke. ta z biedronki ma chyba idplyw bo widzialam dzis cos tam na dnie i termometr wbudowany, ale ja bez termometru chce no i u mnie nowe takie co Ty pokazalas kosztuja 15zl max. takze na all tez nie oplaca sie czasem kupowac. Ta foczka to potrzebne jest? na SR mylam lalke i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie inaczej myc dziecka niz trzymac go pod glowka..
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-31 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
Pelnia jeśli chodzi o wózeczek tzn o kolor czy bedzie sie brudził....hmm no myśle ze napewno jak kazdy materiał wozkowy jeden brudzi sie szybciej drugi wolniej
![]() ![]() ![]() ![]() A z tym kocykiem chodziło mi o to że chce jakiś w kolorze jasnobrązowym czy cos w tym stylu (zeby pasował do wozeczka) jeden grubszy akrylowy lub mikrofibra czy cos tam a jeden cinszy ale sa wszedzie same kolorki pastelowe albo róz,niebieski albo zielony lub żółty...tego brązu nigdzie nie widziałam i dlatego sie pytałam czy ktoraś moze gdzies widziała ![]()
#2471 |
Zakorzenienie
|
Ishka, ja u siebie w Realu widzialam brazowe kocyki akrylowe, byly na wyprzedazy w cenie 20zl.. Przejdz sie po marketach
![]() aaa dzidziek sie rusza strasznie nisko, widze jak mi prawie górka pulsuje ![]() Oki doki ide spac, dobranoc ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-31 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o kocyku sie skapnelam pozniej jak czytalam kolejne posty... czytam zalelosci odkad mnie nie ma od gory i od razu odpisuje a jak dochodze do kolejnych wyjasniajacych to juz szkoda znow pisac ![]() ![]() Anecka ma racje w real-u ostatnio byly jasno brazowe ale cienkie zdaje mi sie ![]() a zdjecie... czasem nie oddaje wlasnei efektu dlatego pytam ![]() KLIWIA dziekuje za wyjasnienei od tej pory Tż to mój mąż ![]() GUSTAWKU dziękuję Ci ![]() ![]() ![]() MALEMALENSTWO mam to od okolo tygodnia, moja mala tez jest jak Ishi glowka w dol - wiekszosc chyba juz tak ma ![]() ![]() Nie wiem czy dobrze zapamietalam komu odpisac ![]() ESSENCE mam identyczny zestaw ![]() ![]() foczka pasuje do wszystkich prostych wanienek nie zmiesci sie do malych profilowanych takich z juz wmontowanym siedziskiem - Ishi o nich pisala... ![]() ANECKA tydzien to juz nie dlugo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
tydzien temu jechalam z malym do spzitala wozkiem - wsiadlam do linii 18 i na dwoch skretach jechal tak szybko ze mimo hamulca w wozku wozek przetoczyl sie do samych drzwi uderzajac w nie a na drugim skrecie raczka w szybe uderzyl - ja zas potluklam sie o rure z tylu plecow!!! cale szczescie ze zawsze malego zapinam - nie omieszkalam (jak to ja) ![]() wtedy nie tylko trzeslo ale i wkurzala sytuacja cala - biedny staruszek sie az przewrocil z krzesla a siedzial o lasce! wiec mozna sobie wyobrazic sile :/ nie mam teraz spokoju ducha jak wsiadam do autobusa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- zycze wam dobrej nocki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie zawsze zastanawiałam co to znaczy ![]() zjadłam słoik ogórów i ide spać ![]() ![]() dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
Wanienka w biedronce wymacana przeze mnie i jest przesłodka, zwłaszcza ta błękitna z kubusiami
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
Wpadłam jeszcze nadrobić, co by jutro nie było za dużo
![]() ![]() ![]() ![]() Mi chyba dziś się zrobiło to uczucie co nazywacie twardnięciem brzuszka, niemiłe to było, poczułam kilka razy jak siedziałam na łóżku oparta. Ogólnie to mi kręgosłup jakoś dziś wysiada ![]() ![]() ![]() ![]() Anecka ryżu preparowanego też dawno nie jadłam, a wczoraj przed snem jakoś tak mnie naleciało i dziś zakupiłam sobie, a dobry bo świeży ![]() Skoro wanienka spoko to i ja się po nią wybiorę. A... są różowe? ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny.
Layla, niestety odklejenie siatkówki może się zdarzyć też niezależnie od wady wzroku, tak że bardzo dobrze, że obejrzy Cię okulista. Miejmy nadzieję, że to nie to ![]() Malemalenstwo, jeśli bólom nie towarzyszą skurcze, nie są one regularne i nie ma krwawienia, to raczej nie ma się czym martwić. Albo rozciągają Ci się więzadła macicy albo rosnąca macica uciska na jakieś narządy. Mnie np. dzisiaj obudził kłujący ból nisko po lewej stronie, blisko pachwiny, jakby jakaś kolka. Wstałam, poruszałam się chwilkę, skorzystałam z toalety i przeszło.. A właśnie przed chwilą dzieciak sprzedał mi kuksańca w pęcherz. Nieprzyjemne ![]() ![]()
#2477 |
Zakorzenienie
|
Ja juz od 6 nie spie
![]() wlasnie sobie zorbilam platki ryzowe na mleku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
#2479 |
Zakorzenienie
|
Marta nospa nie pomogla?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
#2481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj byłam tylko u fryzjerki i pasemka piękne jak zawsze kiedy ona mi robi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, dzisiaj wyjeżdżam nad morze a pogodę na cały tydzień zapowiadają deszczową... i jeszcze te dwanaście godzin w pociągu :/ Ale chociaż Wam życzę miłego dnia :P
#2483 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() A my mamy dni "wizytowe", czyli od dwóch dni jestem z doskoku, bo ciągle odwiedzamy jakiś znajomych. Dziś mieliśmy jechać do Ikei, ale nie wiem jak to będzie, bo mąż z rana został wezwany do pracy i nie wiem kiedy wróci. ![]() Olajka, nie wiem jak w wybranym przez Ciebie szpitalu, ale na przykład tam gdzie ja chce rodzić można pozwiedzać oddział w każdą środę (chyba ![]() Mnie za to zastanawia: ile kosztuje poród? Według tego co czytam w necie faktycznie za nic się nie płaci, przynajmniej w szpitalu, który na chwile obecną wybrałam. Ale czy rzeczywiście?? Malemaleństwo, przy całym moim dobrym samopoczuciu też mi się zdarzyło, że brzuszek ciążył, trochę jakby bolał. I to cały dzień. Najczęściej tak się dzieje jak się gdzieś spieszę, mam gwałtowniejsze ruchy. Ale wszystko przechodzi. Myślę, że to nic poważnego. ![]() Dobra ide się ogarnąć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
M25- udanego urlopu i slonecznej pogody Ci zycze. Odpocznij i nabieraj sil, bo jak malenstwo przyjdzie na swiat to nie bedzie czasu na odpoczynek
![]() pelnia-chyba od zawsze na to choruje, a przynajmniej od pierwszej miesiaczki czyli od 16 lat i najwazniejsze, ze sie udalo, to byl dla mnie cud. |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Joanna, a jaki szpital wybrałaś w końcu? Madurowicza?
#2487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdy urodziłam synka byłam właśnie na sali z 2 innymi dziewczynami. Masakra poprostu !!!!!!! Zaczęłam mieć skurcze o 2.30 i od tej godziny nie spałam. Mały urodził się o 13.00. Więc z nocki prawie nic nie miałam. Po porodzie też ani na chwilkę się nie przespałam. W nocy miałam małego cały czas przy sobie. I był kochany , nie płakał. Ale dziecko innej dziewczyny co chwilę płakało. A ona ciągle dzwoniła po pielęgniarkę która zapalała światło. Więc znów nie pospałam. Kolejna noc podobnie tylko tym razem inna dziewczyna paliła przez całą noc światło bo jej mała nie chciała spać. Poprostu koszmar. A o odwiedzinach to już nie mówię. U mnie był tylko mąż. A u nich całe wycieczki. Zero prywatności. Wszystko boli ,łózka wysokie, maleństwem trzeba się zajmować a tu pełno ludzi się kręci. Po 2 no prawie 3 nieprzespanych nocach jak tylko wypuścili mnie do domu to spałam pół dnia. Tylko mały mnie budził na amku. Gdyby u nas był wybór to zapłaciłabym za sale pojedyńczą. Ja wanienkę kupiłam już tydzień temu razem ze stelażem . Który polecam. Oglądałam te z biedronki i są takie same jak moja. Co do bóli w pachwinach. Podczas ostatniej wizyty mówiłam o tym mojemu lekarzowi. Dokładnie mu opisałam. Powiedział że to jedna z małych uciska mi na nerw. I nie mam się tym martwić. 2 dni temu zaczął mnie boleć lewy pośladek. Czuję jak ból leci od kręgosłupa. Więc pewno druga żaba uciska na inny nerw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Tak, na chwilę obecną - jeśli ciąża dalej będzie przebiegała bezproblemowo - jestem zdecydowana na Madurowicza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do duphastonu, on może nasilać objawy ciążowe, np pogarsza cerę, wzmaga mdłości, zwiększa ból piersi itp. W końcu to dawka hormnów. Luteiny nie brałąm, więc nie wiem, jak po niej, ale to też są hormony ![]() Anecka, siłą woli tworzysz w brzuszku dziewczynkę? ![]() ja bym wolała w osobnej sali leżeć, bo mnie skrępowana bym sie czuła. Ale wiem, że tam, gdzie rodzę nie ma takiej opcji, to największy szpital położniczy w Poznaniu, mnóstwo kobiet tam rodzi i to z całego województwa, bo ten szpital ma swietny sprzęt i w innych poznańskich szpitalach jak tylko są problemyw czasie porodu lub już po porodzie to tylko łądują do karetki i przywożą do tego szpitala. Dlatego ja nawet nie biorę innej opcji tylko rodzić tam, gdzie najlepszy sprzęt i specjaliści ![]()
#2490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() MILA25 możesz pochwalić się wanienką, ja też szukam na stelażu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.