|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
No pewnie, oszczedzaj śliczne nózki. Szkada je narażać dla chłopa (który i tak diabli wiedzą, czy doceni). Dostanie po gałach innym razem
![]()
#2462 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie to kwestia słabego krążenia czy cuś... Oczy mi się zamykają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślała Ajrisz, skrobiąc się lodowatymi rękami w lodowaty nos ;] Cytat:
Dalej nie mogę kawyyyy ROZPACZ, CHLIPANIE, ZAPRZECZENIE, BUNT, AKCEPTACJA ;] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ominęło mnie coś ![]() Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-06 o 11:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Cały zeszły tydzień umierałam żołądkowo - trawiennie. Zbierało się aż się zebrało porządnie, wszystkie niezjedzone kanapki, kilka kaw dziennie, brak obiadu w pracy przy nadgodzinach ;] Dieta nic, prochy i L4
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | |||||||||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Ej, cytowałam więcej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam tłustą cerę ![]() ![]() Filtrów używam tylko od maja do sierpnia. Pewnie powinnam częściej ale nie daję rady. Świecę się okrutnie, a nie mam możliwości poprawiania makijażu w pracy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wypróbuję następnym razem, koniecznie ![]() Przesuwam się kucając ruchem przesuwnym od lewej do prawej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj wróciłam do Cz. Tu w ogóle nie ma śniegu. Podkarpacie za to tonie w zaspach. J. zasypany, ale za to jak uroczo wygląda takie małe ośnieżone miasteczko ![]() W piątek widziałam tygodniowe bliźnięta przyjaciółki. Słodziaki, malutkie i śliczne (o matko, ona miała je obie w brzuchu, straszne....). A. od kilku lat regularnie ćwiczy, w czasie ciąży również (gimnastyka dla kobiet w ciąży). To jej trzecia ciąża. Widziałam jej brzuch. Wiadomo, że jest jeszcze spory, ale NIC nie wisi, zero rozstępu. Ideał. Kobieta ma 38 lat. Uwierzcie, wygląda PIĘKNIE tydzień po porodzie (cesarka). Myszko, odezwij się do nas, jak już się nacieszysz Kubusiem ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Mod-Śnieżynka
|
Nie bądźmy takie drobiazgowe
![]() ![]() W piątek wyszłam na pole ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Avene bardzo lubiłam, ale po pierwsze to krem jest dośc drogi, a po drugie - firma chyba testuje na zwierzętach. Latem trafiłam na świetne mleczko Bielendy SPF30. Stosowałam je na ciało, bo na twarz, to za niska dla mnie ochrona (chyba, że jesienią). Problem jest taki, że dostałam je w Kauflandzie na wyprzedaży (kosztowało ok. 10zł) - zostały im się chyba zapasy z ubiegłego sezonu. W żadnym innym sklepie go nie widziałam. Jednak zanim zdążyłam zrobić zapasy na zimę, to pozbyli się kremu:/ Przez lato łatwo go można było dostać, bo z reguły leżało kilka opakowań w koszyku z wyprzedażami. Mleczko ładnie się wchłaniało i zostawiało na skórze jedynie delikatną warstwę ochronną. Chciałam je stosować zimą, o ile nie byłoby takich ekstremalnych temperatur jak teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co rok w maju wyjeżdżam nad morze i wtedy zaczynam używać filtrów. Jedno wyjście bez filtra (bez względu na pogodę) kończy się mega czerwonym nosem i piekącą skórą. Ale przekonałam się, że 30 mi wystarcza, tylko wiadomo, że muszę nakładać odpowiednio często, kiedy jestem nad morzem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zadomowienie
|
Przed chwilę odebrałam bardzo niemiły telefon. Powiedziecie (jesli komuś się będzie chciało to przeczytać
![]() Jakiś czasem temu zamówiłam przez internet książkę w bibliotece (biblioteka publiczna, powiatowa, nie za duża). W poniedziałek dostałam informację, że książka czeka na mnie do odbioru, chciałam ją odebrać sobotę. okazało się, że ksiązki nie ma - została wydana innemu czytelnikowi. Ja się za późno po nią zgłosiłam, powinnam odebrać w ciągu 3 dni. tak powiedziała bibliotekarka. W ubiegłym roku pytałam się, ile zarezerwowane ksiązki mogą czekać na odebranie - poinformowano mnie, że "dobrze jest je odebrać w ciągu tygodnia". Zostałam wpisana na listę oczekujących na tę książkę - przede mną ok. 20 osób w kolejce. Zdenerwowałam się, bo myślałam, że książka będzie na mnie czekać. Więc wysmarowałam list do biblioteki. Wyjaśniłam o co mi chodzi i pytałam dlaczego tak się stało. Dlaczego np. na stronie biblioteki nie ma informacji, że książki trzeba odebrac w przeciągu 3 dni, dlaczego wcześniej mnie informowano, że mam na to 7 dni itp. Odpowiedzi na maila nie dostałam. Dopiero dzisiaj, po ponownym mailu, pani bibliotekarka do mnie zadzwoniła z pretensjami, czego ja od nich chcę, skoro oni się tak starają dla czytelników. A ksiązka, którą chciałam jest bardzo chodliwa i ciągle ktoś o nią pytał, a ona leżała na półce i czekała na mnie. Skoro by mi zależało, to bym ją szybko odebrała. Pod koniec rozmowy to był raczej monolog zdenerwowanej pani bibliotekarki z pretensjami do mnie. Nie mogłam już nawet dojść do słowa i pani podziękowała za rozmowę i się rozłączyła. Gdybym mogła, to bym powiedziała, że wystarczyło dać mi znać, np. mailem, telefonicznie, że mam po tę książkę szybko podejść. I nie byłoby problemu. Jestem przwyczajona do jasnych zasad korzystania z biblioteki (tzn. wiem, jaki mam termin na odebranie ksiązki, trzymanie jej itp.). Kiedy zaproponowałam, że w tej bibliotece powinien być okreslony w regulaminie termin odebrania książek to pani bibliotekarka oburzona odpowiedziała tylko: "czy wszystko ma być okreslone w regulaminie!" ![]() Ogólnie, lubiłam korzystać z tej biblioteki, bo najczęściej uzupełniała się książkami (do czytania dla przyjemności) z moją biblioteką uniwersytecką. Ale teraz nie wiem, co mam zrobić ![]() ![]() Po rozmowie telefoniczej czuję się jakbym swoim mailem* (a dokładniej tym, że zwróciłam im na pewne rzeczy uwagę) naruszyła dobre imię i głęboko uraziła bibliotekarki tej biblioteki... Chociaż patrząc na całą sytuację nie umiem nie przyznać sobie racji, tzn. mogłam odebrac te ksiązki wcześniej albo kogoś o to poprosić, ale byłam zajęta ważnymi sprawami, nie za bardzo miałam głowę do tego i nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogą tę książkę dać komuś innemu (wcześniej odbierałam już książki, które czekały na mnie ok. tygodnia w bibliotece i nie było problemu). *Mail był kulturalny, żeby nie było ![]() No to się wygadałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Kazar Lady
|
kobieta sobie ulżyła, moze ten mail był odczytany przez inne jeszcze osoby i pani bibliotekarka musiałą sie ustosunkować do niego
![]() Małgosiu, jakkkolwiek to teraz brzmi, ale skoro lubisz korzystać z tej biblioteki, to rob to dalej, poczekaj aż przejdzie Ci złość ( ja bym im pokazała dopiero gdzie raki zimują jestem przed @ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | ||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym na tym nie poprzestała. Pani nie miała prawa na Ciebie krzyczeć czy w jakikolwiek sposób być dla Ciebie niemiła. I tak: regulamin MUSI wszystko uwzględniać. Po to jest, a tak ważna kwestia jak termin odebrania książki, tym bardziej powinien się tam znajdować. Wysmarowałabym kolejnego maila do biblioteki (lepiej mieć wszystko napisane). Napisałabym o telefonie z biblioteki i prosiłabym o pisemne wyjaśnienie, skoro Twoja prośba również była pisemna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
ma zielone pojęcie
|
malgosia86, Ty się zachowałaś w porządku, to ta bibliotekarka była nie w porządku w stosunku do Ciebie.
I masz rację — czas przez który książka czeka na czytelnika, powinien być określony w regulaminie. To jednak dość istotna sprawa ![]() Jak chcesz, to dalej korzystaj z tej biblioteki. Twoje prawo. Twoim prawem jest również wymagać różnych rzeczy od bibliotekarek. One są tam dla Ciebie, a nie Ty dla nich.
#2478 | ||||||
Zadomowienie
|
Miskaa i Basiu, dziękuję za odpowiedzi
![]() Cytat:
To możliwe, chociaż ja nawet nie wiem, do kogo trafią maile. na stornie podany jest tylko jeden ogólny adres mailowy, trudno powiedzieć kto czyta wiadomości - bibliotekarki czy np. może dyrektor biblioteki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pani bibliotekarka mi powiedziała, że mailowo mi nie będzie odpowiadać ![]() Cytat:
Więc chyba będę musiała napisać do kogoś, komu podlega biblioteka. Muszę poszukać, kto to jest. Może starostwo powiatowe. W rozmowie telefonicznej chodziło o jeszcze jedną sprawę. Choć przy zamieszaniu z książką nie tak istotną. Okazało się, że mam zablokowane konto, a dokładnie nie mogę niczego zamawiać/rezerwować przez internet. Więc w dzisiejszym "przypominającym" mailu o tym napisałam i poprosiłam o wyjaśnienie dlaczego. To Pani bibliotekarka na mnie nakrzyczała, dlaczego ich oskarżam o zablokowanie mi konta ![]() No sorry, ale sama miałam sobie to konto zablokować ![]() Tak się składa, że w przeciągu ostatnich dwóch tygodni byłam w bibliotece jeden raz a moja mama 2 razy (z moim książkami), więc były co najmniej 3 okazje, żeby te dane potwierdzić. I dopiero dzisiaj rano - jak moja mama odbierała dla mnie książki bibliotekarka zapytała czy nie zmienił się mój adres zamieszkania i telefon (o moim mailu nie było ani słowa). Rzeczywiście konto dzisiaj już działa (sprawdziłam podczas rozmowy telefonicznej). ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Zapomniałam, że chciałam odpowiedzieć na post Tiniaczka ![]() Cytat:
Nawet przyzwoite laptopy do grania w Polsce dostanie się za ok. 3000 zł, a za 4000zł to myślę, że już taki wypasiony będzie ![]() Głównie dlatego, że szybko się starzeje - co rusz wychodzą nowe procesory, karty graficzne czy też np. USB 3.0 staje się co raz popularniejsze (dzisiaj jest spotykane nie we wszystkich laptopach, a jeżeli jest to najczęściej tylko jako jeden port; pozostałe to "stare" USB2.0). Wolałabym często, np. co 2-3 lata, wymieniać komputer niż inwestować na raz dużo pieniędzy w sprzęt ![]() *Chyba że ktoś ma pracę do której potrzebuje bardzo wymagającego komputera (np. grafik, programista) i koniecznie to musi być laptop. Przy kupnie laptopa (czy też w ogóle komputera) warto zadać sobie pytanie, do czego będzie nam potrzebny i czy wykorzystany to, co ma w środku (np. kartę graficzną, procesor). Jeśli nie będziemy z tego korzystać, to uważam, że nie warto przepłacać. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |||||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz siedzę pod kocem z lodowatymi stopami (nos już ciepły, ale czerwony jak u Rudolfa ![]() Cytat:
Obudziłam się dopiero o jakiejś 15 ![]() Cytat:
![]() ![]() Na pewno odradzam Ci filtr 50 Babydream ![]() Ja też przy przeglądaniu dolnych półek się wypinam zazwyczaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem takie informacje MUSZĄ być w regulaminie. Jeśli ich brak to on jest do bani czy niepełny (na jedno wychodzi jak widać). Pani przesadziła, nie powinna z Tobą rozmawiać w ten sposób ![]() Zgadzam się z dziewczynami...nie odpuszczaj. Faktycznie napisz gdzie się da (a nawet wyślij 2 mejle czy 3 te same, ale pod inne adresy). Ich wina, powinni trzymać książkę dopóki jej nie odbierzesz lub faktycznie poinformować (z tym spotkałam się w mojej bibliotece w mieście 'rodzinnym'), skoro tyle osób na nią czeka... Może znajomy czy rodzina pani pracującej w bibl. akurat potrzebował tę książkę ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() Swojego laptopa kupiłam 3 lata temu w KT ![]() Mam nadzieję, że Toshiba posłuży jeszcze dość długo, bo w tej chwili nie stać mnie na żaden inny :/ tfu tfu! Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-06 o 17:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Rozeznanie
|
Ratunku
![]() Nie mam wody, dziś pewnie jej nie będzie, a powinnam wymyć włosy (widać to po nich). Znacie jakieś sposoby na podratowanie, zamaskowanie? Warkocz raczej niewiele da. A myślałam, żeby olej sobie nałożyć - to by ciekawie było ![]() Jak by mi powiedział ktoś wcześniej o tym, że wody nie będzie to bym wymyła je jak jeszcze była, a tu chcę się wykąpać wody nie ma, a tata napełniając kolejne wiadro wodą spokojnie odpowiada: no przecież rura pękła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Receptariusz -> sucy szampon Chatul
zasypka dla niemowląt bez olejów |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przynajmniej takie są moje doświadczenia z nimi, a już sporo przeszło przez moją buzię, ale co skóra to inne wymagania i preferencje. Jak będę w PL to mogę próbkę wysłać ![]() Cytat:
![]() ![]() Małgosiu współczuję, niezbyt miła sytuacja. Moje zdanie jest takie: ja bym nie odpuściła. Nie zrobiłaś nic złego, bo cóż to takiego poprosić o wyjaśnienia. Napisałabym do nich, że nie życzę sobie takich niegrzecznych telefonów, bo masz prawo do wyjaśnień i jeżeli ktoś ma z tym problem, to już nie Twoja wina. Tylko bym to w ładniejsze słowa ubrała ![]() Rozumiem też, że skoro to Twoja biblioteka, to nie chcesz robić tam sobie lipy. No ale takie nieeleganckie załatwienie sprawy z ich strony źle o nich świadczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na domowy użytek, bo niby pracuje w branży IT, ale nigdy w domu... Tak naprawdę to już się przyznał, że chodzi mu o gry. A mój TŻ już nóżkami przebiera, że mogliby razem w sieci grać. No i ja go pytam: Kochanie, gdzie byś tego potwora (świecącego na niebiesko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też się wygadałam ![]() Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-02-06 o 19:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro na spokojnie wyskrobię maila do kogoś, kto sprawuje nadzór nad biblioteką. Chyba głównie dlatego chcę napisać, bo do końca nie wiem na czym stoję. Tzn. nie wiem, czy są jakieś terminy określone w regulaminie i czy jak kiedyś będę znowu zamawiała książkę, to ile tak naprawdę dni będzie na mnie czekała... Nie chciałabym zaszkodzić bibliotekarkom, ale jeśli nie ma innego wyjścia, to trudno. Wydaje mi się, że one nie miały złych zamiarów, ale myślę podobnie jak Ania, że bardzo możliwe jest to, że ktoś znajomy poprosił bibliotekarkę o książkę, a ona wykorzystała fakt, że ja książki długo nie odbierałam. Tiniaczku, co do komputerów, to ja bym poważnie przemyślała kupno (czy tez składanie) komputer stacjonarnego. Kable od myszki i klawiatury to jeszcze nie wszystko. Sporo kabli idzie do jednostki centralnej (chyba tak, się to nazywa?): zasilanie, kabel od monitora, internetu, głośników. Plus jeszcze kable do monitora. Za to przewagą stacjonarnego komputer jest na pewno to, że jest tańszy od laptopa (części są tańsze) i łatwo można samemu wymienić podzespoły. Do gier, w które gra Twój TŻ potrzebny jest bardzo wymagający komputer? Może laptop ze średniej półki by wystarczył. Bo wydaje mi się, że w Twojej sytuacji praktyczniejszy byłby laptop - można go przenosić, nie ciągnie się za nim sznur kabli, zajmuje mniej miejsca i nie potrzeba do niego biurka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Kazar Lady
|
Małgosiu, nie chcesz zaszkodzić im, ale ona też nie miala prawa wyżywać sie na Tobie przez telefon
![]() agresor mi sie właczył ![]() ![]() Tiniaczek, nie piłam tych herbat, podlinkujesz mi, to sobie sprawię w marcu ![]() mam mega problem z pazurkami, smaruje rycyną, kremikiem 2x5 i dalej sie rozdwajaja, takich cyrków nie miałam nawet po zdjęciu tipsów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.nhl.pl/index.php? Ja bym napisała, do czego ma być potrzebny komputer, za jaką kwotę chcę go kupić i się poradziła, czy lepszy będzie laptop czy stacjonarny. Albo inaczej - jaki najlepszy laptop do grania można za taką cenę kupić. Mogłabyś się też sama zapytać, a potem przedstawić propozycje TŻtowi. Może któryś laptop tak mu się spodoba, że porzuci myśli o kupnie stacjonarnego? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Rozeznanie
|
Udało się wymyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Tiniaczek - dziekować, zapisze stronkę i coś zakupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.