|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
A czego uczysz w szkole?
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Fleur jaka Ty chudzinka
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Czyli wygląda na to, że tylko my w Polsce tak się pieścimy z naszymi niemowlakami
a zarabiają na nas Nutricia, Nestle itp. Ja dziś wydałam 130 zł na żarło dla Adasia Celka - My też po Bronchovaxom. Teraz daję jej jeszcze Engystol i Lymphomyosot (na migdałki). Będę musiała dołożyć tran i więcej modlitw błagalnych, żeby się za szybko nie rozchorowała, bo zanim się przyzwyczai do przedszkola to znowu przerwa, a potem znowu stres. A tak w ogóle to dziś nawet się jej podobało. Dostała nowe kapcie, takie jak ma koleżanka, to może jutro też chętnie pójdzie... Fleur - ty na pewno rodziłaś, nie adoptowałaś . Bosze, jaka boska figura. Zazdraszczam... P.S. Sukienka prześliczna, a Liwia Olivia - szkoda auta i Twoich nerwów ... i nie miałam AC...Wklejam przykładowe zdjęcia, które zrobiła moja przyjaciółka fotografka. Wklejam tu, bo w klubie to za dużo się muszę męczyć...
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
angielskiego
![]() Karola sliczne zdjecia i widac ze "fachoowe"
Edytowane przez gosbaj Czas edycji: 2010-09-01 o 19:59 |
|
|
|
#2465 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczna mamusia z ciebie , zazdraszczam płaskiego brzuszka Cytat:
![]() mnie troszkę nie dziwi ( oprócz mleka) Zuzka nie dostaje całego naszego obiadku bo ma swoje słoiczki ,ale rosołku jej dam w niedziele zakosztować i jedną kluseczkę zje . przez tydzień jakiś ziemniaczek wszystko widelcem podziabane ( żałuje że blender kupiłam bo użyłam go jakieś razy ) a z tym jedzeniem przy stole to też tak mamy - my przy stole a Zuzia też , tylko że w krzesełku i dostanie albo piętkę od chleba albo chrupi kukurydziane Cytat:
o jakim klubie piszecie???? bo ja do tyłu troszke jestem
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super rodzinka ![]() Sensuel ja jeszcze się cykam z wprowadzaniem jedzenia takiego Naszego i robie to malutkimi kroczkami ![]() Fleur ło Matko jaki brzusio śliczny, to niemożliwe, że dziecko niedawno rodziłaś ![]() Ja dziś cieszyłam się jak dziecko Ogólnie jestem 4 kg na plus niż przed ciążą, ale tak chciałam, bo ja to zawsze aż za chuda byłam. Mam pytanko jak z ćwiczeniami po cc?? Bo przez dłuższy czas lekarze mi mówili, że żadnych ćwieczeń na brzuch, ale ile to ten dłuższy czas bez ćwiczeń ?? Bo teraz mam nadprogramową skórę, a nie chce dopuścić by tłuszczyk się pod nią zadomowił
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
sensuel ja mysle, ze mozna dawac juz sporo rzeczy ale mleko krowie absolutnie nie
![]() fleur piękna córcia a mama ![]() karola super te foty zazdroszcze sesji ![]() wprzedszkolu ja na razie "ekctra" i mam nadzieje, ze tak zostanie
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-09-01 o 20:25 |
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
karola_sz , fleurdelacour piękne zdjęcia
![]() No ja się trochę zaskoczyłam tym jedzeniem,bo 4 lata temu to mówili mi,że mogę opiero tak ok 9 miesiąca podać coś typowo obiadowego znaszego stołu. Widać że się sporo zmieniło od tego czasu...to dobrze
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie wiem co sie stalo z moim dzieckiem
ale od tygodnia nie chce sam zasypiac nie wiem czy to jakis taki etap przechodzi typu lek seperacyjny czy cus.......co prawda jak jest u moich rodzicow albo mama teraz u mnie jak ja jestem w pracy to ona go na rekach usypia bo nei umie inaczej ale to zawsze byla tylko jedna drzemka w ciagu dnia usypiana przez moja mame a mi zawsze sam usypial. a teraz :dupa: mam nadzieje ze mu to przejdzie bo tyle sie nameczylam zeby sam sie nauczyl zasypiac. teraz tez probuje tej metody ze przychodze biore na rece uspokajam i odkladam ale to juz przestalo dzialac bo jak za ktoryms razem go wezme zeby uspokoic to on zasypia |
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde aaaaaa.Lu go praktycznie nie uzywa (moze uzyla z 3 razy) - nie lubi.Musze wlasnie na allegro wystawic.A Sebek go lubi ?
Fleur wow tam lato w pelni Sensuel to oni maja takie podejscie jak w uk i irl Gosbaj ![]() Karola ![]() Fotki ![]() Kasiorekzeta Mi gin jakies 10 tyg. po cc powiedzial,ze juz moge cwiczyc...ale jakos do dzisiaj sie za tonie zabralam Kancia
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze go do kuchni w nim bralam, albo jak jedlismy Teraz tez go chyba na ebay wystawie, bo za ciezki do niego juz On ostatnio ciagle siadał i grzebał tam w tych przyciskach od muzyczki Szkoda, bo bardzo mi ułatwial ''robote'' w domu![]() Kancia dla przedszkolakaKarola piekne zdjecia, a dzieciaczki Kasiorekzeta
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii no jeszcze plombe będzie trzeba wstawić z ajakieś 2 tygodnie
Fleur pozazdrościć brzuszka Sensuel wszytsko ok- w sumie daje próbować naszego jedzonka ale nie karmie go nim. Moim zdaniem to tak około roku dopiero psozalejemy- niech sobie ten brzuszek dojrzeje do trawienia "naszego" jedzenia. A mleko to napewno jestem na nie Ula a czego tu żałować Blender rzecz przydatna w domowym gospodarstwie- anwet deserki nim robiłam czy koktajle, bitą śmietane, jakieś kremy. Wcale się zupek małemu nie nagotowałam ale zakupu i tak nie żałujęDzięki za rady ja kupiłam tą maść majerankową i posmarowałam tearz na noc, plus woda morska i frida. Najwyrzej jutro dokupie jakieś krople czy cuś. Szkdoa mi amłego, bo się męczy... i skok, i zęby i katarek |
|
|
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
fleurdelacour
ależ masz kobieto zacięcie... Moje noce wyglądają podobnie, zasypia przy cycu i często się budzi.Na moje oko nie najada się, bo pierwsze spanie po usnięciu to tak 3-4h, a potem nie naje się do końca, przyśnie i budzi za najdalej 2h... No i po paru pobudkach w nocy się poddaję i ląduje w naszym łóżku. Ehh... nie mam siły do niego ![]() No i laska z Ciebie, fiu, fiu ![]() sensuel ![]() karola - super fotki ![]() No i dla wszystkich dzisiejszych przedszkolaków
|
|
|
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
Ojojojoj raptem "kilka" dni mnie tu nie było i znów milion stron do nadrobienia.
Swoją drogą, jak Wy to robicie, że macie czas na wizaż? chyba jakas mało zorganizowana jestem. Może gdyby Ola więcej spała w ciągu dnia... Ola przechodzi samą siebie. Sama wstaje w łózeczku, chodzi sobie w kółko trzymając się łóżeczka no i oczywiście nabija sobie guzy. Bo chce nam udowodnic jaka to ona juz nie jest obcykana w temacie i puszcza się łóżeczka no i bam... Stwierdziłam, że chyba jakis kask jej kupię![]() Aaaa i zaczęłam sadzac ją na nocnik. Na razie to ja mam więcej frajdy jak zrobi kupe czy siku do nocnika, ale chce żeby się z nim oswoiła i powoli kojarzyła że takie sprawy nie robi się pod siebie .No to tyle.... Buziaki dla Was mamuśki... I dla dzieci oczywiście też.... |
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Patka, o jakich Ty zabawach piszesz? jakie Ci się udało wychwycić?
Aldii, ja też dodaję Miłoszkowi kaszkę bobovita dużą łyżką-niecałą łyżkę stołową na 190 ml mleka mod. Nie chcę go przepasać i tak dobrze waży ![]() Ula, już wiem o co kaman PMS Celka, powodzenia w poszukiwaniu opiekunki, mam nadzieję, że znajdziecie jakąś fajną Fleurdelacour, powodzenia w starciu z nocnym wstawaniem córki. Fajna fotka i jaka zgrabna babka na niej Sensuel, sama nie wiem czy się śmiać, czy płakać po tym co ta pielęgniarka Ci nagadała dla synka za gabaryty ![]() Gosbaj, zgadzam się z Tobą, że malcom należy dawać jedzonko, które i my jemy, ale nie w wieku 6 mies-jak to powiedziano Sensuel. Mój synek 9 września skończy pół roku i nie wyobrażam sobie by jeszcze jadł to o czym mówiła ta pielęgniarka. Może z tym zasypianiem, to tak macie teraz przez to, że babcia usypia go na rękach ![]() Karola_sz, Ty w tramwaj wiechałaś, a ja w szambiarkę Śliczne fotki ![]() Kasiorekzeta, za rozmiar spodenekJa w ubiegłym tygodniu weszłam w jeansy, w któe się nie mieściłam długo przed ciążą, a teraz po tygodniu spadają już mi z tyłka ![]() Kancia, to ekctra, jak ekctra ![]() Zebra, oby szybko przeszło synkowi |
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
ale naprodukowałyście dzisiaj!!jutro popisze jak wróce z pracy
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab dziękuje
ale łatwo chyba nie będzie płakał 3eci razKarola fotki super! Ale masz męża przystojnego ![]() Agapee ja nie miałabym czasu na wizaz w dzien wogóle, bo mało śpi Piotruś ale jak się bawi to musze być w pokoju, inaczej wrzeszczy- bji się sam zostawać. wtedy często kukam z doskoku i odpisuje. |
|
|
|
#2478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzielny Adas ![]() Cytat:
![]() Sensuel nie dziwi mnie to wcale. No coz, co kraj to obyczaj. Szymkowi nie daje jeszcze naszych obiadkow, ale kosztowal juz cala mase rzeczy, ktore my jemy. Zobaczy tylko, ze ktos cos je, namierza wzrokiem i zasuwa. A jak nie dasz, taaaaaki wrzask ![]() Fleur trzymam kciuki, zeby sie udalo wyeliminowac to nocne karmienie. Sliczna malutka karola pieeeekne fotki No i rozpakowalam to krzeselko, skrecilam Jest super! ![]() Szymek od 14 nie spal do po 20!!! O matko, myslalam, ze z tym maruda juz nie dam rady Bylismy na dluuugim spacerku, przy okazji zrobilam zakupki dla Szymka, ciuszki jesienne Spodenki, dresik, husteczke pod szyjke i kubeczek z rurka z nuby No i swietna kurteczke, 2 w 1, czyli kurteczka i bluza, ktora tez sluzy jako podpinka do tej kurteczki Ale jeszzce czeka troche do kupienia, bo ostatnio robilam porzadki w komodzie i tyyyle rzeczy odlozylam, bo mase rzeczy za malych...
|
|
#2479 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za ramki chyba babka doszła do wniosku , że źle się zachowała..mam nadzieję, że Adaś szyko się przyzwyczai jak pospędza czasu z nowymi ludźmi jakoś się zaadoptuje ja byłam dziś rano na tym BHP na 9 później musiałam z godzinę czekać aż kobitka skończy rozpoczęcie roku ze swoją klasą, bym mogła się dogadać i tak zaczynam dopiero 7 września te praktyki także trochę luzu jeszcze i przedstawiam Wam Julkę + moje wczorajsze "dzieło".. powiedzcie chociaż, że nie jest tragicznie.. i jedna fotka jest autka od strony, której nie muszę się wstydzić |
||
|
|
|
#2480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Luizka była dzisiaj bardzo grzeczna O kurde, ale Ty masz figurę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
olivia szkoda że tak się stało, ale ja zawsze powtarzam że wypadki chodzą po ludziach i że umarłemu się nie przytrafi - żeby się pocieszyć
dobrze że niewielką szkodę zrobiłaśula mi też rozstępy zostały ale na szczęście nie są bardzo widoczne tzn, ja je widzę wyraźnie ale tż mówi że spoko więc się nie przejmuję zebra ja na katarek euphorbium ale można 3 dni stosować (aldii mi tak napisała) i to jest taki psik homeopatyczny, ja widziałam poprawę jak był katarek i maścią majerankową mu smarowałam pod noskiem fleurdelacour - cudna - niezła z ciebie laska aldii jak już przybrała pozycję to zaraz pewnie zacznie Borys najpierw się kiwał w przód i w tył w tej pozycjikarola - super zdjęcia, szczególnie to wspólne mi się podoba
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Olvia samochodzik bardzo ładny i "nie jest tak tragicznie"
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Olivia, no trochę żeś przyszalała z tym bokiem auta
![]() Tak bez obrazy, ale ja tutaj bym nie wstawiała takich zdjęć, bo różnie to w życiu bywa nie zrozum mnie źleBydgoszczanka, Luiza w dzień była grzeczna, bo Miłoszek marudził ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Idę spać. Dobranoc Kobietki Wyderka widzę Cie napisz co u Was |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
kocurazab - wcześniej jakaś dziewczyna wkleiła właśnie zabawy i opisy z dziećmi - ale to było x stron temu
![]() Olivia ulalalala ładnie, ładnie spoko, nie jest źle ![]() A moja Natalka już ma 2 noc z rzędu, że budzi się między 21 a 22 no zasypia na rękach - odłożona się budzi... Wczoraj kulaliśmy się z nią do północy... Ciekawe jak dzisiaj... Nie wiem czemu tak się dzieje...
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Patka nie powiem Ci co to ale mam dzisiaj to samo...już 5 razy musiałam małego brać, bo płakał.
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 22 jeszcze jedzonko i dalej spac ![]() Olivia no troche przytarlas, ale nie jest najgorzej
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Zebra - fajny ten mój mąż . Tak sobie myślę: jak my zjemy ten cały tort??? Wpadniecie? ZapraszamKocurazab - wygrałaś Ty i ta szambiarka - to się nazywa wdepnąć w gówno Olivia - się polakieruje, nie jest tak źle, zawsze mogło być gorzej. U Mai to rzeczywiście mogą być migdałki, bo często pochrapuje jak śpi. Muszę pogadać z pediatrą; oni teraz mniej chętnie wycinają te migdałki. Skonsultuję się też z moim szwagrem-pediatrą Blonde - a mój nie śpi jak zabity Good night! Lecę spać, bo jutro nie wstanę.
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
kocurazab szambiarka...
a w ogóle z kim synek zostaje? karola zdjecia piekne zwłaszcza rodzinne,wszystkiego naj naj... z okazji rocznicy. ula,madziulka dieta dukana,znana tutaj. fleurdelacour ależ ty zgrabna,zazdroszcze ciepła. zebcia bidulek się męczy,pewnie przez ten katarek tak sie budzi. madziulka ależ zakupy ja tez musze sie wybrac bo Ada nie ma co nosić zwlaszcza po domku.dziś z nią troszke pochodziłam na kolanach i normalnie zimno od podłogi ciągnie.musze cos cieplejszego jej zakładać.gosbaj no trudno. jakoś zimno sie zrobiło w mieszkaniu niby 22-23st ale jak po kąpieli to Mała sie trzęsie jak nigdy.pewnie zanim zaczną grzać to sie zaziębimy .zasnęłam dziś z nią popołudniu i co...z mamusią to spi nawet 2godz a sama 40min tylko.a i wieczorem wypiła 240ml kaszki kurcze zaczynala od 125ml półtora tyg temu i już do takiej ilości doszła,mnie to cieszy bo chcę ją podtuczyc.taka pogoda że nawet na spacerze nie byłyśmy,jutro juzmusimy bo mleko i kaszka się kończy.
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
jeny
laski nie miałam neta trwało to wieki jednak wytrwałam i jestem z wami przejrzałam szybko wątek i już jestem z wami nasze dzieci są najcudowniejsze
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski.Dawidek obudził się o 7.30 no i ja też musiałam wstać.do pracy na 11, 2 h i jedno okienko. Mały z TŻ. troszke sie stresuje. Jutro mam jedną godzinke. Zmykam się szykować.Odezwe sie popołudniu. Czy Wasze dzieci też tak marudzą?buzka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

no coz u mnie dzisiaj bez rewelacji, rozpoczecie trwalo z 15 min i poszlam do domu. Jutro jest prawdziwy pierwszy dzien 
a zarabiają na nas Nutricia, Nestle itp. Ja dziś wydałam 130 zł na żarło dla Adasia
. Bosze, jaka boska figura. Zazdraszczam... P.S. Sukienka prześliczna, a Liwia 
???

ale od tygodnia nie chce sam zasypiac
ja zawsze go do kuchni w nim bralam, albo jak jedlismy
Blender rzecz przydatna w domowym gospodarstwie- anwet deserki nim robiłam czy koktajle, bitą śmietane, jakieś kremy. Wcale się zupek małemu nie nagotowałam ale zakupu i tak nie żałuję