|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
violisia daaiissyy - to pm2009 jeszcze działa?? ale wstyd, nie zglądałam tam od ślubu :|
anulinka2009 - maskara!! strasznie Ci współczuje - tyle stresów, nerwów, ślub odłożony!!! mam nadzieje że z TZtem wszystko dobrze! ściskam mocno! ja nie wiem co w tym jest że tak się cieszymy na każdą kolejną wizytę u gina tzn wiem - zobaczymy maleństwo -a le ja naprawdę nie mogę sie doczekać każdej kolejnej wizyty - teraz mam za tydzień dokłądnie! masakra.. jeszcze tydzień!a ja .... co do jedzenia... nie mogę jeść mięsa szczególnie drobiu - kiedys mogłam jeść tylko drób, a teraz wole schabowe ![]() najbardziej ubolewam nad tym, że nie mogę jeść camembert i wędzonego łososia !!!
|
|
|
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- boli mnie strasznie dzisiaj glowa, to drugi raz odkad jestem w ciazy. Bol nasila sie jak bedzie tak jak ostatnio to do wieczora nie wytrzymam i znowu bede ledwo kladla glowe na poduszce. Macie jakies sposoby? a tabletki od bolu? pewnie nie wskazane? wypilam juz kawke (slaba) i mi nie przeszlo
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
hejka Dziewczynki...
Ja za często nie pisze na forum ale czytam Was regularnie... dla tych dziewczyn, które mnie nie kojarzą, to jestem mamą majową i aktualnie leci mi 11 tc. Jak zaczęłyście pisać o tej INCE waniliowej, to myślałam, że zwariuje
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ubolewam z powodu camembert i łososia i piwa ![]() Cytat:
TRzymamy kciuki za zdrówka przyszłego męża !
|
|
#2466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu lososia nie mozna jesc ? |
|||
|
|
|
#2467 |
|
Przyczajenie
|
dzis jest 35dc i ide do ginekologa. myslicie ze bedzie cos widac? mam nadzieje ze tak. owulacje mialam prawdopodobnie 22-09.
|
|
|
|
#2468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
nie piszę często bo czasu brak, ale czytam regularnie ... dziś byłam u gina - 11 tydz, dzidzia ma 4,22 cm , na 22.10 mam gentyczne, och i ach sama słodycz !mdłości mnie opuszczają, jakby ciut więcej siły więc idzie ku dobremu, no i w spodniach robi się ciasno... pozdrowienia dla nowych i starych mamusiek Cytat:
Powiem ci w sekrecie, że zaglądam na Wasz wątek 2009, bo sama rodziłam w 06.2009, ale jakoś się nie odzywałam a później już jakoś glupio mi było się wtrącać widziałam ze się starałaś i cieszę się że się udałao
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamusie
Wczoraj robiłam badania, dziś odebrałam gr krwi, jutro odbiorę resztę, mam nadzieję,że będą ok. Aliczka, wizyta na pewno minie miło i przyjemnie Tak,jak pisała Eweska, przygotuj się na zwykłe bad. ginekologiczne i USG pewnie dopochwowe. Koniecznie napisz jutro,jak będziesz po wizycie Jak minęła i co u twojego Bejbika ![]() Cytat:
Też na twoim miejscu przepłakalabym chyba pół nocy. Ale na pewno wszystko będzie ok, a to że ślub się trochę opóźni no to trudno. Najważniejsze,że się odbędzie! I super, że masz taka sukienkę w której brzuszek się zmieści 3mam za Was kciuki bardzo, bardzo mocno! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Duża ta twoja Dzidzia! Super, że tyle udało Ci się zobaczyć Pewnie nie możesz doczekać się 22.10 ![]() Pozdrowienia dla wszystkich Mamusiek |
||
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze z takich ciekawostek naszego gabinetu kosmetycznego
Często przychodzą Panie na depilacje bikini albo na całkowite wydepilowanie właśnie przed wizytą u ginekologa. Jak to mówią "to nie te czasy gdzie baby futrem świeciły przed oczami ginekologów" ![]() Hehe co Wy na to? Ja rozumiem jekieś częsciowe ale żeby taką golizną mu walić?
|
|
#2473 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a odrzuca mnie MIĘCHO, które tak kochałam przed ciążą... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to jest moim zdaniem chamskie z jego strony trochę :/ już mu mówiłam nie raz, że co poradzę na to, że mam taką chcicę no i muszę zjeść to, czego mi trzeba !Cytat:
![]() Cytat:
![]() też myślę, że porę na rodzenie mamy świetną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo chociaż samej sukni, bo nie wytrzymam !!![]() dobrze, że macie małe wesele, bo tak to byłby spory problem. zdrowia życzę Twojemu TŻ !! Cytat:
|
|
|
#2474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co ja wiem, i słyszałam też o takich przypadkach kiedy ginekolog zwraca uwagę kobiecie na temat właśnie depilacji na zero. Ponoć owłosienie jakoś tam trochę chroni przed wirusami itd. Oczywiście to wszystko kwestia "gustu" i upodobań i każda może mieć inne podejście
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z 2.strony nie chcę być całkiem zapuszczona, więc wybieram się z kilkudniowym zarostem :P
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania tzn ze nie polecasz mówic od razu? .. co za chamstwo !
|
#2477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to juz chyba 20 czesc albo i wiecej..Cytat:
|
||
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
nie nie. nie to miałam na myśli, bo ja powiedziałam od razu i niby bylo ok (gratulacje itp), ale ostatnio mnie się czepiała, że specjalnie zaszłam w ciążę i że oszukałam ją, bo mówiłam jej kilka m-cy temu, jak mi dawała umowę na czas nieokreślony, że nie planujemy póki co dzieci. a umowę dostałam ze względu na kredyt.
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-10-12 o 16:11 |
|
|
|
#2479 |
|
Moderatoreska
|
Aaaaaaaaaaaaa nie nadążam, piszecie i piszecie
Ale to super ![]() Zrobiłam sobie małą drzemkę już nie mogłam wytrzymać i padłam na 2 godzinki teraz mi lepiej ![]() Ale nas tu duzo, witam kolejne nowe mamusie Co do depilacji przed wizytą u lekarza to owszem doprowadzam się do porządku, przeważnie goliłam wszystko, ale jak wiedziałam że idę na wizytę to zapuszczałam, żeby troszkę było Głupio mi by było u gina świecić łysiną I też juz nie raz słyszałam że lekarze zwracają pacjentce uwagę jak są ogolone całkowicie, więc wolałam tego uniknąć A czy mój gin miałby jakieś zastrzeżenia co do tego to nie wiem, nie mam pojęcia ![]() Anulinka zdrówka dla przyszłego małżonka, wszystko będzie dobrze
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-12 o 16:12 |
|
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
Już kiedyś wstawiałam, ale nie mogłam znaleźć postu, bo tyle naszkrobane tutaj
![]() Wstawię raz jeszcze, myślę, że dziewczyny, które już widziały nie obrażą się, że śmiecę. Sukienka jest krótka ( za kolano ). A my w ramach odreagowania stresu idziemy wieczorem na "Śluby panieńskie". A po drugie mam ogromną chcicę na lody z polewą karmelową z Mc Donaldsa ( a jest obok kina ).Od czwartku TŻ będzie w szpitalu, więc musimy jak najwięcej pobyć razem. Tak w ogóle, to dzięki dziewczyny za dobre słowo |
|
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do zdjęcia to może uda mi się wieczorem, muszę położyć małą spać bo mi klepie w kompa, no i skaner opanować, a poza tym zdjęcie mam tylko w duuużym przybliżeniu i dość kiepsko widać, ale co tam ;-) anulinka2009 wszystko będzie dobrze, najważniejsze jest zdrowie !!! trzymaj się cieplutko
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-12 o 16:17 |
||
|
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisz, czy film był fajny, bo też chcieliśmy się wybrać. nigdy na te komedie polskie mnie nie ciągnie, bo większość to shit, ale to mi się wydaje fajne. ![]() suknia bardzo ładna - taka inna ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- czytałam właśnie na filmweb o ślubach panieńskich, ale ponoć kiepskie, jak większość polskich filmów, które powstały w ostatnich latach. te "szalone, nowoczesne komedie".
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-10-12 o 16:15 |
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Sliczna suknia !! Trzymajce się z tż tem ;-)
Ech ja też pospałam tak mnie znużyło, ze szok ;-/ Już niedługo 13tydzień i podobno ma być explozja chęci do życia he he
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziewczyny zastanawiam się nad taką podkładką dla ciężarnej do samochodu, bo mnie kurcze już pasy uciskają w brzuch, miała któraś coś takiego ??? (to kosmicznie drogie jest, ale może jaies używane znajdę, a może poproszę mame to mi coś takiego podobnego uszyje, tylko czy to zdaje egzamin) ??? |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
andziot rodziłaś w 2009 i teraz w ciąży 2 jestes?? Podziwiam Cię!! Ja rodziłam w 2005 i szczerze ja nie wiem jak sobie poradzę bo z Zulą do teraz śpię a jak się obudzi w nocy to płacze. Będzie 6lat różnicy dokładnie /bez miesiąca/ ja nie wiem jak mi się to uda pogodzić...Przecież jak to małe będzie płakać to i ona będzie jak się obudzi. Ja wiem, że tż mi pomoże, ale on rano do pracy tzn na 9/10 jest programistą i musi być wypoczęty więc i tak on w jednym pokoju, ja z małym w drugim, a Zula w najbardziej od nas oddalonym, zeby nie było słychać płaczów małego. Boję sie też w dzień bo ona jest taka głośna że nie da mu pospać i koko-bongo będę miała...
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny jestem tu nowa ale licze na miłe przyjęcie
![]() róny miesiąc temu dowiedziałam się ze jestem w ciąży no i radości nie ma końca jestem w 11 tygodniu ciąży a termin porodu wyznaczony na 6 maja 2011 ![]() bardzo się ciesze mimo mojego młodego wieku (20 lat) ale moja radość nie może nawet być porównana do radości mojego TŻta (30lat) no i już wszystko jasne ![]() nie mam żadnych objawów i wcale nie tyję jem wszystko to c o wcześniej jadłam nawet troszkę więcej i nie mam żadnych objawów typu nudności wymioty itd...myślicie że to dobrze???
|
#2488 |
|
Moderatoreska
|
Alicja maleństwo przyzwyczai się migiem do hałasu w domku i nawet to lepiej. Mój syn jak był malutki to w domku była cisza, w nocy często buszował, płakał, więc jak tylko on spał w dzień ja spałam z nim, mąż w pracy była idealna cisza, a później się okazało, że zrobiłam duży błąd, bo jak spał to przyzwyczaił się do ciszy i każdy szmer, rozmowa go budziła. Teraz nie zrobię tego błędu i nawet jak sama będę z dzieciaczkami w domku to telewizor będzie grał, będę wszystko normalnie robiła, nie będzie chodzenia na paluszkach itp.
Chcąc nie chcąc będą musiały przyzwyczaić się spania jak jest głośniej bo może tak być, że jedno będzie płakać, a drugie będzie spać Na poczatku pewnie będzie ciężko bo jak jedno się obudzi to i drugie będzie się budziło, ale mam nadzieję, że się przyzwyczają i jak jedno uśnie drugie nie będzie się budziło ![]() Vanes witam i gratuluję |
|
|
|
#2489 |
|
Rozeznanie
|
ech masz rację
Mój tż jest z bliżniaków teściowa opowiadała że on wył a siostra spała ;-))) Trochę się tego boję bo się nie rozdwoję tu Janek będzie się darł a tu Zuzia ;-/ U mnie choć te 6lat jest może Zuzul zrozumie...
|
#2490 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() U mnie będą dwa maleństwa się darły, a ja będę sama, na początku po porodze będzie mąż ale nie za długo, później będę sobie radzić sama i jakoś dobrze to wszystko widzę, myślę że dam sobie radę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

tzn wiem - zobaczymy maleństwo -a le ja naprawdę nie mogę sie doczekać każdej kolejnej wizyty - teraz mam za tydzień dokłądnie! masakra.. jeszcze tydzień!
!!!

od 27.04.2011 

, ale prosze o przyjecie bo wczoraj ujrzalam 2 kreseczki i na drugim tesciku "pregnant 2-3" 

Często przychodzą Panie na depilacje bikini albo na całkowite wydepilowanie właśnie przed wizytą u ginekologa. Jak to mówią "to nie te czasy gdzie baby futrem świeciły przed oczami ginekologów" 

czasem sie zastanawiam czy na pewno sie cieszy ze bedzie tata...
to jest moim zdaniem chamskie z jego strony trochę :/ już mu mówiłam nie raz, że co poradzę na to, że mam taką chcicę no i muszę zjeść to, czego mi trzeba !