|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Cytat:
![]() ale nowości-SUPER![]() Cytat:
![]() Madziu zdrówka Bardzo dziękujemy za kciukasy - przydały sie dziś. Poszłam na to badanie bez skierowania bo trzeba było wreszcie zbadać TSH. Zapłaciłam, wchodzę z Michasiem do zabiegowego - są 2 pielęgniarki. Pytanie: " pani pobieramy czy małemu" ja: małemu odp: a to nie do mnie..... ![]() ja: a do kogo odp: to może koleżanka.. ja: ok. na to koleżanka popatrzyła i mówi: to ja zadzwonię po Krysię to przyjdzie.... po 5-7 min przyszła Krysia i stwierdziła że Młody jest "tłuściutki" i ona będzie robić " na czuja". Jak to usłyszała to mnie trafiło ale ok. czekam na pobranie bo badanie ważne. Finał był taki, że Krysia wbiła igłę i pod skórą zaczęła szukać żyły- Michaś się drze, ja zaczynam ryczeć-WARIATKOWO!!!! Najgorsza jest ta bezsilność matki- bo badanie trzeba zrobić a nie wiesz na kogo trafisz. Teraz ma zasinioną rączkę (pobierała ze zgięcia ręki) ale mam nadzieję, że szybko zejdzie. Strasznie to dziś przeżyłam
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Zegarek Taty
![]() Cytat:
Dziewczyny a co z Katevalley? Ona taka dosyć aktywna była, a teraz taka cisza?
|
|
|
#2463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taki zolwik spiewajacy i plywajacy jest suuuuuuuuuer! Cytat:
A tak serio ,to ktorej Blanka ma ostatnia drzemke? Bo chyba traktuje spanie o tej 19 jak drzemke a nie spanie nocne juz...moze trzeba ja troche przetrzymac jeszcze? Cytat:
![]() Ale edukacyjne... U nas nie wiem czy tata by dal swojego Lola do takiej zabawy...
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już ja bym im chyba jak tak można!! toż to małe dziecko przecież ![]() ~~ wiecie co, zadzwoniłam do baby fantu zapytac czy mają ten pchacz i pani powiedziała że owszem a cena 169 zł... więc właśnie zamówiłam na all i z przesyłką zapłacę 111 zł z groszami niezła różnica także prezent zamówiony |
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
CHYBA WIEM KTÓRY
tylko mój tż jest uczulony na zabawki do kąpieli które mają baterie absolutnie nie daje takich kupować ehh elektryk......
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik jak mnie to wkur...ile razy z małym miałam takie akcje...nawet dzwoniłam wcześniej pytać czy pobieraja niemowlętą krew a na miejscu cyrki- Ty pobierz, nie ty...ja się boję....
|
|
|
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A no to chyba ze tak... ![]() A to moj maly jak jadl dzisiaj deserek...zabieral mi lyzeczke, to dalam mu jego taka specjlana lyzeczke, to moja i tak mi zabral... Ale zjadl calutka miseczke sam... a tak lubilam go karmic... ![]() IMG_3397.jpgIMG_3398.jpgIMG_3399.jpgIMG_3400.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-07 o 15:47 |
||
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzien dobry mamusie Ale naskrobalysie ![]() Dziekuje bardzo za komplementy pod adresem Kamilki Ja wlasnie z pracy wrocilam musze leciec zapalic w piecu i jade po kamilke do tesciowej. Pozniej sie odezwie
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedny Michaś, napewno już zapomniał ale takie chwile grozy przeżyć u nas zawsze Agusi pobierali z paluszka krew nawet na morfologie, bo raz się tak z nią bałam iść a ta pielęgniarka powiedziała że nie będzie boleć bo z paluszka pobierze takim małym dzieciom to na szpitalu tylko pobierają ale teraz już jest duża to też może z rączki będą pobierać ![]() mi jak tak szukała kiedyś żyły na "czuja"!!! to aż słabo mi się zrobiło a co dopiero taki maluszek
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
najlepsze życzenia dla dzisiejszych Jubilatów
Konspi za kroczki!!u nas Olcia puki co sama stoi, z kroczkami jeszcze się trochę boi za to pzy mablach bryka i śmiesznie chodzi pchając przed sobą odkurzacz, jeździk albo taborecik![]() Kareninka to chyba Ty pisałaś o chrupki - moja Olcia paluszkami mnie tak karmi
|
|
|
|
#2471 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba Ci się z jakąś inną dziewczyną na wątku pomyliłoCytat:
Cytat:
A co do studiów to ja na 99% w marcu na podyplomówkę idę. Na samą myśl o tych wspaniałych weekendach w szkole mam ochotę Fajny Cytat:
Możesz się nie zgodzić na pobieranie z żyły zwłaszcza jeśli oni na miejscu nie mają lekarza bo jeśli by Ci mały zemdlał to co one zrobią??????? Jak one krwi nie umią pobierać?? I niech Ci nikt nie wmawia że nie można z palca bo tyle ile moje dziecko miało robionych badań to więcej niż niejeden dorosły przez całe życie i to wszystko z palca i TSH również. Jak ja bym miała za każdym razem to przeżywać co za pierwszym razem to bym już po kursie pobierania krwi pewnie była.... Cytat:
Wiktor jedynie umie widelcem parówkę dziubać, bo parówki w miarę lubi i je je. Kaszkę zamiast do buzi to by pewnie na ścianie lądowała więc na razie próbujemy bardzo powolutku ![]() Zdjadłam całą czekoladę, niech mnie ktoś ubije ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-12-07 o 16:29 |
|||||
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina ale cudownie sam zjadł! Łał! Mój tlyko łapkami potrafi
![]() Kate napewno dasz rade choć domyslam się, że najprościej nie będzie ![]() Nam wszędzie żyły pobierali jak do tej pory:| Tylko raz z paluszka jak sama morfologia była...ale jak cokolwiek więcej to od razu z główki było albo rączki... czasem było ok a często jakieś przejścia, bo babsztyle pobierać krwi nie potrafią maluszką! A najgorzej było w szpitalu, bo traktowały to tak mechanicznie jakby lalka leżała przed nimi a nie dziecko:\ tam aż i ja wrzeszczałam... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-12-07 o 17:16 |
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() ale śliczne fotki dziś widziałam i bałwan wg mnie pierwsza klasa ![]() o matko, takiego pobierania krwi bym nie przeżyła! a też miałam sytuację, gdzie 2 niunie próbowały z przeguba łokciowego( dobrze nazwałam?) pobrać Olce krew jak miała jakieś 3 czy 4 miesiące masakra. Miałam nogi z waty i byłam roztrzęsionaKate- myśl o zajęciach w weekendy są przerażające, ale na szczęscie jak już się na nich jest, to nie jest źle kupiłam dziś Olci te paputki, mam nadzieję, że będą fajne i to na tyle, Olka się budzi, baaaaaaaj edit chyba jednak jeszcze postanowiła nie wstawać- powiedźcie dziewczyny te pchaczo-chodziki sa fajne? myślałam o takim, ale TZ mnie zniechęcił i sama nie wiem. A ten co Konspi wstawiła jakoś mnie znów nakręcił
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-12-07 o 17:18 |
|
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za samodzielność! Ależ on przystojniaczek mały jest ~~ dziewczyny tak chwalicie tego bałwana ale muszę się Wam przyznać do małego oszustwa to nie jest taki prawdziwy bałwan... wykroiłam rękami taki płaskie talarki (jak ma na kapeluszu) i tak ustawiłam że wygląda jak kule ~~ Elalank jak tylko dostaniemy przesyłkę i Ola przetestuje ten pchacz to wystawię opinię
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-07 o 17:24 |
||
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprytnie to zrobilas
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica osz Ty cwaniaro
![]() Mamusie mogłybyście mi podać tą fajną stronke z ozdubkami na roczek
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() karerina alez On samodzielny KateKate a masz za czekolade ja mam w szafce 2 i tak chodze koo nich ale twardo trzymam sie diety -zobaczymy jak długo i tak juz przytyłam aha , ty wyrodna matka tys prze cudowna mamusia Farniu ale bule wcina Gosik wawa co za baba ...no masakra jakie czasem sa głupie i niedelikatne te pielegniarkiuciekam poźniej wpade ,\i nadrobie dokonca ,teraz Misia do spania
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-07 o 18:27 |
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez moja za chwile ide kapciac ikladziemy sie spac zobaczymy jak nam dzis pojdzie
|
#2479 | |
|
Rozeznanie
|
podgladam, kazdego dnia i podczytuje.... wiem kto teskni, kto sie droczy, kto zaszedl za skore tz, widzialam fotorelacje z jakiegos szczytu w niemczech ),wiem komu wyszly zabki, kto zabawia sie na sniegu, kto choruje.....i kto marchewke biednemu balwankowi zamiast nosa usadzil....ale wiecie co, zapomnialam GDZIE??? :brzydal :oczywiscie dla solenizantow razem z kachula zaspiewam: Cytat:
wiec kochane z placzem poddalam sie leczeniu, ze wzgledu na to ze zab sie dzi na nerwie musialam wykonac zdjecie serce mi pekalo a lzy sie laly..... tylko sie modle aby moja kropeczka z tego powodu chora nie byla![]() w piatek ide na usg i juz doczekac sie nie moge![]() miriam pchaja sie zeby, slina sie toczy.... a ona tylko calowac by chciala ![]() , zrobila sie z niej taka przytulankajutro idziemy na szczepionke i na wizyte do pedi. olalicous- u nas byl ten sam problem, kiedys juz o tym pisalam i tak jak juz kareninka zasugerowala, kladz ja pozniej np. o 20:30 u nas pomoglo, miriam chodzi spac o 21:00. i mamy malymi krokami powrot do owocow ![]() , ale tylko wybranych
|
|
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę się mu w takim razie przyjrzeć jeszcze raz ![]() dzięki, będę czekać z niecierpliwością Zebra-to ten fajny sklep: http://congee.pl/ nie wiecie gdzie są fajne promocje pampersów?? kończą się nam, a ja z tych co lubią promocje
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-12-07 o 18:51 |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia dokładnie... dlatego leczyłam zęby w ciąży. Współćzuje bólu zęba- sama nie tak dawno ucierpiałam się ze swoim... na somo wspomnienie tego co się działo..brrrrrr... napewno wszystko będzie dobrze
![]() Eluś dziękuje Ci pięknie
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś tez sie udało Kamilka sama zasnela w swoim łóżeczku
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kareninka - Andre extra je super, a czysto było w koło ![]() Zdjęcia na śniegu extra ![]() A my szczepienie mamy jutro, ciekawe jak pójdzie ![]() A tą babę od pobierania krwi to chyba bym wyszarpała
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja tam ostatnio Sandry za bardzo karmić nie lubię, bo to jedna wielka walka o łyżeczkę, bo ona by chciała sama, ale jeszcze sobie z łyżeczką nie radzi tak jak Andre. Trochę lepiej idzie jej z widelcem ![]() Cytat:
![]() Sandra była wniebowzięta i chodziła z tym pchaczem Andre jak nakręcona. Zresztą była pod wrażeniem wszystkich jego zabawek ![]() I dziś mi tż przyniósł prezent gwiazdkowo-urodzinowy... nowy komputer Tak to jest mieć programistę w domu. Chciałam sobie co prawda kupić po pierwszej wypłacie w marcu, ale on postanowił inaczej Teraz tylko znów będę musiała przyzwyczaić się do Linuxa ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-12-07 o 22:00 |
||
|
|
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
Zeberka uważaj na ten sklep, bo ja tam zamawiałam kilka rzeczy i zamawiałam 2 girlandy hawajskie (http://congee.pl/product-pol-581-Kolorowe-Girlany-Lampiony-hawajskie-3-65m.html) a dostałam inne kolorowe (http://congee.pl/product-pol-1668-Girlanda-Kolorowe-Lampiony-365-cm-.html)
ponadto prosiłam o świeczkę 1 z biedronką a dostałam z kwiatkiem ![]() a i zamówiłam jeszcze takie coś: http://allegro.pl/show_item.php?item=1296730525 może coś z tego planujesz zamówić? Zaharia wierzę, że leczenia ząbka nie zaszkodzi fasolce.. |
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2487 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę się utwardzić chyba ![]() a wam gratuluję! Cytat:
siebie człowiek by jeszcze przeżył ale bezbronną istotkę?! Cytat:
![]() Cytat:
zamiast na nim jeździć to ona go pcha.czyliodpadł mi wydatek na pchacz
|
||||
|
|
|
#2488 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E tam ubije, czekolada ma hormon szczescia...no dobra w sumie banany tez.... Ale moze pijesz wiecej kawy ostatnio i twoj organizm domaga sie magnezu zawartego w czekoladzie, ktory kawa wyplukuje...ja tak zawsze mam... ![]() Palcami to maly banana je...boszzzzzz - jak to potem wszystko wyglada... ![]() Cytat:
Buahahahaaaaaaaaaa.....al e sie usmialam....odwazne wyznanie... Jak chce... ![]() Cytat:
Kochana, jak trzeba to trzeba, napewno wszystko bedzie dobrze Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O tak, widzialam! Ale naprawde ladnie sobie radzi! Tak ladnie nabija na widelec! Cytat:
Ale tak naaaajbardziej spodobal sie jej pchacz, stolik i...bebenek, co? A jak sie dziwila, ze paluszkiem nie wystarczy dotknac, zeby gral...ona tak delikatnie....ale pozniej to walila jak zawodowa perkusistka... ![]() Fajny prezent! ![]() Aha Ola, mam 3 zamowienia na twoj Lippenbalsam... ![]() Dzien doberek my dzisiaj wyspani...maly spiewal swoje arie operowe w lozeczku dopoki do niego nie przyszlam... ![]()
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
p.s.
Olalicious te twoje mleczne kanapki zrobiły u nas furrorę! ![]() nie ma to jak pomysły z wizażu
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
ja od rana ![]() moje dziecko siedzialo w łozeczku i nie wiem kiedy tak nawalilo w pieluche ze wszystko wokoło usmarowane takze cala posciel do pranie,dziecko pod prysznic a ja po takim zapachowym poranku orzezwiona i obudzona szybko ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- A wlasnie gdzie nam sie Kolanosia podziewa?chyba w tej czesci watku jeszcze jej nie było//
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

no i nie mogł się nacieszyć żem ja Konspi

już ja bym im chyba 

to nie jest taki prawdziwy bałwan... wykroiłam rękami taki płaskie talarki (jak ma na kapeluszu) i tak ustawiłam że wygląda jak kule