![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj podpisałam umowę zlecenie na bycie rachmistrzem spisowym od 1 marca do 30 czerwca. Z jednej strony fajnie, bo jakaś kaska wpadnie no i spożytkuję swój czas. Ale z drugiej - co dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No jak można za nadstawianie niewątpliwych walorów dawać tyle kasy,a za uczciwą pracę marne grosze.Sorry,tej nędznej acz uczciwej pracy to też ze świecą szukać.I moje pytanie-skoro jest takie zapotrzebowanie na Obrabiarki Męskie-to skąd u licha pieniądze biorą Ci którzy na nie wydają?Toż to musi mafia,albo śmietanka polityczna ![]() Rachmistrz-dobra sprawa,tylko róznych ludzi można trafić na swojej drodze,ale ogólnie to sympatyczna fucha-a potem się zobaczy-nie martw się na przyszłość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze przegapiam takie nabory. W ogóle o nich nie mówią, wszystko idzie drogą pantoflową... ![]() Zauważyłam, że wiele moich znajomych szukając pracy, nawet jak, wie, że gdzieś szukają kogoś nowego na jakieś stanowisko nic nie powiedzą. Sami starają się o pracę i nie chca robic sobie konkurencji i nawet ciężko liczyć na kogoś.
![]() |
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fiolka takich ludzi jak Ty nam potrzeba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Przyczajenie
|
Hej,
czy mogę się przyłączyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Przyczajenie
|
Jestem bezrobotna od 3 lat (miną w czerwcu) a szukam pracy od stycznia 2010.
Szukam pracy jako grafik komputerowy ![]() Muszę przyznać, że ostatnio ogarnia mnie ogromna frustracja i przygnębienie przez ciągłe siedzenie w domu. Dlatego zdecydowałam się odezwać. Trochę raźniej wśród ludzi, którzy są w podobnej sytuacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
o witam ja też jako grafik szukam
![]()
#2470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też ostatnio ogarnia przygnębienie, ale ja wysyłam CV gdzie tylko się da (chce wreszcie zacząć pracować) i mimo to nikt się nie odzywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Przyczajenie
|
black-bubu - Centralna Polska
![]() ![]() Alexandrika - Nie, nie pracowałam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Fiolka, hej, widzę, że humor dopisuje
![]() ![]() U mnie dziewczyny nic nowego. 1 marca mam wizytę w UP, pogadam na temat tego stażu jak to wygląda i zobaczymy. W tym wtz-cie dwie kobietki idą na macierzyński, więc może aby spełnić wymóg pani kierownik zatrudniła mnie powiedzmy na zastepstwo czy coś? W ogóle to orientujecie się, jak to wygląda? Chodzi mi o to, czy jest ustalony minimalny czas na jaki pracodawca musiałby mnie zatrudnić po stażu? Ilość miesięcy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Przyczajenie
|
Wydaję mi się, że miesiąc
![]() A mnie staż jak na złość nie przysługuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Tylko miesiąc?! Nie wydaje mi sie, no ale może
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Przyczajenie
|
Szukam w internecie i patrzę, że różnie piszą. Raz 3 miesiące, raz 6. Mnie ciotka (pracuje w UP) powiedziała, że miesiąc (pytałam w zeszłym roku, może teraz są jakieś zmiany, nie interesowałam się tym).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
powinna to być umowa, która ma jakiś rezultat - osobiście wykonywana przez osobę podejmującą się umowy o dzieło; dodatkowo nie powinno się to wiązać np. z konkretnymi godzinami wyznaczanymi przez zlecającego wykonanie dzieła tylko z konkretnym zadaniem i jego wykonaniem np. pomalowanie płotu, wykonanie mebli, umycie samochodu ( sorry za trywialny przykład - jedyne co na szybko przychodzi mi do głowy ![]() tyle w teorii, praktyka bywa różna ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Zależy jakiego masz pracodawcę i na ile jest wobec Ciebie uczciwy. A podali Ci jakieś powody dlaczego nie mogą Ci dać umowy o pracę? W końcu na czas określony ( próbny rozumiem, że już nie wchodzi w grę, bo umowę już miałaś jedną) to tylko w razie czego 2 tygodnie okresu wypowiedzenia jest. Może boją się, że "zaciążysz" ![]() Dopytaj się o powody i wtedy podejmij decyzję ![]()
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy ![]() WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam 2 marca wycieczkę do PUPy i się okażę,czy pokażą mi znów swą piękną pupę od strony przedziałka zrobionego grzebieniem,bo ten naturalny rowek-nie wiem czy wiecie,ale tak głoszą legendy-zanikł już tym pomocnym paniom w urzędzie od ciągłego siedzenia przy kawce,no i muszą go sobie grzebieniem poprawiać ![]() Nie wiecie moje piękne Panie i Panny ile teraz dolarów lub Peelenów można wytarmosić od tych darmozjadów teraz?Bo ja tu chciałabym pożyć trochę,z wioski się wyrwać np. do Libii,teraz tam podobno wycieczki tanie jak barszcz i atrakcje oferują różniaste-szkoła przetrwania w cenie wycieczki,zwiedzanie w grupie terrorystów płonących szybów naftowych i takie tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Przyczajenie
|
Widzę, że tu sama młodzież bo ja na staż jestem już za stara
![]() Ja mam wizytę w UP dopiero w maju, na szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cofamy się mi się zdaje,bo państwo dzisiejsze nie dość,że nie docenia naszej energii,ambicji i wiedzy to jeszcze próbuje ją w nas stłamsić .Staż to cud-więc nie martw się i tak w pierwszej kolejności dostaną Ci co mają znajomości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Kokosanko Tyś za stara ja dzieciata na dodatek z urlopem wypoczynkowym i wychowawczym w papierach także też się nie kwalifikuję
![]() Fiolka a ja ostatnio myślałam o wakacjach choć krótkich byleby słonecznych, myślę, ze ta proponowana przez Ciebie Libia byłaby w sam raz gratis jeszcze atrakcje by były co by mi się nie nudziło ![]() **** Tadam.... znalazłam dziś 3 ogłoszenia (to naprawdę bardzo dużo) zaaplikowałam, plus jeszcze wysłałam w ciemno do 6 firm, czyli bilans na dziś całkiem niezły ![]() ![]() ![]()
#2483 |
Zadomowienie
|
głupie pytanie, ale skąd wiesz, że czytali i ile razy?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kokosa_nka;25341913]Znajomości to mam tylko mi nie przysługuje
![]() E,no to już masz +10 do za***istości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Następne kursy chyba nie mają już sensu bo kwalifikacje mam (tak mi się wydaje ![]() Skończyłam studia mgr inż. z Fizyki Technologii Informatycznych, Studia podyplomowe z Grafiki komputerowej i Technik Multimedialnych, Kurs Artystycznej Grafiki Komputerowej, DTP i Pre-press, Kurs Zaawansowanej Grafiki Komputerowej i Projektowania Stron WWW. To na co mi następny kurs? ![]() ![]() Ciotka by od razu załatwiła gdyby nie to, że jestem uparta i chcę pracować w zawodzie. A akurat dla Grafika nie mają żadnych ofert ![]() ![]() Już mi parę osób powiedziało, że jestem głupia jak but ale to kwestia ambicji, marzeń i samozaparcia w dążeniu do celu. Nie po to poświęciłam 19 lat na naukę, żeby teraz robić coś co nie sprawia mi najmniejszej przyjemności ![]() W każdym razie teraz czekam na nowe wnioski na otwieranie działalności gospodarczej. Miały być już w styczniu, ale wszystko się ciągnie i mają być koło połowy marca, więc jeszcze kupa czekania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Alexandrika jeśli wysyłam cv normalnie a nie przez opcję aplikuj np na pracuj.pl to korzystam nie ze skrzynki meilowej tylko ze strony cv-raport.pl tam jest lista kto i kiedy czytał tj. otwierał Twoje załączniki.
Kokosanko to Ty też z Łodzi? a który PUP jeśli mozna spytać? Ja też mam takie same odczucia co do dziecka, brakuje mi juz troche oddechu, a wiem, że z pracą byłabym lepszą mamą bo spełnioną. Ale ja akurat do decyji, że chcę powrócić na rynek pracy musiałam dojrzeć. ***** Z jednej firm w ciemno odp mi, że nie planuja w najbliższym czasie zmiany kadry, dobre i to, że chociaż odp.
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2011-02-25 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak black-bubu ale ja mam niezbyt przyjemne wspomnienia z rozmów kwalifikacyjnych w Łodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zadomowienie
|
Areina ja mam pytanie co do tego twojego szkolenia z Excela, moge wiedzieć gdzie je odbywałaś i ile płaciłaś? Ja cały wczorajszy wieczór szukałam rożnego rodzaju szkoleń i albo są za daleko albo za drogie albo ja bym się na nie nie kwalifikowała
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.