BEZROBOTNI łączmy się część 2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 12:02   #2461
Claris
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej przeraża brak jakichkolwiek ogłoszeń o prace
W UP pojawiaja sie co tydzien, a polowa z nich wielokrotnie sie powtarza, jakby ciagle te same firmy kogos szukaly. Chyba nikt nie chce tam pracować skoro tak jest
W internecie to już w ogóle klęska z ogłoszeniami o prace.
Zgadzam się pamiętam kiedyś kupowałam gazetę wyborczą z dodatkiem praca w pon. i było tam pełno ogłoszeń, no masa. A kupiłam ostatnio łudząc się, że może tam coś znajdę i dosłownie kilka kartek przeraziłam się, bez kitu...

Wczoraj podpisałam umowę zlecenie na bycie rachmistrzem spisowym od 1 marca do 30 czerwca. Z jednej strony fajnie, bo jakaś kaska wpadnie no i spożytkuję swój czas. Ale z drugiej - co dalej
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:10   #2462
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
ja też nie mam gdzie nawet wysłać. Choć wczoraj wieczorem zrobiłam listę 7 firm do których wyślę cv w ciemno, a nóż widelec. Kurcze nawet na promocje wysyłałam ale też nie ma odzewu, a teraz na marzec to właśnie coś takiego by mi się przydało bo 21 synek idzie do szpitala i tydzień mamy wyjęty z życiorysu, więc od razu na rozmowie musiałabym mówić, ze od 21 tydzień mnie nie ma
88Katerina a co Ty pisałaś w tytule meila, bo ja nie wiem co wpisać, "zapytanie" czy coś lepiej brzmiącego?
ja wyczytałam w sieci, żeby nie pisać"oferta pracy" czy "zapytanie w sprawie pracy" czy "praca" tylko jak jest to odp. na ogłoszenie to żeby pisac numer referencyjny a jak piszemy sami to żeby dać imię i nazwisko. Bo tak nic nie pisać, to z mojej strony trochę głupio, a tak może coś moje nazwisko ich zainteresuje

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:27   #2463
fiolka208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Zgadzam się pamiętam kiedyś kupowałam gazetę wyborczą z dodatkiem praca w pon. i było tam pełno ogłoszeń, no masa. A kupiłam ostatnio łudząc się, że może tam coś znajdę i dosłownie kilka kartek przeraziłam się, bez kitu...

Wczoraj podpisałam umowę zlecenie na bycie rachmistrzem spisowym od 1 marca do 30 czerwca. Z jednej strony fajnie, bo jakaś kaska wpadnie no i spożytkuję swój czas. Ale z drugiej - co dalej
Zgadzam się,ja też szukam ogłoszeń gazetowych.I większość to ogłoszenia typu AAAAAAAAAA... atrakcyjne dziewczyny od zaraz lub AAAA ładne,duże zarobki lub AAAA klub w Gdańsku poszukuje atrakcyjnych albo AAAAA....zarobki 1000 zł dziennie,ładne
No jak można za nadstawianie niewątpliwych walorów dawać tyle kasy,a za uczciwą pracę marne grosze.Sorry,tej nędznej acz uczciwej pracy to też ze świecą szukać.I moje pytanie-skoro jest takie zapotrzebowanie na Obrabiarki Męskie-to skąd u licha pieniądze biorą Ci którzy na nie wydają?Toż to musi mafia,albo śmietanka polityczna
Rachmistrz-dobra sprawa,tylko róznych ludzi można trafić na swojej drodze,ale ogólnie to sympatyczna fucha-a potem się zobaczy-nie martw się na przyszłość
fiolka208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:47   #2464
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:

to gratuluje, mnie chociaz 3 miesiąca pracy by ucieszyły Dużo placą?
Ja zawsze przegapiam takie nabory. W ogóle o nich nie mówią, wszystko idzie drogą pantoflową...
Zauważyłam, że wiele moich znajomych szukając pracy, nawet jak, wie, że gdzieś szukają kogoś nowego na jakieś stanowisko nic nie powiedzą. Sami starają się o pracę i nie chca robic sobie konkurencji i nawet ciężko liczyć na kogoś.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 14:21   #2465
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mobi87 Pokaż wiadomość
hej mój mail wyglądał tak:

Dzień dobry!

Pozwoliłam sobie do Państwa napisać, ponieważ szukam pracy. Interesuje
mnie każda praca zarówno biurowa jak i fizyczna. Jeśli szukacie Państwo
nowego pracownika to bardzo proszę o zajrzenie w moje CV w załączniku i
ewentualny kontakt. Proszę nie zrażać się moim wykształceniem,
zapewniam, że żadna praca nie jest mi straszna i wszystkiego chętnie
się nauczę.
Jeżeli jednak nie poszukujecie Państwo nikogo nowego to będę bardzo
wdzięczna z e-mail zwrotny z taką informacją, będzie mi to pomocne w
dalszym poszukiwaniu pracy.

Pozdrawiam

Aha i nie dawałam tematu bo uznałam, że jak napiszę coś w stylu "szukam pracy" to w ogóle tego nie otworzą no i może warto tak skonfigurować pocztę żeby się wyświetlało wasze imię i nazwisko zamiast adresu e-mail (trzeba pogmerać w ustawieniach poczty) to tak profesjonalniej wygląda i zmusza do otwarcia.
Dzięki wielkie Zaraz się zabieram za skonstruowanie czegoś podobnego i porozsyłam. A nóż widelec...

Cytat:
Zauważyłam, że wiele moich znajomych szukając pracy, nawet jak, wie, że gdzieś szukają kogoś nowego na jakieś stanowisko nic nie powiedzą. Sami starają się o pracę i nie chca robic sobie konkurencji i nawet ciężko liczyć na kogoś.
Co się dziwić, nie chcą sobie robić konkurencji. Też mam znajomych szukających pracy i oferty, na które ja nie aplikuję to chętnie podrzucam znajomym. Ale jak już znajdę coś dla siebie interesującego i bardzo liczę na taką pracę to nie klapię dziobem na prawo i lewo żeby za dużo osób się o tym nie dowiedziało Życie. Z drugiej strony mi nigdy nikt nie powiedział o jakiejś ofercie pracy więc ja też nie mam obowiązku innym podsyłać gotowych linków.

Fiolka takich ludzi jak Ty nam potrzeba
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:01   #2466
kokosa_nka
Przyczajenie

Hej,
czy mogę się przyłączyć?
kokosa_nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:24   #2467
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kokosa_nka Pokaż wiadomość
Hej,
czy mogę się przyłączyć?
jasne witamy, napisz nam coś o sobie, od kiedy poszukujesz pracy w jakiej branży itd.
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 15:34   #2468
kokosa_nka
Przyczajenie

Jestem bezrobotna od 3 lat (miną w czerwcu) a szukam pracy od stycznia 2010.
Szukam pracy jako grafik komputerowy
Muszę przyznać, że ostatnio ogarnia mnie ogromna frustracja i przygnębienie przez ciągłe siedzenie w domu. Dlatego zdecydowałam się odezwać. Trochę raźniej wśród ludzi, którzy są w podobnej sytuacji
Stary 2011-02-24, 15:41   #2469
black-bubu
Zakorzenienie

o witam ja też jako grafik szukam a kokosa_nka w jakim mieście szukasz?

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 15:49   #2470
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
Jestem bezrobotna od 3 lat (miną w czerwcu) a szukam pracy od stycznia 2010.
Szukam pracy jako grafik komputerowy
Muszę przyznać, że ostatnio ogarnia mnie ogromna frustracja i przygnębienie przez ciągłe siedzenie w domu. Dlatego zdecydowałam się odezwać. Trochę raźniej wśród ludzi, którzy są w podobnej sytuacji
a pracowałaś gdzieś wcześniej?
mnie też ostatnio ogarnia przygnębienie, ale ja wysyłam CV gdzie tylko się da (chce wreszcie zacząć pracować) i mimo to nikt się nie odzywa
Stary 2011-02-24, 15:54   #2471
kokosa_nka
Przyczajenie

black-bubu - Centralna Polska W zasadzie to po moich przygodach na rozmowach kwalifikacyjnych od 3 miesięcy już nigdzie nie wysyłam CV

Alexandrika - Nie, nie pracowałam tzn nie w zawodzie
Stary 2011-02-24, 16:07   #2472
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Fiolka, hej, widzę, że humor dopisuje fajnie się Ciebie czyta

U mnie dziewczyny nic nowego.
1 marca mam wizytę w UP, pogadam na temat tego stażu jak to wygląda i zobaczymy. W tym wtz-cie dwie kobietki idą na macierzyński, więc może aby spełnić wymóg pani kierownik zatrudniła mnie powiedzmy na zastepstwo czy coś?

W ogóle to orientujecie się, jak to wygląda? Chodzi mi o to, czy jest ustalony minimalny czas na jaki pracodawca musiałby mnie zatrudnić po stażu? Ilość miesięcy?

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:09   #2473
kokosa_nka
Przyczajenie

Wydaję mi się, że miesiąc

A mnie staż jak na złość nie przysługuje
Stary 2011-02-24, 16:27   #2474
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Wydaję mi się, że miesiąc

A mnie staż jak na złość nie przysługuje
Tylko miesiąc?! Nie wydaje mi sie, no ale może

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:37   #2475
kokosa_nka
Przyczajenie

Szukam w internecie i patrzę, że różnie piszą. Raz 3 miesiące, raz 6. Mnie ciotka (pracuje w UP) powiedziała, że miesiąc (pytałam w zeszłym roku, może teraz są jakieś zmiany, nie interesowałam się tym).
Stary 2011-02-24, 16:54   #2476
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
to gratuluje, mnie chociaz 3 miesiąca pracy by ucieszyły Dużo placą?
Ja zawsze przegapiam takie nabory. W ogóle o nich nie mówią, wszystko idzie drogą pantoflową...
Musiało być ogłoszenie na stronie Twojego urzędu (miejskiego czy tam gminy), bo to stanowisko państwowe to taka procedura Płacą 200 zł za obchód przedspisowy, 3 zł za krótką ankietę i 10 zł za długą, wszystkie kwoty brutto. Tylko jeszcze nie wiadomo ile osób mi przypadnie, ani ile ankiet długich a ile krótkich, we wtorek się tego dowiem, ale mówią że ok. 1000 osób
dokładnie
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:12   #2477
kawaarabska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
kawaarabska a jak wyglądają wspomniane przez ciebie kwestie w przypadku umowy o dzielo?
co do umowy o dzieło - z tego co wiem, żadne składki nie są odprowadzane ;

powinna to być umowa, która ma jakiś rezultat - osobiście wykonywana przez osobę podejmującą się umowy o dzieło;
dodatkowo nie powinno się to wiązać np. z konkretnymi godzinami wyznaczanymi przez zlecającego wykonanie dzieła tylko z konkretnym zadaniem i jego wykonaniem np. pomalowanie płotu, wykonanie mebli, umycie samochodu ( sorry za trywialny przykład - jedyne co na szybko przychodzi mi do głowy ),

tyle w teorii, praktyka bywa różna

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. Sprawa wygląda tak, że zamiast zatrudnić mnie na zastępstwo za chorego pracownika dali mi umowę na 3 miesiące. Teraz pracownik powiedział, że wraca, ale okazało się, że nawet jak wróci (to nie jest jeszcze pewne bo lekarz musi wyrazić zgodę). Żeby nie dawać mi kolejnej umowy - musiałaby być do końca roku to wymyślili to zlecenie. Byłoby to moje jedyne źródło ubezpieczenia. Płaciliby składki itp. Ale martwi mnie inna rzecz: dotychczas pracowałam również w weekendy i święta- odbierałam za to dni wolne, tak jak mówi kodeks pracy. W praktyce na tej nowej umowie robiłabym dokładnie to samo, ale tutaj Kodeks Pracy nie ma zastosowania.W związku z tym obawiam się, że mogłabym być zmuszona do pracy w weekedny i święta bez prawa do odbierania sobie dni. Poza tym praca w siedzibie pracodawcy oznaczałaby dla mnie robienie wszystkich rzeczy. Pracowałam tam prawie rok i wiem, że lubią wykorzystywać. A taka umowa to chyba próba ominięcia Kodeksu Pracy.
Jeżeli w umowie nie będziesz miała zastrzeżonych dokładnych warunków ( w zleceniu) to obawiam się, że może być tak jak piszesz.
Zależy jakiego masz pracodawcę i na ile jest wobec Ciebie uczciwy. A podali Ci jakieś powody dlaczego nie mogą Ci dać umowy o pracę? W końcu na czas określony ( próbny rozumiem, że już nie wchodzi w grę, bo umowę już miałaś jedną) to tylko w razie czego 2 tygodnie okresu wypowiedzenia jest. Może boją się, że "zaciążysz"

Dopytaj się o powody i wtedy podejmij decyzję powodzenia

MÓJ BLOG książkowy

WYMIANKA wszystkowątek nowy
Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy
kawaarabska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:33   #2478
fiolka208
Rozeznanie

Cytat:
Szukam w internecie i patrzę, że różnie piszą. Raz 3 miesiące, raz 6. Mnie ciotka (pracuje w UP) powiedziała, że miesiąc (pytałam w zeszłym roku, może teraz są jakieś zmiany, nie interesowałam się tym).
Z tymi stażami to jest tak,że należy się ogólnie rok,a od pracodawcy (chyba??) zależy czy będzie 3 miesiące,6 miesięcy czy ile tam.Ale to co piszę to gdzieś z sufitu wiem,więc nie wiem czy można się opierać na mojej wybiórczej pamięci,bo nawet nie wiem skąd to wiem.Być może coś błędnego obiło mi się o moje uszy,a może było tam trochę miodku to mogłam źle zaczaić
Ja mam 2 marca wycieczkę do PUPy i się okażę,czy pokażą mi znów swą piękną pupę od strony przedziałka zrobionego grzebieniem,bo ten naturalny rowek-nie wiem czy wiecie,ale tak głoszą legendy-zanikł już tym pomocnym paniom w urzędzie od ciągłego siedzenia przy kawce,no i muszą go sobie grzebieniem poprawiaćAlbo może jakiś stażyk by mnie dopadł,a satysfakcjonowało by mnie niemal każde zajęcie,bo czuję się już jak moja babcia na rencie...
Nie wiecie moje piękne Panie i Panny ile teraz dolarów lub Peelenów można wytarmosić od tych darmozjadów teraz?Bo ja tu chciałabym pożyć trochę,z wioski się wyrwać np. do Libii,teraz tam podobno wycieczki tanie jak barszcz i atrakcje oferują różniaste-szkoła przetrwania w cenie wycieczki,zwiedzanie w grupie terrorystów płonących szybów naftowych i takie tam
Stary 2011-02-24, 20:46   #2479
kokosa_nka
Przyczajenie

Widzę, że tu sama młodzież bo ja na staż jestem już za stara

Ja mam wizytę w UP dopiero w maju, na szczęście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 20:58   #2480
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musiało być ogłoszenie na stronie Twojego urzędu (miejskiego czy tam gminy), bo to stanowisko państwowe to taka procedura Płacą 200 zł za obchód przedspisowy, 3 zł za krótką ankietę i 10 zł za długą, wszystkie kwoty brutto. Tylko jeszcze nie wiadomo ile osób mi przypadnie, ani ile ankiet długich a ile krótkich, we wtorek się tego dowiem, ale mówią że ok. 1000 osób
dokładnie
pewnie bylo w UM, ale ja tam nigdy nie zagladamz a ogloszeniami.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:05   #2481
fiolka208
Rozeznanie

Cytat:
Widzę, że tu sama młodzież bo ja na staż jestem już za stara

Ja mam wizytę w UP dopiero w maju, na szczęście
"Młodzi Polacy! Wasza wiedza, energia i ambicja cennym skarbem ludowej Ojczyzny! "
Cofamy się mi się zdaje,bo państwo dzisiejsze nie dość,że nie docenia naszej energii,ambicji i wiedzy to jeszcze próbuje ją w nas stłamsić .Staż to cud-więc nie martw się i tak w pierwszej kolejności dostaną Ci co mają znajomości
Stary 2011-02-24, 21:26   #2482
*misia*
Zakorzenienie

Kokosanko Tyś za stara ja dzieciata na dodatek z urlopem wypoczynkowym i wychowawczym w papierach także też się nie kwalifikuję
Fiolka a ja ostatnio myślałam o wakacjach choć krótkich byleby słonecznych, myślę, ze ta proponowana przez Ciebie Libia byłaby w sam raz gratis jeszcze atrakcje by były co by mi się nie nudziło
Tadam.... znalazłam dziś 3 ogłoszenia (to naprawdę bardzo dużo) zaaplikowałam, plus jeszcze wysłałam w ciemno do 6 firm, czyli bilans na dziś całkiem niezły Zwłaszcza, że w dwóch z tych wysłano w ciemno firm, ktoś moje dokumenty czytał, a w jednej z tych firm chyba uczyli się mojego cv na pamięc bo nawet 4 razy je czytali na nic nie liczę, ale nie powiem miło by było...
Stary 2011-02-24, 21:32   #2483
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
Zwłaszcza, że w dwóch z tych wysłano w ciemno firm, ktoś moje dokumenty czytał, a w jednej z tych firm chyba uczyli się mojego cv na pamięc bo nawet 4 razy je czytali na nic nie liczę, ale nie powiem miło by było...
głupie pytanie, ale skąd wiesz, że czytali i ile razy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 21:44   #2484
kokosa_nka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiolka208 Pokaż wiadomość
"Młodzi Polacy! Wasza wiedza, energia i ambicja cennym skarbem ludowej Ojczyzny! "
Cofamy się mi się zdaje,bo państwo dzisiejsze nie dość,że nie docenia naszej energii,ambicji i wiedzy to jeszcze próbuje ją w nas stłamsić .Staż to cud-więc nie martw się i tak w pierwszej kolejności dostaną Ci co mają znajomości
Znajomości to mam tylko mi nie przysługuje

Cytat:
Kokosanko Tyś za stara ja dzieciata na dodatek z urlopem wypoczynkowym i wychowawczym w papierach także też się nie kwalifikuję
Ja też dzieciata Misiu Kolejny miesiąc siedzenia z dzieckiem jest dla mnie mordęgą. Czuję się jakbym miała kolę u nogi Wiem, że gdybym odpoczęła, miała okazję iść na te parę godzin do pracy byłabym o wiele lepszą i bardziej cierpliwą matką
Stary 2011-02-24, 23:05   #2485
fiolka208
Rozeznanie

[QUOTE=kokosa_nka;25341913]Znajomości to mam tylko mi nie przysługuje

E,no to już masz +10 do za***istościZawsze do czegoś Ci się może przydać ktoś kto wie co i jak i zechce pomócA może znajomy od znajomości miałby dla Ciebie jakąś inną opcję (oprócz tego stażu) no nie wiem mógłby np komuś Ciebie polecić lub upchnąć Cię na jakiś fajny kurs?
Stary 2011-02-25, 07:11   #2486
kokosa_nka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiolka208 Pokaż wiadomość
E,no to już masz +10 do za***istościZawsze do czegoś Ci się może przydać ktoś kto wie co i jak i zechce pomócA może znajomy od znajomości miałby dla Ciebie jakąś inną opcję (oprócz tego stażu) no nie wiem mógłby np komuś Ciebie polecić lub upchnąć Cię na jakiś fajny kurs?
No właśnie kursy kończyłam już dwa
Następne kursy chyba nie mają już sensu bo kwalifikacje mam (tak mi się wydaje ).
Skończyłam studia mgr inż. z Fizyki Technologii Informatycznych, Studia podyplomowe z Grafiki komputerowej i Technik Multimedialnych, Kurs Artystycznej Grafiki Komputerowej, DTP i Pre-press, Kurs Zaawansowanej Grafiki Komputerowej i Projektowania Stron WWW. To na co mi następny kurs? Chciałabym jeszcze skończyć to kurs biznesowy

Ciotka by od razu załatwiła gdyby nie to, że jestem uparta i chcę pracować w zawodzie. A akurat dla Grafika nie mają żadnych ofert (w Łodzi jest bardzo dużo ofert ale długo by opowiadać co oni robią z ludźmi )
Już mi parę osób powiedziało, że jestem głupia jak but ale to kwestia ambicji, marzeń i samozaparcia w dążeniu do celu. Nie po to poświęciłam 19 lat na naukę, żeby teraz robić coś co nie sprawia mi najmniejszej przyjemności

W każdym razie teraz czekam na nowe wnioski na otwieranie działalności gospodarczej. Miały być już w styczniu, ale wszystko się ciągnie i mają być koło połowy marca, więc jeszcze kupa czekania Dodatkowo w tym roku urząd dostanie zaledwie 1/4 w stosunku do zeszłego roku, więc szanse na przyznanie są niewielkie
Stary 2011-02-25, 08:19   #2487
*misia*
Zakorzenienie

Alexandrika jeśli wysyłam cv normalnie a nie przez opcję aplikuj np na pracuj.pl to korzystam nie ze skrzynki meilowej tylko ze strony cv-raport.pl tam jest lista kto i kiedy czytał tj. otwierał Twoje załączniki.
Kokosanko to Ty też z Łodzi? a który PUP jeśli mozna spytać? Ja też mam takie same odczucia co do dziecka, brakuje mi juz troche oddechu, a wiem, że z pracą byłabym lepszą mamą bo spełnioną. Ale ja akurat do decyji, że chcę powrócić na rynek pracy musiałam dojrzeć.
Z jednej firm w ciemno odp mi, że nie planuja w najbliższym czasie zmiany kadry, dobre i to, że chociaż odp.

Edytowane przez *misia*
Czas edycji: 2011-02-25 o 08:27
*misia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:36   #2488
kokosa_nka
Przyczajenie

Cytat:
Alexandrika jeśli wysyłam cv normalnie a nie przez opcję aplikuj np na pracuj.pl to korzystam nie ze skrzynki meilowej tylko ze strony cv-raport.pl tam jest lista kto i kiedy czytał tj. otwierał Twoje załączniki.
Kokosanko to Ty też z Łodzi? a który PUP jeśli mozna spytać? Ja też mam takie same odczucia co do dziecka, brakuje mi juz troche oddechu, a wiem, że z pracą byłabym lepszą mamą bo spełnioną. Ale ja akurat do decyji, że chcę powrócić na rynek pracy musiałam dojrzeć.
Z jednej firm w ciemno odp mi, że nie planuja w najbliższym czasie zmiany kadry, dobre i to, że chociaż odp.
Nie Misiu, nie jestem z Łodzi Chodziło mi o to, że oprócz miasta, w którym mieszkam składałam również do Łodzi. Ogólnie starałam się w całym województwie łódzkim.
Nie wiem jak black-bubu ale ja mam niezbyt przyjemne wspomnienia z rozmów kwalifikacyjnych w Łodzi
Stary 2011-02-25, 08:41   #2489
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
aha, dzięki
Stary 2011-02-25, 10:33   #2490
iffonka7
Zadomowienie

Areina ja mam pytanie co do tego twojego szkolenia z Excela, moge wiedzieć gdzie je odbywałaś i ile płaciłaś? Ja cały wczorajszy wieczór szukałam rożnego rodzaju szkoleń i albo są za daleko albo za drogie albo ja bym się na nie nie kwalifikowała moim największym marzeniem było by takie szkolenie kadry i płace + program komputerowy płatnik ale ceny są powalające.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości