|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Będę wdzięczna za te fotki, bo mam zamiar też kupić B&L póki jeszcze można je dostać. Ale jeżeli jest to jasny brąz (miodowy) to sobie podaruję i spróbuję inny kolor. Od sklepu "noszesoczewki" dostałam odp. że india to jedyny brąz z tej firmy. Dostałam też kilka zdjęć, bo prosiłam o real fotki tego India, ale to co dostałam to jak zwykle różne odcienie ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
|
zawzięłam się i znalazłam ten B&L India, ciekawe czy w rzeczywistości są takie jasne, koniecznie szybko wstaw fotki pls......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Przyczajenie
|
![]() dzisiaj wlasnie otrzymalam je poczta , i jestem niesamowicie zadowolona z zielonych oczu mam cudne prawie czarne oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
Dostałam dzisiaj Acuvue enahncers aqua, beznadziejne są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
Wrzucam fotkę Acuvue Aqua
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Mam pytanko ![]() Mam wadę -o,25 i mimo że okulistka powiedziała mi, że soczewek nie produkują z taką mocą(u niej mozna bylo kupić J&J) znalazłam w internecie dwie firmy Freshlook i GEOoptica ![]() Zaraz bym zamawiała te soczewki na lensa.pl ale nie wiem co z krzywizną i rozmiarem ;/ Czy muszę wybrać się znowu do okulisty czy w zakładzie optycznym mogą dobrać mi soczewki czy to tylko sklep, wchodzisz i kupujesz :P? Edytowane przez Kasia93b Czas edycji: 2009-08-29 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Wtajemniczenie
|
kasia ja tez na jednym oku mam 0,25 - na poczatku okulistka polecila mi zebym sprobowala nosic soczewke tylko na prawym, ale mozg mi sie nie mogl dopasowac do tego ze nagle dla odmiany prawe oko lepiej widzi i dziwnie sie czulam. z reszta gdzies na wizazu juz o tym pisalam dokladniej (w watku zbiorczym o soczewkach)
o geooptica nic nigdy nie slyszalam, a freshlooki wyprobowalam - radiance autumn - i to zupelnie nie dla mnie (podejrzewam ze winna jest krzywizna i srednica - zupelnie inne niz w przepisanych mi jj acuvue oasys (tak to jest jak sie kupuje na wlasna reke :/) niestety powinna znow wybrac sie do okulisty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Forumowiczki!
Chcialabym abyscie wyrazily swoje zdanie na temat doczewek zamieszczonych w linku ponizszym. Przejzalam forum i nie widzialam aby ktos komentowal lub wspominal o tych soczewkach,wiec teraz prosze o zdanie ![]() Jezeli chodzi o mnie,to mam wade -0,75 na obu oczach ,wyprobowalam juz kilka rodzajow soczewek zazwyczaj niebieskich ,gdyz sama mam oczy brazowe ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item722839160_..._2_sztuki.html Edytowane przez Fiona87 Czas edycji: 2009-08-30 o 01:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie nosiłas dotychczas soczewki ? ![]() Chciałabym też zmienić barwę oka. Myslicie że ładnie wyjdzie na moich oczach kolorek FreshLook ColorBlends Brwon? A może lepszy bedzie green? ![]() W załączniku moje oko;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
kasia - nie, niestety j&j nie ma w ofercie 0,25. nosze na tym oku 0,5 i jest dobrze (wade mam 0,75 albo -1 nie pamietam dokladnie, a szklo w okularach 0,25)
wczesniej nie nosilam nic, bo wade wykryli mi dopiero na przelomie marca/kwietnia i od poczatku nosze j&j (i na jakis czas wyleczylam sie z kolorowych - po miesiacu meczenia sie z wysychajacym okiem po freshlookach zalozylaam dzisiaj to co powinnam nosic caly czas- acuvue i prawie fruwam z wygody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Przyczajenie
|
Hej laski
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
a ja - tak jak tez obiecywalam wrzucam zdjecia Freshlook Radiance - kolor Autumn z wiekszej odleglosci niz poprzednio
te w makijażu i pomaranczowym odcieniu skory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
Hej, najpierw trzeba iść do okulisty w celu dobrania soczewek kontaktowych, robi się "topografię rogówki" i lekarz dobiera Ci soczewki - nawet jeśli nie masz wady wzroku.
Następnie wybierasz spośród kilku firm na rynku odpowiednią soczewkę ![]() Jest ich mnóstwo - Johnson, Ciba Vision, Aqua Lens, Baush&Lomb, Inteojo itp... ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
... mała różnica, bo pewnie podkreślające kupiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
chcialabym sobie zafundowac soczewki, bo mam wade oka.
nie jakas wielka, ale chce zeby najblizsze pare miesiecy byly dla mnie wygodne 1) czy gdybym kupila kolorowe korygujace to na to samo wyjdzie jak bym kupilakorygujace, czy lepiej dzialaja korygujace 2) czy kolorowe sa mniej bezpiecznejesze dla oka niz korygujaco 3) jak zaczne nosic soczewki to bede mogla za kilka miesiecy z nich zrezygnowac (okularow tez nie nosic) czy oko juz sie przyzyczai do soczewki i do konca zycia bede skazana na cos co poprawia wzrok? pozdrawiam a co do kolorowych - bardzo mi sie podobaja, nawet myslalam nad tym zeby zerowki kolorowe kupowac ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
Wiem że są podkreślające Aleksandraj, ale Focus softcolors i nawet Acuvue podkreślające zielone dały mi dużo intensywniejszy efekt, dlatego tak mnie rozczarowały.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do dużych zmian wkładam Ciba Vision Brown ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() A ja mam do Was pewne pytanie dotyczące soczewek Freshlook Colors w kolorze misty grey (szare). Czytałam gdzieś na forumo, że te soczewki wychodzą dość jasno, nawet na ciemnych oczach, czy to prawda? Sama mam oczy w kolorze brązu, takiego nijakiego, ani jasnego ani ciemnego z domieszką zieleni i ciężko mi dobrać jakiś fajny kolorek żeby nie kontrastował zbytnio z moją tęczówką i zastanawialam się własnie nad szarymi. Problem w tym, że jestem blondynką i to bladą blondynką więc nie wiem czy w takich soczewkach nie wyglądałabym zbyt anemicznie...
![]() |
#2478 |
Zadomowienie
|
anka.d- wydaje mi się,że tylko ostatnie zdjęcie oddaje w miarę rzeczywisty wygląd tych soczewek. miałam je i strasznie mi się ten metaliczny nadruk nie podobał
incorrect- robi róznicę. kolorowe sa zwykle wykonane z mniej nowoczesnych materiałów, maja mniejszy wybór dostępnych parametrów, co sprawia,że są mniej komfortowe w noszeniu. poza tym namalowany na nich wzorek ogranicza pole widzenia. jak masz jasne oczy to wybierz soczewki podkreslajace kolor, czyli podbarwione na niebiesko czy zielono, ale przeźroczyste(np focus softcolors). świetny efekt, naturalny wygląd i wygoda. jak masz ciemne, to niestety musisz wybrać zmieniające kolor. ja przetestowałam juz wiele firm, wydałam sporo kasy i nigdy nie byłam zadowolona- brzydkie kolory, fatalnie narysowane piksele, efekt burych, mętnych oczu. nigdy nie kupiłam czegoś co by mnie nie oszpeciło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Osobiście nosiłam soczewki Fresh Look firmy Ciba zmieniające całkowicie kolor oczu. Niestety miałam przez nie zamazany obraz, uczucie suchego oka, nie mówiąc już o tym,że wyglądały bardzo nienaturalnie. Właśnie czekam na soczewki ColourVue Big Eyes w kolorze Pretty Hazel, bo zamarzyły mi się ciemne oczy (naturalnie mam szaro-niebieskie) i już się nie mogę doczekać kiedy je dostanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
W końcu po 2 tygodniach przyszły do mnie B&L India. Dzisiaj chyba będzie przymiarka, więc zamieszczę fotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Polecam freshlook true sapphire.Genialne, calkowicie kryjace.Dlugo szukalam odpowiednio niebieskiego koloru i wkoncu trafilam na wymarzone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wstawiałam właśnie zdjęcie. Też byłam z nich zadowolona, choć prześwitywał kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Raczkowanie
|
wstawiam fotki soczewek B&L India. Fotki niezbyt udane ale...zawsze coś. Trzecie zdjęcie to mój naturalny kolor oczu. Soczewki dość wygodne chociaż jeszcze muszę się przyzwyczaić bo mam uczucie lekkiej mgiełki ale napewno są bardziej komfortowe niż Freshlook. Efekt bardzo naturalny. Spodziewałam się mega brązu. Podoba mi się ciemna obwódka.
DSC01333.jpg DSC01332.jpg DSC00870.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Fajny efekt, takie orzechowe oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Organizatorka :)
|
Kochane, czy wiecie może, czy w salonie optycznym Paris Optique dostępne są kolorowe soczewki? Orientujecie się może w cenach?
Szukałam infromacji na stronie internetowej jednak znalazłam tam tylko zwykłe soczewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Jazzyl dzięki
![]() A tak w ogóle to szukam takiego brązu jak miał Edward w filmie "Zmierzch" tylko żeby jakoś tak bardziej naturalnie wyglądały, bo w filmie było widać sztuczność soczewek. Taki brąz wpadający w mahoń.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Wtajemniczenie
|
martunia - z tego co sie orientuje paris optique maja tylko bezbarwne. zachwalają je (a co innego maja robic?
![]() przymierzalam sie do ich zakupu, ale po wysluchaniu opinii zrezynowalam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 | |
Organizatorka :)
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
No i co dziewczyny, macie jakieś propozycje na soczewki o kolorze kasztanowym/mahoń?
Proszę o pomoc. Po całym dniu noszenia B&L muszę stwierdzić, że niestety nie są komfortowe. Na oku leżą ok, nie drapią ale za to oko zachodzi lekką mgłą coś w stylu Freshlook-niestety. Może jakoś się przyzwyczaję do nich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
witam, postanowiłam podkoloryzować trochę moje oczy, mój naturalny kolor to zielony z domieszką szarego, chciałabym by był intensywnie zielony. Słyszałam, że soczewki Focus Softcolors Evergreen są soczyście zielone, czy to prawda? Nie wiem jednak czy będą dla mnie odpowiednie, bo jeszcze nie robiłam badań. Może polecicie jakieś szkła o intensywnej zielonej barwie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.