|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Dzięki dziewczyny
![]() pytanie z rana: jest coś na kolki dla dzieci poniżej miesiąca czy tam 28 dni? mój ma 2 tyg i nie wiem czy go w nocy zaczyna coś brac czy to nie kolki a np problemu z kupką... ale lepiej wiedziec jakby to były kolki co trzeba kupic ![]() Pozdrawiamy w ten ciepły dzień - dziś dzień grillowy mamy - aż mi ślinka cieknie na karczek z grilla ( niestety z folii jak położna poleciła)
#2462 |
Zadomowienie
|
ojoj z tymi raczkami to rzeczywiscie rozbrajacy widok, chociaz Tymo juz od dawna je wklada do buzki i czesto to znak ze jest glodny...
wczoraj mialam mega dola, beczalam jak bobr, tz sie smial ze to baby blues 2 ;p jednak brak kontaktu nacodzien z innymi ludzmi jest dla mnie dobijajacy a ja gadula jestem okropna. plus tymo wczoraj beczal i ciagle na rekach nawet sie umyc nie mialam jak. wieczorem wpadly kolezanki z pracy i wszystko przeszlo, a tz stweirdzil ze dawno mnie takiej wesolej nie wiidziall, ech te hormony ![]() a to mój Tymo ![]() o1.jpg
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-04-30 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |||
Zakorzenienie
|
![]() dzisiaj sobie trochę pospałam, bo tż jest od rana w domku i zajął się małą ![]() W nocy standardowa 2 razy jedzonko, ale niestety znowu się po 5 obudziła i leżała sobie ![]() Cytat:
![]() super maludas ![]() co to za wózek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas karuzela jest bardzo lubiana, muszę wypróbować matę ![]() tylko, że nie kupiłam żadnej ale pożycze od siostry Fisher Price Rainforest mam też huśtawkę, ale jej jest chyba jeszcze nie wygodnie w niej ![]() za mała jest ale wczoraj poleżała trochę
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie,że Fabian się po prostu boi tej maty...
ale może jest jeszcze za mały ![]()
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po prostu gorszy dzień ![]() ja na początku też myślałam, że ma zaparcia ![]() ja przeczytałam w necie że można podać Esputicon, i dałam jej, była poprawa (ale to info z netu) potem lekarz zalecił mi dawanie Delicolu, na BioGaia też pisze, ze można od urodzenia położna powiedziała, że preparaty typu Bobotic itp mogę już podawać jak skończy 3 tydz. bodajże Wanilii też lekarz pozwolił w 3 tyg. Cytat:
![]()
![]() |
#2466 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i po 6 znowu pobudka do teraz aż ![]() nie wiem właśnie, czy to znaczy, że się nie najada, na razie nie kazali mi dokarmiać, w środę mamy wizytę kontrolną w szpitalu po żółtaczce, to zobaczymy, czy przybiera... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
prunelle a ile Twój synek ma? Mój też tak wisiał długo jak był maleńki... czasem własnie wstawał o 3 a zasypiał o 5.. tak długo ciumkał.
teraz w 10 max 20 minut zje wszystko i idzie spać.. ale to dopiero od 3-4 tyg, a ma 8... pierwszy miesiąc wisiał na cycku ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- kampasiula śliczne zdjęcie rodzeństwa.. ![]() Diatoma, zestawik z h&m? sliczny synuś !
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak twoje dziecko bedzie mialo kolke to na pewno zobaczysz roznice miedzy gazami a kolka,ale nie zycze ![]() Moja dzis ok5 rano miala problemy z brzuszkiem, oddalam ja w rece taty;P. Wlasnie jedziemy sie wyszalec na desce... Marzy mi sie gril ale nie ma gdzie ![]() Madzia- nazwa tego aspiratora to nose-clear z firmy 4little1. Zlookaj sobie na stronie bootsa ![]()
![]() |
#2469 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sliczny przystojniaczek ![]() Cytat:
![]() a moje dziecie od rana lezy w lozeczku i sie usmiecha do wszystkiego ![]() kurde dzisiaj maja znajomi wpasc z dzeciakami a tu taki balagan i jeszcze nic nie mam do kawy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ale cudne dzieciaczki na fotkach z ostatnich dni
![]() ![]() my wczoraj byłyśmy na usg bioderek i niestety prawe na granicy normy, ale jeszcze się mieści w IB, natomiast lewe trochę fizjologicznie niedorozwinięte - IIA. niby to nic poważnego i wystarczą ćwiczenia i pileluchowanie, no i nie wolno pozwalać spać na bokach, tylko plecki lub brzuszek. ale strasznie sie tym zmartwiłam ![]() ![]() ![]() ![]()
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Bosti kochana nie martw się ! Chociaż wiem,że łatwo powiedzieć ale właśnie miałam pisać o nosidle albo o chuście żeby Twoja księżniczka miała pozycję żabki .
![]() ![]()
#2473 |
Zadomowienie
|
Monti tak z h&m, dostalismy ten zestawik i jest jeszcze czapeczka, cudenko
![]() madzik ja ,mieszkam 100km od domu rodzinnego, takze nawet bavcia mnie nie moze odwiedzic ![]() ![]() bosti doskona;le cie rozumiem, jak uslyszalam o operacji na przpukline to z20min becczalam i nie moglam do tż zadzwionic i mu powiedziec. glowa do gory,damy rade ![]()
#2474 |
Zakorzenienie
|
Helo
Ja na chwilkę, mam dziś gości, psiapsióła przyjeżdża ![]() Bosti nie martw się na zapas, będzie dobrze. Zmieściłam się w swoje dżinsy ![]() ![]() ![]() Po Kaśce w nic nie wchodziłam przez dobre pół roku. A co do ssania to moja non stop wypluwa smoka i tylko słychać ciumkanie piąstek. ![]() Matko nie mogę się doczekać kiedy wyjdę na dwór, masakra z tymi cyckami. Już trochę mniej leci, ale jeszcze nie na tyle, żeby założyć same wkładki, A tu tak ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kolki to sa o jednakowych godzinach mniej wiecej tzn o stalych porach i powtarzaja sie dzien w dzien ale czytalam tez ze od mm dzieci maja gazy i baczki puszczaja ewentualnie zmien mleczko jak to sie nie zmieni a tak w ogole to czemu karmisz go mm i twoim ?? bo ja robie identycznie podaje moje mleko po sciagnieciu laktatorem a mm daje 2-3 razy dziennie moja tez tak slodko paluszki do buzki pakuje i cmoka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
nie w Polsce ![]() ![]() u nas wszystkie kropelki z Simeticon są od 28 dnia życia zgodnie z ulotką ![]()
#2477 |
Zadomowienie
|
bosti ja tez pieluchuje mala na noc bo w ciagu dnia wyraznie ja to drazni
![]()
#2478 |
BAN stały
|
Hej babeczki
My dzis na noc juz butli nie dalismy-jedziemy tylko na swoim maly chyba zadowolony ;-) Mam do Was pytanie-ILE U WAS TRWAŁ POLOG?? ja mam 8dzien po porodzie i juz od 2dni nic zero /przy 1 corce mialam okolo 2tyg mial ktos tak moze krotko?? Bo tyci sie martwie ze teraz tylko 6dni trwal... |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Ja tak mialam ,ze np 6 dni krwawienia 2 dni spokoj i znowu 4-5 dni krew 2-3 dni nic;/
#2480 |
Zadomowienie
|
dzięki kochane za pocieszenie
![]() ![]() Ewelqa a miałaś też zalecone pieluchowanie?? jaka u was była diagnoza??
#2481 |
Zakorzenienie
|
wiecie co mam dosc swojego obżarstwa!
wlasnie zjadłam 2 czekolady do kawy .. jakbym miala 3 to bym pewnie otworzyła masakra ![]() ![]()
#2482 |
Zakorzenienie
|
ja jestem 11 dzien po porodzie i leci ze mnie caly czas
ale juz takie ciemniejsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Kurcze a moze wazna jest intensywnosc... Bo takie cuda niewidy jak ze mnie "wypadly" w czasie tego krwawienia mogly by swiadczyc ze polog taki krotki ale intensywny-szczerze to bym sie nie obrazila jak by bylo wszystko ok i by sie juz skonczyl ;-) ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Pijesz normalna kawe?? Jeju jak ja bym sie napila-mozna ja pic przy karmieniu?? Ja to szczerze nie mam wcale apetytu jem bo musze wszystko mi w gardle staje fuj... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
bostii my mamy tak w opisie:
Asymeria ułożeniowa ciała.Wyrazne tępe występy kostne panewek IB ,IIB brak jąder kostnienia zalecone pieluchowanie plus cwiczenia. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- zamowilam http://allegro.pl/anne-geddes-album-...574221313.html chce malej jakos fajna pamiatke zrobic z tych pierwszych miesiecy,lat mam nadzieje ze jej sie to kiedys spodoba ![]()
#2486 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
harrods i monti a was wzieli do szpitala ponownie bo wasze maluszki zostaly wypisane z zoltaczka do domu i dlatego nie tyly ???????????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
BAN stały
|
Babeczki pytanie za 10p
Mialam sie dzis zglosic do szpitala na zdjecie szwow/8doba/ ale nie moge bo sama z malym dzis jestem ;-/ pozniej bedzie wolne wiec bede mogla to cholerstwo dopiero sciagnac we wtorek-myslicie ze tak mozna?? Nic mi sie nie stanie jak je zostawie pare dni wiecej?? Bo u mnie zdejmuje szwy w poradni i nie jest to otwarte w weekend i dni wolne ;-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde wczoraj zaczęłam zapisywać o której Nadia je, śpi, i robi kupy bo mi się wydawało że codziennie jest podobnie i kupa zawsze po 11 ![]() Cytat:
hehe moja to samo i do tego robi takie wielkie maślane oczy ![]() kampasiula Tymek i Zosia super razem wyglądają ![]() Mirabilka Iza już napisała że ja podawałam Bobotic od 21 dnia życia, działał parę dni a potem przestał, później pediatra przepisał debridat i to już super działało chociaż były gorsze dni, teraz od czasu do czasu podaje herbatkę plantex duo i mała już nie pręży nóżkami tak jak wcześniej chociaż jej się zdarza diatoma dobrze że już ci przeszło, nie ma to jak ploty z koleżankami ![]() ![]() prunelle dla pocieszenia powiem ci że za jakiś czas mu się ustabilizuje u nas w nocy karmienie to max 10 min + przebranie pieluchy (teraz już tylko raz w nocy) i po 30 min idziemy spać dalej ![]() bosti wszystko będzie dobrze zobaczysz, kupisz nosidło i wszyscy będą zadowoleni, co do łez to cię rozumiem jak płaczę jak Nadia płacze a co dopiero jakbym się dowiedziała że jej coś poważnego dolega Cytat:
montii ja też dużo słodyczy jem ale ty przebijasz wszystko co do kawy to ja pijam i inkę i normalną ale słabą miałam iść na spacer ale burza się zbiera grzmi jak cholera więć sobie odpuszczę, posprzątałam, obiad mam i co ja teraz będę robić ........ ![]() o już wiem idę zrobić ciasto ![]()
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wanilko ja tez robie ciacho ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.