Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 19:51   #2431
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

traicionera, pati , fajnie,że macie marsupi

ja dzisiaj z młodym podbijałam miasto a on tak we mnie wtulony piękne uczucie

Ja Fabianka ubieram tak jak w domku do nosidła, bo ono same w sobie jest warstwą + ogrzewamy siebie własnym ciepłem

aaa i Fabianek zawsze ma rączki po buźką w nosidełku, i zasypia od razu

Jeju ja sie czuje fatalnie ,bol glowy, dreszcze, oby nie choroba

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:57   #2432
traicionera
Zakorzenienie

Monti, to ty nas zaraziłaś tym nosidełkiem
mogłabyś być z Fabiankiem żywą reklama
ciesze sei, ze wreszcie pojadę w miejsca, gdzie nie dostałabym się wózkiem
a na infekcje może herbatka z sokiem malinowym. mi zawsze pomaga coś z witamina c.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:09   #2433
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie
My wczoraj wyszliśmy ze szpitala.
Na razie jest bardzo ciężko.
Poród był straszny - w życiu się takiego nie spodziewałam Miałam przez 5 godzin skurcze co minutę, które trwały ok 40 sekund, dosłownie gryzłam łóżko, w końcu o 3 zdecydowałam się na znieczulenie, strasznie bałam się tego wkucia w kręgosłup, że przy tak częstych skurczach nie dam rady się nie poruszyć. Wkucie też poszło ciężko, ale na godzinę przestałam czuć cokolwiek. Skurcze osłabły więc dostałam oxy, okazało się że już o 4 przestała działać pierwsza dawka, miał przyjść anestezjolog i dać drugą ale położna stwierdziła że jest już druga faza i będą parte. Więc lepiej nie dawać i wtedy dopadły mnie skurcze jeszcze bardziej zmasakrowane po oxy
Na początku jeszcze nie mogłam przeć, jak już pozwoliły Franek urodził się chyba na 4 partym o 4:45.
Cieli mnie dwa razy bo raz okazało się za mało. Więc teraz największy koszmar jest z chodzeniem, siadaniem ehh ..

Jak położyli mi Franusia na brzuchu to aż nie mogłam uwierzyć że to już. Jest słodziutki.

W szpitalu siadł mi apetyt nic nie mogłam tknąć, zaczeły lecieć mi łzy z byle powodu - więc lekarz na obchodzie stwierdził że mam psychozę poporodową Pytał jak mi się układa małżeństwo i takie tam
W każdym razie nie spodziewałam się, że poród może wywołać taką masakrę w psychice kobiety ... mam w ciągu godziny stany od maksymalnej radości życia po obezwładniający lęk i łzy w oczach jak słyszę że mąż przyjedzie później bo pojechał po zakupy.. w ogóle nie wiem co się ze mną dzieje.

Postaram się nadrobić odchowalnie, bo w weekend bylam jeszcze na bieżąco, ale mam do Was kilka pytań, bo czuję się strasznie zagubiona.

Nic nie powiedzieli nam o wit. K i D. Mały jest tylko na cycu, więc czy mm czekać do pierwszej wizyty u pediatry? czyli gdzieś za tydzień pewnie... czy mam mu coś podawać?

Ogólnie mamy problem z cyckiem, bo tylko cycek go uspokaja, myślę, że jest też duży problem z kupką i bączkami, natomiast Franek albo śpi, albo je albo płacze. Ciężko go przewinąć, czy przekonać do innej aktywności. A pierś traktuje jak smoczek... 5 minut maślane oczy i śpi Miała z Was, któraś taki przypadek? Boje się, że je za mało... ile u Was trwały karmienia w 4 dobie życia?

Nic idę go budzić bo mineły już ponad 2,5 godziny od ostatniego karmienia. Co ile budzilyście takie maluchy ?
marsylia, takie małe dziecko to chyba do żadnej innej aktywności się przekonać nie da, Krzysiek ma 10 dni i też albo je albo śpi albo sobie leży z otwartymi oczami i wtedy cos do niego gadam albo śpiewam, ale on chyba jeszcze mało rozumie chociaż muzyka go uspokaja
na karmienie budzilam co 3 h, teraz on sie sam budzi i to czesciej czasem...aha, mnie tez przsypia do tej pory przy karmieniu, po porostu takie przerwy sobie robi, odczekujemy chwile, podnosze go do odbijania albo przewijam zeby obudzic i je dalej , potrafi to trwac nawet 1 godzinę to niekoniecznie znaczy że traktuje pierś jak smoczek tylko może po prostu wolniej je...

(pisałam jedną ręką, hehe, nowa umiejętność)

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:12   #2434
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czy wasza polozna srodowiskowa tez byla u was 2 razy w tygodniu ? i dalej bedzie przyjezdzac
w ogole to mowi, ze nawet co godzine dziecko moze jesc
bez przesady
przeciez nie bede co godzine do jedzenia budzic...............
Ale ona miała na myśli karmienie na żądanie. Bo wtedy dziecko może jeść co godzinę.

U nas z jedzeniem strasznie ciężko. Od wtorku mały nie jest dokarmiany butelką i jest tylko nas cycku - nareszcie!!! Jutro mija 6 tydzień od jego urodzenia. I przez cały czas mieliśmy problemy z jedzeniem. A teraz właściwie wróciliśmy do początku - tylko pierś. I mały znowu się musi przestawić, więc jak większość dzieci tuż po urodzeniu od wczoraj wisi na cycku bez przerwy. Mam nadzieję, że szybko ustali sobie normalny rytm jedzenia. Bo on dosłownie wisiał na mnie bez przerwy od godziny 15:00. Jak zasypiał i odłożyłam go, to po dwóch minutach ryk. I tak w kółko. Dopiero po kąpieli i dojedzeniu zasnął i, odpukać, nadal śpi.

A może to jest właśnie jego skok rozwojowy, bo objawy by pasowały. Bo skok jest w 5 tygodniu, ale że Mateusz urodził się wcześniej, to skok ma później (bo mamy 6 tydzień).

Dzisiaj przyszła karuzela - Fisher Price Rainforest. Od kiedy wasze maleństwa zaczęły się interesować karuzelą?

P.S. Poniżej zdjęcia z dzisiejszego spacerku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (147,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (65,5 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:36
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:14   #2435
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
A ja mam wagę już z przed ciąży ale nadal ubrania bardzo obcisłe na brzuchu bo wisi fald i dupsko urosło – waga ta sama ale cm więcej ( dziwne) – i te cholerne rozstępy – ale ja mam dodatkowe 15 kg do zrzucenie z okresu „starania się”.

Co do karmienia to odpukac mam spokój – regularnie się budzi co 3-4 godz chyba, że jest na spacerku – ale ja karmie MM + odciągam laktatorem z cyca ale pije z butelki – więc jest plus wiem ile wypija – i w nocy ma jedną dłuższą drzemkę ok. 6 godz ( odpukac jeszcze raz) – dzisiaj była położna i mały od wagi spadkowej ma +300g. w ciągu ponad tygodnia od wyjścia ze szpitala więc jest okej

Idę nadrobic wątek na co szczepiliście – bo dostałam dziś cennik jaki u nas jest i muszę się porozglądac co i jak.

Zdjęcie mojego Supermena po jedzeniu
ale super kombinezon

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
laseczkaa chyba wszystkie dzieci na początku tak wiszą na cycku. pamiętam jak moja wisiała nic nie robiłam tylko leżałam w łóżku i karmiłam albo z nią spałam i tak w kółko. niewiadomo kiedy a dzień minął.
ale na szczęście to mija także się nie łam
ale nie pamiętam kiedy się to skończyło jakoś tak stopniowo wydłużał się ten czas między karmieniami na pewno nie z dnia na dzień.

no i jak tam wrażenia po słynnym ślubie? mi się bardzo podobał wygląd Kate skromnie wyglądała. bardzo ładnie moim zdaniem
z resztą ona jest ładna więc we wszystkim byłoby jej ładnie chyba
no to mnie pocieszasz, bo ja się też czasem zastanawiam, czy on się nie najada czy co, że tak wisi i ssie czasem

albo zasypia albo ssie bez przerwy, ze skrajności w skrajność

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:26   #2436
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
marsylia, takie małe dziecko to chyba do żadnej innej aktywności się przekonać nie da, Krzysiek ma 10 dni i też albo je albo śpi albo sobie leży z otwartymi oczami i wtedy cos do niego gadam albo śpiewam, ale on chyba jeszcze mało rozumie chociaż muzyka go uspokaja
na karmienie budzilam co 3 h, teraz on sie sam budzi i to czesciej czasem...aha, mnie tez przsypia do tej pory przy karmieniu, po porostu takie przerwy sobie robi, odczekujemy chwile, podnosze go do odbijania albo przewijam zeby obudzic i je dalej , potrafi to trwac nawet 1 godzinę to niekoniecznie znaczy że traktuje pierś jak smoczek tylko może po prostu wolniej je...

(pisałam jedną ręką, hehe, nowa umiejętność)
ciekawe jakie jeszcze umiejetnosci nabedziemy w trakcie wychowywania naszych bąbli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:29   #2437
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
byłaś bardzo dzielna

ale tutaj na wątku dziewczyny ładnie chudną i w ogóle, a ja taka big mama, zad szeroki, uda, potężne, brzuch się jeszcze nie wchłonął i jak mam gdzieś wyjść, to mnie coś bierze. Zawsze byłam chuda i w ogóle nie odnajduje się w takim wielkim ciele, w dodatku waga stoi jak zaklęta. Już się ostatnio popłakałam przez to, bo patrzeć na siebie nie mogę

tak, ma główkę na boku, chyba, ze jej się akurat wymyśli poszukać cycka
nie martw sie chyba kazda z nas to przerabia albo przerabiala.jedne szybciej gubia kg drugie wolniej.mnie tez zostaly faldy z bokow i na brzuchu i nie moge nic z tym zrobic.czasami wkurzam sie sama na siebie bo doluje sie blachostkami zamiast cieszyc sie ze Michal caly i zdrowy i ze wszystko jest w porzadku.Mysle ze potrzebujesz czasu zeby zrzucic to co chcesz i zaakceptowac sie taka jaka jestes

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Za ta funty i takie zycie to on i mogl by lysy i bez zebow byc ;-) he he
Ale fakt jak to jest ksiaze z bajki to ja pierdziele takie bajki ha ha on sie teraz taki do Karola zdrobil podobny strasznie wyglada
ja bym go za miliony nie chciala

moje dziecie chyba skok przechodzi.mamy 5 tydzien od wtorku i jest strasznie marudny,placze z byle powodu i wrecz rzuca sie na moja piers jakby nie jadl tydzien.do tego tak mocno ssie ze czasami mam ochote podac mu mm z butelki byle by tylko nie czuc tego bolu czasami nie daje juz rady
najgorsze ze to jego pierwszy skok,nawet nie chce myslec co bedzie pozniej

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:30   #2438
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Jeju ja sie czuje fatalnie ,bol glowy, dreszcze, oby nie choroba
oby oby mi pomaga mleko z miodem i masłem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:31   #2439
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci na początku też tak miały że bez przerwy cyc ? Jeśli tak kiedy to się unormowało ?
oczywiscie. cyc jest dobry na wszystko.
Moja dalej tak ma. W ciągu dnia potrafi co pol godziny sie domagać
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:33   #2440
tajka88
Zakorzenienie

Hej
Kupilam w koncu fride i pierwszy raz wyciagalismy gile duzo nie wyszlo, ale wiecej niz z grucha;p

Kupilam tez troszke ciuchow i od razu humor lepszy;p, chociaz wygladam jak paczuszek:/

Cytat:

no i jak tam wrażenia po słynnym ślubie? mi się bardzo podobał wygląd Kate skromnie wyglądała. bardzo ładnie moim zdaniem
z resztą ona jest ładna więc we wszystkim byłoby jej ładnie chyba
Ja nie ogladalam slubu, tylko w newsach widzialam troszeczke. Wg mnie to ta sukienka w miare ok, ale nic specjalnego. Jak dla mnie za duze halo z tego robia;p

Cytat:
A ja mam wagę już z przed ciąży ale nadal ubrania bardzo obcisłe na brzuchu bo wisi fald i dupsko urosło – waga ta sama ale cm więcej ( dziwne) – i te cholerne rozstępy – ale ja mam dodatkowe 15 kg do zrzucenie z okresu „starania się”.

Jaki slodki
Moja caly czas wyciaga jedna reke do gory i sie smiejemy z niej ze jest superman
Cytat:

ja i Nadunia w nosidełku (i mój wielki zad)
Fajne te nosidlo i ty wcale nie masz wielkiego zadka
Ja na swoj nie narzekam, ale sadlo i bockzi ogromne:/
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

madzik a jak ty stosujesz ten infacol? bo ja dostalam od kolezanki bo jej dzidzi mi pol roku , a jest jeszcze wazne tyle ze bez opakowania i nie wiem jak to sie stosuje
.
Ja mam infacol (anigielski, nie wiem czy jakas roznica jest)
Na opakowaniu jest napisane, zeby dawac 5ml(czyli ta pipetke pelna) przed kazdym posilkiem(ja daje w dzien, w nocy jakos nie mam do tego glowy). Jesli trzeba moga byc 2 pipetki. Jesli masz opakowanie otwarte to po 28 dniach powinno sie wyrzucic. Aha trzeba wstrzasnac przed uzyciem;p

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Wczoraj przyszło nosidełko Małemu się podoba i faktycznie Monti jest super wygodne bo wcale nie odczuwa się ciężaru Narazie używałam tylko w domu ale czekam tylko na okazję żeby ruszyć w miasto A tak wyglądamy z nosidełkiem Zdjęcia rozbiłam samowyzwalaczem dlatego takie z daleka
Kolejna sexi mamuska

Cytat:
no u nas 40 osób na chrzcinach ma być, z tego 23 osoby moje rodzeństwo z mężami/żonami/partnerami i dziećmi mam ich aż sześcioro dlatego taka liczba wychodzi

ja też mam tą czarną krechę jeszcze i mnie wkurza
Ja chrzciny odkladam na pozniej, bo jakos srednio mi sie widzi robic mini wesele(zreszta sama nie mialam jeszcze wesela;p).
Moj Tz ma 5ro rodzenstwa. Najstarszy brat ma 4 dzieci, plus druga dziewczyna(ktora tez ma dzieci), jego syn ma juz swoja rodzine i jedno dziecko. Pozniej kolejny brat, plus zona i 3ka dzieci. Siostra z mezem i 3 dzieci. Brat z zona i 2jka dzieci. Siostra z mezem i 2jka dzieci plus moja siostra z chlopakiem, mamy, moj tata dziadek... a gdzie tu przyjaciele

Jutro jestesmy 4 tygodnie po porodzie i tez mam kreske na brzuchu(zreszta mam w cholerke kresek... ale to rozstepy;p)

Traicionera gratuluje 4tygodni

aha jutro jade na snowboard (indoor) juz sie boje... gacie ledwo co zapielam... ale nie wejde w ochraniacze wiec bedzie bolalo:/

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:37
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:34   #2441
Eirene1987
Zakorzenienie

kochane wielkie sorki ale zapomniałam całkiem Beherovka mi napisała smsa wczoraj że są już w domku Naświetlanie pomogło i żółtaczka ustępuje. Przed nimi pierwsza kąpiel i w ogóle wszystko ale jak twierdzi - dadzą radę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 20:35   #2442
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
nie martw sie chyba kazda z nas to przerabia albo przerabiala.jedne szybciej gubia kg drugie wolniej.mnie tez zostaly faldy z bokow i na brzuchu i nie moge nic z tym zrobic.czasami wkurzam sie sama na siebie bo doluje sie blachostkami zamiast cieszyc sie ze Michal caly i zdrowy i ze wszystko jest w porzadku.Mysle ze potrzebujesz czasu zeby zrzucic to co chcesz i zaakceptowac sie taka jaka jestes

ja bym go za miliony nie chciala

tajka, dzięki za gratulacje, ja teraz będę świętować pierwszy miesiąc, w niedziele
a zadek mam (105 cm), szczególnie, ze niska jestem

moje dziecie chyba skok przechodzi.mamy 5 tydzien od wtorku i jest strasznie marudny,placze z byle powodu i wrecz rzuca sie na moja piers jakby nie jadl tydzien.do tego tak mocno ssie ze czasami mam ochote podac mu mm z butelki byle by tylko nie czuc tego bolu czasami nie daje juz rady
najgorsze ze to jego pierwszy skok,nawet nie chce myslec co bedzie pozniej
muszę się na jakiś fitness zapisać, może szybciej schudnę.

tez bym go nie chciała, kiedyś to nawet fajnie wyglądał, ale teraz to do tatusia taki podobny

ja właśnie patrzyłam, ile trwają późniejsze skoki
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:37
Stary 2011-04-29, 21:00   #2443
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:

tez bym go nie chciała, kiedyś to nawet fajnie wyglądał, ale teraz to do tatusia taki podobny

ile trwaja tak z ciekawosci ?? zapodaj linka

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-04-29, 21:04   #2444
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Hej
Kupilam w koncu fride i pierwszy raz wyciagalismy gile duzo nie wyszlo, ale wiecej niz z grucha;p

Ja nie ogladalam slubu, tylko w newsach widzialam troszeczke. Wg mnie to ta sukienka w miare ok, ale nic specjalnego. Jak dla mnie za duze halo z tego robia;p

Fajne te nosidlo i ty wcale nie masz wielkiego zadka
Ja na swoj nie narzekam, ale sadlo i bockzi ogromne:/
Ja mam infacol (anigielski, nie wiem czy jakas roznica jest)
Na opakowaniu jest napisane, zeby dawac 5ml(czyli ta pipetke pelna) przed kazdym posilkiem(ja daje w dzien, w nocy jakos nie mam do tego glowy). Jesli trzeba moga byc 2 pipetki. Jesli masz opakowanie otwarte to po 28 dniach powinno sie wyrzucic. Aha trzeba wstrzasnac przed uzyciem;p

Ja chrzciny odkladam na pozniej, bo jakos srednio mi sie widzi robic mini wesele(zreszta sama nie mialam jeszcze wesela;p).
Moj Tz ma 5ro rodzenstwa. Najstarszy brat ma 4 dzieci, plus druga dziewczyna(ktora tez ma dzieci), jego syn ma juz swoja rodzine i jedno dziecko. Pozniej kolejny brat, plus zona i 3ka dzieci. Siostra z mezem i 3 dzieci. Brat z zona i 2jka dzieci. Siostra z mezem i 2jka dzieci plus moja siostra z chlopakiem, mamy, moj tata dziadek... a gdzie tu przyjaciele

Jutro jestesmy 4 tygodnie po porodzie i tez mam kreske na brzuchu(zreszta mam w cholerke kresek... ale to rozstepy;p)

Traicionera gratuluje 4tygodni

aha jutro jade na snowboard (indoor) juz sie boje... gacie ledwo co zapielam... ale nie wejde w ochraniacze wiec bedzie bolalo:/
kurde ja juz prawie 6tyd i tez mam ta kreche niby znika ale jeszcze ja widze....
ty widze tez masz rodzine...ja tam mam spokoj...jedna siostra a moj tz jedynak co nie zmienia faktu ze moja matka potrafi pol rodziny naspraszac na chrzciny

u mnie frida tez sie sprawdza,tylko nie wiem gdzie dokupie te gabeczki co sa zalaczone do aspiratora nie wiesz gdzie mozna dostac?
a no i Michal jak tylko przystawiam mu to do noska to robi taki dramat ze szok.potem go uspokoic nie moge

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
u mnie dzis sukses!!! Z CIEKAWOSCI założyłam moje jeansy i jakoś się dopieły, no co prawda brzuszek nad nimi sie troszke wylał ale jak zalozylam dluzsza bluzke to nie bylo widac. ale w szoku jestem, zostalo mi 2kg i jestem po porodzie 6,5 tyg
my po spacerku, 2 godz i zaczelo sie chmurzyc. mam dzis gosci o strasznej porze ok 20 przychodza 4lub 5 kolezanek z pracy. problem w tym ze my o 21 idziemy spac. a ja dzis dodatkowo niewyspana bo TYmo płakał od 5 bo kupki nie mogl zrobic, udalo sie dopiero o 7. wiec ja od tek 5 na nogach.
nie wiem jak wy to robicie ze kladziecie dzieci na bok, Tymek od razu sie przekreca z powrotem na plecy, i co zrobicnawet jak go podepre z tyłu to sie wierci az znow jest na plecach, fakt faktem ze glowka jest raz z jednej raz z drugiej strony przekrecona, i na dzien i na noc zmieniam mu poduszke zeby jednak zmienial bok glowki, bo sam z siebie wybiera zazwyczaj prawą stronę.

madzik a jak ty stosujesz ten infacol? bo ja dostalam od kolezanki bo jej dzidzi mi pol roku , a jest jeszcze wazne tyle ze bez opakowania i nie wiem jak to sie stosuje

a tak apropo dzisiejszego ślubu, to sukienka nieszczególnie mi sie podobała.
sorki umknal mi gdzies twoj post.tak jak tajka pisze przed kazdym posilkiem podawac.tylko ze ja daje jedna krople tego i tez nie za czesto.w sumie jak mi sie przypomni,czasem z 2 razy w dzien,czasem w nocy podam.mozna czesciej tylko ze u mnie Mlody robi kupki na potege i jakos nie specjalnie ma jakies bole

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kochane wielkie sorki ale zapomniałam całkiem Beherovka mi napisała smsa wczoraj że są już w domku Naświetlanie pomogło i żółtaczka ustępuje. Przed nimi pierwsza kąpiel i w ogóle wszystko ale jak twierdzi - dadzą radę
no to dobrze trzymamy kciuki za pierwsze kapanko

Cytat:

az boje sie spytac ile trwaja??

22/23.05.2010
Stary 2011-04-29, 21:18   #2445
Ewelqa1985
Zadomowienie

http://demotywatory.pl/3005746/Przek...✂istosci

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-04-29, 21:23   #2446
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
kurde ja juz prawie 6tyd i tez mam ta kreche niby znika ale jeszcze ja widze....
ty widze tez masz rodzine...ja tam mam spokoj...jedna siostra a moj tz jedynak co nie zmienia faktu ze moja matka potrafi pol rodziny naspraszac na chrzciny

u mnie frida tez sie sprawdza,tylko nie wiem gdzie dokupie te gabeczki co sa zalaczone do aspiratora nie wiesz gdzie mozna dostac?
a no i Michal jak tylko przystawiam mu to do noska to robi taki dramat ze szok.potem go uspokoic nie moge

sorki umknal mi gdzies twoj post.tak jak tajka pisze przed kazdym posilkiem podawac.tylko ze ja daje jedna krople tego i tez nie za czesto.w sumie jak mi sie przypomni,czasem z 2 razy w dzien,czasem w nocy podam.mozna czesciej tylko ze u mnie Mlody robi kupki na potege i jakos nie specjalnie ma jakies bole

Ja kupilam ta'fride'w bootsie, ale to ma inna nazwe I tam do wymiany sa takie ala siteczka. Nazwe zlookam jutro bo nie chce mi sie wchodzic do sypialni bo mala spi;P.moja tez sie darla

Moja kupki tez robi, ale raz kolke miala I mam nadzieje to sie nie powtorzy

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:26   #2447
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja kupilam ta'fride'w bootsie, ale to ma inna nazwe I tam do wymiany sa takie ala siteczka. Nazwe zlookam jutro bo nie chce mi sie wchodzic do sypialni bo mala spi;P.moja tez sie darla

Moja kupki tez robi, ale raz kolke miala I mam nadzieje to sie nie powtorzy
u mnie mlody tez sie darl raz i dalismy mu infacol i przeszlo,nie wiem czy to kolki byly ale dobrze ze sie juz to nie powtarza

dobra to ja jutro czekam na ta nazwe,dzieki

22/23.05.2010
Stary 2011-04-29, 22:43   #2448
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
ile trwaja tak z ciekawosci ?? zapodaj linka
http://img84.imageshack.us/img84/881...zwojowe3es.jpg

te czarne to skoki, a tam, gdzie są błyskawice, to momenty krytyczne

http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

tutaj są opisane

mojej Naduni powinien się zaraz zacząć pierwszy skok, jako przeterminowanej dzidzi.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-30, 00:42   #2449
87czarna
Zakorzenienie

Hej
Moje dziecię nakarmione usypia,więc napiszę kilka słów

Już Wam pisałam,że odkąd Maja przeszła na butlę jest innym dzieckiem! Takiej spokojnej nigdy jej nie widziałam!
Po szczepionce nie było na szczęście gorączki...jedynie w ciągu dnia trochę marudziła

Wspominałyście o wadze. Ja w ciąży przytyłam 23 kg i na dzień dzisiejszy zostało mi do zrzucenia 6. Nie narzekam,bo jak przypomnę sobie jak wyglądałam,tooooo.... Waga idzie cały czas w dół,także myślę,że do ślubu powinnam wyglądac jak 'ludź' hehe Zapisałam się na siłownię z koleżanką i od poniedziałku rozpoczynam WIELKIE odchudzanie

Wczoraj byłam na solarium i cholercia jasna tak mnie przypiekło,że wyglądam jak burak! 19 maja mam pierwszą przymiarkę sukni ślubnej i jestem właśnie w trakcie szukania odpowiedniego stanika. Boję się,że kupię duży,a do ślubu biust mi spadnie i będzie kicha

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Harrods mamy tą samą karuzelę-Majcia ją uwielbia

laseczkaa jak karmiłam Majkę cycem,to wyglądało to tak samo... NON STOP przy piersi! Czasem już psychicznie i fizycznie miałam dosyc! Zastanawiałam się,kiedy to dziecko w ogóle śpi??? Teraz wszystko się unormowało-na całe szczeście!

Castia o matko! te jej cudne usta! : love: słodka jest

patrycja_22 ale Ty szczuplutka jesteś...piękna mamuśka

aja moja też ma zaparcia odkąd pije mm... ostatnio 2 dni nie umiała zrobic kupki i dopiero wczoraj,kiedy zrobiłam jej masaż brzuszka,poszło. Daje jej coraz więcej wody i herbatek. Myślę,że to pierwsza reakcja na inne mleko i z każdym dniem będzie coraz lepiej

Montii kuruj się,Bejbe

Kurczę,a ja nakupiłam tego Infacolu co nie miara. Przy cycku miała takie kolki,że szok...a teraz wszystko przeszło. Muszę to gdzieś opchnąc

Uciekam się zdrzemnąc,bo Maja się poddała i zasnęła Pa

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 06:27   #2450
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

dziewczyny muszę się poużalać bo chyba mam jakiś kryzys macierzyński, młoda non stop ryczy, nic jej nie cieszy, o jej uśmiech strasznie trudno i może obdarzy mamusie dwoma dziennie, ja już nie wiem co ja źle robię że to moje dziecko takie nieszczęśliwe jak tylko się obudzi idę sobie popłakać, jakbym miała lody to zjadłabym całe pudełko żeby się pocieszyć
nie martw się Kochana, przejdzie jej i będzie się uśmiechać cały czas

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ego ego, dopiero teraz zauważyłam, że nasi synkowie mieli te same wymiary i wagę po urodzeniu
oooo widzisz, ja też nie zauważyłam
Twój też taki głodomor, bo mój się cyckiem nie najada i położna kazała go dokarmiać mm, w dzień daję tylko cycka, bo łatwiej jak on wisi non stop, a w nocy to cyc plus mm, powiedziała że duży się urodził i dużo potrzebuje

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
moja budzi się 2 razy w nocy,
a ta pobudka o 5 to trzecia jest
mój jak już zaśnie to budzi się o 3 o 5 i o ok 7, ale żeby zasnął po kąpieli, to męczymy się do 23-24

Cytat:
czy wasze dzieci na początku też tak miały że bez przerwy cyc ? Jeśli tak kiedy to się unormowało ?
mój by wisiał non stop

Cytat:
śliczny facet

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Nic idę go budzić bo mineły już ponad 2,5 godziny od ostatniego karmienia. Co ile budzilyście takie maluchy ?
no to przeżyłaś Kochana
ja mojego nie budzę, on i tak lubi jeść więc budzi się sam, a w nocy ma jedną taką porę że śpi ok 4 godzin i też go nie budzę

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
P.S. Poniżej zdjęcia z dzisiejszego spacerku.
o jaki fajny

idę dziewczynki dalej spać póki mały śpi może jeszcze z godzinkę wytrzyma
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:30   #2451
Tity
Zakorzenienie

Moje dziecko ostatnio też ciągle wisi na cycku. Wczoraj jadł ze 40 minut i po pół godziny znowu chciał...
Wasze dzieci też pchają rączki do buzi? Mój od tygodnia ćlamie, mam wrażenie, że zje sobie rękę A jak na mnie leżał to opróbował na czym leży i cały dekolt miałam zaśliniony

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:51   #2452
gosiawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a ja tak samo zareagowała jak usłyszałam że igłę zmieniano co 3 godziny żeby ciągle była ostra

n to mój też tak ma tylko jak intensywnie oddycha.

kurde ja bym się bała że dziecko uduszę hehe ale chyba dziecko normalnie sobie daje główkę na bok nie>?

mój wtedy się wkurza strasznie i głowką na wszystkie strony rusza i szuka cyca a ja leję z niego
moj tez tak ma wlasnie , a ja wtedy strasznie sie zaczynam denerwowac bo mleko tryska na boki zastanawiam sie czy to nie moze z tego powodu ze za szybko leci a on po prostu nie nadarza, i chce odpoczac

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

moj jak szuka cyca a tz go trzyma to mu po szyji jezdzi ;p
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:09   #2453
wanilia83
Zadomowienie

Nadia chyba ma swój rytm nocny ustalony bo cały czas budzi się w okolicach 2 i 5 obojętnie czy pójdziemy spać o 24 czy przed 22 tak jak wczoraj

Cytat:
wanilia dziekujemy , przytulam mocno nie smutaj sie, jesteś najwspanialsza mamą jaką Nadia mogła mieć, a i uśmiechów sie doczekasz. zobaczysz juz niedługo
Cytat:

Nadunia na pewno jest szczęśliwa, nie martw się
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nie martw się Kochana, przejdzie jej i będzie się uśmiechać cały czas

dzięki

traicionera wcale nie masz wielkiej

kurcze coraz bardziej mnie to nosidełko zachwyca, tylko zastanawiam się czy latem nie byłaby to dla mnie katorga nosić Nadie ,
ja spocona + ona spocona = wielki koszmar
fakt faktem że jest to wielkie ułatwienie bo czasami wejść z wózkiem np do sklepu mam problem

Cytat:
zazdroszczę figurek
ja czuję się gruba. mi też 10 kg zleciało a zostało jeszcze 20 a waga stoi a jestem11 dzień po porodzie.

co do leżenia dziecka- położna zaleciła mi na brzuszku lub na pleckach nie na bokach .
umówiłam się już na bioderka na 3 czerwca .

ogólnie dopada mnie chyba też ten słynny baby blues
jestem przemęczona płaczę ...

kochana nic się nie martw tobie też waga zleci, jesteś dopiero 11 dni po porodzie więc nie wymagaj od siebie zbyt dużo

u mnie lekarz który wykonywał usg bioderek Nadii też zalecił na plecach lub brzuszku, podobno spanie na boku nie wpływa dobrze na biodra

trzymaj się bo raz jest lepiej raz gorzej, moja od początku je co około 3 godziny chociaż miała w swoim krótkim życiu etapy wiszenia przy cycu, współczuje

Mirabilka
ale masz ekstra supermana w domu

Cytat:
szczerze...zastanawiam sie gdzie cala Kate ma oczy ten caly ksiaze przeciez taki pasztet wyglada jak usmiechniety koń
co do sukni Kate to taka sobie,mogla miec cos o wiele fajnieszego,no ale to kwestia gustu

hehehe do tego łysiejący a ona bardzo ładna, no cóż nie tylko uroda w życiu się liczy, życzę im żeby byli szczęśliwi

marsylia
u mnie było identycznie mała jadła i po paru minutach spanko ją dopadało i tylko przewijanie było ją w stanie obudzić teraz jest lepiej, na początku też wszystko mnie wytrącało z równowagi i potrafiłam się rozpłakać nie wiedząc w sumie dlaczego ryczę teraz też mam doły ale to już z jakiś tam powodów, co do dzidzi to wszystkie dzieci na początku tylko śpią, jedzą i sr..ą dopiero po jakiś czasie zaczynają powolutku obserwować świat

nie martw się smutek szybko przemieni się w radość

Cytat:
wiesz co tez mialam takie podejscie do siebie i swojego wygladu jak ty i wiekszosc dziewczyn.ale doszlam do wniosku ze nie ma sensu takie dolowanie sie i siedzenie przed lusterkiem albo stanie na wadze i kontrolowanie sie ciagle.kurde dziewczyny jestesmy po 9 mies ciazy i po porodach.nie oczekujmy od siebie ze bedziemy wygladac jak przed ciaza w pierwszych miesiacach albo jeszcze chudziej.przez 9 mies nasze cialo przeszlo mega zmiany nie tylko wewnatrz ale i na zewnatrz.nie wymagajcie od siebie zbyt wiele i nie stresujcie sie tak.kazda z nas wyglada na swoj sposob pieknie i najwazniejsze ze mamy swoje Skarby przy sobie i ze one nas akceptuja takimi jakimi jestesmy bez wzgledu na wyglad
podpisuję się wielkimi literami

harrods słodziak z Mateusza

o matko nas czeka ponowny skok rozwojowy i to trwający dwa tyg chyba nie dam rady

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Moje dziecko ostatnio też ciągle wisi na cycku. Wczoraj jadł ze 40 minut i po pół godziny znowu chciał...
Wasze dzieci też pchają rączki do buzi? Mój od tygodnia ćlamie, mam wrażenie, że zje sobie rękę A jak na mnie leżał to opróbował na czym leży i cały dekolt miałam zaśliniony
moja od dwóch dni pcha piąstki do buzi i nie umie ich tam utrzymać a to jest kolejny powód do nerwów co z kolei prowadzi do płaczu chociaż nie powiem słodko wygląda jak tak pcha rączkę do buzi, musze jej takie zdjęcie pstryknąć ostatnio jak szukała cyca to mi się do ramienia przyssała

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:23   #2454
Montii
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja właśnie o rączkach
Wstaje rano i budzi mnie cmokanie
a to mój synuś sobie zajada rączki, ssie paluszki i w ogóle najlepsza zabawka to rączki a ślini się strasznie i ciągle język pokazuje

[LEFT]
Stary 2011-04-30, 08:33   #2455
Eirene1987
Zakorzenienie

hehe widzieliśmy to właśnie wczoraj

Cytat:
a to mój synuś sobie zajada rączki, ssie paluszki i w ogóle najlepsza zabawka to rączki a ślini się strasznie i ciągle język pokazuje

mój wczoraj głodny był jak palca zassał to myślałam że sobie go zje!
a teraz tańczy z tatusiem do piosenki pudzian band - nigdzie nie znajdziesz takiego hehehe

Stary 2011-04-30, 08:40   #2456
Montii
Zakorzenienie

Eirenne słodkie to jest jak pakuje te paluszki

Mój znowu pod karuzelą,
mata nie, lezaczek nie, tylko karuzela i te jego małpy

[LEFT]
Stary 2011-04-30, 08:47   #2457
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
oj moja córunia też etap raczek wpycha i wypluwa i tak w kółko śliny produkuje mega ilosci ciekawa ile w takim razie bedzie tej śliny przy zębach ale najbardziej lubie jak mała chce cos jakby powiedziec i otwiera pyszczek i jezyk wystawia a potem usmiech

czarna ciesze sie ze sie unormowalo dzieki mm

mirabilka superman to jest gość

wanilia super ze macie ustalony rytm u nas jeszcze niet raz tak sie budzi raz tak np. dzis przespala od 21 do 4 rano a wczoraj sie zbudzila od 22 ok.1;30

eirene heh fajnie to musi wygladac

Eliza 14.05.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 08:49   #2458
Montii
Zakorzenienie

ewelqa a wiesz co ja najbardziej lubie? Jak mały jest głodny i go przystawiam do piersi i nie wiem po czym on poznaje,że będzie cycek, czy po pozycji, czy po zapachu ale otwiera buźkę i jakby już cmokał i widzę jak ten jezyczek faluje no obłęd jakiś już wie że będzie jedzonko ;-P

[LEFT]
Stary 2011-04-30, 09:25   #2459
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

czesc dziewczyny.witam po mojej dlugiej nieobecnosci

GRATULUJĘ NOWYM MAMOM POCIECH

PORÓD nienajorszyrano dostałam popychacza,po 10 dostałam takich bóli,że już nie wstałam z łóżka porodowego.Mówię do położnej,że do obiadu do 13 musze urodzic a ona,żebym sie nie spieszyłano to tak szybko poszło,że zanim ona ubrała swoje szpitalne stroje to ja sama urodziłam główkę... i o 12.58 bylo po wszystkim.Nie miałam robionego cięcia.Moja rekowalescencja przebiegła super,bez boleści jak podczas pierwszego porodu i cięcia krocza.

Tymek na ogół jest bardzo grzecznyW nocy spi do 8 rano z 2 pobudkami na cyca.W dzień dużo baraszkuje,chodzimy na spacerki.Zosia bardzo mi pomaga,czasem aż zabardzow opiece nad bratemileż on dziennie dotaje buziaków

teraz bede pisac z wami na bierząco.wklejam fotkę rodzenstwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00771.jpg (129,7 KB, 45 załadowań)

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:28   #2460
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
ewelqa a wiesz co ja najbardziej lubie? Jak mały jest głodny i go przystawiam do piersi i nie wiem po czym on poznaje,że będzie cycek, czy po pozycji, czy po zapachu ale otwiera buźkę i jakby już cmokał i widzę jak ten jezyczek faluje no obłęd jakiś już wie że będzie jedzonko ;-P
Emilka ostatnio szukała cyca u Tżta i zmoczyla mu podkosuzlke w okolicy sutka a on tego nie zauwazyl bo tv ogladal
lubie też jak mała odlatuje do spania jak oczka uciekaja i takie minki strzela

Eliza 14.05.2014

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-04-30 o 09:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości