|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
traicionera, pati , fajnie,że macie marsupi
![]() ja dzisiaj z młodym podbijałam miasto a on tak we mnie wtulony piękne uczucie ![]() ![]() Ja Fabianka ubieram tak jak w domku do nosidła, bo ono same w sobie jest warstwą + ogrzewamy siebie własnym ciepłem aaa i Fabianek zawsze ma rączki po buźką w nosidełku, i zasypia od razu ![]() Jeju ja sie czuje fatalnie ,bol glowy, dreszcze, oby nie choroba ![]()
#2432 |
Zakorzenienie
|
Monti, to ty nas zaraziłaś tym nosidełkiem
![]() mogłabyś być z Fabiankiem żywą reklama ![]() ciesze sei, ze wreszcie pojadę w miejsca, gdzie nie dostałabym się wózkiem ![]() a na infekcje może herbatka z sokiem malinowym. mi zawsze pomaga coś z witamina c.
#2433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na karmienie budzilam co 3 h, teraz on sie sam budzi i to czesciej czasem...aha, mnie tez przsypia do tej pory przy karmieniu, po porostu takie przerwy sobie robi, odczekujemy chwile, podnosze go do odbijania albo przewijam zeby obudzic i je dalej , potrafi to trwac nawet 1 godzinę ![]() (pisałam jedną ręką, hehe, nowa umiejętność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas z jedzeniem strasznie ciężko. Od wtorku mały nie jest dokarmiany butelką i jest tylko nas cycku - nareszcie!!! Jutro mija 6 tydzień od jego urodzenia. I przez cały czas mieliśmy problemy z jedzeniem. A teraz właściwie wróciliśmy do początku - tylko pierś. I mały znowu się musi przestawić, więc jak większość dzieci tuż po urodzeniu od wczoraj wisi na cycku bez przerwy. Mam nadzieję, że szybko ustali sobie normalny rytm jedzenia. Bo on dosłownie wisiał na mnie bez przerwy od godziny 15:00. Jak zasypiał i odłożyłam go, to po dwóch minutach ryk. I tak w kółko. Dopiero po kąpieli i dojedzeniu zasnął i, odpukać, nadal śpi. A może to jest właśnie jego skok rozwojowy, bo objawy by pasowały. Bo skok jest w 5 tygodniu, ale że Mateusz urodził się wcześniej, to skok ma później (bo mamy 6 tydzień). Dzisiaj przyszła karuzela - Fisher Price Rainforest. Od kiedy wasze maleństwa zaczęły się interesować karuzelą? P.S. Poniżej zdjęcia z dzisiejszego spacerku. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-04-29 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo zasypia albo ssie bez przerwy, ze skrajności w skrajność ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziecie chyba skok przechodzi.mamy 5 tydzien od wtorku i jest strasznie marudny,placze z byle powodu i wrecz rzuca sie na moja piers jakby nie jadl tydzien.do tego tak mocno ssie ze czasami mam ochote podac mu mm z butelki byle by tylko nie czuc tego bolu ![]() ![]() najgorsze ze to jego pierwszy skok,nawet nie chce myslec co bedzie pozniej ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
oby oby
![]() ![]()
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dalej tak ma. W ciągu dnia potrafi co pol godziny sie domagać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kupilam w koncu fride i pierwszy raz wyciagalismy gile ![]() Kupilam tez troszke ciuchow i od razu humor lepszy;p, chociaz wygladam jak paczuszek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja caly czas wyciaga jedna reke do gory i sie smiejemy z niej ze jest superman ![]() Fajne te nosidlo i ty wcale nie masz wielkiego zadka ![]() Ja na swoj nie narzekam, ale sadlo i bockzi ogromne ![]() Cytat:
Na opakowaniu jest napisane, zeby dawac 5ml(czyli ta pipetke pelna) przed kazdym posilkiem(ja daje w dzien, w nocy jakos nie mam do tego glowy). Jesli trzeba moga byc 2 pipetki. Jesli masz opakowanie otwarte to po 28 dniach powinno sie wyrzucic. Aha trzeba wstrzasnac przed uzyciem;p Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj Tz ma 5ro rodzenstwa. Najstarszy brat ma 4 dzieci, plus druga dziewczyna(ktora tez ma dzieci), jego syn ma juz swoja rodzine i jedno dziecko. Pozniej kolejny brat, plus zona i 3ka dzieci. Siostra z mezem i 3 dzieci ![]() ![]() ![]() Jutro jestesmy 4 tygodnie po porodzie i tez mam kreske na brzuchu(zreszta mam w cholerke kresek... ale to rozstepy;p) Traicionera gratuluje 4tygodni ![]() ![]() aha jutro jade na snowboard (indoor) juz sie boje... gacie ledwo co zapielam... ale nie wejde w ochraniacze wiec bedzie bolalo ![]() ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-29 o 20:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
kochane wielkie sorki ale zapomniałam całkiem Beherovka mi napisała smsa wczoraj że są już w domku
![]() ![]() ![]() ![]()
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym go nie chciała, kiedyś to nawet fajnie wyglądał, ale teraz to do tatusia taki podobny ![]() ja właśnie patrzyłam, ile trwają późniejsze skoki ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-29 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2444 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty widze tez masz rodzine...ja tam mam spokoj...jedna siostra a moj tz jedynak ![]() ![]() u mnie frida tez sie sprawdza,tylko nie wiem gdzie dokupie te gabeczki co sa zalaczone do aspiratora ![]() a no i Michal jak tylko przystawiam mu to do noska to robi taki dramat ze szok.potem go uspokoic nie moge ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zadomowienie
|
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kupki tez robi, ale raz kolke miala I mam nadzieje to sie nie powtorzy ![]()
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra to ja jutro czekam na ta nazwe,dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te czarne to skoki, a tam, gdzie są ![]() http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html tutaj są opisane mojej Naduni powinien się zaraz zacząć pierwszy skok, jako przeterminowanej dzidzi.
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje dziecię nakarmione usypia,więc napiszę kilka słów ![]() ![]() Już Wam pisałam,że odkąd Maja przeszła na butlę jest innym dzieckiem! Takiej spokojnej nigdy jej nie widziałam! Po szczepionce nie było na szczęście gorączki...jedynie w ciągu dnia trochę marudziła ![]() Wspominałyście o wadze. Ja w ciąży przytyłam 23 kg i na dzień dzisiejszy zostało mi do zrzucenia 6. Nie narzekam,bo jak przypomnę sobie jak wyglądałam,tooooo.... ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam na solarium i cholercia jasna tak mnie przypiekło,że wyglądam jak burak! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Harrods mamy tą samą karuzelę-Majcia ją uwielbia ![]() laseczkaa jak karmiłam Majkę cycem,to wyglądało to tak samo... NON STOP przy piersi! Czasem już psychicznie i fizycznie miałam dosyc! Zastanawiałam się,kiedy to dziecko w ogóle śpi??? Teraz wszystko się unormowało-na całe szczeście! ![]() Castia o matko! te jej cudne usta! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycja_22 ale Ty szczuplutka jesteś...piękna mamuśka ![]() aja moja też ma zaparcia odkąd pije mm... ostatnio 2 dni nie umiała zrobic kupki i dopiero wczoraj,kiedy zrobiłam jej masaż brzuszka,poszło. Daje jej coraz więcej wody i herbatek. Myślę,że to pierwsza reakcja na inne mleko i z każdym dniem będzie coraz lepiej ![]() Montii kuruj się,Bejbe ![]() Kurczę,a ja nakupiłam tego Infacolu co nie miara. Przy cycku miała takie kolki,że szok...a teraz wszystko przeszło. Muszę to gdzieś opchnąc ![]() ![]() Uciekam się zdrzemnąc,bo Maja się poddała i zasnęła ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twój też taki głodomor, bo mój się cyckiem nie najada i położna kazała go dokarmiać mm, w dzień daję tylko cycka, bo łatwiej jak on wisi non stop, a w nocy to cyc plus mm, powiedziała że duży się urodził i dużo potrzebuje ![]() mój jak już zaśnie to budzi się o 3 o 5 i o ok 7, ale żeby zasnął po kąpieli, to męczymy się do 23-24 Cytat:
![]() śliczny facet ![]() Cytat:
![]() ja mojego nie budzę, on i tak lubi jeść więc budzi się sam, a w nocy ma jedną taką porę że śpi ok 4 godzin i też go nie budzę o jaki fajny ![]() idę dziewczynki dalej spać póki mały śpi może jeszcze z godzinkę wytrzyma ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ostatnio też ciągle wisi na cycku. Wczoraj jadł ze 40 minut i po pół godziny znowu chciał...
![]() Wasze dzieci też pchają rączki do buzi? Mój od tygodnia ćlamie, mam wrażenie, że zje sobie rękę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- moj jak szuka cyca a tz go trzyma to mu po szyji jezdzi ;p ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |||||
Zadomowienie
|
Nadia chyba ma swój rytm nocny ustalony bo cały czas budzi się w okolicach 2 i 5 obojętnie czy pójdziemy spać o 24 czy przed 22 tak jak wczoraj
![]() Cytat:
dzięki ![]() traicionera wcale nie masz wielkiej ![]() kurcze coraz bardziej mnie to nosidełko zachwyca, tylko zastanawiam się czy latem nie byłaby to dla mnie katorga nosić Nadie , ja spocona + ona spocona = wielki koszmar fakt faktem że jest to wielkie ułatwienie bo czasami wejść z wózkiem np do sklepu mam problem Cytat:
kochana nic się nie martw tobie też waga zleci, jesteś dopiero 11 dni po porodzie więc nie wymagaj od siebie zbyt dużo u mnie lekarz który wykonywał usg bioderek Nadii też zalecił na plecach lub brzuszku, podobno spanie na boku nie wpływa dobrze na biodra trzymaj się bo raz jest lepiej raz gorzej, moja od początku je co około 3 godziny chociaż miała w swoim krótkim życiu etapy wiszenia przy cycu, współczuje Mirabilka ale masz ekstra supermana w domu ![]() Cytat:
hehehe do tego łysiejący a ona bardzo ładna, no cóż nie tylko uroda w życiu się liczy, życzę im żeby byli szczęśliwi marsylia u mnie było identycznie mała jadła i po paru minutach spanko ją dopadało i tylko przewijanie było ją w stanie obudzić teraz jest lepiej, na początku też wszystko mnie wytrącało z równowagi i potrafiłam się rozpłakać nie wiedząc w sumie dlaczego ryczę ![]() nie martw się smutek szybko przemieni się w radość ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() harrods słodziak z Mateusza o matko nas czeka ponowny skok rozwojowy i to trwający dwa tyg chyba nie dam rady ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja właśnie o rączkach
Wstaje rano i budzi mnie cmokanie a to mój synuś sobie zajada rączki, ssie paluszki i w ogóle najlepsza zabawka to rączki ![]() ![]()
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój wczoraj głodny był jak palca zassał to myślałam że sobie go zje! ![]() a teraz tańczy z tatusiem do piosenki pudzian band - nigdzie nie znajdziesz takiego hehehe ![]()
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Eirenne słodkie to jest jak pakuje te paluszki
![]() Mój znowu pod karuzelą, mata nie, lezaczek nie, tylko karuzela i te jego małpy ![]()
#2457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czarna ciesze sie ze sie unormowalo dzieki mm mirabilka superman to jest gość ![]() wanilia ![]() eirene heh fajnie to musi wygladac ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
ewelqa a wiesz co ja najbardziej lubie?
![]() ![]() ![]()
#2459 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.witam po mojej dlugiej nieobecnosci
![]() GRATULUJĘ NOWYM MAMOM POCIECH ![]() PORÓD nienajorszy ![]() ![]() Tymek na ogół jest bardzo grzeczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz bede pisac z wami na bierząco.wklejam fotkę rodzenstwa
#2460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lubie też jak mała odlatuje do spania jak oczka uciekaja i takie minki strzela ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-04-30 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.