![]() |
#2461 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI
No wlasnie, ja juz po prostu nie mam co pisac na tym watku
#2462 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 881
|
Monika, dzisiaj pogoda sprzyja, ale ogólnie wiosna, te d³uuugie dni, s³oneczko, grile, rowerki itp. Szkoda czasu na siedzenie przed kompkiem. Tym bardziej, ze pstki tutaj coraz wiêksze.
Nowe kursantki siê pojawiaj± i znikaj±. Unen... (nie potrafiê z pamiêci tego napisaæ ale Aniu, je¶li dobrze pamiêtam), wa¿ne ze je¼dzisz. Najgorsze co mo¿e byæ to twierdzenie - ale ja tam nie jadê, nie próbujê. Dobrze wybraæ siê w nowe miejsca wtedy gdy jest mniejszy ruch (wieczór, niedziela - u mnie siê sprawdzaj± takie pory). Mnie jak skrêca³am w lewo to pan za mn± wyprzedzi³ (grzecznie nie tr±bi³ tylko mi ¶mign±³). No có¿, jego autko mia³o przyspieszenie a moje... Chocia¿ jak w pi±tek zapali³o mi siê pomarañczowe nad g³ow± to i przyspieszenie siê znalaz³o. Jutro znów ruszam w miasto - w miejsca gdzie nie by³am od czasów eLki, czyli prawie pó³ roku, bo nie byo potrzeby. I albo bêdê kr±¿yæ i szukaæ albo stanie siê cud i dojadê bez problemów (zeby tylko nie by³o ze spr jak dojechaæ a jutro mi ulicê zamkn± i bêdzie niespodzianka). St±d nie da siê tak zwyczajnie pój¶æ.
#2463 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 156
|
Dziewczyny-na jak± emeryturê!?!? Jeste¶cie podpor± tego w±tku
![]() ![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
Na zas³u¿on± emeryturê
![]() Ewi spokojnie dacie sobie radê we wspieraniu. Skoñczy³am kopiowanie systemu - 2,5h pilnowania kompka.
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2466 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 149
|
Cytat:
![]() Jeste¶ po 1szych jazdach i ju¿ masz wyznaczony egzamin? Wow, fajnie. Ja jeszcze jazd nie mam do koñca rozpisanych ![]() Po za tym, ja ci mówiê - ZDASZ! Musisz zdaæ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak siê zastanawiam... Jak to jest z mo¿liw± ilo¶ci± godzin w ci±gu jednego dnia? Jest z góry narzucone ile kursant mo¿e ich wyje¼dziæ? Bo czasem mam wra¿enie, ¿e 2h na 1 dzieñ to za ma³o, a mi i tak zawsze koñcz± o przynajmniej 15 min za wcze¶nie... Wiecie co, dzi¶ widzia³am w tv reklamê Forda Focusa, taki bajer z rozpoznawaniem znaków i pojawianiem siê ich oraz (g³osowym) ostrzeganiem przez komputerek w samochodzie. Ba, on nawet SAM parkuje. Co my¶licie o tym wynalazku? Trochê jak jaki¶ statek kosmiczny, ciekawe jakie to ma zastosowanie w praktyce ![]() ¿eby nie by³o tak jak parê lat temu z testowymi autami, które rozpoznaj±c linie na jezdni same jecha³y i kierowa³y. No problem pojawia³ siê zim±... By³am dzi¶ z tat± na przeja¿d¿ce, po tym jak mu powiedzia³am ile dobrych rzeczy us³ysza³am od instruktorów, chcia³ siê koniecznie sam przekonaæ. Serio, mój zapa³ opad³ maksymalnie, ju¿ wiêcej z nim nie wsi±dê do auta :/ Dobrze, ¿e nie jest instruktorem, bo wspó³czu³abym jego kursantom :-P To strasznie potrafi demotywowaæ, kiedy przy NORMALNYCH (!) b³êdach i problemach po 4 h praktyk przyczepia siê, obra¿a i wymaga ode mnie czego¶, jakby by³o ca³kowicie oczywiste dla mnie ... no ale mniejsza, bo ju¿ siê nakrêcam niepotrzebnie ![]() Generalnie widzê ju¿ efekty jazd z instruktorem m.in. po tym, ¿e jak za cholerê nie mog³am wyczuæ suzuki, tak dzisiaj maj±c w g³owie zakodowane wskazówki instruktorów, czu³am siê w nim duuu¿o lepiej. Jest git jest luz ![]() Ah i jeszcze jedno - czy która¶ z Was zdawa³a/zdaje/je¼dzi w Szczecinie? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 25 752
|
Witam moje kochane
![]() W³a¶nie wróci³am od T¯a i padam na twarz bo sie nie wyspa³am ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 922
|
Rozpisa³am siê tyle, a tutaj mi siê wszystko skasowa³o, ehh
![]() Mala zmiana zgad³as co studiuje ![]() Czili bêdê zdawaæ w twoje urodzinki ![]() Ogólnie to bêdê podchdoziæ 6 raz do egzaminu po 2 letniej przerwie. Czuje siê trochê pewniej ni¿ kiedy¶, ale jeszcze nie mogê zrozumieæ ronda w Sieradzu, a tym bardziej, ¿e s± tam b³êdne oznakowania ![]() Kto¶ tutaj pisa³ o uci±¿liwym tr±bieniu... nie ma co siê przejmowaæ hamskim zachowaniem kogo¶... na prawdê... w moim mie¶cie by³ przypadek , ¿e dziewczyna wyje¿d¿a³a z ruchliwego skrzy¿owania , jad±cy za ni± ty³u tr±bili na ni±, bo pewnie d³ugo siê zastanawia³a czy wyjechaæ... no i oczywi¶cie wyjecha³a... ale prosto pod ci±¿arówkê, która j± przygniot³a do muru. Dziewczyna m³oda, ¶wie¿o co zda³a prawko. Ciekawe jak czuli siê Ci z ty³u co na ni± tr±bili, bo przecie¿ przyczynili siê do ¶mierci m³odej osoby. . . Nie wiem po co ludzie siê tak spiesz± i niecierpliwi±, przecie¿ zawsze mo¿na wyjechaæ te 10 minut wcze¶niej, ¿eby gdzie¶ siê nie spó¼niæ, a nie potem wszyscy my¶l±, ¿e miasto przefrun± , eh... Misislipy , a to co to siê po nocach robi, ¿e spaæ nie mo¿na ? ![]() ![]()
Wymianka kosmeyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=30110072 #post30110072 _________________________ __________________ Edytowane przez Wizazanka492 Czas edycji: 2011-05-02 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 128
|
A propo tr±bienia. Mia³am ostatnio te¿ stycznosc z niecierpliwym kierowc±. Jecha³am przez miasto za traktorem, a ¿e mia³am zaraz skrêcac , to nawet nie zamierza³am go wyprzedzac , no bo i po co. Raptem wyprzedzi³ mnie i ten traktor jaki¶ niecierpliwy kierowca tr±bi±c jak oszala³y, bo mu siê przecie¿ ¶pieszy. Generalnie staram sie ju¿ nie zwracac uwagi na takich niecierpliwców.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Konto usuniête
|
Wizazanka ogladali¶my z T¯em filmy do nocy a rano musia³am wstaæ o godz. 6 rano bo tata za mn± przyjecha³ po pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 363
|
jomic -
![]() wiem, staram siê ci±gle je¼dzic, nawet je¶li mi nie idzie, bo najgorsze co to siê bac ![]() ![]() najlepiej mi sie jezdzi w weekendy, ale wieczorami nie za bardzo - bo w ogole nie widze lini ![]() czilli - ja zdawa³am w Szczecinie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 201
|
Witam serdecznie wszystkie Kochane Wiza¿anki!
![]() Tak na sam dobry pocz±tek (z racji tego, ¿e jest to mój pierwszy post) przedstawiê siê, o tak - w skrócie ![]() ![]() ![]() Do³±czam siê, gdy¿ równie¿ jestem kursantk± ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2473 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Wizazanka nie zgadlam wiedzialam ja tez studiowalam administracje. a gdzie studiujesz?
#2474 | |
Konto usuniête
|
Pan w³a¶ciciel jest I. jego ¿ona te¿, jak i ¿ony siostra
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I gratulujê zdanej teorii ![]() catttt ja jestem ju¿ po praktykach ![]() ![]() Maturzystki jak siê uczycie do matury to znaczy, ¿e jeste¶cie genialne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2011-05-02 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Minniee, witaj
![]() robi³am dzisiaj za kierowcê. 60km za mn±. Po mie¶cie, w tê i w tamtê. I mija³am kosmitê 2 razy - pomacha³am, ale nie widzialam jego miny bo sie liscie w szybach odbija³y.
#2476 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 709
|
Cytat:
Unendlichkeit... mam podobnie z tym, ¿e ja nie mam swojego autka... musze je¼dziæ du¿± kombijk± rodziców i robiê jakie¶ b³êdy faktycznie, raz mi zga¶nie, raz szarpnie przy zmianie biegów itd... tata nie chce mnie pu¶ciæ sam± i zawsze je¿d¿ê z nim i jak co¶ nie tak to te¿ mnie strofuje i krzyczy, ¿e to powinnam wiedzieæ po kursie, albo, ¿e ¼le jestem nauczona... ogólnie masakra czasami jest... ale je¿d¿ê i korygujê b³êdy ![]() ![]()
Ma³¿eñstwo to diament szlifowany ca³e ¿ycie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Ciê noszê, Ja o Twe zdrowie najgorêcej proszê, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Ty¶ moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 272
|
Witaj Minnieee
![]() Przespacerowa³am siê, g³owa od¶wie¿ona, to pora na now± porcjê lektur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 149
|
Minnieee, cze¶æ
![]() Cytat:
![]() Ruda kobieta - bêdê pamiêtaæ ![]() £uku jeszcze nie mia³am, na stoczni je¼dzi³am na 1szej je¼dzie. Generalnie to zawsze mi siê wydawa³o, ¿e jazda po Szczecinie bêdzie czarn± magi±, a kiedy jestem ju¿ za kó³kiem, to mam wra¿enie, ¿e jestem na jakiej¶ planszy, grze - linie, znaki, ¶wiat³a... wszystko niesamowicie pomaga i wystarczy na to patrzeæ ![]() Dziêki za info, na pewno siê przyda! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 222
|
![]() ![]() ![]() Dzi¶ prze¿y³am ma³y szok, przedpo³udniem pokaza³o mi dwa stopnie ciep³a, pó¿niej wzros³o do trzech, normalnie my¶la³am, ze wy¶wietlacz tem. zepsu³ siê ![]() Poje¿dzi³am sobie 200 km. ca³kiem now± tras±, czasami szuka³am na mapie gdzie mam skrêciæ, ech te polskie oznakowania i jeszcze malutka miejscowo¶æ ukryta gdzie¶ pomiêdzy jeziorami i lasami mazurskimi ale czego to siê nie robi dla spotkania ze star± przyjació³k±. |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 948
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26662453]
mój nie by³a babiarzem, w ka¿dym b±d¼ razie nie do kursantek, czasmi po¿artowa³, ¿e jest lato, chce sobie poparzeæ na "dupy" na chodniku a kusant my¶li ¿e tam trzeba patrzeæ i siê te¿ patrzy ![]() ![]() ![]() Mój instruktor jest raczej milcz±cy, raz tylko polecial has³em przy wyjmowaniu wska¼nika oleju mówi±c: to jest tak jak w ¿yciu - wk³ada siê i wyjmuje (oczywi¶cie z u¶miechem na twarzy i min± ¿ebym wiedzia³a o co mu chodzi³o) ![]() Ale generalnie zauwa¿y³am, ¿e na mie¶cie ¿adnej dziewczyny z oka nie spu¶ci, jak idzie jakas chodnikiem to tak siê ogl±da, ¿e jakby s³up by³ przy drodze, to by mu ten ³eb urwa³o ![]() U mnie 18 godzin wyje¿d¿one, w tym tygodniu idê zapisac siê najpierw na egzamin wewnêtrzy, potem zapisze siê na pañstwowy i te ostatnie 10 godzin przed egzaminem wybiorê. Mia³am ju¿ 1 lekcjê na manewrowym, my¶lalam, ¿e ten ³uk to co¶ trudnego jest, ale wychodzi³ mi idealnie ![]()
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eroll, jakie lektury?? danka - u mnie tez lodowato. Jak tak bêdzie w pi±tek to ja zamarznê na tym ¶lubie
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 272
|
Ja mia³am jednego pana instruktora z mega zboczonymi ¿artami. Mia³am ochotê ju¿ wyj¶æ z tej eLki. Pan mia³ ponad 60 lat
![]() Jomic, jakie lektury? Wszystkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Dzieñ dobry
![]() ja równie¿ dzisiaj robi³am za kierowcê. Wozi³am dziadka. Powiedzia³, ¿e pojedziemy w miejsce x, oczywi¶cie nic ta nazwa mi nie mówi³a. Wiêc mówi³ w lewo, w prawo- niczym instruktor. Doje¿d¿amy do ronda pytam- jak na rondzie?a ten g³osem rozpaczy pyta- to Ciê nie nauczyli? zaraz Ci poka¿e. Ja na to- dziadku wiem jak siê je¼dzi po rondzie tylko powiedz gdzie mam jechaæ w lewo? w prawo? i wybuch³am ¶miechem ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- mój I. bardziej ogl±da³ siê za samochodami i ci±gle macha³ innym kierowcom albo oni jemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 407
|
Tak, wiem, mia³o mnie tu nie byæ ju¿..
![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26662453] Maturzystki jak siê uczycie do matury to znaczy, ¿e jeste¶cie genialne ![]() ![]() ![]() No to ja genialna nie jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() Zbrodnia i kara mo¿e byæ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 363
|
Cytat:
Ja robi³am w AutoTe¶cie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Eroll, D¿umê trochê kojarzê, podobnie jak Zbrodniê i karê. Za to "Pana Tadeusza" przeczyta³am kilka razy. Nad Tangiem to bym siê rozp³aka³a.
Mój temat maturalny zaczynal sie "Jest taki czas i s± takie miejsca w których cz³owiek czuje siê szczê¶liwy". O Soplicowie przypomnia³o mi siê w drodze do domu ![]() Princeseczka, mnie prowadzi³a kobieta, na zasadzie "w lewo - zmieniam pas - niee, prosto - wracam na pas, a mo¿e tam - ju¿ nie zje¿d¿am na lewy bo nie mam pewnosci ze nie bedzie prosto - bylo prosto". Gdzie teraz? No tam. W lewo? Nie, w prawo? A jestes pewna? Pokazuje mi palcem - tam (jednak w lewo). Jak kto¶ nie je¼dzi sam nie rozumie, ze nie mozna sobie stawac gdzie siê chce na skrzy¿owaniu (szczególnie jak jest zatloczone) i skrêcaæ sk±d sie chce ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Co¶ ty. Powiedzia³aby¶ sobie: Co?? JA nie dam rady?? To zaraz Wam poka¿ê!!
#2487 |
Raczkowanie
|
jenny1234 znam to, mój brat wkó³ko komentowa³ jak jecha³am jego autem
![]() dzi¶ jad±c sama nie¿le zaskoczy³am siê pocisne³am ponad 80 i autko zacze³o wyæ, co jest ![]() jomic sprawdzaj prognozy, mo¿e w wawie bêdzie cieplej, jak nie to zostaje uzupe³nienie garderoby ale to bêdzie raczej k³opotliwe lub co¶ na rozgrzewkê ![]() princeseczka mój E tak na egzaminie macha³ do innych kierowców, chyba pó³ miasta zna a m³ody by³ |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
danka, ja mia³am 70 na trójce przez dlu¿szy odcinek. Moje male autko ma tak± "w±sk±" skrzyniê, a renia szerok±. I za malo odepchnêlam lewarek (gdzies ostatnio zanalaz³am tê fachow± nazwê
![]() A prognozy - mam plszaczyk, szaliczek, kryte butki. Tylko rêkawic brak ![]()
#2489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bêdzie ciep³o, muszê posadziæ pomidorki do folii na parapetach ciasno i ju¿ kwitn± |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Jedne prognozy mówi± ze cieplej od polowy tyg, drugie, ze od polowy miesi±ca. Wolê te pierwsze. wystarczy, ze nie bedziê wialo tak mro¼nie.
Ogl±dam sobie Uwaga! Pirat!
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.