Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-01, 17:40   #2461
mala zmiana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 829
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI

No wlasnie, ja juz po prostu nie mam co pisac na tym watku
Stary 2011-05-01, 17:53   #2462
jomic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 881

Monika, dzisiaj pogoda sprzyja, ale ogólnie wiosna, te d³uuugie dni, s³oneczko, grile, rowerki itp. Szkoda czasu na siedzenie przed kompkiem. Tym bardziej, ze pstki tutaj coraz wiêksze.
Nowe kursantki siê pojawiaj± i znikaj±.
Unen... (nie potrafiê z pamiêci tego napisaæ ale Aniu, je¶li dobrze pamiêtam), wa¿ne ze je¼dzisz. Najgorsze co mo¿e byæ to twierdzenie - ale ja tam nie jadê, nie próbujê.
Dobrze wybraæ siê w nowe miejsca wtedy gdy jest mniejszy ruch (wieczór, niedziela - u mnie siê sprawdzaj± takie pory).
Mnie jak skrêca³am w lewo to pan za mn± wyprzedzi³ (grzecznie nie tr±bi³ tylko mi ¶mign±³). No có¿, jego autko mia³o przyspieszenie a moje... Chocia¿ jak w pi±tek zapali³o mi siê pomarañczowe nad g³ow± to i przyspieszenie siê znalaz³o.
Jutro znów ruszam w miasto - w miejsca gdzie nie by³am od czasów eLki, czyli prawie pó³ roku, bo nie byo potrzeby. I albo bêdê kr±¿yæ i szukaæ albo stanie siê cud i dojadê bez problemów (zeby tylko nie by³o ze spr jak dojechaæ a jutro mi ulicê zamkn± i bêdzie niespodzianka).

St±d nie da siê tak zwyczajnie pój¶æ.

jomic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 20:10   #2463
Ewi22
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 156

Dziewczyny-na jak± emeryturê!?!? Jeste¶cie podpor± tego w±tkuto by³oby straszne
Stary 2011-05-01, 20:39   #2464
jomic
Zakorzenienie

Na zas³u¿on± emeryturê
Ewi spokojnie dacie sobie radê we wspieraniu.
Skoñczy³am kopiowanie systemu - 2,5h pilnowania kompka.

Stary 2011-05-01, 21:26   #2465
Emanes
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 119
GG do Emanes

Cytat:
Napisane przez eezee Poka¿ wiadomo¶æ

Skoñczy³am ju¿ kurs (1h zostawiona na dzieñ ostateczny).
A teraz po d³ugim weekendzie 04 maja - egzamin teoretyczny
Kciukasy zaci¶niête bêd± mile widziane
Trzymam kciuki za Ciebie.. POWODZENIA..
Stary 2011-05-01, 22:22   #2466
czilli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 149

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Poka¿ wiadomo¶æ
No i dzi¶ mia³am jazdy po mie¶cie... ogólnie nie by³o ¼le, nawet ok, muszê tylko popracowaæ nad wiêkszym opanowaniem podczas skrzy¿owañ, niby wiem komu ust±piæ pierwszeñstwa itp, a jednak czasem siê denerwuje, niepotrzebnie gazu czasem dodaje.

Aha i mam wyznaczony egz na 12 maja, godzina 9

(Czy ka¿dy I. musi byæ takim babiarzem? Teksty nie z tej ziemi... " hm a za karê bêdzie kolacja ze ¶niadaniem z instruktorem", " a chcesz porysowaæ trochê, mhm" )
Mój instruktor jest w porz±dku, aczkolwiek nie wiem jeszcze 'jak go odbieraæ' bo mia³am z nim dopiero jedn± jazdê Ale nie mam jakich¶ uprzedzeñ ani zarzutów :-P
Jeste¶ po 1szych jazdach i ju¿ masz wyznaczony egzamin? Wow, fajnie. Ja jeszcze jazd nie mam do koñca rozpisanych Ale to dlatego, ¿e czasu nie mam..
Po za tym, ja ci mówiê - ZDASZ! Musisz zdaæ - 12 maj to ca³kiem fajny dzieñ - moje urodziny, w dodatku w tym roku osiemnaste

Cytat:
Napisane przez eezee Poka¿ wiadomo¶æ
Skoñczy³am ju¿ kurs (1h zostawiona na dzieñ ostateczny).
A teraz po d³ugim weekendzie 04 maja - egzamin teoretyczny
Kciukasy zaci¶niête bêd± mile widziane
Teoria nie jest taka straszna, rozwi±zuj testy do znudzenia, WSZYSTKIE. Ja postawi³am sobie za cel przed egzaminem przeczytaæ ca³± ksi±¿kê, ale z braku czasu nie da³am rady, to potem zosta³y mi tylko testy. Prawie ¿e zna³am je na pamiêæ. I op³aci³o siê - zda³am 18/18

Tak siê zastanawiam... Jak to jest z mo¿liw± ilo¶ci± godzin w ci±gu jednego dnia? Jest z góry narzucone ile kursant mo¿e ich wyje¼dziæ? Bo czasem mam wra¿enie, ¿e 2h na 1 dzieñ to za ma³o, a mi i tak zawsze koñcz± o przynajmniej 15 min za wcze¶nie...

Wiecie co, dzi¶ widzia³am w tv reklamê Forda Focusa, taki bajer z rozpoznawaniem znaków i pojawianiem siê ich oraz (g³osowym) ostrzeganiem przez komputerek w samochodzie. Ba, on nawet SAM parkuje. Co my¶licie o tym wynalazku? Trochê jak jaki¶ statek kosmiczny, ciekawe jakie to ma zastosowanie w praktyce
¿eby nie by³o tak jak parê lat temu z testowymi autami, które rozpoznaj±c linie na jezdni same jecha³y i kierowa³y. No problem pojawia³ siê zim±...

By³am dzi¶ z tat± na przeja¿d¿ce, po tym jak mu powiedzia³am ile dobrych rzeczy us³ysza³am od instruktorów, chcia³ siê koniecznie sam przekonaæ.
Serio, mój zapa³ opad³ maksymalnie, ju¿ wiêcej z nim nie wsi±dê do auta :/ Dobrze, ¿e nie jest instruktorem, bo wspó³czu³abym jego kursantom :-P
To strasznie potrafi demotywowaæ, kiedy przy NORMALNYCH (!) b³êdach i problemach po 4 h praktyk przyczepia siê, obra¿a i wymaga ode mnie czego¶, jakby by³o ca³kowicie oczywiste dla mnie ...
no ale mniejsza, bo ju¿ siê nakrêcam niepotrzebnie

Generalnie widzê ju¿ efekty jazd z instruktorem m.in. po tym, ¿e jak za cholerê nie mog³am wyczuæ suzuki, tak dzisiaj maj±c w g³owie zakodowane wskazówki instruktorów, czu³am siê w nim duuu¿o lepiej.
Jest git jest luz

Ah i jeszcze jedno - czy która¶ z Was zdawa³a/zdaje/je¼dzi w Szczecinie? Chêtnie bym pos³ucha³a opinii na co zwracaæ szczególnie uwagê
czilli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 07:14   #2467
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 752

Witam moje kochane
W³a¶nie wróci³am od T¯a i padam na twarz bo sie nie wyspa³am jak znajdê czas to Was nadrobiê
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 07:37   #2468
Wizazanka492
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 922

Rozpisa³am siê tyle, a tutaj mi siê wszystko skasowa³o, ehh

Mala zmiana zgad³as co studiuje

Czili
bêdê zdawaæ w twoje urodzinki Raz ju¿ zdawa³am w swoje urodziny, ale niestety egzaminator nie da³ mi prezentu;p
Ogólnie to bêdê podchdoziæ 6 raz do egzaminu po 2 letniej przerwie.
Czuje siê trochê pewniej ni¿ kiedy¶, ale jeszcze nie mogê zrozumieæ ronda w Sieradzu, a tym bardziej, ¿e s± tam b³êdne oznakowania ( i to w mie¶cie egzaminuj±cym, super).

Kto¶ tutaj pisa³ o uci±¿liwym tr±bieniu... nie ma co siê przejmowaæ hamskim zachowaniem kogo¶... na prawdê... w moim mie¶cie by³ przypadek , ¿e dziewczyna wyje¿d¿a³a z ruchliwego skrzy¿owania , jad±cy za ni± ty³u tr±bili na ni±, bo pewnie d³ugo siê zastanawia³a czy wyjechaæ... no i oczywi¶cie wyjecha³a... ale prosto pod ci±¿arówkê, która j± przygniot³a do muru. Dziewczyna m³oda, ¶wie¿o co zda³a prawko. Ciekawe jak czuli siê Ci z ty³u co na ni± tr±bili, bo przecie¿ przyczynili siê do ¶mierci m³odej osoby. . . Nie wiem po co ludzie siê tak spiesz± i niecierpliwi±, przecie¿ zawsze mo¿na wyjechaæ te 10 minut wcze¶niej, ¿eby gdzie¶ siê nie spó¼niæ, a nie potem wszyscy my¶l±, ¿e miasto przefrun± , eh...

Misislipy , a to co to siê po nocach robi, ¿e spaæ nie mo¿na ?

_________________________ __________________

Edytowane przez Wizazanka492
Czas edycji: 2011-05-02 o 07:42
Wizazanka492 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:22   #2469
asiulka30
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 128

A propo tr±bienia. Mia³am ostatnio te¿ stycznosc z niecierpliwym kierowc±. Jecha³am przez miasto za traktorem, a ¿e mia³am zaraz skrêcac , to nawet nie zamierza³am go wyprzedzac , no bo i po co. Raptem wyprzedzi³ mnie i ten traktor jaki¶ niecierpliwy kierowca tr±bi±c jak oszala³y, bo mu siê przecie¿ ¶pieszy. Generalnie staram sie ju¿ nie zwracac uwagi na takich niecierpliwców.
asiulka30 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:13   #2470
Konto usuniête

Wizazanka ogladali¶my z T¯em filmy do nocy a rano musia³am wstaæ o godz. 6 rano bo tata za mn± przyjecha³ po pracy
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:30   #2471
Unendlichkeit
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 363

jomic -
wiem, staram siê ci±gle je¼dzic, nawet je¶li mi nie idzie, bo najgorsze co to siê bac nie mam za bardzo z kim jezdzic, kto ma prawo jazdy (a chlopak tylko mowi 'ty powinnas wiedziec!'), ale w sumie wole to od krzyczacego ojca, czy wujka, ktory tylko stresuje
najlepiej mi sie jezdzi w weekendy, ale wieczorami nie za bardzo - bo w ogole nie widze lini

czilli - ja zdawa³am w Szczecinie i jak ma cie to pocieszyc to za pierwszym razem a jaka¶ super nie by³am, zrobi³am kilka b³êdów, których mi egzaminator nie zaznaczy³ (np. powiedzia³am, ¿e do p³ynu hamulcowego siê zagl±da , albo nie w³±czy³am kierunku, pojecha³am inaczej ni¿ chcia³ on sam - nie spojrza³am na znaki, z którego pasa mam prosto jechac, w³±czy³am niepotrzebnie kierunek wje¿d¿aj±c na prawy pas), a mimo tego zaznaczy³ mi tylko 1 nieudan± próbê ³uku. nie by³ mi³y - ba, w ogóle siê nie odzywa³, na pocz±tku tylko co¶ odchrz±kn±³. i trzyma³ mnie skubany ponad godzinê na mie¶cie. ogólnie dobrze, jak trafisz na rud± kobietê - jest podobno bardzo mi³a, 3 moje kole¿anki z ni± zda³y ostatnio te¿ bardzo ma³o siê czeka na wyj¶cie do auta - kiedy¶ czeka³o siê po 2h, a ja mia³am na 10.00 chyba i wesz³am do auta ju¿ po 5 minutach (a zosta³am wywo³ana przedostatnia z 15osobowej grupy). ³uk ci siê na pewno bêdzie wydawa³ inny niz na jazdach, wiêkszy, szerszy - ale siê nie przejmuj, jest taki sam i jak siê uczy³a¶ na patent, na pewno ci wyjdzie trasy egzaminacyjne s± raczej sta³e - rod³a, stocznia, s³ynny lewoskrêt po wyje¼dzie z wordu. raczej nigdzie indziej cie nie wezmie. w jakiej szkole robisz? chyba nie za dobrej, skoro koñcz± ci wcze¶niej jazdy, a 15 minut to bardzo du¿o...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 12:26   #2472
Minnieee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 201

Witam serdecznie wszystkie Kochane Wiza¿anki!
Tak na sam dobry pocz±tek (z racji tego, ¿e jest to mój pierwszy post) przedstawiê siê, o tak - w skrócie Jestem Minnieee, pochodzê z Dolnego ¦l±ska. Niedawno skoñczy³am 18 lat (wiêc jak to moi znajomi twierdz± - stara ju¿ jestem. No có¿... ).

Do³±czam siê, gdy¿ równie¿ jestem kursantk± Co prawda zosta³a mi jeszcze ponad po³owa godzin do wyje¿d¿enia, ale ju¿ teraz, jak pomy¶lê sobie o egzaminie, czujê ¶cisk w ¿o³±dku i spaæ po nocach nie mogê Ale có¿, nie ma co siê stresowaæ, damy radê

Pozdrawiam
Stary 2011-05-02, 13:27   #2473
mala zmiana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 829

Wizazanka nie zgadlam wiedzialam ja tez studiowalam administracje. a gdzie studiujesz?
Stary 2011-05-02, 14:19   #2474
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez jomic Poka¿ wiadomo¶æ
To taki zwi±zek instruktorów?
Pan w³a¶ciciel jest I. jego ¿ona te¿, jak i ¿ony siostra

Cytat:
Napisane przez Wiza¿anka
(Czy ka¿dy I. musi byæ takim babiarzem? Teksty nie z tej ziemi... " hm a za karê bêdzie kolacja ze ¶niadaniem z instruktorem", " a chcesz porysowaæ trochê, mhm" )
mój nie by³a babiarzem, w ka¿dym b±d¼ razie nie do kursantek, czasmi po¿artowa³, ¿e jest lato, chce sobie poparzeæ na "dupy" na chodniku a kusant my¶li ¿e tam trzeba patrzeæ i siê te¿ patrzy czasami te¿ mieli¶my du¿o ¶miech jak np. pyta³ siê mnie "co tak r¿niesz? a¿ taka napalona?" -(chodzi³o o to jak samochód wyje) oczywi¶cie rozmowa by³a d³u¿sza ale mniej wiêcej o co¶ takiego chodzi³o a pozosta³ymi 2 I. by³y panie wiêc raczej ich to nie dotyczy
I gratulujê zdanej teorii

catttt ja jestem ju¿ po praktykach fajnie nawet by³o, sama sobie musia³am wypisac opiniê i ocenê

Maturzystki jak siê uczycie do matury to znaczy, ¿e jeste¶cie genialne T¯ oczywi¶cie nic sie nie uczy³ do matury podchodzi na wielkim lajcie

Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:22
Stary 2011-05-02, 17:06   #2475
jomic
Zakorzenienie

Minniee, witaj
robi³am dzisiaj za kierowcê. 60km za mn±. Po mie¶cie, w tê i w tamtê. I mija³am kosmitê 2 razy - pomacha³am, ale nie widzialam jego miny bo sie liscie w szybach odbija³y.

Stary 2011-05-02, 19:34   #2476
jenny1234
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 709

Cytat:
Napisane przez Unendlichkeit Poka¿ wiadomo¶æ
jomic -
wiem, staram siê ci±gle je¼dzic, nawet je¶li mi nie idzie, bo najgorsze co to siê bac nie mam za bardzo z kim jezdzic, kto ma prawo jazdy (a chlopak tylko mowi 'ty powinnas wiedziec!'), ale w sumie wole to od krzyczacego ojca, czy wujka, ktory tylko stresuje
najlepiej mi sie jezdzi w weekendy, ale wieczorami nie za bardzo - bo w ogole nie widze lini

Unendlichkeit... mam podobnie z tym, ¿e ja nie mam swojego autka... musze je¼dziæ du¿± kombijk± rodziców i robiê jakie¶ b³êdy faktycznie, raz mi zga¶nie, raz szarpnie przy zmianie biegów itd... tata nie chce mnie pu¶ciæ sam± i zawsze je¿d¿ê z nim i jak co¶ nie tak to te¿ mnie strofuje i krzyczy, ¿e to powinnam wiedzieæ po kursie, albo, ¿e ¼le jestem nauczona... ogólnie masakra czasami jest... ale je¿d¿ê i korygujê b³êdy powodzenia i Tobie

Ja jako pierwsza pod sercem Ciê noszê,
Ja o Twe zdrowie najgorêcej proszê,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Ty¶ moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:39   #2477
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 272

Witaj Minnieee

Przespacerowa³am siê, g³owa od¶wie¿ona, to pora na now± porcjê lektur
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:40   #2478
czilli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 149

Minnieee, cze¶æ

Cytat:
czilli - ja zdawa³am w Szczecinie i jak ma cie to pocieszyc to za pierwszym razem a jaka¶ super nie by³am, zrobi³am kilka b³êdów, których mi egzaminator nie zaznaczy³ (np. powiedzia³am, ¿e do p³ynu hamulcowego siê zagl±da , albo nie w³±czy³am kierunku, pojecha³am inaczej ni¿ chcia³ on sam - nie spojrza³am na znaki, z którego pasa mam prosto jechac, w³±czy³am niepotrzebnie kierunek wje¿d¿aj±c na prawy pas), a mimo tego zaznaczy³ mi tylko 1 nieudan± próbê ³uku. nie by³ mi³y - ba, w ogóle siê nie odzywa³, na pocz±tku tylko co¶ odchrz±kn±³. i trzyma³ mnie skubany ponad godzinê na mie¶cie. ogólnie dobrze, jak trafisz na rud± kobietê - jest podobno bardzo mi³a, 3 moje kole¿anki z ni± zda³y ostatnio te¿ bardzo ma³o siê czeka na wyj¶cie do auta - kiedy¶ czeka³o siê po 2h, a ja mia³am na 10.00 chyba i wesz³am do auta ju¿ po 5 minutach (a zosta³am wywo³ana przedostatnia z 15osobowej grupy). ³uk ci siê na pewno bêdzie wydawa³ inny niz na jazdach, wiêkszy, szerszy - ale siê nie przejmuj, jest taki sam i jak siê uczy³a¶ na patent, na pewno ci wyjdzie trasy egzaminacyjne s± raczej sta³e - rod³a, stocznia, s³ynny lewoskrêt po wyje¼dzie z wordu. raczej nigdzie indziej cie nie wezmie. w jakiej szkole robisz? chyba nie za dobrej, skoro koñcz± ci wcze¶niej jazdy, a 15 minut to bardzo du¿o...
Robiê u Fedeñczaka, a ty w jakiej szkole robi³a¶? Na razie mia³am 2 jazdy, zobaczymy czy nastêpnym razem bêdzie to samo z czasem, je¶li tak to siê zwyczajnie upomnê
Ruda kobieta - bêdê pamiêtaæ
£uku jeszcze nie mia³am, na stoczni je¼dzi³am na 1szej je¼dzie.
Generalnie to zawsze mi siê wydawa³o, ¿e jazda po Szczecinie bêdzie czarn± magi±, a kiedy jestem ju¿ za kó³kiem, to mam wra¿enie, ¿e jestem na jakiej¶ planszy, grze - linie, znaki, ¶wiat³a... wszystko niesamowicie pomaga i wystarczy na to patrzeæ
Dziêki za info, na pewno siê przyda! I tak , to ¿e zda³a¶ za 1szym razem jest pocieszaj±ce Gratulujê!
czilli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:45   #2479
danka00
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 222

witam wieczorkiem

ale szybko Was nadrobi³am, niewiele naskroba³y¶cie có¿ wekend i nasze maturzystki kuj±

Dzi¶ prze¿y³am ma³y szok, przedpo³udniem pokaza³o mi dwa stopnie ciep³a, pó¿niej wzros³o do trzech, normalnie my¶la³am, ze wy¶wietlacz tem. zepsu³ siê jednym s³owem pojecha³am na syberiê w go¶ci.

Poje¿dzi³am sobie 200 km. ca³kiem now± tras±, czasami szuka³am na mapie gdzie mam skrêciæ, ech te polskie oznakowania i jeszcze malutka miejscowo¶æ ukryta gdzie¶ pomiêdzy jeziorami i lasami mazurskimi ale czego to siê nie robi dla spotkania ze star± przyjació³k±.
danka00 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 19:49   #2480
Joan1987
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 948

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26662453]
mój nie by³a babiarzem, w ka¿dym b±d¼ razie nie do kursantek, czasmi po¿artowa³, ¿e jest lato, chce sobie poparzeæ na "dupy" na chodniku a kusant my¶li ¿e tam trzeba patrzeæ i siê te¿ patrzy czasami te¿ mieli¶my du¿o ¶miech jak np. pyta³ siê mnie "co tak r¿niesz? a¿ taka napalona?" -(chodzi³o o to jak samochód wyje) oczywi¶cie rozmowa by³a d³u¿sza ale mniej wiêcej o co¶ takiego chodzi³o a pozosta³ymi 2 I. by³y panie wiêc raczej ich to nie dotyczy [/QUOTE]

Mój instruktor jest raczej milcz±cy, raz tylko polecial has³em przy wyjmowaniu wska¼nika oleju mówi±c: to jest tak jak w ¿yciu - wk³ada siê i wyjmuje (oczywi¶cie z u¶miechem na twarzy i min± ¿ebym wiedzia³a o co mu chodzi³o)

Ale generalnie zauwa¿y³am, ¿e na mie¶cie ¿adnej dziewczyny z oka nie spu¶ci, jak idzie jakas chodnikiem to tak siê ogl±da, ¿e jakby s³up by³ przy drodze, to by mu ten ³eb urwa³o

U mnie 18 godzin wyje¿d¿one, w tym tygodniu idê zapisac siê najpierw na egzamin wewnêtrzy, potem zapisze siê na pañstwowy i te ostatnie 10 godzin przed egzaminem wybiorê.
Mia³am ju¿ 1 lekcjê na manewrowym, my¶lalam, ¿e ten ³uk to co¶ trudnego jest, ale wychodzi³ mi idealnie
Stary 2011-05-02, 19:52   #2481
jomic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czilli Poka¿ wiadomo¶æ
kiedy jestem ju¿ za kó³kiem, to mam wra¿enie, ¿e jestem na jakiej¶ planszy, grze - linie, znaki, ¶wiat³a... wszystko niesamowicie pomaga i wystarczy na to patrzeæ
¶wiête s³owa

Eroll, jakie lektury??

danka - u mnie tez lodowato.
Jak tak bêdzie w pi±tek to ja zamarznê na tym ¶lubie

Stary 2011-05-02, 20:17   #2482
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 272

Ja mia³am jednego pana instruktora z mega zboczonymi ¿artami. Mia³am ochotê ju¿ wyj¶æ z tej eLki. Pan mia³ ponad 60 lat

Jomic, jakie lektury? Wszystkie Trzymajcie kciuki, ¿eby na maturze by³o wypracowanie z D¿umy Ewentualnie z Pana Tadeusza albo Zbrodni i Kary.
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:28   #2483
princeseczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 733

Dzieñ dobry

ja równie¿ dzisiaj robi³am za kierowcê. Wozi³am dziadka. Powiedzia³, ¿e pojedziemy w miejsce x, oczywi¶cie nic ta nazwa mi nie mówi³a. Wiêc mówi³ w lewo, w prawo- niczym instruktor. Doje¿d¿amy do ronda pytam- jak na rondzie?a ten g³osem rozpaczy pyta- to Ciê nie nauczyli? zaraz Ci poka¿e. Ja na to- dziadku wiem jak siê je¼dzi po rondzie tylko powiedz gdzie mam jechaæ w lewo? w prawo?
i wybuch³am ¶miechem

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

mój I. bardziej ogl±da³ siê za samochodami i ci±gle macha³ innym kierowcom albo oni jemu

Pobrali¶my siê
princeseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 20:36   #2484
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 407

Tak, wiem, mia³o mnie tu nie byæ ju¿..
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26662453]
Maturzystki jak siê uczycie do matury to znaczy, ¿e jeste¶cie genialne T¯ oczywi¶cie nic sie nie uczy³ do matury podchodzi na wielkim lajcie [/QUOTE]
No to ja genialna nie jestem . Ale nie mam ju¿ si³y do tej matury

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
Jomic, jakie lektury? Wszystkie Trzymajcie kciuki, ¿eby na maturze by³o wypracowanie z D¿umy Ewentualnie z Pana Tadeusza albo Zbrodni i Kary.
Nie! Tylko nie D¿uma i Pan Tadeusz . A na D¿umê co¶ du¿o osób stawia.
Zbrodnia i kara mo¿e byæ . Chcia³abym Tango!

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:37   #2485
Unendlichkeit
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 363

Cytat:
Napisane przez czilli Poka¿ wiadomo¶æ
Minnieee, cze¶æ

Robiê u Fedeñczaka, a ty w jakiej szkole robi³a¶? Na razie mia³am 2 jazdy, zobaczymy czy nastêpnym razem bêdzie to samo z czasem, je¶li tak to siê zwyczajnie upomnê
Ruda kobieta - bêdê pamiêtaæ
£uku jeszcze nie mia³am, na stoczni je¼dzi³am na 1szej je¼dzie.
Generalnie to zawsze mi siê wydawa³o, ¿e jazda po Szczecinie bêdzie czarn± magi±, a kiedy jestem ju¿ za kó³kiem, to mam wra¿enie, ¿e jestem na jakiej¶ planszy, grze - linie, znaki, ¶wiat³a... wszystko niesamowicie pomaga i wystarczy na to patrzeæ
Dziêki za info, na pewno siê przyda! I tak , to ¿e zda³a¶ za 1szym razem jest pocieszaj±ce Gratulujê!

Ja robi³am w AutoTe¶cie I bardzo polecam Dzziwne, bo Fedeñczak wydawa³ mi siê profesjonaln± szko³± jazdy, a tu takie co¶ Upominaj siê, bo tu 15 min, tutaj 10 i tak ci siê uzbiera godzina, za któr± zap³aci³a¶ Ja na pierwszych godzinach je¼dzi³am po zadupiu Osowie, ja bym chyba na stoczni zablokowa³a ca³± drogê na pocz±tku No w³a¶nie, znaki... Z tym, ¿e na pierwszych godzinach (do po³owy kursu na pewno) nie umia³am skupic siê na drodze, poboczu i na znakach. Wraz z 'do¶wiadczeniem' horyzont siê rozszerza Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez jenny1234 Poka¿ wiadomo¶æ
Unendlichkeit... mam podobnie z tym, ¿e ja nie mam swojego autka... musze je¼dziæ du¿± kombijk± rodziców i robiê jakie¶ b³êdy faktycznie, raz mi zga¶nie, raz szarpnie przy zmianie biegów itd... tata nie chce mnie pu¶ciæ sam± i zawsze je¿d¿ê z nim i jak co¶ nie tak to te¿ mnie strofuje i krzyczy, ¿e to powinnam wiedzieæ po kursie, albo, ¿e ¼le jestem nauczona... ogólnie masakra czasami jest... ale je¿d¿ê i korygujê b³êdy powodzenia i Tobie
Z jednej strony dobrze, bo ma ciê kto korygowac (a ja jak robie co¶ ¼le to nawet o tym nie wiem ). Jak siê nauczysz na du¿ym, to potem pojedziesz ka¿dym autem! Ja siê cisnê w peugocie 206 i jakbym mia³a wsi±¶c do kombi... to mo¿e i bym pojecha³a, ale przy parkowaniu zostawi³abym auto na ¶rodku drogi
Stary 2011-05-02, 20:53   #2486
jomic
Zakorzenienie

Eroll, D¿umê trochê kojarzê, podobnie jak Zbrodniê i karê. Za to "Pana Tadeusza" przeczyta³am kilka razy. Nad Tangiem to bym siê rozp³aka³a.
Mój temat maturalny zaczynal sie "Jest taki czas i s± takie miejsca w których cz³owiek czuje siê szczê¶liwy". O Soplicowie przypomnia³o mi siê w drodze do domu Ale za to o Wallenrodzie pamiêta³am.

Princeseczka, mnie prowadzi³a kobieta, na zasadzie "w lewo - zmieniam pas - niee, prosto - wracam na pas, a mo¿e tam - ju¿ nie zje¿d¿am na lewy bo nie mam pewnosci ze nie bedzie prosto - bylo prosto".
Gdzie teraz? No tam.
W lewo? Nie, w prawo? A jestes pewna? Pokazuje mi palcem - tam (jednak w lewo).
Jak kto¶ nie je¼dzi sam nie rozumie, ze nie mozna sobie stawac gdzie siê chce na skrzy¿owaniu (szczególnie jak jest zatloczone) i skrêcaæ sk±d sie chce

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Ja siê cisnê w peugocie 206 i jakbym mia³a wsi±¶c do kombi... to mo¿e i bym pojecha³a, ale przy parkowaniu zostawi³abym auto na ¶rodku drogi
Co¶ ty. Powiedzia³aby¶ sobie: Co?? JA nie dam rady?? To zaraz Wam poka¿ê!!

Stary 2011-05-02, 20:55   #2487
danka00
Raczkowanie

jenny1234 znam to, mój brat wkó³ko komentowa³ jak jecha³am jego autem có¿ i mia³ racjê sama widzia³am, ¿e zrobi³am co¶ nie tak jak on w danym miejscu ale to by³ mój b³±d, zazwyczaj o 5 i 6 bieg, z drugiej strony to ja jako pasa¿er te¿ szybko ³apiê co w danym momencie jest nie tak, ale jako kierowca to potrafiê czasami nie¿le sknociæ, kiedy¶ jad±c swoim zwolni³am do 60 i s³yszê ''hej samochód b³aga daj mniejszy bieg'' i we¿ tu nie przyznaj racji,
dzi¶ jad±c sama nie¿le zaskoczy³am siê pocisne³am ponad 80 i autko zacze³o wyæ, co jest a jest 4 zamiast 5 wiêc krótko jeszcze brakuje mi praktyki

jomic sprawdzaj prognozy, mo¿e w wawie bêdzie cieplej, jak nie to zostaje uzupe³nienie garderoby ale to bêdzie raczej k³opotliwe lub co¶ na rozgrzewkê ja Ci ¿yczê ciepe³ka, bêdzie ciep³o

princeseczka mój E tak na egzaminie macha³ do innych kierowców, chyba pó³ miasta zna a m³ody by³

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 21:00   #2488
jomic
Zakorzenienie

danka, ja mia³am 70 na trójce przez dlu¿szy odcinek. Moje male autko ma tak± "w±sk±" skrzyniê, a renia szerok±. I za malo odepchnêlam lewarek (gdzies ostatnio zanalaz³am tê fachow± nazwê) i z 4 spadlam na 3. Dziwilo mnie ¿e wyje i po obrotach dosz³am ze to raczej nie 5. Skoñczy³o siê na czwórce.
A prognozy - mam plszaczyk, szaliczek, kryte butki. Tylko rêkawic brak

Stary 2011-05-02, 21:06   #2489
danka00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jomic Poka¿ wiadomo¶æ
danka, ja mia³am 70 na trójce przez dlu¿szy odcinek. Moje male autko ma tak± "w±sk±" skrzyniê, a renia szerok±. I za malo odepchnêlam lewarek (gdzies ostatnio zanalaz³am tê fachow± nazwê) i z 4 spadlam na 3. Dziwilo mnie ¿e wyje i po obrotach dosz³am ze to raczej nie 5. Skoñczy³o siê na czwórce.
A prognozy - mam plszaczyk, szaliczek, kryte butki. Tylko rêkawic brak
hej Ty na wesele a nie na Syberiê

bêdzie ciep³o, muszê posadziæ pomidorki do folii na parapetach ciasno i ju¿ kwitn±
Stary 2011-05-02, 21:13   #2490
jomic
Zakorzenienie

Jedne prognozy mówi± ze cieplej od polowy tyg, drugie, ze od polowy miesi±ca. Wolê te pierwsze. wystarczy, ze nie bedziê wialo tak mro¼nie.

Ogl±dam sobie Uwaga! Pirat!

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.