![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Chcê mieæ miê¶nie - o tym mówisz pisz±c o 'ro¶niêciu' ? Póki co mój brzuch jest taki.. sflacza³y ![]() Si³owo, czyli brzuszki, skrêty, deska, pompki itp. Nie wiem jakie powinny byæ oko³otreningowe, czyta³am, ¿e przed wêgle z³o¿one+bia³ko, a po wêgle proste.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-11 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
8 dzien RRRRR
SnI owsianka( 3 ³ pl owsianych,1 ³ otrab pszennych, 80 g twarogu chudego, pol gruszki starta z cynamonem) SnII 12;00 krem brokulowy+ 1 lyzka jogurtu, 2 chude wedliny, Deserek:2 lyzeczki miodu grycanego zmieszanego z kakao naturalnym SnIII: koktajl( 0,5 banana, troche truskawek, maslanka 250 ml) Ob 15;00 talerz zupy brokulowej z dodatkiem jogurtu+ jajko wkrojone+ kromka pieczywa Pod 18;00 : Tymbark warzywny 500 ml + chili Kol 21;00: pol puszki tuñczyka z przecierem pomidorowym i oliwkami |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Sunflower - dziêki za ocenê.
Morphine88 - dziêki za korektê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Morphine88trening si³owy jest treningiem który polega na znacznym obci±¿eniu zewnêtrznym (nie tylko w³asnego cia³a) czyli przy u¿yciu hantli b±d¼ maszyn (nie mówiê o domowych 2kg hantlach
![]() ![]() ![]() je¶li chodzi o posi³ek to szczególnie przy takiej aktywno¶ci jak Twoja nie musisz o niego dbaaæ- zalecenie co do bia³ka i wêgli z³o¿onych przed i prostych po raczej tycz± siê do konkretnego wysi³ku na si³owni lub ciê¿kich interwa³ów- jedz jak Ci pasuje, ale raczej s³odkie po ![]()
#2466 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U
Sniadanie: 2 kromki zytniego chleba niemieckiego. Miedzy nimi: 2 grube plastry tlustego twarogu, 1/2 awokado. kawa mix nerkowocw & peacan (ok 1/3-pol kubka) Obiad: ![]() Pollo con mole rojo (gora duzego uda kurczaka w sosie mole), miseczka nopales (smazony kaktus) 2 swiezo upieczone tortille kukurydziane (przerwa dluga tu byla) 1h intnesywnego fitnessu Kolacja: Smoothie: 1/2 mango, 1/2 mamey, 1/2 banana + odzywka bialkowa waniliowa + cynamon + szklanka mleka lactose free ![]() TO tyle. Ktos oceni prosze? ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-11 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
dzisiejsze U/R
1. ¶niadanie: fili¿anka kawy z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± cukru. 2 kromki razowego z mas³em, sa³at±, szynk±, rzodkiewki 3. w drodze na zajêcia pó³ paczki LU GO! czekoladowych (z kole¿ank± na spó³ê ![]() 2. II ¶niadanie: zielona herbata (kubas ma chyba 0,7 litra), dro¿d¿ówka z kruszonk±. 3. obiad: 2 jaja sadzone, ziemniaczki m³ode polane kefirem. mniaaaam ![]() 4. podwieczorek: 2 ³y¿ki lodów waniliowych, 1 ³y¿ka czekoladowych. pokroi³am migda³y, orzechy laskowe, wiórki kokosowe. 5. kolacja: wie¶niak, ogórek kiszony, pomidor ca³y. |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wylaczam chleba. Mam alergie na pszenice i tak nie moge go jesc hehehee. Nie wiem. Na razie okej. Zastanawiam sie, czy nie wlaczyc odzywki bialkowej przed treningiem silowym (tzn silowy+aero, bo tak robie). Przed aerobami zdecydowanie wole na czczo. Co do reszty wegli: jak podleci. W sumie chyba z powodow logistycznych nie dam rady ciagnac tej diety. Ale wegle ograniczone mam, tzn wegle tzw biale, a o to chodzilo. No i kolacja miala byc zawsze z weglami i bialkiem, to tak jest.
![]() |
#2470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko jak zawsze zale¿y od celu ![]() dziêki wielkie za odpowied¼ ![]() Moje lekkie R na dzi¶: I¶: owsiane z 1/2 twarogu, 1/2 banana + trochê cukru trzcinowego II¶: grejpfrut, du¿e jab³ko + sok jednodniowy marchwiowy O: makaron ¿ytni, cycek indyczy w panierze z migda³ów i s³onecznika, sa³ata z pomidorem,avocado i fet± 1,5 godz boksu K: tuñczyk/³o¶o¶ wsw/ jaja + warzywa
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 683
|
http://www.sylwetka.org/index.php?op...enie&Itemid=69
dziewczyny, co my¶licie o tym, co mówi dziewczyna w tym linku, chodzi o to, ¿e na wieczorny posi³ek bardziej wskazane sa wêgle o niskim ig niz bia³ko ![]()
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
nie bylabym taka pewna, zalezy od organizmu.
jeden lubi jablka, a drugi moczyc nogi
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 683
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Edo, ty tu nie komentuj linkow, tylko moje menu i odpowiadaj mi na gg ;-)
Czy wegle o wysokim IG sa kiedykolwiek wskazane? Zwlaszcza w duzej ilosci..
![]() |
#2478 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() i U. 1¶n - kromka ¿ytniego z mozzarell± i pomidorem, parê ³y¿ek wiejskiego i ogromny kawa³ ciasta czekoladowego. 2¶n - dojedzony wiejski. miêdzy - du¿a gar¶æ w³oskich, migda³ów, nerkowców, rodzynek, ¿urawiny. obiad - miseczka mielonej chudej wo³owiny z sosem pieczarkowo-pomidorowo-paprykowym. podwieczorek - trochê twaro¿ku. kolacja - paskudny rolmops z cebul±. aktywno¶æ 0 / chorujê. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
dzisiejsze U->P z du¿±, uprzejm± pro¶b± o komentarz
![]() I. 1,5 kromki chleba ¿ytniego z mas³em, plaster ¿ó³tego sera i sopockiej, plaster pomidora, ogórka, ok. 100 jogo naturalnego, kawa z cukrem II. (roz³o¿one w czasie, na uczelni) du¿y, dojrza³y banan, sok pomarañczowy 300ml, knoppers, kawa z automatux2, jogurt pitny 250g III. 2 ¶rednie ziemniaki, filet z mintaja w zio³ach i bu³ce tartej uzma¿ony na oleju (reszta owego oleju znalaz³a si± na ziemniakach), sos z ³y¿eczki ketchupu i ³yzczki jogurtu, szkalnka kefiru IV. kromka z mas³em, plasterem wêdliny, sera i pomidora, herbata V. pudding czekoladowy serduszko 115g, kostka gorzkiej czeko, micha³ek, 2 herbatniki, kakao (3 ³y¿eczki na wodzie)
#2480 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Cytat:
![]() Czy mog³yby¶cie mi powiedzieæ ile mniej wiêcej kalorii zawiera³ mój dzisiejszy jad³ospis? Kompletnie siê na tym nie znam i nie wiem ile powinnam je¶æ... Wiem, ¿e mój jad³ospis nie jest zbyt zdrowy i dobrze zbilansowany. U: I: talerz spaghetti- ok. 130gr. makaronu z sosem pomidorowym z ¿ó³tym serem, s³odzona herbata, II: parówka z kromk± bia³ego chleba z mas³em, banan, III: kapu¶niaczek, s³odzona herbata, IV: talerz barszczu czerwonego z burakami i ziemniakami, drugie danie- kotlet mielony, ziemniaki, sa³atka z sa³aty, pomidorów i rzodkiewek w sosie vinegret, V: banan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
?????lepiej chocia¿ trochê? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Cytat:
![]() ![]() Je¶li to jest U i nie chudniesz na tym, to wspó³czujê metabolizmu...
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2484 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
U
¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina ró¿nych p³atków, otr±b i suszonych owoców) z gar¶ci± truskawek - zalane szklank± kefiru naturalnego; skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± miodu II ¶niadanie: grahamka z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; jab³ko Obiad: kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; potrawka z kurczaka i warzyw; kilka ogórków konserwowych Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z ³y¿eczk± miodu, jab³kiem pra¿onym z cynamonem i gar¶ci± pistacji; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem Kolacja: sa³atka (warzywa, tuñczyk wsw, zio³a, oliwa z oliwek); kromka razowca z mas³em; herbata zielona ja¶minowa + 2l wody |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
@pozytywna-wariatka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mo¿e tak - zale¿y mi tylko na niewielkim zarysie miê¶ni, aby brzuch nie by³ sflacza³y. Nie chcê sze¶ciopaka ani nic w tym stylu ![]() krêci³am hula-hop d³ugo, ale mam pewn± wadê ¿eber (nienaturalnie wystaj±ce, zbieram siê do ortopedy od pó³ roku i mam wizytê w przysz³y wtorek ![]() Wiêc czy przy rowerkowaniu od czasu do czasu (ostatnio rzadko, ale zdarza siê, ¿e 5 razy w tygodniu po 1-2h dziennie) i æwiczeniu (w moim rozumowaniu ;-)) 'si³owo' zarysuj± mi siê miê¶nie i brzuch bêdzie mniej sflacza³y? tak do wakacji choæ trochê..? ![]() A, czyli dobrze w miarê wysz³o z tymi moimi posi³kami ;-). Bardzo przepraszam za OT i ju¿ wklejam jad³ospis ![]() Dzisiejsze U: wypad³ mi podwieczorek, ale g³odna nie chodzi³am ![]() 1. tzw. owsianka - p³atki orkiszowe na wodzie z wie¶niakiem, 1/2 brzoskwini z syropu, gar¶ci± w³oskich i miodem; 2. 2 kromki chleba ¿ytniego (chyba domowego, a nie z piekarni.. babcia sk±d mia³a ![]() ~z margaryn± i serem ¿ó³tym ~z margaryn± i krakowsk± such±; 3. talerz makaronu pe³noziarnitego ¶widerki z domowym gulaszem wo³owo-warzywnym; 4. (przek±ska) wielka ga³ka lodów snickers w wafelku ![]() 5. 3 kromki chleba wieloziarnistego: ~z margaryn± i surimi; ~z twarogiem pó³t³ustym i ogórkiem kiszonym; ~z margaryn± i salami light; marchewka, herbata rumowa i zielona (obie z cytryn±) pokusi siê kto¶ o ocenê? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-11 o 23:03 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie, nie chodzi³am g³odna, nieraz tak jest, ¿e siê nie chce za du¿o je¶æ a doliczaj±c do tego upa³ ( kocham lato!) to ju¿ zupe³nie ![]() zreszt± wiesz jak jest ![]() ![]()
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi ci o ujedrnienie li tylko, to musisz robic jakies INTENSYWNE cwiczenia ogolne, FBW silowy, plywanie, bieganie. No takie pitu pitu brzuszki to nic ci nie dadza, poza zakwasami
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Moje U dzis
Trening 1h ( jakies drobne cwiczenia na nogi z obciazeniem + 40 min na biezni) Sniadanie: Omlet z 2 lyzek owsianych, 2 amarantusa, 2 jaj, 1 bialka, odrobiny siemienia lnianego i platkow migdalowych + kostki czekolady sugar-free + lyzeczka Nutelli (wiem, zuo ![]() salatka owocowa: 1/2 banana, 1/2 mango, 1/2 mamey Kawka ![]() Obiad: (foto) stek cielecy w tymianku z plastrem papai i plastrem sera zoltego kielki alfalfa pol ogorka pol awokado Przekaska orzeszki chilli (tak ok 1/3 kubka), 2 garscie peacan Kolacja Smoothie: szklanka mleka + plaster papai+ pol awokado + ekstrakt z wanili+cynamon = mniam Ktos oceni ?? ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-12 o 02:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie s±dzê, ¿eby blondynki z idealnymi p³askimi brzuchami wyciska³y na si³owni, a na tego typu efekcie mi zale¿y. Mo¿e to jest jednak ujêdrnienie. Je¿d¿ê na rowerze, du¿o ogólnie siê ruszam, ale z tych æwiczeñ nie zrezygnujê. Mo¿e to dla Ciebie 'pitu pitu', bo Ty æwiczysz si³owo, ale dla tego, kto tylko w ci±gu dnia spaceruje i je¼dzi na rowerze - to jaki¶ dodatkowy (wiêkszy) wysi³ek. Dziêkujê i proszê o zaprzestanie dalszego zniechêcania mnie do ruchu. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.