A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 16:32   #2461
Jamee
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Dzień dobry

(Kicia) w jakim salonie mierzyłaś Jolie i ile ona kosztuje?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:42   #2462
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Mierzyłam ją w salonie LillYes w lublinie. Ta która ja mam zamiar kupić kosztuje 2400. W tym salonie jest jedna w komisie za 2230. Nowa szyta na miarę kosztuje około 3800-900
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:45   #2463
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Night, wreszcie się pokazałaś - Witamy Ślicznie Ci w ciemnych wsłoskach
Czekaj, czekaj no...... czy ja napisałam.... .."zatwardzenie" ?????
Chodziło mi o ZAPARCIA!!!!!! Ale, niech już będzie, że jedno z drugim też ma co nie co wspólnego

Dziękuję za miłe słowa i wyliczanki Obecnie mam blond... Ale nie całe, mam balejaż. Zamierzam tak do zimy na pewno już mieć... a potem nie wiem, na lato chcę mieć takie jak mam, jasne Korci mnie na przyszły rok wrócić do ciemnego fioletu.....w takim poznałam TŻ i w takiej mnie się zakochał Wiem, że na ślub chciałby żebym wróciła właśnie do takiego koloru.... Ogólnie mój TŻ nie zalicza się do większości facetów i to nie jest typ-blondynkowy Ogólnie swój kolor mam ciemny blond, ale taki, że już właściwie jestem szatynką

Tu chyba najlepiej widać ten fiolet....

Edytowane przez NightButterflyVIP
Czas edycji: 2011-04-18 o 17:10
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:53   #2464
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

wróciłam z zakupów... oglądalismy garnitury i babeczka mnie załamała bo powiedziała, że na mojego tż ciężko będzie coś znaleźć, bo za chudy ... że aktualnie ma 1 na sklepie ;/

na pocieszenie kupilam sobie portfel we flo

a co do mojego stroju na komunię to albo ubiorę taką spódnicę za kolano rozszerzaną, albo zwykłą sukienkę ...chyba, że kupię coś nowego ...ale póki co nie zawracam sobie tym glowy

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:00   #2465
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Kurczę, szkoda ze to o 11 będę w pracy może na jakiejś powtórce Cię wypatrzę
Jestem na aplikacji sędziowskiej i jednoczesnie pierwszym eksperymentalnym rocznikiem według nowych zasad (z comiesięcznymi zjazdami w krajowej szkole sądownictwa w krakowie ), ale za dużo by tu pisać...
Wypatruj, wypatruj, haha
Fajna aplikacje wybralas Moja najlepsza przyjaciolka tez sie na nia wybiera Sama taka mialam w planach, ale mlodosc mlodoscia i wybralam milosc, haha :P

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Stronka a'la ebay, tylko, że z Chin... dhgate
Sprawdzona ogólnie, bo TŻ już zamawiał kilka pierdół stamtąd. Ale wiadomo, jak wszędzie, trzeba najpierw "prześwietlić" sprzedawcę i jego komentarze, opinie...

Aaaa zapomniałabym Ci powiedzieć!!!! Rozmawiałam z TŻ o tym daniu zapytałam czy mam jeszcze je kiedyś zrobić, czy Mu posmakowało... No i On na to, że dlaczego miałabym nie robić, że oczywiście, że mam zrobić, bardzo dobre Przekazuję Aaaa przez fakt, że miałam więcej troszkę tych piersi z kurczaka, niż 500g (może z 700-750) to nawet 4 pomidorki to było za mało na tyle mięsa+cebula, bo zaczęło mi przywierać i przypalać dno......., więc postanowiłam dodać puszkę pomidorów już obranych i pociachanych iiiiiii po przedłużeniu nieco czasu duszenia, po dodaniu już mascarpone normalnie wyszla mi pomidorowa!!!!
Dzieki za linka
I ciesze sie bardzo, ze Twojmu TZowi tez smakowalo Wiadomo, ze przepisy mozna modyfikowac tak zeby naszym gustom bylo dobrze :P Ciesze sie bardzo hah

Cytat:
Dobra, Dziewczyny, a co tam, niech będzie.....

We wszystkich (lub większości) możliwych wersjach kolorystycznych moich włosów... Witam
Super z Ciebie dziewczyna! A na takie drastyczne zmiany kolorow to bym sie nie zdecydowala, ale Tobie dobrze i w blondzie i w ciemnych Jakie masz aktualnie?

Cytat:
Niezrozumiale to napisałam. Wyjechałam do Szkocji zaraz do skończeniu pierwszego kierunku w Polsce. Czyli wyjechałam do UK zaraz po studiach (licencjat), po powrocie do PL poszłam na drugi kierunek. Generalnie byłam w Glasgow, choć wolałabym mieszkać w Edynburgu.
Ah, rozumiem. Tzn. moze ja cos przekrecilam A jakie studia skonczylas w Polsce? Bo skoro tak ciezko na miejscu z praca w zawodzie, to moze faktycznie Wyspy nie sa takim glupim wyjsciem ..
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:02   #2466
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
W Krk są poza tym dobre uniwerki. A pracy w Polsce jest mało. Dla osób ze specyficznym wykształceniem, lub po ciekawych kierunkach to można coś znaleźć. Jeśli żyje Wam się dobrze za granicą i macie pracę to nie wracajcie
W Szkocji została moja koleżanka, z którą mam dobry kontakt. Namawia mnie do powrotu bo twierdzi, że z pracą nie jest tak najgorzej. Część polaków, która miała wyjechać to wyjechała i wakaty się zwolniły. Zresztą z doświadczeniem, językiem i referencjami nie byłoby mi chyba aż tak trudno.
Na początku pracowałam praktycznie gdzie się dało, ale to chyba każdy tak zaczyna. Potem pracowałam w Centrum konferencyjnym jako supervisor przy organizacji koncertów. A na koniec dostałam pracę w dużej korporacji spedycyjnej, byłam odpowiedzialna przede wszystkim za kontakty z klientami, oraz dodatkowo za nadzór nad listami przewozowymi. Pracę zostawiłam ze względu na wyścig szczurów i wróciłam do PL. A ty co w Irl porabiasz ?

Niezrozumiale to napisałam. Wyjechałam do Szkocji zaraz do skończeniu pierwszego kierunku w Polsce. Czyli wyjechałam do UK zaraz po studiach (licencjat), po powrocie do PL poszłam na drugi kierunek. Generalnie byłam w Glasgow, choć wolałabym mieszkać w Edynburgu.
Ja tam zrozumiałam To Dotk4 taka zakręcona, że już o studiach w Glasgow pomyślała hahaaaa

No właśnie to m2 Mamy w Krk, więc tam bym podjęła studia...
Tu jest kiepściutko i drożyzna okropna....

Dokładnie, z językiem jest się w stanie znaleźć coś fajnego, a doświadczenie jest bardzo ważne dla pracodawców tu i ich wymagania rosną.....jak zawsze Polki, Węgierki, Słowaczki były jako sprzątaczki gdziekolwiek, tak teraz są Irlandki... u mnie w firmie np tylko Irlandki sprzątają. Ja też tak zaczynałam, jak mówisz- byłam kelnerką w restauracji, później w hotelu, później przez rok recepcjonistką w firmie... Przez prawie pół roku byłam supervisorką w coffee shopie, ale zrezygnowałam, nie dałam rady i zabijała mnie fałszywość "podwładnych".... okropna atmosfera.... A teraz, od lutego pracuję znó w biurze, tym razem weryfikuję pojazdy przejeżdżające przez autostradę Bo usunięto bramki i budki, w których panie pobierały opłaty za przejazd. Ty miałaś całkiem niezłe posadki..... To kiedy wracasz?
Mój TŻ jak by się dało (i jak ja bym chciała) to już by wracał do PL. Pracę ma super, kasa też jest bdb, ale On Sam nie czuje się w tym kraju do końca komfortowo, brakuje Mu wielu rzeczy, miejsc i ludzi z Pl. Brakuje Mu po prostu Polski.....
Stary 2011-04-17, 17:39   #2467
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Wiesz co, mnie się takie suknie w oczy rzuciły w salonie Juliette ( http://juliette.pl ) z kolekcji Higar Novias i Manu Garcia. Tam jest bardzo dużo sukni z identyczną górą jak w tej sukni którą zalinkowałaś. Może akurat coś Ci się spodoba, bo mają tam przepiękne suknie. Zwróć uwagę na Higar Novias 5315, moim zdaniem spodobałaby Ci się, no i nie uważam żeby trzeba było mieć do niej idealną figurę, przecież to nie rybka. Nawet miałam się tam umówić na przymiarki, ale póki co nie mam na to czasu.
Dzięki za linka! Ta suknia Higar Novias 5315 piękna i faktycznie w moim guście Wiesz może jaka cena?

Cytat:

We wszystkich (lub większości) możliwych wersjach kolorystycznych moich włosów... Witam
Piękna jestes
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 17:39   #2468
jagodzia133
Zakorzenienie

szykuję się i lecę do tżta miłego wieczorku
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:32   #2469
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dobra tamte fotki usunęłam wstawiam już poprawione żebyście się męczyć nie musiały :P w tych fotkach jest zdjęcie też 2 sukni którą przymieżyłam a 3 sukni nie robiłam fotek bo byłą za krótka :P na zdjęciu nr. 4 widać welon... ona mi miała go dopiero do głowy przypinać także jest z pół metra krótszy niż na foto ale i tak leży na ziemi jak jest przypięty do głowy
Suknienka nie w moim style, ale ty wniej wyglądasz slicznie i jestem w szoku że to jest rozmiar 42 jak dla mnie to 38

sikoreczka111
będziemy jednego dnia slubować i mam nadzieje, że tak jak ja już zamówiłaś pogodę

Jak tak oglądam wasze suknie to już sama chce sie wybrać na pierwsze przymiarki...pewnie po świętach wyruszę.
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:56   #2470
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ehh wczoraj mieliśmy wypadek samochodowy w Warszawie masakra tak mój Łukasz jechał że pocałowaliśmy się z tramwajem nam na szczęście nic się nie stało ale sekundy nas dzieliły a Łukasz wylądował by w szpitalu bo uderzenie było od kierowcy pomijam fakt że stanęły wszystkie tramwaje i jak zwykle milion gapiów boże dziewczyny ależ była wściekła na głupotę TŻ ale powiedziałam mu że nie będę kopać leżącego samochód do naprawy blacharskiej i nie tylko, brat TŻ odwiózł nas do niego do domu to jak zwykle teściówkę naszło na komentarze typu że pewnie to przeze mnie bo się pewnie z nim kłóciłam itp itd żebyśmy się zastanowili czy my napewno chcemy byc razem wrrrr i od słowa do słowa doprowadziło do tego że wczoraj wieczorem wróciłam do siebie do domu i się nie odzywamy do siebie
jestem też wściekła bo jak przyjechali Łukasza znajomi by pomóc to ja przestałam się liczyć i ważny był tylko samochód nawet nie wiecie jak mogło być mi wczoraj przykro z tego powodu TŻ mnie nie zauważał stał tylko ze swoimi kumplami i oglądali samochód a ja jak ten biedny żuczek stałam sobie z boku i odpalałam papierosa od papierosa
Uh, aż mnie zmroziło, jak przeczytałam"wypadek samochodowy", jak dobrze, że nic Wam się nie stało!!
Co do TŻ, to na pewno zadziałały tu emocje i męska duma, ale jeśli rzeczywiście jeździ jak wariat, to zdecydowanie czeka Was poważna rozmowa. Jak się jeździ samemu, to proszę uprzejmie, na własną odpowiedzialność, ale kiedy wozi się drugą osobę (już nie mówiąc o dziecku), brawura to najgorsze, co może być. I musisz z Nim o tym pogadać, ale na pewno nie teraz i nie wrzeszcząc, bo wtedy tylko spowodujesz kolejny konflikt, a On automatycznie się będzie bronił i nic nie dotrze. Z takimi sprawami trzeba na spokojnie, w domu, w sytuacji, kiedy jesteście w zgodzie - i tłumaczysz, że chcesz trochę jeszcze pożyć i chcesz to życie przeżyć z Nim, ale jeśli dalej będzie szalał, to po prostu nie będziesz wsiadać z Nim do samochodu, bo boisz się o swoje życie, więc niech się zastanowi, jak to będzie w przyszłości.
Co do komentarzy Twojej teściowej to.... Normalnie bym chyba zaźgała za takie głupie teksty, ale niestety z tego, co piszesz, to właśnie Twoja teściowa to jest taka typowa teściowa, która nie wyobraża sobie puścić syncia w świat dla mnie takie kobiety to niewolnice własnych emocji, chowają dzieci dla siebie, zamiast dla świata i potem to się odbija na wszystkich, a najbardziej właśnie na synowych, bo traktowane są jak wrogowie numer 1 Współczuję Ci bardzo tej sytuacji

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Eh ale dosyć o głupotach. Czas się skupić na najważniejszym: jadę na święta do TEŚCIOWEJ
I teraz nie wiem, bo będzie na pewno kupa żarcia, bo oni tam sobie nie żałują, więc TŻ mi mówi żebym już nic nie przygotowywała. Ale jakoś mi tak niezręcznie przyjeżdżać na gotowe, może bym chociaż malusieńkiego mazurka upiekła. Sama już nie wiem, TŻ mówi że oni tam pieką na święta tyle ciast, że potem połowę trzeba wyrzucić, ale z drugiej strony jeszcze nie jedli MOJEGO mazurka, a założę się że im posmakuje i zjedzą go w pierwszej kolejności Co myślicie? A może po prostu przywieźć jakieś ozdoby, pisanki, kurczaczki, bazie itp..
Zdecydowanie rób mazurka, jeszcze jak masz popisowego, to się nawet nie ma co zastanawiać! Na pewno zostanie ten gest doceniony i na pewno się nie zmarnuje, bo każdy w Rodzinie będzie chciał spróbować czegoś od nowego członka rodzinki A jak posmakuje jeszcze, to już w ogóle ani okruszek nie zostanie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie tylko kobiety podczas okresu trzeba zrozumieć, facetów podczas stłuczki też
Piękne i jakże prawdziwe

Cytat:
Napisane przez martusia15cc Pokaż wiadomość
Przegladam suknie i żada mnie nie zachwyca Nie mogę znaleść takiej w której bym się zakochała. Podoba mi się coś w tym stylu http://www.susanlabo.pl/suknie_slubn...-0-42-5930.htm
Górę chcę właśnie taką i kształt A, ten tren nie koniecznie. Chociaż zauważyłam, że jesli sukienka sama w sobie jest skromna to ma tren, chyba żeby dodac jej czegoś niezwykłego Takie sukienki delikatne strasznie mi sie podobają tylko, aby taką założyć trzeba być szczupłą. Ja narazie noszę rozmiar 40, ale staram się wprowadzić w życie plan odchudzania i zrzucić do jesieni z 8 kg
Bardzo ładna suknia, skromna, a elegancka
Życzę powodzenia z zrzucaniu zbędnych kg 8 to niedużo, powinno szybciutko pójść, spójrz, jak naszej jagodzi świetnie idzie

Cytat:
Szukam sukienek.... I wyczaiłam 5.... Ostatnia tylko jest w Polsce, w CUBUS- 150zł. Jak się Wam podobają????
Mi najbardziej przypadły do gustu 1, 2 i 4 Najbardziej 2, bo ja ołówków z racji szerokich bioder nie naszam

Cytat:
a wogóle dziewczyny, bo jakoś ten temat jeszcze nie był tu poruszany, ciekawi was jak to będzie z ślubem Księcia Williama??, strasznie jestem ciekawa jaką suknię będzie miała Kate, może ich slub dostarczy nam nowych inspiracji..

a oto moje pazurki na dziś (odkryłam matujący lakier do paznokci i się zakochałam
Ciekawy lakier, nie widziałam jeszcze takiego

Ślub Williama słyszałam, że ma być, ale w sumie nawet nie wiem, kiedy jest Nie oglądam TV, nie czytam Pudelka, nic nie wiem o świecie Jak będą jakieś ciekawe rzeczy dotyczące, to wklejajcie

Cytat:

Ooooooo, Nocny Motyl się objawił w końcu!!!! Kolejna pięknota i to w ilu odsłonach Moim zdaniem we wszystkich kolorach Ci dobrze, nawet w tym śliwkowym (a to mnie zdziwiło ), więc co wybierzesz, będzie dobrze Nawet nie umiem powiedzieć, w jakim kolorze najlepiej i chyba nie mam sensu wybierać, masz po prostu świetną urodę, do każdego koloru pasuje

A ja właśnie robię ciasteczka ryżowe, tak już od tygodnia mam na nie straszną ochotę, ale kurde zapomniałam kupić papieru No i muszę na oleju i mi się już pierwsza partia trochę przypaliła...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:10   #2471
(kicia)
Zakorzenienie

a ja cóż wracam do nauki bo mnie TŻ porwał na 3 godzinki to teraz muszę to odpracować

Nika mam pytanko wybierasz się może oglądać tą salę po remoncie tak jak kiedyś pisałaś??

Stary 2011-04-17, 19:14   #2472
evoonia86
Zakorzenienie

witajcie kochane
jagodzia zgadzam sie z tym co poniżej napisała kicia
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ta ostatnia zdecydowanie nieeee

dziewczyno Ty mówisz ze nosisz 42 rozmiar?? nie wierze na tych zdjęciach po ramionach wyglądasz jak ja... a ja mam max38 widać dietka skutkuje
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Ja się z kolei "boję" gorsetów. Na każdym weselu PMka podciągała gorset i wyglądało to nieładnie. Ja mam spory biust będę musiała mieć porządny biustonosz i ramiączka muszą go zakryć. Chociaż zobaczę jeszcze. Najpierw muszę poprzymierzać
oj tak- ja też strasznie nie lubię jak większość swojego wesela PM-ka poświęca na podciąganie gorsetu ja mam biust w sam raz, ale i tak chcę mieć suknię na ramiączka, bo zwyczajnie chcę uniknąć jakichś sytuacji, że gdzies mi coś sie opuści, albo wyskoczy

kindziulindzia dobrze, że nic Wam się nie stało a to najważniejsze

bahari trzymam kciuki za poszukiwanie pracy a co spotkania u teściowej- koniecznie zrób mazurka i nich widzi jak dobra z Ciebie kucharko- ciastkarka

Cytat:
Napisane przez karka1986 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nareszcie zaklepałam termin ślubu o księdza
po świętach idziemy z TŻ na pierwsze nauki
niedługo zostanie rok do ślubu, ale ten czas leci
gratulację my po świętach też zaczynamy nauki

Cytat:
Szukam sukienek.... I wyczaiłam 5.... Ostatnia tylko jest w Polsce, w CUBUS- 150zł. Jak się Wam podobają????
podobają mi sie wszystkie ale mój wzrok jako pierwsza przykuła przedostatnia - też bym ją chętnie zakupiła

ślub księcia i Kate chętnie sobie gdzies obejrzę, bo jestem ciekawa jej kreacji spodziewam się mega długiego trenu albo tonu tiulu

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dobrze, że modelce graficy zostawili ręce. Czasami tak ich ponosi z PhotoShopem, że modelka nie ma ręki, albo jakieś mega wklęsłe pośladki, lub wykręcone nogi
masakra z tymi photo cudami czy nikt przed publikacją nie zauważa tych ich wpadek ??

NightButterflyVIP kochana widzę, że szalejesz z kolorkami na włosach najbardziej podobają mi sie te fioletowe, bo też kiedyś sobie takie zafundowałam i wszystkim przypadły do gustu może jeszcze wrócę do tego kolorku ....

nena ten demotywator mnie rozwalił ale ja chyba wolałabym rozwiązać to inaczej niż ten pan młody - u mnie doszłoby pewnie do rękoczynów i tyle
Stary 2011-04-17, 19:52   #2473
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość

sikoreczka111
będziemy jednego dnia slubować i mam nadzieje, że tak jak ja już zamówiłaś pogodę

Jak tak oglądam wasze suknie to już sama chce sie wybrać na pierwsze przymiarki...pewnie po świętach wyruszę.

taaak pogoda zamówiona ...ma być ciepło , ale nie upalnie ...

ja suknie będę oglądać dopiero w okolicy wakacji ... najpierw muszę zgubić tu i ówdzie ... albo oddam tŻ bo on znów w drugą stronę ma problemy

ja teraz najbardziej myślę o dekoracjach , mamy salę osp, więc dużo trzeba będzie zrobić w święta będę robić takie ozdoby z kwiatów - zobaczymy czy mi wyjdą ... no i muszę zdecydować się w końcu na coś (choć nie wiem czy nie jest za wcześnie ...) jakiś kolor/motyw przewodni ... ehh dużo jeszcze tego

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-17, 20:03   #2474
(kicia)
Zakorzenienie

ale tu dziś ciszaa

Stary 2011-04-17, 20:04   #2475
karolinka85
Rozeznanie

Jagodzia, ślicznie wyglądasz w tej suknii w życiu bym nie powiedziała, że to 42!
NightButterfly-super laska z Ciebie..i we wszystkich kolorkach jest Ci po prostu zaje..ście
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:31   #2476
evoonia86
Zakorzenienie

ale ze mnie gapa - witam nowe PM-ki

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
ja teraz najbardziej myślę o dekoracjach , mamy salę osp, więc dużo trzeba będzie zrobić w święta będę robić takie ozdoby z kwiatów - zobaczymy czy mi wyjdą ... no i muszę zdecydować się w końcu na coś (choć nie wiem czy nie jest za wcześnie ...) jakiś kolor/motyw przewodni ... ehh dużo jeszcze tego
ja też mam salę osp i wynajęliśmy dekoratorkę. za dekoracje 2 sal bierze 1200 zł. u nas będzie motyw przewodni- łowicko
Stary 2011-04-17, 20:48   #2477
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ale ze mnie gapa - witam nowe PM-ki

ja też mam salę osp i wynajęliśmy dekoratorkę. za dekoracje 2 sal bierze 1200 zł. u nas będzie motyw przewodni- łowicko
my robimy sami bo u nas za dekoracje chce 2500 zł ... mamy wesele na 150 osób

a po wyliczeniu wyszło, że taniej będzie jak sama kupię wszystko i zrobię ...

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-17, 21:08   #2478
agatusia88
Rozeznanie

A ja nie muszę martwić się ubraniem sali.
Weselicho mamy w restauracji
przystrojenie sali wchodzi w cene, z reszta jej nawet nie trzeba ustrajac
Jest nowa, i bardzo fajnie urządzona

Zapraszam na konkurs u mnie na blogu!
agatusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 21:59   #2479
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia15cc Pokaż wiadomość
Dzięki za linka! Ta suknia Higar Novias 5315 piękna i faktycznie w moim guście Wiesz może jaka cena?
niestety nie wiem

Co do mazurka: Rozmawiałam przed chwilą ze szwagierką, która też jedzie. Miała ten sam problem No w każdym razie mamy już plan - upieczemy mazurka i zrobimy pisanki. (Pokrótce: TŻ ma 4 braci, wszyscy żonaci, z tego jeden mieszka z mamą na wsi w jednym domu, dwóch w innych miejscach, a jeden z nami w Wawie w tym samym bloku. I z tego ostatniego żoną się właśnie umówiłam na wspólne pieczenie).
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 22:39   #2480
NightButterflyVIP
Rozeznanie

No, moja randka na skypie zakończona Już zdążyłam zgłodnieć Ale wiadomo, z Mamą to nigdy się nie gada 1h-2h tylko już hurtowo: 5h A może to nie z Mamą tylko ze mną...?

TŻ za ciut ponad kwadrans wraca z pracy Robię więc papu...

Na szczęście cichutko w miarę tu było weekendy zawsze jakoś takie spokojniejsze na wizażu widzę

Dotk4 te zmiany kolorów nie były aż tak drastyczne To w sumie przekrój ostatnich 4 lat stopniowe przechodzenie... w 2007/2008 miałam ciemny fiolet, później zaczęłam się bawić z czerwienią od połowy 2008.....i miałam czerwień i fiolet, aż w końcu całe włosy stały się wiśniowe w 2009 A od połowy 2010 zaczęłam rozjaśniać- całe, później tylko część, aż teraz mam blond w połączeniu z ciemniejszym (moim naturalnym w sumie) Prawie rok mam już te jasne. W maju w Polsce znów idę do fryzjera na balejaż blond Jeśli zejdę znów na ciemniejsze to nie wcześniej niż pod koniec tego roku, tj 2011 Ale dbaj o swoje włoski, bo tak czy inaczej, wszelkie farbowania i rozjaśniania niszczą je strasznie.....

Dziękuję wszystkim za opiniowanie sukienek Jesteście bardzo pomocne Mamie też oczywiście pokazałam wszystkie 5... Wybrała pierwszą- granatową, na równi z drugą-białą Podobała Jej się też ta koronkowa, nr 5 Więc podliczam:
sukienka nr 1- 3 głosy
sukienka nr 2- 3 głosy
sukienka nr 3- 4 głosy
sukienka nr 4- 2 głosy
sukienka nr 5- 1 głos
Zdecydowanie wygrała trzecia.....szaro-czarna....hmmm
Drugie miejsce obie sukienki 1 i 2 i chyba na nich się skupię

Dziękuję też WSZYSTKIM PMkom za tak ciepłe komentarze Dziękuję Najcenniejsze są komplementy pochodzące właśnie od innych kobiet....
Stary 2011-04-17, 22:46   #2481
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
No, moja randka na skypie zakończona Już zdążyłam zgłodnieć Ale wiadomo, z Mamą to nigdy się nie gada 1h-2h tylko już hurtowo: 5h A może to nie z Mamą tylko ze mną...?

TŻ za ciut ponad kwadrans wraca z pracy Robię więc papu...

Na szczęście cichutko w miarę tu było weekendy zawsze jakoś takie spokojniejsze na wizażu widzę

Dotk4 te zmiany kolorów nie były aż tak drastyczne To w sumie przekrój ostatnich 4 lat stopniowe przechodzenie... w 2007/2008 miałam ciemny fiolet, później zaczęłam się bawić z czerwienią od połowy 2008.....i miałam czerwień i fiolet, aż w końcu całe włosy stały się wiśniowe w 2009 A od połowy 2010 zaczęłam rozjaśniać- całe, później tylko część, aż teraz mam blond w połączeniu z ciemniejszym (moim naturalnym w sumie) Prawie rok mam już te jasne. W maju w Polsce znów idę do fryzjera na balejaż blond Jeśli zejdę znów na ciemniejsze to nie wcześniej niż pod koniec tego roku, tj 2011 Ale dbaj o swoje włoski, bo tak czy inaczej, wszelkie farbowania i rozjaśniania niszczą je strasznie.....

Dziękuję wszystkim za opiniowanie sukienek Jesteście bardzo pomocne Mamie też oczywiście pokazałam wszystkie 5... Wybrała pierwszą- granatową, na równi z drugą-białą Podobała Jej się też ta koronkowa, nr 5 Więc podliczam:
sukienka nr 1- 3 głosy
sukienka nr 2- 3 głosy
sukienka nr 3- 4 głosy
sukienka nr 4- 2 głosy
sukienka nr 5- 1 głos
Zdecydowanie wygrała trzecia.....szaro-czarna....hmmm
Drugie miejsce obie sukienki 1 i 2 i chyba na nich się skupię

Dziękuję też WSZYSTKIM PMkom za tak ciepłe komentarze Dziękuję Najcenniejsze są komplementy pochodzące właśnie od innych kobiet....
mi najbardziej podoba się 1, potem 4 ...

kurcze to musze chyba innej sukienki poszukać bo ja na komunię zamierzałam ubrać sie bardziej "na luzie" ... a rozmawiałam z sis , i ona bardzo elegancką sukienkę ubiera ... ehh we wtorek trzeba pochodzić po sklepach

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-18, 05:37   #2482
(kicia)
Zakorzenienie

a wy śpiochy

ja jak zwykle na tygodniu pierwsza na nogach

muszę nadrobić to czego nie zrobiłam przez weekend a trochę się tego nazbierało

Stary 2011-04-18, 06:44   #2483
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Dzień doberek
Miłego, oby słonecznego , dzionka ...
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 07:15   #2484
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczęta

Jedziemy dzisiaj podpisywać umowę z zespołem. Tz. najpierw przeprowadzimy z nimi rozmowę kwalifikacyjną i obejrzymy wideo na którym grają a jak nam się spodobają to ich weźmiemy

Miłego dnia

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:44   #2485
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczęta

Jedziemy dzisiaj podpisywać umowę z zespołem. Tz. najpierw przeprowadzimy z nimi rozmowę kwalifikacyjną i obejrzymy wideo na którym grają a jak nam się spodobają to ich weźmiemy

Miłego dnia

daj znać jak było

ja miałam dziś ślubny koszmar

miałam za krótką sukienkę spod której widać mi było majtki, tego dnia byłam w pracy i nie miałam się jak przygotować. byłam nieuczesana i nieumalowana.

będąc już na sali poszłam do dj i zapytałam czemu nie gra muzyka, na co on, że tak ma być. zapytałam go o konkursy a on powiedział, że tutaj nie ma miejsca i że miałam załatwić jakiś korytarz

strasznie długi i upierdliwy był ten sen - to pewnie dlatego, że cały weekend spędziłam z Tż bardzo miło poza domem a dziś muszę iść do pracy i wiem, że będzie nieprzyjemnie

Edytowane przez alufa
Czas edycji: 2011-04-18 o 07:45
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:04   #2486
paulinka009
Zadomowienie

Czesć dziewczyny ! Miłego dnia wam życzę

NightButterflyVIP ale z Ciebie laska No i ładnemy we wszystkim ładnie ale ten fiolet przemawia do mnie najbardziej, bo sama kiedys o takim marzyłam

Ja w tym tyg mam zamiar umówić nas z fotografem jak sie wam widzą te zdjecia? http://www.paweldzik.com.pl/galeria/...ygotowania.htm

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:06   #2487
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Ja też mam salę OSP, jednak pół roku temu była remontowana i jest bardzo ładna. Ale dekoratorkę mam wstępnie umówioną i płacę 800zł+ 2zł od pokrowca na krzesło.
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 08:37   #2488
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Woooow Tusia!!! Ale Ci zazdroszczę takiego przebiegu zapoznania się rodziców!!!! Wyobrażam sobie jak byłaś zaskoczona Ja bym chyba zaniemówiła na ładnych kilka minut Sama stoję teraz przed takim spotkaniem, w maju stawię mu czoła i też obawiam się jakiegoś sztywniactwa.....niezręcz ności......ciszy Ale jak będzie- zobaczymy Pozostaje mi tylko mieć nadzieję.......... Choć aż tak ogromnej nadziei to ja nie mam, żeby było tak super jak u Ciebie, nie oszukujmy się
nic się nie martw i się nie stresuj Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!!! nie uwierzycie co zrobiła moja mama pojechała na targ po ziemniaki i wróciła z psem pekińczykiem. Jakoś nie widzicie we mnie radości ale zrozumcie że mam już psa pekińczyka kochanego maxa i boje się że się biedny załamie ma ok 11lat i zawsze był sam wszyscy się nim zachwycali i boje się że mi zdechnie z rozpaczy jak zobaczyłam tego nowego to się popłakałam ładny jest ale kurcze co z maxem?? ten jest malutki ma 2 miesiące został odstawiony od matki więc potrzebuje dużo czułości nowe otoczenie nowe twarze brak matki to jest dla niego ogromny stres i szkoda mi go też jejku a ona miała taki plan już z pół roku a ja jej tłumaczyłam nie kupuj zw względu na maxia pomyśl o nim a ona kupiła... i co teraz?? no i znowu się poryczałam na razie maxia nie ma jest na działce oj
tak jak dziewczyny mówią, pieski na pewno się polubią

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ehh wczoraj mieliśmy wypadek samochodowy w Warszawie masakra tak mój Łukasz jechał że pocałowaliśmy się z tramwajem nam na szczęście nic się nie stało ale sekundy nas dzieliły a Łukasz wylądował by w szpitalu bo uderzenie było od kierowcy pomijam fakt że stanęły wszystkie tramwaje i jak zwykle milion gapiów boże dziewczyny ależ była wściekła na głupotę TŻ ale powiedziałam mu że nie będę kopać leżącego samochód do naprawy blacharskiej i nie tylko, brat TŻ odwiózł nas do niego do domu to jak zwykle teściówkę naszło na komentarze typu że pewnie to przeze mnie bo się pewnie z nim kłóciłam itp itd żebyśmy się zastanowili czy my napewno chcemy byc razem wrrrr i od słowa do słowa doprowadziło do tego że wczoraj wieczorem wróciłam do siebie do domu i się nie odzywamy do siebie
jestem też wściekła bo jak przyjechali Łukasza znajomi by pomóc to ja przestałam się liczyć i ważny był tylko samochód nawet nie wiecie jak mogło być mi wczoraj przykro z tego powodu TŻ mnie nie zauważał stał tylko ze swoimi kumplami i oglądali samochód a ja jak ten biedny żuczek stałam sobie z boku i odpalałam papierosa od papierosa
ale mnie przestraszyłaś. dobrze, że Wam się nic nie stało i jesteście cali i zdrowi
Bardzo nieładnie teściówka się zachowała
Cytat:
No, Kochana, witaj w Naszych skromnych ślubnych progach Widzę, że też się szykujesz na komunię w maju.... masz już jakąś koncepcję stroju???? Szukam sukienek.... I wyczaiłam 5.... Ostatnia tylko jest w Polsce, w CUBUS- 150zł. Jak się Wam podobają????
1, 3 i 4
Też idę w maju na komunię. najprawdopodnbniej założe spódnice z podwyższonym stanem (którą niedawno sobie kupiłam) i do tego jakąś bluzkę. Jak już wszystko skompletuję to wstawię fotki
Cytat:
a wogóle dziewczyny, bo jakoś ten temat jeszcze nie był tu poruszany, ciekawi was jak to będzie z ślubem Księcia Williama??, strasznie jestem ciekawa jaką suknię będzie miała Kate, może ich slub dostarczy nam nowych inspiracji..
szczerze? mnie to w ogole nie ciekawi
Cytat:

jaka śliczna dziewczyna z Ciebie

jagodzia - ślicznie wyglądasz w tej sukni ! poza tym, jestes bardzo zgrabna i w życiu bym nie powiedziała, że nosisz 42

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:47   #2489
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość

ja miałam dziś ślubny koszmar

miałam za krótką sukienkę spod której widać mi było majtki, tego dnia byłam w pracy i nie miałam się jak przygotować. byłam nieuczesana i nieumalowana.

będąc już na sali poszłam do dj i zapytałam czemu nie gra muzyka, na co on, że tak ma być. zapytałam go o konkursy a on powiedział, że tutaj nie ma miejsca i że miałam załatwić jakiś korytarz

strasznie długi i upierdliwy był ten sen - to pewnie dlatego, że cały weekend spędziłam z Tż bardzo miło poza domem a dziś muszę iść do pracy i wiem, że będzie nieprzyjemnie

lece załatwiać praktyki

Stary 2011-04-18, 08:52   #2490
melod_y
Zakorzenienie

NightButterflyVIP
Wooow! Genialnie Ci w każdym kolorze! Nawet nie myślałam że taki odcień fioletu może pasować komuś! Ale na prawdę super wyglądasz w każdym i w ogóle śliczna jesteś

Ja cały weekend miałam zajęcia i zero czasu na wizaż...
A w maju wyjeżdżam na jakieś 3 tygodnie łącznie do Wiednia do pracy i już czuję ogromną tęsknotę za TŻ. na szczęście będzie skype..
No ale jak jest okazja, pasuje trochę chociaż na tę wymarzoną sukienkę zarobić
Tylko czy ja taką jeszcze znajdę

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-04-18 o 09:10
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości