|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęśliwie zakochane od 2007 roku!
Cytat:
dobrze, że go pogoniłaś ![]() I masz racje, zajmij się teraz sobą i swoim autkiem jestem uzależniona od słodyczy
|
|
|
#2463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) sytuacji, tylko po prostu tak sobie to teraz wyobrażam Super sprawa, że w zasadzie macie już całkiem realną perspektywę mieszkania we własnym domu, wykańczanie na pewno będzie cudowne ![]() Zresztą ja mam obecnie pracę w Katowicach, tj. prawie 60km od mojego rodzinnego miasta, więc nie mielibyśmy możliwości - przynajmniej ja - dostosować się do jakiegoś jednego miejsca. Na razie planujemy osiąść gdzieś pomiędzy, żeby było sprawiedliwie z dojazdem do naszych prac A za jakiś czas, jak już zdecydujemy, to też byśmy chcieli gdzieś się, w miarę możliwości, wybudować.Cytat:
Podobno w niektórych uczelnianych akademikach jest to warunek, a w innych z kolei trzeba mieć pozwolenie rodziców Co jak dla mnie jest jakimś anachronizmem - wszak akademik to tak jak stancja, tylko bardziej zinstytucjonalizowane. Nasz UŚ jest fantastyczny i są w akademikach miejsca na wszelkie konfiguracje
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wykańczania nie mogę się już doczekać największą frajdę sprawi mi wybór łóżka ![]() 60km, oj daleko... ja do Katowic mam bliziutko a Twój TŻ gdzie pracuje, tzn. w jakim mieście?
|
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby nie było: dobre łóżko = zapewne dobry wpływ na wspólne mieszkanie ![]() Mój TŻ pracuje w Zawierciu. A ja jestem w Katowicach - i najpewniej na razie jeszcze przez jakiś czas będę - bo tutaj udało mi się podłapać pracę w moim zawodzie (a to trudny rynek pracy, w dodatku nie mam tzw. pleców - jestem na V roku prawa). No i już mi się pojawiła opcja pracy, też tutaj, w pełnym wymiarze już po skończeniu studiów, więc jeśli to dotrwa do mojej obrony, to najpewniej będę związana z Katowicami zawodowo przez dłuższy czas... Ale chciałabym kiedyś zacząć pracę bliżej mojej miejscowości, tylko wolę na razie brać co dają
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupia sytuacja... tym bardziej po tym ile juz z tobą był....
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak wejdę do Ikeii to wszystko mi się podoba pewnie tam najwięcej rzeczy kupimy jutro jedziemy tam pooglądać sofy, bo chcemy tutaj zrobić remont w naszym pokoju ![]() Pewnie, że brać do dają! Dzisiaj na rynku pracy jest masakra prawo... oj ciężki kierunek... fajnie, już prawie kończysz ja w lipcu się bronię, ale licencjat, nie mgr
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mają świetne aranżacje i tak pięknie wyglądają te wystawki, że najchętniej bym się tam wprowadziła I wygoda kupowania mebli zapakowanych w pudła - wiele rzeczy jest się w stanie zabrać samemu. Mam koleżankę, która uważa, że ludzie urządzający swoje gniazdka Ikeą (że tak powiem) nie mogą liczyć na indywidualizm, bo wszystkie te meble są potem takie same i w co drugim domu można zobaczyć np. taki sam salon albo kuchnię. Ale ja się nie zgadzam Bo indywidualizm tworzy się dodatkami, gadżetami, a że mebel jest funkcjonalny i mi się podoba, to dlaczegóż miałabym go nie kupić w Ikei?No cóż, ja też na razie na umowie śmieciowej pracuję, ale lepszy rydz niż nic... Na samą płacę nie narzekam, więc jest ok. Waniliova, nie zrażaj się, że na razie pracy nie znalazłaś. Mój TŻ z pół roku był poszukującym, aż w końcu się udało, i to bardzo dobrze. Zdaj sobie spokojnie licencjata i od razu Ci podyktują inne stawki i propozycje (chociaż trochę ).
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kocham ten sklep TŻ zresztą też tam wszystko jest piękne łóżka, szafy, komody, meble kuchenne, a nawet kieliszki, szklanki i pewnie, że tak, jeśli mebel jest funkcjonalny to go kupuję, nie ważne czy ktoś inny też go ma ![]() Ja pracowałam pół roku na umowie o dzieło, na najniższą krajową nie zrażam się, ale pomału mam dość TŻ ma beznadziejną pracę, a ja żadną ale tak jak mówisz, wierzę, że po studiach to się zmieni pół roku... kurcze sporo, ale najważniejsze, że znalazł coś konkretnego teraz przeglądam oferty pracy, ale to raczej nie ma sensu bo niedługo święta, koniec roku...A dzięki za wsparcie
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
Witam
wszystko czytam
|
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() regularkate, warunki na Ligocie nie są złe, poza tym pokoje w DS7 (konkretnie mówiąc to pokoje A) są o niebo większe od tych w DS1/2 powiem wam, że nie wyobrażam sobie abym miała nagle zamieszkać z kimś innym w akademiku, tak bardzo się przyzwyczaiłam planujemy pobyć na Ligocie jeszcze 2lata (licząc z tym), a potem kupujemy mieszkanie sprzedam swoje, cos się dołoży i będzie na szczęście oboje mamy mega wsparcie rodziców, zarówno psychiczne jak i materialne, więc jest nam w wielu kwestiach o wiele łatwiej ![]() a dzisiaj ( a w sumie to już wczoraj patrząc po godzinie ) wróciłam z Kołobrzegu. byłam z mamą zawieść mojego tate do sanatorium. 48h w drodze z przerwą nocną w Poznaniu ![]() a w samym Poznaniu dramat! jakie tam są remonty i zmiany ruchu to szok! GPS to przeżytek, nic nie pomoże. dobrze, że wiedziałyśmy gdzie jechać (tzn. ulica i gdzie to mniej więcej jest) bo tak to byśmy krążyły jak nienormalne ... eh, zrobili na Euro, miesiąc podziałało a potem co? robią na nowo, bo to wcześniejsze to tylko pic na pokaz ... cała Polska ;/ |
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli macie pokoik w DS7 w segmencie A to faktycznie całkiem nieźle Wam się to kalkuluje. Jeden z pokojów jest faktycznie wielki, z tego, co pamiętam, gdy koledzy tam mieszkali. A i kuchni i łazienka pod nosem, tylko Wasza - bardzo fajnie macie ![]() Ja obecnie mieszkam w jedynce nie też nie wyobrażam sobie zmieniać tej konfiguracji. No chyba że TŻ by do mnie przyszedł, ale nikt inny
|
|
|
#2473 |
|
na przekór do celu
|
U mnie też tylko małżeństwa mogą być razem w pokoju w akademiku. Niesprawiedliwość
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Co tam Tz-ówki tak cicho?
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie
mam nadzieje, że nie zamarzły ![]() Mój TŻ od dzisiaj jest na l4... nie wiem jak ja wytrzymam z nim całe dni nie pracuje teraz to też w domu siedzę cały czas A co u Ciebie Szprycha?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
na przekór do celu
|
Też czekam na wiosnę z bardzo ciekawego powodu... Chcę zobaczyć, jaka jest wiosną pogoda
Tak, gadam jak idiotka ale nie o to chodzi Jakoś nigdy nie analizowałam tydzień po tygodniu wiosną pogody, nie wiem kiedy tak naprawdę można powiedzieć, że to już ta ciepła część wiosny, a kiedy jest jeszcze ta zimowa. Data ślubu niby ustalona ale zawsze można ją jakoś skorygować, więc za te parę miesięcy będę uważnie obserwować pogodę
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2478 |
|
na przekór do celu
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
vivka - już powinno być ciepło
ale wiosna wiośnie nierówna ;P Głodna jestem a do obiadu jeszcze daleko Robię przegląd kosmetyków :P
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
W kwietniu powinno być już ładnie
a to połowa więc tym bardziej ![]() Ja właśnie tak samo jestem już głodna i poprosiłam mamę żeby obiad był już o 13 więc to już ![]() Szprycha jak to już powinno być ciepło? zimno dopiero się zaczęło
|
|
#2481 |
|
na przekór do celu
|
chyba chodziło o to, że tego mojego 18 kwietnia powinno być ciepło
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
No ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Aa, źle zrozumiałam, sorki
![]() Szprycha dziękuję za smacznego
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę doczekać się jak będą czynne stoki w moich terenach. Mieszkam w górzystym rejonie i pięknie zima tutaj wyglądaCytat:
Załóżmy, że np. 13 grudnia ranek jest np. słoneczny, a popołudniu np. zimno, sypie śniegiem etc. to będzie znaczyło, że początek stycznia będzie ładny a pod koniec miesiąca już brzydko ![]() Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi ![]() Mnie się nieraz to sprawdziło i też w taki sposób sprawdzałam jaką ja będę mieć pogodę w dniu ślubuMoże to głupie, no ale..
|
||
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prognoza pogody fajna, nie znałam tego
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i słonko świeci
|
|
|
#2488 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie w śląskim rano padał śnieżek. Ale taki ładny, powoli sobie spadał, a przy tym słońce świeciło.
Znamy więc już pogodę na styczeń co najmniej w połowie kraju ![]() Dziewczyny mieszkające ze swoimi TŻtami, mam takie pytanko: kiedy rozpoczęliście wspólne mieszkanie, miałyście na początku jakieś wąty (zarzuty Oczywiście, jest możliwe, że w ogóle nie było u Was takiej sytuacji, bo tak dobrze się znaliście przed mieszkaniem razem. Ja jednak wiem, że mój TŻ jest np. okropnym bałaganiarzem i z własnej woli posprząta po sobie dopiero, kiedy nie ma gdzie czegoś położyć i mimo że wiem, że jeśli go poproszę, to będzie mi pomagał, to zastanawia mnie, czy w okolicznościach wspólnego mieszkania, przebywania ze sobą prawie non stop, nie doprowadzi mnie to wcześniej do szału (zanim on mi pomoże ogarniać) Mam nadzieję, że wiecie, o co mi chodzi
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie do tej pory mam (a mieszkamy razem od stycznia, a w sumie to od września 2011 bo wtedy byliśmy u jego siostry sami, ona wyjechała zagranicę) mój tak samo jest strasznym bałaganiarzem nie jest tak źle, ale raczej mówić mu trzeba wszystko jeśli chodzi o sprzątanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

była promocja w Lidlu
fficial&tb m=isch&tbnid=yb-aJbmPhDpvLM:&imgrefurl=ht tp://dziennik-konsumenta.blogspot.com/2011/12/roger-orzechowy-tastino-wafelek-z-lidla.html&docid=texrE6oJ 6Sec0M&imgurl=http://3.bp.blogspot.com/-7IeQ7NeHJKU/Tuy-FHkzq7I/AAAAAAAAA3A/CtTJ2CjIIdA/s1600/Tastino%252BRoger.jpg&w=6 40&h=265&ei=25G_UOeIEMGFh Qef4IDICA&zoom=1&iact=rc& dur=340&sig=1021647896822 01894908&page=1&tbnh=110& tbnw=206&start=0&ndsp=34& ved=1t:429,r:0,s:0,i:83&t x=114&ty=33&biw=1366&bih= 619

jestem uzależniona od słodyczy
Super sprawa, że w zasadzie macie już całkiem realną perspektywę mieszkania we własnym domu, wykańczanie na pewno będzie cudowne
A za jakiś czas, jak już zdecydujemy, to też byśmy chcieli gdzieś się, w miarę możliwości, wybudować.
Co jak dla mnie jest jakimś anachronizmem - wszak akademik to tak jak stancja, tylko bardziej zinstytucjonalizowane. Nasz UŚ jest fantastyczny i są w akademikach miejsca na wszelkie konfiguracje 
a Twój TŻ gdzie pracuje, tzn. w jakim mieście? 

Mają świetne aranżacje i tak pięknie wyglądają te wystawki, że najchętniej bym się tam wprowadziła
TŻ ma beznadziejną pracę, a ja żadną

nie jest tak źle, ale raczej mówić mu trzeba wszystko jeśli chodzi o sprzątanie