|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
a tak w ogóle to Wam zazdroszczę, bo ja nic nie mogłam zrobic na święta
dziś tylko obrałam ziemniaki i już brzuszek bolał a tz nie miał czasu - i tak jest cudowny, bo pracuje na dwa etaty i jeszcze po pracy robi za nianię, tatę i mamę w jednym. Pocieszam się, że i tak idziemy do rodzicow i w niedzielę i w poniedziałek, więc będziemy mieli atmosferę jak należy![]() Cieszę się za to, że mi małż pozwala chociaż wychodzić na ławeczkę dziś znów sie opalałamaaa i przyszły dzis ogrodniczki te czarne. I powiem Wam dziewczyny że sa mega wygodne i mi w nich wyjątkowo ładnie wyszczuplają i wydłużają sylwetkę. Podoba mi się, zwłaszcza że mam długie nogi![]() jak się chwalic to na całego, a co tam![]() :brz ydal: przynajmniej się pocieszę
|
|
|
|
#2462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 |
|
kosmitka
|
Natko to dziwne, że od tabletek Ci się robiło. Mi nie wiem od czego, ale pojawia się co jakiś czas.
Lausanne . Na pewno wszystko będzie dobrze. Ale i tak jestem w szoku, że masz wizytę w sobotę i to w Wielką Sobotę.
|
|
#2464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jajka nie trudne a pyszne, własnie już się nawcinam pieczarek podmsażonych mniam mniam ![]() No jak przjeżdzają z dziećmi po południu to zotają na noc , na obiad w wielkanoc i popołudniu pewnie dopiero wyjazd w poniedziałek, więc mimowolnie chyba więcej jedzenia trzeba a jak sama wiem już zawsze jacyś niespodziewani goście wpadną :Pa wykazywanie się swoją drogą, wiesz już chyba że uwielbiam pichcić to mój zywioł jak teraz coś robiłam i smakowałam, to tylko czułam ja dzidzia się wierciła, może jej smakowało albo po mamusi odziedziczy zamiłowanie do gotowania ![]() a dodam że ja taka "świeża" kucharka, bo dopiero po ślubie zaczełam eksperymentować, mama mnie wcześniej dużo nauczyła, ale sama metodą prób i błędów smakowych daję radę ![]() Cytat:
ja używam samego majonezu dlatego że biorę to takie urządzenie do dekoracji ciast i robię fale na dunaju a majonez sam super się trzyma Jak by troszeczke mniej ciągnie Lusanne trzymam kciukasy za jutrzejszą wizytę, musi być dobrze
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-04-22 o 19:37 |
||
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla rodziców. Na ból głowy wczoraj polecałam nacieranie amolem Ancia wiesz tak na 100% nie mogę powiedzieć, że to przez tabletki, ale pojawiło się jak zaczęłam je brać a zniknęło razem z odstawieniem ![]() Lausanne |
||
|
|
|
#2466 |
|
kosmitka
|
Małgosia, ale nie przepis, a mazurka
.To jak z dziećmi i jeszcze na 2 obiady, to faktycznie jedzenia trzeba więcej. O Twojej miłości do gotowania, to wiem aż za dobrze kusicielko jedna!
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie raz Cię pokuszę a powiedz jakie sałateczki robisz, bo ja jedną mam zaklepaną, a nad drugą się waham ![]() to co wysyłać kurierem, tylko nie gwarantuję że dojdzie ![]() hihiSzkoda że jeszcze ciepło nie jest żeby wieczór spędzić na dworze .. ale i tak wyjrzę nie raz i pomyśle życzenie ![]() http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...WIAT/801646438
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-04-22 o 19:44 |
|
|
|
|
#2468 |
|
kosmitka
|
Ja robię jedną z wędzonym kurczakiem a drugą z szynką, ananasem, selerem i kukurydzą. Mama robi tradycyjną warzywną. W sumie mam dużo przepisów, ale za każdym razem robię inną.
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() warzywna mi sie przejadła nie wiem czemu Myślałam o tuńczykowej warstwowej hmm albo z żywym ogóraskiem jak to baba niezdecydowana
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
hej Kobietki
troszkę Was podczytuje ostatnio... i stwierdziłam,że czas się ujawnić ![]() link do wątku podesłała mi koleżanka... i tak sobie zaglądałam od czasu do czasu. jestem przyszłą mamusią...mam na imię Dorota i termin porodu mam na 3.09 ..jeśli nic się nie zmieni mieszkam w Irl.. i tu będę też rodziła Póki co jeszcze nie wiemy,kto w brzuszku rośnie...ale mam nadzieję,że już w środę na Usg nam się dzieciol pokaże miłego wieczorku Wam życzę
|
#2471 |
|
kosmitka
|
A jak robisz warstwową? Bo ja zwykłą - tuńczyk, kukurydza, groszek, ogórek. Ale nie chciałam, bo dość będę miała postnych potraw po tych 2 dniach postu.
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Stokrotka witamy na wątku
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
poszaleli
ale ja się cieszę, ze stary wizaż wrócił Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasiakuleczka, niefajna przygoda z autkiem nie pomoge ze stłuczką, bo kompletnie sie na tym nie znam co i jak ![]() lausanne za wizyte stokrotka_ witamy ![]() kobity dzisiaj mi przed 17 dzwoni domofon ... odbieram a tam teściowa! byłam w totalnym szoku wpadła jak po ogień na jakieś 2 minuty, przywiozła sernik i wędzone wędlinki, powiedziałam jej że planujemy w poniedziałek wpaść to się ucieszyła i pojechała |
||
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Padam z nóg....
Wszystko zrobione i WITAJCIE ŚWIĘTA Cytat:
![]() anciaahk - cieszę się, że ból minął ![]() MalgosiaM8 - chyba minęłaś się z powołaniem pani kuchareczko Kochana - podziwiam za cierpliwość do męża ja mojego M nie puszczam na takie wypady, zresztą póki co się ta taaakie długie aż nie rwie,ale nie lubie kiedy wyjeżdża piszesz, że warzywna Ci sie przejadła - a ja w ciaży mogę ja jeść tonami lausanne-trzymam kciuki za wizytę! stokrotka - witamy acelinka - brawo dla teściowej hihihiih !! też zjadłabym sobie sernik wiem, ze moja teściowa też piekła to ją objem jutro troszkę
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-22 o 20:05 |
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie ciemnocie kuchennej
Właśnie robię ciasto i miałam dodać margarynę- oczywiście zapomniałam i dodałam masło. Miałam je dodać nieroztopione, dałam takie z lodówki i ono się tak rozmiksowało że zostały małe fragmenciki. Można coś z tym zrobić czy upiec i liczyć na cud że bedzie zjadalne?
|
|
|
|
#2475 |
|
kosmitka
|
Acelinko a to taka niespodzianka jak teściowa wpada? Chociaż jakby moja tak znienacka zadzwoniła, to też bym się zdziwiła
.Z tymi kolejkami to jest masakra, widziałyście mój brzuch - a nikt mi nigdy miejsca nie ustąpił. Ostatnio stałam w enerdze, przede mną 3 młodych gości i nikt nawet się nie kwapił. Tylko na brzuch się oglądali. Ale ani w aptece, ani w sklepie- nigdzie. Ja co prawda nie potrzebuję, ale jakoś tak miło by było. Agnieszko my też raczej w gościach, ale i tak zawsze dla małżonka szykuję żarełko . Czasem goście niespodziewani się zjawią.
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinno być ok co inengo gdyby to było coś czego się nie piecze Cytat:
ona mało kiedy dzwoni, a co dopiero tak wpadać przywiozła tego serniczka i nie wiem teraz czy robić to moje ciacho co chciałam, bo kiedy my to zjemy a wędliny to musze od razu pomrozić, bo przywiozła tego jak dla wojska, prędzej one same wyjdą z lodówki niż zdąrzymy to zjeść, tym bardziej, że ja chyba nie bardzo moge wędzone, co nie?
|
||
|
|
|
#2477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię np bez groszku, ale ogórek pomiędzy jak najbadziej podejdzie Cytat:
a że człowiek nie awanturujący się , wypije piwko i pójdzie spać ![]() a tęsknić już będe jak wyjdzie, ale bronić jeżdzić nie mam zamiaru, bo wiem że to lubi Cytat:
mikser trzeba na większe obroty włączyć i te fafrocje sie rozmiksują, a zresztą potem w pieczeniu się rozpuści ![]() Cytat:
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
pychotka
ale boje sie ze moze coś było za krótko wędzone chociaz wygląda na solidnie uwędzone nie wiem zobaczymy, najwyżej zrobie po świętach badanie na tokso ![]() jak tylko masz pewnosc że wędzone dokładnie i ze świeżego mięska to wolno ja dostałam od teściowej więc pewneści nie mam więc moge jeśc
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-22 o 20:43 |
|
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomocy!!!
Przeprasza, że Wam głowę zawracam, ale muszę się wypłakać To nie na moje nerwy, nie mam już sił!!! Tak się dzisiaj starałam... ugotowałam szynkę 3kg. - poświęciłam na to 3godz., zrobiłam zrazy, posprzątałam, międzyczasie ta stłuczka... później zrobiłam sałatkę, 4prania! i co??? Moja mama o 19.30 wraca z pracy i jak gówniarę zrąbała mnie, że sałatki zrobiłam za mało - zaczęła mnie od nienormalnych wyzywać, że przecież my to zjemy na raz, a ja się pytam to ile tych świąt mamy, ile dni tą sałatkę jeść będziemy (mamy jeszcze TONĘ innego żarcia!!!) Smutno mi się zrobiło i poszłam się kąpać, nie do końca przez strumień wody słyszałam co mówiła ale słyszałam jak mówiła - nigdy na Ciebie debilko liczyć nie można Ból cielesny minie ale słowa w sercu zostają na całe życie... Może przez to czuję się źle... A najgorsze jest to, że chyba będę taka sama Zawsze przyrzekałam sobie, ze będę inną matką, ale te nerwy mnie wykańczają... ile ja krzyczę na mojego synka :-( a on ze mną, nieraz dam mu klapsa na dupkę A mój mąż... - wspaniały, od 13 ma dziś wolne a od 14 się nie raczy odezwać... ciekawe czym lub też kim jest taki zajęty...??? |
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
Za wcześnie mi się wysłało albo raczej to znak, że nie powinnam psuć tego świątecznego nastroju... Wybaczcie mi ale czasami wydaje mi się że nic mi się w życiu nie układa...
Z jednej strony mi się powodzi - mam wiele ale sfera materialna nie daje mi satysfakcji... -pieniądze szczęścia nie dają... Mama odezwała się do mnie jakby nigdy nic a mnie nadal serce boli...
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
kasiuleczka
to przykre.Nie dość że nie leżysz do góry nogami- a masz prawo, to jeszcze Ci robią pretensje
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu, kuleczko nasza kochana
) a sałatki jak jej mało to niech sama dorobi reszte i tyle. I nie wierzę w to, ze mama Cię nie kocha i nie kochała to po prostu nie mozliwe Dobrze, że się wygadałaś penwie Ci teraz lepiej
|
|
|
|
#2485 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Kasiu, przykro mi bardzo, wiem, jak bardzo bolą takie słowa. Nie przejmuj się mamą, jej to minie i na pewno będzie żałowała tych słów.
|
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieładnie się mama zachowała, bo nie leżałaś brzuchem do góry tylko zrobiłaś ile mogłaś ![]() |
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
kasiakuleczka
cieszę się, że lepej ![]() takie słowa zawsze ranią nawet jeśli są wypowiedziane bezmyślnie i zdecydowanie lepiej się wypłakać, niż to tłumić w sobie natka, ja też myśle że nasze teściowe nas się pozbyć nie chcą, w szczególności teraz więc jedzmy, na zdrówko Dobrze że ja sama kupiłam tylko jedno małe pęto kiełbaski do koszyczka i taką małą syzneczke w kształcie pisanki
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-22 o 21:04 |
|
|
|
#2489 |
|
Rozeznanie
|
Idę spać, bo straszny dla mnie jest dziś ten dzień - niech się nareszcie skończy!!!
A koło południa chciałam Wam pisać, że jestem w 17tyg. ciąży czyli zaczęłam 18? ale wizaż robił zmiany i nie mogłam się zalogować... A myślicie, że moja kruszynka w brzuszku, wie - rozumie moje myśli, czasami OKROPNE - kiedy żałuję że jestem w ciąży... ? Jakoś mało kiedy cieszę się z ciąży... Już miało być lepiej -tak się starałam a tu taki dzień...
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
kasia, maleństwo czuje Twoje nastroje ale zapewne z takich rzeczy nie zdaje sobie sprawy. Dziś był okropny dzień, zaśnij a zobaczysz, że jutro będzie lepiej
a ciąża to taki mały-wielki cud na pewno się z niej cieszysz, tylko czasem okoliczności sprawiają, że zdaje nam się myśleć ze może to nienajlepsza pora na to ... ale to tylko momenty, na szczęście dobranoc i radosnych snów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

dziś tylko obrałam ziemniaki i już brzuszek bolał
dziś znów sie opalałam
wyszczuplają i wydłużają sylwetkę. Podoba mi się, zwłaszcza że mam długie nogi

. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ale i tak jestem w szoku, że masz wizytę w sobotę i to w Wielką Sobotę.
albo po mamusi odziedziczy zamiłowanie do gotowania 
jutro jeszcze tylko podłogi pomyję iiii... -witajcie święta!!! 
smarkają, kaszlą - ja się trzymam z daleka bo nie chcę się zarazić, ale moze im do niedzieli przejdzie

i zero przeprszam

i ono się tak rozmiksowało że zostały małe fragmenciki. Można coś z tym zrobić czy upiec i liczyć na cud że bedzie zjadalne?
ale boje sie ze moze coś było za krótko wędzone
więc moge jeśc
To nie na moje nerwy, nie mam już sił!!!
to przykre.