Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-22, 15:15   #2431
No air
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Ale ja cem być znów ruda.
Śliczna pogoda dzisiaj, już jak w lecie...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:20   #2432
archinta
Zakorzenienie

w końcu stary wizaż!!!!!
W pracy zupełnie nie mogłam się zalogować, bałam się o nadrabianie, a tu wychodzi na to,że co wczoraj było pisane trafił szlag

Jakbym miała zniknąć świątecznie to:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc_07.jpg (44,5 KB, 2 załadowań)
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:22   #2433
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no właśnie bez powodu, to chyba jakieś wiosenne przesilenie. Nastałam się w biedronce, a tam jak wiadomo tłok duchota i nieprzyjemne zapachy spoconych ludzi yyyyyyyy I to mnie chyba tak rozstroiło..... Ale idę za Twą radę, głowa do góry i idę rozwieszać pranie na balkon hihih. I dziękuję oczywista sprawa
to ja mam podobnie. Niektóre zapachy strasznie mnie odrzucają, szybciej się męczę i humorki też są ... oj i to duże, a łzy cisną sie do oczu. Dlatego doskonle Cię rozumiem - widac to norma w ciąży

Co do obiadku - ziemniaczki, jajko i mizeria, zadzwoniłam do M i sobie taki zażyczył to i ma, bo mega prosty a mizerię sama chetnie wszamam

mąż ma cały stół warzyw do pokrojenia do sałatek (ale w maszynce bedzie kroił , nie ze jestem taka paskudna i każe mu ręcznie). MAm nadzieje, że warzywna mi wyjdzie, bo robię też dla teściowej i zeby nie marudziła, bo wrrr

potem musimy jechać na cmentarz - umyć trochę i zapalic znicze

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:23   #2434
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mi się wydaje, że to na potrzeby programu bo chyba nikt nie jest na tyle obrzydliwy żeby jeść paznokciem który jednak jest tak samo obrzydliwy jsak tipsy jeżeli chodzi o robienie z nich sztucców. Mnie strasznie obrzydziło jak wyciągała jedzenie ze zleu i skrobała patelnię

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:25   #2435
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałam dzisiaj kolizje ...'
Dobrze, że nic Ci się nie stało.
Ale to jakiś pechowy dzień- koleżanka tez mi dziś mówiła, ze miała stłuczkę i jeszcze winowajca uciekł
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:27   #2436
anciaahk
kosmitka

Cotynato gratuluję ruchów!!! Chyba gratulowałam, ale wszystko znikło. Fajnie tak czuć ruchy, może nie czuję do końca przez mój wielki brzuch.

Kasiakuleczka - miałam podobny wypadek w ubiegłym roku, wjechałam w kolesia, nie widziałam go, a on miał źle zaparkowane auto. Skończyło się wymianą nr polis i wszystko załatwiły zakłady ubezpieczeń.

Spray dziękuję, chyba doczytałaś mojego ostatniego posta . Ból był potworny, w nocy, nad ranem i do południa. Teraz przeszło. To chyba efekt wczorajszego przeforsowania, od 14 byłam na nogach do 19, spacerowałam po mieście, pomagałam troszkę przy opiece nad bliźniakami - nic ciężkiego, bo głównie stałam lub chodziłam, ale widocznie zaszkodziło. Nic innego mi nie przychodzi na myśl.

Szukałam o możliwości stosowania corsodylu w ciąży, na stronie jakiejś apteki znalazłam informację o zakazie, a na stronie producenta o nawet konieczności. Wyskoczyła mi afta, dość bolesna i to jedyny środek, jaki mi pomaga. Ponieważ doszłam do wniosku, że nie można stosować, to tylko zamoczyłam czubek języka (akurat tam zrobiła się afta) - ale chyba od tego nie bolało.

Dzisiaj chyba z okazji bólu Franek trochę też mnie poboksował, śmieszne uczucie, jakby jelita skakały .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:28   #2437
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że to na potrzeby programu bo chyba nikt nie jest na tyle obrzydliwy żeby jeść paznokciem który jednak jest tak samo obrzydliwy jsak tipsy jeżeli chodzi o robienie z nich sztucców. Mnie strasznie obrzydziło jak wyciągała jedzenie ze zleu i skrobała patelnię
Niekoniecznie
Znajoma pracuje w sklepie i nie raz widziała, jak babki szminki-testery wykradają w tipsach Więc to, co pokazują w Rozmowach mnie specjalnie nie dziwi

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 15:28   #2438
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mnie też to obrzydzilo, aż przestałam patrzeć. Fujjjj...

Stary 2011-04-22, 15:32   #2439
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej kurczę fajnie, że wizaż wrócił, ale szkoda wczorajszych postów...

o makaron z cukinią mi się podoba - wrzuć przepis, chętnie wypróbuję

a czemu łzy się cisną? coś się stało?

bo ja płaczę ale z powodu alergii i kicham i smarkam...a mialo minąć w ciąży

wyszłam dzis z pracy o 13.30 i zakupiłam na ciuchach piękną polarową kurteczkę dla małej - a jak się małe okaże chłopcem to będzie za karę chodził w różowym

a sobie kupiłam stanik, bo mi biuscik podrósł babka w sklepie miała jeden jedyny model 65 f ale wnawet ładny więc wzięłam smiałam się, że jestem zdesperowana
Proszę bardzo o to mój przepis:
- 1 podłużna cukinia(ewentualnie 1,5)
- około pół paczki makaronu, np. świderki
- pętko kiełbasy(tylko dzioś zrobiłam bez, bo postnie)
- dodatkowo może być czerwona paryka
- i na sos: jogurt naturalny, majonez i czosnek

Cukinie kroję w plasterki, posypuję np. przyprawą do kebaba i duszę na patelni. Potem dodaję kiełbachę i paprykę pokrojoną w kostkę. W tym czasie gotuję makaron. A później wrzucam go do reszty na patelnie i chwilkę jeszcze duszę. Czasami dodaję na sam koniec kilka pasków sera żółtego wędzonego to tak fajnie nim zaciąga:P No i do tego czosnkowy sosik. Pycha

Ja bardzo lubie takie obiadki. I naprawde szybko się robi. Życzę smacznego

A co do staników to też musiałam już sobie dwa kupić w H&M, bo mi ze starych cycuchy wyskakiwały hehe
anuska_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:43   #2440
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Kasiakuleczka współczuje zderzenia , sama w swoim młdym życiu już dwa razy kogoś walneła, i raz mnie ktoś...
Teraz już mam panowanie nad kierownicą i jest lepiej

Anciahk, chyba od Ciebie przeszło do mnie, tak mnie ciągnie brzuch w dół i pachwiny że na prosto nie mogę ustać, siedzę teraz na słoneczku, chyba się przeforsowałam, zakupami, okanmi... a mało co mam zrobione eh. Wziełam nospę czekam na efekt

Natka to Ci zazdroszczę że jutro już leżysz, u mnie się hardkor zapowiada w pichceniu :P aj

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:47   #2441
anciaahk
kosmitka

Małgosiu u mnie leżenie pomogło, potem troszkę się poruszałam, zjadłam śniadanko i jakoś puściło. Żadnych leków nie brałam. I też właśnie tak dołem i w pachwinach, ale bolało też przy leżeniu, nie tylko podczas wstawania.
Oby z Ciebie poszło donikąd!! I to szybciutko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 15:51   #2442
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nadzieję, że to na potrzeby programu

anciaahk
Oj afta chyba gorsza od opryszczki Biedactwo, jak nie brzuch to afta
dla Franka za pocieszanie mamy kopniakami

Małgosia ja nie robię nic bo całe święta nas nie będzie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:52   #2443
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mnie też to obrzydzilo, aż przestałam patrzeć. Fujjjj...
Noo a ja jeszcze kroiłam przy tym sałatkę brrr.

A co do ruchów to mały się od wczoraj rozbrykał. Dzisiaj też już dawał znać o sobie, przyjemne to jest, tym bardziej po kilku dniach kiedy nic nie czułam.
A ty masz wielki bo buduje się domek, u mnie jakoś nie chce jeszcze

Wymianka.
Stary 2011-04-22, 16:19   #2444
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tak wszystko w ciąży obrzydza (takie babranie), że co chwila zasłaniałam oczy

Anciu, to dobrze że ból minął

Ja się pilnuję z moim kręgosłupem, więc nic nie robię Dziś tylko ugotowałam szynkę (ale się przy tym nic nie namęczyłam oczywiście ), a jutro wieczorem gotuję rosół i to wszystko. Mięsa obiadowe robi mama, a kluski babcia.
Mąż ładnie umył okna i kierowany przeze mnie powiesił firany

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 16:30   #2445
anuska_s
Rozeznanie

Jak zły dzień to już do końca!!!!! Dziewczyny właśnie poparzyłam się wrzątkiem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Przy odcedzaniu makaronu nie trafiłam do zlewu tylko chlapnęłam sobie na stopę Oj jak to bolało I jeszcze troche piecze
Stary 2011-04-22, 16:32   #2446
beti801
Raczkowanie

cześć dziewczyny
widzę, że stary wizaż wrócił - fajnie
Ja też już w sumie mam porobione wszystko, zostało tylo sałatkę pomieszać. Nawet pisanki już z Kubą zrobiliśmy

Danika to w T kupiłaś staniczek? A gdzie mają takie rozmiary? Bo ja do tej pory w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ zamawiam bo na mieście tylko 75b
Kasiakuleczka współczuję stłuczki Wcale się nie dziwię, bo dziś wszędzie tyle ludzi i aut, że wcisnąć się gdzieś graniczyło z cudem Pojechałam na zakupy o 8 rano i już był tłok
Anuska fajny przepis Musze kiedyś wypróbować

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Jak zły dzień to już do końca!!!!! Dziewczyny właśnie poparzyłam się wrzątkiem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Przy odcedzaniu makaronu nie trafiłam do zlewu tylko chlapnęłam sobie na stopę Oj jak to bolało I jeszcze troche piecze
pod zimną wodę daj
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 16:32   #2447
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
anciaahk
Oj afta chyba gorsza od opryszczki Biedactwo, jak nie brzuch to afta
dla Franka za pocieszanie mamy kopniakami

Małgosia ja nie robię nic bo całe święta nas nie będzie
Oj, żebyś wiedziała, że afta gorsza od opryszczki, chociaż niewidoczna. Poczytałam w necie, że składniki tego corsodylu są bezpieczne w ciąży, poza tym nie piłam tego, tylko umoczyłam czubek języka. I jest mi naprawdę dużo lżej, dużo lepiej. A Franio pocieszył, chociaż najpierw zmartwił, bo bałam się, że kopie bo coś mu się dzieje, jak mnie boli brzuch.
Zazdroszczę, że wyjeżdżacie na święta. My w ubiegłym roku zrobiliśmy sobie Wielkanoc w Zakopanem, chociaż sam pobyt średnio udany, ale święta super, spędzone inaczej niż przy stole.
Cytat:
A co do ruchów to mały się od wczoraj rozbrykał. Dzisiaj też już dawał znać o sobie, przyjemne to jest, tym bardziej po kilku dniach kiedy nic nie czułam.
A ty masz wielki bo buduje się domek, u mnie jakoś nie chce jeszcze
Niech bryka, bryka. Domku nie buduje, to pobryka sobie. A na domek jeszcze przyjdzie czas. Jak patrzę na inne brzuszki, to niektóre mają w 28tc taki brzuch jak ja, więc ja się boję jak będę wyglądać za 3-4 miesiące . Niech Franio sobie ten domek wolniej buduje , bo mama wymięka.
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mnie tak wszystko w ciąży obrzydza (takie babranie), że co chwila zasłaniałam oczy

Anciu, to dobrze że ból minął

Ja się pilnuję z moim kręgosłupem, więc nic nie robię Dziś tylko ugotowałam szynkę (ale się przy tym nic nie namęczyłam oczywiście ), a jutro wieczorem gotuję rosół i to wszystko. Mięsa obiadowe robi mama, a kluski babcia.
Mąż ładnie umył okna i kierowany przeze mnie powiesił firany
Ale dobry mąż. U nas okna myła moja mama, na szczęście. Mąż dzisiaj sprząta kuchnię i łazienkę i piecze ciasto.
Mięska będę robić jutro, jutro też sałatki .
Odpoczywaj Agnysko, uważaj na siebie .

Stary 2011-04-22, 16:47   #2448
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Ja też już w sumie mam porobione wszystko, zostało tylo sałatkę pomieszać. Nawet pisanki już z Kubą zrobiliśmy

Danika to w T kupiłaś staniczek? A gdzie mają takie rozmiary? Bo ja do tej pory w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ zamawiam bo na mieście tylko 75b
Kasiakuleczka współczuję stłuczki Wcale się nie dziwię, bo dziś wszędzie tyle ludzi i aut, że wcisnąć się gdzieś graniczyło z cudem Pojechałam na zakupy o 8 rano i już był tłok
Anuska fajny przepis Musze kiedyś wypróbować

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

pod zimną wodę daj
Oj już polałam, dziękuję bardzo Ależ ze mnie ostatnio sierotka, a już dziś to do kwadratu hihi

beti801 dobrze, że mi przypomniałaś, przecież muszę jeszcze jajca pomalować
Stary 2011-04-22, 16:47   #2449
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Zimny okład zrób

Cytat:
Oj, żebyś wiedziała, że afta gorsza od opryszczki, chociaż niewidoczna. Poczytałam w necie, że składniki tego corsodylu są bezpieczne w ciąży, poza tym nie piłam tego, tylko umoczyłam czubek języka. I jest mi naprawdę dużo lżej, dużo lepiej. A Franio pocieszył, chociaż najpierw zmartwił, bo bałam się, że kopie bo coś mu się dzieje, jak mnie boli brzuch.
Zazdroszczę, że wyjeżdżacie na święta. My w ubiegłym roku zrobiliśmy sobie Wielkanoc w Zakopanem, chociaż sam pobyt średnio udany, ale święta super, spędzone inaczej niż przy stole.
U mnie afty były skutkiem ubocznym tabletek anty i kiedyś miałam 3 ogromne na raz na policzku od środka Pomagało też przecieranie amolem albo ogólnie alkoholem, no i sachol, a teraz jeszcze reklamują jakieś plasterki - z tym, że na języku tego nie widzę
W zasadzie nie wyjeżdżamy ale w niedzielę idziemy do teściów na obiad i zostajemy do wieczora a w poniedziałek idziemy do babci tż i też cały dzień zejdzie

Wszyscy do kościoła poszli a ja się chyba zaloguję w łazience i doprowadzę do użyteczności

Dominik

Martynka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 17:06   #2450
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ja też przeważnie zamawiam na bradea.pl, tam maja wysyłkę za darmo, ale teraz mnie "przypiliło" i nie chciałam czekac tydzien albo dłuzej.

a takie rozmiary trafiają się w takim małym sklepiku w oskarze i w tej samej firmie na bema ale tez rzadko. mają Wonderbra i trochę Panache i jeszcze taką amerykanską firmę DiM.
No i w galerii w Esotiq coś tam było z 65 ale mały wybór.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 17:10   #2451
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu u mnie leżenie pomogło, potem troszkę się poruszałam, zjadłam śniadanko i jakoś puściło. Żadnych leków nie brałam. I też właśnie tak dołem i w pachwinach, ale bolało też przy leżeniu, nie tylko podczas wstawania.
Oby z Ciebie poszło donikąd!! I to szybciutko.
najgorsze to ciągniecie w pachwinach wrr, do tego zmęczona jestem jakaś, drzemnełam z godzinkę, dalej bym się położyła i wegetowała i to jeszcze wtedy kiedy tyle roboty , naobiecywałam teraz mam , aj a mogłam leżeć i się byczyć

Cytat:
Ale dobry mąż. U nas okna myła moja mama, na szczęście. Mąż dzisiaj sprząta kuchnię i łazienkę i piecze ciasto.
Mięska będę robić jutro, jutro też sałatki .
Odpoczywaj Agnysko, uważaj na siebie .
Jakie masz cud męża, ja sama i okna myłam i kuchnię , samochód, a mąż na ryby zwiał już drugi dzień z rzędu
Też już jedno ciacho mi się piecze, a mięso i sałatki jutro, no i jajka faszerowane mamie obiecałam mama tyle dla mnie robi że jej i sobie robię odrazu, ale ona za to mi ciacha zrobila

Cytat:
Wszyscy do kościoła poszli a ja się chyba zaloguję w łazience i doprowadzę do użyteczności
Zalogujesz ja chyba już dziś nie dam rady...
albo o męża zagonię niech pomoże, narazie to ucieka jak może , a ja za dobre serce mam i sie nie drę na niego

Dziś nawet u mamusi nie jadł bo wiedział że obiadek robię, miłe to że wybiera moją kuchnię teraz i pyta co dobrego robię

25.08.2011

Stary 2011-04-22, 17:25   #2452
anciaahk
kosmitka

Cytat:
U mnie afty były skutkiem ubocznym tabletek anty i kiedyś miałam 3 ogromne na raz na policzku od środka Pomagało też przecieranie amolem albo ogólnie alkoholem, no i sachol, a teraz jeszcze reklamują jakieś plasterki - z tym, że na języku tego nie widzę
Jeśli będziesz miała z tym problem, to polecam ten corsodyl. Zwykle po 2 użyciach mi przechodzi, a już po jednym jest naprawdę zdecydowana poprawa.
Cytat:
W zasadzie nie wyjeżdżamy ale w niedzielę idziemy do teściów na obiad i zostajemy do wieczora a w poniedziałek idziemy do babci tż i też cały dzień zejdzie
Spędzamy święta podobnie . Niedziela u teściów, a poniedziałek do babci . Ale zawsze coś w domu szykuję, żeby jakieś śniadanie czy kolację zjeść. Poza tym czasem zdarzy się niespodziewany gość .
Cytat:
Dobry pomysł z tą łazienką, ja czekam na małża a potem może też się doprowadzę. U mnie paznokcie najbardziej straszą .

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
najgorsze to ciągniecie w pachwinach wrr, do tego zmęczona jestem jakaś, drzemnełam z godzinkę, dalej bym się położyła i wegetowała i to jeszcze wtedy kiedy tyle roboty , naobiecywałam teraz mam , aj a mogłam leżeć i się byczyć
A komu tak naobiecywałaś? Zawsze możesz się wymigać, masz wymówkę . Mnie na wieczór znów ciągnie, chyba to faktycznie od przemęczenia.
Cytat:
Jakie masz cud męża, ja sama i okna myłam i kuchnię , samochód, a mąż na ryby zwiał już drugi dzień z rzędu
Też już jedno ciacho mi się piecze, a mięso i sałatki jutro, no i jajka faszerowane mamie obiecałam mama tyle dla mnie robi że jej i sobie robię odrazu, ale ona za to mi ciacha zrobila
Niestety żaden cud, on tak ma tylko od święta, ale poproszony zawsze pomoże. Auta nigdy nie myję, nawet swojego, to już działka męża.
Jak robisz jajeczka faszerowane ?
Ja to taka mięsna kucharka jestem, robię tylko mięsa, sałatki i takie rzeczy, ciast nie piekę. Albo kupuję, albo robi mąż. Moja teściowa piecze fantastycznie, ale teraz ma cały dom gości, to nie wiem, czy coś będzie robić.
Cytat:
albo o męża zagonię niech pomoże, narazie to ucieka jak może , a ja za dobre serce mam i sie nie drę na niego

Dziś nawet u mamusi nie jadł bo wiedział że obiadek robię, miłe to że wybiera moją kuchnię teraz i pyta co dobrego robię
Oj naprawdę masz dobre serduszko, że męża puszczasz na rybki, a sama przypłacasz to bólem brzucha , komuś tu się lanie należy.
Mój jakby miał wybór czy jeść w domu czy u swojej mamy, to jestem pewna, że wybierze moje gotowanie. Ewentualnie ze mną może wygrać tylko moja mama, ale swojej mamy kuchni niezbyt lubi . Ogólnie gotowanie mojej mamy w rodzinie męża jest popularne, czasem nawet jego siostry proszą, by coś fajnego upiekła - ale też głównie mięsiwa, bo ciast nie robi.

Stary 2011-04-22, 17:35   #2453
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A komu tak naobiecywałaś? Zawsze możesz się wymigać, masz wymówkę . Mnie na wieczór znów ciągnie, chyba to faktycznie od przemęczenia.

Niestety żaden cud, on tak ma tylko od święta, ale poproszony zawsze pomoże. Auta nigdy nie myję, nawet swojego, to już działka męża.
Jak robisz jajeczka faszerowane ?
Ja to taka mięsna kucharka jestem, robię tylko mięsa, sałatki i takie rzeczy, ciast nie piekę. Albo kupuję, albo robi mąż. Moja teściowa piecze fantastycznie, ale teraz ma cały dom gości, to nie wiem, czy coś będzie robić.

Oj naprawdę masz dobre serduszko, że męża puszczasz na rybki, a sama przypłacasz to bólem brzucha , komuś tu się lanie należy.
Mój jakby miał wybór czy jeść w domu czy u swojej mamy, to jestem pewna, że wybierze moje gotowanie. Ewentualnie ze mną może wygrać tylko moja mama, ale swojej mamy kuchni niezbyt lubi . Ogólnie gotowanie mojej mamy w rodzinie męża jest popularne, czasem nawet jego siostry proszą, by coś fajnego upiekła - ale też głównie mięsiwa, bo ciast nie robi.
Szwagier ze szwagierką w wielkanoc po południu przyjeżdzają i zostaja do poniedziałku , ostatnio my u nich byliśmy więc .. na nas kolej a ja myślałam że spokojnie dam radę, a tu zonk, dziś męża pomolestuje jak wróci żeby mi pomógł co on sobie myśli
Mamie też obiecałam że zrobie, ona tak lubi moje sałatki
A mięsko samo się upiecze, marynuję się narazie
Zawsze miałam dobre serce z jego rybami, bo to jego pasja, a lubię jak mi opowiada jak było, lubię z nim jeżdzić, teraz wyjeżdza na weekend majowy, ja już nie pojadę , bo samochodem nie da się podjechać gdzieniegdzie pod samą wode i trzeba było by spać w namiocie więc kategorycznie odpada, odpoczne od niego przez 3 dni hihi wróci stęskniony

Jajeczka robię tak :
Na około 10 jajek, gotuje na twardo, przekroję na pół i wydłubuję żółtko do miseczki.
Pieczarki około 20 dag siekam w kostkę , do tego cebulkę też w kostkę, dusze ładnie na patelni, już na patelni solę i pieprzę, smaże na maśle, czasem oleju.
Jak już się uduszą , przestygną trochę dodaję je do żółtek wszsytko razem mieszam, doprawiam jeszcze do smaku jeśli potrzeba, i dodaję na oko majonez -> dla zwięzłości.
Nadziewam połówki białek, robię takie z górką, potem na to majoznez i smacznego.
Można jeszcze z szynką robić.

Moja mama znowu jest mistrzynią w ciastkach już się dziś nawcinałam mazurka

25.08.2011

Stary 2011-04-22, 17:58   #2454
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj też więcej zrobiłam niż mój szanowny ale jakoś miałam werwę, za miesiąc już tylko on będzie latał z mopem

Cytat:
Jeśli będziesz miała z tym problem, to polecam ten corsodyl. Zwykle po 2 użyciach mi przechodzi, a już po jednym jest naprawdę zdecydowana poprawa.

Spędzamy święta podobnie . Niedziela u teściów, a poniedziałek do babci . Ale zawsze coś w domu szykuję, żeby jakieś śniadanie czy kolację zjeść. Poza tym czasem zdarzy się niespodziewany gość .

Dobry pomysł z tą łazienką, ja czekam na małża a potem może też się doprowadzę. U mnie paznokcie najbardziej straszą .
Odpukać minęło wraz z odstawieniem tabletek ale jakby coś to zapisuję Dzięki
Ja mam sałatkę chrzanową i krabową - sama takich nie potrafię więc kupiłam A do tego mamy ten nasz święcelnik, tam kiełbacha jest, szynka też to nic więcej nie trzeba
U mnie najgorsze jest owłosienie i twarz, paznokcie malnę jutro

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-22, 17:59   #2455
anciaahk
kosmitka

Podeślesz mazurka ? i dziękuję za przepis na jajka, wykorzystam przy najbliższej okazji, myślałam, że bardziej skomplikowane .
To jak tacy goście na 1 dzień, to chyba nie ma z nimi za dużo roboty, co? Chyba że kuchennie znów się wykazujesz.

Stary 2011-04-22, 18:01   #2456
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
TŻ farbuje jajca a ja siedzę sobie na wizażu... I tak ma być! Zła ze mnie baba...
boże mój jaka ja jestem kopnięta w głowę czy tylko mnie się to skojarzyło? chyba dlatego że wcześniej było o farbowaniu włosów... a może to wynik przymusowego postu?

Cytat:
biedactwo
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:02   #2457
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Urobiłam się dzisiaj nieźle i padam na pyszczek Ale za to od jutra mogę już świętować
Ja też jutro jeszcze tylko podłogi pomyję iiii... -witajcie święta!!!

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:04   #2458
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
boże mój jaka ja jestem kopnięta w głowę czy tylko mnie się to skojarzyło? chyba dlatego że wcześniej było o farbowaniu włosów... a może to wynik przymusowego postu?

biedactwo
ja też oczywiście o jednym i skojarzenie to samo co zrobić

Wymianka.
Stary 2011-04-22, 18:11   #2459
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Kasiakuleczka współczuje zderzenia , sama w swoim młdym życiu już dwa razy kogoś walneła, i raz mnie ktoś...
Teraz już mam panowanie nad kierownicą i jest lepiej
Mam nadzieję że i ja kiedyś w końcu się wprawię!!! Jestem dość młoda i kierowca ze mnie świeży, w czerwcu minie rok jak mam prawko, aż mnie takie rzeczy zniechęcają... Pewnie mi ubezp. podniosą, żadnych zniżek jeszcze nie miałam - same wzwyżki Zimą jak w poślizg wpadłam i w mur uderzyłam, byłam przerażona, wyjeżdżałam na ulice tylko gdy śniegu nie było, już zaczynałam czuć się pewnie a tu takie coś... ale nie poddam się - będę jeździć! Więc uważajcie na piratów drogowych czyli mnie

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
to te świąteczne szaleństwo...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:12   #2460
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Jajeczka robię tak :
Na około 10 jajek, gotuje na twardo, przekroję na pół i wydłubuję żółtko do miseczki.
Pieczarki około 20 dag siekam w kostkę , do tego cebulkę też w kostkę, dusze ładnie na patelni, już na patelni solę i pieprzę, smaże na maśle, czasem oleju.
Jak już się uduszą , przestygną trochę dodaję je do żółtek wszsytko razem mieszam, doprawiam jeszcze do smaku jeśli potrzeba, i dodaję na oko majonez -> dla zwięzłości.
Nadziewam połówki białek, robię takie z górką, potem na to majoznez i smacznego.
Można jeszcze z szynką robić.
mniam też często takie robie - tylko zamiast majonezu na wierzch robię taki sos majonezowo-jogurtowy i posypuję szczypiorkiem albo zieloną cebulką

Cytat:
U mnie najgorsze jest owłosienie i twarz, paznokcie malnę jutro
ja to wogóle jeszcze w lesie ale głowę umyję chyba rano, pazury też jutro, bo jeszcze będę rano dosprzątywać i pewnie pomogę coś teściowwej w pichceniu

moi rodzice w tym roku bojkotują święta bo się oboje pochorowali smarkają, kaszlą - ja się trzymam z daleka bo nie chcę się zarazić, ale moze im do niedzieli przejdzie

ale mnie łeb rozbolał zażyłam nawet apap ale nie pomaga mi chyba juz dzis do wieczora poleżę....
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości