![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII
Cytat:
![]() Samba ja nie mam wiatrołapu, bo moije drzwi sa jakby w takie wnęce. i wchodzi sie od razu do domu na korytarz polaczony z salonem- tez inaczek nie chcialam by nie tworzyc klitek. ale w przyszłosci ta wneke pewnie i tak zabudujemy, bo mnie wnerwia jak ciagle mi sie tam syf zbiera, wiatr wszystko z podworka zdmuchuje wlansie w ta moejsce i na schodach coagle pelno piachu Agata udanych zakupow dziewczyny rozmyslam nad projektem gornej lazienki, bo w sierpniu zabieramy sie za nia. i tak sie waham czy wszedzie zrobic płytki czy 2 sciany zostawic pomalowane
![]() |
#2462 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A w ogóle za zzo się płaci? bo niby ustawa mówi, że nie... ale co szpital to co innego mówią... albo, że w ogóle nie podawają (możliwe to?) <Piątka> ![]() ![]() Mnie jak coś boli to ani do mnie gadać, ani mnie tulić, głaskać, bo... ![]() Kiedyś jak się zatrułam i wymiotowałam to leżalałm na kocu przy wc (teraz to to śmieszne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Marta ja nastepnym razem od razu poprosze zzo
![]() Ale drugie nie wczesniej niz za 5 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Mój mąż tak się rozchorował, że nie pojechał rano na tego paintball (czy jak to się pisze). Dopiero potem dojedzie do nich do domku, biedaczek ![]() Cytat:
jest tu jakaś polonistka ![]() Zabcia o... szkoda ![]() Rosi ja też tych obu książek nie przerabiałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nazwiska żeńskie są nieodmienne, z wyjątkiem tych zakończonych na -a ( te odmieniają się jak przymiotniki) Nazwiska męskie są odmienne... *wszystkie zakończone na spółgłoskę (odmienia się jak rzeczowniki męskie; trochę inaczej odmienia się te, gdzie drugą od końca litera jest -e, np. Leniec, Leńca, Leńcowi itd.) *zakończone na samogłoskę: -a (odmienia się jak rzeczowniki żeńskie) -o (odmienia się jak rzeczowniki żeńskie; choć pojawia się tendencja nie odmieniania nazwisk zakończonych na -o) -e (tu jest różnie, ale w większości odmienia się jak rzeczowniki męskie) -i (odmieniają się jak przymiotniki) -y (odmieniają się jak przymiotniki)
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-07-02 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Ana czyli generalnie powinno się odmieniać prawda?? czy jesli ktoś nie odmienia, to robi błąd??
Wiem, że jeszcze zakończone na K (męskie) dodaje się do nich a np. Wójcik - Wójcika. |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie to były nazwiska, o których ostatnio pisałaś czy się odmieniają? Madzia wszystkie zakończone spółgłoskę się odmienia jak rzeczowniki rodzaju męskiego, np. Smędzik, Smędzinka, Smędzikowi (gospodarz, gospodarza, gospodarzowi itp.) Wyjątkiem są te, gdy druga literką od końca jest -e. Te się odmienia inaczej... np. -er i -el. Ciekawostką jest, że nazwiska tożsame z reczownikami pospolitymi można odmieniać dwojako... np. takie: Kotlet, Gołąb... i tu wybiera właściciel nazwiska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Ana w k. odpiszę, bo nie chcę nazwiskami rzucac tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Laseczki wklejam linka do mojego bloga budowlanego
![]() ![]() ![]() korzystając z tego, że męża nie ma wreszcie udało mi się go nadgonić ![]() http://forum.muratordom.pl/blog.php?...kiMa%C5%82eDwa |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ja tez maial rozne badania w wieku 3 lat i dokladnie wszytko pamietam ale po porodzia dzialaja hormony i to one sprawiaja ze sie ten bol zapomnina ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Samba idą wam te mury jak szalone
![]() dziewczyny, dzieci pamiętają takie rzeczy. Przykładem jest mój brat. jak miał 3 latka to zjedliśmy kiedyś pizze na pół. Mi nic nie było a on biedny zatruł się salmonellą. zatruł się do tego stopnia, że jak rodzice go wieźli do szpitala to był tak odwodniony, że w szpitalu wyskoczyli z tekstem "co pani nam trupa przywiozła?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak sie robilo ten podpis zeby mi wyskakiwal pod zdjeciem?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak się nie odmienia to się robi błąd Samba idę obejrzeć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Marta w takim razie muszę koleżanki doszkolić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Choć nie powiem, że gość jest wyjątkowo upierdliwy!I ma w tym doświadczenie bo murarzem, jest ze 40 lat albo dłużej... wymyślamy, zmyślamy, przekładamy, bo inaczej się z nim nie da... ehh A jeszcze majaczy, że musi się o "swoją" kasę prosić ![]() Już się nie mogę doczekać aż skończy się ten etap budowlany ![]() Miałam dzisiaj chrapkę wkleić foto domku do k. ale mi nie wyszło ![]() I tu prośba do Martuchy... odnalazłam, że wklejałaś do k. zdjęcia (nie linki) Pata i Miłoszka. Jak to uczyniłaś? ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
w klubie ci napisze
![]() |
#2479 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A czemu nie możesz być wyższa od R.? Ja miałam buty na 8 cm obcasie i mimo że byłam wyższa od męża to nikomu to nie przeszkadzało ![]() A buty lepiej z paseczkiem - zdecydowanie, wtedy jest pewność, ze sie ich nie zgubi ![]()
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Mąż właśnie pojechał na kawalerski a ja... się głupia popłakałam jak się żegnaliśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SAMBA bosko!!
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-07-02 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My sie na szczescie nie uzeramy z fachowcami, ale też jestem juz troche zmeczona tym mysleniem co i jak zrobic zeby bylo dobrze... jak kupujesz mieszkanie czy dom to masz tylko problem na jaki kolor sciany pomalowac i jak sobie urzadzic... a tu musisz wszystko od podstaw wymyslec zeby potem nie zalowac ze cos sie zrobilo nie tak... no ale damy rade ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Samba ooo super pomysł
![]() ![]() Ale fakt, zawsze pierwszy raz jest najgorszy i najtrudniejszy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
jak zrobic ten cholerny podpis??
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=bbcode |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
samba mój wzór podpisu to:
[CENTER]3.11.2001 ciekawe jak pod to się podłoży twój czy też wyjdzie. [CENTER]Nasz mały domek zaraz zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- poszło ![]() juz ci daje wzór ![]() [URL ="http://forum.muratordom.pl/blog.php?151725-LiskiMa%C5%82eDwa"]Nasz mały domek[/URL] po pierwszym URL zrobiłam spację to ją usuń bo inaczej nie pokaże wzoru |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||
Zakorzenienie
|
Udało się!!!
![]() ![]() Zapraszam do k. chwalę się domkiem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Samba spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Smaba już Cię odwiedziłam ![]()
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
India rozumiem. ja tu się musiałam poradzić naszych mądrych dziewczyn, bo wiesz.. jak mi 3 osoby zaczęły tłumaczyć, że lepiej nie odmieniać, to ja juz zgłupiałam. Na szczęście miałam rację i dobrze, że wszystkie nazwiska odmieniłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.