|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Editka
![]() faktycznie Lilka się nic nie odzywa.... ale martwi mnie Pieleszka...jest na zwolnieniu już, do pracy nie chodzi,miała miec dla nas więcej czasu...a tu cisza.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Patik to co masz tydzień
![]() Editka to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
zanetaa raczej nie widzę żadnych oznak porodu. Czop nie wychodzi, brzuch jakby nadal nie opadł (wg mnie), skurczy nie mam, czasami kłuje mnie w dole brzucha w okolicy wzgórka łonowego, bolą mnie pachwiny, i w nocy dzisiaj pobolewał trochę brzuch na @. I chodzę jak połamana bo wszystkie kości bolą, ale to normalne.
Narazie uważam że jest jeszcze czas, dzisiaj wkroczyłam w 38tc, gdzieś za 1,5 tyg mogłabym urodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2466 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marinko, jaki on cudny ![]() Cytat:
![]() a przed mężem nie ukrywaj niczego Cytat:
![]() moja znajoma z pracy, matka trójki dorosłych dzieci pokazywała mi właśnie jak się masuje piersi tak właśnie od samych pach, skoro potwierdzasz, że to działa, to będę stosować ![]() Cytat:
... mam dziś bardzo poirytowany dzień ![]() dawno nie miałam takiego nerwa a oliwy do ognia dolał gin, do którego pojechałam dziś powtórzyc wymaz na paciora po mojej terapii antybiotykowej. To nie był mój gin prowadzący, bo mój jest prywatny i za wymaz musiałabym płacic wiec poszłam do LM. Weszłam, poprosiłam o wymaz, ten pyta po co. Mowie zem w 37 tc, mialam paciora, bralam antybiotyk i chce sprawdzic czy sie wytepil. Poprosil o poprzedni wynik z paciora, spytal co przepisal mi moj gin prowadzacy i tu zaczelo sie mądrowanie: a po co taki antybiotyk, a on w ogole nie jest na to, głupota, ze pani to brała, pacior jest na dole więc co pani pomoże antybiotyk doustny, a po co te globulki pani aplikowała, przecież to nie był antybiotyk itp. ![]() ![]() No i przepisał mi globulki z antybiotykiem (kuracja min 7 dni) mówiąc, że on przepisuje tylko to i zawsze działa ALE po tych globulkach muszę jeszcze poaplikować jakiś czas lactovaginal, bo te globulki wyjaławiają ![]() ![]() Wyszłam z gabinetu otępiała, wkur****** i nie wiedząc już komu wierzyć. Dopiero jak ochłonęłam to sobie poskładałam wszystko do kupy i stwierdziłam, że nawet jeśli gość ma rację i moja terapia antybiotykowa g*** dała to jego opcja jest w ogóle o kant d*** potłuc! Ja mogę na dniach urodzić i nie dość, że zacznę kolejną terapię i nawet jej nie skończę, to jeszcze się wyjałowię na dole, nie zdążę odbudować flory bakteryjnej i taka wyjałowiona pojadę na porodówkę i nie wiadomo jakie świństwo złapię w szpitalu jeszcze grzyba się nabawię na pewno ![]() ![]() Czy ja dobrze myślę czy jednak ten gin ma rację???
![]() |
#2467 |
BAN stały
|
Agulaaa a moze to cos z pęcherzem,stąd te bóle brzuszka i sikanie?
U mnie tak było właśnie dwukrotnie i po Furaginie przeszło ![]() Oj macie się z teściowymi ![]() Ja nie mam teściów ![]() U nas na bioderka czeka się ok. 2,5-3 miesięcy a ja miałam załatwione po znajomości ![]() Położna przychodzi z mojej przychodni a my należymy nie do tutejszej wiejskiej a w miescie i stąd ślą położna po 48 godz. od zgłoszenia dziecka. Gratuluję wizyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
i zapomnialam napisac malutka sie przkrecila lezy juz glowka do dolu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
BAN stały
|
Pieleszka dopiero w zasie☠☠☠☠☠☠ się bardzo dobrze,maż Ją porwał nad jeziorko,gdzie nie było zasiegu.Dopiero mwrócili.
A Shirka nas uwielbia!!! Była sie wykąpać-pozwolli Jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
LadyInBlack- miej zaufanie do swojego lekarza.... ten dzisiejszy był wściekły...bo lekarze się wkurzaja jak się prowadzi ciążę u innych a do nich przychodzi tylko [p skierowanie.... no tez sie kiedyś tak nasłuchałam....
a dojenie cycków to faktycznie ciężka sprawa.... ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Pieleszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co mi nie chodzi o to, że ktoś ma nam coś kupować. Chodzi o takie zakłamanie, jak to się niby z wnuka cieszy. Ja bym nawet koleżance coś dla malucha kupiła co by się mogło przydać. Ale ja może inna jestem. I nie mówiłam Wam, wyłączyłam kompa i zadzwoniła jak się czuje i czy coś się dzieje
![]()
![]() |
#2472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sygine, ja widzę, że nasze teściowe są z tej samej gliny i że my mamy podobne poglądy na życie w tej kwestii ![]() ![]()
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie dziwne w ogóle, że koleś neguje drugiego lekarza a są z tej samej branży ![]() Ja bym tak patrząc z boku na to wszystko, poszła do gina u którego pobierałam wymaz, żeby pobrać go ponownie i dowiedzieć się czy ten paciorkowiec jest czy nie... a jak się okaże że nadal jest to wykupiłabym te tabletki co ten prywaciak Ci przepisał... Tak się mnie zdaje. Patik to wiesz może przyjść lada dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do gina to ja płaciłam u mojego - a chodzę prywatnie 30 zł za wymaz ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-24 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko! ja sobie tego nie wyobrażam - już bym wolała kogokolwiek innego ale nie własną teściową jako połozną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Wtajemniczenie
|
iustyna coś mi sie zdaje że to juz nie długo potrwa
marina Igorek jest śliczny ale powiedz mi ja Ty to robisz brzuszek miałaś baardzo duży a teraz gdzie go schowałaś ?? ![]() ![]() a co do malin to ja nie będę piła bo mi chyba nie potrzeba bo już się "rozwarłam" na 3 cm. rano troszkę mocniej pobolewało mnie podbrzusze i miałam kilka skurczy w ciągu dnia ale i tak muszę leżeć bo chcę żeby na 37 przeszło a 37 zaczynam w poniedziałek |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - mamusie, powiedzcie mi, co stosowałyście na pleśniawki u malucha? chyba mu się pojawiły....
![]()
![]() |
#2479 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie martw się i pamiętaj że teściowa to nie rodzina - sama przerabiałam ale na szczęście nie aż takie akcje. A może pomyślcie o jakimś osobnym lokum z dala od teściów? Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-24 o 19:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
Shira gratuluje synka (jakiż on duuuży)
![]() Marina boski ten Twój maluszek, taki do schrupania człowieka poł dnia nie ma a tu jak zwykle któras rodzi, lipca jeszcze nie ma a tu tyle rozpakowanych ![]() mam na mnie ze poczekacie bo telik spóżnialski na koncu listy dzis koczymy 31 tydzien ![]() dzis miałam miec dzien relaksu juz miesiąc temu zapisałam sie z mamą do fajnehgo centruk kosmetycznego na dzis miałyśmy miec zabiegi na ciało, na twarz, potem manikiur i na koncu chcciałam miec opalanie natryskowe , aby jutro bosko wyglądac pojechałyśmy do wrocka(35 km) z mamą z rana, telik specjalnie wolne sobie w pracy zrobił, a na miejscu mi baba mów ze jestesmy zapisane na jutrzejszy dzien. Wiec rozwscieczona mówei ze nie ma mowy nie bede codziennie km robiła przez niekompetencje jakies panny przy telefonie itd ale w sumie kosmetyczki miały dzis jakies inne zabiegi pozapisywane i tak bym nic nie wskórała, mama biedna zawiedziona (to był wogóle prezent na dzien Matki) no i jutro oczywiscie musze zdazyc z rana poedzic do wrocka , a z opalania i tak ![]() ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-06-24 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja Oliwka nie miała ale kupiłam aftin na wszelki wypadek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie kochana, ja też z tych "złych synowych" co to zamiast się cieszyć że teściowa nadskakuje, ma ochotę się pociąć z nadmiaru miłości ![]() Ale nawet kota da się zagłaskać.. No nic, jestem widać taki zwyrol aspołeczny ![]()
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
Aania- my nie mielismy ale stosuje sie nystatynę,ale to chyba przy wskazaniach lekarza...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
sms od Carmeli:
"Sarcia leniuszek nie chce ssać, ale mi laktatorem idzie nieźle w sumie je pół na pół mojego i mm. Mam nadzieje, ze będzie 100% mojego!!! Moje jej lepiej smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Witam brzuchatki, nie było mnie jeden dzień a tu takie zmiany
![]() Kajool, Shira ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę za to że Dziubek i Zmalowana dalej czekają ![]() Moja szwagierka też już po terminie i nadal czeka... Jasio też nie chce wyjść... Nie miałam dziś wizyty bo nie było lekarza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę nadganiać (prawie 20 stron... ) Miłego wieczorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
LADY zachowanie gina bardzo prostackie i nieprofesjonalne
![]() Ja bym zadnego jego słowa sobie do serca nie wzięła, idź do swojego niech pobierze ten wymaz i nic mu nie wspominaj o tej wizycie u tego odszczepieńca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Beatko
![]() ![]() ![]() ![]() moja godzina to albo właśnie 14sta, albo 16sta. Lady mi jest ciężko to ocenić, bo masz teraz dwie opinie które się różnią od siebie. Priorytetem było to aby dokonać ponownego wymazu, który gin nie chciał zrobić. Jeżeli o mnie chodzi, chciałabym się dowidzieć czy paciorkowiec nadal jest czy nie, jeżeli go nie ma to nie masz problemu ![]() Aniu Ja nie mam pojęcia co na pleśniaki, nawet nie wiem jak to wygląda i skąd się bierze ![]() Agadus właśnie, dzieje się coś u Ciebie ?! czy póki co rozwarcie na 3 cm i cisza? Zmalowana, Zanka, Dziubek ?!!?!?!?!? rozwarcia są, skurcze, bóle?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
powiem wam co dzis odkrylam INTELIGENCJE I MADROSC DZIEDZICZY SIE PO TACIE stwierdzam to po rozmowie z tesciem kochanym i wiem po kim moj maz ma madrosc i inteligencje
![]() a tak wogole mezus w drodze... a mnie zaatakowaly hemoroidy ![]()
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.