|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
marina z piersiami zawianymi to zabobony, nie słuchaj takich głupot
![]() ![]() agulla mierz czas między skurczami jak regularne to na izbę przyjęć, najlepiej zadzwoń do gin aniech ci podpowie co robić, martwić nie ma się czym tylko obserwowac i nie strasuj się ![]() karoline do pediatry możesz zapisać po porodzie, bioderka jak Ci się uda możesz wcześniej bo są długie terminy i jezeli zrbisz to np 2 tyg po porodzie to pewnie bedziesz czekac 4 tyg na wizyte czyli badanie zrobisz koło 6 tyg a zalecane jest w 4 tyg. pytanie czy uda Ci sie wczesniej zapisac bez danych dziecka ... to juz zalezy od placówki Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-24 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Będzie się ponownie martwił jak zaczniesz rodzić spontanicznie, nie będzie wiedział co się dzieję ! Ty byś pewnie nie chciała aby mąż Ci nie powiedział, że ma jakieś zmartwienia , nie ?! Co do bóli to Ja mam takie same ale mnie kręgosłup nie boli, sikam wiecznie - co raz częściej niż wcześniej ! i to tylko nie raz kropelki same ![]() Pocę się jak prosiak, jem za troje i co raz więcej śpie. Co do tyg to Ja bym chyba wzięła średnią z tego co Ci powiedzieli, czyli ok 35t i 5 dzień, jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, jedź na IP. Zrobią Ci badania i będziesz wiedzieć wszystko ![]() a mężowi powiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co prawda nie pomogę ci z tymi dolegliwościami, bo mnie też rwie cały dół i brzuch się często stawia, ale nie wydaje mi się żeby to było już. A jeśli chodzi o termin porodu to jak u ciebie jest taka rozbieżność??? ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-24 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale ja mam jeszcze lepszy, jesli zaczną się skurcze to zjedzcie sobie jeszcze coś w domku i to dość solidnie.Poród moze trwac nawet naście godzin a w szitalu już nie pozwolą Wam zjeść,a żeby mieć siłę na poród trzeba coś wcześniej dziubnąć. Moja znajoma po moich namowach/skurcze co 6 min,ok 30s/ zjadła jedną kanapkę bo powiedziała,że nie jest głodna.to było ok 9tej rano... pojechała po południu do szpitala, o tej kanapczece... juz jej nie pozwolili zjeść,a urodziła dopiero o 9tej rano dnia nastepnego.nie miała siły na poród ,była tak przerażająco głodna!!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zadomowienie
|
aha- a co do cycków to znów odezwie sie ciocia dobra rada dla pierworódek...jak zacznie sie nawał pokarmu,to mimo tego,że będziecie ściągać pokarm laktatorem to pomagajcie sobie rękoma, ściagajcie mleko prawie spod pach,normalnie trzeba się wydoić od pachy po sam koniuszek sutka,serio- nawał to jest masakra-choć nie wszystkie matki dotyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zadomowienie
|
Natka, u nas jest tak, ze sama dowolnie wybierasz sobie polozna srodowiskowa z dowolnej przychodni pediatrycznej w g-cach. Poprostu dzwonisz i sie pytasz czy moze przyjsc. Z innego miasta to raczej nie sadze, zeby Ci sie chciala jakas pofatygowac, a zameldowanie nie ma tu nic do rzeczy. Dalabym Ci namiary na ta, co byla u nas jak sie Mloda urodzila, ale nie byla zbyt fajna, wiec tym razem poszukamy sobie innej. Tamta przyszla, odklepala swoje, jak zobaczyla , ze nie mamy zadnych problemow to zlozyla 2 wizyty zamiast 6 i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
agulaaaaabar- oczywiście jeśli skurcze się nie uspokoją to jedź do szpitala... a najlepsza metoda to ciepła kąpiel,zrelaksuj się w wannie ,jesli to skurcze porodowe to na pewno sie rozkręcą, ale pewnie to nie to,to powinno wszystko ustać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo kuzyna żona też nie miała siły przeć z głodu, ale tak się zastanawiam jak to się ma jakbyś się najadła, a okazałoby się że musi być szybkie CC przeprowadzone ![]()
![]() |
#2440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego właśnie nie pozwalają jeść już w szpitalu,ponieważ do CC nie wolno jeść.ale jeśli idziesz rodzić SN to dużo czas prawdopodbnie minie zanim lekarze zdecydują o CC. położne w szkole rodzenia mówiły,żeby w domu coś zjeść bo na oddziale już nie pozwolą... a porody lubią się ciągnąc godzinami... a kto ma zaplanowane CC to na pewno musi być na czczo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
agulaaabar twardniejący brzuch to skurcze BH i to raczej normalne w tych tygodniach... ale jeśli masz non stop twardy brzuszek to spróbuj się zrelaksować, połóż, weź nospę, powinno przejść.
Mi też wczoraj non stop twardniał, taki kamień.. i nacisk na pęcherz jakby mi się bardzo siusiu chciało a pojde i polecą dwie kropelki. w ogóle zauważyłam ze brzuch mi twardnieje jak się sikac chce, po wysikaniu przechodzi.. co do różnic w tc to nic się nie powinno zmieniać! tp jest jeden - tej ustalony na początku ciąży , a teraz mała jest po prostu większa od średniej, ale to nie znaczy że wcześniej urodzisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Karolineee jak masz jakieś wątpliwości to zrób sobie rozeznanie. Ja się w to nie bawię,biorę przychodnie która jest najbliżej mnie - nie mam ochoty potem latać z dzieciątkiem przez pół miasta. Jeżeli ta mi nie będzie pasowała którą mam blisko, wtedy zmienię, bo co do lekarzy to i tak każdy ma dwie opinie, albo dobrą albo zła.
Moja kuzynka zapisała mała do lekarza którego Ja bym nigdy nie wybrała, a ona jest z Niego zadowolona ![]() A ja mam obawy co do pielęgniarki położnej jak urodzę, przepisałam się do innej przychodni do teściowej i będzie przyjeżdżać do mnie jej koleżanka która jest położna i jak tak piszecie że sprawdza szwy tam na dole, to aż się rumienie ze wstydu ![]() Ponownie zjadłam całą czekoladę, 2 brzoskwinie i mam ochotę na fast fooda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
Zaneta- nie masz czego wstydzić...
wyobraź sobie że moja tesciowa jest położną i nie raz mnie badała w pierwszej ciąży... to dopiero krępujące...ale znajoma to nie tak źle... |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
BAN stały
|
Babonik Pieleszka "oczekuje",więc czekamy a jak odpisze,to natychmiast daję Wam znać
![]() Marinko Igor jest PRZESŁODKI ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie aby mi tam zaglądała ![]() mój maż będzie moim położnikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zadomowienie
|
no to czekamy nerolka na wieści od pieleszki...
zanetko- jak trzeba to trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||||
Raczkowanie
|
Ja piję od wtorku... skurcze mi przeszły
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taaa/ I w razie cc jest problem. W szpitalu jedna dziewczyna była na czczo od 17 dna poprzedniego i rano postanowiła zjeść tic-taca dla odświeżenia oddechu. Przypięli ją już do fotela i pod całą aparaturę, ale jak zeznała przed anestezjologiem o tym tic-tacu to wróciłą z rykiem na salę na kolejne 6 godzin. Bo nie chodzi o to, że się ma pełny żołądek, tylko o to, że takie cukieraski powodują wydzielanie soku żołądkowego, któy przy nagłym znieczuleniu może się np. dostać od płuc i wywołać zakrztuszenie albo zapalenie. Jak sytuacja jest nagła to wiadomo - tną i koniec, ale takie rady położnych mnie dziwią. Jeśli chodzi o poród naturalny nawet zjedzenie obiadu nie jest przeszkodą, ale kto to może przewidzieć jak to będzie szło...
![]() |
#2449 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zadomowienie
|
ela_84 jak miałas tak długo podtrzymywaną ciążę to teraz pewnie nie będzie sie dzidziusiowi spieszyc...
a co do jedzenia,to ja sie nie dziwię położnym, nie wyobrażam sobie iśc do porodu głodna- bez sił.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Ja jak rodziłam Filipa i spędziliśmy cały dzień w sali porodowej jak się szyjka rozwierała, to śniadanie i obiad dostaliśmy, nawet tż się załapał na porcję dla siebie
![]() i nikt słowem nie wspomniał ze mam nie jeść...
#2452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Elaa dokładnie Ja też nie wymagam ani od moich rodziców, ani od teściów że mają NAM coś kupować. Ja uwielbiam być niezależna ! i powoli, powoli będę miała wszystko co chcę, czy chciałam do wyprawki, bo w sumie już ją mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zadomowienie
|
ale u nas bioderka nie są refundowane... tak czy tak musiałam płacić. dopiero jeśli okaże się ,że wyszło cos nie tak,to nastepny raz jest refundowany.
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- czy ktoś obserwuje wcześniejsze mamuski majowo czerwcowe??ciekawa jestem czy już wszystkie urodziły.... i ciekawe jak tam dzis Carmela i Sarunia,czy chwyciła sie juz cyca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zadomowienie
|
My dostaliśmy listę z czym do szpitala i znalazły się na niej m.in.
-woda mineralna niegazowana najlepiej ze 2 butelki po 1,5 litra i jedna z dziubkiem żeby było łatwiej pić -cukierki typu landryny lub pudrowe -herbatniki, wafelki (to już po porodzie, jakby się okazało że np rodzimy o 22 a śniadanie jest dopiero o 8 rano) -coś do jedzenia dla męża jeśli poród rodzinny ![]()
#2456 |
Zakorzenienie
|
do mnie teściowa nigdy w życiu nie zadz i nie zapytała jak się czuję nawet jak mały się urodził to nie zadz.A zawsze mówiła że traktuje mnie jak córkę
![]() Ogólnie mam już teściów i siostrę M w d..... bo oni nigdy w niczym Nam nie pomogli.A teściowa ma ciągle pretensje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Marina ładniutki bąbelek z Igora.Pytanie do Ciebie: ile ml MM dajesz mu na raz?
Ania ![]() Agula kiedy masz wizytę u lekarza? jakas duża rozbieżność między tygodniami, czy mała jest na tyle duża? Powiedz mężowi ze coś się dzieje, narazie poleż i czekaj czy skurcze będą się powtarzać. Twardniejący brzuch, ucisk na pęcherz to normalne na tym etapie. Moniczka, iustyna i pozostałe dziewczyny zmagające się z teściowymi: nie mam rady dla Was, bo nie mam też dla siebie, moja nie jest do tego stopnia ✂✂✂✂✂✂✂nięta jak moniczki- od tej juz dawno bym się wyprowadziła choćby pod most i nie patrzyła że teścia szkoda.Zresztą, moja psycha by tego nie wytrzymała. Ostatnio ograniczyłam kontakt z moją do minimum, mimo ze dzielą nas tylko schody z dołu na górę, ale nie chodzę do niej, jest fałszywa i tyle. Co innego w mowie, co innego w sercu.. na szczęście nie wtrąca się w nic. To napiszę jak po wizycie: Szyjka powoli się zgładza, ale jeszcze odgięta ku tyłowi. Mam męża molestować, spacerować itp.. Nie bawiła się w proroka i nie stawiała terminu do którego urodzę. No i dobra, nie będe się nakręcać. Po szyjce wnioskuje ze nie szybko. Przede mną jeszcze Was trochę jest na liście. Iustyna mi na tego grzyb w wymazie (candida cośtam..) kazała pimafucin. Fajnie nazwała: najpierw mąż, a potem pimafucin na noc co 2gi wieczór. Jak do konca czerwca nie urodzę, to mam zrobić jeszcze usg- tak naprawdę nie wiem ile mała waży, ostatnie usg miałam w 31tc. Więc mam nadzieję, ze zdążę zrobić. Jak do 13 lipca nie urodzę (termin na 14) to mam jechac na ktg do szpitala. Zdziwiłam się troche z tym ktg, myślałam ze jakoś teraz będę musiała zrobić ktg i potem co tydzień..no nie wiem. Ale słucham jej zaleceń. Jakby coś się działo niepokojącego to na izbę. I najgorsze: przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg ![]() A co do pomocy rodziców czy teściów przy kompletowaniu wyprawki: jestem tego zdania co ela i zaneta, nie chcę byc potem komuś wdzięczna i słuchac dobrych rad od tesciowej ( bo np dała kse na wózek to nie wypada jej zwrócić uwagi..) Skoro ktoś się decyduje na bejbe to wie z jakimi kosztami to się wiąże. My sami powoli wszystko kupowaliśmy. Wczoraj dostałam od szwagierki tz lampkę tą z ikei biedronkę, no i głupio wyszło bo ja mam już tą lampkę-zamówiłam na allegro. Cóż... potem się zapytali czy wszystko juz mamy bo nawet nie daliśmy im szansy nic kupić większego ( w sensie za większą gotówkę), tylko wszystko sami. Wkońcu powiedziałam, ze nie mam termometru do ucha i d czoła. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-24 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Rozeznanie
|
ja po wizycie wszystko idealnie jak powiedzial lekarz nawet cisnienie mam teraz idealne,mala wazy 1600 lekarz powiedzial ze bardzo dobrze ja przytylam niecale 2 kg od ostatniej wizyty to juz razem 11kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
|
Patik- gratuluje dobrych wiesci,szyjka się zgładza to dobry znak. dobre z tym molestowaniem męża,he he . Teściowej współczuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie ma żadnych wieści od Lilkaa
![]() Wiemy tylko tyle ze urodziła... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.