|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
grazin-mozna wygrac kaszki
![]() ![]() Alunia dziekuje za głosy....Własnie wali kupke w pampka ![]() ![]()
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
siasiek wiesz ze jeszcze mi becikowe nioe przyszło?
![]()
#2463 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyy!
![]() Pogoda idealna na kawę imbirową, zimno i mokro, brrr. Ale ja jakoś lubię taką pogodę, siedzieć w domu w rozciągniętej bluzie z dużym kubkiem czegoś ciepłego w dłoni. Ktoś ma ochotę się przyłączyć? Mam dwa kubki, zapraszam! U nas ciągle jakieś problem z jedzeniem, nie wiem co się tej mojej córce odwidziało. Zjada 50-70 ml a później cuduje, nie chce smoka, zaciska usta, czasem płacze, szczególnie wieczorem to jest rrrrrryk, poryczy i pociągnie 1 łyk i znowu płacze. Czasem ciumka ciumka i wszystko wypluwa. Normalnie powrót do przeszłości, tak samo się przy cycku zachowywała. I wiem, że powinna być głodna, bo po 10 godzinach bez jedzenia to jak nic potrafiła jeszcze tydzień temu 150ml wsunąć a teraz w wielkich bólach 100 ![]() ![]() Siaśku, Grazin zdjęcia super! Chłopcy są przekomiczni ![]() Cytat:
A pas, hmm myślę że coś tam działa, co prawda nie kontroluję swojego obwodu w pasie ale czuję, że mięśnie są mocniejsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aga kochany ten Twój mężyk, normalnie łzy miałam w oczach gdy czytałam jak on się rozczulił, bo nie będzie rodzinki 3 tyg. widział. Inny facet to by się cieszył, że sobie odpocznie ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-25 o 09:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Mattal, brawa dla Edzika
![]() ![]() U nas noc też w porządku i dwie pobudki. Ja właśnie po śniadaniu i wcinam drożdżówkę do kawy. Jak tak dalej będę wcinać to te moje zgubione kg w mig powrócą ![]() Grazin, ja nawet nie złożyłam jeszcze wniosku o becikowe ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-25 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chodziłam z Czarem. I ogólnie bardzo ciepło myślę o tym basenie, hehe w końcu z niego mam medale ![]() Ps głodówka + zajęcia ![]() Matall nie rób chłopinie krzywdy...rozumiem Was oboje, macie bardzo ciężko ale przetrzymać trzeba te niełatwe chwile. To po cichu, chyba ten trzeci miesiąc się sprawdza u Edzika.
![]() |
#2466 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Może dzisiaj, ja miałam punkt 12 w piątek
![]() Cytat:
![]() Tak samo miałam po przeczytaniu posta Agi. A czytałaś, że pisałam iż Twe laski podobne są do siebie? ![]()
![]() |
#2468 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() ale tłoczno tu od rana ![]() Dokładnie w poniedziałek 3 miesiące temu 25 kwietnia na świat przyszły dwa moje skarbki, a dziś mają już 3 miesiące ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-07-25 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
ania2631 - głos oddany
Martulka000 to prawda- nie musisz mieć skierowania do dermatologa, a jak długo stosujesz te kosmetyki ??? może spróbuj właśnie ten Oilatum nie-Soft ![]() pytanie czy cała skóra jest sucha, czy się łuszczy ? czy tylko w określonych miejscach ? aga_pe aż miałam łzy w oczach jak czytam o waszych rozłąkach ![]() ![]() co do tej strony z pływalniami - to ja od razu miałam wrażenie że to sponsorowane jest, dasz naszą reklamę na basenie i nasze pieluchy a my umieścimy Cię na stronie ![]() spice1985 może tak być po cc ![]() ![]() anulinka2009 ale żarłoczek ![]() i co kiedy się obudził wczoraj ??? Siasiek ale Cię naszło ![]() ![]() HELLOOOOO ! tak jak przypuszczałam, Gabrysia obudziła się wcześniej niż ostatnio bo o 3, teraz śpi ... obiad mam od wczoraj ![]() zmykam |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Moderatoreska
|
Ale pogoda do bani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego chłopaki!!!!!!!!!!!!:roza : ![]()
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
moja ola zasnela o 21 i wstala 5 pozniej o 8 bo my musielismy wstac ![]() ma 37,6 i zamiast pic mleko to grtyzie smoczek i w ogole wszystko gryzie, swoj jezyk tez, czyzby zeby szlyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=andziot;28333998]
Martulka000 to prawda- nie musisz mieć skierowania do dermatologa, a jak długo stosujesz te kosmetyki ??? może spróbuj właśnie ten Oilatum nie-Soft ![]() pytanie czy cała skóra jest sucha, czy się łuszczy ? czy tylko w określonych miejscach ? Kąpię go w niebieskim ciągle. a skórkę ma suchą i mu się łuszczy. Generalnie na brzuszku, nóżkach, główce, rączkach. Plecki ma takie w miarę. Dziękuję za odpowiedź. Więc dziś zakupię Cold Creme. I badania koniecznie zrobię. ![]() Eweska wszystkiego najlepszego i buziaki dla bliźniaków ![]() A mój Adrianek wczoraj skończył 3 msc ![]()
#2474 |
Wtajemniczenie
|
andziot, obudził się o 20.52
ale najważniejsze, że od wczoraj 2 kupy były ![]() chyba znowu głodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Bartusiu i Wiktorku wszystkiego najlepszego z okazji skończonego trzeciego miesiąca życia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za komentarze w albumie, piekny kraj z tej Norwegii co?
My dzisiaj sie lenimy, bo padalo w nocy, ale na szczescie sie przejasnia..Zosia ma drzemke ![]() Ale was podczytuje ![]() Buziale! |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Siasiek Próbuję go nie zabić
![]() moria ![]() eweska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Mowiłam już, że nienawidzę mojej sąsiadki? NIENAWIDZĘ JEJ!!! Pali mi zaraz pod oknem pokoju Edzika. Nałogowo, co 15-45 minut. Byliśmy u niej, prosiliśmy, żeby paliła po drugiej stronie balkonu. Jasne, poprawiło się na dwa dni, a nam nie odpowiada "dzień dobry" ![]() Więc muszę mieć zamknięte okno i jest DUUUUUUUUUUUUSZNO. Najgorsze, że ona ma 2 dzieci małych. I nie potrafi zrozumieć ![]() Mam ochotę wypowiedzieć jej wojnę, kupić fajki i dmuchać jej w okno... ![]()
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naj dla dzisiejszych solenizantów
![]() ![]()
#2479 |
Zadomowienie
|
Eweska przede wszystkim zdrówka dla chłopaków
![]() Matall miałam Ci pisać, że ja swojego wtedy też nie zabiłam ale pokutuje za to do teraz ![]() Dzisiaj się mały obudził o 3 i nie chciał zasnąć, najpierw go Tż nosił a później mały leżał godzinę i gadał z karuzela. Tż w tym czasie prasował ubrania ![]()
#2480 |
Raczkowanie
|
Matall i Siasiek jak Wy zmuszacie Tżów do prac domowych ?? Ja swojego nie umiem, bo stawia się burak
#2481 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,
Wrzucam Wam z moją córką wielce zaabsorbowaną jedzeniem ![]() Tu jest jeszcze lajcik bo się bawi a w hardcorowych momentach zachowuje się tak jakbym jej największą krzywdę tym karmieniem robiła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A te akcje z gryzieniem smoka to u nas też są ale raczej to nie ząbki, przynajmniej po dziąsełkach nic nie widać. Stooo lat! ![]() Cytat:
![]() U nas w bloczku obok palą fajki na balkonie i do nas dolatuje smród, którego nie znoszę więc wiem jakie to jest wkurzające, szczególnie dla kogoś kto nie pali.
![]() |
#2482 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziennie ma ok 1-2 pic normalnie, chociaz 180 to chyba tez nie normalnie? tatulek z niego niesamowity, to prawda. dzisiaj juz dzwonil od rana pytac jak chlopaki bo sie w pracy skupic nie moze ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem dlaczego ale tez bardzo czekam na 3 miesiace u norbeta ![]() jak piotrus? Cytat:
Cytat:
jak ma wejscie do domu z drugiej strony balkonu niz z tej co pali to juz wiesz dlaczego nic sobie nie robi z waszych prosb(pewnie zeby jej smrod do domu nie lecial) Cytat:
![]() wcz kapalam malego po 19stej poszedl spac, przebudzil sie na dotankowanie o 20.30 i spal do 5:11 dotankowal i spalismy do 7:30 juz mam stracha spac z nim w lozku, bo okrecil sie dzisiaj o 180 stopni i stekal alez mi dziwnie samej
![]() |
#2483 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To dobrze, oby tak dalej. Cytat:
Widzę, że Edzik postanowił się poprawić, trzymam kciuki by było jeszcze lepiej. Cytat:
Gratulacje dla chłopaków ![]() ![]() Cytat:
Całkiem możliwe Wszystkiego dobrego dla Adrianka ![]() ![]() Cytat:
Szkoda Twojego zdrowia. A ta baba jakaś nawiedzona. Noc w miarę ok, pobudki o 1:20, 4:20, 7:00 i do 9 jeszcze dospaliśmy. Magiczna 10 minęła i już marudera się włączyła. Na rękach przysypia, odkładam zaczyna się stękanie. Pogoda znowu do bani, kolejny dzień w domu. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale zafascynowana obiektywem! swietna jest! a co do jedzenia... no coz na glodna nie wygladala raczej probowala sprowokowac do zabawy tymi polusmieszkami ![]() ja nakrecilam jak norbi sie smieje jak tz do niego gada, mialam nadzieje ze wrzuce ale slychac jak sobie pochlipuje, wiec nie wrzuce ![]() wysiadam dzisiaj. norbi pzechodzi od rana samego siebie tylko raczki raczki raczki niewiem czy on tak teskni czy co? nic go nie boli, tylko kurczowo chwyta sie mojej bluzki i ciagle wtulony ide
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
matall wdech wydech
![]() ja dzisiaj jade na harego potera z siostrzenica i z siostra 2 dorosle kunie i 11 latka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Moria jaka ta Igusia słodka
![]() trzyma butle i strzela usmiechy do aparatu ![]() przerabane z tym karmieniem ze tak długo to trwa i ogolnie dzieciaczki w nosie maja butle ![]() Cytat:
![]() ciagle sobie to obiecuje a on ma takiego spiocha... spi dalej od wczoraj miał aktywnosci 2 min jak mu pieluche zmieniałam posmiał sie do motyli i spi... chyba ta pogoda go meczy bp pada ![]()
![]() |
#2487 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna jest Igusia, bardzo zainteresowana migającym czerwonym światełkiem niż jedzeniem. Wygląda jakby w ogóle głodna nie była. Cytat:
Kolejna wyspana mamusia Cytat:
Znam ten ból. Adaś teraz zasnął na moich kolanach. Leży sobie na brzuchu i chrapie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | ||
Zadomowienie
|
dzien dobry , pamietacie mnie jeszcze??
hehehe Cytat:
![]() i reszty babelkow wizazowych ![]() Cytat:
szok ![]() a ola ma tak samo zabki chybsa jej ida zaślinione wszystkooo |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2490 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Siasiek;28333709]
Ja już jakieś trzy tygodnie temu zapisałam maluszka na zajęcia. U nas niestety bardzo długo się czeka na wolne miejsce, jest tyle chętnych. Będziemy mieć miejsce od września. Napisz mi proszę w jakim mieście ten basenik i zajęcia, bo też chętnie zapisałabym moje dziecię a mieszkamy niedaleko siebie więc może nie miałabym tak daleko. Słyszałam, że w Tarnowskich Górach są super warunki dla dzieciaczków na pływalni. Pojadę sprawdzić może ale czasu bra na cokolwiek ![]() Zdjęcia przecudne, dzieciaczki Twoje i Grazin miodzio ![]() ![]() ![]() [QUOTE=MoniaK;28323613]Hej Boszzz, jaką miałam masakryczą noc ![]() ![]() Współczuję, jak coś człeka boli to dopiero zastanawia się nad powagą sytuacji i tym kto zajmie się dzidziusiem, mnie nastraszyli po porodzie, że mam rozszczepienie łonowe i że bedę musiała do szpitala no i był ryk i strach ale skończyło się na gdybaniu ze strony lekarzy na szczęście. Trzymam kciuki żeby to było coś błahego. Cytat:
[QUOTE=Grazin;28307430] ja z owoców jem jabłka, maliny, borówki, borówki amerykańskie, arbuza, nektarynki i brzoskwinie ![]() ogorki zielone jem od porodu i tez ok ![]() od kilku dni wprowadzam pomidora na razie nic sie nie dzieje, wiec bede zwiekdzac ilosc po mału ![]() smazone tez wcinam (własnie jem placki ziemniaczane) jedynie po kotletach mielonych był mały problem Ja też sobie nie żałuję jedzenia (co widac niestety) pomidor też do zaakceptowania a tak mnie wszyscy straszyli, po bananie mały miał wzdęty brzuszek, ogóry też wcinam; Sesyjka z dzięcięciem Siaśka _piękna ![]() mimbi gewohl jest kapitalny, szczególnie ta maść do stóp - jest drogi ale strasznie ekonomiczny w uzyciu i daje efekty o wiele lepsze niż scholl czy neutrogena. aniu 2631 głos oddany ![]() ddaiissyy ja zakładam czapeczkę po kępieli ale tylko jak jest zimno na dworze bo mi kicha Wikuś jak nie ma nic na główce; enchantress wyglądasz pięknie Mamusiu ![]() ![]() ewesko avatar cudowny ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam wczoraj w tej biedronce w Chorzowie na wygwizdowie gdzie długo był nan 1 po 11.99 (oni tam jakieś opóźnienie chyba mają, bo długo była ta promocja razem z dadami 2 po 17 zł. )ale to już czas przeszły ![]() MAMOPTYMISTKO jeszcze raz dziękuję za pomoc w piątek, ![]() ![]() Witam się po weekendzie w deszczowy dzień. ![]() u nas leje od rana, nie ma jak wyjść na spacerek, włączyłam dziecku Marię Callas ![]() Wikuś wczoraj skończył 7 tygodni, śpi sam w łóżeczku tylko mu się dzień z noca poprzestawiał i matka niewyspana chodzi. Zjadłam wczoraj i lody i czekoladę i banana ![]() ![]() Napiszcie mi proszę, bo nie mam czasu po necie buszować gdzie można takie zabawki / maskotki kolorowe zawieszane na pałąku np fotelika na rzepy kupić, bo mi się dziecko nudzi w foteliku jak na zakupy muszę wyskoczyć i włacza syrenę w markecie zawsze ![]() Miłego dnia i słodkich doznań z dzieciaczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.