|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba musze iść spać bo mi na mózg coś widać pada- żeby już robić kolaze z imionami ...
![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-08-13 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Rozeznanie
|
Ale te kolaże super Ci wychodzą
![]() A swoją drogą kto by pomyślał, że Agi siostra swoimi głupimi komentarzami przyniesie nam dzisiaj tyle radości ![]() Też uciekam spać, miłej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
witam..
Przyznam sie ze Was podczytuje od dwoch dni ale cos wbic sie z tematem nie moge.. A zaczelyscie o tym pifku ze spritem ![]() i tez juz kilka razy sobie wypilam taka szklaneczke pol na pol ... A wczoraj byli u nas znajomi i wypilam pol lampki czerwonego winka.. siedzielismy do 2 i pozniej bylam taka spuchnieta, pierwszy raz w tej ciazy ze sie wystraszylam i mialam wyrzuty ze to po tym winku.... Do tego wydawalo mi sie ze mala jakos mniej sie ruszala ![]() Z rana dzis tez mialam spuchniete nogi ![]() i jakos to mnie uspokoilo.... Brzoskwinka moja tez nie wyglada ciekawie... ![]() Zrobila sie bardziej okraglutka ale tez wiem ze to norma.... ![]() I tez czuje juz napor na kosci tam na dole jak chodze... Mialam isc do gina prywatnie dla wlasnego spokoju bo cos mnie szybko te bolaczki i skurczyki wziely ... Ale dzwonilam i ta moja ginka wroci we wrzesniu i chyba juz nie pojde i wiae sie to z tym ze nie bede miala wiecej usg... (ostatnie mialam w 23 tyg..) Masakra... Ale tak se mysle ze jakby mnie cos mocniej te twardnienia brzucha braly i bardziej mloda zacznie napierwac na dol to wybiore sie na IP zeby mnie skontrolowali ...... Zobacze jak to sie bedzie u mnie rozwijac...... Badanie na hiv mialam w standardzie w 12 tyg... I do tego bylo hemoglobina i jeszcze inne nie pamietam jakie i to tyle.. Wiecej wynikow z krwi (oprocz tastu na glukoze ) nie mialam.... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-08-13 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście jakiś spóźniony zapłon ma ten ginek ze tak na raty daje te badania, no ale trudno jak uważa je za konieczne to trzeba zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Więc dzisiaj mamy pełnie, ciekawe czy się "posypiemy" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie piore ![]() z tym ze ja nie jestem zwolenniczką totalnej 100% sterylności ![]() ciekawe co wyjdzie z Waszych "szczęsliwych" dni ![]() ![]() Cytat:
![]() to Wasza córcia i Wasze imię i tyle, nic jej do tego ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz uciekam spac.....po tych zakupach jestem spuchnieta i dostalam skurczy....nawet w wannie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
ehh... trochę mnie uspokoiłyście z tą brzoskwinką..to normalnie jakby taka rozklapiocha miała być na stałe,to wstyd się przed mężem rozebrać
![]() ![]() to chyba rzeczywiście od tego napierania główki... już taka napuchnięta a wogóle.. siedzę i ryczę. mądry tż...chciał dobrze i zapodał coś o porodach..a ja już mam schizy ,że nie urodzę,nie dam rady i wogóle ![]() ![]() ![]() teraz to żałuje ,że nie jestem w pl... zapłaciłabym za cesarkę i tyle.. a tu...nawet za pieniądze nie robią jak nie ma wskazania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2468 |
Zakorzenienie
|
A u mnie w bloku wprowadziła się jakaś śliczna blondynka. I dzisiaj wchodzimy do bloku a ona chyba na imprezę w miniówce, wymalowana, wyszykowana, pachnąca jakimiś fajnymi perfumami, na szpilkach... a ja w dresie, ledwo pomalowana- tylko tusz i taka słoniczka
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Stokrotka, najgorzej to się tak rozczulać- chociaż wiem że hormony robią swoje, i rozumiem. Przecież każda kobieta w miejszym lub większym stopniu się boi. Każdą to będzie bolało. Poczytaj na dole ten wątek o cesarkach. W pl na życzenie mało gdzie można. Koleżanka robiła sobie na życzenie w prywatnej klinice- i za poród z salą vip zapłaciła 12 tysięcy... Ale za to właśnie w tym wątku dziewczyny opisują jak można sobie z tym poradzić tzn okulista itp... ale to nie wiem czy jest sens ![]() zmojemu tż odwala. łazi za mną i mi daje żółte kartki i czerwone i "wywala z boiska" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
witam się o stałej wieczorowej porze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a Bartka nie znalazłaś przypadkiem jakiegoś?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
no masz rację..
ale na tym finiszu,gdzie każde zaczynające się skurcze traktujesz jako..być może poród.. to hormony wariują i nerwy trudno trzymać na wodzy... ja jestem panikara..wiem,że tyle przez to przeszło i przeżyło.. ale boję się jak cholera... po prostu. wcześniej o tym nie myślalam aż tak..bo to ciągle odległe było. mam nadzieję,że jak się zacznie to też już nie będę miała siły o tym myśleć.. a za co te kartki ??
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak chce się mieć maluszka to trzeba to przejść. I cc i sn w jakiś sposób daje popalić ![]() A później, kochana... te małe nóżki i pachnące rączki, wgapione ślepka ![]() Daje mi za wykroczenia, głupie żarty i dokuczanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
ale mam zgagę
![]() Dziś była u mnie kuzynka z małym 2,5 miesięczym Ignasiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A my jutro się przeprowadzamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() hahaha a po jakim czasie możesz na boisko wrócić?? karny jeżyk w kącie działa?czy tylko ławka rezerwowych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() chyba czas się zwijać spać powoli...jakbym poległa..to na zapas..dobranoc ![]() ![]()
![]() |
#2474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz sie zaczyna porod na dobre (tzn.jak poczujesz juz te konkretne skurcze) to powiem Ci ze strach przechodzi.... Czujesz sie jak zolniez co ma wykonac misje i naprawde jest sie wtedy tak skoncentrowanym zeby urodzic dzieciatko ze zapomina sie o wszystkich innych rzeczach... ![]() Aaaa..to Zoo (tzn. podlaczanie) to naprawde straszne nie jest....Poza tym robia to na plecach wiec nawet nie widac.. Ja nawet nie czulam kiedy mi to zalozyli tak mnie skurcze dobijaly....... ![]() A po tym poczulam sie jak w niebie takze naprawde warto bylo.... Bedzie dobrze...Musi byc.. Ja z twardzieli a teraz tez sie strasznie boje tego porodu... i juz bym chciala zeby bylo po ... Damy rade ....Nie ma innej opcji..... ![]() Cytat:
Tz nawet ostatnio zwrocil mi uwage ze sie ogladam za dziewczynami ![]() A to z tej tesknoty bycia normalnym ![]() No i Twoj to dobry z tymi kartkami....hihiihi:cojes t: ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Dobranoc mamusie ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-08-13 o 23:28 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
witam, ja już od 5ej nie śpię ale się powstrzymała do teraz z włączeniem netu. a to dlatego, ze małż mnie wczoraj zapienił jak nie wiem co, spłakałam się przed snem i cieżką noc miałam. szkoda gadać
![]() Cytat:
![]() ![]() aha, madzialena-lublin, nie wiem czy x_lander ma róże modele, ale sąsiadka z klatki obok ma taki wózek no i gondolka jest naparwde malutka ![]() no to w temacie imion...a to, czyli gruba kaska w wawie????
![]() |
#2477 | |
Rozeznanie
|
Cześć Indygo
![]() Ja też mam ciężką noc za sobą. I też już obudziłam się o 5 (a raczej podniosłam się, bo spać to nie mogłam całą noc), ale dopiero teraz włączyłam neta... Jakoś dzień muszę sobie dziś na świeżym powietrzu zorganizować, bo na głowę chyba dostanę... Dobrze że chociaż póki co nie pada. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
Indygo - od piątej?!
![]() Mi się dzisiaj zadziwiająco dobrze spało, może to przez tę pełnię ![]() Dzięki za wpis o x-landerze, właśnie też na takie opinie się natknęłam. Nie wiem, czy ja w ogóle ten wózek wybiorę. Bo im więcej wiem tym bardziej głupieję ![]() Widzę, że jakieś smutaski nam się porobiły wczoraj na noc, mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej? My dzisiaj idziemy na Jarmark Jagielloński także miłego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajnie z jarmarkiem, ja nie mam siły chodzić, brzuch boli... ![]()
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Poza tym dzisiaj zakończyliśmy 37tc, od jutra ciąża donoszona i mogę rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||||
Zadomowienie
|
![]() melduje się w dwupaku ![]() nocka ,nocka i po nocce.. wczoraj posiedziałam dłużej..co by paść i usnąć.. no i nawet się udało szybko bez kręcenia. koło2.30 obudziłam się.. nie wiem czy to refluks żołądka (czytam teraz na necie,bo nigdy nie miałam ) czy jaki wał... ale normalnie zaczęłam zanosić się jak na wymioty.. brzuch mi się zaczął stawiać.. i ogólnie do kitu... wzięłam tabletki i jakoś usnęłam spowrotem.. no ale mimo że pospałam do 7 to i tak jestem taka niewyspana ... Cytat:
![]() ![]() ![]() ale po wczoraj wiem jedno...żadnych więcej filmów o porodach itd.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tam wzięłam wózek,który mi się najbardziej podobał.. w sumie jeszcze nie stworzyli takiego,co by się wszystkim podobał,był idealny pod każdym względem , i miał same dobre opinie.. ![]() ![]() no i miłego dzionka na jarmarku Natka... to się żeśmy zameldowały hahaha super że weselicho udane ![]() no i gratki za 37 tydzień skończony ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-14 o 09:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Obudzilam się w nocy i myślałam, że mi się gardło pali - taka zgaga ![]() Wypiłam chyba litr mleka i poszłam spać ![]() ![]() To ja jeszcze oprócz Stefka burczymuchy przedstawiam Stefana żabę z serialu Ally Mcbeall ![]() http://www.tvacres.com/frogs_stephan.htm Cytat:
![]() ![]() Stokrotka Twoje obawy są zupełnie normalne i uzasadnione. Dla mnei najgorsze jest to, że nie wiem czego się spodziewać. Wiem, że będzie bolało, ale nie wiem jak...Nie czytam, nie oglądam i nie słucham o porodach bo nie ma to sensu. Każdy i tak jest i będzie inny ![]() I nie ma opcji żebyśmy nie dały rady ![]() Pochwal się zakupami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2483 | |||
kosmitka
|
Nadrabiam Was pomalutku. Wczoraj nawet nie miałam czasu zajrzeć, mieliśmy gości na taką mini - parapetówkę, w sumie sami się wprosili. Bylo super, ale dzisiaj myślałam, że nie wstanę z łóżka. Wszystko mnie boli, nie mówiąc o opuchliźnie czy drętwieniu rąk
![]() Co do pełni to nie wiem, dla mnie wyglądało na pełnię. ![]() Cytat:
A remont to u Was nawet ciężko remontem nazwać, generalna przebudowa. Dobrze, że zbliża się do końca. ![]() Cytat:
MalgosiaM8 uśmiałam się z opisu Twojego spotkania towarzyskiego ![]() ![]() ![]() Kocyki prałam. Cytat:
![]() Lausanne - dla mnie nr 3, chociaż nie wiem, czy głosowanie aktualne, bo nie dotarłam do końca. Aga - olej siostrę, przecież już wiele razy pisałyśmy, ile słyszymy krytycznych uwag w stosunku do wybranych imion. Ja od połowy rodziny i znajomych. Trudno, jak się komuś nie podoba to nie musi. A z przeterminowaniem, to nie, nie chcę takich życzeń. Chciałabym tak za ok. tydzień-dwa urodzić już ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tez dzisiaj w nocy myslalam ze padne, co chwile pilam i co chwile chodzilam do lazienki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2485 | |||
kosmitka
|
Nie no jak czytam Wasze wagi - 70m czy 80 kg, to co ja mam powiedzieć o swojej trzycyfrowej wadze???
![]() Cytat:
BordAna też miała przejścia z Leosiem. U nas z Frankiem było o tyle ciężko, że najbardziej brutalnie skrytykowała moja mama, ale ona ogólnie średnio subtelna jest. ![]() Cytat:
Cytat:
Malgosia1983 gratuluję udanej wizyty i niezłego klocuszka ![]() Napisałaś, że ten f8 to krem do pielęgnacji - nadal nic mi to nie mówi. ![]() [QUOTE=MalgosiaM8;28739142 A powiedez co chciałabyś konkretnie wiedzieć ![]() [/QUOTE] Mi gin nie mówił nic o cm, tylko mam wpis, że otwarty kanał na palec - to chyba z 1 cm dopiero?? Chyba nie zawsze, ta położna mówiła, że mogą odesłać, jak nie mają miejsc.
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogole jak sie kochana czujesz?
![]() |
#2487 | |||||
kosmitka
|
Stokrotka_ moja b. jest taka sama
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O 5 rano miałam pobudkę, jak jechał z teściem do pracy, ale zasnęłam jeszcze raz i trochę sił zregenerowałam. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też dzisiaj zaczynam 38tc. Cytat:
Lulla tak jak pisałam w 1 poście - masakra po wczorajszym. A Ty?
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Remonty na poziomie mieszkalnym zakonczone, teraz tylko poddasze ale to juz bez cisnienia... Wczoraj tz szlifował belki, pomaluje i mozna kłasc panele ![]() Tak, ja kupuje mutsy bo kazdy wózek ma dobre i złe opinie, zalezy co komu przypasuje.... a ostatnio rozmawiałam ze znajomą która ma mutsy i jest bardzo zadowolona, zmieniła gondolkę na spacerówkę i o parasolce nawet nie mysli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No doczytalam ze masakra ale chcialam wiedziec jak skurczowo dajesz rade?
![]() |
#2490 | |
kosmitka
|
Pestko - tak jak na każdy wózek można znaleźć złe i dobre opinie, nie ma co się do końca nimi sugerować, ważne by Tobie odpowiadał
![]() A remont widzę też ostro idzie - podłogi jak już będą zrobione, to też duży krok do przodu. CC robią chyba tydzień przed terminem. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() A Ty chociaż odpoczywasz??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.