Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 11:02   #2461
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

kasiamniam: wyślę Ci wiadomość priv, bo napaliłam się na tą Majorkę, mój TŻ też

Margida: dobrze, że jednak jesteś z nami I według mnie dobrze dobrana woalka będzie super wyglądać, nawet pomyślałam o czymś w stylu Kate Middletone

maxwelka: gratulacje z okazji slubu cywilnego A ci ludzie poszaleli z brzóskami - efekt fajny, ale szkoda tak młodych drzewek

Paznokcie: próbowałam dosłownie wszystkiego, różnych odżywek, bo i tych droższych i tych tańszych, skrzypu, Belisy, domowych sposobów i jedno wielkie nic. Więc poszukałam, popytałam i z ręką na sercu polecam to, co już tu zostało wspomniane - odżywka Nail Tek (u mnie to jest Intensive Therapy II). Ale uwaga, w moim przypadku sama odżywka nie była wystarczająca: do tego Capivit paznokcie (jem już 5 opakowanie i teraz zamierzam przerzucić się na Capivit włosy+skóra+paznokcie), a także na ładne skórki i wał okołopznokciowy maska oliwkowa z Ziaji. Bo odżywka powoduje, że nasza już wyhodowana płytka paznokcia się wzmacnia, ale jak ktoś ma bardzo łamliwe i wrażliwe paznokcie to owszem, płytka się wzmocni, ale nie urośnie - będzie się łamać, zadzierać itd., trzeba paznokcie wzmocnić witaminkami. A Capicit jest stosunkowo tani, jak na tak wysoką skuteczność (tylko smak tragiczny ).

Suknia... Nie mam w pracy jej zdjęcia, więc wrzucę, jak już będę w domku No ale to jest ta wymarzona kosztuje w salonie 3300 zł, za chwilę będę obdzwaniać wszystkie salony w okolicy, bo ten, z którego jest moja suknia to najdroższy w Bielsku (Classa) i liczą sobie za renomę. Ale znalazłam też dwie używane z tego modelu i mam straszny problem.... Jedna jest za duża o dwa rozmiary i trzeba ją zmniejszyć, a krawcowe nie są zbyt chętne robić aż tak duże poprawki (już pytałam), a druga krzyżuje mi moje plany patrznia TŻowi w oczy podczas przysięgi - jest ode mnie sporo wyższy i żeby to wyglądało fajnie w kościele i w ogóle podjęłam decyzję, że zakładam buty na 10 cm obcasie plus 2 cm platforma. Mam doświadczenie i tańczyć w takich i chodzić, więc dam radę. Ale ta suknia pozwoliłaby mi oszczędzić, tylko że musiałabym mieć buty na maksymalnie 5 cm obcasie
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:03   #2462
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
maxwelka gratulacje zostania żoną
Dziękować będę dopiero w kwietniu
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:09   #2463
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Poka poka!
proszę te a la kokardki trochę głupio wyglądają ale na nodze całkiem inaczej to wyglada jedyny minus to to że są z zamszu ale trudno mam trzy pary czarnych szpilek ze skóry to jedne mogę mieć takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110816124.jpg (74,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110816126.jpg (88,9 KB, 23 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-16 o 11:10
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:13   #2464
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
maxwelka: gratulacje z okazji slubu cywilnego A ci ludzie poszaleli z brzóskami - efekt fajny, ale szkoda tak młodych drzewek
Dziękować będę w kwietniu

A co do brzózek, to myślę, że po prostu je skądś wypożyczyli i że potem zostaną gdzieś zasadzone

Cytat:
Paznokcie: próbowałam dosłownie wszystkiego, różnych odżywek, bo i tych droższych i tych tańszych, skrzypu, Belisy, domowych sposobów i jedno wielkie nic. Więc poszukałam, popytałam i z ręką na sercu polecam to, co już tu zostało wspomniane - odżywka Nail Tek (u mnie to jest Intensive Therapy II). Ale uwaga, w moim przypadku sama odżywka nie była wystarczająca: do tego Capivit paznokcie (jem już 5 opakowanie i teraz zamierzam przerzucić się na Capivit włosy+skóra+paznokcie), a także na ładne skórki i wał okołopznokciowy maska oliwkowa z Ziaji. Bo odżywka powoduje, że nasza już wyhodowana płytka paznokcia się wzmacnia, ale jak ktoś ma bardzo łamliwe i wrażliwe paznokcie to owszem, płytka się wzmocni, ale nie urośnie - będzie się łamać, zadzierać itd., trzeba paznokcie wzmocnić witaminkami. A Capicit jest stosunkowo tani, jak na tak wysoką skuteczność (tylko smak tragiczny ).
Dzięki za rady, dobra kobieto, wszystko sobie zaraz zapiszę Czyli jednak Nail Tek najlepsza - dużo osób ją chwali

Cytat:
Suknia... Nie mam w pracy jej zdjęcia, więc wrzucę, jak już będę w domku No ale to jest ta wymarzona kosztuje w salonie 3300 zł, za chwilę będę obdzwaniać wszystkie salony w okolicy, bo ten, z którego jest moja suknia to najdroższy w Bielsku (Classa) i liczą sobie za renomę. Ale znalazłam też dwie używane z tego modelu i mam straszny problem.... Jedna jest za duża o dwa rozmiary i trzeba ją zmniejszyć, a krawcowe nie są zbyt chętne robić aż tak duże poprawki (już pytałam), a druga krzyżuje mi moje plany patrznia TŻowi w oczy podczas przysięgi - jest ode mnie sporo wyższy i żeby to wyglądało fajnie w kościele i w ogóle podjęłam decyzję, że zakładam buty na 10 cm obcasie plus 2 cm platforma. Mam doświadczenie i tańczyć w takich i chodzić, więc dam radę. Ale ta suknia pozwoliłaby mi oszczędzić, tylko że musiałabym mieć buty na maksymalnie 5 cm obcasie
O mamo, to szalone obcasy... Jesteś pewna, że dasz radę całą noc? U nas jest różnica ja 176 cm, TŻ 197 i zamierzam założyć max siódemki, bo na pewno nie wytrzymałabym na takich wysokich...

A model tej swojej sukni znasz?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
proszę te a la kokardki trochę głupio wyglądają ale na nodze całkiem inaczej to wyglada jedyny minus to to że są z zamszu ale trudno mam trzy pary czarnych szpilek ze skóry to jedne mogę mieć takie

Bardzo ładne Ja mam sandałki Jenifer z CCC i też bardzo dobrze mi się noszą - jak na buty na jeden sezon nie narzekam
Stary 2011-08-16, 11:15   #2465
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładne Ja mam sandałki Jenifer z CCC i też bardzo dobrze mi się noszą - jak na buty na jeden sezon nie narzekam
ja mam jedne ich pantofle już 2 sezon i teraz to są moje rezerwowe buty weselne bo na prawdę świetnie się w nich czuję i w cale mnie nogi nie bolą po nich tylko no już jak to po 2 sezonach są trochę poprzecierane ale po 12 w nocy i tak już nikt nie patrzy jakie mam buty

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-16 o 11:17
Stary 2011-08-16, 11:16   #2466
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne, ile cm ma obcas?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:18   #2467
nena1984
Zakorzenienie

witojcie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Dziewczyny podpowiedzcie mi
Czy do mojej sukienki pasuje woalka?
jak najbardziej

Cytat:
A w piątek, jeszcze przed naszym cywilem, byłam na slubie mojej koleżanki z podstawówki. Odbył się w kościele św. Dominika w Warszawie, który sam w sobie nie robi wrażenia, ale młodzi oboje są architektami wnętrz i ozdobili go młodymi brzózkami (zobaczcie zdjęcia).
pomysł fajny, ale już go widziałam u Kate i Williama

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Wiesz, w sumie można niektóre takie kawałki puścić, byle w odpowiednim momencie wesela, ale to już musi DJ wyczuć. Wiem, że nasz puszczał kiedyś na jakimś weselu reggae o 3 nad ranem
waka waka u mnie koniecznie będzie, bo mamy już z moimi babkami układ opracowany do tego, który szlifujemy na każdej imprezie. Chociaż ostatnio musiałam prawie błagać Dj'a żeby to puścił, gdyż burak stwierdził "tego już nie gramy"

Cytat:
A ja chyba zrezygnuję z Louboutinów... Moja mama czytałam w Twoim Stylu złe opinie o ich jakości, że wyciera się podeszwa i w ogóle.
ehhh nie wierz w to, Twój Styl dostaje do sesji jedną parę z showroomu, którą na nogach miała już nie jedna polska celebrytka

Cytat:
śliczne

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:19   #2468
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Oj ta kolia co wkleiłaś to zdecydowanie za duża. A z tym moijm wisiorkiem to głównie o rozmiar mi chodziło, a nie o typ Spójrz na załączniki - miałam na myśli coś w tym stylu dla Ciebie

Poka poka!

A ja chyba zrezygnuję z Louboutinów... Moja mama czytałam w Twoim Stylu złe opinie o ich jakości, że wyciera się podeszwa i w ogóle. Za taka kasę marna jakość to ja dziękuję, chyba zaopatrzę się w buty w takim sklepie jak Akces 2. Tylko poczekam na opinię. Która je zamawiała?
Ja zamawiałam buty z firmy Akces na tym samym to polega, i firmy kłócą się między sobą która była pierwsza, kto komu ukradł pomysł Ale to mniej ważne Zamawiałam od nich buty ze skóry naturalnej i moje najbliższe przyjaciółki też. Buty są super. Przede wszystkim co tam mi się podoba to ogromna gama kolorów do wyboru Na Akces 2 jest ich mniej i nie sprawdzałam. I sama mam dylemat z której firmy zamówić buty do ślubu Akces czy Akces 2 Akces wysyła odpłatne próbki skór czy np. satyn, a Akces 2 bezpłatnie To jakiś plus, konkurencja nie śpi Jednak tak jak powiedziałam, większy wybór ma Akces 2 Trzeba samemu ocenić
W butach się fajnie tańczyło, ja zamówiłam taką specjalną wkładkę Light Walk i było mi wygodnie, do tego można wybrać obcas, fason, wysokość itd...
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:19   #2469
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
śliczne, ile cm ma obcas?
10 cm a platforma 2cm

Stary 2011-08-16, 11:23   #2470
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
pomysł fajny, ale już go widziałam u Kate i Williama
Nawet nie wiedziałam Oni też raczej nie...

Cytat:
ehhh nie wierz w to, Twój Styl dostaje do sesji jedną parę z showroomu, którą na nogach miała już nie jedna polska celebrytka
Ale to były wypowiedzi właścicielek, a nie takich osób, które dostają te buty za darmo do sesji...

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam buty z firmy Akces na tym samym to polega, i firmy kłócą się między sobą która była pierwsza, kto komu ukradł pomysł Ale to mniej ważne Zamawiałam od nich buty ze skóry naturalnej i moje najbliższe przyjaciółki też. Buty są super. Przede wszystkim co tam mi się podoba to ogromna gama kolorów do wyboru Na Akces 2 jest ich mniej i nie sprawdzałam. I sama mam dylemat z której firmy zamówić buty do ślubu Akces czy Akces 2 Akces wysyła odpłatne próbki skór czy np. satyn, a Akces 2 bezpłatnie To jakiś plus, konkurencja nie śpi Jednak tak jak powiedziałam, większy wybór ma Akces 2 Trzeba samemu ocenić
W butach się fajnie tańczyło, ja zamówiłam taką specjalną wkładkę Light Walk i było mi wygodnie, do tego można wybrać obcas, fason, wysokość itd...
No widzisz, i wszystkie te zalety, które wymieniłaś, powoli mnie przekonują do tego, żeby zamówić takie buty. Nie są bardzo drogie, a wygoda powinna być tej nocy na pierwszym miejscu...
Stary 2011-08-16, 11:24   #2471
madzia2306
Zakorzenienie

ja jakoś jestem uprzedzona do butow z CCC bo co jakiekolwiek kupiłam to nie wytrzymywaly nawet jednego sezonu wolę w deichmannie kupowac, połowa moich butów jest z tego sklepu i mam je po kilka lat
może te droższe buty z CCC są trwalsze ale już znudziło mi się testowanie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 11:28   #2472
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ja jakoś jestem uprzedzona do butow z CCC bo co jakiekolwiek kupiłam to nie wytrzymywaly nawet jednego sezonu wolę w deichmannie kupowac, połowa moich butów jest z tego sklepu i mam je po kilka lat
a mi się jescze nigdy nie zdarzyło żeby w deichmannie był na mnie rozmiar więc chodze do ccc bo straciałam już nadzieję że wejdę kiedyś i będzie moje kochane 36. Z CCC z lasockiego mam klapki na drewnianej podeszwie w paseczkach są takie kryształki i po 3 latach nie odpadły mi choć byłam przekonana że tak się stanie jak w większości butów, i ogólnie w ogóle nie wyglądają na zniszczone. a dałam za nie jakies 140zł było mi wtedy szkoda bo średnio stałam z kasą ale teraz nie żałuje bo nawet fleki mi się nie zdarły. Tylko buty zimowe w ccc są złe też potrafią się po miesiącu rozwalić

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-16 o 11:30
Stary 2011-08-16, 11:29   #2473
kilianna
Zakorzenienie

Ojej, mam takie zaległości, że chyba nigdy nie nadrobię nie było mnie kilka dni
tak więc wybaczcie, jeśli kogoś gdzieś zaniedbałam i na coś nie odpowiedziałam, ale urlop mi się skończył i już wróciłam do pracy

maxwelko, z tego co pamiętam, wychodziłaś za mąż w USC, gratuluję

u mnie nic nowego, ostatnio kłócę się ciągle z TŻ, bo nie możemy dojść do porozumienia w kwestii zamieszkania. Ja chcę mieszkać w swojej miejscowości, on w swojej i za nic nie można znaleźć kompromisu. Ostatnio nawet padła propozycja mieszkania Z TEŚCIAMI Co w moim przypadku absolutnie nie wchodzi w grę, ale TŻ się upiera, bo taniej, bo zaoszczędzimy. No też jest to jakieś rozwiązanie, ale ja już chyba wolę brać wielki kredyt na własne mieszkanie. obawiam się, że gdybym przystała na wspólne mieszkanie z jego rodzicami (jak również bratem, wścibską bratową, która krytykuje każdy mój krok i ich dzieckiem ), to skończyłoby się to moją wyprowadzką w terminie 14dniowym.
Jestem ciekawa jak u Was wygląda kwestia wspólnego mieszkania? Czy były z tym jakieś problemy? Bierzecie kredyty?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:32   #2474
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
Oj ta kolia co wkleiłaś to zdecydowanie za duża. A z tym moijm wisiorkiem to głównie o rozmiar mi chodziło, a nie o typ Spójrz na załączniki - miałam na myśli coś w tym stylu dla Ciebie

A ja chyba zrezygnuję z Louboutinów... Moja mama czytałam w Twoim Stylu złe opinie o ich jakości, że wyciera się podeszwa i w ogóle. Za taka kasę marna jakość to ja dziękuję, chyba zaopatrzę się w buty w takim sklepie jak Akces 2. Tylko poczekam na opinię. Która je zamawiała?
No może masz rację co do biżu, może być kilka cyrkonii, byle było delikatne. Będę szukać, nie wiem czy znajdę

A Louboutiny to za tą cenę powinny dłuuuugo wytrzymać, może poczytaj jakieś opinie w necie Jeśli są kiepskie to nie warto.
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:32   #2475
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
Ja póki co obrałam taka technikę, że buty typowo na jeden sezon kupuję w CCC lub na allegro, czyli po prostu tanio, a buty, które mają być wygodne i na dłużej (sportowe, na obcasie) w lepszych sklepach. Póki co najwygodniejsze buty na obcasie kupowałam w Ryłko
Stary 2011-08-16, 11:34   #2476
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Ja chcę mieszkać w swojej miejscowości, on w swojej i za nic nie można znaleźć kompromisu.
A pracujecie w którejś z tych miejscowości czy jeszcze w innej?
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:36   #2477
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
butki śliczne ale jak dla mnie to za wysokie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:39   #2478
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co obrałam taka technikę, że buty typowo na jeden sezon kupuję w CCC lub na allegro, czyli po prostu tanio, a buty, które mają być wygodne i na dłużej (sportowe, na obcasie) w lepszych sklepach. Póki co najwygodniejsze buty na obcasie kupowałam w Ryłko
ja kupiłam raz w Ryłko w tamtym roku nie wiem czy trafiłam na jakieś trefne ale szybko mi się rozkleiły czego po takiej firmie się nie spodziewałam. Także do butów też trzeba mieć szczęście ja np z butów z ccc jestem bardzo zadowolona i pantofle mam z reguły na więcej niż jeden sezon tak samo klapki. Balerinki za to kupuje za mniejsze pieniądze bo i tak po jednym sezonie z reguły już są zniszczone bo uwielbiam w nich chodzić wszędzie gdzie sie da

Stary 2011-08-16, 11:47   #2479
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
maxwelko, z tego co pamiętam, wychodziłaś za mąż w USC, gratuluję

u mnie nic nowego, ostatnio kłócę się ciągle z TŻ, bo nie możemy dojść do porozumienia w kwestii zamieszkania. Ja chcę mieszkać w swojej miejscowości, on w swojej i za nic nie można znaleźć kompromisu. Ostatnio nawet padła propozycja mieszkania Z TEŚCIAMI Co w moim przypadku absolutnie nie wchodzi w grę, ale TŻ się upiera, bo taniej, bo zaoszczędzimy. No też jest to jakieś rozwiązanie, ale ja już chyba wolę brać wielki kredyt na własne mieszkanie. obawiam się, że gdybym przystała na wspólne mieszkanie z jego rodzicami (jak również bratem, wścibską bratową, która krytykuje każdy mój krok i ich dzieckiem ), to skończyłoby się to moją wyprowadzką w terminie 14dniowym.
Jestem ciekawa jak u Was wygląda kwestia wspólnego mieszkania? Czy były z tym jakieś problemy? Bierzecie kredyty?
Po raz kolejny: wszelkie gratulacje przyjmować będę w kwietniu

U mnie nie było żadnego problemu z mieszkaniem, bo u rodziców nie ma mowy, bo zarówno mama TŻta jak i moi mieszkają w mieszkaniach, żadne z nas nie dostało mieszkania w prezencie, więc bierzemy kredyt...

A propos, dziewczynki: TRZYMAJCIE MOCNO KCIUKI!!! Do końca tego tygodnia powinniśmy dostać pierwsze odpowiedzi na wnioski!!!

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28782587]No może masz rację co do biżu, może być kilka cyrkonii, byle było delikatne. Będę szukać, nie wiem czy znajdę

A Louboutiny to za tą cenę powinny dłuuuugo wytrzymać, może poczytaj jakieś opinie w necie Jeśli są kiepskie to nie warto.[/QUOTE]

No muszę koniecznie, bo okazuje się, że wydałabym wiadro forsy, a może wcale nie byłabym zadowolona...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 11:49   #2480
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się jescze nigdy nie zdarzyło żeby w deichmannie był na mnie rozmiar więc chodze do ccc bo straciałam już nadzieję że wejdę kiedyś i będzie moje kochane 36. Z CCC z lasockiego mam klapki na drewnianej podeszwie w paseczkach są takie kryształki i po 3 latach nie odpadły mi choć byłam przekonana że tak się stanie jak w większości butów, i ogólnie w ogóle nie wyglądają na zniszczone. a dałam za nie jakies 140zł było mi wtedy szkoda bo średnio stałam z kasą ale teraz nie żałuje bo nawet fleki mi się nie zdarły. Tylko buty zimowe w ccc są złe też potrafią się po miesiącu rozwalić
ja też mam zacne 36 i w innym sklepie mi ciężko znaleźć a ślubne już macie jakieś konkretnie na oku, albo przynajmniej fason wybrany?

Cytat:
Jeżeli chodzi o nas, to bierzemy kredyt na budowę domu, działke już mamy. Nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami, ani moimi rodzicami, jakoś mi to nie po drodze, na szczęście w tym z TŻ jesteśmy zgodni

Daniel
Stary 2011-08-16, 11:51   #2481
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Któraś z Was zachwalała Majorkę, jako cel podróży poślubnej... My właśnie tam się wybieramy, ale nie mam pojęcia co i jak... W styczniu idziemy się zapisać na First minute i zobaczymy (Na początku chciałam Malediwy, ale Nas nie stać )

No i teraz najfajniejsze W sobotę byłam już kolejny raz w salonach ślubnych.... Mam swoją suknię, którą wybrałam w marcu i teraz tylko utwierdziłam się jeszcze bardziej w przekonaniu, że ją chcę. To była suknia, która śniła (i śni!) mi się po nocach, pierwsza, którą przymierzyłam i tak dalej... Nie będę Was zanudzać, jak wyglądała wizyta w salonie, ale po założeniu tej kiecki, wiedziałam, że jest TĄ jedyną
Ja polecałam Majorkę Byliśmy w tamtym roku w maju, mogłabym tam wracać co roku. Gdyby tylko loty były tańsze to na pewno i teraz byśmy się tam wybrali - bo my sami sobie organizowaliśmy wycieczkę, bez biura podróży. Jak chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, co warto zwiedzić itd., to tutaj co nieco opisałam: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=234
W ogóle w całym wątku dotyczącym Majorki znajdziesz wiele cennych informacji, w wolnym czasie warto poczytać: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=177598&page=8

Fajnie, że jesteś już pewna sukni

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Przed wakacjami tez mnie naszla ochota na mierzenie, to sobie mysle "bede caly lipiec w Pl to przejde sie po wszystkich salonach" jasne.. miesiac minął nawet nie wiem kiedy a ja mierzylam tylko jedną suknie! i to jeszcze taką, ktora mi sie kompletnie nie podobala:P wiec mysle, ze jeszcze nie czas na mnie mam nadzieje, ze sie wkoncu zmobilizuję i pojde bo w grudniu chcialabym juz chyba kupic:P
To dobrze, że mnie w czwartek Chatka wyciąga na salony, bo inaczej też nie wiem kiedy bym się zmobilizowała :P Planuję pójść jeszcze potem z koleżankami i na koniec z Mamą. I tak ostatnio pomyślałam, że jak podczas którejś wizyty w salonie znajdę tę jedyną to biorę, a u stylistki uszyję kieckę na poprawiny Mama namawia mnie też żebyśmy się do Warszawy wybrały za kieckami. A to wszystko przez Maxwelkę :P Jak teraz Mama była w domu, to pokazywałam jej Wasze suknie i najbardziej spodobały jej się wybory Maxwelki i Jamee. Powiedziałam, że Maxwelka w Wawie ją kupiła no i Mamie już zaświtał w głowie pomysł wycieczki za sukniami do stolycy Ale najpierw zobaczę co w Lbn jest.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ja tam może metalówą nie byłam aż tak fest, ale za to Nirvana, Pearl Jam, RHCP, G'n'R i takie tam ubóstwiałam i nadal ubóstwiam. I mimo tego, że na swoim weselu muzyka będzie przede wszystkim do tańczenia ( różne gatunki), to nie zabraknie na pewno moich ulubionych ostrych papryczek, królów leona i starych dobrych rockowych przebojów typu Black Sabbath, Led Zeppelin, Scorpionsów itp, itd. W końcu mój tato tez dostanie specjalną dedykację, a to on mnie zaraził miłością do takiej muzyki
Ważne, żeby było różnorodnie Ale ja się raczej przy Maidenach nie będę bawić na weselu, wystarczy, że na studniówce było do nich pogo w szpilkach :P Za to stary, dobry rock czemu nie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Dziewczyny podpowiedzcie mi
Czy do mojej sukienki pasuje woalka? Tak byłam na nią nastawiona, jak kupiłam sukienkę, to pomysł zarzuciłam, ale znów chodzi mi po głowie
Chyba musiałabyś wziąć kieckę do sklepu i zmierzyć jakąś woalkę do niej Ciężko tak stwierdzić czy by pasowała, ale wydaje mi się, że tak ogólnie to do krótkich kreacji pasują woalki.
Stary 2011-08-16, 11:57   #2482
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecałam Majorkę Byliśmy w tamtym roku w maju, mogłabym tam wracać co roku. Gdyby tylko loty były tańsze to na pewno i teraz byśmy się tam wybrali - bo my sami sobie organizowaliśmy wycieczkę, bez biura podróży. Jak chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, co warto zwiedzić itd., to tutaj co nieco opisałam: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=234
W ogóle w całym wątku dotyczącym Majorki znajdziesz wiele cennych informacji, w wolnym czasie warto poczytać: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=177598&page=8

Fajnie, że jesteś już pewna sukni
Tak piszecie o tej Majorce, że sama bym się wybrała ale to na razie odległy plan, my w podróż chcemy do Barcelony

Daniel
Stary 2011-08-16, 11:57   #2483
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że mnie w czwartek Chatka wyciąga na salony, bo inaczej też nie wiem kiedy bym się zmobilizowała :P Planuję pójść jeszcze potem z koleżankami i na koniec z Mamą. I tak ostatnio pomyślałam, że jak podczas którejś wizyty w salonie znajdę tę jedyną to biorę, a u stylistki uszyję kieckę na poprawiny Mama namawia mnie też żebyśmy się do Warszawy wybrały za kieckami. A to wszystko przez Maxwelkę :P Jak teraz Mama była w domu, to pokazywałam jej Wasze suknie i najbardziej spodobały jej się wybory Maxwelki i Jamee. Powiedziałam, że Maxwelka w Wawie ją kupiła no i Mamie już zaświtał w głowie pomysł wycieczki za sukniami do stolycy Ale najpierw zobaczę co w Lbn jest.
No proszę Cieszę się, że się moja suknia podoba różnym osobom, znaczy się że trafia w gusta Jak przyjedziecie do Warszawy, to koniecznie idźcie na Pragę - na Targową i Kijowską
Stary 2011-08-16, 12:02   #2484
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
A propos, dziewczynki: TRZYMAJCIE MOCNO KCIUKI!!! Do końca tego tygodnia powinniśmy dostać pierwsze odpowiedzi na wnioski!!!
TRZYMAJĄ SIĘ : kciuki:
Stary 2011-08-16, 12:03   #2485
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Ni z gruchy, ni z pietruchy, muszę Wam coś pokazać. To są moje koty i ich nowy członek rodziny...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koty.jpg (135,8 KB, 55 załadowań)

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:10   #2486
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ni z gruchy, ni z pietruchy, muszę Wam coś pokazać. To są moje koty i ich nowy członek rodziny...
ale słodkie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja też mam zacne 36 i w innym sklepie mi ciężko znaleźć a ślubne już macie jakieś konkretnie na oku, albo przynajmniej fason wybrany?

Jeżeli chodzi o nas, to bierzemy kredyt na budowę domu, działke już mamy. Nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami, ani moimi rodzicami, jakoś mi to nie po drodze, na szczęście w tym z TŻ jesteśmy zgodni
ja już mam jedne w domu

http://www.buty-slubne.net/show.php?...wzor-227-5_551
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obuwie-slubne-wzor-227-5_551.jpg (147,2 KB, 15 załadowań)

Stary 2011-08-16, 12:13   #2487
Konto usunięte

Cytat:
hehehe ale leniuszki

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
ładne te buciki, ale to nie są te taneczne?
Stary 2011-08-16, 12:13   #2488
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
ale słodkie a najfajniejszy jest ten "tygrysek"
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:15   #2489
Konto usunięte

oo a do mojego ślubu 10m-cy i niecałe 3 h
Stary 2011-08-16, 12:17   #2490
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zamówiłam w tamtym tygodniu z Akcesu 2. Dzisiaj mają je już wysłać, a jutro kurier mi je przyniesie! Ale jeszcze zaraz zadzwonię, żeby się upewnić czy się wyrobili z realizacją zamówienia.

Cytat:
waka waka u mnie koniecznie będzie, bo mamy już z moimi babkami układ opracowany do tego, który szlifujemy na każdej imprezie. Chociaż ostatnio musiałam prawie błagać Dj'a żeby to puścił, gdyż burak stwierdził "tego już nie gramy"
Widać każda z nas ma swoje takie kawałki, które muszą być obowiązkowo na weselu Ale pewnie też takie "zakazane". U nas to "Konik na biegunach" - TŻ nienawidzi tej piosenki.

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam z Akcesu 2 z wkładką pro comfort, pewnie to to samo W sumie mi się bardziej buty na zdjęciach w Akces 2 spodobały, dlatego stamtąd zamówiłam (wiem, że to zasługa programu graficznego, ale co tam). I mieli krótki termin realizacji teraz - max. 2 tygodnie. Zamówiłam w tamten poniedziałek i jutro powinnam już mieć buciki na sobotnie wesele

Cytat:
No widzisz, i wszystkie te zalety, które wymieniłaś, powoli mnie przekonują do tego, żeby zamówić takie buty. Nie są bardzo drogie, a wygoda powinna być tej nocy na pierwszym miejscu...
Zdam po sobocie relację czy dało się w tych akcesówkach przetańczyć całą noc Mam nadzieję, że się sprawdzą.

Cytat:
Tylko buty zimowe w ccc są złe też potrafią się po miesiącu rozwalić
To chyba zależy jak się trafi. Ja z CCC mam piękne, wysokie kozaczki i już trzeci sezon będę mogła w nich chodzić, a jeszcze nie wymieniałam nawet fleków. Wyglądają jak nowe. Fakt, że w zimie nie chodzę w nich codziennie, tylko na zmianę zakładam też górskie traperki i czasami glany, ale kozaczki trzymają się bardzo dobrze.

Cytat:
U nas na szczęście bez kredytu i na swoim będziemy już lada chwila. Zrządzenie losu Ale mieszkaniu z teściami na dłuższa metę mówię stanowcze NIE. Teraz nie mieszkam z teściową, ale wystarczy, że ona ma mój numer telefonu domowy i już odchodzą dziwne akcje. Wczoraj myślałam, że padnę, ale cóż... Pozostaje mi się tylko śmiać, wiem, że ona to z dobrego serca różne rzeczy robi, tylko mi się wydają nieco nie ma miejscu, ale to szczegół. Już nabrałam dystansu do tych akcji
Natomiast co do wyboru miejscowości, to chyba powinniście się trochę kierować możliwościami dotyczącymi zatrudnienia itp. albo gdzie Wam będzie bliżej dojeżdżać do pracy (bo już pracujecie jak mniemam?)

Cytat:

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości