Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 21:54   #2461
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O, planujecie się budować?
Tak, w tym roku chcemy kupić działkę a w przyszłym roku ruszyć z budową Takie plany, ale ciężko coś nam znaleźć fajną działkę...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:27   #2462
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Kupiliśmy jej wczoraj kołderkę (a właściwie Filipowi większą.... a ona odziedziczyła po nim), bo nocami już zimno i ja też cała nurkuję pod kołdrą bo mi zimno..
A my dalej pod cienkim kocykiem ALe u nas jest ciepłe mieszkanko

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Tak, w tym roku chcemy kupić działkę a w przyszłym roku ruszyć z budową Takie plany, ale ciężko coś nam znaleźć fajną działkę...
O kurczę, to nielada wyzwanie Was czeka Budowa domu to super sprawa, ale i zajęcie na pełen etat i tyyyyyle rzeczy do ogarnięcia
Stary 2011-09-11, 22:42   #2463
Natka_
Zakorzenienie

Youyou a jak Filipek sobie radzi w roli sarszego brata?

Cytat:
O kurczę, to nielada wyzwanie Was czeka Budowa domu to super sprawa, ale i zajęcie na pełen etat i tyyyyyle rzeczy do ogarnięcia
Dokładnie, dlatego z jednej strony ogarnia mnie radość, że stworzymy nasze gniazdko takie po "naszemu" a z drugiej przerażenie ile to pracy, nerwów, wyrzeczeń... Ale wierzę, że razem podołamy zadaniu

Muszę się Wam jeszcze pochwalić, mój synek zaczyna śmiać się na głos
Stary 2011-09-11, 22:44   #2464
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Był mój tata w odwiedzinach, Sarenka dostała góre prezentów takich bardzo życiowych typu kosmetyki, pampki, chusteczki i jedzonko. Własnie mamy problem z rozszyfrowaniem skłau 2 sloiczków, moze któraś Was pomoze

i filmik z szalenst wiaderkowych

http://www.youtube.com/watch?v=9kA4PRuPTBA

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja kupiłam dzisiaj Brunciowi 2 wózek
nastepny wózek... szalona

Cytat:
- w chuście noszę w kieszonce - najwazniejszeto dobrze dociągnąc aby nie było wrażenia że trzeba dziecko ręką podpierać
OOooo ja własnie przymiezam sie do kieszonki masz jakas konkretnej firmy? Łatwo wsadza sie dziecko?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (26,7 KB, 33 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:44   #2465
youyou
Zakorzenienie

Brumek my też do tej pory tylko pod kocykiem ale teraz w nocy mocno sie ochładza bo mieszkamy w domu a tu inaczej niż w bloku
Jak mieszkałam w bloku to nie wiedziałam co to zimna noc, bo zawsze temperatura ta sama, a w domu to inaczej
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 22:54   #2466
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, dlatego z jednej strony ogarnia mnie radość, że stworzymy nasze gniazdko takie po "naszemu" a z drugiej przerażenie ile to pracy, nerwów, wyrzeczeń... Ale wierzę, że razem podołamy zadaniu

Pewnie że podołacie! A potem jaka satysfakcja będzie!

A widok śmiejącego się Dominika to chyba "rozwala", co? W sensie uczuciowym

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Brumek my też do tej pory tylko pod kocykiem ale teraz w nocy mocno sie ochładza bo mieszkamy w domu a tu inaczej niż w bloku
Jak mieszkałam w bloku to nie wiedziałam co to zimna noc, bo zawsze temperatura ta sama, a w domu to inaczej
Wiem że inaczej, bo się wychowałam w domku jednorodzinnym i tam zawsze było zimno I w lecie i w zimie A teraz mamy bardzo ciepłe mieszkanie i nawet w zimie w zasadzie nigdy nie włączamy kaloryferów

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

A Tymek to ma takie fazy, że raz lubi i jest mu cudnie w wiaderku, a czasem (np. dziś) strasznie rozpacza. Fakt, że był na głodniaka dziś kąpany...

A powiedz Carmelko, Sara nie próbuje stawać na nóżki opierać sie o dno wiaderka? Bo Tymek probuje i mój mąż wtedy panikuje, że to mu zaszkodzi na kręgosłup...
Stary 2011-09-11, 22:55   #2467
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Był mój tata w odwiedzinach, Sarenka dostała góre prezentów takich bardzo życiowych typu kosmetyki, pampki, chusteczki i jedzonko. Własnie mamy problem z rozszyfrowaniem skłau 2 sloiczków, moze któraś Was pomoze

http://www.youtube.com/watch?v=9kA4PRuPTBA

nastepny wózek... szalona

OOooo ja własnie przymiezam sie do kieszonki masz jakas konkretnej firmy? Łatwo wsadza sie dziecko?
to pierwsze to krem ryzowo-jarzynowy z kurczakiem
a drugie to marchewka ziemniaki i wolowina
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 23:02   #2468
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedz Carmelko, Sara nie próbuje stawać na nóżki opierać sie o dno wiaderka? Bo Tymek probuje i mój mąż wtedy panikuje, że to mu zaszkodzi na kręgosłup...
Czasami robi a'la podskoki, ale myśle ze to to samo co leżac na brzuszku/pleckach poczuje cos pod stopami i tez sie odpycha.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
to pierwsze to krem ryzowo-jarzynowy z kurczakiem
a drugie to marchewka ziemniaki i wolowina
danke

Wydaje mi sie ze u nas te wszystkie dania w słoikach od 4 miesiąca sa bezmięsne, a tu takie cuda... chyba jednak te z mięchem podam jako ostatnie.

Stary 2011-09-11, 23:07   #2469
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami robi a'la podskoki, ale myśle ze to to samo co leżac na brzuszku/pleckach poczuje cos pod stopami i tez sie odpycha.

danke

Wydaje mi sie ze u nas te wszystkie dania w słoikach od 4 miesiąca sa bezmięsne, a tu takie cuda... chyba jednak te z mięchem podam jako ostatnie.
no dokladnie na stronie hippa wszystkie pierwsze pisiłki to same jarzynki dopiero od 5 miesiąca są z mięskiem
Stary 2011-09-11, 23:11   #2470
youyou
Zakorzenienie

pierwsza na ruszt idzie marchewka i generalnie jednoskładnikowe słoiczki dynia, jabłko itd
z mięskiem to potem się zaczyna, przynajmiej my tak robiliśmy z Filipem i teraz tez tak bede robiła
Stary 2011-09-11, 23:19   #2471
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsza na ruszt idzie marchewka i generalnie jednoskładnikowe słoiczki dynia, jabłko itd
z mięskiem to potem się zaczyna, przynajmiej my tak robiliśmy z Filipem i teraz tez tak bede robiła
tak własnie wyczytałam ale nie ma to jak opinia doświadczonej mamusi z tego co czytałam to takie pierwsze dania daje się po kilka łyżeczek i obserwuje się reakcje -prawda??
Stary 2011-09-11, 23:24   #2472
marzena_S
Zadomowienie

Agulaaabar, strasznie współczuję ci tych ataków.
Mam jednak nadzieję, że udało wam się odprawić chrzciny i nie musieliście ich przekładać.

Blondynko, oj widzę że szalejesz z zakupami.
Ta mata fisher price jest super- też ją mamy.

Natka, zazdroszczę budowy i życzę Wam żeby udało się znaleźć przytulne miejsce na którym stanie wasz dom. (mi też marzy się domek poza miastem, w pobliżu lasu gdzie moglibyśmy chodzić na długie spacery z Hanią i naszym psiakiem-może kiedyś się uda )

U nas wszystko ok- Hania dzisiaj skończyła równy miesiąc, a mi tak jakoś smutno, że ten czas tak szybko zleciał. (mała już nam zdążyła powyrastać z niektórych ciuszków )
Odwiedził nas dzisiaj mój brat z żoną i synkiem.
Mały ma rok i 5 miesięcy i powoli zaczyna gadać- do jego słownika doszły nowe słowa w postaci: co?, brrrum i bach (no i pewnie wiele innych określeń ale tylko w znanym jemu języku).
Chcieliśmy z tż usłyszeć wszystkie 3- z "co" i "bach" nie było problemu, natomiast nie mogliśmy wydusić z niego brrrum - każdy po kolei pytał jak robi autko, ale nie mieliśmy autka i Tymek nie chciał powiedzieć, więc tż pokazał mu zdjęcie porshe w komputerze i wreszcie z ust małego usłyszeliśmy magiczne "brum"-ubaw mieliśmy niesamowity bo nie myśleliśmy że to na niego podziała.
Na łopatki rozłożyło mnie jak bratowa zapytał Tymka "Jak lubi Hania?" a mały podszedł do trzymanej przeze mnie Hani i ją delikatnie pogłaskał.
Wiem, że to takie może głupotki, ale jako ciocia aktywnie uczestnicząca w jego życiu jestem z tych jego nowych umiejętności dumna jak paw.
Stary 2011-09-11, 23:34   #2473
iustyna1
Wtajemniczenie

youyou chyba naprawdę się za nami stęskniłaś cały dzień i wieczór z nami

naprawdę cieszę się, że już w sumie pod koniec ciąży, ale odważyłam się do Was dołączyć

w końcu mam z kim pogadać o rzeczach dla innych nieistotnych (kupki, mleka, wysypki itp.)

i na tym moim zadupiu wcale nie czuję się samotna dzięki Wam ( przyjaciółki drugi tydzień się do mnie wybierają a mieszkam 20 minut samochodem od ich miejsca zamieszkania, przykre...)

Marzena Tobie żal, że mała tak rośnie a ja bym chciała, żeby już było Boże Narodzenie i mała miała pół roku ... co do lasu to mam na niego widok z okna jest 2 metry za bramką (i jest w nim zazwyczaj pełno grzybów, jagód, malin) co prawda działkę mamy niecale 500 m2, ale ten las zaraz obok wszystko rekompensuje

a wiecie co jest najfajniejsze? to nie jest wieś "przelotowa" tylko położona przy głównej trasie, także żadne tiry mi przed domem nie jeżdżą, jedyny minus to że nie ma ani jednego sklepu
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-09-11 o 23:39
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 00:02   #2474
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
naprawdę cieszę się, że już w sumie pod koniec ciąży, ale odważyłam się do Was dołączyć
Kurczę, a wiesz, że ja mam wrażenie że Ty tu jesteś od samego początku! Bo tak się z Tobą "zżyłam", że już nie pamiętam, jak było bez Ciebie

Aż się chce jechać na tę Twoją zaciszną wieś, tak miło o niej piszesz
Stary 2011-09-12, 00:12   #2475
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę, a wiesz, że ja mam wrażenie że Ty tu jesteś od samego początku! Bo tak się z Tobą "zżyłam", że już nie pamiętam, jak było bez Ciebie

Aż się chce jechać na tę Twoją zaciszną wieś, tak miło o niej piszesz
Za rok jak się w miare urządzimy zapraszam pokój gościnny jest
a miło o niej piszę, bo mieszkam dopiero 3 miesiące, zobaczymy co będę pisać jak przyjdzie zima i z niej nie wyjadę , będą braki prądu i nas śnieg zasypie

nawet firanek jeszcze nie mamy, co miesiąc coś kupujemy, tak po malutku

i tak jak piszesz, że mieszkałaś w zimnym domu a teraz ciepłym mieszkaniu to ja odwrotnie
w najśmielszych snach nie myślałam, że będę mieszkać w domku

ale u mnie burza!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 06:19   #2476
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Mi też się zdarza dac mu po oczach i nie tylko Ale może bedzie miał od tego piękną cerę? W końcu Kleopatra miała, a kąpała się wyłącznie w mleku
Nam też ten sposób polecali na SR i zastosowałam i działa. Ostatnio nawet środowiskowa powiedziała, że na te jego pryszczyki też moge wycisnąc trochę mleka i w sumie jakąs poprawę widzę. cud?????????

A mojego Emilka męczy ból brzuszka. tak się pręży żeby wypuścic gazy, że aż mi go szkoda. nie wiem czy to ja coś zjadłam, czy nie ma reguły.:confuse d:.chciał byc tylko noszony w pionie, a spał wtulony ciasno we mnie. Biedactwo. dobrze, że spał. A co polecacie na te gazy? rowerek, dociskanie nóżek do brzuszka, co jeszcze?może ja powinnam coś jeśc?

A i czy to prawda że kompot jabłkowy jest polecany przy karmieniu piersią?Bo normalnie po świeżych jabłkach ja mam gazy, wiec nie wiem czy to czasem mu nie zaszkodzi. wczoraj wypiłam 2 szklaneczki. Ma któraś z Was doświadczenie w tej sprawie.?????

Agulaaabar - biedactwo, mam nadzieję że czujesz się już lepiej. Przy epilepsji bardzo ważne jest życie bez stresu. a te chrzciny, przygotowania, napewno zaserwowały ci niezłą dawką. . Życzę Ci duuuuuuuuuuuużo zdrówka
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:22   #2477
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A i czy to prawda że kompot jabłkowy jest polecany przy karmieniu piersią?Bo normalnie po świeżych jabłkach ja mam gazy, wiec nie wiem czy to czasem mu nie zaszkodzi. wczoraj wypiłam 2 szklaneczki. Ma któraś z Was doświadczenie w tej sprawie.?????
Sama się zastanawiam dziś nad tym, bo Mały prawie całą noc się prężył od gazów, a ja wczoraj popiłam kompotu jabłkowego... I jeszcze zielona kupa poszła, a nic innego nowego nie jadłam...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:26   #2478
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meszsares;29341343
[B
Brida[/B] - ja wciaz trzymam kciuki i wierze, ze uda Ci sie urodzic calkiem naturalnie!

Cytat:

Brida kochana co z Wami ??????

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

Brida mam nadzieję, że nie odbierzesz mi rekordu w przeterminowaniu (to tylko z sympatii piszę )
Z godziny na godzinę coraz bardziej Cię podziwiam

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Nie bój sie cesarki ja przezyłam
Mi z cesarką nie po drodze ze względu na inne "okoliczności przyrody", nie strach. No ale - co będzie to będzie .

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Brida 3mam kciuki za "szybko i bezboleśnie"
Dziękuję To jeszcze nie puszczaj

Już mi normalnie głupio pisać.
Od wczoraj szpital codziennie. KTG+usg+konsultacja i wciąż to samo, czyli nic.
Przepływy dobre, dzieć mały.

Tak czy owak do końca tygodnia coś zrobią.

Mi fizycznie nadal kompletnie nic nie dolega, ale psychicznie jestem już b. zmęczona. Ostatnio śni mi się, że rodzę i budzę się rozczarowana

Słuchajcie - a ja tak jeszcze czytam o niejedzeniu nabiału, kurcze ale to przecież ciężkie dla organizmu - w ciąży wysysane przez dziecia, przy karmieniu pewnie też potrzebne, sama widzę stan swoich zębów teraz to nie wiem jak by wyglądały bez dowapniania
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:51   #2479
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
piękne to jest, prawda?
Oj, zazdroszczę budowy swojego domku

Cytat:
w końcu mam z kim pogadać o rzeczach dla innych nieistotnych (kupki, mleka, wysypki itp.)
dokładnie
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
U nas wszystko ok- Hania dzisiaj skończyła równy miesiąc, a mi tak jakoś smutno, że ten czas tak szybko zleciał. (mała już nam zdążyła powyrastać z niektórych ciuszków
dla Hani

TŻ jak zwykle o 4 rano pojechał, zobaczymy czy ten tydzień taki sam będzie...w weekend Adaś był jak aniołek. Spał pięknie, wczoraj już mniej, ale uśmiechnięty cały dzień... oby mu tak zostało

A mnie się ząb ułamał

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:38   #2480
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Sama się zastanawiam dziś nad tym, bo Mały prawie całą noc się prężył od gazów, a ja wczoraj popiłam kompotu jabłkowego... I jeszcze zielona kupa poszła, a nic innego nowego nie jadłam...
no właśnie i mój dziś taką lekko zielonkawą zrobił. mój na szczęście spał, ale wtulony we mnie ciasno.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:54   #2481
nerola
BAN stały

Agulka bidulko.Pewnie znów byłaś zmęczona i zesterowana jak na weselu?

Brunetko jak tam dziś?

Zmalowana ależ pięknie a buty bomba.Podziwiam za umiejętnosć chodzenia w szpilkach.Ja nie umiem,jestem wysoka i nie noszę.

Marinko jak Igorek dzis?
Jak Twe piękne gardziołko?

Brida ja miałam 4 porody wywoływane.Będzie dobrze.Czekamy na Was

Carmelko boski widok Sarenki

My w sobote byliśmy z T. sami na imprezie aż...2 godziny z dojazdem w te i z powrotem a rodzice zadzwonili,że za długo,ze mała płacze.Jechałam 160 ,wpadam do domu a Iza śpi i nawet mleczka ani grama nie wypiła.
Pierdzielę takie imprezy.Trzeba wrócić do starego systemu-na imprezy z dizećmi.

Żanetko ludzie byli o tej godzinie w Tesco,nawet staliśmy w kolejce.

Chłopcy przynieśli jakiegoś wirusa do domu,zarazili Krystka a ten Izę.
No pięknie normalnie

W nocy przeszła taka burza,ze myślałam,że domu rano nie będzie ale stoi.Tylko drzewa połamane.Prądu nie mieliśmy,pies uciekł(już wrócił).
Jeden weekend a tyle atrakcji

Wylicytowałam mojej mamie na urodziny wymarzony prezent.Pójdę z torbami ale co tam

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-09-12 o 08:55
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:56   #2482
youyou
Zakorzenienie

DZIEŃ DOBRY

Cytat:
tak własnie wyczytałam ale nie ma to jak opinia doświadczonej mamusi z tego co czytałam to takie pierwsze dania daje się po kilka łyżeczek i obserwuje się reakcje -prawda??
dokładnie, kilka łyzeczek i sprawdzamy jaka reakcja, zresztą więcej i tak pewnie nie zje bo trzeba bedzie się naczyć jeśc łyżeczką
potem już dawaliśmy całe słoiczki bez sprawdzania ale na początku jednak uważaliśmy

iustyna ja też mam wrażenie że jesteś od początku
i czekam na adres!

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-09-12 o 08:59
Stary 2011-09-12, 09:03   #2483
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
A widok śmiejącego się Dominika to chyba "rozwala", co? W sensie uczuciowym
Rozwala na maksa Cieszymy się z mężem wtedy jak głupki a Domek widząc, że się śmiejemy cieszy się jeszcze bardziej.
Piękne jest jeszcze to, że kiedy Dominik zaczyna płakać ja zaczynam do niego mówić i on się wtedy momentalnie uspokaja i tak patrząc na mnie słucha co do niego mówię
Jak sobie leżymy i ja wstaję po coś to wodzi za mną wzrokiem, nieodrywając go ode mnie
Ten mały człowieczek już tyyyle potrafi

Cytat:
Natka, zazdroszczę budowy i życzę Wam żeby udało się znaleźć przytulne miejsce na którym stanie wasz dom. (mi też marzy się domek poza miastem, w pobliżu lasu gdzie moglibyśmy chodzić na długie spacery z Hanią i naszym psiakiem-może kiedyś się uda )

U nas wszystko ok- Hania dzisiaj skończyła równy miesiąc, a mi tak jakoś smutno, że ten czas tak szybko zleciał. (mała już nam zdążyła powyrastać z niektórych ciuszków )
Odwiedził nas dzisiaj mój brat z żoną i synkiem.
Mały ma rok i 5 miesięcy i powoli zaczyna gadać- do jego słownika doszły nowe słowa w postaci: co?, brrrum i bach (no i pewnie wiele innych określeń ale tylko w znanym jemu języku).
Chcieliśmy z tż usłyszeć wszystkie 3- z "co" i "bach" nie było problemu, natomiast nie mogliśmy wydusić z niego brrrum - każdy po kolei pytał jak robi autko, ale nie mieliśmy autka i Tymek nie chciał powiedzieć, więc tż pokazał mu zdjęcie porshe w komputerze i wreszcie z ust małego usłyszeliśmy magiczne "brum"-ubaw mieliśmy niesamowity bo nie myśleliśmy że to na niego podziała.
Na łopatki rozłożyło mnie jak bratowa zapytał Tymka "Jak lubi Hania?" a mały podszedł do trzymanej przeze mnie Hani i ją delikatnie pogłaskał.
Wiem, że to takie może głupotki, ale jako ciocia aktywnie uczestnicząca w jego życiu jestem z tych jego nowych umiejętności dumna jak paw.
To ja Tobie życzę, aby marzenie się spełnło
za Haniowy miesiąc i pierwsze słowa bratanka

Cytat:

i na tym moim zadupiu wcale nie czuję się samotna dzięki Wam ( przyjaciółki drugi tydzień się do mnie wybierają a mieszkam 20 minut samochodem od ich miejsca zamieszkania, przykre...)

Marzena Tobie żal, że mała tak rośnie a ja bym chciała, żeby już było Boże Narodzenie i mała miała pół roku ... co do lasu to mam na niego widok z okna jest 2 metry za bramką (i jest w nim zazwyczaj pełno grzybów, jagód, malin) co prawda działkę mamy niecale 500 m2, ale ten las zaraz obok wszystko rekompensuje

a wiecie co jest najfajniejsze? to nie jest wieś "przelotowa" tylko położona przy głównej trasie, także żadne tiry mi przed domem nie jeżdżą, jedyny minus to że nie ma ani jednego sklepu
Fajnie, taka cisza i spokój
U nas mąż wychował się w domu i teraz "dusi" się w bloku stąd nasza decyzja o budowie.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A mojego Emilka męczy ból brzuszka. tak się pręży żeby wypuścic gazy, że aż mi go szkoda. nie wiem czy to ja coś zjadłam, czy nie ma reguły.:confuse d:.chciał byc tylko noszony w pionie, a spał wtulony ciasno we mnie. Biedactwo. dobrze, że spał. A co polecacie na te gazy? rowerek, dociskanie nóżek do brzuszka, co jeszcze?może ja powinnam coś jeśc?

Na brzuszek suszarka, ciepłym strumieniem przez pieluszkę, najlepiej z daleka żeby nie poparzyć, u nas działa.
Też słyszałam o kompocie, ale u nas jakby zwiększył bóle

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
piękne to jest, prawda?
Oj, zazdroszczę budowy swojego domku A mnie się ząb ułamał
Cudowne
Ojej ząb, nieodbrze

U nas nocka super Jedna pobudka o 4 30 i druga przed chwilką, a teraz dalej śpi.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Sarenka

DOMINIK DZISIAJ KOŃCZY 2 MIESIĄCE

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-09-12 o 09:06

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 09:12   #2484
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sara ma dziś 12 tygodni

Stary 2011-09-12, 09:17   #2485
83monia
Zakorzenienie

A mi wczoraj dosc mocno baba przyrysowala samochod z tylu. mialam fuksa bo akurat sama zaparkowalam i bylam jeszcze w srodku to od razu spisalam dane, wzielam 300zl i w razie czego mam sie zglosic z faktura jak bedzie wiecej. wiec jade do lakiernika...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:32   #2486
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Ja od rana próbuję dodzwonić się i umówić moje dziecię na to przetykanie. W Katowicach termin na styczeń

U Nas weekend fajny. W sobotę oglądaliśmy walkę ze znajomymi, wczoraj byliśmy u teściów i na małych zakupach.
W nocy Domiś ładnie śpi, tylko przy usypianiu nadal jest wrzask.

Nerolka co kupiłaś mamie? Chwal się

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:34   #2487
wodaqua
Zadomowienie

Cześć Mamuśki!
Przepraszam, że nie piszę, ale tylko nadrabiam i nadrabiam, kiedy tylko mam okazję - z powodu pięknej pogody nie siedzimy w domu.
W sobotę pojechaliśmy do Giżycka, wczoraj u znajomych w ogrodzie przesiedzieliśmy cały dzień, dzisiaj zapowiada się też słoneczna pogoda, więc polecę na miasto. Muszę kupić Zosi czapeczkę jesienną, bo na kapelutki już za późno
Wcześniej lecimu na USG bioderek, więc proszę o kciuki
Zosia ma się dobrze, jednej nocy przespała nawet 8 h! Nie powiem co miałam się z cyckami z tej okazji. Dzisiaj mieliśmy najgorszą od urodzenia noc - mała zasnąć nie chciała po jedzeniu o 2, ale już u nas w łóżku było ok. Potem jednak kwękała i spała niespokojnie - chyba bączki ją męczyły, bo po kupie już było ok - po 6. Mnie męczyły sny w tym półśnie przy niej, takie że lepiej nie opowiadać. Scenariusz mogłabym napisać do jakiejś sensacji!
Wysypka z buziaczka nie schodzi niestety, chyba jednak zastosuję przepisany krem.
Miłego dnia życzę!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:37   #2488
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Melduje sie z moim spiochem (spi jeszcze od nocy), wczoraj maly skonczyl 2 tyg. Nie bylo mnie, bo mialam "pracowita" niedziele. Oto czym sie zajmowalam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6379.jpg (63,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6380.jpg (64,1 KB, 44 załadowań)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:40   #2489
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

U mnie po spokojnym weekendzie zapowiada się niespokojnym tydzień.
W niedzielę chrzciny Szymona, a my jeszcze w rosole
Muszę dzisiaj pomyśleć nad ubrankiem dla małego do chrztu, no i dla siebie i męża

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Aga jakie cudne zaproszenia!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:51   #2490
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
za miesiąc

Cytat:
DOMINIK DZISIAJ KOŃCZY 2 MIESIĄCE
za 2 miesiące

Cytat:
Sara ma dziś 12 tygodni
za 12 tygodni

Szymuś zaczął w sobotę 11 tydzień aż sama nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko leci
i wiecie co jestem z dnia na codzień bardziej zakochana w moim synu (o ile da się bardziej ) jest cudowny, uwielbiam do niego mówić i słyszeć odpowiedzi :d uwielbiam się do niego uśmiechać i patrzeć jak odpowiada uśmiechem jak śmieje się pełną buzią i wydaje przy tym takie śmieszne dzwięki, i tak jak dla Was -dla mnie Szymek jest ideałem
no to się uzewnętrzniłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości