Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 07:59   #2461
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Anabelita tak mi narobiłaś smaka po przeczytaniu Twojego posta, że na prawdę całą noc myślałam o nim. To faktycznie nie drogi, jak pójdę na badania to się przejdę też do Aldika.

A sylwester? TZ stwierdził, że bedziemy siedzieli w domu i pili picolo , a o północy przejdziemy sie pooglądać fajerwerki. Już ja to widzę, dla niego by to musiał być niezly wyczyn siedzieć w domu w taki dzień.. W ogole to znowu jestem na ścieżce wojennej z nim, więc ani mi sie sni na dzien dzisiejszy z nim spedzac sylwestra.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 08:07   #2462
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

cala noc nie spalam boli mnie prawy chyba jajnik albo miednica nie wiem az mi na noge promieniuje.. nie moge nogi postawic

my na sylwestra to chyba na bal maly bedzie mial 10 dni to z dziadkami zostanie ja 4 dni po zdjeciu szwow to polatamy

a tak w ogole to zima juz jest brrr

a boli Cie z tyłu ? Tzn plecy- dolny odcinek ? Jeśli tak to masz najprawdopodobniej rwę...

dzień dobry

My zaraz jedziemy z Mężusiem po łózko
miłego dnia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 08:31   #2463
uska000
Zadomowienie

Czubasku no wlasnie tez myslalam ze rwa ale plecy ani troche;/ tak tylko w pachwinie.. nie wiem czy isc do lekarza czy co;/

Zoska ciekawe czy Tzt da rade da Picolo, fajnie by bylo

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 08:48   #2464
zoskasamoska
Wtajemniczenie

uska no właśnie, coś mi się nie widzi, że w sylwestra będziemy siedzieli jedli i oglądali tv i popijali picolo. Na pewno ktoś przyjdzie złożyć życzenia czy cos, a potem to już z górki.. ehh , dobra nieważne

Ale dzisiaj już zimno u mnie, 6 stopni, a było ostatnimi dniami nawet 16
Stary 2011-11-12, 08:52   #2465
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
uska no właśnie, coś mi się nie widzi, że w sylwestra będziemy siedzieli jedli i oglądali tv i popijali picolo. Na pewno ktoś przyjdzie złożyć życzenia czy cos, a potem to już z górki.. ehh , dobra nieważne

Ale dzisiaj już zimno u mnie, 6 stopni, a było ostatnimi dniami nawet 16
ciekawe jak moj tzt przezyje pierwszego sylwestra w domu z malym placzycym dzieckiem popijajac mleko;p

mmasakra z ta pogoda bylo tak cieplo a nagle w nocy mroz

Stary 2011-11-12, 09:11   #2466
dph
Rozeznanie

Hej laski

Szybko się zamelduję bo idę sprzątać, wczoraj mieliśmy totalny dzień lenia :P też z domu nie wychodziliśmy A dziś idziemy do kumpeli i będzie większa imprezka - bardzo się cieszę bo dawno się nie widziałyśmy bo ona wyprowadziła się 200 km od nas. Także narka pa
Stary 2011-11-12, 10:07   #2467
uska000
Zadomowienie

mam 28 dni na napisanie mgra, wypranie i wyprasowanie rzeczy Igora, posprzatanie generalne domu przed urodzeniem, bo tzt tylko jak bede w szpitalu to posprzaa kurze podlogi i rozlozy lozeczko jak sie z tym ogarnac a sily coraz mniej;/

Stary 2011-11-12, 10:08   #2468
agawoo
Zakorzenienie

Byłam dziś rano w sklepie - masakra, znowu masa ludzi. Takich zapasów ludzie narobili, a dzisiaj znowu uderzyli na sklepy?
Zresztą niewiele w nich było (chciałam kupić parówki dla TZta bo ma zachcianki i nie było - dopiero mają dowieźć, muszę iść jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A co myslicie o tym wozku?
http://www.ebay.co.uk/itm/Pram-Pushc...item2a15138c96

Czubasek ale masz juz aresnal
Aga, wózeczek wygląda całkiem fajnie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
dostałam smsa od Mmoniki:

Hejka wiadomo co z agatkiem i inutil? ja nadal w szpitalu napewno do poniedziałku, w poniedziałek ordynator zadecyduje co dalej, dziś poszłam na chwilkę pochodzić sobie po korytarzu by rozprostować plecy i dostałam z✂✂✂kę od pielęgniarek ze mi nie wolno chodzić, jedyie do łazienki i to wszystko, mam totalny zakaz chodzenia a tego nie wiedziałam, bo nikt mi nic nie mówił, że mi nie wolno chodzić. Pozdrów dziewczyny , bardzo za wami tęsknie ,straszne tu nudy, trzymajcie się

trzymamy kciuki za Monię napisałam jej, że wszystkie ją pozdrawiamy

Trzymamy mocno kciuki, niech leży jak potrzeba, byleby maluszek siedział jeszcze w brzuszku

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No i wróciliśmy 4 godziny łażenia ale powolutku dlatego tak długo no i z przerwą na obiadek (zawsze w ikei coś szamamy )

Kupiliśmy wszystko co planowaliśmy + jeszcze kilak drobiazgów z poza listy ale to już nie dla dzidziolka

No to sie chwalę , kupiliśmy: Komodę+ wkłady z przegrudkami(tż jutro poskłada to pokarzę ), osłonki(gryzaki na łóżeczko), karnisz.
Zdj 1:
wanienka
okrycie kąpielowe
pojemniki na przewijak
zasłony
2x pościel,prześcieradła(mat erac, przewijak)
kołdra, poduszka
ochraniacz na materac
ochraniacz do łóżeczka
kocyk
ściereczki

Zdj 2
pudełka
lampka księżyc + na sufit
wieszaczki(przydadzą się tylko jak będzie Milenka na sukienusie )
ramki na zdjęcia
te dwa tyłeczki z ogonkami to wieszaczki, do przewijaka przykrece
tuba na pierdółki
2x zawieszki ze zwierzątkami
no i krokodyl, ale to chyba dla mnie bo tak mi sie podoba
Kasik, super zakupy
Ja do IKEI mam daleko niestety, ale muszę zapytać koleżanki czy nie będzie jechać (uzrądzają jeszcze mieszkanie), żeby mi kupiła tą lampkę

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

ciekawe czy ma to coś wspólnego z płcią maluszka
Ultra, a słodkie to na co jest?

Ufff.... skończę kakao i idę po te parówki, może już będą
A potem ogarnę trochę mieszkanie, bo koleżanka ma przyjść po południu

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-12 o 10:11
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:27   #2469
kasiahexe
Zadomowienie

dzien dobrek
u nas szaro i panuro ale chyba ciepło hihi

dzisiaj dzie wylegiwania sie w domciu bo brzusek boli
a wieczorkiem idziem na urodziny do córy znajomej

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

a czemu ciasto do pizzy robisz w maszynie? ja mam taki przepis, ze nie musi wyrastac bo odstawiam na 5 minut (wtedy kroję wszystkie składniki) i samo powiększa swoją objętosc dwukrotnie...
bo ja len jestem hihi
a moge prosic twój przepis na pizze

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Na po

Jak pizza wyszła? Moja była pyszna z salami.
pizza pyszna tylko moj maz ja troszke za długo w piekarniku trzymal
ja na pizze wrzucam wszystko co mam w lodowce

Cytat:

No to sie chwalę , kupiliśmy: Komodę+ wkłady z przegrudkami(tż jutro poskłada to pokarzę ), osłonki(gryzaki na łóżeczko), karnisz.
Zdj 1:
wanienka
okrycie kąpielowe
pojemniki na przewijak
zasłony
2x pościel,prześcieradła(mat erac, przewijak)
kołdra, poduszka
ochraniacz na materac
ochraniacz do łóżeczka
kocyk
ściereczki

Zdj 2
pudełka
lampka księżyc + na sufit
wieszaczki(przydadzą się tylko jak będzie Milenka na sukienusie )
ramki na zdjęcia
te dwa tyłeczki z ogonkami to wieszaczki, do przewijaka przykrece
tuba na pierdółki
2x zawieszki ze zwierzątkami
no i krokodyl, ale to chyba dla mnie bo tak mi sie podoba
piekne zakupy )))))

Cytat:
My gdyby nie to że w Irl mieszkamy to też byśmy nie zmieniali....ale korzystamy puki tu jesteśmy

No, na pewno niezły ubaw mieliście, fajnie tak się cofnąć i powspominać a jak jest to udokumentowane to już w ogóle

Jak sie ma w miarę dużą kartę w aparacie to spokojnie można kręcić

My sie tak dobrze na fotografowaniu nie znamy, ja po prostu lubię mieć dużo zdjeć i zawsze mi się wydawało ze z lustrzanką sobie nie poradzę, choć wiem że różnica w jakości zdjęć jest duża.
Ten co upatrzyliśmy ponoć robi w jakości lustrzanki i bez dodatkowych obiektywów działa automatycznie.Kolega kupił niedawno sony nex3 i jest bardzo zadowolony. A ten nex5n kręci w HD i dlatego go chcemy
Ja też mam nadzieję ze tż porobi zdjecia...ale chyba będzie musiał sie otrząsnąć najpierw po porodzie hehe....

Ten nasz wybrany to nie wiem czy jakiś mega ale chyba go kupimy
ja juz sama nie wiem bo sie malo na tym znam ale mój mezulek jest pasjonatem
i mówi ze na w miare dobra kamere*(tzn dostowsowana do naszych potrzeb) to te 2 tys wystrczy a jak bysmy chcieli nowy apart z dobra kamera to z 5 trzeba dac :/
nasz lustrznaka jest super uwielbiam jak ale jak to na lustrznake przystało duzzzzzzzzaaaaaaa i ciezka :/
mamy jeszcze jeden mały kompatowy i moj w tel mam 10ml pix ale dalej nie wiem hihi

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:37   #2470
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Czubasku no wlasnie tez myslalam ze rwa ale plecy ani troche;/ tak tylko w pachwinie.. nie wiem czy isc do lekarza czy co;/

Zoska ciekawe czy Tzt da rade da Picolo, fajnie by bylo
uska000 takie bóle w pachwinie to ja mam co jakiś czas,poboli i przejdzie,lekarz stwierdził że to się przygotowuje do porodu po prostu i tak może byc

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

dziewczyny kiedy pakujecie torbę do szpitala?bo mnie tak jakoś naszło żeby spakowac,chociaż wiem ,że jeszcze tyle czasu zostało,fenoterol odstawiam w 36 tyg to będzie jakoś 13-14 grudnia no i zależy od organizmu czy urodzę po 5 dniach czy normalnie w 40 tygodniu.
Wszystko już mam co potrzebne do szpitala więc myślę ,że problemu by domownicy nie mieli w razie czego hehehe
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:40   #2471
raqla
Raczkowanie

Witam przy kawce i serniczku od teściowej i jak zwykle muszę nadrobić prawie 10 stron
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:47   #2472
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam przy kawce i serniczku od teściowej i jak zwykle muszę nadrobić prawie 10 stron
o kurczę serniczek mniam mniam...

ja jutro mam teściów popołudniu i planujemy z mamuśką coś pysznego przygotowac.Napewno zrobimy dużą roladę schabowo serowo pieczarkową, parówki z serem i boczkiem,sałatkę gyrosa,leczo mamy w słoikach więc tylko kiełbaskę sie dokroi,a na słodko napewno będzie babka metrowiec czarno biała a to tego kawka cafe late( bo przecież od nich dostalismy dzbanek do ubijania mleczka i szklanki do tej kawki.Napewno coś jeszcze wymyślimy bo my z moją mamuśka uwielbiamy gotowac...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:22   #2473
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
uska000 takie bóle w pachwinie to ja mam co jakiś czas,poboli i przejdzie,lekarz stwierdził że to się przygotowuje do porodu po prostu i tak może byc

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

dziewczyny kiedy pakujecie torbę do szpitala?bo mnie tak jakoś naszło żeby spakowac,chociaż wiem ,że jeszcze tyle czasu zostało,fenoterol odstawiam w 36 tyg to będzie jakoś 13-14 grudnia no i zależy od organizmu czy urodzę po 5 dniach czy normalnie w 40 tygodniu.
Wszystko już mam co potrzebne do szpitala więc myślę ,że problemu by domownicy nie mieli w razie czego hehehe
Ja się jeszcze nie zamierzam pakować, może przed albo między świętami .. Chyba, że coś się będzie działo to wcześniej spakuję, ale na razie nie mam co No dobra, mam ręcznik i koszulę, którą dziś kupiłam

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
o kurczę serniczek mniam mniam...

ja jutro mam teściów popołudniu i planujemy z mamuśką coś pysznego przygotowac.Napewno zrobimy dużą roladę schabowo serowo pieczarkową, parówki z serem i boczkiem,sałatkę gyrosa,leczo mamy w słoikach więc tylko kiełbaskę sie dokroi,a na słodko napewno będzie babka metrowiec czarno biała a to tego kawka cafe late( bo przecież od nich dostalismy dzbanek do ubijania mleczka i szklanki do tej kawki.Napewno coś jeszcze wymyślimy bo my z moją mamuśka uwielbiamy gotowac...
Ja też mogę przyjść?? Proszę, proszę Przynajmniej na tą kawę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:43   #2474
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry kochane ja dzisiaj dzień lenia, TZ w pracy, córa wczoraj posprzątała po imprezie, więc jest porządeczek
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Powiem Wam newsa

Filip od tygodnia nie jest sam przygarnęliśmy rudo-czarno-białego kotka- Tzn. teść o tym zadecydował, bo tak mu się kot spodobał, że szok! nie przypuszczałam, że się zgodzi Dogadują się.

Filip się trochę boi małego/małej, ale bawią się, polują. Daję foto
Na razie nie wiadomo co to za płeć i czy się dogadają później... jak będzie to kot to nie wiem jak się zachowa po kastracji
śliczniutki
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Sto lat dla córci

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
4 h chyba nadrabiałam gaduły!

Ja się zbieram do pudła z powrotem, w week nic się nie dzieje, więc nie napiszę nic sensownego W pon się wsio okaże Trzymajcie się dziewczęta cieplutko!!!!!!
trzymaj się kochana i dawaj znac co i jak
Cytat:
Kamciurka[/B] moj tzt tez chcial Borysa ale zostal Igor
[B]

wrocilam od siostry i tzt zabral mnie na ogladanie auta przejechalam sie i jutro jedziemy zaplacic cudo wrzuce fotke jutro

ps. Igorowi tez sie podobal cala droge kopal
no do mnie tez ten Borys nie przemawia
gratuluje furki my też bedziemy kupowac ale jakos w styczniu, bo sprzedaliśmy we wrześniu i bujamy się moja biedroneczką (ford Ka)

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:44   #2475
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
i wszystkiego najlepszego dla córci

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Kamciurka ale to Twoja wina, że nie napisałaś 1 listopada, że córcia ma urodziny, więc życzenia od nas przekazuj jej dzisiaj[COLOR="Silver"]
dobrze
Cytat:
A co myslicie o tym wozku?
http://www.ebay.co.uk/itm/Pram-Pushc...item2a15138c96

Czubasek ale masz juz aresnal
wózek b. ładny, ale ten różowo panterkowy rozwalił mnie
Cytat:
Kamciurka wszystkiego najlepszego dla corci

Cytat:
No i wróciliśmy 4 godziny łażenia ale powolutku dlatego tak długo no i z przerwą na obiadek (zawsze w ikei coś szamamy )

Kupiliśmy wszystko co planowaliśmy + jeszcze kilak drobiazgów z poza listy ale to już nie dla dzidziolka
śliczne te zakupy, az mi się zachciało Ikei tez musze wyciągnąć TZ ale to w grudniu jakoś
Cytat:
czesc mamuski

cala noc nie spalam boli mnie prawy chyba jajnik albo miednica nie wiem az mi na noge promieniuje.. nie moge nogi postawic
oj kochana trzymaj się jakoś, już niedługo mnie ostatnio kręgosłup juz naparza, ale we wcześniejszych ciążach też tak miałam już na tym etapie, muszę sobie zrolowany ręcznik podkladać, ale to jak dłuzej pochodzę i obciążę kręgosłup.

Niki

Alex
Stary 2011-11-12, 11:44   #2476
uska000
Zadomowienie

o kawka mi tez sie taka marzy.. w czwartek jak bylam w carfourze to babka stala na promocji jacobs tossino i pilam latte carmelowe mniam
zobaczymy czy co z moim ekspresem z reklamacji jak oddadza kase to kupuje ten

tak, jak ja w domku to tu cisza jak makiem zasial.. wrrr

zjem sobie paczka za to i wypije zwykla rozpuszczalna..

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-12 o 11:55
Stary 2011-11-12, 12:09   #2477
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wy tak sobie kawke popijacie, ja jadę najczęściej na jakiejś mięcie, albo owocowych herbatach. Wczoraj wypiłam najzwyklejsze capucino i myślałam, ze odjadę. Cała się trzęsłam, taka nerwowa sie zrobiłam i od pewnego czasu mam tak po kawie dlatego staram sie nie pić, ani czarnej herbaty.

Brrr zimno dziewuszki..

Fajne zakupki niektóre porobiłyście, tez bym chciała juz cos pozamawiac przez neta. Spokojniej bym spała wiedząc, że już mam wyprawke
Stary 2011-11-12, 12:24   #2478
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wy tak sobie kawke popijacie, ja jadę najczęściej na jakiejś mięcie, albo owocowych herbatach. Wczoraj wypiłam najzwyklejsze capucino i myślałam, ze odjadę. Cała się trzęsłam, taka nerwowa sie zrobiłam i od pewnego czasu mam tak po kawie dlatego staram sie nie pić, ani czarnej herbaty.

Brrr zimno dziewuszki..

Fajne zakupki niektóre porobiłyście, tez bym chciała juz cos pozamawiac przez neta. Spokojniej bym spała wiedząc, że już mam wyprawke
a na kiedy Twoj tzt planuje rozpoczecie wyprawki?? bo powiem Ci ze ja jestem w 34 tyg i jak bym miala teraz zaczac to bym padla..nie mam nawet sily prac i prasowac tego;/;/

Kamciurka jaka kochana corcia posprzatala mi kregoslup odpuscil ale ta pachwin a i noga..;/

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-12 o 12:27
Stary 2011-11-12, 12:41   #2479
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

Sylwester.... hhihihi, my może na porodówce

kasikzaki super zakupy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 13:33   #2480
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc...
ale jestem dzis wnerwiona... wrrrrrrrrrrr byłam w tesco i mi sie tak humor popsuł ze az mis ie ryczec chciało... ;/
ludzie to pustaki i debile (przepraszam)
nie miałam duzo zakupow -moze z 8 szt wszystkiego (a w sklepie milion pińcet osób jakby wojna miała byc)... wiec szukam kasy z pierwszeństwem dla kobiet w cia,zy a tam kolejka az się zawijała (ale nie było w niej ani jednek kobiety w ciązy, ani jednego inwalidy, ani jednej osoby z małym dzieckiem) wiec zeby nie drażnic lwa stanęłam w kolejce obok bo była troszke mniejsza....
odwraca sie facet który stał przede mna- i mowi "niech pani idzie do kasy obok tam jest kasa pierwszeństwa" no to ja ze wiem ale i tak nikt nie przepusci"... na to on "to ja to PAni załatwie"-poleciał do kasjerki tej kasy pierwszeństwa (oznaczonej jak wół....) no i ona kazała mi podejśc... no wiec podeszłam(podziekowałam facetowi)... no i teksty jakie usłyszałam za od osób które stały za mną to az mnie wscieklizna brała.... normalnie same baby komentowały zeyb nie bylo wątpliwości i teksty typu "ja to dwa razy w ciązy bylam i sie nie wpychałam nigdy" albo "no tak a ja stoje i stoje a tu sobie bez kolejki wchodzą" (to tylko takie delikatniejsze teksty- az mi normalnie łzy w oczach staneły- generalnie jestem bojowa i normalnie bym tekst odpowiedni rzuciła ale teraz w ciazy mi się cos porypało i taka śluma ze mnie ze nic się nie odezwałam) KAsjerka mowi, ze to kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciązy, osob z małym dzieckiem i niepełnosprawnych....ale przeciez co to kogo obchodzi... za mną podszedł do taśmy facet o kulach to myślałam, ze go zlinczują...
wrrrr

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
dzien dobrek
u nas szaro i panuro ale chyba ciepło hihi

dzisiaj dzie wylegiwania sie w domciu bo brzusek boli
a wieczorkiem idziem na urodziny do córy znajomej

bo ja len jestem hihi
a moge prosic twój przepis na pizze
podam kochana ale jak zejdę do mamy to wezmę... bo niby go pamietam ale wolę nie namieszac
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Sylwester.... hhihihi, my może na porodówce

kasikzaki super zakupy
o nie nie.. junior ma zapowiedziane, ze do 2 stycznia ma siedziec w brzuchu

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2011-11-12 o 13:35
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:35   #2481
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a czy Ty masz może rodzinę w Rudzie Śląskiej ?? pytam z ciekawości

Nooo mam tzn. kuzynka z mężem tam mieszka, a właściwie mieszkała, bo się dowiedziałam, że się właśnie rozeszli a w lipcu mieli 2 lata po ślubie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:54   #2482
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej! A ja od rana byłam na zakupach, sprzątam, piorę i gotuję, dopiero usiadłam na chwilkę, a kręgosłup mi siada dzisiaj mamy gości, zaprosiliśmy dwie pary (moje dwie najbliższe koleżanki z liceum z partnerami). Więc chłopy będą piły wódeczekę, a babeczki zajadały się smakołykami Zrobiłam już sałatkę żydowską, jajka faszerowane pieczarkami i serem, sałatkę ze świeżych jarzyn (sałata, pomidor, szczypior, rzodkiewka + sos vinaigrette), a do tego upiekę pizzę i dorzucę przystawki (kanapki, chipsy, ogóreczki itd.)

No to odpoczywać idę, a potem zrobić coś ze sobą, naszykować pizzę i czekać na gości i na męża, bo jak zwykle remontuje nam domek

pozdrowionka

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:15   #2483
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
a na kiedy Twoj tzt planuje rozpoczecie wyprawki?? bo powiem Ci ze ja jestem w 34 tyg i jak bym miala teraz zaczac to bym padla..nie mam nawet sily prac i prasowac tego;/;/

Kamciurka jaka kochana corcia posprzatala mi kregoslup odpuscil ale ta pachwin a i noga..;/
no kochana kochana, chociaz nie powiem, odwalala troche kaszane, trzeba bylo za nia chodzic i palcem pokazywac ech dzieci
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc...
ale jestem dzis wnerwiona... wrrrrrrrrrrr byłam w tesco i mi sie tak humor popsuł ze az mis ie ryczec chciało... ;/
ludzie to pustaki i debile (przepraszam)
nie miałam duzo zakupow -moze z 8 szt wszystkiego (a w sklepie milion pińcet osób jakby wojna miała byc)... wiec szukam kasy z pierwszeństwem dla kobiet w cia,zy a tam kolejka az się zawijała (ale nie było w niej ani jednek kobiety w ciązy, ani jednego inwalidy, ani jednej osoby z małym dzieckiem) wiec zeby nie drażnic lwa stanęłam w kolejce obok bo była troszke mniejsza....
odwraca sie facet który stał przede mna- i mowi "niech pani idzie do kasy obok tam jest kasa pierwszeństwa" no to ja ze wiem ale i tak nikt nie przepusci"... na to on "to ja to PAni załatwie"-poleciał do kasjerki tej kasy pierwszeństwa (oznaczonej jak wół....) no i ona kazała mi podejśc... no wiec podeszłam(podziekowałam facetowi)... no i teksty jakie usłyszałam za od osób które stały za mną to az mnie wscieklizna brała.... normalnie same baby komentowały zeyb nie bylo wątpliwości i teksty typu "ja to dwa razy w ciązy bylam i sie nie wpychałam nigdy" albo "no tak a ja stoje i stoje a tu sobie bez kolejki wchodzą" (to tylko takie delikatniejsze teksty- az mi normalnie łzy w oczach staneły- generalnie jestem bojowa i normalnie bym tekst odpowiedni rzuciła ale teraz w ciazy mi się cos porypało i taka śluma ze mnie ze nic się nie odezwałam) KAsjerka mowi, ze to kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciązy, osob z małym dzieckiem i niepełnosprawnych....ale przeciez co to kogo obchodzi... za mną podszedł do taśmy facet o kulach to myślałam, ze go zlinczują...
wrrrr

podam kochana ale jak zejdę do mamy to wezmę... bo niby go pamietam ale wolę nie namieszac

o nie nie.. junior ma zapowiedziane, ze do 2 stycznia ma siedziec w brzuchu
Neska no niestety buractwo z niektorych tak wycieka, ze nic z tym nie zrobisz

Niki

Alex

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 14:17   #2484
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej! A ja od rana byłam na zakupach, sprzątam, piorę i gotuję, dopiero usiadłam na chwilkę, a kręgosłup mi siada dzisiaj mamy gości, zaprosiliśmy dwie pary (moje dwie najbliższe koleżanki z liceum z partnerami). Więc chłopy będą piły wódeczekę, a babeczki zajadały się smakołykami Zrobiłam już sałatkę żydowską, jajka faszerowane pieczarkami i serem, sałatkę ze świeżych jarzyn (sałata, pomidor, szczypior, rzodkiewka + sos vinaigrette), a do tego upiekę pizzę i dorzucę przystawki (kanapki, chipsy, ogóreczki itd.)

No to odpoczywać idę, a potem zrobić coś ze sobą, naszykować pizzę i czekać na gości i na męża, bo jak zwykle remontuje nam domek

pozdrowionka

mmm... też bym poszła na taką wyżerkę, ja ostatnio byłam w meblowym wypatrzyłam komodę dla małej, choć na allegro też kilka mi się podoba :

Komoda I
Komoda II
Komoda III
Komoda IV

Chciałabym coś praktycznego i niedużego no i fajnie jakby było w kolorze Olcha bo takie mamy wszystkie meble (i nasze i małego)
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-12, 14:20   #2485
uska000
Zadomowienie

Neska ciaza to nie choroba powinnas ustawic sie w kolejce gdzie stoi najwiecej ludzi i kazdy ma pelny wozek!! wqr*** mnie ta polska rzeczywistosc ;/

Kamciurka acha czyli to nie byla jej inicjatywa tylko wyrodna matka ja zagonila i jeszcze paluchem pokazywala bylam wczoraj we wro u siostry moglam wpasc pomodz corce ;p

Jak dla mnie komoda 2 jest najlepsza i cena tez rewelacja nie wiem czy sama jej nie kupie

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-12 o 14:23
Stary 2011-11-12, 14:26   #2486
MartuNiunia87
Rozeznanie

Moja rwa kulszowa nie daje spokoju, od wczoraj jest bardzo dokuczliwa... znalazłam wypowiedź położnej na temat rwy kulszowej a porodu SN.:

"....Rwa kulszowa nie jest wskazaniem do cięcia cesarskiego (aczkolwiek może być), a zwłaszcza wtedy gdy nie stwierdza się zmian zwyrodnieniowych (nie jest wynikiem schorzeń kręgosłupa). Sposob zakończenia ciąży będzie zależał od sytuacji w okresie okołoporodowym...."

Czyli generalnie to wcale nie jest takie sobie o ta cała rwa... ale kurcze ostatnio z moim chodzeniem to ciężko jak stara baba jakaś.. :/ a podobno poród przy rwie to masakra w sensie bólu... nie wiem raz już rodziłam (wtedy bez tej rwy całej) i jakoś nie wyobrażałam, że bardziej jeszcze może boleć... :/ bleh.. :P
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-12 o 14:29
Stary 2011-11-12, 14:27   #2487
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no kochana kochana, chociaz nie powiem, odwalala troche kaszane, trzeba bylo za nia chodzic i palcem pokazywac ech dzieci

Neska no niestety buractwo z niektorych tak wycieka, ze nic z tym nie zrobisz
Cytat:
Neska ciaza to nie choroba powinnas ustawic sie w kolejce gdzie stoi najwiecej ludzi i kazdy ma pelny wozek!! wqr*** mnie ta polska rzeczywistosc ;/

Kamciurka acha czyli to nie byla jej inicjatywa tylko wyrodna matka ja zagonila i jeszcze paluchem pokazywala bylam wczoraj we wro u siostry moglam wpasc pomodz corce ;p

Jak dla mnie komoda 2 jest najlepsza i cena tez rewelacja nie wiem czy sama jej nie kupie
no...
dobrze, że mnie nie zlali w tej kolejce... o tym niepełnosprawnym ffacecie nie wspominając..

dom posprzątany.....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:33   #2488
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

heh Właśnie mam taką upatrzoną w BRW, moja mam ma taką samą, tylko że tam ona jest z 4 szufladami ale tymi więszymi - ta u mnie oznaczona jako komoda II ma 3 większe i 2 mniejsze te górne, a ta od mojej mamy z BRW ma tylko te 4 ale same duże i dość pojemne są bo oglądałam ją dokładnie
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-12, 14:36   #2489
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

hehehe ze swojej inicjatywy to ona tylko je i załatwia się

nie no nie jest aż tak źle, czasem coś zrobi od siebie, ale czasem muszę ja o dosłownie wszystko prosić, mało tego chodzić po kilka razy i prosić ostatnio już się wkurzyłam i powiedziałam, że będę robiła tak samo jak ona mnie będzie o coś prosiła, może zadziała

aaa Uska następny raz daj znać jak będziesz we Wro, no spałuję Cie, że byłaś a ja taki głąb że zapomniałam że Twoja siostra z Wro, spotkałybyśmy się :pała:

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-11-12 o 14:49
Stary 2011-11-12, 14:46   #2490
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
heh Właśnie mam taką upatrzoną w BRW, moja mam ma taką samą, tylko że tam ona jest z 4 szufladami ale tymi więszymi - ta u mnie oznaczona jako komoda II ma 3 większe i 2 mniejsze te górne, a ta od mojej mamy z BRW ma tylko te 4 ale same duże i dość pojemne są bo oglądałam ją dokładnie
hmm a cena?? ja zawsze sie cena sugeruje;p tej niestety nie kupie bo tam gdzie chcialam ja postawic mam 65cm;/;/

szukam zamykanego regalu z polkami/szafy z polkami szerokosc 50cm kolor ciemny reszta niewazna nie widzialysce gdzies tanio??:P

musze isc do mamy kota nakarmic ;/ brr zimno

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości