Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 12:08   #2401
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Martuniunia Super miś to włochate to przyklejone??

Alex - Aleksander czy po prostu Alex?
Tak to przyklejone jest klejem :P dokładnie to kołnierzyk od kurtki mojego wujka :P bo mi się nie podobał ten włochacz i odpiął go.. więc teraz przynjamniej fajny z niego Miś :P

Alex - Może być Alex, Aleksander, Alexy, kiedyś za czasów gimnazjum i sięto imię strasznie podobało !! teraz też ok, chrześniak mojego TŻ nazywa się Alex (przez "x") a mieszkają tu w Pl i nazwisko mamy napawdę polskie, takie, że w anglii to biedacy by nie przeczytali - mamy "rz" i "cz" w środku także ciężko :P i tak dziwnie, ale szwagier ma takie pomysły na takie imiona, na początku chciał Doriana , potem wymyślił Alex, teraz jak 2 syn miał być to chciał Max (nie Maksymilian tylko "Max") ale szwagierka postawiła na Igora

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
a to o takim numerze nie slyszalam jak mi synus cos takiego wywinie, to mu ten kawalek pepowiny przykleje miedzy nogi

dziekuje w imieniu córci po prostu Alex chciał jeszcze Borysa, ale już w ogóle mi się nie podoba

O widzę, że twój TŻ ma podobny gust do mojego szwagra oni tez Borysa albo Bruno brali pod uwagę
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 12:08   #2402
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki
Zrobiłam sobie kaszę manną na mleku i mam nadzieje ze mój żołądek to przyjmie. Wczorajsze poranne żyganko nie było ostatnim bo kolacja też długo się nie utrzymała, całą noc później się męczyłam....wrrr....

ale i tak nic mi dzisiaj nie popsuje humoru bo dziś dzień Ikei

[...]
A Wy jak?? też macie zamiar "pstrykać" na każdym kroku maluszka?? Ja bym bardzo chciała mieć dużo zdjęć
Udanych łowów w IKEI

Ja będę chciała mieć duuużo zdjęć Na wymianę aparatu nas nie stać, ale nasza cyfróweczka robi jako-takie zdjęcia, więc powinna na początek wystarczyć

Ewula, ja na razie nic z tych produktó kupować nie będę, bo nie wiem, co mi się przyda (chciałabym karmić piersią).

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 12:11   #2403
MartuNiunia87
Rozeznanie

Laktatror - mam z poprzedniej ciąży

Podgzewacz - myślałam o kupnie, ale zobaczę jak mi pójdzie z karmieniem itd., zawsze można dokupić

Starylizator? - może dobra rzecz jak ma się typowego butelkowca, choć mój synek nim był i dawałam radę bez niego - wrzątek, garnek i heja
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-11, 12:19   #2404
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry dziewuszki
My dzisiaj wyprawiamy córci urodziny 12 i będzie torcik i różne pyszności

a wiesz co tam problem jest w tym, że on jest po rozwodzie i ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, dzieci 15 i 14 lat i są takie, że dzwonia do niego jak czegoś potrzebują, a tak to wiecie... takie rozpieszzczone strasznie... Ta moja koleżanka zła, bo on wszystkie ich plany zmienia pod wpływem tych dzieciaków, np. ostatnio mieli mieć te dzieci u siebie w sobote, a w niedziele jechać na zakupy dla ich synusia w brzucholu , a dzieci zadzwoniły ze nie przyjadą w sobote bo im się nie chce, tylko w niedziele i on powiedział tej mojej koleżance, że nici z zakupów w niedziele, bo dzieci będą, tak jak by ich plany nic się nie liczyły i ona się o to non stop wścieka, bo takie sytuacje są często, a on jest stawia warunek, że ma zmienić nastawienie do jego dzieci o i taki klops

ojej ale numer, u mnie z 5 lekarzy potwierdzilo chłopaka, bo ja non stop po IP latałam i co lekarz inny na dyżurze to potwierdzał, no i w szpitalu potem jak leżałam to to samo, więc mam nadzieję, że u mnie się to nie zmieni.

aaaa i TZ już wymyślił sobie imię dla syna (pozostawiłam mu wolny wybór ) i będzie Alex
Kamciurka, nieźle z tą koleżanką .. co to znaczy, że ona ma zmienić nastawienie? A może tak on by zmienił nastawienie do niej?
Inna sprawa, że dzieci są dla tego faceta ważne i tego kwestionować nie można, ale skoro założył nową rodzinę to z nią powinien się jednak liczyć ... Eh, trudna sytuacja .....

Cytat:
a to o takim numerze nie slyszalam jak mi synus cos takiego wywinie, to mu ten kawalek pepowiny przykleje miedzy nogi

dziekuje w imieniu córci po prostu Alex chciał jeszcze Borysa, ale już w ogóle mi się nie podoba
Borys niet

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hehe ja TZtowi powiedziałam ze po skończeniu karmienia (zamierzam wócic do pracy i przestac wtedy karmic) pierwsze co robię to piję całą butelkę czerwonego wina hehe jak alkoholik ale ja całą ciążę ani kropelki a winko uwielbiam
Neska, ty po tak długim okresie abstynencji od samego zapachu wina będziesz pijana, a co tu dopiero mówić o wypiciu butelki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 12:26   #2405
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki

A Wy jak?? też macie zamiar "pstrykać" na każdym kroku maluszka?? Ja bym bardzo chciała mieć dużo zdjęć
hehe to samo z siebie tak wychodzi, ja mam meeeega wiele zdjęć synka od pierwszych minut jego życia - niemożliwa pamiątka, a filmiki? super, jak ost oglądaliśmy nie mogliśmy ze śmiechu - niemożliwe jak ten czas leci, szwagierka ma nawet zdjęcia swojego młodszego synka z porodu, od razu jak go wyciągneli jeszcze z pępowiną itd..

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
hehe ja TZtowi powiedziałam ze po skończeniu karmienia (zamierzam wócic do pracy i przestac wtedy karmic) pierwsze co robię to piję całą butelkę czerwonego wina hehe jak alkoholik ale ja całą ciążę ani kropelki a winko uwielbiam

hahaahaha ja podobnie TŻ mówi, że na ostatnie walentynki kupił mi paczkę rafaello i moje ulubione winko, w tym roku powiedział, że kupi mi najwyżej 2 paczki Rafaello - a ja mówie, że nie wino też może kupić, poczeka aż skończę karmić a wtedy chyba je na ex walnę i będę leżeć i spiewać !! :P mmmm tak mnie czasem korci na dobre piwko z soczkiem... ale niet!! w ciąży nie tknęłam nawet łyka % !! choć moja mama mówi, że jak była ze mną w ciąży to miałą straszną ochotę na piwo. i że czasem się napiła pół szklaneczki a ja na to "no i widzisz co teraz zemnie wyrosło?? ja wolę nie ryzykować" hehe
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-11, 12:32   #2406
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

mciurko
Cytat:
dzieki w imieniu córci, ale my dzisiaj tylko wyprawiamy urodziny ma 01 listopada
a nie mozesz wykąpciać się w wannie?

przy skracającej szyjce to raczej nie bo to o orgazm chyba chodzi, zeby skurczy nie było

kochana ja wg. OM mialam 26 a ciaza na 28 powiedzial, ze trzeba to kontrolowac i tyle, ze wszystko w granicach normy, jesli jest ok. 2 tygodni

oj taaaaaaaaaaaaaak
+

kamciurko: Ja uwielbiam wylegiwać sie w ciepłej wodzie, w ciązy to niewskazane. teraz tylko prysznic
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 12:43   #2407
*Agatek*
Zakorzenienie

31 stron... powariowały!

Gratuluję wszystkim udanych wizyt

Likas nadal nie doczytałam ile Twój hipcio ma kg i ile masz tyg ciąży Mój 1267 w 30 tyg.

Cytat:
hej dziewuszyska SIWY DYM

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek pokaż jak wygląda ta tiny love
http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...911281601.html
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a ja akurat w ciazy mam smaki na te owoce i je wciaż wcinam, oczywiście nie kilogramami dziennie, ale sporo nie dajmy się zwariować
no ale ja nie pisałam, żeby w ogóle nie jeść, tylko jeść z umiarem of kors
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja jem ile wlezie bo jak zaczne karmic to nic mi nie wolno będzie, jakoś nie chce mi się wierzyć że dziecko mogę uczulić.
orzeszki ziemne uczulają też nie można zbyt wielkich ilości jeść ja jem częściej włoskie/laskowe
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sądzicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/bright-starts-loze...907514170.html trochę drogie :/ ale fajnie się prezentuje
ładne, ale wymiary- masakra. Łóżeczko dobre na rok? Dziecko się rodzi rozmiaru około 60 cm, a łóżeczko tylko 40 cm dłuższe? o niee, to nie dla mnie 120x60 musi być
Lepsze są z coneco moim zdaniem większe- a przewijakie lepsze, stabilniejsze i sztywne.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
c
oj to Agatek bez neta to juz tylko czosnek jejh zostal aa jutro A. przyjezdza to pewnie leci z depilatorem i rozstepy na tylku rozscira trzeba bedzie jutro eska napisac o relacje z przyjazdu
ooo taaaaaak czosnek jadłam rano w pt, myłam zęby, a skubany A. wyczuł o 3 w nocy w sobotę ale i tak mnie całował

Mówił, że: "wiesz Agata... nie obraź się, bo to co powiem to jest na plus- te dodatkowe kg dodają uroku i mnie bardziej kręcisz" ale rozstępami mnie nie pocieszył pytał czy smaruję, a ja nie, że nie sądziłam, że na dupie mi wyskoczą i mnie zjechał, żebym potem nie płakała, jak się będę chciała w bikini pokazać

Pearl ale masz tam z teściami siwy dym dobrze, że sobie nie dajesz Walcz o swoje i dowidzenia Ciekawe czy tż będzie taki mądry jak przeliczy ile będzie musiał dawać na malucha i mieszkanie i życie bez pomocy rodziców...

magda1804 to jest pewna, że tata ma kogoś na boku? Może się spytaj wprost i z nim pogadaj, dlaczemu?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 12:44   #2408
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

anankee to kicha z tym kolanem. U mnie z chcicą w zupełnie drugą stronę, moje libido na poziomie -1 mam nadzieję, że potem przejdzie.
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko: Jak mi robili USG w szpitalu, lekarz mi powiedział, że wg OM ciąża ma 28 tyg. Wg USG 27. Czy któraś z Was też tak ma??? Chodzi mi tylko co na to wasi gin... ??
u mnie od począteku z usg wychodzi mały o około 2 tygodnie starszy. Ale lekarz mówił, że przy takiej różnicy nie patrzeć na to tylko na termin OM. I że jak wszystko jest w normie i wszystkie pomiary wychodzą większe to ok
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Tak to przyklejone jest klejem :P dokładnie to kołnierzyk od kurtki mojego wujka :P bo mi się nie podobał ten włochacz i odpiął go.. więc teraz przynjamniej fajny z niego Miś :P

Alex - Może być Alex, Aleksander, Alexy, kiedyś za czasów gimnazjum i sięto imię strasznie podobało !! teraz też ok, chrześniak mojego TŻ nazywa się Alex (przez "x") a mieszkają tu w Pl i nazwisko mamy napawdę polskie, takie, że w anglii to biedacy by nie przeczytali - mamy "rz" i "cz" w środku także ciężko :P i tak dziwnie, ale szwagier ma takie pomysły na takie imiona, na początku chciał Doriana , potem wymyślił Alex, teraz jak 2 syn miał być to chciał Max (nie Maksymilian tylko "Max") ale szwagierka postawiła na Igora

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

O widzę, że twój TŻ ma podobny gust do mojego szwagra oni tez Borysa albo Bruno brali pod uwagę
heh, fajowy misio

mojemu tż też Bruno się podobał, dla mnie za bardzo... wyszukane chyba. Na razie jest Aleksander (Olek), Konrad albo Julian na tapecie (to ostatnie to moja propozycja a tż niekoniecznie się podoba)
Stary 2011-11-11, 13:23   #2409
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
anankee to kicha z tym kolanem. U mnie z chcicą w zupełnie drugą stronę, moje libido na poziomie -1 mam nadzieję, że potem przejdzie.

u mnie od począteku z usg wychodzi mały o około 2 tygodnie starszy. Ale lekarz mówił, że przy takiej różnicy nie patrzeć na to tylko na termin OM. I że jak wszystko jest w normie i wszystkie pomiary wychodzą większe to ok

heh, fajowy misio

mojemu tż też Bruno się podobał, dla mnie za bardzo... wyszukane chyba. Na razie jest Aleksander (Olek), Konrad albo Julian na tapecie (to ostatnie to moja propozycja a tż niekoniecznie się podoba)
u mnie dzidziol wychodzi z usg młodszy ale to jest różnica 2-3 dni

Julian piękne. u nas miał być Julianek, Staś albo Franek a jest Hania imam nadzieję że jej nic nie wyrośnie bo mam większość ciuchów różowych :d

Dzis zrobiłam z nimi porządek. Mam takei ciuszki (0-3 miesiące)
43 kaftaniki
17 śpioszków
37 Body
22 takie spodenki z zakrytymi stópkami, nie wiem jak to się fachowo nazywa
i 10 sukieneczek
to takie główne

zaraz do mnie przyjdą koleżanki : idę się wykąpac, jak zdążę to was nadrobię

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 13:45   #2410
anankee
Rozeznanie

43 kaftaniki i 37 body ło matko!!!! trojaczki mogłabyś ubrać

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 13:48   #2411
*Agatek*
Zakorzenienie

Jeszcze 22 strony...

Doszła wczoraj paczka- niespodzianka loveli Czapka z napisem, rękawiczki-niedrapki i mleczko do zmiękczania tkanin.

Pearl
młody Ci się oświadczył???

Aga dobrze, że skurcze przeszły!!

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Właśnie weszłam do domku i zjadłam obiadek.
Byłam dziś na... TORTURACH GLUKOZOWYCH
oo jaaaaaaaaaaaaaa, następna! WSPÓŁCZUJĘ!!! wiem, jakie to ciężkie, bo ja już 4x miałam robioną(2 razy po 5 min haft), wczoraj- ale dałam radę... pół cytryny, 250 ml, zatkałam nos- ZATKAJ- TO POMAGA NAPRAWDĘ! i poleciało. Maluch strasznie zdrażniony, walił jak oszalały, cały czas gule widziałam szok normalnie! I po obciążeniu miałam 123
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
pochwale się wam trochę
dostałam dziś pierścionek zaręczynowy
śliczny z 9 brylancikami
wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJĘ!! no to sex pewnie był
Wybacz, jestem biedna, dostatnio nie przeorana
PIERŚCIONEK mega!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
a Agaton pewnie z mężem szaleje bo chyba w ten weekend mial byc?
taaa, był i wyjechał we wt teraz chyba będzie dopiero w święta
Szaleć nie szaleliśmy zbytnio dużo i czuję się niezaspokojona...
Cytat:
a ciekawe czy seksi lekarze też są
oooo taaaaaaaaaak!!!!!!!! wczoraj na obchodzie był taki mega sexi (znałam go z widzenia ) i ten zapach jak wyszedł........ ahh młodziutki- a ja taka nieuczesana i nieumalowana byłam...

Stary 2011-11-11, 13:48   #2412
*Agatek*
Zakorzenienie

7.11 wróciłam do pierdla Usłyszałam pokój '2' to se pomyslałam 'ale fajnie! tv jest tam źle ustawiony i za 6 zł/24 h tv jest' ale jak weszłam to do pokoju, pogadałam z laskami to po 3h stwierdziłam, że są denne, nudne i zżyte z sobą Na szczęście jednej się szybko pozbyłam, bo było u niej oki i wychodziła, druga dziś w nocy urodziła, Ale z 1 jeszcze siedzę

"nie masuj brzucha bo przedwcześnie urodzisz!" mnie 19stolatka poucza się wkurzyłam i jej powiedziałam co myślę.
"w ciąży nie można depilatorem się golić" mówię, że bikini nie, bo może wywołać skurcze, ale nogi? nie mam żylaków, gin mnie uspokajał, że pierwsze słyszy o żylakach przez depilator

Oglądamy HD3D "to nie jest śmieszny program. Lepszy był Majewski, nie lubie tego mongoła" i w ogóle takie teksty.
W ogóle się nie odzywam do niej w tym pokoju bo nie mam o czym z nią rozmawiać. Niby przeszła swoje bo wpadła-poroniła-ślub i następne dziecko i uważa się, że wie lepiej ode mnie i jest bardziej doświadczona jak mówię cokolwiek, to nie przyjmuje tego do wiadomości, dopiero jak ktoś to powtórzy po mnie to "taaak??? a to nawet nie wiedziałam!" działa mi na nerwy 'nie zamykaj drzwi bo gorąco' to jej mówię, że mi wieje i zamykam. Nie odzywa się do mnie i często wychodzi z pokoju. A ja tam twardo się trzymam nie będzie mi gówniara na głowę wchodzić nie dam se!

Stary 2011-11-11, 14:06   #2413
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

kurcze tez mam klopoty z kolanem,teraz nabieram masy i czuje ostro w dodatku mam prace chodzaca-tragedia

zrobilam wizyte na 8 grudnia na 4D scan zobaczymy czy plec sie potwierdzi
bede juz na macierzynskim to tez i pobadaja czy wszystko ok a pozniej to juz tylko do porodu czekac.
Wylicytiwalam wczoraj bujak dla dziecka i laska.....mi oddala kase bo za malo,a bylam jedynym licytujacym
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 14:11   #2414
*Agatek*
Zakorzenienie

A w ogóle w pon na obchodzie wieczorem sugeruje sexi lekarzowi że może morfo i mocz mi zaleci badanka, bo dawno nie miałam on tak oczywiście No i ja mądra najadłam się winogron wieczorem (a bo ja wiedziałam, że w moczu wyjdzie )i wyszedł podwyższony cukier w moczu(a morfo ok)
We śr mówi mi mój Gin, że prawdopodobnie wyjdę, ale przypomniał sobie o cukrze w moczu ekstra! W czw na obchodzie pytam się czy może siki weroniki powtórzymy, a on: "to nic nie da, zrobimy powtórkę krzywej glikemii" nogi się mi ugięły i se pomyślałam o haftowaniach nie jadłam nic słodkiego w śr od godziny 12, wieczorkiem jogurt light, piłam dużo wody z biedrony cytrynowej- która ma w sobie trochę cukru, ale co tam, bezsmakowej nie wypiję no i o 8 zaczęłam działać i piszczeć, że katuję swe dziecię ale dzielnie wypiłam na 3 razy w minetka osiem i 10 rano drugie pobranko, dałam radę także chyba z glukozą dadzą mi spokój mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
MissZuzia tż twój kochany że Cię wziął
ooo taaaaaaaaaaaaak
mój mnie weźmie po porodzie

Monia przykro, że poszłaś do szpitala- ale to dla dobra maluszka! Jak Ci dali sterdydy i masz takie rozwarcie, to... długo nie potrzymają- chyba, że się cofnie... u nas wczoraj dziewczynę wzięli w 36 tyg, 2 cm rozwarcia od 2 miesięcy... i dziecko dobrze nie ułożone... pojechała na cesarkę. Ale tuli już maluszka i jest w 7 niebie!!!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Inutil dopiero niedawno dotarła na oddział. Jest teraz pod kroplówką. Miała robione KTG, na którym wyszły jakieś skurcze. Nastraszyli ją, że mogą prowadzić do przedwczesnego porodu... . Ma uważać na siebie i odpoczywać. Pozdrawia Wszystkie.
ojej jak słyszę co po kolei z nas się dzieje to gorąco od razu mi się robi
Trzymaj się dzielnie i leż!!!

Stary 2011-11-11, 14:22   #2415
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie i Brzusie. Ufff weekend. Wreszcie. Już mi trochę ciężko chodzić z tym bądziołkiem do pracy, ale jeszcze tylko dwa tygodnie, dam radę. Lecę ponadrabiać, a troche się tego znów uzbierało
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 14:33   #2416
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hehe to samo z siebie tak wychodzi, ja mam meeeega wiele zdjęć synka od pierwszych minut jego życia - niemożliwa pamiątka, a filmiki? super, jak ost oglądaliśmy nie mogliśmy ze śmiechu - niemożliwe jak ten czas leci, szwagierka ma nawet zdjęcia swojego młodszego synka z porodu, od razu jak go wyciągneli jeszcze z pępowiną itd..

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

hahaahaha ja podobnie TŻ mówi, że na ostatnie walentynki kupił mi paczkę rafaello i moje ulubione winko, w tym roku powiedział, że kupi mi najwyżej 2 paczki Rafaello - a ja mówie, że nie wino też może kupić, poczeka aż skończę karmić a wtedy chyba je na ex walnę i będę leżeć i spiewać !! :P mmmm tak mnie czasem korci na dobre piwko z soczkiem... ale niet!! w ciąży nie tknęłam nawet łyka % !! choć moja mama mówi, że jak była ze mną w ciąży to miałą straszną ochotę na piwo. i że czasem się napiła pół szklaneczki a ja na to "no i widzisz co teraz zemnie wyrosło?? ja wolę nie ryzykować" hehe
Ja tez marze o lampce czerwonego wina,raczej o butelce,w czasie calej ciazy wypilam lyka szampana na slubie kuzynki i troche mialam potem wyrzuty sumienia...
Stary 2011-11-11, 14:36   #2417
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja dziś nie spałam do 4, a synek wstał o 7.. Pół nocy bolał mnie żołądek...:conf used:
Potem mi się ciasto dla brata ścięło, a miało być prezentem, a na drugie nie mam składników, a sklepy zamknięte...

Zły coś mam dzień
Liczą się chęci,powiedz że się starałaś

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Mamuski,kupujecie laktator,podgrzewacz do butelek czy sterylizator do butelek,czy to raczej zbedne rzeczy?
Ja laktator mam ręczny po siostrze canpola,ale ona nie była z nigo zadowolona,wiec jak mnie wkurzy a będzie potrzebny to kupię inny,a reszty nie zamierzam kupować
Cytat:

Kurcze a mi dalej niedobrze....nie wiem co sie dzieje........odbija mi sie tą kaszą i nie wiem czy nie

Może herbata miętowa pomoże??
Mi w miarę na początku pomagały migdały ,więc jak masz to spróbuj,albo colę ,ale mi bardziej gazowana pomagała niż odgazowana

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja ok choć ostatnio bardzo zaczyna brakować mi sexiku, zastanawiam się czy mogę sama się obsłużyć, ale chyba też nie bardzo hiehie....
kurcze od półtora roku nie prowadzę normalnego życia erotycznego, bo od kwietnia 2010 ciąża z Emi, strach bo to pierwsze dziecko, potem problemy z szyjką, szpital, poród, połóg, potem to zupełny brak chęci i zmęczenie fizyczne, poza tym totalny brak poślizgu tam i ból jakbym była dziewicą, potem może z 5 razy i znowu ciąża, plamienia na początku, teraz pessar, więc też posucha.....
jak urodzę i się wygoję to wreszcie sobie ulżę
/uuu to nie poszalałaś sobie biedna

Cytat:
43 kaftaniki
17 śpioszków
37 Body
i 10 sukieneczek
to takie główne
Ło matko zaszalałaś
Dobrze ciężaróweczko ze juz wyszłaś ,a u Ciebie Agatek już bliżej niż dalej

Ja napiłam się ze 2-3 razy po 2 łyki piwa np redsa i nie boję sie ze taka ilość zaszkodzi,ale jak już będę mogła pić to mam sheridana z ostatnich urodzin i zamierzam go obalić z mamusią i siostrą
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-11-11 o 14:38
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 14:37   #2418
ewula83
Rozeznanie

Ja jak sie gole tam na dole to macham na slepo,nie wiem jak to wyglada,ale gin sie nie smieje to chyba nie jest tak zleA na sex to w ogole nie mam ochoty.

Czubasek niezly zbior ciuszkow.
Stary 2011-11-11, 14:38   #2419
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mamuski,kupujecie laktator,podgrzewacz do butelek czy sterylizator do butelek,czy to raczej zbedne rzeczy?
Sterylizatora i podgrzewacza nie kupię.
Chyba kupię laktator. Niby można poczekać z tym do porodu, ale chyba wolę teraz znaleźć jakąś fajną okazję na allegro niż potem przepłacić w sklepie Najwyżej odsprzedam

Cytat:
Ja też chcę mieć dużo zdjęć Maluszka Mamy aparat, który robi fajne zdjęcia, więc na pewno nie będziemy kupowali nowego Z kamerką to nie wiem, czy będziemy kupować, czy wykorzystamy tą w aparacie.

Cytat:
a wiesz co tam problem jest w tym, że on jest po rozwodzie i ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, dzieci 15 i 14 lat i są takie, że dzwonia do niego jak czegoś potrzebują, a tak to wiecie... takie rozpieszzczone strasznie... Ta moja koleżanka zła, bo on wszystkie ich plany zmienia pod wpływem tych dzieciaków, np. ostatnio mieli mieć te dzieci u siebie w sobote, a w niedziele jechać na zakupy dla ich synusia w brzucholu , a dzieci zadzwoniły ze nie przyjadą w sobote bo im się nie chce, tylko w niedziele i on powiedział tej mojej koleżance, że nici z zakupów w niedziele, bo dzieci będą, tak jak by ich plany nic się nie liczyły i ona się o to non stop wścieka, bo takie sytuacje są często, a on jest stawia warunek, że ma zmienić nastawienie do jego dzieci o i taki klops
Trudna sytuacja :/ Dlatego chyba nigdy nie chciałabym być z facetem, który ma dzieci z inną kobietą... Facet jest w ciężkiej sytuacji, bo z jednej strony będzie miał małe dziecko i powinien pomagać swojej nowej kobiecie, a z drugiej strony są dzieci z poprzedniego związku a on na pewno nie chce, żeby poczuły się odtrącone :/

Fajnie, że Cię wypuścili chociaż na jeden dzień
Tą karuzelkę już kupiłaś? Fajna?
Współczuję Ci tej ostatniej dziewczyny z sali :/ Nie znoszę jak mnie ktoś poucza, a tutaj jeszcze musisz przebywać z nią non stop. Porażka :/

Cytat:
43 kaftaniki
17 śpioszków
37 Body
i 10 sukieneczek
to takie główne
Sklep możesz otworzyć z takim asortymentem

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Wylicytiwalam wczoraj bujak dla dziecka i laska.....mi oddala kase bo za malo,a bylam jedynym licytujacym
Wystaw jej negatywa! Jak chciała za wyższą cenę sprzedać, to mogła od razu licytację rozpocząć od wyższej kwoty, albo ustawić cenę minimalną!
Ja ostatnio pisałam do gościa o laktator. Niby cena od 50 zł, dopiero później zauważyłam, że miał jakąś cenę minimalną ustawioną. Patrzyłam w jakiej cenie sprzedawały się laktatory tej firmy używane i wyszło, że koło 60-70zł. No to piszę do niego, czy może wcześniej zakończyć aukcję. On od razu, że tak i... ustawił opcję Kup teraz na kwotę 180 zł Niby nie dogadaliśmy ceny, ale ręce mi opadły jak zobaczyłam tą cenę. Aukcja mu się w końcu wczoraj skończyła i oczywiście nie uzyskał ceny minimalnej.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 14:44   #2420
*Agatek*
Zakorzenienie

Ok, nadrobiłam 31 stron

Dziękuję za troskę, smsy, pamięć wsparcie i w ogóle dla każdej z osobna!! Kochane jesteście!

Dziewczyny ale mi się maluch napina ostatnio, z 5 cm nad pępkiem wystawia chyba dupsko twarde duże pole! i leje go po tym tyłku a na ktg położne budzą malucha naciskając brzuch- działa też go budzę, żeby kopało na ktg, jest lepiej jak kopie + zapis tętna
Teraz się wypchnęło i mam caaały brzuch twardy- macam i czuję, że się dziecie wypięło, ale go tam pukam a ono nic, dobrze w takiej pozycji mu tam
Cytat:

*Agatek*
dobrze, że glukoza ok i mam nadzieję, że po tej przepustce to tylko formalność i Cię wypuszczą do domu ale rozumiem, że miss patologii nadal jesteś
miss to jest moja koleżanka z pokoju pouczająca mnie leży tam 2 tyg i myśli, że rządzi ale dziś malnęłam oko przed wyjazdem co by się mnie kot nie wystraszył ale jakoś tak się nie pindruję jak wcześniej- nie takie towarzystwo nie śmieję się tam, bo nie ma z kim, z czego... laski mnie jakoś zniechęciły...

kasikzaki ale JAJA Przed wczoraj wróciła mojej znajomej koleżanka, która miała termin na 5.11. Wczoraj w nocy odeszły jej wody, o 13- 14 poszła rodzić, miała być na 100000% DZIEWCZYNKA! Urodził się wczoraj... chłopiec! wszyscy są w szoku!!
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
cały Agatek

No tak, bo ktg się psuło 2x położna wracała i jeszcze raz, bo kartka nie wychodziła i skończyłam ktg koło 14.15 a wtedy wszyscy lekarze zabrali manatki i poszli do domu a ja bidna sama zostałam i nie miał mnie kto wypisać

A dzisiaj się pytam, czy mnie wypisze, a on, że na przepustkę, a o 19 powrót na oddział, w pon znów usg, zobaczą ile przytyło i wtedy pomyślą nastawiam się, że next time wrócę tam i będę do samego porodu...

W ogóle są tam babki (stare i brzydkie)po 40 stce - o 6 idą do kibla i już wstaja o tej porze ogółem wchodzę do łazienki a tam tak śmierdzi starymi piz...mi już myślałam, żeby napisać im na drzwiach w kiblu 'dla łatwizny myjta pi...y"

Stary 2011-11-11, 14:47   #2421
eliza1984
Zadomowienie

Mamusie juz zgpiałam i nie wiem czy wózki które znalazłam są to te same czy jednak ten pierwszy jest inny jakis starszy model.Są to wózki tako i niby oba jumpery
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tako dziwny.jpg (55,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tako normalny.jpg (35,9 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-11-11, 14:53   #2422
*Agatek*
Zakorzenienie

Powiem Wam newsa

Filip od tygodnia nie jest sam przygarnęliśmy rudo-czarno-białego kotka- Tzn. teść o tym zadecydował, bo tak mu się kot spodobał, że szok! nie przypuszczałam, że się zgodzi Dogadują się.

Filip się trochę boi małego/małej, ale bawią się, polują. Daję foto
Na razie nie wiadomo co to za płeć i czy się dogadają później... jak będzie to kot to nie wiem jak się zachowa po kastracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01410.jpg (33,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01421.jpg (34,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01446.jpg (49,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01447.jpg (47,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01456.jpg (48,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01455.jpg (44,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01460.jpg (39,6 KB, 5 załadowań)

Stary 2011-11-11, 14:59   #2423
eliza1984
Zadomowienie

Agatek jak teraz nie ma walk miedzy nimi to chyba bedzie dobrze.Śliczne ma upierzenie Moja mama ma 2 koty i ten młodszy terroryzuje tego starszego tak że tamtem aż wyje ale krzywdy mu nie robi,a z psem to tak się fajnie bawia ,ze mozna ciagle patrzeć.
Pies nawet go łąpie za kark i w pysku nosi,no może teraz juz mniej bo mały podrósł.
Mamusie jak macie chęć zawalczyć o wyprawke to prosze ,ja kiedyś raz próbowałam klik
Stary 2011-11-11, 15:05   #2424
Mijus
Rozeznanie

Cześć laseczki
Wybrałam się na długi weekend do mamy na Warmię i odpoczywam
W końcu jak będę wracać zabiorę moje kochane futra Tak mi było tęskno za nimi!
Wczoraj wieczorem leżąc i obserwując brzuszek, Gabi wystawiła mi stopę przez brzuchol Ależ to było cudne Kilka razy tak chowała i wypychała
Pisałyście coś o rogalach marcińskich, też miałam na nie wielką ochotę, ale nie udało mi się dostać.....ale za to kupiłam wczoraj kilogram pierników toruńskich

Cytat:
Hej mamuśki

Pędzę do Was z wiadomością że moja 75% Milenka stała się 70% Maksem. Normalnie jestem w szoku i nie wiem co mam o tym myśleć, oczywiście jest mi całkowicie obojętnie co będzie i tak właśnie dyskutujemy z tżtem czy jechać w przyszłym tyg. na 4d czy może będzie niespodzianka.. Normalnie Milenka sobie leci w kulki
Ogólnie wszystko jest ok i z tego bardzo się cieszę.Trochę niskie mam żelazo ale tylko trochę poniżej normy.

Lecę poczytać co tam dzisiaj u Was......
haha , ale jajca

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski
ja dzis jestem u siostry w odwiedzinach w dzien bylam w szpitalu po dokladny termin cesarki i mam na 20.12.2011 20 tak jak ja tylko kwietnia

kciuki za Agatka

Kasik ale jaja moze mu sie zdawalo i to jednak dziewczynka??

ja idzialam takie jaja ze na bank facet;p;p
Jejku to już niedługo Bosko!!!

Cytat:
dzień dobry

Wczoraj wyszliśmy na szczęście to tylko lekkie przeforsowanie, wszystko pozamykane w środku, szyjka ładna, Klusek wielki Ja mam się dobrze

Muszę tylko przestać wszędzie 'latać' i trochę przystopować

No i wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia... i ehmm, napiszę później. Pierwsze wrażenie strasznie, ale zostaniemy, to zawsze 350-400zł do wydania na coś innego.

idę nadrabiać
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej...

Przyjechałam do domku chwilę temu - ale na przepustkę 1 dniową o 19 mam być z powrotem Gin mówił, że zrobią mi usg w pon i wtedy zadecydują czy mnie wypuszczą

Dziękuję za smski

Idę składać ciuszki niemowlęce
Kochana najważniejsze, że wszystko ok
Oby szybko Ci czas zleciał jak wrócisz do "pierdla"

Cytat:
dzien dobry dziewuszki
Sto lat dla córci
Stary 2011-11-11, 15:10   #2425
anankee
Rozeznanie

eliza nie jestem pewna, ale sądząc po nadrukach na ramie wózków, ten pierwszy to tako jumper, a drugi to tako jumper X.
Różnią się wielkością przednich kółek, tzn tako jumper X ma te kółka większe i moim zdaniem lepsze i ładniej się to prezentuje - to jest nowszy model niż sam tako jumper.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:18   #2426
agacia_cz
Zadomowienie

Agatek ten kotek jest śliczny!
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:26   #2427
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agatek przecież Filip to jego ojciec!! Jak nic to widać Matka ahh ta ruda paskuda :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 15:39   #2428
*Agatek*
Zakorzenienie

w imieniu malucha

Podebraliśmy kotka naszej kotce 'dochodzącej'(przychodzi codziennie pod drzwi do domu)bo ona znowu w ciązy chyba 4 raz w tym roku... miała tych kotków kiedyś 4- jeszcze z 1,5 mies temu... ostał się jeden, bo wyrodnia matka zostawiała go gdzieś i przyłaziła do nas

Fajny jest, śmiesznie się bawią

Stary 2011-11-11, 16:09   #2429
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamuśki

Pędzę do Was z wiadomością że moja 75% Milenka stała się 70% Maksem . Normalnie jestem w szoku i nie wiem co mam o tym myśleć, oczywiście jest mi całkowicie obojętnie co będzie i tak właśnie dyskutujemy z tżtem czy jechać w przyszłym tyg. na 4d czy może będzie niespodzianka.. Normalnie Milenka sobie leci w kulki
Ogólnie wszystko jest ok i z tego bardzo się cieszę Trochę niskie mam żelazo ale tylko trochę poniżej normy.

Lecę poczytać co tam dzisiaj u Was......
Ale jajato musi być....nie wiem nawet jakie w odczuciu Kasik a Wy z TZ tem jak się z tym czujecie. Wiadomo, że najważniejsze to żeby dzieciątko zdrowe było jednak pewnie już przywykliście do myśli, że będzie Milenka. Hihi a to niespodzianka.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
O kurczę ale psikus!
Człowiek już się nastawił że dziewczynka a tu taka niespodzianka i w sumie to już nie wiadomo jakiej płci jest dziecko.
Mi lekarz powiedział że dziewucha na 100% i tego się trzymam, jak wykluje się chłopczy ko ja się przejdę do tego gina
Już mu współczuje jak go tą pałą potraktujesz

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Hej kilka dni nadrabiałam i czytałam forum. Chciałam się pochwalić, że byłam z tż na usg 4d i jest to fajna sprawa, dokładnie obejrzeliśmy buziaczek naszego dzidziusia No i okazało się, że będzie synek, wyraźnie dało się to zauważyć a do tego dostaliśmy płytkę z nagraniem całego badania i co jakiś czas sobie włączam i oglądam Teraz mamy problem z imieniem - mi się podoba najbardziej Wojtuś,ale tż marudzi
Tak czytam o tych wyprawkach i widzę, że tyle macie już rzeczy, a ja termin na 1go lutego i nie mam jeszcze żadnego ciuszka,tak wydaje mi się, że jeszcze daleko ... Za to dostaliśmy z rodziny już i wózek głęboki i wanienkę i mnóstwo zabawek
Enjoye gratuluję synusia. Imię Wojtuś bardzo ładne

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Hehe.....numer jak tra lala
Z ciuszkami to się za bardzo nie przejmuję bo te body i pajace co amm to i tak po Franku mojej siostry i są takie chłopięco/pezpłciowe. Te typowo dziewczęce co dosałam są jeszcze w Pl i może za 4 tyg na usg się wyjaśni a jak nie to mama je z powrotem do Polski zabierze. No i jak się faktycznie okaże synek to wyjściowe dostanę od siostry bo cały czas je czyma w razie czego
Hehe Siostra chyba przeczucie miała
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 16:14   #2430
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

Wczoraj wyszliśmy na szczęście to tylko lekkie przeforsowanie, wszystko pozamykane w środku, szyjka ładna, Klusek wielki Ja mam się dobrze

Muszę tylko przestać wszędzie 'latać' i trochę przystopować

No i wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia... i ehmm, napiszę później. Pierwsze wrażenie strasznie, ale zostaniemy, to zawsze 350-400zł do wydania na coś innego.

idę nadrabiać
super, że już wróciłaś, cieszę się że wszystko dobrze, ale uważaj i się oszczędzaj

Cytat:
Hej...
hej ho
Cytat:
ale i tak nic mi dzisiaj nie popsuje humoru bo dziś dzień Ikei
udanych łowów, pochwal się potem co nabyliście
ja może jutro, jak będziemy wracać z naszych wywczasow zajadę sobie do Ikeii bo zawsze mi nie po drodze a wtedy będę przejeżdżać obok
Cytat:
My się jeszcze zastanawiamy z tżtem nad zmianą aparatu fotograficznego. Zawsze chciałam ja sie urodzi dziecko kupić kamerę ale teraz widzę że moja siostra prawie wcale nie używa, siostrzenica dostała na komunię od dziadków i w zasadzie od dwóch lat kilka razy była użyta. Siostra kręci krótkie filmiki na aparacie. I tak właśnie myślimy czy nie lepiej kupić lepszy aparat który też dobrze kręci filmy. Myślimy nad takim, to nie jest lustrzanka ale w takiej właśnie jakości i kreci w HD.

mam nadzieję, że mąż mi napstryka trochę zaraz po urodzeniu synka, potem już się zajmę sama w domu pstrykaniem bo uwielbiam robić zdjęcia.
My sobie kupiliśmy taki aparat (lustrzankę):
http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ni...FQRTfAod4lzbGw
plus dostaliśmy kaskę od teścia na lampę do niego i jesteśmy mega zadowoleni wcześniej mieliśmy stary zwykły cyfrowy coolpix nikona, ale posłużył nam wiele lat i nadal jest z nami, np. na imprezach czy na plaży

Cytat:
dzien dobry dziewuszki

aaaa i TZ już wymyślił sobie imię dla syna (pozostawiłam mu wolny wybór ) i będzie Alex
życzę udanej imprezy i sto latek dla córci
U nas też będzie Alex (w skrócie) od Aleksandra

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko: Jak mi robili USG w szpitalu, lekarz mi powiedział, że wg OM ciąża ma 28 tyg. Wg USG 27. Czy któraś z Was też tak ma??? Chodzi mi tylko co na to wasi gin... ??
USG w tym wieku ciąży nie jest już takie pewne, to ok +/-20% błędu pomiaru i moim zdaniem pewnie gin będzie się trzymał wg OM albo tych pierwszych USG
Ja szłam na ostatnie USG w 29t6d wg kilku ostatnich USG (potwierdzały się mniej więcej) a okazało się po wymierzeniu że dzidziol w 31tyg wg tego USG
Cytat:
43 kaftaniki
17 śpioszków
37 Body
i 10 sukieneczek
to takie główne
o matko ile masz rzeczy, zazdroszczę
Cytat:
7.11 wróciłam do pierdla
ciekawe te twoje znajome
Cytat:

ooo taaaaaaaaaaaaak
mój mnie weźmie po porodzie

Cytat:
Ja jak sie gole tam na dole to macham na slepo,nie wiem jak to wyglada,ale gin sie nie smieje to chyba nie jest tak zleA na sex to w ogole nie mam ochoty.
ja też na ślepo, czasem tak z boku uda mi się podejrzeć czy nie zostało coś ale sa to niezłe wygibasy
Ja na sex mam mega ochotę ale mój tż się boi
Cytat:
Ok, nadrobiłam 31 stron
należą ci się gratulacje za ten wyczyn

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości