|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
Moje są już jakieś 3 cm za zapięcie stanika i właśnie jak zakładam stanik to wkurza mnie to, że wplątuję ręce i zapięcie stanika we włosy
a z drugiej strony mnie to cieszy ![]() Jednak moim marzeniem są włosy za biust, a ze względu na to że mam cieniowane przy twarzy to jeszcze długa droga przede mną, bo te najkrótsze końcówki sięgają mi teraz do obojczyków no może lekko poniżej
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
miałam ostatnio kupić.... ale się powstrzymałam
![]() ciężkie jest życie włosomaniaczek
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
no ja
zużyłam jedna butelkę. Właśnie dziś mi się skończył. Efekty... Sama nie wiem- nic specjalnego: włosy nie wypadają, są miękkie... No i fajnie sie pieni ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Ja chyba dziś kupię jednak Malwę czarną rzepę ... Co jeszcze mogę z rossmana wziąć do włosów ?---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- chciałabym
|
|
|
|
#2464 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
przerzuciłam się na tabletki.Cytat:
![]() I po rozjaśnieniu jeszcze na to hennę naturalną położyć? |
||
|
|
|
#2465 |
|
Raczkowanie
|
Własnie tak. Rozjaśnić odrost i na to henna żeby wyrównać kolor.
|
#2466 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki!
Kupiłam dziś drożdże w tabletkach.. Na opakowaniu pisze aby jeść 3-5 tabl 3 razy na dobe :O :O haha wydaje mi się ze to troszku dużo! Powiedzcie mi ile jecie dziennie tych tabletek??.. i fczy dobrze się po nich czujecie? ciekawe czyy coś pomogą.. |
|
|
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Większość z nas tu pije a nie bierze tableciochy ale pewnie jest tu jakaś owieczka, która bierze - tak tylko pytam ?
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() niewiedziałam że macie lepszy sposób..;( może także spróbuje pić drożdże... tabletek mi nie szkoda bo nie przepłaciłam za nie to tylko 6 zł.. A powiedz mi jak przyrządaszte drożdże do picia? i naprawde sa jakieś efekty po tym zadowolone jestescie?? ![]() a i dziewczynki napiszcie mi prosze czy faktycznie przy dbaniu o włosy przyśpieszyłyście choć troszkę ich porost? zauważyłyście choć minimale przyspieszenie? Czekam na odpowiedzii )) ALE WAS POLUBIŁAM! ![]()
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo my fajne jesteśmy faktycznie u mnie przyspieszył. Z około 1 cm na msc skoczyło do 2 cm. Nie zawsze byly t dwa no ale było więcej niż 1
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje Bardzoo !!
![]() a po jakim czasie zauważyłaś efekty?
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki znalazłam na jakimś forum coś takiego ;
Moja kumpela przedstawiła mi swoje osiągniecia w zapuszczaniu włosów, i jestem zdumiona, przede wszystkim uporem i wytrwałoscią. Efekty są gigantyczne: -co drugi dzień wcieranie soku z rzepy w skórę głowy -ampułki Radical co 2gi dzień -wcieranie Waxa w skórę głowy na przemian z żółtkiem+olejek rycynowy -picie zielonej herbaty i skrzypu -łykanie skrzypu z Olimp - Capivit A+E forte -codziennie sok marchwiowy - 2 szklanki - codziennie warzywa i owoce 3 razy dziennie plus garść orzechów/słonecznika/dyni/owoców suszonych -na śniadanie muesli - 2 razy w tyg produkty sojowe -ryby i jajka 2 razy w tyg -co 2gi dzień galaretka na podwieczorek A, przy każdym myciu masaż skóry głowy-10 minut I wiecie co, włosy urosły jej prawie 10cm w 3 miesiace. Ponieważ widzę to na własne oczy wiec jestem w stanie uwierzyć. Ale kupę kasy kosztuje taka dieta, i sporo czasu i cierpliwości wymaga... Ja stosuję sie do jakiejs1/3 z tych 'wskazówek' i rosna mi ok 1,5cm na miesiąc. Kurcze, ale moze warto sie zmobilizować?? Dodam tylko że jej włosy rosły wcześniej jakis 1-1,5cm na miesiąc... Co o tym sądzicie?? kusii kusii ... :0 |
|
|
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
o jaaa i to jak kusi
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest niby drogiego w tej diecie?
![]() ja tak jem codziennie i nie uważam, żeby to było jakieś nadzwyczajne. A sposoby na porost znane na Wizażu |
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
aniela1991
O Matko! Chociaż może i możliwe Ja przez pewien czas jadłam codziennie grapefruita i włoski odrobinę skoczyły
|
|
#2476 | |||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1. picie soku marchwiowego i lykanie Capitavitu- trzeba uważać, bo akurat witaminy A+E jest bardzo latwo przedawkować... 2. Sok z rzepy-świetny, tylko trzeba poczekać do września i przez sezon czyli przez max 3 tygodnie wcierać... 3. co do ryb, owoców /w tym owoców suszonych/, i jajek to jest normalne zapotrzebowanie organizmu, więc ja sie dziwię, że to publikowane jako wskazowka. 4. nie wiem jakie te galaretki, czy naturalne czy z żelatyną i przede wszystkim jaką. Kurowalam kiedyś wlosy galaretkami, ale pod kontrolą lekarza, ktory mowił, że bezpiecznie jest tylko pić żelatynową galaretkę przez miesiąc 5. co do soi-nie zgadzam się, dostępna w Polsce soja jest niestety modyfikowana genetycznie, wiec po latach jedzenia soi ja sobie odpuścilam i zastapiłam ją siemieniem lnianym w ziarnach 6. przeciwna jestem łączeniu picia skrzypu i skrzypu w tabletach /skrzyp wyplukuje na przykład magnez więc nie wierzę że przez 3 mce ktoś popija i jednocześnie lyka i nie ma problemu chociażby ze skurczami /no chyba że pół tabliczki gorzkiej czekolady bogatej w magnez właśnie jest też w tej diecie/ co do waxa, ampułek i wcierania czegokolwiek kosmetycznego w skórę wlosy się nie wypowiem , choć subiektywnie dla mojego wrażliwego skalpu ampulki i wax to ostre podrażnienie/ 7. nie widze tu nic drogiego w tym przepisie ani nic spektakularnie działającego i wzajemnie się łaczącego. Reasumując -zgadzam się, że na włosy działa indywidualnie dobrana pielęgnacja i jak się trafi w potrzebne środki to efekty mogą być spektakularne, a jedzenie ma wpływ na wlosy. Ale o tym jest na każdym wątku wlosowym i jednak ślepe stosowanie tej receptury może narobić więcej szkód niż pożytku
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Nic dodać, nic ująć.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to musi być cudownie wkurzające uczucie ale brakuje mi chyba z trochę ponad 5 cm.. Do zapięcia.
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zastanawiam nad tym szamponem z Alterry z kofeiną, może kupię jak wykończę Babydream i Radical
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,udzielałam się trochę na poprzednim wątku,ale dawno mnie nie było,bo oleje,wcierki itp. poszły w odstawkę (oj głupia ja !!
Co prawda włosy mam długie,bo brakuje im chyba 1 czy 2 cm do talii,ale wypadają na potęgę i są okropnie suche. Wiem,że na tym wątku zwykle "wykluwają się" najlepsze nowe pomysły dotyczące pielęgnacji i zapuszczania,więc was nie opuszczę Idę kręcić jakąś maskę na włosięta
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś byłam zawiedziona, że nie dostałam kosmetyczki
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann na Czarnowiejskiej, jak sądzę?
![]() Donosze iż w Rossmannie przy Biprostalu jest cała półeczka Alterry z kofeiną
|
|
|
|
#2488 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Jestem własnie po bardzo nieudanej kuracji! Jestem przestraszona!!!!!! Niewiem co teraz mam zrobic posluchajcie Jak zawsze dalam na moje wloski nafty kosmetycznej - duzo cale wloski i wtarlam w skore glowy , do tego kupilam ostatnio saszetke olejku : http://urodaizdrowie.pl/goraca-kuracja-do-wlosow-marion i takze wtarlam sobie to w glowe bo mysle sobie a co mam czas to posiedze troszke z tym - zwykle siedzialam okolo 2 godziny z zawinietym recznikiem na glowie czasem na noc i wlosy mialam ladne po takich kuracjach, Tym razem bylo inaczej- po jakiejs godzince zaczela mnie mrowic glowa myslalam na poczatku ze przesadzam ale co kilka mimut nasilalo sie to az zaczelo ostro piec, boleć !!- poszlam odrazu zmyc to z glowy zaczelo piec coraz bardziej plukalam te wlosy i plukalam, mylam, w efekcie wlosy baaardzo poplatane , nieładne - czuje ze ta kuracja nie przyniosla nic dobrego a nawet zaszkodzila moim wlosom Teraz po umyciu i zmyciu tego kilkakrotnie ciagle czuje lekkie mrowienie Czy moglam dostac jakiegos uczulenia? lub podraznilam skore glowy? nierozumiem gdy uzywalam sama nafte nigdy nie mialam nic takiego Czy to mozliwe ze ten olejek tak wplyną? Kurcze dziewczyny ogromnie sie przestraszylam jak zaczelam w pewnym momencie czuc ze "pali mi sie glowa" !!! ogromnnieee sie wystraszylam myslalam juz ze mi wlosy pali na glowie ze zmyje a tu poodpadaja czy cos w tym stylu OMG - jak tu ktos wczesniej napisal lepiej nie przedabrzac bo moga byc tego nie za mile konsekwencje... przezylam szok! |
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
O matko
nafta podrażniła Cię bo takie ma działanie na mieszki włosowe, a kuracja jest gorąca jak sama nazwa wskazuje, więc ma też składniki podrażniające i masakra gotowa... Nafty nie wolno dawać na dłużej niż 30 minut! Podrażnisz skórę i popalisz włosy... Nie nakładaj na tą głowę nic parę dni, niech to się uspokoi..
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

a z drugiej strony mnie to cieszy
no może lekko poniżej

O Matko! Chociaż może i możliwe
Nic dodać, nic ująć.
cel: do dooopy
nafta podrażniła Cię bo takie ma działanie na mieszki włosowe, a kuracja jest gorąca jak sama nazwa wskazuje, więc ma też składniki podrażniające i masakra gotowa... Nafty nie wolno dawać na dłużej niż 30 minut! Podrażnisz skórę i popalisz włosy... Nie nakładaj na tą głowę nic parę dni, niech to się uspokoi..