|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Hej,
ja już na nogach tak bym sobie pospała a moje chłopaki mi nie dają a potem już nie umiem się położyć![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
jakby się coś zaczęło dziać to chyba bym przegapiła
|
||
|
|
|
#2462 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). Ale jak wiadomo i na Kamieńskiego i na Borowskiej to chyba 2 najbardziej obelgane porodowki we Wro Jak leżałam na patologii w Trzebnicy to na porodówkę przyjechały chyba ze 3 dziewczyny odesłane z Kamieńskiego. Najgłosniej było o dziewczynie którą odesłali bo podobno skurcze jeszcze słabe a jak dojechała do Trzebnicy, która wcale nie jest tak daleko - miała już 8 cm rozwarcia urodziła migiem. Jedna przeterminowana też zdecydowała się na Trzebnicę jak ja z Kamienskiego i Borowskiej odesłali i była bardzo zadowolona i zdziwiona zarazem jaki tam u nas spokoj wszyscy zachowują, nikt nie krzyczy nikt sie nie potrzebnie nie denerwuje. Urodziła na drugi dzień ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Antkowi podawałam bebiko i teraz też będę takie podawać
|
|
|
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
Hej. My już z Zuzikiem na nogach. Właśnie gaworzy sobie w łóżeczku a mama poszła na szybko zrobić sobie jakieś śniadanie i zajrzałam tu na chwilkę
![]() Evvcia Laura to mała ślicznotka ![]() Cytrynka a Twój synuś to chyba mały śpioszek ![]() Wogóle same piękne zdjęcia na mailu ![]() Któraś z Was pytała o karmienie mm lub dokarmianiem, tylko nie wiem która. Ja nie karmię już piersią i wybraliśmy mleko, takie jakim malutka była karmiona w szpitalu czyli Hipp Bio Combiotik. Wyczytałam tylko, że przy karmieniu takim mlekiem warto przepajać dziecko, żeby za bardzo mi nie przytyła podaję jej herbatkę z kopru włoskiego Hippa, po której sika jak szalona
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
No Antek jest jednym z najwyższych chłopców w grupie ma 105 cm i 18 kg no piłeczkę to mam niczego sobie większą niż poprzednio
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja niunia od dwoch dni wieczorami robi taki raban ze szok.. co najlepsze kolki nie podejrzewam, bo brzuszek miekki, kupki i baczki ida bez problemow.... i juz sama nie wiem o co jej chodzi ... wczoraj maz caly wieczor ja nosil i gadal do niej i jej spiewal takim wysokim glosem ze jeszcze mnie uszy bola, a mala wniebowzieta
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dybry
![]() Gosica ![]() Moniahan czasami tak jest,że laktatorem ściąga się mało, a pokarmu jest odpowiednia ilość, inaczej jednak działa na nas dziecko a inaczej maszynka ( wyluzowanie , myślenie o dziecku itd. ) , ja początkowo laktatorem też ściągałam mniej , ale za szybko pompowałam , teraz ściągam ręcznie, polecam spróbować , może akurat się uda bo przy takim ściąganiu można wyciskać z tych miejsc gdzie się najwięcej mleka gromadzi, łatwo to nie idzie na początku, ale jest wygodne , Gosia pol lewej Nina, po prawej Kaja, Kaja pulchniejsza chyba
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja do dziś pamiętam jak uwielbiałam słuchać bajek I nawet teraz lubię je czytać Najpierw czytałam je mojemu kochanemu siostrzeńcowi za każdym razem jak u niego byłam a teraz mam swoje maleństwo (w co nie mogę nadal uwierzyć) i to jej będę czytać i kupować najpiękniejsze książeczki na świecie, które potem i tak podrze w drobny mak
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() no niestety mama juz w szpitalu zabieg bedzie miala najpradopodobniej jutro spuścili jej 0,5 litra krwi na badania pewnie no i mam zamiar sie do niej wybrac niedlugo tylko czekam na info odnośnie godzin odwiedzin i zartuje ze spakuje sie izostane juz z nią bo mamcia leży na ginekologiczno- położniczym w szpitalu w którym będę rodzic no masakra a pierdoła nie zabrała ze sobą sztuccy kubka itd
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziewczynki mam pytanie, wiem że była już o tym mowa, także przepraszam za powielanie. Pisałyście o bolących pachwinach (Aguśka, konia, Was chyba napierdzielało?) - kiedy się zaczęło? Mnie dziś w nocy złapało na maxa. No i ciekawi mnie czy to ma jakieś znaczenie odnośnie czasu porodu ![]() Rano jak wstałam już nie boli, ale w nocy to mnie wręcz obudził ten ból. monikakrk trzymam kciuki za ktg! ![]() Tikki a próbowałaś migdałów na zgagę - słyszała że pomagają? Współczuję ![]() Aguśka jeśli z tą zgagą się zgadza, to moja córcia będzie łysolkiem ![]() koniakonia podobne są Córcie niesamowicie! też chcę już moją Kajcię gkatarzynka powodzenia!!! Cytat:
![]() Cytrynka ale kochany ten Twój Wiktorek! evvcia Córcia przesłodka!!! ![]() nowaken ale fajna fotka, taka wiosenna to Wasz domek?Antek rzeczywiście spory chłopczyk i brzuszek rzeczywiście urósł pempek nie wiem czy już pisałam, ale super rodzinka na zdjęciach, Milenka jest urocza ![]() cziqua dalej trzymamy kciuki za Mamę!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-27 o 09:15 |
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua za mamęgosica GRATULACJE po jutrze wizyta po wizycie już bedę wiedzieć na czym stoję, mam nadzieje dzisiejsza noc koszmarna nie mogę spać ani na jednym ani na drugim boku, ani na wznak... nie daj Boże zasnę na dłużej na jednym z boków to budzi mnie przeszywający ból w biodrze/miednicy na którym leżę... jakby zgniatanych kości... taki, że z jękiem i łzami w oczach obracam się na drugi bok...Dla mnie moja ciąża robi się już drogą przez mękę... Starszak pojechał do babci na cały dzień a ja po śniadanku idę do sypialni... sprzątać ![]() miłego dnia Jolkaaa, Claudia... Jak sie macie dziewczyny?? |
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. My mieszkamy sobie w bloku mam 3 pokoje łazienkę ubikację i kuchnię ale często jesteśmy u teściów albo u moich rodziców gdzie są ogrody i można sobie posiedzieć
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz... mnie tak bolały 3 tygodnie temu ![]() teraz boli mnie cała miednica ![]() lena !! Jutro Twoja wizyta , po jutrze moja ![]() doczekałyśmy się |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo on czasem udaje że umie po węgiersku i tak mówi lub mi spiewa i powiedział że synowi też będzie ![]() Konia Ty masz bliźniaczki?? Cytrynka z Wiktorka mały słodziak Evvcia Laura jest śliczna Pempek widać że macierzyństwo Ci służy i tatuś jaki szczęśliwy no bo jak ma się tak piękną córkę ![]() Dzień dobry ![]() Dzisiaj odbieram wyniki na GBS więc proszę trzymać kciuki aby nie było paciorkowca ![]() Mój TŻ obstawia że do 2 tygodni będzie miał syna Chce mieć na święta - ale jak ja to zrobię ![]() ![]() Co do tego wyparzania wkładałyście smoczki, butelki itd do gotującej się już wody czy od początku w wodzie gotowałyście i jak woda zaczęła się gotować to odliczałyście te np.5min?? Trochę pytanie nie składniowo ale wiem że zajarzycie o co mi chodzi
|
||
|
|
|
#2477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę masz w czwartek? Już trzymam kciuki! ![]() ja też liczę że jutro dowiem się czegoś konkretnego!:0 ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
u mnie wszyscy w blokach;/
|
||
|
|
|
#2478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Zobacze czy dzis mi sie uda, jak nie to bede dzis szukac szpitala. Od poczatku wiedzialam gdzie chce rodzic i nawet nie myślałam o innym szpitalu a teraz widze,że to był błąd... . Zależało mi ze względu na lekarzy, na porody rodzinne i to,ze ginekolog który prowadził mi ciąże tam ma dyżury. A czy w Trzebnicy nadal jest tylko jedna sala do porodu rodzinnego? Jesli tak, to prędzej zdecydowałabym się na poród w Legnicy bo tam mam rodzinę i trochę bliżej i wolałabym już tam pojechać jeśli nie było by miejsca we Wro tam gdzie chciałam. Okaże się dzisiaj. Ja już jestem tak zdenerwowana,że szkoda gadać. Mam nadzieje,ze Wy sie nie przeterminujecie a nawet jak to nie bedziecie przerabiać tego co ja , bo nerwy mi calkowicie wysiadly wczoraj.Milego dnia |
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic zobaczymy co jutro powie ginka czekało się jakoś wyjątkowo długo. Jutro mam pobudkę koło 6, bo jeszcze z rana mam wizytę u neurologa, ginka dopiero o 14.40. Ale desia też ma jutro gina koło 10 z tego co pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Nikki trzymam kciuki żeby nie było paciora, i proszę o rewanż jutro, bo też się dowiem
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() klas ki:
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę poczekać do 14 aż mąż wróci z pracy wtedy jedziemy po wyniki i dam znac co i jak
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najlepsze jest to, że jak popatrzę na czas pod względem ciąży to się dłużyyy niesamowicie, ale czasem jak mam lepszy dzień i o ciąży nie myślę to dni przepływają mi między palcami ![]() Jeśli chodzi o bóle to wiesz jak jest ![]() Mnie to wszystko męczy już 3 tygodnie i może jeszcze pomęczyć a u Ciebie to może być chwila moment i koniec... niezbadany jest nasz los koleżanko... nie pozostaje nic innego jak czekać ![]() o mamooo to cały dzień trzeba bedzie czekać na wieści od Ciebie ![]() no właśnie desia też ma wizyte bo ona w tej naszej trójcy jest ![]() nie mogę się zabrać za tą sypialnie... ciężko mi się chodzi przez tą obolałą miednicę... przed chwila dołączyły do niej pośladki i kość ogonowa ![]() ja mam chyba małego giganta w brzuchu normalnie... |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niki, trzymam kciuki zeby nie bylo paciorka! A jak wygotowuje to wrzucam do wrzatku i ustawiam 5 min na komorce i gotowe Adaikaka ja rowniez nie moge juz sie wyspac ,ale to bardziej przez zgage, ktora dokucza wlasnie najbardziej w nocy, tzn w dzien pomagaja leki i mleko, a w nocy juz nie i budze sie co godzine , lyk mleka, siku i godzina na zasniecie i potem znowu sie budze i tak w kolko! Lena, ten bol pachwin, o ktorym piszsz to moze byc wlasnie spojenie, ktore sie rozchodzi, ale tak na 100% to ciezko mi powiedziec! Cziqua, szkoda ze mama sie naczeka na operacje, wyobrazam sbie jaki to stres! Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze! Emigra, tak mi przykro ze wzgledu na kuzyna Szkoda tak mlodego zycia! Ciekawe jak Claudia dzisiaj? Dzien Dobry! Ja wczoraj caly dzien latalam gdzies, wieczorem mialam kumpele na pogaduchach a potem jak zajrzalam do Was to mi internet cos strajkowal! No ale z grubsza nadrobilam. Mam wiesci od Tynki z wczoraj o 10.16 Pytalam jak sie czuje i przekazalam Jej mase gratulacji od Was! "Czuje sie bardzo dobrze, Mateusz doi cyca, ale mam malo wypukle brodawki i troszke jest ciezko, spi ladnie do 2 godzin, wiec oboje odpoczywamy, tz i moi rodzice zakochani, dziekuje dziewczyny , jestem szczesliwa, siusialam i bylam pod prysznicem i nawet siedze juz "
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
W nocy jak zwykle obudziłam się z mega zgagą bleee pewnie mój Orzech będzie miał bujną czupryne po Tatusiu ![]() A jak boli brzuch jak na @ to brać no-spe czy się raczej nie zaleca? Tak poza tym dopiero wstałam, jakoś wcześniej nie miałam ochoty wyjść z łóżka mimo, że nie spałam...idę zaraz na śniadanko ![]() Cytat:
A słyszałyście coś o mleku mm Babydream ?? |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tynka super że jesteś szczęśliwa i wszystkiego dobrego. Ja właśnie dzisiaj sobie uświadomiłam że za tydzień będę znała termin przyjścia na swiat Aneczki ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Jeszcze chwilę poczekam aż pranie mi się skończy prać i pójdę zobaczyć bliźniaczki mojej koleżanki a potem zrobię obiadek dzisiaj smażone nóżki kurczaka ziemniaczki i tak właśnie myślę nad mizerią
|
|
|
|
|
#2487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam pakowac torbę.. Rany ile tego jest.. W przyszłym tygodniu biorę się chyba za urządzanie kącika dla małej. Kurcze znów mnie boli... o której w czw masz wizytę? ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
umieram z ciekawości co nam powiedzą ![]() Biedulki jesteście z tą zgagą! ![]() Fajnie że u Tynki wszystko tak ładnie się układa
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-27 o 10:06 |
|||
|
|
|
#2488 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Znowu ciezka noc,juz przyzwyczailam sie,ze noc bez bolu to nie noc. Chce juz rodzic.Eryk uparty,20 st na dworze,a on w brzuchu siedzi! Cytat:
Gratulacje!! Cytat:
Nie wiem jakie ty masz bole,ja czasu przy moich nie licze,bo to skurcze nie sa.Chociaz nie pamietam jak sie czuje skurcze,ale w pierwszej ciazy od razu wiedzialam,ze skurcze i liczylam czas. I jak tam u ciebie? Ale po piersi czy od razu nie bedziesz karmic,tylko bebiko? Cytat:
![]() Do gotujacej sie wody,ale ja gotowalam 3 minuty.
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja rowniez bede trzymac kciuki Wczoraj odebralam wyniki VDRL ujemny Antygen Hbs ujemny Mocz raczej z tego co widze w porzadku, zadnych bakterii, tyle ze jakies nieliczne pasma sluzu i nie wiem czy to normalne, nigdy tak nie mialam! Hemoglobina 12,1 Zelazo 87,8 Wiec bardzo sie ciesze z wynikow! Lena, ja sobie prawie na kazy dzien cos planuje , jakis wyjazd, albo np kontrole zabkow Adasia, podciecie Adasia, takie rzeczy co chce zrobic przed porodem, dzisiaj ide na woskowanie i henne brwi, wiec tak mi szybciej te dni mijaja przez to! Inaczej to bym chyba oszalala z nudow!
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpi się koszmarnie ja się mam w miare dobrze, ale chyba czuję tą całą pełność w pochwie albo ja już sama nie wiem ![]() Cytat:
trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Mój brzuch od 2dni jest taki większy i stoi, twardy - wyraźniej widać dziecko nie tak jak wcześniej pewnie dlatego, że nie ma miejsca. Nie muszę nic już szukać bo gdzie dotkne to coś ma wypchniętego. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

a potem już nie umiem się położyć
Urodziła się przez cesarskie cięcie. Nie znam jeszcze dokładnych wymiarów ale waży 3600g o dostała 10pkt
Gratulacje
jakby się coś zaczęło dziać to chyba bym przegapiła

). Ale jak wiadomo i na Kamieńskiego i na Borowskiej to chyba 2 najbardziej obelgane porodowki we Wro 
i juz sama nie wiem o co jej chodzi ...

no masakra a pierdoła nie zabrała ze sobą sztuccy kubka itd
na którym leżę... jakby zgniatanych kości... taki, że z jękiem i łzami w oczach obracam się na drugi bok...
. Zobacze czy dzis mi sie uda, jak nie to bede dzis szukac szpitala. Od poczatku wiedzialam gdzie chce rodzic i nawet nie myślałam o innym szpitalu a teraz widze,że to był błąd... . Zależało mi ze względu na lekarzy, na porody rodzinne i to,ze ginekolog który prowadził mi ciąże tam ma dyżury.
klas ki: