Koty część IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 06:06   #2461
Anitast
Zakorzenienie

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez rotten_lilly Pokaż wiadomość
On nie wychodził z domu w ogóle, uciekł około 11 dziś rano.
Boję się że gdzieś siedzi przestraszony zmarznięty i głodny. Dopiero po powrocie z pracy dowiedziała się o tym.
Witaj , tak jak pisały dziewczyny , moja kotka tez sterylizowana uciekła mi z transporterka , który postawialam na ziemi gdy wiozlam ja do Veta , to było dość daleko od domu ( długa historia z ta ucieczka) tez chodziłam w tamto miejsce codziennie i wolałam , szukałam , rozjleilam plakaty , a ona cwaniara w tym czasie wracała do domu , nie wiem jakim sposobem znalazła drogę do domu , ale wróciła 2 tyg jej to zajęło , chuda i z kleszczami , ale cała , tez juz nie wierzyłam ze ja znajdę a ona wróciła , co była domowa nie znała drogi , moja kotka jest z dzikich kotów bardzo bojazliwa i plochliwa , nie wiem jaka u Ciebie sytuacja tzn gdzie mieszkasz , jaka okolica , ja tak poza miastem raczej spokojnie , same pola , dlatego myślałam ze nie wróci , ale kotek kastrowany to jak juz ochlonie i przestanie sie bać to powinien wrócić do domu , rozklej plakaty i trzymam kciuki żeby kotek wrócił

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Lece do pracy , zajrze po południu , mam nadzieje ze bedą jakieś dobre wieści
Stary 2012-05-16, 07:15   #2462
anty_lopka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
A co się jej w łapkę stało
Tak, to po wenflonie. Miała wkłucia w obie łapki, tak ciężko było... Ale już zaczyna dochodzić do siebie, nad ranem zaczyna nas wołać, żeby ją wypuścić A jak jej robię "spacerniak" to muszę jej strasznie pilnować - wczoraj już na parapet się rwała! Zresztą nie dziwię jej się, tyle czasu bez normalnego ruchu, biegów i szaleństw... Ale już w poniedziałek będą zdjęte szwy i wtedy sobie odbije

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Rotten_lilly, spróbuj go szukać późnym wieczorem lub wcześnie rano, wtedy gdy jeszcze nikt nie chodzi, głos się wtedy lepiej rozchodzi i kotek będzie miał większą szansę Cię usłyszeć. Porozstawiaj też miseczki z karmą, może z głodu się skusi i ktoś go wtedy zauważy. Ale zrezygnuj z poszukiwań w godzinach szczytu, bo wtedy jest za duży ruch i hałas i kocio na bank jest w panicznym strachu i za nic w świecie nie wyjdzie z kryjówki. Trzymamy kciuki za jego powrót, a Tobie życzymy wytrwałości, cierpliwości i stalowych nerwów
i pamiętaj, że masz Nas, żeby się poradzić i wyżalić
i czekamy na dobre wieści

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 07:27   #2463
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
wetka miala rację, musisz poczekać kilka dni, żeby w jelitkach wszystko się unormowało, to jest probiotyk, a nie lek, więc nie działa od razu "jak ręką odjął"
dzięki za uspokojenie dziś jeszcze kupka rzadka niestety, ale dopiero 2 godziny po wstaniu i juz tak się cały nie paćka

Cytat:
Dziewczyny macie jakieś pomysły na szukanie kota?
4h jeździałam na rowerze, przed domem jest tuńczyk + waleriana, jutro dzwonie do schronu, wyśle maila do tozu żeby karmicielki poinformować, ponaklejam ogłoszenia ze zdjęciem. Coś jeszcze? Pomożcie, bo już nie wiem co robić
Dziewczyny już ci radziły, trzymam kciuki za odnalezienie
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 07:32   #2464
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Wychodził tylko do veta w transporterku więc nie wiem (podejrzewam że raczej nie...)
Może podpowiecie do jakiej odległości może się mniej więcej oddalić??

Tak jak tu kiedyś Marea pisała, na pewno jest blisko.
Z tego co kiedyś szukałam to kocur wychodzący półdziki chodzi po max. 1000 ha, więc Twojego domowego niewychodzącego najprawdopodobniej trzeba szukać tak w promieniu 200m? od domu, może 400, ale dalej raczej nie, pewnie się gdzieś schował.
Przykro mi, że uciekł, mam nadzieję, że szybko się znajdzie .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 08:40   #2465
Malla
Nie depcze krokusów

Buras dziękuje za życzenia

rotten_lilly - nie zna otoczenia, nie jest przyzwyczajony do radzenia sobie samemu, więc będzie powoli eksplorować terytorium. Możliwe, że ktoś zobaczy, że jest zadbany i weźmie go do domu albo będzie się garnął do ludzi wiedząc, że coś od nich dostanie. Wychodź na spacery, wołaj go...
Mam nadzieję, że szybko wróci...
Stary 2012-05-16, 09:03   #2466
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Kurcze, nie mam pojęcia..skoro terenu nie zna to teoretycznie nie powinien odejść za daleko, ale kto to przewidzi..może w popłochu pobiegł gdzieś przed siebie
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

rotten_lilly - nie zna otoczenia, nie jest przyzwyczajony do radzenia sobie samemu, więc będzie powoli eksplorować terytorium. Możliwe, że ktoś zobaczy, że jest zadbany i weźmie go do domu albo będzie się garnął do ludzi wiedząc, że coś od nich dostanie. Wychodź na spacery, wołaj go...
Mam nadzieję, że szybko wróci...
jeśli kot nie wychodził nigdy wczesniej, to raczej schował się w pierwszej możliwej dziurze, jaką znalazł- np. w piwnicy trzymam kciuki, żeby się znalazł cały i zdrowy! Podobno kotów najlepiej szukać późnym wieczorem i wcześnie rano, trzeba chodzić, nawoływać, grzechotać puszką z suchą karmą, jeśli kot reaguje na ten odgłos

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:19   #2467
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

rotten_lilly popytaj przede wszystkim okolicznych mieszkańców.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 17:49   #2468
marea
Wtajemniczenie

Znajomy mojej koleżanki znalazł dziś o 7 rano w ogródku kociaka, płakał żałośnie a potem poszedł za nim na 4 pietro heh Przygarneła ale pracuje całe dnie a w domu pies i kot i dodatkowo pies siostry na doczepkę. Chciała ją do pracy ze sobą zabrać bo w domu nie ma jak małej odizolować a w pierwszych dniach boi się małej tak na żywioł zostawiac z dwoma brykającymi psami, nie miała tylko transporterka. Zadzwoniłam do mojej mamy mieszkającej nieopodal żeby jej pożyczyła i kuwetkę dała małą, mama powiedziała żeby zostawiła kociaka na czas pracy, to się zajmie, bo ojciec z dużym psem pojechał za miasto na cały dzień to spokój w domu. Zajechałam po pracy i siedzę sobie ze śliczna czarna 8 tyg kicią śliczna jest i kochana, oswojona mruczy, tuli się i bawi Teraz śpi obok owinieta kocykiem. Zrobiła ładnie siusiu i kupkę do kuwetki. Lubi i kotki i psy, bezproblemowa dziewczynka Trzeba jej będzie domek znaleźć

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2012-05-16 o 17:51
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 17:49   #2469
rotten_lilly
Rozeznanie

Pytałam, dwóch znajomych co mieszkają w tamtej okolicy są poinformowani, ogłoszenia już na drzewach. Wychodzimy o 22 albo o 23 na obchód, zrobiłam mapke na planie gdzie najprawdopodobniej jest. Mamy latarki, waleriane, tuńczyka i whiskasa wezme (nie je tego, ale w może silniej pachnie niż inne karmy). Ogólnie najprawdopodobniej zaraz po zwianiu szwagier go widział jak przez drogę przechodził, spróbuje sie na tamtym rejonie skoncentrować, bo przestraszony kot raczej się nie zawraca
Wyczytałam gdzieś genialny pomyśł żeby ludziom do skrzynek ulotki wrzucać.

On do ludzi na pewno nie będzie się garnał, straszny z niego tchórz, mojej rodziny która jest u nas dosyc często się boi a co dopiero obcych.

Dzięki za wsparcie
Stary 2012-05-16, 17:54   #2470
marea
Wtajemniczenie

Rotten Lily - Mam nadzieję że odnajdzie się sierściuszek Wasz kochany
Stary 2012-05-16, 19:33   #2471
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Trzeba jej będzie domek znaleźć
Wymiziaj kicię
Stary 2012-05-16, 19:53   #2472
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Znajomy mojej koleżanki znalazł dziś o 7 rano w ogródku kociaka, płakał żałośnie a potem poszedł za nim na 4 pietro heh ...
dziwne, to kociaki rosną z nasionek? kurde ludzie to są... no szkoda gadać ważne, że kicia spotkała teraz dkla odmiany dobrych ludzi na swojej drodze, kiedy zdjęcia?

Stary 2012-05-16, 20:01   #2473
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
dziwne, to kociaki rosną z nasionek? kurde ludzie to są... no szkoda gadać ważne, że kicia spotkała teraz dkla odmiany dobrych ludzi na swojej drodze, kiedy zdjęcia?
Ta spotkała, zawsze w takich sytuacjach staram się odsunąć myśli ile innych nie spotkało lub nie miał kto ich uratować z rąk parszywego dresa opisywanego tutaj przez Pluszysko

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Pytałam, dwóch znajomych co mieszkają w tamtej okolicy są poinformowani, ogłoszenia już na drzewach. Wychodzimy o 22 albo o 23 na obchód, zrobiłam mapke na planie gdzie najprawdopodobniej jest. Mamy latarki, waleriane, tuńczyka i whiskasa wezme (nie je tego, ale w może silniej pachnie niż inne karmy). Ogólnie najprawdopodobniej zaraz po zwianiu szwagier go widział jak przez drogę przechodził, spróbuje sie na tamtym rejonie skoncentrować, bo przestraszony kot raczej się nie zawraca
Wyczytałam gdzieś genialny pomyśł żeby ludziom do skrzynek ulotki wrzucać.

On do ludzi na pewno nie będzie się garnał, straszny z niego tchórz, mojej rodziny która jest u nas dosyc często się boi a co dopiero obcych.

Dzięki za wsparcie
Daj znać jak poszły wieczorne poszukiwania, nie ukrywam, że mam nadzieję na dobre wieści
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 21:31   #2474
rotten_lilly
Rozeznanie

Obudzili mnie około 22 że coś ktoś widział, kot w domu ale ręce we krwi Mogłam założyć jakieś grube rękawiczki i jak go wrzuciłam do domu to pierwszy raz widziałam jak kot biega po ścianach
Stary 2012-05-16, 21:36   #2475
Malla
Nie depcze krokusów

rotten_lilly - to wspaniałe, że dał się odnaleźć!
Stary 2012-05-16, 21:47   #2476
marea
Wtajemniczenie

Najważniejsze że już w domu, ręce się zagoją
Stary 2012-05-16, 21:49   #2477
esfira
Zakorzenienie

super kamień musiał Ci spaść z serca, wygłaskaj kota ode mnie, jak już ochłonie z wrażeń

Stary 2012-05-16, 21:50   #2478
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Obudzili mnie około 22 że coś ktoś widział, kot w domu ale ręce we krwi Mogłam założyć jakieś grube rękawiczki i jak go wrzuciłam do domu to pierwszy raz widziałam jak kot biega po ścianach

Swietnie ze sie znalazł tak szybko , super , podrapane ręce to bajka ważne ze kotek jest juz w domu
Stary 2012-05-16, 22:00   #2479
rotten_lilly
Rozeznanie

W ogóle najlepsze było to że znalazł się jakieś 30m od drzwi wejściowych xP
Teraz to ja go głaskać nie będe bo znowu mi się oberwie, tak za dwa dni jak dojdzie do siebie Dzieki wielkie.
Stary 2012-05-16, 22:41   #2480
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to ja go głaskać nie będe bo znowu mi się oberwie, tak za dwa dni jak dojdzie do siebie Dzieki wielkie.
Super To jednak nie odszedł zbyt daleko, dziewczyny miały rację
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 07:03   #2481
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Cieszę się, że się znalazł zgub

Safirka myje kociaka, trochę na siłę, trzyma go łapkami i szoruje Instynkt macierzyński się chyba odezwał, zrobiła się też bardziej miziasta, z czego cieszy się mój mąż, bo wcześniej raczej go unikała
Poza tym ganiają się, szaleją i nawet mały zapędził ją w kąt, w który ona go zwykle zapędzała
Mały okazał się gadatliwy - miauczy, mruczy, buczy, grucha w zależności od sytuacji

Kupka w zasadzie bez zmian

Przedwczoraj przyszedł furminator, wypróbowałam na kotach - Safirka nieszczególnie lubi, ale jak ją czymś zająć to da się trochę wyczesać. Mały bez problemu.
Odkryłam, że furminator jest też świetny do odkłaczania sofy i nie bardzo nadaje się do odkłaczania pościeli
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 08:39   #2482
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Odkryłam, że furminator jest też świetny do odkłaczania sofy i nie bardzo nadaje się do odkłaczania pościeli
z koca dobrze zbiera kłaki

rotten_lilly super że sie kicia znalazła i witam w gronie kocich wariatek

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 08:43   #2483
anty_lopka
Raczkowanie

Rotten_lilly, cieszymy się razem z Tobą jak już futro ochłonie to może do veta z nim się wybierz, czy jakiegoś paskudztwa nie podłapał, albo urazu nie ma. Tak profilaktycznie, bo lepiej zapobiegać, niż leczyć

A ciekawe co u Siejusi? Już parę dni się nie odzywa...

Kocia stronka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 09:05   #2484
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Rotten_lilly, cieszymy się razem z Tobą jak już futro ochłonie to może do veta z nim się wybierz, czy jakiegoś paskudztwa nie podłapał, albo urazu nie ma. Tak profilaktycznie, bo lepiej zapobiegać, niż leczyć
Właśnie miałam to samo pisać .
Co u Celinki?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 09:05   #2485
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Safirka myje kociaka, trochę na siłę, trzyma go łapkami i szoruje Instynkt macierzyński się chyba odezwał, zrobiła się też bardziej miziasta, z czego cieszy się mój mąż, bo wcześniej raczej go unikała
Poza tym ganiają się, szaleją i nawet mały zapędził ją w kąt, w który ona go zwykle zapędzała
Mały okazał się gadatliwy - miauczy, mruczy, buczy, grucha w zależności od sytuacji
Fajniej jest mieć dwa kotki, nie?
Cytat:
Przedwczoraj przyszedł furminator, wypróbowałam na kotach - Safirka nieszczególnie lubi, ale jak ją czymś zająć to da się trochę wyczesać. Mały bez problemu.
Polecam także do dywanów.
Mój lubi czesanie, ale tylko mocne, wtedy mruczy i się przeciąga. Muszę do tego wynajmować mężczyznę.
Cytat:
Może pukał do drzwi, tylko nie słyszeliście?
Cytat:
A co słychać w kubraczkowym więzieniu?

Siejka poświęca czas kotom, nie internetom. Pewnie rozkoszuje się domową sielanką.
Stary 2012-05-17, 10:03   #2486
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Nie bądź tego taka pewna, bo w stresujących sytuacjach zwierzęta reagują różnie. Jeśli kot od małego był przyzwyczajony do towarzystwa ludzi, bardzo prawdopodobne jest, że teraz również będzie szukał kontaktu z nimi, bo może kojarzyć ich z bezpieczeństwem, jedzeniem itp.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:12   #2487
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
U nas bardzo dobrze, dziękuję
Spokój, cisza, ładna pogoda, od niedzieli kotki zaczęły się dogadywać, a teraz z dnia na dzień jest tylko lepiej

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Siejka poświęca czas kotom, nie internetom. Pewnie rozkoszuje się domową sielanką.
Malla, czytasz mi w myślach

Edytowane przez Siejusia
Czas edycji: 2012-05-17 o 10:13
Siejusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 10:15   #2488
Lenka 91
Zadomowienie

Siejka wróciła

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:24   #2489
anty_lopka
Raczkowanie

Monika, Malla, u nas już coraz lepiej "Spacerniak" robimy coraz dłuższy, tylko pilnować trzeba bardziej niż dziecko Ciągle pcha się na krzesła, parapet i tym podobne miejscówki - im wyższe, tym lepsiejsze Kubrak namiętnie wylizywany, wygląda jakby "obsłużył" jakieś 15 kotek w bardzo krótkim czasie. Vetka śmiała się, że postrzępiony jakby się Celina przez baaardzo gęsty iglasty las przedzierała, a to tylko sprawka jęzorka. W poniedziałek idziemy na zdjęcie szwów, a do tego czasu niestety nadal będziemy stosować Alcatraz (jak nazwała to Esfira ), wolę dmuchać na zimne.

Siejusia, cieszymy się, że kociaki się docierają

Kocia stronka
Stary 2012-05-17, 10:32   #2490
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
Siejka wróciła

A co tam, będę sobie żałowała...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Siejusia, cieszymy się, że kociaki się docierają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości