Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 14:29   #2461
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej
Wpadłam się przywitać tylko Bo mój paskudnik nie daje mamusi na chwilkę odpoczynku

Nocka kiepska u nas, ciągle się wybudzał bo żadna pozycja mu nie pasowała. Na pleckach źle, na boczku się przekręcał na brzuch a wtedy się podnosił i w płacz. I tak w kółko,aż w końcu padł i ja też

dziś piękna pogoda, nareszcie powyżej 25st to jet to, dwa spacerki zaliczone a teraz odpoczywamy w domku
A w Rossmanie są promocje na deserki i obiadki Bobovity i na kaszki mleczno-ryżowe Nestle. Ja tz wysłałam zaraz po otwarciu, co by tych promocji nie zabrakło dla nas
A i fajne są body z kr rekawem w Biedrze, 3 szt za 19,90 a jak coś to rozmiarówka spora, ja wzięłam niebieskie, a są jeszcze beżowe, zielone, czerwone i różowe

To chyba na tyle, bo złośnik już krzyczy z bujaczka- mama natychmiast mnie weź, bo się nudzę
Widziałam dzisiaj te bodziaki. Wahałam się i nie wzięłam. A teraz żałuję
Stary 2012-05-10, 14:30   #2462
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
spróbuje jutro z rana powalczyć z tym pobraniem moczu, bo to wymaga nie lada wprawy i dużo szczęścia by się udało i wtedy pójdziemy pobrać krew. Już widzę ten żal znowu, że mama pozwala ją tak męczyć.
trzymam kciuki i dla dzielnej Zo

Niech mi jakaś piersiowa mam napisze jadłospis swego malucha (najlepiej tak z 7 m-ca )bo ja chyba kiepsko rozszerzam dietę małego
W nocy mały je mleko (pierś)- rano też

owoce - ok 1,5h po pobudce
mm - ok 2-3h po pobudce
drzemka
zupka
mleko (pierś)
drzemka
jogurcik, kaszka (rzadko) , owocki
kąpiel (czasem przed kąpielą uda się podać też mm)
mleko (pierś)

W międzyczasie herbatka, biszkopcik
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:34   #2463
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
U dziewczynek to gorzej bo chłopakom się ten woreczek przylepia i czeka
Pożali się i zapomni

Swoją drogą w Rewie bylo małżeństwo z dwójką dzieci. Młodszy syn 12 miesięcy też był takim niejadkiem. Babka zrobiła badanie krwi i miał za malo żelaza. Po podawaniu mu tego żelaza mówiła, że mu apetyt wrócił chociaż nadal jadł mało. Tak więc warto przebadać.
Ten ich Fryderyk ważył mniej niż Stefcio. Jak milo było takie lekkie piórko ponosić Ale zamienić oczywiście bym za nic nie zamieniła.
dlatego jak tylko uda nam się pobrać ten mocz, to od razu lecę na badania i będę spokojniejsza od razu, swoją drogę swoją krew też mogłabym zbadać przy okazji

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
tyle że u nas ropieje - Zuzia się przed chwilą obudziła z tak zaropiałym oczkiem że coś strasznego dałam jej miksturę syropów i połowa jak nie więcej wylądowała na mojej ręce i jak jej to ma pomóc kiedy tego jest tyle że ona nie jest w stanie tego przełknąć
Martunia u nas też ropiało, tak strasznie, że bidulka oka po drzemce nie mogła otworzyć, ale krople bardzo nam pomagają - sulfacetamidum

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Minio, miałem te bodziaki dziś w ręce i serio jakaś rozmiarówka wielka, a takich pasujących na Zo nie było niestety, a szkoda bo takie słodkie z króliczkiem były
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:34   #2464
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A kupiłas mu coś? Może coś chciał
w sensie ,ze do jedzenia???
Palnuje kupic cos z łosoiem- ryby jeszcze nie jadł- moze posmakuje
Cytat:
tyle że u nas ropieje - Zuzia się przed chwilą obudziła z tak zaropiałym oczkiem że coś strasznego dałam jej miksturę syropów i połowa jak nie więcej wylądowała na mojej ręce i jak jej to ma pomóc kiedy tego jest tyle że ona nie jest w stanie tego przełknąć
ojjj
Całuski dla Zu
Stary 2012-05-10, 14:48   #2465
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego jak tylko uda nam się pobrać ten mocz, to od razu lecę na badania i będę spokojniejsza od razu, swoją drogę swoją krew też mogłabym zbadać przy okazji

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Martunia u nas też ropiało, tak strasznie, że bidulka oka po drzemce nie mogła otworzyć, ale krople bardzo nam pomagają - sulfacetamidum

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Minio, miałem te bodziaki dziś w ręce i serio jakaś rozmiarówka wielka, a takich pasujących na Zo nie było niestety, a szkoda bo takie słodkie z króliczkiem były
a te krople to bez recepty są?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

ehh już widzę że na receptę ale nic straconego, bo jak się Zuzi nie polepszy to w przyszłym tygodniu idziemy znowu do lekarza to poprosimy najwyżej o kropelki na ropiejące oczko

swoją drogą się zirytowałam - jak wróciłam od lekarza to przeglądnęłam w doz-ie na co te syropy są i zobaczyłam na ceny i wyszło że w 30-35 zł powinnam się zmieścić a tymczasem sam syrop elofen w doz-ie 12 z groszem a u mnie a aptece 22 zł zdzierstwo i tyle

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:52   #2466
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
w sensie ,ze do jedzenia???
Palnuje kupic cos z łosoiem- ryby jeszcze nie jadł- moze posmakuje

ojjj
Całuski dla Zu
Eee odrazu do jedzenia. Widać, że o tym jadłospisie myślisz No autko jakieś albo co innego
Stary 2012-05-10, 14:53   #2467
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
a te krople to bez recepty są?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

ehh już widzę że na receptę ale nic straconego, bo jak się Zuzi nie polepszy to w przyszłym tygodniu idziemy znowu do lekarza to poprosimy najwyżej o kropelki na ropiejące oczko

swoją drogą się zirytowałam - jak wróciłam od lekarza to przeglądnęłam w doz-ie na co te syropy są i zobaczyłam na ceny i wyszło że w 30-35 zł powinnam się zmieścić a tymczasem sam syrop elofen w doz-ie 12 z groszem a u mnie a aptece 22 zł zdzierstwo i tyle
Martunia apteki niektóre mają straszne marże, ja mam przy samej przychodni aptekę, ale tam nie chodzę, bo wszystko o 30 % minimum drożej, a kilka przecznic dalej mam swoją ulubioną i kupuje tam o wiele taniej i jeszcze obsługa super miła do tego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 15:00   #2468
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Martunia apteki niektóre mają straszne marże, ja mam przy samej przychodni aptekę, ale tam nie chodzę, bo wszystko o 30 % minimum drożej, a kilka przecznic dalej mam swoją ulubioną i kupuje tam o wiele taniej i jeszcze obsługa super miła do tego
Zgadza się. Różnica w cenach bywa powalająca. Ostatnio zapłaciłam 28zł, a zakupiłam calgel i camilię. Calgel średnio 13-15. A jak pytalam o camilię to mi pani w aptece pod przychodnią zaśpiewała 21zł. Podziękowałam. A tu wychodzi, że w tej aptece też w okolicach 13zl-15zł.
Stary 2012-05-10, 15:06   #2469
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem ale normalnie nóż się w kieszeni otwiera - na dzieciach najwięcej zarabiają bo wiadomo że dziecku człowiek nie będzie żałował i kupi wszystko a siebie będzie leczył domowymi sposobami jak się da

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Zgadza się. Różnica w cenach bywa powalająca. Ostatnio zapłaciłam 28zł, a zakupiłam calgel i camilię. Calgel średnio 13-15. A jak pytalam o camilię to mi pani w aptece pod przychodnią zaśpiewała 21zł. Podziękowałam. A tu wychodzi, że w tej aptece też w okolicach 13zl-15zł.
u mnie w tej nieszczęsnej aptece camilia po 22 zł jak się da to zamawiam na necie w doz-ie tyle że tam się czeka ok doby a przy chorobie to za długo

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Mamo Zosi wychodziłaś na dwór z Zo jak jej oczka ropiały???

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-10, 15:23   #2470
mama zosi
Zakorzenienie

Martunia, ograniczałam spacery do niezbędnego minimum (jak musiałam iść do sklepu), bo zauważyłam, że na dworze robiło się gorzej. A raz po drzemce w wózku miała tak poklejone oko, że ze strachu co się dzieje rozpłakała się strasznie, a weź tu coś zaradź na to na dworze Pomaga nam też przemywanie wacikiem nasączonym tymi kroplami to oczko, bo zakrapianie czasem okazuje się wręcz niemożliwe (wyrywa się bardzo), pytałam pani doktor i powiedziała, że jak najbardziej można i tak.

a i zauważyłam, że ostre słońce raczej wzmaga objawy.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

a co do cen leków to najlepiej rozpiętość cenową widać w serwisach takich jak nokaut czy ceneo - Biogaia, którą Zośka brała ma rozpiętość w cenie od 9,9 do 49,90
Stary 2012-05-10, 16:01   #2471
minio1984
Zadomowienie

Poczytałam co u Was, dziś produkcja ruszyła, a ja nie bardzo mam czas
Dziecko mi kima już na 3 drzemce, nie chce mi się trzeci raz tachać wózka na 2 p więc postawiłąm Adaśka na balkon, a ja szybciorem na wizaż

Całuski dla Zuzi biedulki, dużo zdrówka przesyłam
Martunia a może przemywaj na razie oczko solą fizjologiczną lub rumiankem?

Małgosia może jeszcze będę te body? Na wygląd fajne, ale zobaczymy po praniu czy co warte jest

MamoZo jakaś durna ta baba od sprzątania, żeby wózka nie przesunąć

Archi mi się wydaje, ze dobry masz jadłospis, ja miałam podobny, tyle że teraz w dzień mi cycka nie je, tylko w nocy, więc już inaczej teraz daję jedzonko

Poszłam na spacer na fontannę, jedyne fajne miejsce w mieście z ławeczkami w cieniu, a tu ekipa sprzątająca kosi trawę, buczą, hałas taki, więc poszłam w najdalsze miejsce na ławeczkę w cieniu, a tu za chwilę chłopak leci z taką dmuchawą i jeździ po chodniku i sprząta tym trawę koło wózka, a buczało to jak jakiś odrzutowiec co najmniej i do tego zbierał się do tego jak pies do jeża, ja bym to 100 razy szybciej sprzątneła i oczywiście obudził mi Adaśka i musiałam się ewakuować

Dziewczyny powiedzcie mi czy wy co dzień dajecie kaszkę z glutenem? Bo ja daję tak co 2-3 dni taką pełną porcję i czasami trochę do owocków. Bo się zastanawiam jak daję dwa razy to może powinnam jedeną kaszkę dawać glutenową a drugą ryżową czy kukurydzianą? Jak myślicie?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:19   #2472
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Martunia, ograniczałam spacery do niezbędnego minimum (jak musiałam iść do sklepu), bo zauważyłam, że na dworze robiło się gorzej. A raz po drzemce w wózku miała tak poklejone oko, że ze strachu co się dzieje rozpłakała się strasznie, a weź tu coś zaradź na to na dworze Pomaga nam też przemywanie wacikiem nasączonym tymi kroplami to oczko, bo zakrapianie czasem okazuje się wręcz niemożliwe (wyrywa się bardzo), pytałam pani doktor i powiedziała, że jak najbardziej można i tak.

a i zauważyłam, że ostre słońce raczej wzmaga objawy.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

a co do cen leków to najlepiej rozpiętość cenową widać w serwisach takich jak nokaut czy ceneo - Biogaia, którą Zośka brała ma rozpiętość w cenie od 9,9 do 49,90
też chyba ograniczę do jednego chciałam jeszcze teraz wyjść ale lepiej zostaniemy w domu - tym bardziej że właśnie kwadrans temu uśpiłam Zuzę w wózku na razie przemywam jej oczko solą fizjologiczną bo nic innego w domu nie mam. Zobaczymy jak będzie po przebudzeniu

Cytat:
Poczytałam co u Was, dziś produkcja ruszyła, a ja nie bardzo mam czas
Dziecko mi kima już na 3 drzemce, nie chce mi się trzeci raz tachać wózka na 2 p więc postawiłąm Adaśka na balkon, a ja szybciorem na wizaż

Całuski dla Zuzi biedulki, dużo zdrówka przesyłam
Martunia a może przemywaj na razie oczko solą fizjologiczną lub rumiankem?

Małgosia może jeszcze będę te body? Na wygląd fajne, ale zobaczymy po praniu czy co warte jest

MamoZo jakaś durna ta baba od sprzątania, żeby wózka nie przesunąć

Archi mi się wydaje, ze dobry masz jadłospis, ja miałam podobny, tyle że teraz w dzień mi cycka nie je, tylko w nocy, więc już inaczej teraz daję jedzonko

Poszłam na spacer na fontannę, jedyne fajne miejsce w mieście z ławeczkami w cieniu, a tu ekipa sprzątająca kosi trawę, buczą, hałas taki, więc poszłam w najdalsze miejsce na ławeczkę w cieniu, a tu za chwilę chłopak leci z taką dmuchawą i jeździ po chodniku i sprząta tym trawę koło wózka, a buczało to jak jakiś odrzutowiec co najmniej i do tego zbierał się do tego jak pies do jeża, ja bym to 100 razy szybciej sprzątneła i oczywiście obudził mi Adaśka i musiałam się ewakuować

Dziewczyny powiedzcie mi czy wy co dzień dajecie kaszkę z glutenem? Bo ja daję tak co 2-3 dni taką pełną porcję i czasami trochę do owocków. Bo się zastanawiam jak daję dwa razy to może powinnam jedeną kaszkę dawać glutenową a drugą ryżową czy kukurydzianą? Jak myślicie?
Minio przemywam właśnie solą fizjologiczną jak tylko ropka się pojawia
myślę że jak dajesz dwa razy dziennie kaszkę to lepiej dwie różne. Ja za Waszymi spostrzeżeniami dzisiaj dałam rano Zuzi kleik kukurydziany na gęsto ale bez owoców, a wieczorem dam jej kaszkę ryżową

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-10, 16:25   #2473
minio1984
Zadomowienie

A i pokaże wam jak moje dziecko ostatnio śpi w wózku , wypoczynek u babci na kocyku i Adanio przygotowany na spacerek

MamoZo trzymam kciuki za łapanie susków i za wyniki krwi
Danika cześćFajnie, że wpadłas. Pisz bez nadrabiania co u Was

Już sie dziecko obudziło i szaleje na dywanie

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-10, 16:27   #2474
minio1984
Zadomowienie

Ale sirota ze mnie, nie załadowałąm zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie536.jpg (60,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie544q.jpg (148,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (88,3 KB, 43 załadowań)

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-10, 16:34   #2475
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
też chyba ograniczę do jednego chciałam jeszcze teraz wyjść ale lepiej zostaniemy w domu - tym bardziej że właśnie kwadrans temu uśpiłam Zuzę w wózku na razie przemywam jej oczko solą fizjologiczną bo nic innego w domu nie mam. Zobaczymy jak będzie po przebudzeniu

Minio przemywam właśnie solą fizjologiczną jak tylko ropka się pojawia
myślę że jak dajesz dwa razy dziennie kaszkę to lepiej dwie różne. Ja za Waszymi spostrzeżeniami dzisiaj dałam rano Zuzi kleik kukurydziany na gęsto ale bez owoców, a wieczorem dam jej kaszkę ryżową
Martunia niby daję dwie różne bo jedna kukurydziano-ryżowa a druga ryżowa, ale chyba będę dawać rano mannę lub owsiankę a na wieczór bezglutenowe i będzie oki, a owocki będę jak cos zagęszczać kleikiem kukurydzianym.

A może spróbuj tego rumianku? Pamiętam Natka premywała Szymkowi jak ropiało i ładnie przeszło

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-10, 16:42   #2476
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia też tak lubi spać

Cytat:
Martunia niby daję dwie różne bo jedna kukurydziano-ryżowa a druga ryżowa, ale chyba będę dawać rano mannę lub owsiankę a na wieczór bezglutenowe i będzie oki, a owocki będę jak cos zagęszczać kleikiem kukurydzianym.

A może spróbuj tego rumianku? Pamiętam Natka premywała Szymkowi jak ropiało i ładnie przeszło
ale to taki w torebkach rumianek zaparzyć i tym przemywać

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-10, 17:18   #2477
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Zuzia też tak lubi spać

ale to taki w torebkach rumianek zaparzyć i tym przemywać
Chyba tak. Ja tak zaparzałam dla siebie w saszetkach i potem wacikiem i mi też przeszło ładnie.
Tylko czytałąm kiedyś, ze może uczulać

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-10, 17:43   #2478
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Hej
A i fajne są body z kr rekawem w Biedrze, 3 szt za 19,90 a jak coś to rozmiarówka spora, ja wzięłam niebieskie, a są jeszcze beżowe, zielone, czerwone i różowe
fajne są z wyglądu i materiału, ale Mi przy pierwszym odpięciu rozwalił się guzik (taki zacisk, nie wiem jak to nazwać). Babcia Czarkowi kupiła aż dwa opakowania, mam nadzieje że reszta będzie trwała

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:45   #2479
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
fajne są z wyglądu i materiału, ale Mi przy pierwszym odpięciu rozwalił się guzik (taki zacisk, nie wiem jak to nazwać). Babcia Czarkowi kupiła aż dwa opakowania, mam nadzieje że reszta będzie trwała
też zakupiłam dziś zielone ze smokami aa i książeczki

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 18:00   #2480
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja mam czerwone i niebieskie =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 18:42   #2481
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
ale ma fajnie nogi wyłożone i jaki już "dorosły"
Stary 2012-05-10, 19:05   #2482
mama zosi
Zakorzenienie

matko, padłam z Zo o 18, ja obudziłam się chwilę temu, a ta dalej śpi

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
MamoZo trzymam kciuki za łapanie susków i za wyniki krwi
[
od kwadransa dumam, co to za suski, a to siuśki miały być

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

a Adaś boski i kolejny taki "okrąglaczek"
Stary 2012-05-10, 19:55   #2483
19natka88
Zakorzenienie

Czee Wczorajsza nocka o niebo lepsza - oby dzisiaj też tak było Na tyle ile udało mi się zajrzeć do paszczy potwora to stwierdzam, że faktycznie idą nam górne dwójki Dziwnie jakoś

Cytat:
Natka współczuję nocki, oby dzisiejsza była lepsza

Była lepsza

Natka nie widać załącznika Wrzuć jeszcze raz
U mnie cisza od 3 grudnia 2010

Załącznik w kolejnym poście byłFajnie jest bez @

A moje dziecko znalazło sobie nowe zabawy: strzela mi z ramiączka od stanika i pierdzi buzią na ranieniu
Szymon robi tak samo

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
współczucia....

niesamowity jest....a ten kciuk
Ja tego kciuka jakoś wpierw nie widziałam

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
Zabawki super Fisher Price niech się chowa A Szymuś
tak w ogóle witam nową mamę

Cytat:
Szymek rewelacyjny
Super zabawki, u mnie jak już wszystko go nudzi to daję łychę drewnianą i jest super. A widzę, że klocuszki pluszowe z Biedry są, u mnie też
Klocki robią furorę ostatnio a niby są +6mc

Cytat:
no właśnie miałam wczoraj krzyczeć że brak zdjęcia no normalnie full wypas ma Szymek zabawki jest przesłodki

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Natka - Szymek boski A powiedz gdzie kupowalas puzzle na podloge?
U nas w stacjonarnym sklepie, jak chcesz to Ci mogę sprawdzić firmę
Odnośnie jogurtów to takich dorosłych jeszce nie dawałam więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
słodziak
Szymon też ma siniaki, ale on teraz taki ruchliwy, żę nie ma szans zęby sobie jakiegoś siniaka nie zrobił.

Cytat:
A Fota Szymcia z miskami i kciukiem wymiata!!!!!!!!!!

Cytat:
Słodziak

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ups współczucie

u nas zamiast misek są takie plastikowe chochle, trzepaczki itp. też wielka radość. a uśmiech Szymcia cuudny jaki on podobny do Ciebie

innych sprzętów kuchennych jeszcze nie przerabialiśmy ale pewnie już niedługo

to już prawie zapomniałaś
było pięknie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 20:34   #2484
minio1984
Zadomowienie

Ależ mi dał łobuz popalić w czasie kąpieli i po, tak się darł, że myślałam, że ogłuchnę, a tylko dlatego że nie pozwoliłąm mu się kąpać na stojąco w wanience

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
O widzisz, a ja nie sprawdziłam w sklepie tych zatrzasków, oby u mnie nie były jekieś trefne

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
A ja z misiami, a jakie książeczki

Cytat:
matko, padłam z Zo o 18, ja obudziłam się chwilę temu, a ta dalej śpi

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

od kwadransa dumam, co to za suski, a to siuśki miały być

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

a Adaś boski i kolejny taki "okrąglaczek"
Nasze forumowe śpiochy I Zośka tak do rana będzie spać od 18?
No siuśki miało być, ale pisałam z Adaśkiem na kolanach i jakieś bzdury wypisywałam
Dziękujemy. No mały pulpecik 10-cio kilowy

Cytat:
ale ma fajnie nogi wyłożone i jaki już "dorosły"
No nogi na pałąku to podstawa, inaczej nie uśnie, a potem weź mu zdejmij, nie ma takiej opcji

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Czee Wczorajsza nocka o niebo lepsza - oby dzisiaj też tak było Na tyle ile udało mi się zajrzeć do paszczy potwora to stwierdzam, że faktycznie idą nam górne dwójki Dziwnie jakoś
To trzymak kciuki i za dzisiejszą nockę też i za ząbki żeby szybko wyszły

Szymon robi tak samo
hihi śmiesznie to wygląda, a najlepiej mu się strzela z przeźroczystych silikonowych

Ja tego kciuka jakoś wpierw nie widziałam

tak w ogóle witam nową mamę

Klocki robią furorę ostatnio a niby są +6mc
U nas tez od niedawna dopiero, ale jestem z nich zadowolona, Adaś upodobał sobie ostatnio walce, wcześniej były trójkonty bo innych nie mógł złapać jeszcze z tej serii mamy ciuchcię z gryzaczkami i też fajna

U nas w stacjonarnym sklepie, jak chcesz to Ci mogę sprawdzić firmę
Odnośnie jogurtów to takich dorosłych jeszce nie dawałam więc nie pomogę.

Szymon też ma siniaki, ale on teraz taki ruchliwy, żę nie ma szans zęby sobie jakiegoś siniaka nie zrobił.

Słodziak
Dziękujemy

było pięknie
a jak dziś? Lepiej trochę?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Archi oglądasz kuchenne Rewolucje? Bo dziś jest w Twoim mieście

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-10, 20:41   #2485
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

heja
Melduję się, poczytałam, ale nie dam rady pocytować..
Z tego co pamiętam

Szymek i Adaś fajne chłopaki
Natko oby kolejne nocki były lepsze
Archi za determinacje
Małgoś1983 współczuję nocki
Martunia Bartusia zawiało, miał zaropiałe oczko i mu łzawiło i mieliśmy zapalenie spojówek, dostaliśmy krople i maść i po kilku dniach przeszlo

U nas oki, mam masę pracy, także czas biegnie mega szybko i ani się nie obejrze a już jestem spowrotem po Bartusia mały zadowolony u babci po południu gotujemy obiadki i chodzimy na spacerki nocki różnie, raz lepiej raz gorzej, zębów brak, ale zaczął mówić MAMA

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 20:44   #2486
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Minio Adaś leży na prezesa Śliczny chłopak A w tej czapce to serio wygląda bardzo dorośle I mamy takiego samego motyla i grzechotkę

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
heja
U nas oki, mam masę pracy, także czas biegnie mega szybko i ani się nie obejrze a już jestem spowrotem po Bartusia mały zadowolony u babci po południu gotujemy obiadki i chodzimy na spacerki nocki różnie, raz lepiej raz gorzej, zębów brak, ale zaczął mówić MAMA
O jaaaaa kolejny MAMA Ale Wam zazdroszczę..mój to tylko bleuebububublllbeee
Stary 2012-05-10, 20:45   #2487
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A ja z misiami, a jakie książeczki
http://www.biedronka.pl/oferta/rozrywka/ I trzeba przewinąć i będą książeczki
młody się dziś zajął książeczkami że ho ho, do tej pory czytałam mu takie z książki normalnej bajki, baśnie, a teraz sam sobie ogląda

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 20:48   #2488
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
]

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

najczęściej mu wychodzi jak jest marudny i chce żebym go wzięła i raz mu wychodzi mama a raz am am
ale i tak rządzi babababa, ledwo się obudzi i już nadaje

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 20:51   #2489
mama zosi
Zakorzenienie

Zośka się wyspała i teraz piszczy w łóżku do smoczka

Minio no nie spała do rana niestety, o 20 obudziła się z płaczem, zjadła i teraz walczy ze sobą.

MałgosiaM byłam w biedrze dziś i nie widziałam książeczek dla dzieci. A szkoda, bo Zośka u mojej babci ostatnio "czytała" katalogi z ikei i bonprixa
Stary 2012-05-10, 20:53   #2490
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
heja
Melduję się, poczytałam, ale nie dam rady pocytować..
Z tego co pamiętam

Szymek i Adaś fajne chłopaki
Natko oby kolejne nocki były lepsze
Archi za determinacje
Małgoś1983 współczuję nocki
Martunia Bartusia zawiało, miał zaropiałe oczko i mu łzawiło i mieliśmy zapalenie spojówek, dostaliśmy krople i maść i po kilku dniach przeszlo

Dziękujemy
Brawa dla Bartusia za Mama. Mój tylko tata i tati i tatu
To dzień na pełnych obrotach, dobrze, że jutro już piątek i już weekendzik

Cytat:
Minio Adaś leży na prezesa Śliczny chłopak A w tej czapce to serio wygląda bardzo dorośle I mamy takiego samego motyla i grzechotkę

Małgosia na prezesa dobre W tej czapce go uwielbiam, jak dla mnie mógły nawet w domu w niej chodzić a kupiłam ją w ciuchaczu za całe 3 zł
Motyl z FP, a grzechotka to która?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości