Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 20:34   #2401
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

według Mnie hipp ma straszną herbatkę owocową, chyba to były maliny z różą, Czarek nie chciał jej pić, dla Mnie też była za słodka
Kurde od dwóch miesięcy zbieram się do tego by Czarek zasypiał bez butelki, ale nie umiem się do tego zebrać
Zmykam już spać, bo rano muszę rano wstać (jadę do kuzynki)
miłej nocki =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:39   #2402
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Ja już też daję normalnie kaszki z glutenem.
Wprowadzałam może trochę ponad miesiąc.

No własnie w schematach jest, że zagęszczone mleko plus 1raz kaszka. A Stefek nie chce zagęszczonego wypić I tak w zasadzie to pije porcję samego mleka o 5 rano, potem o 9-10 kaszka i wieczorem kaszka. I to tyle mlecznych posilkow. Nie licząc jogurtów, ale to też nie codziennie.
Stary 2012-05-09, 20:42   #2403
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja już też daję normalnie kaszki z glutenem.
Wprowadzałam może trochę ponad miesiąc.

No własnie w schematach jest, że zagęszczone mleko plus 1raz kaszka. A Stefek nie chce zagęszczonego wypić I tak w zasadzie to pije porcję samego mleka o 5 rano, potem o 9-10 kaszka i wieczorem kaszka. I to tyle mlecznych posilkow. Nie licząc jogurtów, ale to też nie codziennie.
u nas wprowadzanie glutenu to była radosna twórczość nie trzymałam się żadnych schematów, a dziecko ma się zupełnie dobrze
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:43   #2404
19natka88
Zakorzenienie

Hej Ależ dzisiaj masakryczna noc była Nie dość, że mnie zalewało i śniły mi się jakieś koszmary to potem o 3.45 moje dziecko stwierdziło, że jest wyspane i usnął dopiero o 5.45 Poza tym Szymon przy kaszce odstawia ostatnio takie cyrki, że brak słów Wczoraj tak ryczał przy tym, że w końcu zrobiłam mu mleko w butli, dorzuciłam niezjedzoną kaszkę i tym sposobem wypił chyba z 260 ml

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
dowiedziałam się przed chwilą że kuzynki tż miał wypadek w Czechach - zasnął za kierownicą i uderzył w betonowy słup auto do kasacji ale jemu najprawdopodobniej nic nie jest - jest poobijany - całe szczęście że tak to się skończyło - mają miesięczne dziecko

Dobrze, że nic się nie stało

Natka takie życie nie przejmuj się - najważniejsze że zaglądasz i piszesz co u Was
Szymek będzie naszym wątkowym ząbkowym guru - oby szybko wyszły i bezboleśnie
Mam nadzieję, że jednak to nie to

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Ja się martwię że nie ma nic, a Ty że za szybko idą Oby bezboleśnie się to odbyło i informuj nas na bieżąco co u Was.
Bo górne jedynki ledwie co widać a tu już się dwójki pchają

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hejka melduje się po dwóch dniach w pracy.
Ogólnie dni szybko zleciały, bo mam masę pracy, nie ma za dużo czasu na przemyślenia, łezka się wczoraj pokulała, ale dałam radęBartuś jest dzielny, zostaje z babcią i dziadkiem, jest wesoły, uśmiechnięty, ładnie się bawi i nie ma problemów ze spaniem dziadkowie zadowoleni i zakochani we wnusiu na maksa a jak go odbieram to zostaje obdarowana szerokim uśmiechem a i mały tak jakby fruwał rączki i nóżki latają we wszystkie strony
Także cieszę się bardzo, że maly się zaklimatyzował u dziadków i ma tam dobrze

Całuje Was ciepło i postaram się coś poczytać
Kolejna mamusia pracująca Widzę, że oboje byliście dzielni Jak tam dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej Natka
Współczuję @, u mnie nadal cisza
A Szymek to przodownik ząbkowy. Ja mam koleżankę co jej córeczka w wieku 8 m miała już 8 zębów, więc wszystko możliwe
Natka nie nadrabiaj wszystkiego tylko pisz co u Was, i wrzuć czasem zdjęcie Szymka co by ciotki nie zapomniały jak wygląda
Ciesz się, że jest cisza bo u mnie totalna rzeź Ciekawe czy to faktycznie zębiszcze u nas Na specjalne życzenie załącznik poniżej Tak się bawi moje dziecko jak się zabawki znudzą

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Czesć moje kochane

wpadam dziś do Was sentymentalnie się przywitać i powiadomić wszystkie dobre duszyczki które byly z nami, że operacja przesunęła się przynajmniej o pół roku. Dziś więc wycieczka do Wa-wy była nieco niepotrzebna i obyło się bez stresów.
Nawet tak po cichu, cichuteńku - żeby tylko nie kusić losu - liczę, że może się uda bez. Może...

Wciąż Was kocham
My też cię kochamy i nadal trzymamy mocne kciukasy żeby obyło się jednak bez operacji Ucałuj dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
oj bidulko, ale jak my wrócimy do pracy to ty już będziesz ogarnięta i zorganizowana supermama

Oj z tą organizacją to różnie bywa

ale miałaś wakacji o @
A no od 28 listopada 2010

Zmykam pod prysznić i spać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:47   #2405
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas wprowadzanie glutenu to była radosna twórczość nie trzymałam się żadnych schematów, a dziecko ma się zupełnie dobrze

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Ależ dzisiaj masakryczna noc była Nie dość, że mnie zalewało i śniły mi się jakieś koszmary to potem o 3.45 moje dziecko stwierdziło, że jest wyspane i usnął dopiero o 5.45 Poza tym Szymon przy kaszce odstawia ostatnio takie cyrki, że brak słów Wczoraj tak ryczał przy tym, że w końcu zrobiłam mu mleko w butli, dorzuciłam niezjedzoną kaszkę i tym sposobem wypił chyba z 260 ml:rolleyes:

I współczuję nocki, zalania, koszmarów...zmasowany atak
Stary 2012-05-09, 20:47   #2406
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
nie biegunki ale takie rzadkie więc nie daję ani moreli ani brzoskwini i dajemy radę
Indi a z jak dodajesz kleik to robisz na gęsto czy tylko dodajesz parę łyżeczek? i tak samo z glutenową kaszką - też na gęsto czy tylko zagęszczasz??

kleik jest gęsty i do tego owoce

Ty karmisz też mm i już podajesz kaszki glutenowe Agatce normalnie??? Ja kupiłam zdrowy brzuszek ale jeszcze nie daję jej bo niby ten gluten przez kolejne 2 miesiące mam wprowadzać po całej łyżeczce jejuś jakie to trudne wszystko
ja Agatce zaczęłam dawać gluten w 5mc, czyli - 5,6,7,8 to już eskopozycja na gluten parwie zakończona. w zasadzie daję już pełną "dawkę" i jest OKI.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

No objawiła się co ma dziecię z tego samego roku- a myślałam,ze nie będę miała takich koleżanek od dzieci poza Wami

Serio mykam spać

Mały juz sie wybudził z wrzaskiem w łóżeczku wzięłam do siebie,zasnął , znów odłożyłam...no zobaczymy co to będzie

Kolorowych snów mamuśki
"czymam" za dobrą noc łóżeczkową.

Cytat:
To może mnie martwi. Bo Stefek sam wstaje. I nei wie mczy to nie za szybko.
Myslałam coś przeciw. Dzisiaj dałam radę, chociaż namachalam sie trochę A te offy to też dla takich maluszków?

oj, czytam, i widzę że dla dzieci powyżej 2 r.ż.

Może od raczkowania?
edit: ale z tyłu nóżek?
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Ja daje 2 razy dziennie kaszke, ale w butli tzn nie robie porcji tak jak na opakowaniu tylko zageszczam mleko. Wg schematu mojego nawet 3x dziennie powinna pic zageszczone mleko.

moja zagęszczonego z butelki nie tknie, tylko łyżeczką: u nas kleik, kaszka holle, kaszka bobovita.

Ja sie nie bawilam tak dlugo we wprowadzanie glutenu - przez 2mce dawalam niby te 2-3g, ale wg mnie to byly 2 lyzeczki od herbaty kaszki mlecznej Nestle, a potem przez tydzien dawalam dwa razy tyle na kolacje, a potem bez ograniczen.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:49   #2407
mama zosi
Zakorzenienie

Natka współczuje bardzo takiej nocy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 20:50   #2408
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
ja Agatce zaczęłam dawać gluten w 5mc, czyli - 5,6,7,8 to już eskopozycja na gluten parwie zakończona. w zasadzie daję już pełną "dawkę" i jest OKI.

"czymam" za dobrą noc łóżeczkową.
Czyli trzeba do apteki. Dzięki
Muszę zakupić tą holle. Jaką polecasz na first tajm? I gdzie to kupić?
Stary 2012-05-09, 20:55   #2409
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
To może mnie martwi. Bo Stefek sam wstaje. I nei wie mczy to nie za szybko.
Myslałam coś przeciw. Dzisiaj dałam radę, chociaż namachalam sie trochę A te offy to też dla takich maluszków?

Może od raczkowania?
edit: ale z tyłu nóżek?
Małgosiu Zuzia też już sama wstaje i co ja na to mogę poradzić czasami jej podam rękę bo chwyta się czego popadnie byle tylko wstać i potem zalicza glebe bo trudno wstać trzymając się firanki albo serwetki

nie trzymam jej za to pod paszki żeby chodziła - myślę że na to jeszcze przyjdzie pora

Co do glutenu ja zaczęłam pod sam koniec 5 miesiąca więc jeszcze mi ponad miesiąc zabawy został i chyba jednak nie będę nic przyspieszała

Zuzia zjada w ciągu dnia 2x mleko, raz kaszkę bezglutenową i na noc dostaje mleczko z kleikiem (ok 2-3 łyżeczki - ale to nie codziennie) - do tego zje parę chrupek, wypije troszeczkę herbatki, zje słoiczek owoców i słoiczek zupki/obiadku

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:56   #2410
mama zosi
Zakorzenienie

Małgoś, lektura w kwestii tych nieszczęsnych komarów.
Stary 2012-05-09, 21:00   #2411
martunia_199
Zakorzenienie

a tak sobie myślałam czy nie podawać przed południem Zuzi jednej porcji z kleikiem na gęsto i z owocami - taki misz masz wszystko na raz tylko co z glutenem do tego wszystkiego jeszcze gluten dorzucić nie za dużo na raz

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

do jutra kobietki - dobrej nocy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:06   #2412
emma85
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam stres na dzisiejsza noc- zaczynam odkładać Pio do łóżeczka- chciałam czekać az zacznie lepiej nocki przesypiać, ale przez to że już się nieźle porusza to się boję by spał w lózku
trzymam kciuki za nockę

Cytat:

moja tez czytała ostatnio i zjadła kawalek

no to nam potem opisz efekty , chyba, ze pokażesz

Moja młoda też lubi poczytać dobrą prasę, dobrą książką też nie pogardzi Gdyby nie moje szybkie interwencje to gazety i książki najchętniej połykałaby w całości
A z prezentacją efektów świetny pomysłczekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
No niestety ciągle 6 razy na dobę od 3-4 w nocy do 22, ale muszę chyba juz coś odpuścić bo mam mleka tyle że mała nie daje rady wypić

O rany, to może jaką sprzedaż uruchom

Aaa miałam pytać: czy wasze raczkujące maluchy mają siniaki pod kolanami?? Moja Martusia ma same siniaki pod kolankami i zastanawiam się czy to normalne? Ona jest dość szczupła (na koniec 7mca przy 67cm waży 7700) więc to nie kwestia przetuczenia jej. Skąd to się bierze płakać mi się chce jak to widzę.
Hania nie ma żadnych siniaków Martusia ma najwyraźniej delikatne ciałko i wydaje mi się, że z czasem problem powinien ustąpić, jak się kolanka przyzwyczają.
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:06   #2413
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

I współczuję nocki, zalania, koszmarów...zmasowany atak
Cytat:
Natka współczuje bardzo takiej nocy
u nas zawsze jest wszystko na raz

Teraz naprawdę idę już do wyrka

Zapomniałam wcześniej o obiecanym załączniku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1272.jpg (94,1 KB, 49 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:13   #2414
mama zosi
Zakorzenienie

Natka, padłam z tego kciuka na ok

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Emma, Indygo Co Wy takie spragnione widoku damskiego biustu?
Stary 2012-05-09, 21:14   #2415
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgoś, lektura w kwestii tych nieszczęsnych komarów.

Stefan mi się ciągle wybudza z płaczem. Ibufen pomogł na 40 minut
Tak więc ide spać bo chyba czeka mnie mały nocny armagedon.

Buziaki
Stary 2012-05-09, 21:15   #2416
agus1978
Wtajemniczenie

Dobry wieczór! coś ostatnio czasu brak na swobodne siedzenie przed kompem - ładna pogoda jest to i się więcej poza domem jest, tym bardziej jak mam zajęcia to potem jakoś tak ciągnie do dziecięciaa pochwalę się, że moje dziecię skończyło dziś o 12.55 8 miesięcycieszę się i mi smutno,bo czas za szybko leci...a jeszcze do pełni smutnego nastroju....nekrolog o odejściu 4-letniej Paulinki po ciężkiej chorobie....r.i.p..:przyt ul:dla jej rodziców...
a dziecię me swoje małe urodzinki uccziło małym marudzeniem, "dyskutowaniem" po swojemu, stawianiem się i walczeniem, żeby w końcu poruszyć się do przodu (i jakieś tam dwa czy trzy posunięcia były), no ale ręce chcą a tyłek zostaje w miejscu
Cytat:
Powiem Ci że już sama nie wiem czy go uczyć pic mleko z butli czy nie? Może kaszki wystarczą? Już sama nie wiem
ja próbowałam utrzymać picie mleczka rano ale dziecię sie buntowało, i teraz dodaję dwie łyżeczki kaszki, i jakoś jej to wchodzi
U mnie to samo jak dodam żółtko to dziadyga mała nie chce jeść i muszę się nagimnastykować żeby jakoś poszło a jak nie ma to wcina aż miło
no coś w tym jest, dzis też mi nie chciała zjeść całej porcji a potem była godna biedaczka...
A z tymi jogurtami to muszę i ja spróbować, bo te specjalne dla dzieci to strasznie drogie są
dla mie te jogurty dzieciowe są jakieś takie nie teges...cos tam napewno dodają, żeby wytrzymaly w cieple i się nie popsuły, moja bratowa też daje bratankowe jogurt naturalny z owockami i zajada miło...
Cytat:
Dzień Dobry,
zaliczyłam dziś tylko jedną pobudkę, ale za to taka godzinną, bo postanowiłam dać jej w nocy butlę, co by się nie budziła mi potem co godzinę. Więc godzinę się pomęczyłyśmy, ale to mała cen za późniejszy sen do 10

Zo od wczoraj próbuje wydawać z siebie jakieś inne dźwięki i tak się śmiesznie przy tym zapowietrza. Za pierwszym razem leciałam, bo myślałam, że się dusi, ale jej nic nie jest. Ona się tylko bawi w sprawdzanie co jeszcze z buzią można zrobić.
Miśka podobnie i też na początku leciałam i pilnowałam, teraz to już tylko słucham; ale młoda to teraz ćwiczy namiętnie wymuszony płacz jak coś sie jej nie podoba i tym płaczem czasem się zawiesza, a to powoli się robi niebezpieczne dla niej...wrrr
Cytat:
Zapraszam glownie do Marrakeszu - to jest cudowne miasto i takie magiczne. A stamtad duzo egzotycznych wycieczek jednodniowych, z ktorych niestety nie mialam okazji jeszcze skorzystac - marzy mi sie pustynia i noc w namiocie beduinow - takim turystycznym oczywiscie

Tylko nie wczesniej niz we wrzesniu! albo i lepiej w pazdzierniku, latem tam jest po 40-45 stopni w cieniu, to jest masakra - nie ma czym oddychac, a powietrze jest caly czas jak to po otwarciu piekarnika.
brzmi naprawdę apetycznie i zachęcająco..
Cytat:
Najpierw pozachwalam wózek

Prowadzi się dobrze i rzeczywiście można 1 ręką Byłam 2 h na spacerku- trasa i na asfalcie i na bruku, w lesie i na chodniku- jest serio ok. Na bruku trzepie- ale to każdym wozidłem Pio bardzo zadowolony- ładnie zasnął (nie to co w tej spacerówce przodem do świata wtedy co mi sie tak rozwył masakrycznie), po pobudce zadowolony ,że w końcu siedzi wygodnie i moze wszystko obserwować- te prześwity z boku budki tez rewela. Budka super osłania od słonka. No i dzięki temu oparciu jak w bujaczku (1 warstwa materiału) w końcu nie miał mokrych pleców
Chyb ta firma powinna mi zapłacić za reklamę

Mamo Zo- jeszcze raz dzięki za rozwianie wątpliwości

Aha- i na 1 piętro wniosłam wózek z Pio sama

Potem poczytam co u Was mamuśki
Buzia
za wybór i super, że Wam się wózek podoba i że się sprawdził
Cytat:
Aha, nie zdalam relacji co do lyzeczki - jogurcik z owocem na drugie sniadanie - porazka. Nie wiem czy to nie zeby beda szly, bo chcialam przejechac palcem po dziaslach gornych to nie pozwolila - zaraz zacisnela ustka i sie rozplakala. Dlatego uleglam i dalam butelke. Eh, zeby to tak czlowiek znal przyczyny na pewniaka to byloby duzo latwiej dzialac. A tak to sama nie wiem czy mam byc konsekwentna czy nie
u nas jest na odwrót - jak ja bolą dziąsła, to nie chce pić przez smoczek, tylko łyżeczką albo jej podaję tak jakby ze szklanki i jakoś pije...
Cytat:
ja jestem Zuzia zaczyna mi kaszleć i chyba wiem czemu jak wracaliśmy od teściów to zrobiliśmy sobie postój na stacji i ledwo obudzoną Zuzię co prawda ubraną w sweterek wynieśliśmy na zewnątrz a strasznie wiało a ona spocona była i pewnie mi ją przewiało dobrze b exze
dobrze będzie
Cytat:
Dobry wieczór...

Byliśmy w lesie i przegoniły nas komary
Są jakieś kosmetyki dla takich maluszków? Orientował się ktoś?
też mnie ten temat powoli zaczyna interesować mówiąc szczerze...

Ten wózek co pokazujecie jest super. Jednak dla mnie ma jeden minus: brak regulacji podnóżka. Uznacie mnie za nienormalną, ale mam bzika na punkcie wiszących nóżek u śpiących w spacerówkach dzieci. No nie mogą wisieć i koniec
ja ma to samo, jak widzę dzieciaczki i nóżki im wiszą to mi ich jest starsznie szkoda
I jeszcze jedno pytanie, a wlaściwie dwa.
Czy dwa razy dziennie kaszka tj. na śniadanie i kolację, to za dużo? No nie chce mi pić Stefan mleka z butli i już nie wiem czym mam go o tych porach karmić (200ml mleka wypije tylko o 5 rano)
ja dodaję do mleczka rannego dwie łyżeczki kaszki ryżowo-kukurydzianej, potem do mleczka na drugie śniadanie dwie łyżeczki kleiku kukurydzianego, i do mleczka przed spaniem dwie łyżeczki kaszki owsiano-pszennej, ale powoli chyba będę jej wycofywać to drugie śniadanie na rzecz czegoś innego (jak wymyśle już czym hih)
Czy wczesne wstawanie dzieci może doprowadzić do jakiejś deformacji nóżek, czy innych skrzywień? To pytanie do naszej forumowej rehabilitantki
dołaczam się...Misia jak się czegoś uczepi to wstaje i stoi i sie cieszy niesamowicie hihi

Wrr...chyba za szybko się pochwaliłam tym, że wybralam fotelik dla małej...Recaro jest super ale co z tego, jak moje dziecko zapięcie uwiera w nóżki?mierzyłam ją do różnych fotelików znowuż i w sumie najwygodniej jej było w foteliku Coto Salsa...no ale nie znam firmy...i co ja mam biedna zrobić?????
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:15   #2417
minio1984
Zadomowienie

Padam na pyszczek dziś
Dziecko mi śpi od 21, ale nie chciał inaczej niż przy cycku
Ogarnełam zabawki ,pomyłam podłogi, sprzątnęłam spranie, kolację zjadłam i na reszcie siadłam na spokojnie na neta

Cytat:
Dobry wieczór...

Byliśmy w lesie i przegoniły nas komary
Są jakieś kosmetyki dla takich maluszków? Orientował się ktoś?

Oj wykończyło mnie moje dziecię dzisiaj.
Teraz już śpi. Za poradą Asi zrobiłam mu noc w sypialni (koc na karniszu). Ciekawe ile pośpi. Już sie raz przebudził

Ten wózek co pokazujecie jest super. Jednak dla mnie ma jeden minus: brak regulacji podnóżka. Uznacie mnie za nienormalną, ale mam bzika na punkcie wiszących nóżek u śpiących w spacerówkach dzieci. No nie mogą wisieć i koniec

I jeszcze jedno pytanie, a wlaściwie dwa.
Czy dwa razy dziennie kaszka tj. na śniadanie i kolację, to za dużo? No nie chce mi pić Stefan mleka z butli i już nie wiem czym mam go o tych porach karmić (200ml mleka wypije tylko o 5 rano)

Czy wczesne wstawanie dzieci może doprowadzić do jakiejś deformacji nóżek, czy innych skrzywień? To pytanie do naszej forumowej rehabilitantki
Małgosia ja daję dwa razy dziennie kaszkę pełną porcję, rano ryżowo-kukurydzianą a wieczorem ryżową i czasami daję też troszkę do owocków mannę. Nie mam innego wyjścia bo mi samego mleka nie wypije bo z butli nie pije, więc musi byc kaszka i też sie zastanawiam czy to nie za duzo? No ale nie mam wyjścia jak chce z cycka rezygnować. Zapytam pedi przy najbliższej wizycie

No ja też się zastanawiam czy to nie za wcześnie dla Adasia takie stawanie na nóżki, ale on teraz nie chce inaczej, i sam próbuje wtawać, to myślę, że oki

Cytat:
Czesć moje kochane

wpadam dziś do Was sentymentalnie się przywitać i powiadomić wszystkie dobre duszyczki które byly z nami, że operacja przesunęła się przynajmniej o pół roku. Dziś więc wycieczka do Wa-wy była nieco niepotrzebna i obyło się bez stresów.
Nawet tak po cichu, cichuteńku - żeby tylko nie kusić losu - liczę, że może się uda bez. Może...

Wciąż Was kocham
Hej Lau
Trzymamy kciuki żeby operacji nie było
Pisz czasami co tam u Was

Cytat:
Dziś cały dzie na dworze- nowy wózek się sprawdza

Czytałam o wózkach z przekładaną raczką (nie wiedziałam początkowo ,ze mozna i całe siedzisko przekładac jak w tym moim) i recenzje niepochlebne- ludzie pisali ,ze kopią w te przednie koła , albo, ze wózek nei chce jechać w drugą stronę- bo te przednie koła uniemożliwiają- ja tak mam w tym "normalnym wózku" - słońce strasznie świeciło i chciałam małego ciągnąć w wózku bo sie denerwował i nie szło ani na zablokowanych ani na odblokowanych kołach

dużo zdrówka śle

Ja powoli tez Dziś byłam na spacerku z koleżanką co ma Maclarena XLR i chwilę poprowadziłam sobie tamten- bardzo podobnie jada, bardzo podobnie wybierają wertepy

czekam na recencje

Ja mam stres na dzisiejsza noc- zaczynam odkładać Pio do łóżeczka- chciałam czekać az zacznie lepiej nocki przesypiać, ale przez to że już się nieźle porusza to się boję by spał w lózku

Za mojego dałam 613zł - cena z przesylką

Czy kosmetyki są to nie wiem ale muszę moskitierę do wózka dokupić

to dobre wieści w sumie! 3mam mocno kciuki
Całuski dla Małgorzatki

Ide spać bo padam
Archi tak myślałam, ze te z przekładaną rączką mogą byc kłopotliwe. Ale wózek juz mam i innego na razie nie będę kupować. Więc muszę zapomnieć o Waszym Quinny
Trzymam kciuki za nockę

A ja jeszcze kładę młodego do siebie

Cytat:
Hej Ależ dzisiaj masakryczna noc była Nie dość, że mnie zalewało i śniły mi się jakieś koszmary to potem o 3.45 moje dziecko stwierdziło, że jest wyspane i usnął dopiero o 5.45 Poza tym Szymon przy kaszce odstawia ostatnio takie cyrki, że brak słów Wczoraj tak ryczał przy tym, że w końcu zrobiłam mu mleko w butli, dorzuciłam niezjedzoną kaszkę i tym sposobem wypił chyba z 260 ml

Mam nadzieję, że jednak to nie to

Bo górne jedynki ledwie co widać a tu już się dwójki pchają

Kolejna mamusia pracująca Widzę, że oboje byliście dzielni Jak tam dzisiaj?

Ciesz się, że jest cisza bo u mnie totalna rzeź Ciekawe czy to faktycznie zębiszcze u nas Na specjalne życzenie załącznik poniżej Tak się bawi moje dziecko jak się zabawki znudzą

My też cię kochamy i nadal trzymamy mocne kciukasy żeby obyło się jednak bez operacji Ucałuj dzieciaczki

Natka współczuję nocki, oby dzisiejsza była lepsza

Natka nie widać załącznika Wrzuć jeszcze raz
U mnie cisza od 3 grudnia 2010

A moje dziecko znalazło sobie nowe zabawy: strzela mi z ramiączka od stanika i pierdzi buzią na ranieniu

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:24   #2418
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja by zjadla Juz kiedys mi zjadla kawalek jakiegos papieru z biurka jak na kolanach u mnie siedziala
młodej też się już udało "zjeść" lekturęzresztą ona wszystko do buzi pcha...dziś chciała wieszaki w sklepie i ciuchy wiszące "zjeść"
Cytat:
współczucia....
[QUOTE=19natka88;34010742

Zapomniałam wcześniej o obiecanym załączniku:[/QUOTE]
niesamowity jest....a ten kciuk
Cytat:

Stefan mi się ciągle wybudza z płaczem. Ibufen pomogł na 40 minut
Tak więc ide spać bo chyba czeka mnie mały nocny armagedon.

Buziaki
przytulam i buziaki też
Stary 2012-05-09, 21:25   #2419
emma85
Raczkowanie

Cytat:

Zabawki super Fisher Price niech się chowa A Szymuś

Cytat:
Natka, padłam z tego kciuka na ok

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Emma, Indygo Co Wy takie spragnione widoku damskiego biustu?
bo swojego brak
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 21:26   #2420
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
A moje dziecko znalazło sobie nowe zabawy: strzela mi z ramiączka od stanika i pierdzi buzią na ranieniu
śmieszne to jest, nie?Misia pierdzi buzią i pluje robiąc buuuuu
Stary 2012-05-09, 21:29   #2421
mama zosi
Zakorzenienie

Aguś poczytaj sobie w necie o tym foteliku, na pewno znajdziesz recenzje jakiś rodziców i jakby było z nim ok, to bierz skoro młodej pasuje.

A co do tych jogurtów dla dzieci, to mnie się od razu wydawało to podejrzane, że one stoją tak normalnie na półce, a nie w lodówce. I zdecydowałam się na danonki, ale po pierwszym szale, już nie smakują. A wczoraj wydałam 8 zł na chrupki z hippa, i co?! wzięła do ręki, pooglądała, spróbowała, skrzywiła się i już więcej nie chce

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
o tak a pierdzenie z pełną buzią to już jest szał

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Aguś, no i sto lat dla naszej solenizantki
Stary 2012-05-09, 21:30   #2422
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

Szymek rewelacyjny
Super zabawki, u mnie jak już wszystko go nudzi to daję łychę drewnianą i jest super. A widzę, że klocuszki pluszowe z Biedry są, u mnie też

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-09, 21:30   #2423
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
bo swojego brak
ja naiwna marzę, że może kiedyś będzie taki jak przed ciążą, bo baaardzo go lubiłam, ech.
Stary 2012-05-09, 21:40   #2424
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Mój jeszcze grucha jak gołąbek, jakoś tak śliną robi leżąc na plecach

Sto lat dla kochanej Michasi:partry:
Cytat:
Aguś poczytaj sobie w necie o tym foteliku, na pewno znajdziesz recenzje jakiś rodziców i jakby było z nim ok, to bierz skoro młodej pasuje.

A co do tych jogurtów dla dzieci, to mnie się od razu wydawało to podejrzane, że one stoją tak normalnie na półce, a nie w lodówce. I zdecydowałam się na danonki, ale po pierwszym szale, już nie smakują. A wczoraj wydałam 8 zł na chrupki z hippa, i co?! wzięła do ręki, pooglądała, spróbowała, skrzywiła się i już więcej nie chce

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

No właśnie też się zastanawiam co z tymi jogurtami musi być, ale młodemu smakują i danonki każdy smak i to musi być ten mega duży bo po małym tylko pomlaska
Ja muszę kupić ciasteczka z Hippa też cenowo super, bo chrupki też są ostatnio u nas na nie

No pierdzenie przy obiadku jest super na szczęście często się u nas to nie zdarza

Tz wraca z pracy już, i pewnie mi lapka zabierze, także żegnam się i ja
Do jutra. Spokojnej nocki

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-09, 21:41   #2425
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie czytam i mam znowu mętlik..osiwieje jeszcze bardziej zanim go kupię wrrrr
kup może takie zwykłe kukturydziane, te długie, młodej bardzo smakują

dziękujemy
Cytat:
ja naiwna marzę, że może kiedyś będzie taki jak przed ciążą, bo baaardzo go lubiłam, ech.
mój to się sflaczał niestety...

aaa no i dla Olivki też i z okazji małych urodzinek no i dla zaległych solenizantów
Stary 2012-05-09, 21:46   #2426
mama zosi
Zakorzenienie

No tych za 8 już więcej nie kupię to jest pewne Spróbuję rzeczywiście te zwykłe jej dać, mniej będzie szkoda wyrzucić ( bo jak takich nie jadam, kot raczej też wzgardzi).
Stary 2012-05-09, 21:58   #2427
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
No tych za 8 już więcej nie kupię to jest pewne Spróbuję rzeczywiście te zwykłe jej dać, mniej będzie szkoda wyrzucić ( bo jak takich nie jadam, kot raczej też wzgardzi).
no spróbuj, może akurat jej posmakuje

You can dance pooglądane prawie, więc można iść spac..więc słodkich i kolorowych a rano młoda idzie na zajęcia....buziaczki:roza :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 22:02   #2428
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
no spróbuj, może akurat jej posmakuje

You can dance pooglądane prawie, więc można iść spac..więc słodkich i kolorowych a rano młoda idzie na zajęcia....buziaczki:roza :
ja ycd oglądam zupełnie bez emocji, tak coś leci w tle, a tam dziś tyle łez, łojejku
Stary 2012-05-10, 06:49   #2429
kaileight
Zadomowienie

Witam z samego rana, zapowiada się ładna pogoda, więc chyba zaraz lecimy na spacer

Cytat:
Małgosiu Zuzia też już sama wstaje i co ja na to mogę poradzić czasami jej podam rękę bo chwyta się czego popadnie byle tylko wstać i potem zalicza glebe bo trudno wstać trzymając się firanki albo serwetki

nie trzymam jej za to pod paszki żeby chodziła - myślę że na to jeszcze przyjdzie pora

Co do glutenu ja zaczęłam pod sam koniec 5 miesiąca więc jeszcze mi ponad miesiąc zabawy został i chyba jednak nie będę nic przyspieszała

Zuzia zjada w ciągu dnia 2x mleko, raz kaszkę bezglutenową i na noc dostaje mleczko z kleikiem (ok 2-3 łyżeczki - ale to nie codziennie) - do tego zje parę chrupek, wypije troszeczkę herbatki, zje słoiczek owoców i słoiczek zupki/obiadku
A u nas dalej bez glutenu. Jeden lekarz krzyczy, że nie wolno u Ignasia, drugi że koniecznie trzeba, bo robię mu krzywdę

Cytat:

Jeśli dziecko wstaje samo, bez pomocy, to znaczy że jest już na to gotowe

Cytat:
Martunia jest jeszcze quinne zapp, poprzedni model, i on się składa w jednej części. Jedyna między nimi różnica, to to, że zapp ma siedzisko montowane tylko tyłem do Ciebie a przodem do kierunku jazdy.
Ech. No i kliknęło mi się. Kupuję Quinniego Tylko że tą poprzednią wersję, bo ta która ma siedzisko mocowane (też) tyłem do kierunku jazdy nie jest nam potrzebna. Ignaś chce jeździć tylko przodem. Będziemy mieć niebieską wersję

Cytat:
Czesć moje kochane

Wciąż Was kocham

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
Moja młoda też lubi poczytać dobrą prasę, dobrą książką też nie pogardzi Gdyby nie moje szybkie interwencje to gazety i książki najchętniej połykałaby w całości

.
Hihi.. U nas jest to samo

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2012-05-10 o 06:51
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 07:02   #2430
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry, ładny dzień u nas się zapowiada. słońce jest

Cytat:

ups współczucie

u nas zamiast misek są takie plastikowe chochle, trzepaczki itp. też wielka radość. a uśmiech Szymcia cuudny jaki on podobny do Ciebie

to już prawie zapomniałaś

Cytat:
Czyli trzeba do apteki. Dzięki
Muszę zakupić tą holle. Jaką polecasz na first tajm? I gdzie to kupić?
ja kupiłam takie glutenowe
http://allegro.pl/holle-promocja-kas...318292848.html

http://allegro.pl/holle-musli-pszenn...318292777.html

i taką bezglutenową

http://allegro.pl/holle-kaszka-3-zbo...318292430.html

Ta musli, ma takie jakby drobinki i mała najpierw jej nie chciała, wiec mieszam z kaszką bobovity. ta 3 zboża jej odpowiada, orkiszowej jeszcze nie otwierałam. kaszki sana allegro, ale u nas kupiłam jej w Leclercu. po ok 13,7 zł. mam nadzieje że mała się na nie przerzuci, bo jak ma jeść więcej kaszek to niech się nie zapycha cukrem.

Cytat:
a tak sobie myślałam czy nie podawać przed południem Zuzi jednej porcji z kleikiem na gęsto i z owocami - taki misz masz wszystko na raz tylko co z glutenem do tego wszystkiego jeszcze gluten dorzucić nie za dużo na raz
ja właśnie tak robiłam - wprowadzając gluten dawałam do tego dania, bo miałam mannę wieloowocową i do tego pasowała.

Cytat:

tam napisali, ze dzięki pasteryzacji mogą być na półce, a nie w lodówce. a z chrupkami poczkaj, nie dziś to jutro

o tak, dołączam się do życzeń dla Michasi

Cytat:
ja ycd oglądam zupełnie bez emocji, tak coś leci w tle, a tam dziś tyle łez, łojejku
oj młode toto to i płacze publicznie, a jak te chłopaczki się tulali

moje dziecko pełza po podłodze i wlecze ze sobą laptopa, pies w rogu pod stołem schowany

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości